Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα σας

Επειδή φέτος ειναι ποιο πολλά τα κρούσματα του H1N1 απο ότι το 2010, σκέφτομαι να κάνω και εγώ το εμβόλιο της εποχικής γρίπης Vaxigrip που απο ότι μου είπαν (a) καλύπτει φέτος και το συγκεκριμένο ιό.

Μου είπαν ότι είναι (b) συμβατόμε θηλασμό και ότι (c) τα αντισώματα που θα αναπτύξω λόγω του εμβολίου, θα περάσουν και στο μωρό απο το μητρικό γάλα (θηλάζω αποκλειστικά το 2 μηνών και 1 βδομάδας αγοράκι μου).

Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει τα παραπανω a b c?

Παρενέργειες στο μωρό θα υπάρξουν?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

DZLjp2.png

LVTCp2.png

καλημερα, εχω γαστρεντεριτιδα εδω και 5 ημερες με απιστευτα συμπτωματα και ενω ο παιδιατρος λεει οτι δεν μπορω να παρω τιποτα, η γυναικολογος μου προτεινει να παρω το ercefuryl που ειναι για τη διαρροια μονο (νιφουροξαζιδη)

δεν μπορω να το βρω στη λιστα με τα φαρμακα που επιτρεπονται, γνωριζει κανεις αν επιτρεπεται ή οχι;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

ngeo23 τσέκαρε λίγο το spelling αν είναι σωστό ούτε εγώ το βρίσκω στη βάση δεδομένωn.

Αγλαΐα μήπως ξέρεις ή κάποια άλλη μανούλα η εχινάτσια για το κρύωμα αν είναι οκ; στο λακτάνσια το βγάζει risk level 1

Διαφημίσεις

καλημερα, εχω γαστρεντεριτιδα εδω και 5 ημερες με απιστευτα συμπτωματα και ενω ο παιδιατρος λεει οτι δεν μπορω να παρω τιποτα, η γυναικολογος μου προτεινει να παρω το ercefuryl που ειναι για τη διαρροια μονο (νιφουροξαζιδη)

δεν μπορω να το βρω στη λιστα με τα φαρμακα που επιτρεπονται, γνωριζει κανεις αν επιτρεπεται ή οχι;

Μπορείς να ρωτήσεις για imodium ή diarex...

καλησπέρα!!!!

έβγαλα δισιδρωσικό έκζεμα στο χέρι μου και η δερματολόγος μου έδωσε oriens (αντιισταμινικό) και fucicort (κορτιζονούχο αλοιφή).

o παιδίατρός μου, μου είπε να συνεχίσω κανονικά τον θηλασμό, οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. όμως η δερματολόγος μου είπε οτι με τα oriens θα μειωθεί πολύ το γάλα μου και οτι θα πρέπει να πάρω κάτι χάπια για να αυξηθεί η παραγωγή!

Αγλαϊα αν μπορείς να με βοηθήσεις....please!!!!!!

και οποιαδήποτε άλλη κοπέλα μπορεί να βοηθήσει, γιατί δεν ξέρω τί να κάνω και υποφέρω!!!!!!!!!! αλλά δεν θέλω να μειωθεί το γάλα μου και να πεινάει το μπουλντογκάκι μου!!!!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

καλησπέρα!!!!

έβγαλα δισιδρωσικό έκζεμα στο χέρι μου και η δερματολόγος μου έδωσε oriens (αντιισταμινικό) και fucicort (κορτιζονούχο αλοιφή).

o παιδίατρός μου, μου είπε να συνεχίσω κανονικά τον θηλασμό, οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. όμως η δερματολόγος μου είπε οτι με τα oriens θα μειωθεί πολύ το γάλα μου και οτι θα πρέπει να πάρω κάτι χάπια για να αυξηθεί η παραγωγή!

Αγλαϊα αν μπορείς να με βοηθήσεις....please!!!!!!

και οποιαδήποτε άλλη κοπέλα μπορεί να βοηθήσει, γιατί δεν ξέρω τί να κάνω και υποφέρω!!!!!!!!!! αλλά δεν θέλω να μειωθεί το γάλα μου και να πεινάει το μπουλντογκάκι μου!!!!

Το oriens έχει δραστική ουσία mizolastine. Στο http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp το δίνει risk level 1

Όσο για την κορτιζονούχο αλοιφή από ότι ξέρω δεν αντεδείκνεται στον θηλασμό γιατί η απορρόφηση από το δέρμα είναι πολύ μικρή. Ελπίζω να μη σε έχω πληροφορήσει λάθος:?

Μπουλντογκάκι? Πολύ καλό... χαχα

Επίσης μου αρέσει πολύ η υπογραφή σου! Τα λέει όλα...

