Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλματα ανάπτυξης

Λαμπρινή

Recommended Posts

Ριτα μου δεν ειστε στην 26η εβδομάδα ...μολις την περάσαμε και μεις !!! :lol: Εσεις τωρα ειστε στην 28 αλλα μην νομιζεις δεν έχει πάντα σημασια αυτο .

Τα νυχτερινα ξυπνήματα ειναι πολυ συνηθισμένο και θα γινεται και στην πορεια . Πραγματικά το άλμα του 3ο μήνα και του 6ο ειναι απο τα πιο "βαριά".

Εισαι τυχερή που δεν αναστατωνεται ο μικρουλης Γρηγοράκης αλλα απλα κανει τις γυμναστικές επιδειξεις του το παιδι !!! :lol::lol:

Φιλακια πολλα και στους δυο σας φιλεναδιτσα μου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 643
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α στο καλο μεχρι να γραψω πεφτει η συνδεση ...

Λοιπον να σας πω και την δική μας εμπειρια απο το άλμα του 6ο μήνα !

Εχουμε 2 μερες που ηρεμήσαμε και μπηκαμε στην 27η εβδομάδα . Η μωρουλινιτσα στέκεται στα 4 και κάνει έρπην μεγάλες αποστάσεις για να πιάσει αυτο που της γυαλίζει πχ το ρολοι του μπαμπά :lol::lol:

Γκρινια έχουμε και είχαμε αρκετή αλλα καθολου κλάμα γιατι προσπαθουμε να ειμαστε συνέχεια διπλα της και να της προσφέρουμα την αμεριστη προσοχή και την απέραντη αγάπη μας ! :D

Τα βράδια ο υπνος ήταν πολυ δύσκολος , ξυπνήματα καθε 1-2 ώρες και κατα τις 4-5 ξυπνημα κανονικό για 2 ώρες τουλάχιστον . Μεσα σ΄αυτες τις 2 ωρες εκανε γυμναστικές επιδείξεις (το σπασμένο τραπεζάκι και πως χορευουν οι ποντιοι ξαπλωμένοι ..ειναι και το αιμα απο τον πατέρα της βλεπεις :lol: ) και στο τελος κουρασμένη γκρινιαζε για να κοιμηθεί . Δυσκολα και κουραστικά τα βραδια ευτυχως ειχα και την βοηθεια του καλού μου :D

Να σας πω και μια σημερινή σκηνη για ..γελια και για κλάμματα :lol:

Ξυπνάει η μωρουλινιτσα κλασικά κατα τις 4:30 , θηλάζουμε κανουμε αγαπούλες και μεχρι τις 6:15 κοιμαται 10 λεπτά , ξαναξυπνάει κοκ . Στις 6:15 έρχεται και ο μπαμπας μαζί μας και προσπαθουμε να ηρεμήσουμε την μωρουλινιτσα να κοιμηθει . Με τα πολλά μας βρίσκει 8 η ώρα , η μωρουλινιτσα εχει κλεισει το ενα ματι , χαμογελάει ο ερωτας με φιλαει και γυριζει πλευρο να κοιμηθεί λιγακι .

Εγω πηρα ενα βιβλιο να διαβάσω μιας και δεν μπορω να κοιμηθω . Περνάει κανα μισάωρο και ξαφνικά βλέπω τον άντρα μου να πετάγεται πανω και να φωναζει .." Ναααιιιιι????"

Κοκκάλωσα για λιγο , κοιτάω την αγαπουλίτσα που εχει ανοιξει τα ματια τρομαγμένη την χαιδεύω και την ηρεμώ ...γυριζω και κοιτάω τον άντρα μου που έχει αρχισει να μουτζώνεται ....

Οπως μου ειπε μετά , ονειρευτηκε οτι τον φώναζα και τον ξύπναγα γιατι το μωρό δεν ηρεμούσε ... :lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

ωρε μανα μου θα μας στριψει στο τελος το βλεπω :lol::lol:

λοιπον και ερωτω αν εμεις που μπουσουλαμε οπισθεν εδω και 1μιση βδομαδ δλδ στην 26 που ειχαμε μια σχετικη γκρινια αλλα την απεδωσα σε κατι μυξες απο τα δοντια και τωρα(28η) ας υποθεσουμε οτι περναμε το αλμα και γυμναζομαστε τι αλλο να περιμενω να κανει προσεχως ?μηπως θα αρχισουμε τα κυνηγητα? :lol::lol:

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Μαργαριταρενια μου απο δω και στο εξής ....τρεχάτε ποδαράκια μου :lol::lol:

Αα συζήτουσαμε με τον αντρα μου σημερα για κατι που λεει στο βιβλιο για τον 6ο μηνα . Τωρα λεει μπορει να ακουσετε το μωρο σας να κανει ..."χατσι" ή οπως λεμε μεις στην Ελλάδα "ααψουυυ" . Οταν φταρνίζεται δηλαδή να "μιλαει " . Εμεις νομιζουμε οτι το ακουσαμε αλλα ίσως ειναι και η ιδέα μας ... πιθανον παντα ετσι να φτερνιζόταν η μωρουλινιτσα ..Για προσεξε το και συ :D

Δοντια βγάλατε? Ποσα?

