Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

καλησπέρα

θα ήθελα να ρωτήσω την Αγλαία ή όποια άλλη μανούλα ξέρει

έχω μια μπέμπα 7,5 μηνών που πίνει αποκλειστικά δικό μου γάλα, δυστυχώς όμως μου προέκυψε υπερθυρεοειδισμός και θα χρειαστεί να πάρω χάπι, συγκεκριμένα 200 mg prothuril την ημέρα. Ξέρω ότι όλα τα φάρμακα για θυρεοειδή περνούν στο γάλα αλλά μια μικρή δόση είναι ασφαλής. Θα ήθελα να μάθω αν η δική μου δόση αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό ή αν υπάρχουν άλλα ασφαλή φάρμακα. Θα με στενοχωρούσε πολύ να σταματήσω τον θηλασμό αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο!

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν δεν κάνω λάθος, η ενεργός ουσία στο prothuril είναι η Propylthiouracil

Διάβασε τι γράφει στο:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

για αυτήν, λέει ότι είναι ασφαλής σε τόσο μικρή δόση.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κορίτσια για σας θα κάνω εξαγωγή τον έγκλειστο φρονιμήτη μου και ο γιατρός μου είπε ότι θα πρέπει να πάρω και αντιβίωση. Θηλάζω ακόμη. Ξέρετε κάποια που να είναι συμβατή με το θηλασμό;

KrEZm8.png

να ρωτησω και εγω με τη σειρα μου (δυστυχως δεν εχω χρονο για να ανατρεξω σε παλαιοτερες δημοσιευσεις)

την ερχομενη Πεμπτη θα κανω μια επεμβαση με Laser στον τραχηλο με ηπια μεθ απο οσο εχω καταλαβει, ο γιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να αποθηλασω και για να κανω την οποια φαρμακευτικη αγωγη μετα αλλα δεν μου διευκρινησε αν μετα τη ναρκωση θα μπορω να θηλασω οταν επιστρεψω σπιτι..

ξερει κανεις κατι σχετικα? μπορω να θηλασω μολις επιστρεψω η καλυτερα να περασουν καποιες ωρες?

εντωμεταξυ λογω κολπιτιδας απο τη μολυνση που εχω επιπλεον βαζω κολπικη αλοιφη Dalacyn C η οποια ο γιατρος θεωρει ακινδυνη για το θηλασμο μεσα ομως στο φυλλαδιο λεει οτι αντιθετα με τη στοματικη ληψη που εχει ανιχθευθει το φαρμακο στο μητρικο γαλα, με τη κολπικη χρηση δεν εχει διαπιστωθει και επιβεβαιωθει αρα ειναι αποφαση του γιατρου αν θα σταματησει η θεραπεια η ο θηλασμος..εγω παντως 3η ληψη που κανα εχθες δενε χω σταματησει να θηλαζω και εφοσον εκεινος μου λεει οτι δεν χρειαζεται αποχη η διακοπη..

• 1 month later...

Καλημέρα σας

Η κόρη μου την ώρα που θηλάζει θέλει να τσιμπάει το στήθος μου, για να την πάρει ο ύπνος, πάντα της απομακρύνω τα χέρια της λέω μη η μαμά πονάει αλλά….. στου κουφού την πόρτα…… το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές (συνήθως το βράδυ που λαγοκοιμάμαι και δεν την παίρνω είδηση) μου κάνει γρατσουνιές στον μαστό που πονάει υπερβολικά, είναι σαν να έχει ματώσει από μέσα:cry: ………..ξέρετε τι μπορώ να βάλω για να περάσει ??

Δεν αντέχετε ο πόνος γμτ :cry::cry:

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας

Η κόρη μου την ώρα που θηλάζει θέλει να τσιμπάει το στήθος μου, για να την πάρει ο ύπνος, πάντα της απομακρύνω τα χέρια της λέω μη η μαμά πονάει αλλά….. στου κουφού την πόρτα…… το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές (συνήθως το βράδυ που λαγοκοιμάμαι και δεν την παίρνω είδηση) μου κάνει γρατσουνιές στον μαστό που πονάει υπερβολικά, είναι σαν να έχει ματώσει από μέσα:cry: ………..ξέρετε τι μπορώ να βάλω για να περάσει ??