Διαφημίσεις

Κοριτσια σος! Ο γυναικολογος μου διεγνωσε μυκητες κολπου και μου εδωσε μια τοπικη αλοιφη που τη λενε Daktodor. Την εψαξα στο e-lactancia και ειδα πως εινα συμβατη με το θηλασμο. Επειδη ομως υποψιαζομαι μανουρες με τους μυκητες και οτι δε θα τους ξεφορτωθω τοσο ευκολα γιατι οπως εχω διαβασει επανεμφανιζονται, γνωριζετε χαπια ή αντιβιωσεις που να ειναι συμβατες με το θηλασμο;;; Ο γυναικολογος ειπε πως δεν υπαρχουν αλλα δεν τον πολυπιστεψα για να πω και την αληθεια... Φοβαμαι μη μου πει να κοψω το γαλα και ναρχισω χαπια για τους μυκητες, το οποιο απλα δεν παιζει για μενα.......

mhGFp2.png?foRENFW2

Μα αυτη η αλοιφη ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεται ενας μηκυτας...γιατι υποψιαζεσαι κατι τετοιο?

Ουτε με την αντιβιωση ξεφορτωνεσαι κατι οριστικα παντως....αν το γενναει ο οργανισμος σου (και δεν ειναι κατι μεταδοτικο), ειτε με αντιβιωση (δε ξερω αν ενδεικνυται ουτως ή αλλως βεβαια) ειτε με ο,τιδηποτε αλλο, οριστικα δε θα απαλαχθεις....

Ναι;;;;;; Ειναι καλη αυτη η αλοιφη δηλαδη;;; Θα μου περασουν;;;;Δεν εχω προδιαθεση για μυκητες, πρωτη φορα μου εμφανιστηκαν στα 29 μου χρονια....

mhGFp2.png?foRENFW2

Νομιζω ολοι οι γιατροι αυτοι δινουν για μηκυτες. Κι εγω μια φορα στην εγκυμοσυνη που ειχα βγαλει αυτη μου ειχε δωσει. μια χαρα δουλεψε. μου ειχε δωσει ακομα μια για τη φαγουρα αν θυμαμαι καλα...

Παντως τη μια μερα την εβαλα και την αλλη δεν ειχα τιποτα!

daktodor δίνουν & στα παιδιά αν παρουσιάσουν μύκητες λόγω πάνας. γενικά κοινή αντιβίωση δε δίνεται σε μυκητίαση, δεν έχει κάτι να προσφέρει. & δε δίνουν τίποτα per os κατά τη διάρκεια του θηλασμού, από όσο μπορώ να γνωρίζω τουλάχιστον.

Διαφημίσεις

Το oriens έχει δραστική ουσία mizolastine. Στο http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp το δίνει risk level 1

Όσο για την κορτιζονούχο αλοιφή από ότι ξέρω δεν αντεδείκνεται στον θηλασμό γιατί η απορρόφηση από το δέρμα είναι πολύ μικρή. Ελπίζω να μη σε έχω πληροφορήσει λάθος:?

Μπουλντογκάκι? Πολύ καλό... χαχα

Επίσης μου αρέσει πολύ η υπογραφή σου! Τα λέει όλα...

σε ευχαριστώ πολυ margiota!!! να είσαι καλά! άργησα λίγο, αλλά τελικά την είδα την απάντησή σου!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Η δερματολόγος μου συνέστησε να βάζω στο κεφάλι μου μία λοσιόν που λέγεται "Propiosalic". Δραστική ουσία: διπροπιονική βηταμεθαζόνη και σαλικυλικό οξύ.

Έψαξα στο e-lactancia, αλλά δε βρήκα κάτι. Μήπως κάποια μπορεί να μου βρει αν είναι ασύμβατο με το θηλασμό;

ευχαριστώ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Η δερματολόγος μου συνέστησε να βάζω στο κεφάλι μου μία λοσιόν που λέγεται "Propiosalic". Δραστική ουσία: διπροπιονική βηταμεθαζόνη και σαλικυλικό οξύ.

Έψαξα στο e-lactancia, αλλά δε βρήκα κάτι. Μήπως κάποια μπορεί να μου βρει αν είναι ασύμβατο με το θηλασμό;

ευχαριστώ.

Είναι συμβατά

Betamethasone - Topical use: Risk level 0

Salycilic Acid: Risk level 0

jv42p3.png

DfUyp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Μεταφέρω εδώ τις απορίες μου σχετικά με τα σαιτ και τις οδηγίες των φυλλαδίων των φαρμάκων

Σε μια περίπτωση όπως αυτή:

http://www.druglist.gr/drugs.aspx?search=CIPROXIN

και

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

τι κάνουμε? εμπιστευόμαστε το φυλλάδιο οδηγιών ή το e-lactancia?

Ψάχνοντας τις οδηγίες και άλλων αντιβιώσεων είδα ότι κάποιες αναγραφουν ότι επιτρέπεται ο θηλασμός άρα δεν μου πολυκολάει το ότι οι οδηγίες γράφονται χωρίς διάκριση για να είναι καλυμένες οι εταιρείες.

