Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ίσως όμως να υπάρχει και το ενδεχόμενο το επεισόδιο να έγινε με άλλα παιδάκια και να ήταν ο μικρούλης "αυτόπτης μάρτυς" :?:

Μου ειπεοτι δεν εφαρμοζει τετοιες μεθοδους.

Και κατι τετοιο να συμβαινει ομως παλι ασχημο ειναι.

elenik εννοώ ότι ίσως να έπεσε καμιά σφαλιαρίτσα από παιδάκι σε παιδάκι και να τα μπέρδεψε στο μυαλουδάκι του.

Θα σου πω όμως γιατί θεωρώ την "αναπαράσταση" (αυτοχαστούκισμα) πιο δυνατή από τα λόγια. Μία (και μοναδική) φορά που η κόρη μου με είχε φέρει στο αμήν, της έδωσα μια ξυλιά στο χέρι (ακόμα το μετανιώνω...) εκείνη λοιπόν αφού με κοίταξε έκπληκτη, το επανέλαβε στον εαυτό της 2-3 φορές! Και αφού πέρασε και αρκετή ώρα το έκανε πάλι! Έδινε ξυλίτσες στο χεράκι της. Τι να πω.. :shock:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κάνω και τη συνήγορο του διαβόλου απλώς για να υπάρχει

Μέχρι τότε τα παιδιά λέγαν ελάχιστα αποφεύγαν να μου πούνε ντρεπότανε φοβότανε.

αυτό είναι μια ένδειξη για όταν αυτό γίνεται σταθερά. αλλά δεν σημαίνει βέβαια το ότι δεν έγινε απλώς επειδή το παιδί το λέει με μεγάλη άνεση.

για την σοβαρή συζήτηση εννοείται ότι δεν είναι σοβαρή με την δική μας έννοια την ενήλικη έννοια, απλώς έχει λίγο πιο διαφορετικό τόνο.

Ο στόχος δηλαδή είναι να μπεί και λίγο το παιδί στην θέση της παιδαγωγού...

Μου έχει τύχει να κάνω συζήτηση με παιδάκι που δυστυχώς δεν θυμάμαι τώρα τι ήταν, αλλά μου χε πεί κάτι εντελώς κουφό που σκέφτηκα ότι αποκλείεται να το έκανε αυτό κάποιος και έκατσα μαζί του και του εξήγησα και μου είπε μετά ότι το είπε έτσι, ... είχε θυμό και τον έβγαλε έτσι.

Εάν ένα παιδί είναι δυνατό απο πλευράς διαπαιδαγώγησης - πράγμα που δείχνει και το ότι είπε κάτι τέτοιο έτσι, δεν θα έχει πρόβλημα να νιώσει άσχημα που λέει την αλήθεια. και αυτό το τονίζεις κιόλας στην συζήτηση εννοείται, δεν το αφήνεις στον αέρα, ..

του λές "ευχαριστώ πολύ που μου λές την αλήθεια" και τεράστια αγκαλιά!!

(ότι και να σου πεί στο τέλος)

αλλά ότι και να πώ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, εσύ είσαι αυτή που θα ακούσεις το ένστικτό σου,

καλά κάνεις και μιλάς και με τη διευθύντρια. ρώτα και πόσα χρόνια είναι η κοπέλα εκεί. μήπως περνάει η κοπέλα καμιά κρίση ξέρω γώ... κτλ. μήπως.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Η απαντηση της ηταν "φυσικα και οχι". Απεδωσε το γεγονος στο οτι ο Βασιλης την τελευταια εβδομαδα δεν ηθελε να πηγαινει σχολειο και ισως επειδη ηξερε οτι με αυτο τον τροπο δεν θα τον στειλω το εκανε. :?:?

Την ρωτησα επισης πως αντεδρασε οταν κατουρηθηκε ο Βασιλης και μου ειπε οτι του ειπε απλα να βγαλει τα ρουχα του μονος του :shock: και να ερθει να τον ντυσει γιατι εκεινη την στιγμη ετοιμαζοντουσαν τα παιδια για το σχολικο κ ετρεχε (ουτε ενα καθαρισμα ρε παιδια με μωρομαντιλο? Τι στο $%$$% το πληρωνω αυτο το σχολειο.).

Δε με πείθει.

Αρχικά πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί το παιδί δε θέλει να πηγαίνει σχολείο?