Δεν αντέχετε ο πόνος γμτ :cry::cry:

Βάλε λίγη λανολίνη.

Και κόψε της τα νύχια :-P:mrgreen:

Για το ίδιο πρόβλημα είχα δοκιμάσει να της δίνω κάτι να το κρατάει στα χέρια, για αντιπερισπασμό - μου τα πετούσε στα μούτρα. Το δύσκολο είναι ότι την ώρα που συμβαίνει αυτό, υποτίθεται ότι είναι ώρα χαλάρωσης και αν "μαλώσεις" το παιδί, μπορεί να χάσει τον ύπνο του και να εκνευριστεί. Δοκίμασε να θηλάζεις σε άλλες στάσεις. Το πιο βολικό μας από αυτή την άποψη είναι να ξαπλώνω ανάσκελα και να την έχω από πάνω, οπότε δεν βολεύεται να πασπατεύει. Μόλις αποκοιμηθεί βαθιά, τη βάζω στη θέση της. Το πιο δραστικό είναι να κάνεις ό,τι κάνεις και στα δαγκώματα (απομακρύνεις κτλ) αλλά είναι πιο εύκολο στις ώρες που είναι το μωρό ξύπνιο. Από την άλλη, ξύπνιο θηλάζει σε διάφορες στάσεις και ίσως να μην νοιάζεται τόσο να τσιμπήσει.

Τώρα που είναι λίγο πιο μεγάλη και δεν πτοείται, αν με ενοχλεί πάρα πολύ, της λέω "φτάνει τόσο", οπότε συμμορφώνεται για λίγη ώρα. Αλλά είναι θέμα πόσο μπορεί να ανεχτεί την "απειλή" ανάλογα με την ψυχολογική της κατάσταση.

Σε ευχαριστώ amaretto μου, λανολίνη έβαζα μέχρι τώρα αλλά αυτή την φορά μάλλον είναι άσχημα.......

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, μέσα στην ημέρα πιάνει το κόλπο με του αντιπερισπασμού και η απομάκρυνση, το βράδυ όμως και εμένα μου τα πετάει στην μούρη συν του ότι δεν θέλω να την ξεσηκώνω ......

Το ανάσκελα το έχω δοκιμάσει την μέρα και η σβούρα μου γυρίζει γύρω γύρω οπότε δεν......θα το δοκιμάσω και το βράδυ μήπως μέσα στον ύπνο της είναι συνεργάσιμη.......:-P:razz:

όσο για τα νύχια μας άσε άσε...πονεμένη ιστορία :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα,

Γέννησα πριν 8 εβδομάδες περίπου με φ/τ όπου χρειάστηκε να κάνω πολλά ράμματα κατόπιν. Χθες πήγα στο γυναικολόγο για την προβλεπόμενη εξέταση. Μου βρήκε κολπίτιδα και μου εγραψε climycen και fucidin για τα ράμματα. Μου είπε πως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό-συνηθίζεται μετά από τοκετούς.

Επειδή θηλάζω αποκλειστικά, έχω έναν μικρό ενδοιασμό στο να βάλω τις κρέμες... :?

Έχετε μήπως ανάλογη εμπειρία?

Ευχαριστώ :)

Διαφημίσεις

εδώ http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp θα δεις αν το σιρόπι που θα σου δώσει ο γιατρός επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Αν σου δώσει bisolvon, για παράδειγμα, επιτρέπεται

Διαφημίσεις

Πραγματι το bisolvon επιτρεπεται να το παρεις, αλλα γιατι να παρεις φαρμακο?

Δοκιμασε και το εξης: Βαζεις ενα λεμονι για ενα λεπτο στο φουρνο ή στα μικροκυμματα να ζεσταθει.

Φτιαχνεις χαμομηλι και προσθετεις λιγο μελι και σταγονες απο το ζεστο λεμονι.

Επισης μπορεις να κανεις εισπνοες πανω απο χαμομηλι που βραζει.