VgL7.jpgIgLdp2.png

δοντια δε βγαλαμε καλε αυτο το σταδιο μας εχει ξεφυγει ακομα :lol:

τα βλεπω ομως πλησιαζουν ....

αυτο το αψου ναι το εχω ακουσει πολλακις τις τελευταιες μερες αλλα δεν εδωσα σημασια...

βρε τι μαθαινει κανεις....επισης κανει περα απο το φωναχτο γελιο που το ακουω μηνες τωρα ,και το πρρρρ με τα χειλια. ενω φουσκωνει τα μαγουλα.. κανει ενα αλλο σαν γελακι πονηρο -ψευτικο τυπου χεχεχεχεχεχεχε

και το αγαπημενο μας παιχνιδι ειναι να πιανει αντικειμενα να τα δοκιμαζει πρωτα

(ε μη ξεχναει και τις αγαπημενες συνηθειες :lol: ) ,μετα να τα αλλαζει χερι και στο τελος να τα ριχνει κατω επιδεικτικα να χαζογελαει με αυτο το χεχεχεχε και να σκυβει να τα βρει...

καλα μιλαμε πολυ γελιο αλλα η μεση παει κοπηκε απο το σκυψε σηκω περπαταω πανω σε παιχνιδακια :lol:

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Πωπω ακριβως τα ιδια και ακριβως αυτα περιγράφει και το βιβλιο !!!

Το να πετάει και να δοκιμάζει αντικειμενα ειναι χαρακτηριστικό :D

Εμας εχει αποκτησει πονηρό γελακι και πονηρο ...κλαματάκι :lol: Ενα περιεργο νιαζιαρικο κλαμα που το κάνει οταν ειναι κουρασμένη !

Επισης , δεν ξερω αν το προσεξες , σ΄αυτο το αλμα πολλες στιγμες ειναι πολυ σοβαρά τα μωρά . Η δικια μας ειναι παρα πολυ μερικές φορες ...σκεπτική και σοβαρή ...αφου λεγαμε τι να σκεφτεται τωρα??? :D

Προσωπικα στα δοντια δεν δινω πολυ σημασια ... Εμας εβγαλε ήδη 2 και δεν ειδα καποια αλλαγή ή πονο .. Τα ξυπνήματα και την ανησυχια εγω την λεω αλμα και οχι δοντι . Το κλάμμα την νύχτα σιγουρα δεν είναι πονος , τουλάχιστον της δικιας μου .

VgL7.jpgIgLdp2.png

κοιτα εμενα δεν κλαιει...και εννοω κλαμα οχι γκρινια....

πολυ σπανια να κλαψει... και εγω αυτα τα ξυπνηματα αν και δεν ειναι ακριβως ξυπνημαα εινα μια υπερκινητικοτητα μεσα στον υπνο του ...με πιανεις? :lol:

και εγω αλμα το λεω αυτο....

αν ηταν δοντια δε θα εκλαιγε?

αλλα και παλι ξερω και εγω ειμαστε και αντρες εμεις :lol::lol: δεν κλαιμε!!! :lol:

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Κοιμαται σχεδον , εχει νανουριστει και γυριζει στο πλαι ....Αφου ειναι στο πλαι τεντωνει το χερι ...και τελικα αποφασίζει ...α τι ωραια ας κατσω λιγο στα 4 πριν κοιμηθώ ...και γιατι να κάτσω μόνο ? Ας κουνηθω σαν τραπεζάκι .. :lol::lol::lol:

Χτες παιζαμε "κρυφτο" . Ειχα και την κάμερα ανοιχτη και την έγραφα . Εβαζε το μαξιλάρι θηλασμού στο κεφάλι της και κρυβοταν ..της έλεγα "κουκου" κρυβόταν και στο "τααα" το κατέβαζε !! Εχει παρα πολυ πλάκα !!!! :lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

ετσι ,ετσι.... :lol:

κουκου τσα παιζουμε πολυ συχνα με οτι βρουμε ευκαιρο να κρυφτουμε ακομα και εκεινος μεσα στο σπιτι και εγω στο μπαλκονι πισω απο την κουρτινα κτλ...και σκυβει στο τσα....επισης εχει μαθει και κανει κολλα το με το χερακι του... :lol: και οταν του λεω φιλι στη μαμα ανοιγει το στομα σα να παει να με δαγκωσει και σκυβει κατα το μαγουλο μου..δεν ειναι φοβερο?αχ τα μικρακια μας...