Επίσης είναι πολύ προχωρημένο να σκέφτηκε το παιδί να σου πεί ψέματα πιστεύοντας ότι δε θα το στείλεις σχολείο!

Και τέλος και το να του πεί να βγάλει τα ρούχα τους μόνος του δεν είναι και ωραία αντίδραση σε ένα παιδί που είχε ένα ατύχημα!

Εσύ ξέρεις το παιδί σου και ξέρεις και αν λέει φανταστικές ιστορίες. Επίσης το ότι ανατρίχιασες όταν σου το είπε, με το ένστεικτό σου και μόνο το πίστεψες δε νομίζω να κάνεις λάθος.

Προσπάθησε να μιλήσεις με τη διευθύντρια.. με τη στάση και τη σιγουριά ότι το περιστατικό συνέβη και ότι πιστεύεις αυτό που σου είπε το παιδί και όχι η δασκάλα.

Τέλος συμφωνώ με τη Σοφία ότι το να ξεψαχνίζουμε το παιδί αυτής της ηλικίας ζητόντας να μιλήσουμε σοβαρά, είναι σα να του λέμε ότι δεν το εμπιστευόμαστε. Μπορούμε να ξανασυζητήσουμε το περιστατικό αλλά με δεδομένο ότι μας είπε αλήθεια. Ρώτησε το αυτό που μου είπες ότι σου έκανε η κυρία το έχει ξανακάνει? Το κάνει και σε άλλα παιδιά κλπ.

Θα καταλάβεις αν λέει αλήθεια ή πλάθει ιστορίες!

Αν του δείξουμε ότι δεν το πιστεύουμε θα διστάσει να μας ξαναμιλήσει.

Εξάλλου καταλαβαίνουμε από την έκφρασή του αν λέει ψέματα. Όπως λες το παιδί έσκυψε το κεφάλι σα να ντρέπεται όταν σου το είπε.. Συνήθως η φανταστική ιστορία και το ψέμα λέγονται με θάρρος και πειθώ όχι ντοπή.

Εμένα αυτό που με πείθει ακόμα περισσότερο είναι ότι το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο.

Δεύτερο κρούσμα χτυπήματος στην Κατερίνα όταν ήταν στην Τετάρτη δημοτικού σ΄ένα από τα "καλά ιδιωτικά" των ανατολικών προαστείων. Ενα πρωί ξυπνάει και μου λέει "μαμα δεν θέλω να πάω σήμερα σχολείο, μπορώ να έρθω μαζί σου στο γραφείο?" εγώ για πλάκα της λέω "ας κάνουμε μια κοπάνα". Το απόγευμα που γυρίσαμε σπίτι βρήκαμε τα μαθήματα στην πόρτα μας, καθήσαμε διαβάσαμε, κατά το βραδάκι μου λέει πάλι "να έρθω αύριο πάλι στο γραφείο σου" φυσικά της το αρνήθηκα και προσπάθησα να μάθω γιατί δεν θέλει να πάει σχολείο. Η απάντηση της με σόκαρε, ο δάσκαλος όταν με ρωτάει και δεν του απαντάω με βαράει, τι εννοείς σε βαράει της λέω να περνάει και μου δίνει σφαλιάρα. Τρελλάθηκα, επικοινώνησα με άλλες μητέρες οι οποίες μου επιβεβαίωσαν ότι έχει ακουστεί ότι το κάνει αλλά κυρίως στα αγόρια. Την επόμενη μέρα ως μαινόμενος ταύρο πέρνω το παιδί από το χέρι (αφού το παιδί σηκώθηκε το πρωί έκανε εμετό από το άγχος του και αρνιόταν πεισματικά να πάει σχολείο) και πάω στο σχολείο.

Ο δάσκαλος ένας νεαρός κοντούλης μόλις με είδε τα χασε, τον ρώτησα πολύ ευγενικά στην αρχή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παιδί, η απάντηση του "οχι", μήπως έχει χτυπήσει το παιδί για κάποιο λόγο? "όχι", το παίδί μου είπε ότι το χτυπάς στο κεφάλι, "ε καμμία φορά από την πίεση της δουλειάς", άμα έχεις πίεσει από την δουλειά να χτυπάς το δικό σου κεφάλι στο τοίχο ήταν η δική μου απάντηση, αν ξανακουμπήσεις το παιδί θα σε γδάρω (είπαμε ότι σε κάτι τέτοια δεν κολλάω).

Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί στο τέλος της εβδομάδας ν' αλλάξει σχολείο και να πάει στο παλιό του και ας χρειαζόταν να ξυπνάμε από τις 6.00 το πρωί γιατί το σχολείο ήταν νότιο προάστια.

Διαφημίσεις

Πολυ καλα του ειπες.

Λοιπον τελικα ο Βασιλακης ειχε δικιο :cry: . Την εφαγε τη σφαλιαρα.

Το πρωι μιλησα με την δασκαλα και το μεσημερι με την διευθυντρια και ψιλομπερδευτηκαν. Αλλα ελεγε η μια και αλλα η αλλη. Αυτο εμενα μου λεει πολλα.

Η διευθυντρια μου ειπε οτι μπορει να την ειδε να χτυπαει το δικο της παιδι (στο δικο της και καλα επιτρεπεται με εντολη παιδοψυχολογου σαν εσχατη λυση :shock: ) και να το μετεφερε. Καταλαβαινω οτι και εκεινη ειναι μαμα οπως ολες μας και μπορει να ξεφυγει καποια στιγμη (δεν ειμαι να μιλαω γιατι την εχω πατησει 1 φορα) αλλα πιστευα οτι :? ..... δεν ξερω τι ... ισως να τους θεωρω υπερανθρωπους. Ειδικα μπροστα στο παιδι μου. Τσπα . Επισης μου ειπε οτι ο Βασιλης μη θελωντας να ανεβει στο σχολειο της την εχωσε την σφαλιαρα (νατα και ο δικος μου) και τον αφησε κατω λεγοντας του "Νατα μας την εχωσε την σφαλιαρα" και ισως απο φοβο και καλα ο μικρος το μετεφερε αλλοιως. Επισης μου τονισε την αδυναμια που εχει ο μικρος στην ....

Το θεμα ειναι οτι δεν πειστικα και απλα της ανακοινωσα και επισημα οτι απο τελος Ιουλιου και μετα ο Βασιλης σταματαει οριστικα απο εκει (ηταν προγραμματισμενο αλλωστε).

Ρε παιδια η στραβος ειναι ο γυαλος ή στραβα αρμενιζω. Μηπως ειμαι περιεργη εγω τελικα?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

μήπως περνάει η κοπέλα καμιά κρίση ξέρω γώ... κτλ. μήπως.

Στα αγγλικα οταν ημουνα μικρη ειχαμε μια δασκαλα που την λατρευαμε. Πεθανε ο πατερας της και ηταν μεσα στα νευρα. Επειδη ημουνα ζωηρο παιδακι μου σκαει ενα χαστουκι (ακομα το θυμαμαι επειδη δεν το περιμενα). Της σκαω λοιπον και εγω ενα και παω τρεχοντας και το λεω στην μαμα μου (ανετοτατα) και της δηλωνω οτι δεν ξαναπαταω εκει. Η δασκαλα πηρε να ζητησει και τα ρεστα που την χτυπησα και καλα και η μαμα μου την εβαλε στην θεση της (παρολο που την εκτιμουσαμε αφανταστα) . Την επομενη χρονια αλλαξα σχολειο. Αυτο που μου εχει μεινει ειναι η εκπληξη που εννοιωσα (ο πονος καθολου).

Ισως να περναει κατι και εκεινη (ειχε αδεια την περασμενη εβδομαδα 3 μερες )

Η διευθυντρια μου ειπε οτι μπορει να την ειδε να χτυπαει το δικο της παιδι (στο δικο της και καλα επιτρεπεται με εντολη παιδοψυχολογου σαν εσχατη λυση )

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!!,.....ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

Παναγία μου, κάποια που το λέει αυτό δεν έχει ασχοληθεί ποτέ της με την ψυχολογία μην πω ότι έχει μιλήσει με παιδοψυχολόγο!!!!!!!!!!

αγαπητές μαμάδες ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να πεί κάποια διευθύντρια τέτοιο πράγμα!!

ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ: εάν το λέει αυτό η διευθύντρια, που θα έπρεπε να ήταν ΚΑΘΕΤΗ ότι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ για ΚΑΝΕΝΑ λόγο ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιείται βία, σημαίνει ότι η ίδια δεν θα αντιδρούσε τρομερά σε κάτι τέτοιο, πολύ πολύ να έλεγε κάτι αλλά όχι τίποτε φοβερό.