Επισης υπαρχει και σιροπι φυτικο για το βηχα.

Το οτι πολλα φαρμακα επιτρεπονται κατα το θηλασμο, δε σημαινει οτι ειναι και ο,τι καλυτερο. Επιτρεπονται για να τα παρει η μητερα οταν δεν γινεται αλλιως και για να μη σταματησει ο θηλασμος που ειναι πολυ σημαντικος για το μωρο.

k9Tap3.png

Γεια σας και απο εμένα,,,θα ήθελα την εμπειρία σας και κυρίως τη δική σου Αγλαία σε παρακαλώ..ειμαι και εγω θηλάζουσα μαμά και εχω το εξής πρόβλημα,αφόρητους πονους στον αυχενα και στο χερι για να μην τα πολυλογω πηγα στο γιατρό ο οποιος μου ειπε οτι η κατασταση εχει πλεον σοβαρεψει πολυ και δεν γινεται να μην παρω τωρα καποια χαπια αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτικά..μου εδωσε το norgesic το οποιο το εψαξα και μου βγαζει στο lactancia risk level 1...καταλαβαινω οτι καλο θα ειναι να μην το παρω όμως ποναω πλεον αφορητα δεν μπορω ουτε το μωρο να παρω αγκαλιά..αν το παρω για 5 μέρες οπως μου συνέστησε θα κάνω κακό; Αγλαία αν θελεις σε παρακαλώ πολύ πες μου τη γνώμη σου γιατί εχεις σιγουρα αναλογες εμπειριες..

κορίτσια άρχισα σήμερα την ΄παιδική ασπιρίνη μία την ημέρα. Διαβάζω στο http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp ότι για λόγους αντι-θρόμβωσης επιτρέπεται, σωστά; θέλω επιβεβαίωση! Το χαρτί μέσα γραφει για δηλητηρίαση στα 650mg αλλά η μια είναι μόνο 100mg.

Καλησπέρα!Ήθελα να ρωτήσω την Αγλαία ή όποια άλλη μανούλα γνωρίζει για την μαστίτιδα.Η φίλη μου έχει ένα μωράκι 1 μήνα και θηλάζει αποκλειστικά.Την έπιασε πόνος στο δεξί στήθος και της είπε ο γιατρός για μαστίτιδα και να μη θηλάζει για 2μέρες απ αυτό το στήθος.Είναι αυτό σωστό;Επίσης της έδωσε την αντιβίωση zinadol αλλά η φίλη μου φοβάται να την πάρει επειδή γράφει ότι εκκρίνεται στο γάλα και ότι θέλει προσοχή.Τη γνωρίζετε;Περιμένω την απάντηση σας για να τη βοηθήσω...

Καλησπέρα!Ήθελα να ρωτήσω την Αγλαία ή όποια άλλη μανούλα γνωρίζει για την μαστίτιδα.Η φίλη μου έχει ένα μωράκι 1 μήνα και θηλάζει αποκλειστικά.Την έπιασε πόνος στο δεξί στήθος και της είπε ο γιατρός για μαστίτιδα και να μη θηλάζει για 2μέρες απ αυτό το στήθος.Είναι αυτό σωστό;Επίσης της έδωσε την αντιβίωση zinadol αλλά η φίλη μου φοβάται να την πάρει επειδή γράφει ότι εκκρίνεται στο γάλα και ότι θέλει προσοχή.Τη γνωρίζετε;Περιμένω την απάντηση σας για να τη βοηθήσω...