αχ ωραια τα ειπαμε και ξαλαφρωσαμε και φτασαμε στα ευχαριστα τωρα...

τα γλυκουλακια κουκλια ειναι ολα...

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Ετσι ειναι φιλενάδα ..φτασαμε στο ζουμί :wink:

Στην αρχή των αλμάτων λες ..αυτο ειναι δεν θα αντέξω κλπ κλπ μετά ομως βλεπεις πως οχι μονο αντέχεις αλλα ειναι τοσο υπέροχα ολα !!!

Να τα βλέπουν και οι μαμάδες με μικρότερα μωράκια (mia , Rosalita , Νικη78 γερακίνα κλπ) και να ξέρουν περίπου τι έχουν να περιμένουν :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγω πηρα ενα βιβλιο να διαβάσω μιας και δεν μπορω να κοιμηθω . Περνάει κανα μισάωρο και ξαφνικά βλέπω τον άντρα μου να πετάγεται πανω και να φωναζει .." Ναααιιιιι????"

Κοκκάλωσα για λιγο , κοιτάω την αγαπουλίτσα που εχει ανοιξει τα ματια τρομαγμένη την χαιδεύω και την ηρεμώ ...γυριζω και κοιτάω τον άντρα μου που έχει αρχισει να μουτζώνεται ....

Οπως μου ειπε μετά , ονειρευτηκε οτι τον φώναζα και τον ξύπναγα γιατι το μωρό δεν ηρεμούσε ... :lol::lol:

Αυτό είναι άλμα ανάπτυξης του μπαμπά! Βρίσκεται σε εγρήγορση ακόμη και στα όνειρά του! :lol:

Λαμπρινή διαβάζω τόσο καιρό για τα άλματα ανάπτυξης και μου κάνει εντύπωση που τα έχουν μελετήσει τόσο! Τα θυμάμαι και από τον δικό μου αλλά ομολογώ ότι δεν ανησύχησα ποτέ και δεν έψαξα ποτέ το γιατί συμβαίνει, μου φαινόταν απλά φυσιολογικό να βλέπω στο μωρό τόσες αλλαγές που να μην προλαβαίνω να τις συνηθίσω και να βλέπω άλλες!

Μου έμεινε η αίσθηση ότι εμείς οι μεγάλοι δυσκολευόμαστε να συνηθίσουμε την ιδέα των αλλαγών, δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, ζοριζόμαστε να το ζούμε, ε, ζορίζονται και λίγο τα μωρά αλλά όχι τόσο. Φταίει η ηλικία μας!

Λαμπρινή διαβάζω τόσο καιρό για τα άλματα ανάπτυξης και μου κάνει εντύπωση που τα έχουν μελετήσει τόσο! Τα θυμάμαι και από τον δικό μου αλλά ομολογώ ότι δεν ανησύχησα ποτέ και δεν έψαξα ποτέ το γιατί συμβαίνει, μου φαινόταν απλά φυσιολογικό να βλέπω στο μωρό τόσες αλλαγές που να μην προλαβαίνω να τις συνηθίσω και να βλέπω άλλες!

Μου έμεινε η αίσθηση ότι εμείς οι μεγάλοι δυσκολευόμαστε να συνηθίσουμε την ιδέα των αλλαγών, δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, ζοριζόμαστε να το ζούμε, ε, ζορίζονται και λίγο τα μωρά αλλά όχι τόσο. Φταίει η ηλικία μας!

Πριν από αυτούς (τους ερευνητές), τα είχαν μελετήσει οι ενδυματολόγοι. Σε όλα τα μεγάλα άλματα, πας για ψώνια, δεν περισσεύει ούτε εκατοστό! :lol::lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Μεσα σ΄αυτες τις 2 ωρες εκανε γυμναστικές επιδείξεις (το σπασμένο τραπεζάκι και πως χορευουν οι ποντιοι ξαπλωμένοι ..ειναι και το αιμα απο τον πατέρα της βλεπεις :lol: )

Η πιο τέλεια περιγραφή!!!! :lol::lol::lol:

Θα περιμένουμε με αγωνία λοιπόν τις εξελίξεις!!!