ΠΟΤΕ μια ψυχολόγος δεν θα έλεγε ότι σαν έσχατη λύση χρησιμοποιείς σφαλιάρα!!!! αυτό είναι δυσφήμιση του επαγγέλματος και αυτή η διευθύντρια είναι άξια καταγγελίας που είπε τέτοιο πράγμα, να της αφαιρεθεί η οποιαδήποτε άδεια λόγω ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ........!!!!!!

ήθελα να είμαι πολύ προσεκτική σε αυτά που γράφω μέχρι τώρα, αλλά αυτό που λές ότι είπε, ΜΕ ΣΟΚΑΡΕ πρέπει να παραδεχτώ....

Αλλα ελεγε η μια και αλλα η αλλη. Αυτο εμενα μου λεει πολλα.
εννοείται...

τι σημαίνει ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΔΕ να χτυπάει το παιδί της? Η το είδε ή δεν το είδε!!!! ... . . . . . . .. ... .

πάντως ότι κρίση και να περνάει η δασκάλα η διευθύντρια είναι αυτή που θα πρέπει να τη στείλει σπίτι της αν χρειαστεί.

και αν έχει αυτή τη φιλοσοφία η συγκεκριμένη διευθύντρια,,... τότε........χαιρέτα μας τον πλάτανο.....

εγώ και μόνο για το σχόλιο της διευθύντριας θα έφευγα.

η διευθύντρια είναι αυτή που δίνει τον τόνο σε ένα σχολείο, εάν εκείνη δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και τα πράγματα που λέει δεν είναι σωστά,, τότε κανένας στον χώρο αυτό δεν θα το κάνει.

R.I.P. Michael Jackson.

Της το ειπα Μαρια μου οτι αν ενα παιδι το βαρεσεις για κατι βαση της ψυχολογιας ειναι 99% σιγουρο οτι θα το επαναλαβει αλλα μου ειπε οτι ειναι τοσο ζωηρο που και καλα η ψυχολογος (για να ειμαι ακριβης) της ειπε οτι εχει χασει ηδη το παιχνιδι και ειναι ενα παιδι με πολυ εντονη και ηγετικη πλεον προσωπικοτητα οποτε οπου δεν πιπτει λογος ....!

Το μονο που μετανοιωνω ειναι που αμφεβαλα για το παιδι μου. Ειναι ενα λαθος που δεν θα ξανακανω (θα προσπαθησω τουλαχιστον) σε οποιον και αν εχει συνεπεια πια.

Σημερα τον ρωτησα για την .... και το ολο θεμα σε σοβαρη συζητηση! Μου ξαναελεγε τα προχτεσινα και οταν τον ρωτησα αν τα εκανε σημερα μου λεει "οχι" και εψαχνε την λεξη "προχθες" . Του ειπα οτι αυτο ειναι κατι πολυ σοβαρο και αν ειναι ετσι η Εφη πρεπει να φυγει απο το σχολειο κλπ και μου φωναζε:"το εκανε. ενταξει!!!" (τσαντιστηκε λιγο - ειμαι και λιγο αγαρμπη σ αυτα μαλλον).

Μου ειπε "να φυγει" και οταν του ειπα οτι ουτως η αλλως του χρονου θα παμε σε νεο σχολειο γιατι ειναι μεγαλος τωρα (του αρεσει αυτο) και αν θελει να παρουμε και την Εφη μαζι μου ειπε "οχι".

Μετα ξεκινησα μια πλυση εγκεφαλου οτι οι δασκαλες δεν χτυπανε τα παιδακια κλπ και γενικα της συμπεριφορα που επιτρεπουμε στους αλλους. :?

Συμπέρασμα.... να πιστεύουμε πάντα τι μας λένε τα παιδιά. ;)

Όσο για την καραμέλα τα παιδιά λένε ψέματα και είναι ηλικία τους και φαντάζονται πράγματα και πλάθουν ιστορίες, είναι μια δικαιολογία για να μας πούνε ψέματα αυτοί.

Ψέματα λένε τα παιδιά που έχουν ακούσει ή έχουν μάθει να λένε. Εάν οι γονείς τους φέρονται ηλικρινά δεν κρύβονται και δεν λένε ψέματα για να τα ξεγελάσουν αλλά εξηγούν πάντα την αλήθεια. Αν τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να λέμε την αλήθεια, δεν πιστεύω ότι τα παιδιά λένε ψέματα ειδικά για τέτοια θέματα. Δεν έχουν λόγο να πούνε ψέματα όταν ξέρουν ότι δε θα τα μαλώσεις θα συζητήσεις ήρεμα μαζί τους.