Αγαπητή φίλη,

εγώ έζησα την εμπειρία της μαστιίτιδας και μάλιστα με πυρετό σχεδόν 40 και αφόρητο πόνο και πρήξιμο σο στήθος τόσο που νόμιζα ότι θα σπάσει. Χρειάστηκε να πάρω αντιβίωση amoxil 500 για περίπου 10 μέρες και μάλιστα η πρώτη δόση ήταν 2 κάψουλες των 500=1000 γιατί το φοβήθηκε η μαία μου εφόσον ήμουν σε αυτή την κατάσταση. Ρώτησα φυσικά τον παιδίατρο αν επιτρέπεται ο θηλασμός εφόσον έπρεπε να πάρω την αντιβίωση και μου είπε κανένα πρόβλημα ακόμα και για την πρώτη διπλή δόση. Τόσο ο παιδίατρος όσο και η μαία επέβαλλαν να συνεχίσω τοθηλασμό για να αποσυμφορηθεί το στήθος. Αυτό με έσωσε. Εγώ ούτως ή άλλως θήλαζα το μωρό κάθε φορά από ένα στήθος. Για τις επόμενες μέρες, τον έβαζα ανά 1 1/2 ώρα σε κάθε στήθος για να τρώει και στο ενδιάμεσο για να μην μένει το στήθος γεμάτο, έβαζα πάνω του μία πετσέτα που είχα ρίξει καυτό νερό και την είχα στραγγίσει για να μαλακώσει το στήθος και έκανα μαλάξεις για να το αδειάσω λίγο. Μπορεί να ήταν λίγο οδυνηρό γιατί ένιωθα το στήθος πρησμένο αλλά ο θηλασμός πιστεύω ήταν σωτήριος γιατί ο μικρός άδειαζε το στήθος και ένιωθα μεγάλη ανακούφιση. Αν δεν έχει πάρει αγωγή η φίλη σου για να πεις ότι ο γιατρός φοβάται κάποιο φάρμακο μου κάνει εντύπωση που το λέει αυτό.

Αν θέλεις κάτι άλλο πολύ ευχαριστως.

Μπορει να ζητησει μια αντιβιωση συμβατη με το θηλασμο. Γιατι να μην θηλαζει απο το συγκεκριμνο στηθος? Σιγουρα θα ειναι επιπονο αλλα αν μενει γεματο θα την ποναει πολυ περισσοτερο. Θα σου πουν και τα κοριτσια που το εχουν αντιμετωπισει. Παντως εγω που πηγα μια μερα γιατι ποναγα μου ειπε παυσιπονα, αντιφλεγμονωδη και να συνεχιζω να θηλαζω κανονικα (Αλλα εδω οι γυναικολογοι ειναι υπερ του θηλασμου, δινουν φαρμακα μονο οταν ειναι απολυτως απαραιτητο και παντα συμβατα με το θηλασμο)

Αν δε θηλαζει το μωρο απο αυτο το στηθος, μονο χειροτερα θα γινουν τα πραγματα. Ο θηλασμος θα την ανακουφισει. Αντιβιωσεις συμβατες με το θηλασμο υπαρχουν, μπορεις να δεις τη σχετικη ιστοσελιδα.

k9Tap3.png

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!Της είπα να συνεχίσει κανονικά να θηλάζει σύμφωνα και με την εμπειρία σου mommy natassa!Ο παιδίατρος της είπε να σταματήσει κι ο γυναικολόγος να συνεχίσει αλλά όχι αν κάνει πυρετό πάνω από 38.5!Άλλα των αλλών!Ευτυχώς που έχουμε κι εσάς!

To περασα και εγω αυτο το προβλημα και πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο.Πηγα στον ορθοπεδικο εκανα και αξονικη τομογραφια και μου διεγνωσε δισκοπαθεια.Η συμβουλη του γιατρου ηταν ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.Μαλιστα μου ειχε πει οτι επρεπε να μεινω τελειως ακινητη στο κρεβατι,ξαπλωμενη στο πλευρο με τα ποδια μαζεμενα στην κοιλια,αυτη η σταση ανακουφιζει τη μεση.Τα φαρμακα μου ειπε τις περοσσοτερες φορες δεν βοηθανε καν,μονο η ξεκουραση.Θελει πολυ υπομονη αυτη η κατασταση αλλα περναει.Εγω εκλαιγα οταν το επαθα γιατι ειχα το μωρο ημερων και μου ειχαν ερθει ολα μαζι.Για λιγες μερες μεχρι να περασει καπως ο δυνατος πονος θηλαζα ξαπλωμενη ολη μερα-ειχε ερθει η μαμα μου και με βοηθησε με τις δουλειες για να μη σηκωνομαι.Περαστικα ευχομαι!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...