Για την περίπτωση του cilroton αυτό που κατάλαβα είναι πως δεν είναι σίγουροι για την ποσότητα που μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα και την ποσότητα που μπορεί να πιει το μωρό. Δηλ η δραστική ουσία σε μικρές και ελεγχόμενες ποσότητες μπορεί να είναι ασφαλής (γι'αυτό δινουν το σιρόπι) ενώ σε άγνωστες και μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι επιβλαβής

Μεταφέρω εδώ τις απορίες μου σχετικά με τα σαιτ και τις οδηγίες των φυλλαδίων των φαρμάκων

Σε μια περίπτωση όπως αυτή:

http://www.druglist.gr/drugs.aspx?search=CIPROXIN

και

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

τι κάνουμε? εμπιστευόμαστε το φυλλάδιο οδηγιών ή το e-lactancia?

Ψάχνοντας τις οδηγίες και άλλων αντιβιώσεων είδα ότι κάποιες αναγραφουν ότι επιτρέπεται ο θηλασμός άρα δεν μου πολυκολάει το ότι οι οδηγίες γράφονται χωρίς διάκριση για να είναι καλυμένες οι εταιρείες.

Για την περίπτωση του cilroton αυτό που κατάλαβα είναι πως δεν είναι σίγουροι για την ποσότητα που μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα και την ποσότητα που μπορεί να πιει το μωρό. Δηλ η δραστική ουσία σε μικρές και ελεγχόμενες ποσότητες μπορεί να είναι ασφαλής (γι'αυτό δινουν το σιρόπι) ενώ σε άγνωστες και μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι επιβλαβής

malecon, απο ο,τι βλεπω το βγαζει και σε μια εκδοση lactate (καπως ετσι)που ακομα και η ιδια η εταιρεια δεν γραφει οτι αντενδεικνυται στο θηλασμο.

Το θεμα με τα φαρμακα ειναι οτι μπορει να μην κανει αυτο το συγκεκριμενο, αλλα καποιο αλλο σιγουρα θα κανει.

Κι εγω πιστευω οτι οι εταιρειες κοτσαρουν παντου το γνωστο με το θηλασμο, ή οτι συμβουλευτειτε το γιατρο σας για να αποποιουνται οποιασδηποτε ευθυνης (νομικης).

Τωρα, απο κει και περα, ειναι θεμα του κατα ποσο εμπιστευεσαι το γιατρο σου ωστε αυτος , με τα δικα του επιστημονικα κριτηρια, να κρινει αν μπορεις ή οχι να παρεις κατι.

Τα ιδια ακριβως πιστευω και σε περιπτωσεις εγκυμοσυνης....

malecon, απο ο,τι βλεπω το βγαζει και σε μια εκδοση lactate (καπως ετσι)που ακομα και η ιδια η εταιρεια δεν γραφει οτι αντενδεικνυται στο θηλασμο.

Το θεμα με τα φαρμακα ειναι οτι μπορει να μην κανει αυτο το συγκεκριμενο, αλλα καποιο αλλο σιγουρα θα κανει. /QUOTE]

Αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο φαρμακο λόγω της εμπειρίας που είχα. Μου το συνέστησε ο γιατρός λόγω πλούσιου ιστορικού αλλεργιών σε αντιβιώσεις. Οπότε μπορεί και να μην είχε πολλές επιλογές. Πιθανόν σε άλλες περιπτώσεις να υπάρχουν ακόμα λιγότερες επιλογές φαρμάκων

Κι εγω πιστευω οτι οι εταιρειες κοτσαρουν παντου το γνωστο με το θηλασμο, ή οτι συμβουλευτειτε το γιατρο σας για να αποποιουνται οποιασδηποτε ευθυνης (νομικης).

Τότε γιατί η augmentin πχ γραφει ότι μπορείς να θηλάζεις? (με την έγκριση του γιατρού το λέει αλλά δεν νομιζω πως το λέει μόνο για νομικούς λόγους)

Πιθανόν να το λένε και άλλα φαρμακα, μην με βάλεις να ψάξω. Άλλα θα λένε απαγορευται και άλλα θα λενε δεν έχουμε ασφαλή συμπεράσματα Αν ήθελαν απλά να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο θα έλεγαν όλα μη θηλάζετε. Όπως θα έλεγαν όλα μην χειρίζεστε μηχανήματα

Τωρα, απο κει και περα, ειναι θεμα του κατα ποσο εμπιστευεσαι το γιατρο σου ωστε αυτος , με τα δικα του επιστημονικα κριτηρια, να κρινει αν μπορεις ή οχι να παρεις κατι.

Τα ιδια ακριβως πιστευω και σε περιπτωσεις εγκυμοσυνης....

Συμφωνώ, γιατί να μην εμπιστεύομαι τον γιατρό μου ή τον ΕΟΦ και να εμπιστευομαι σαιτ στο ιντερνετ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...