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια!

Διαφημίσεις

Εγώ εχω διαπιστώσει ότι παντα πίσω απο μια φανταστική ιστορία κρύβεται κάποιο πραγματικό γεγονός, το οποίο σε ανύποπτο χρόνο μπορείς να το διαπιστώσεις...

όσο για τη ζωηράδα κλπ...ποιό παιδί δεν είναι ζωηρό; τι περιμένουν δηλαδή, να κάθονται σε μια καρέκλα και να μην μιλάνε;;

Αντε και τα έχω πάρει άγρια με όλα αυτά που μου συμβαίνουν, αλλά και αυτά που διαβάζω...

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

όσο για τη ζωηράδα κλπ...ποιό παιδί δεν είναι ζωηρό; τι περιμένουν δηλαδή, να κάθονται σε μια καρέκλα και να μην μιλάνε;;

Αυτο όμως να ισχυει και από τις δυο πλευρες...

Μπορει στον παιδικο ενα παιδακι να χτυπήσει πχ γιατι ετρεχε και πεσε πανω σε ενα παιχνιδι και μπορει να χτυπήσει και αρκετα σοβαρα δηλαδη να χρειαστει και ραμματα ακόμα. Δεν μπορεις να γυρνας να κατηγορεις την δασκαλα οτι δεν προσεχει τα παιδια οταν συμβαινουν τετοιου ειδους ατυχηματα στο σταθμο.. Τι θα τα κανει τα παιδια? Θα τα δεσει σε μια καρεκλα για να μην κουνιουνται? Θα πρεπει να υπαρχει κατανόηση και ειλικρινια και από τις δυο πλευρες...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

αυτό είναι το σημαντικότερο και αυτό δεν υπήρχε στην περίπτωση του "σταθμού" που πηγαίνει τώρα ο Ιωακείμ..ξέρω πολύ καλά το πως είναι το παιδί μου, αν είναι ζωηρό ή όχι, αλλά νομίζω ότι μετά απο ένα σημείο (δεν μιλάω για παιδιά - εξαιρέσεις) είναι και στο χέρι της παιδαγωγού να μπορέσει να τα απασχολήσει μέσα και απο το παιχνίδι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι οποιες πιθανότητες να χτυπήσουν κλπ.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Eχει χτυπησει πολλες φορες στον παιδικο (οχι σοβαρα με ραματα αλλα ενα μεγαλο καρουμπαλο και μελανια την ειχε, γρατζουνιες κλπ). Εννοειται πως απο την δασκαλα αυτο που περιμενεις ειναι να το φροντισει οπως εσυ (παγο, φιλακι,μελι κλπ). Δεν υπαρχει περιπτωση να κατηγορησει κανεις την δασκαλα για κατι τετοιο. Το θεμα ειναι οταν υποβοσκει κακοποιηση στο πισω μερος του μυαλου. Εκει ψυριζεις την παραμικρη γρατζουνια ή μελανια πλεον.

Διαφημίσεις

Ψέματα λένε τα παιδιά που έχουν ακούσει ή έχουν μάθει να λένε. Εάν οι γονείς τους φέρονται ηλικρινά δεν κρύβονται και δεν λένε ψέματα για να τα ξεγελάσουν αλλά εξηγούν πάντα την αλήθεια.

Θα ήθελα να σας πώ όμως να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αυτό το βιβλίο για αυτό το θέμα, γιατί, κατά την γνώμη μου δεν ισχύει απαραίτητα τα παραπάνω...

Μην κάνετε τέτοια διάκριση, γιατί αν διαβάσετε το βιβλίο θα καταλάβετε ότι χωρίς να το θέλετε (και χωρίς να λέτε ψέμματα ψέμματα) μπορεί να έχετε συμβάλλει στο να λέει το παιδί σας ψεμματάκια!