5Aqjp3.png

καλημερα μαμαδες!!!

καλά, τι τρομερά πράγματα κάνουν τα μωρά σας Λαμπρινή και Ρίτα!!!! τι σου είναι ένας μήνας! περιμένω να τα δω κι εγώ σύντομα :lol::lol:

τώρα είμαστε όλο γκρίνια (ευτυχώς όχι κλάματα), αλλά το κεφάλι μου πάει να σπάσει.......και θέλω να στρώσω και χαλιά σημερα! χαχαχα!!! αυτά μου έλειπαν...

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Βιβλιογραφία και αναφορές στο ιντερνετ εχω βρει μόνο στα Γερμανικά !

Εγω , αλλά και ο αντρας μου , ειχα ανάγκη να μαθω τι συμβαίνει . Δεν το χωραγε ο νους μου οτι εχω το μωρό μου αγκαλιά και εκεινο κλαιει ! Ειμαι αχρηστη ελεγα , κατι λαθος κανω ....

Εσυ το αντιμετώπισες οπως εγω τις πρωτες μέρες του μωρου ..

Περασα πολυ ευκολα τις πολυ δυσκολες πρωτες 40 μερες της ζωης της μωρουλινιτσας . Ειχα οπλιστει με πολυ υπομονή και θάρρος ! :lol:

Κοιμόμουν 1-2 ωρες την ημερα και αυτο σπαστά , θηλάζαμε ολη μερα , κοιμόταν πάνω μου και αλλα ... ομως αντεχα , μου άρεσε !

Μετα ειχε ηρεμήσει πολυ , κοιμόταν καλά , έτρωγε καλά μεχρι το πρώτο δυνατό αλμα ... Βρηκαμε την "αιτια" και ηρεμήσαμε παλι . Τωρα ξέρω τι συμβαίνει και παρολο που ειναι κουραστικό προσπαθώ να βρισκω τροπους να αντλώ δυναμη :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι: Λαμπρινή (ή όποια άλλη ξέρει...) τα άλματα ανάπτυξης μέχρι πότε υπολογίζονται? Ποιά ηλικια?

Ευχαριστώ! :D

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Με αφορμή το σχόλιο της mia θέλω να πω μερικα πραγματα . (εκανε και η ριτα ενα παρομοιο σχολιο αλλου )

Στο βιβλιο που έχω και σε ολες τις σελίδες που έχω διαβάσει , δεν αναφερεται τι "πρεπει" να κανει καθε μωρό σε καθε αλμα . Ναι μεν λεει πχ στον 6ο ριχνει πράγματα αλλα δεν αναφέρει οτι πρεπει να καθεται ή να μπουσουλάει κλπ .

Καθε μωρό εχει τον δικο του ρυθμό ανάπτυξης . Κάθε άλμα καθε μωρό το περνάει διαφορετικά . Δεν εχει την ίδια ένταση σε ολα τα μωρά .

Υπάρχουν για καθε αλμα μερικά γενικά χαρακτηριστικά που άλλοτε ταυτίζονται με το δικο μας μωρό και αλλοτε οχι . Το "ζουμι" που λεω εγω απο ολο αυτο ειναι απλα να κατανοήσουμε οτι ειναι μια περίοδος και θα περάσει. Οτι δεν ειναι μονο δοντια* ή νευρικό το μωρό ή κανει πείσματα ή κακομαθε ή το μαθαμε αγκαλια κλπ κλπ

*Αν το σκεφτουμε καλα , αυτο ειναι τελειως προσωπική μου αποψη , και τα δόντια ειναι αλμα ανάπτυξης . Βλέπω ολοι προσπαθουν να εξηγήσουν αντιδράσεις του μωρου λεγοντας τες δόντια ... εγω τις λεω αλμα ανάπτυξης :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι: Λαμπρινή (ή όποια άλλη ξέρει...) τα άλματα ανάπτυξης μέχρι πότε υπολογίζονται? Ποιά ηλικια?

