Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πιστεύω πως ένα 2χρονο ή ένα 3 χρονο παιδάκι δεν λέει ψέμματα σε τέτοιου έιδους πράγματα.....τα παιδιά που ζουν και βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και τις βλέπουν τότε τις αναφέρουν.Δεν μπορούν να περιγράψουν και να μιλησουν για κάτι που δεν έχουν δει ή δεν έχουν βιώσει....και δεν μπορούν να σκαρφιστουν τέτοιου είδους ψέμματα σε αυτή την ηλικία..... Γιαυτό προσοχη πρεπει να ακούμε τα παιδια μας........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πιστεύω πως ένα 2χρονο ή ένα 3 χρονο παιδάκι δεν λέει ψέμματα σε τέτοιου έιδους πράγματα.....τα παιδιά που ζουν και βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και τις βλέπουν τότε τις αναφέρουν.Δεν μπορούν να περιγράψουν και να μιλησουν για κάτι που δεν έχουν δει ή δεν έχουν βιώσει....και δεν μπορούν να σκαρφιστουν τέτοιου είδους ψέμματα σε αυτή την ηλικία..... Γιαυτό προσοχη πρεπει να ακούμε τα παιδια μας........

Και τι γίνεται στην περίπτωση που το παιδί σου είναι μικρό και δεν μιλάει ακόμα ?????? :confused:

(εδώ πολύ ευχαρίστως θα επανερχόμουν στο θέμα ενός άλλου τόπικ:

θα χρειαζόταν μια κάμερα!!!)

Ο γιός μου είναι τώρα 6 χρόνων. Από 4 μηνών είναι σε παιδικούς και φέτος νηπιαγωγείο. Επειδή είναι ένα παιδί με ήρεμο χαρακτήρα και πάντα συνεργάσιμος, όλες του οι δασκάλες & δάσκαλοι ως και φέτος ήταν πάντα πολύ ευχαριστημένοι μαζί του. Φέτος, ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουμε "πέσει" σε κάποια η οποία ασκεί αυτό το υπέροχο επάγγελμα μόνο για να ζει. Δεν έχει αντιληφθεί ότι πλάθει ψυχούλες. Ετσι γύρω στον Δεκέμβρη ο γιός μου μού δήλωσε ότι δε θέλει να πηγαίνει στο σχολείο. Τον ρώτησα για ποιό λόγο και μου είπε ότι η δασκάλα δεν είναι καλή και όλο φωνάζει. (παρένθεση: η φωνή της ακόμη και όταν μιλάει είναι τσιριχτή. Πολύ λεπτή. Φαντάσου να φωνάζει κιολας...) Ετυχε το ίδιο διάστημα να πάω το παιδί στην παιδίατρό μας που του κάνω ομοιοπαθητική. Ακούστε τί βρήκε. Βρήκε ότι το παιδί είχε και στα δύο του αυτάκια υγρό, χωρίς όμως να είναι ωττίτιδα. Μού είπε ότι επείδή δεν αντέχει την φωνή της, ο οργανισμός του για προστασία έβγαλε υγρό στα αυτιά για να μειώσει τον ήχο που εισέρχεται! Και το πιστεύω. Διότι εκτός από τα αυτάκια πεταγόταν και τα βράδια από εφιάλτες. Η εν λόγω δασκάλα, όταν τη ρώτησα για την πρόοδο του γιού μου, 2 βδομάδες από την αρχή της χρονιάς, μου είχε πει ότι είναι πολύ ζωηρός και ότι μιλάει συνέχεια. Και αυτό μού το εξήγησε η παιδίατρος.Το παιδί μιλάει συνέχεια γιατί προτιμάει τον ήχο της φωνής τους από την τσιρίδα της. Ολα εξηγούνται κορίτσια. ΟΛΑ. Από τότε λοιπόν που κατάλαβα με τί είδους εκπαιδευτικό έχουμε να κάνουμε μιλάω συνέχεια με το παιδί. Αυτό που τον έκανε να ήρεμησει είναι ότι σε κάποια συζήτησή μας του είπα:"Καταλαβαίνω πώς νιώθεις (ότι δηλαδή δε συμπαθείς τη δασκάλα και δε σου ταιριάζει) και θέλω να ξέρεις ότι εμείς είμαστε πάντα δίπλα σου να βοηθήσουμε" και μού είπε : "Τί μπορούμε να κάνουμε ρε μαμά; Αφού δε μπορούμε να αλλάξουμε σχολείο..." Τότε του είπα ότι σαφώς και μπορούμε να αλλάξουμε. Σκέψου για 2 βδομάδες αν θέλεις να μείνεις και αποφασίζεις. Μετά από δυο βδομάδες που το συζητήσαμε παλι, μού είπε ότι είναι καλύτερα και ότι θέλει να μείνει. θέλω να τονίσω σε όλες μας ότι δεν πιστεύω ότι τα παιδιά λένε ψέματα. Οτι λένε κάτι κακό με δικά τους λόγια, μπορεί. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το αγαπάκι μας είναι 6 χρόνων και κάτι....