είναι καταπληκτικό βιβλίο, και είναι και ο λόγος που εγώ απο την αρχή δεν υποστήριξα, ότι τα παιδιά δεν λένε ποτέ ψέμματα. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις, μόνο η ίδια η μητέρα ή ο πατέρας μπορούν να καταλάβουν, όχι εμείς απο μακριά, για το αν λέει αλήθεια ή ψέμματα.

http://parents.org.gr/psych/?sid=187 (το έχω βάλει και στις βιβλιοπροτάσεις.)

"Τα ψέματα των παιδιών" απο τη σειρά "Βιβλιοθήκη για γονείς" της Νέσια Λανιάντο και του Τσιανφίλιππο Πιέτρα, Εκδόσεις Καστανιώτη ISBN 9960 033 04 0

" Ένα βιβλίο εξαιρετικό που μιλάει για τα μικρά αθώα ψεματάκια των παιδιών, σε τί οφείλονται και σε τί οδηγούν στο μέλλον. Ασχολείται και ευρέως με το τί είναι αλήθεια, τί ψέμα και σε ποιές αόρατες παγίδες μπαίνουν εύκολα οι γονείς, οι οποίες στρέφουν τα παιδιά τους στο ψέμα. Ευκολοδιάβαστο, σύντομο (143 σελίδες) και διεξοδικό. "

διαβάστε το και ξανασυζητάμε για τα ψέμματα, θα σας ανοίξει τα μάτια!!!

το συνιστώ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους γονείς.... είναι καταπληκτικό αλήθεια.

απλά θέλω να σιγουρευτώ να μην υπάρξει παραπληροφόρηση.

γιατί τα παιδιά κάποιες φορές λένε ψέμματα. δεν ισχύει δηλ. το ότι δεν λένε ποτέ, ... ακόμα και αν έχουν μεγαλώσει με τις καλύτερες προδιαγραφές. ...

(και είναι και κρίμα να ενοχοποιηθεί ένα παιδί για τον αντίθετο λόγο πχ για το ότι είπε ψέμματα παρότι οι γονείς του ήταν πάντα απολύτως ειλικρινής μαζί του... αλλά και να περιμένουν οι γονείς το ότι το παιδί τους πάντα θα τους λέει αλήθεια.. είναι δηλ. αυτό μια αυστηρή/ανελαστική απαίτηση.)

αυτά για τα ψέμματα.

αλλα μου ειπε οτι ειναι τοσο ζωηρο που και καλα η ψυχολογος (για να ειμαι ακριβης) της ειπε οτι εχει χασει ηδη το παιχνιδι και ειναι ενα παιδι με πολυ εντονη και ηγετικη πλεον προσωπικοτητα οποτε οπου δεν πιπτει λογος ....!

αυτό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.....(με άδεια άσκησης επαγγέλματος) αυτό είναι προιόν της φαντασίας της.... στο υπογράφω αυτό..... (και τρελλαίνομαι ταυτόχρονα)

Το μονο που μετανοιωνω ειναι που αμφεβαλα για το παιδι μου. Ειναι ενα λαθος που δεν θα ξανακανω (θα προσπαθησω τουλαχιστον) σε οποιον και αν εχει συνεπεια πια.

δεν φταίς εσύ, δηλαδή, που να το φανταστείς ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα....

για αυτό πρέπει να υπάρχουν πάντα ανοιχτά αυτιά,... όχι μόνο σε αυτή την ηλικία αλλά και αργότερα.

πάντως πριν πάτε το παιδί σας σε παιδικό, θα κάνετε ΑΝΑΚΡΙΣΗ για όλα τα θέματα στην διευθύντρια αλλά και άλλους γονείς που πήγαν εκεί τα παιδιά τους.

R.I.P. Michael Jackson.

αυτό είναι δυσφήμιση του επαγγέλματος και αυτή η διευθύντρια είναι άξια καταγγελίας που είπε τέτοιο πράγμα, να της αφαιρεθεί η οποιαδήποτε άδεια λόγω ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ........!!!!!!

Αλήθεια Μαρία μήπως θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις σε ποιο όργανο θα έπρεπε να κάνουμε τις καταγγελίες μας, έτσι ωστε αυτές να...."πιάσουν τόπο" και να μην μπουν απλά στο συρτάρι;

Και δεν εννοώ καταγγελίες μόνο για παιδαγωγικά θέματα, αλλά και θέματα λειτουργίας του σταθμού.

Γιατί δυστυχώς κακά τα ψέματα αλλιώς μας τα παρουσιάζουν μέχρι να μας κάνουν πελάτες (μιλάω για τους ιδιωτικούς) και στη συνέχεια ....η μία χυλόπιτα διαδέχεται την άλλη.