Ευχαριστώ! :D

Στο βιβλιο που εχω αναφέρει για τα 10 πρώτα τα οποια γινονται τους πρωτους 14 μήνες . Σιγουρα δεν σταματάνε τα άλματα αλλα δεν γνωρίζω παρακάτω ! Αν βρω κατι θα ενημερώσω :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Σίγουρα δεν σταματάνε, απλά έχουν τρόπο να εκφράζονται από μια ηλικία και μετά. Να σου πουν δλδ τι νιώθουν, τι θέλουν. Αλλά και πάλι πρέπει να κάνεις αποκρυπτογράφηση μερικές φορές... αν βρεις κάτι... παρακολουθώ το θέμα έτσι κι αλλιώς! Φιλιά! :D

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Ξυπνάει η μωρουλινιτσα κλασικά κατα τις 4:30 , θηλάζουμε κανουμε αγαπούλες και μεχρι τις 6:15 κοιμαται 10 λεπτά , ξαναξυπνάει κοκ . Στις 6:15 έρχεται και ο μπαμπας μαζί μας και προσπαθουμε να ηρεμήσουμε την μωρουλινιτσα να κοιμηθει . Με τα πολλά μας βρίσκει 8 η ώρα , η μωρουλινιτσα εχει κλεισει το ενα ματι , χαμογελάει ο ερωτας με φιλαει και γυριζει πλευρο να κοιμηθεί λιγακι .

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

pBpMp3.png

Με αφορμή το σχόλιο της mia θέλω να πω μερικα πραγματα . (εκανε και η ριτα ενα παρομοιο σχολιο αλλου )

Στο βιβλιο που έχω και σε ολες τις σελίδες που έχω διαβάσει , δεν αναφερεται τι "πρεπει" να κανει καθε μωρό σε καθε αλμα . Ναι μεν λεει πχ στον 6ο ριχνει πράγματα αλλα δεν αναφέρει οτι πρεπει να καθεται ή να μπουσουλάει κλπ .

Καθε μωρό εχει τον δικο του ρυθμό ανάπτυξης . Κάθε άλμα καθε μωρό το περνάει διαφορετικά . Δεν εχει την ίδια ένταση σε ολα τα μωρά .

Υπάρχουν για καθε αλμα μερικά γενικά χαρακτηριστικά που άλλοτε ταυτίζονται με το δικο μας μωρό και αλλοτε οχι . Το "ζουμι" που λεω εγω απο ολο αυτο ειναι απλα να κατανοήσουμε οτι ειναι μια περίοδος και θα περάσει. Οτι δεν ειναι μονο δοντια* ή νευρικό το μωρό ή κανει πείσματα ή κακομαθε ή το μαθαμε αγκαλια κλπ κλπ

*Αν το σκεφτουμε καλα , αυτο ειναι τελειως προσωπική μου αποψη , και τα δόντια ειναι αλμα ανάπτυξης . Βλέπω ολοι προσπαθουν να εξηγήσουν αντιδράσεις του μωρου λεγοντας τες δόντια ... εγω τις λεω αλμα ανάπτυξης :D

όπως τα λές είναι! Εγώ διάβασα μόνο τους συνδέσμους που έδωσες στην αρχή του θέματος, όπου περιγράφει τι παρατηρούμε συνήθως στα μωρά μας κατα τη διάρκεια ή και μετά από κάθε άλμα.

Εμείς σήμερα κοιμηθήκαμε κάπως καλύτερα, αλλά νομίζω ότι έχει ψιλοκρυώσει το μικρούλι....τρέχει λίγο η μυτούλα του.

Και αυτό που λες για τα δόντια ισχύει. Ολοι μου λένε ότι είναι τα δόντια του, βέβαια η κατάσταση με τα σάλια είναι απερίγραπτη εδώ και δυο μήνες!!! Μπορούμε να ποτίσουμε άνετα!! :lol:

Άσε που ρίχνει κάτι τρομερες δαγκωνιές! Ωστόσο δεν έχει εμφανιστεί τίποτα ακόμη :roll:

lN4Kp3.png6tK9p2.png

κοριτσια θα επανελθω στο ιδιο θεμα που εγραψα πριν 2 εβδομαδες. η μπεμπουλα απο την στιγμη που μπηκε στον 6ο μηνα ξυπναει την νυχτα ανα 1 ωρα.

αντε, στην αρχη ειπα θα φταιει η αλλαγη περιβαλλοντος(απο ροδο μετακομισαμε βορεια ελλαδα).

μετα ειπα θα φταιει μια ιωσουλα που περασε.παει κι αυτο.

μετα ειπα αλμα αναπτυξης.

μετα ειπα δοντια. ξερω και γω,δεν φαινεται κατι.

κοριτσια τα χω παιξει. ετσι ξαφνικα απο την μια μερα στην αλλη ο υπνος της δεν μπορει να ειναι συνεχομενος πανω απο μιαμιση ωρα το πολυ.στο τελος ξυπναει κατα τις 5 τα χαραματα θελοντας παιχνιδια. την ημερα κανα 2 με 3 μισαωρα.

γιατι?????......

LfwCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...