Εγώ πάντως το είχα πεί ΄τότε με τον τρόπο μου στην δασκάλα της και της έλεγα και διάφορα που ανέφερε η μικρή απο το σχολικό κάποια στιγμή μου έγραψε στο βιβλίο ότι η μικρή παράκουσε και αντί γιαυτό η συνοδός μου είπε ότι είπε κάτι άλλο κτλ.ο άντρας μου εκνευρίστηκε και μου είπε να μην συνεχίσω το θέμα :(Αλλά ευτυχώς απο τότε ίσως κάπως τους ταρακούνησα και η μικρή δεν έχει ξαναπαραπονεθεί ποτε.Και εγώ πιστέυω ότι τα μικρά μας δεν λένε ψέμματα απλά ίσως η φαντασία τους να μεγαλοποιεί λιγάκι τα πράγματα.

...η δικη μου εμπειρια λεει οτι τα παιδια αυτης της ηλικιας δεν λενε ποτε ψεμματα για κατι που δεν γνωριζουν κιολας...αφου ετσι ειπε η μικρη σου,μαλλον ετσι εγινε.

δεν εχω χρονο να σου πω τωρα τη δικη μου περιπετεια,επειδη σε λιγο θα γυρισουν τα παιδια...θα επανελθω ομως μολις εχω χρονο..

κανεις δεν εχει δικαιωμα να πειραξει εστω κ μια τριχα απο τα μαλλια του παιδιου...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Διαφημίσεις

...η δικη μου εμπειρια λεει οτι τα παιδια αυτης της ηλικιας δεν λενε ποτε ψεμματα για κατι που δεν γνωριζουν κιολας...αφου ετσι ειπε η μικρη σου,μαλλον ετσι εγινε.

.

αυτο πιστευω κι εγω (ακραδαντα πια)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

διατηρω καποιες επιφυλαξεις για το αν τα πολυ μικρα παιδακια λενε ψεμματακια ή οχι...

χτες, μπροστα μου...

στον παιδοτοπο

ενα παιδακι παιζει επικινδυνα.. το πλησιαζει η κοπελα που τα προσεχε, το κατεβαζει απο το παιχνιδι που ειχε σκαρφαλωσει και του λεει 'γιωργακι μου, θα χτυπησεις, μην ανεβαινεις εδω...'

την αγνοει, ξανασκαρφαλωνει, γλυστραει, η κοπελα τον πιανει στον αερα... αυτος τρομαζει κι αρχιζει να κλαιει.. τρεχει η μαμα του και της λεει 'αυτη με χτυπησε!!!!' δειχνοντας την κοπελα...

αν δεν ελεγα τι εγινε ακριβως, -μια που ειδα απο κοντα ολη τη σκηνη- θα γινοταν μεγαλη φασαρια.... και λογικο, η γυναικα το παιδι της θα πιστευε...

Είπαμε είναι παιδάκια με μεγάλη φαντασία.Εμένα χτυπάει μονη της στο σπίτι και όταν την ρωτάω τι έπαθε μου λεέι ότι την χτύπησε ο ΑΝτώνης (στο σπίτι τώρα οι 2μας.)προφανώς κάποια στιγμή το παιδάκι αυτό την χτύπησε στο σχολείο και όποτε το θυμάται το αναφέρει.:roll:

Κορίτσια συγνώμη και αυτό που θα πω είναι εκτός θέματος μιας και η μικρή μου δεν΄πάει ακόμα σχολείο αλλά ψιλοψεματάκια λέει . Πιο πολύ μάλλον με ιστορίες φανταστικές μοιάζουν. Π.χ. έχει ένα φανταστικό φίλο το μπιμπικο. Κάποιες φορές λέει ό μπιμπικος έκανε αυτό και ο μπιμπίκος έκανε το άλλο. Αν εκείνη τη στιγμή της πω νομίζω ότι μου λες ψέματα αφού εσύ ή ο μπαμπάς ή εγώ π.χ. το έκανα αυτό, το ξανασκέφτεται, σταματέι και δεν το ξαναλέει. Σημειώνω ότι τουλάχιστον εμείς όσο περνάει από το χέρι μας δεν της λέμε σε τίποτα ψέματα, ούτε αθώα. βέβαια οι παππουδογιαγιάδες το κάνουν καμιά φορά. πάντως στο θέμα του ξύλου δεν νομίζω να μπορεί να πει ψέματα ένα παιδί τόσο μικρό΄εκτός κι αν έχει παρατηρήσει να γίνεται μεγάλο σουσουρό όταν αναφέρει κάτι τέτοιο οπότε το κάνει για να τραβήξει την προσοχή.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

διατηρω καποιες επιφυλαξεις για το αν τα πολυ μικρα παιδακια λενε ψεμματακια ή οχι...

χτες, μπροστα μου...

στον παιδοτοπο

ενα παιδακι παιζει επικινδυνα.. το πλησιαζει η κοπελα που τα προσεχε, το κατεβαζει απο το παιχνιδι που ειχε σκαρφαλωσει και του λεει 'γιωργακι μου, θα χτυπησεις, μην ανεβαινεις εδω...'

την αγνοει, ξανασκαρφαλωνει, γλυστραει, η κοπελα τον πιανει στον αερα... αυτος τρομαζει κι αρχιζει να κλαιει.. τρεχει η μαμα του και της λεει 'αυτη με χτυπησε!!!!' δειχνοντας την κοπελα...

αν δεν ελεγα τι εγινε ακριβως, -μια που ειδα απο κοντα ολη τη σκηνη- θα γινοταν μεγαλη φασαρια.... και λογικο, η γυναικα το παιδι της θα πιστευε...

Oυπς την καημενη την γυναικα .:shock:

Πιστευω παντως αυτο ηταν του στυλ "αυτη με εκανε να πεσω". Μου το εχει χρεωσει και μενα ο Βασιλης αυτο γιατι ειχε πει απο την μουρμουρα μου ελεγε τον εκανα να πεσει (ημουνα απο πισω και ελεγα προσεχε προσεχε).

Η οτι ετσι οπως τον επιασε πεφτοντας πονεσε και δεν καταλαβε οτι ο πονος ηταν για να σωθει απο κατι χειροτερο.

Γι αυτο παντα ρωτας το πως και προσπαθεις να καταλαβεις τι συνεβει πριν ...ορμηξεις :roll:

Εγω παντως δεν την ξαναπαταω..

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

εμενα αν ποτε καποιος παιδαγωγος χτυπήσει το παιδι μου θα τον στειλω στο ΚΑΤ να ειναι σιγουρος ....

To θέμα το μεγάλο είναι: ποιός θα σου το επιβεβαιώσει??

Η κόρη μου ακόμα δεν μιλάει καλά....εγώ απο που θα το μάθω???

Γιαυτό επέμενα για κάμερα στους παιδικούς σταθμούς!

χτες, μπροστα μου...

στον παιδοτοπο

μου τυχε με την μπεμπα κατι που αν ηταν ξενο παιδι θα φαινοταν αλλιως! παιζαμε κ την εβρεχα με νερο στο προσωπο κ γελουσε!την επομενη μερα που πηγαμε να το ξανακανουμε εβαλε τα χερια της μπροστα στο προσωπο για να προστατευθει οταν με ειδε να πλησιαζω!αν ημουν ξενη κ το προσεχα θα φαινοταν πραγματικα οτι φοβοταν μην την χτυπησω!

μου τυχε με την μπεμπα κατι που αν ηταν ξενο παιδι θα φαινοταν αλλιως! παιζαμε κ την εβρεχα με νερο στο προσωπο κ γελουσε!την επομενη μερα που πηγαμε να το ξανακανουμε εβαλε τα χερια της μπροστα στο προσωπο για να προστατευθει οταν με ειδε να πλησιαζω!αν ημουν ξενη κ το προσεχα θα φαινοταν πραγματικα οτι φοβοταν μην την χτυπησω!

Πω-πω, είδες καμιά φορά παρεξήγηση που θα μπορούσε να γίνει?? :?

Εχει δικιο η Σοφια, πως γινεται τελικα το μπουρδουκλωμα ε? Αλλα ντ'αλλων! :oops::oops: πω πω.......συμπερασμα θελει τελικα πολυ προσοχη το ολο θεμα και η ερμηνεια του απο οτι καταλαβαινω.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...