• 7 months later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΧΤΥΠΑΓΕ,ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙΑΙΑΙΑ :x

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ.

ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΕΤΑΓΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ.ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΕΠΙΑΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΓΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ!Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ,ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΑΖΙ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ:ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΓΕΣ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ ΣΟΥ?ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΕΙ:ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ?!Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ:ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ?ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ?ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ(ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΕ,ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ)ΧΤΥΠΑΓΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΑΙ ΤΟΤΕ Η' ΟΧΙ???

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.Η ΙΔΙΑ Η ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΡΕΛΛΟ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟ!!ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ?Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.

ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ(ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ)ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΙ.

• 1 month later...

Χμ... χωρίς καμία υπερβολή αν κάποια "κυρία" έριχνε χαστούκι στον γιο μου θα άλλαζα ΑΜΕΣΩΣ παιδικό και θα της έλεγα:

"σαφέστατα η ζωή σου θα γίνει κόλαση στο εξής και γι' αυτό θα φροντίσω εγώ"...Χωρίς φυσικά να είναι μία απειλή αυτό και μόνο. Νέτα, σκέτα.

ΟΧΙ-φιλικά :evil:

• 3 εβδομάδες μετά...

ΘΕΕ ΜΟΥ!!! ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΙΓΟΥΡΗ ΛΥΣΗ...

ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ SUPER MARKET ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟ!!!

ΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ? ΙΔΙΩΤΙΚΟ? ΔΗΜΟΤΙΚΟ?

ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. ΨΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ...

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ? ΕΚΕΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ- ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΜΑ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΦΑΓΗ....

ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕΤΑΞΑ ΜΠΗΧΤΕΣ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ... "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΜΙΚΡΗ... " ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ.

ΤΙ ΛΕΤΕ?

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

• 1 χρόνο μετά...

χίλιες φορές να είμαι εγώ η μάνα με το παιδί που λέει ψέμματα παρά να είμαι η μάνα που δεν πίστεψε το παιδί της για αυτά που (λέει ότι) του συμβαίνουν.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ

• 3 εβδομάδες μετά...
Ακόμα και αν ήταν ψέμματα εκ μέρους του παιδιού μου ... ο φόβος φυλάει τα έρμα ..... Και χίλιες φορές να είμαι εγώ η μάνα με το παιδί που λέει ψέμματα παρά μια να είμαι η μάνα που δεν πίστεψε το παιδί της για αυτά που (λέει ότι) του συμβαίνουν.

εχεις δικιο

εχεις απολυτο δικιο,σου βγαζω το καπελο.(ποσα πραγματα και καταστασεις θα γλιτωναν πολλοι αν απλα ακουγαν τα παιδια τους)

• 2 months later...
:shock:Κορίτσια για βοηθήστε και εμένα λίγάκι.Απο την προηγούμενη εβδομάδα η μικρή μου τα έχει βάλει με τη συνοδό στο λεωφορείο (η οποία είναι και η βοηθός της παιδαγωγού)συνέχεια λοιπόν μου λεεί ότι της τράβηξε το αυτί ότι της πηρε την κορδέλα κτλ.απο ότι έχω καταλάβει την προηγούμενη εβδομάδα την πέρασε πιο πολύ με την βοηθό και όχι με την παιδαγωγό γιατί όσες φορές πήρα τηλ.δεν την έβρισκα για να μιλήσουμε και γενικά φαινόταν και στον τρόπο που είχαν ΄βάλει την κρέμα συγκάματος στην μικρή ότι δεν την έιχε ετοιμάσει η δασκάλα της γιατί ήταν πασσαλειμένη παντού.Πήρα τηλ.και προσπάθησα σε γενικές γραμμές να πω ότι η μικρή είναι μές στον εκνευρισμό οτι συνέχεια γκρινιάζει για την συνοδό κτλ.αλλά ουσιαστική απάντηση απο την δασκάλα της δεν πήρα :-(το κακό είναι ότι δεν την δίνω εγώ το πρωί στο λεωφορείο και δεν την παίρνω κιόλας εγώ οπότε δεν μπορώ να δω την συνοδό και να της πώ μεταξυ αστείου και σοβαρού τι συμβαίνει.Εχω αρχίσει να ανυσηχω όμως και δεν ξέρω πως να αντιδράσω.:shock:

• 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...