Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Μην το σκέφτεσαι και πολύ..Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις την αστυνομία. Κάνε αυτό για αρχή και μετά ζήτα να σου πουν κι από κει που αλλού μπορείς να απευθυνθείς. Υπάρχουν και διάφορες τηλεφωνικές γραμμές τους αριθμούς των οποίων δε γνωρίζω αλλά μπορείς στο διαδίκτυο να τους βρεις. Η απορία μου είναι γιατί τα ίδια τα κακοποιημένα άτομα δεν απευθύνονται σε κάποιο φορέα. Λυπάμαι που κάποιοι άνθρωποι έχουν μάθει να ανέχονται τη βία..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 199
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μην το σκέφτεσαι και πολύ..Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις την αστυνομία.

Έχει δίκιο η baggi.

Είναι αμαρτία να υποφέρουν έτσι μητέρα και παιδί.

Βοήθησέ τους, όπως θα ήθελες να βοηθήσει και σένα κάποιος σε περίπτωση που ζούσες ένα τέτοιο μαρτύριο.

Συμφωνώ! Κατευθείαν την αστυνομία την άλλη φορά και να δείς που θα έρθει και γρήγορα. Αν αυτοί δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, βοήθησέ τους εσύ!

τηλεφωνική γραμμή SOS -15900-

και βρηκα κι αυτο

Κέντρα Υποστήριξης

Αν είστε θύμα ενδοοικογενειακής (ή μη) βίας ή αν κάποιο κοντινό σας πρόσωπο βρίσκεται σε αυτή τη θέση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο αρμόδιο κέντρο υποστήριξης και βοήθειας.

Γραμμή SOS χωρίς χρέωση κατά της οικογενειακής βίας λειτουργεί από το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Δέχεται κλήσεις από όλη την Ελλάδα και λειτουργεί χωρίς χρέωση, καθημερινά (και Σαββατοκύριακα και αργίες) από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Κλήσεις από κινητό τηλέφωνο γίνονται δεκτές (με χρέωση) στο 210 7786800

Συμβουλευτικά κέντρα

Τα συμβουλευτικά κέντρα για τη βία κατά των γυναικών, υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και στελεχώνονται από ομάδα ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νομικών (δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε ορισμένα περιστατικά) καθώς και συμβούλων απασχόλησης. Σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων τα κέντρα αυτά έχουν έναν ξενώνα υποδοχής. Λειτουργούν από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

• ΑΘΗΝΑΣ
    Νίκης 11, Πλατεία Συντάγματος
    Τηλ.: 210 33 17 305 και 306
  • ΠΕΙΡΑΙΑ
    Αλκιβιάδου 76
    Τηλ: 210 41 12 091

Αστυνομια μπορω να καλεσω, εχουμε καλεσει αρκετες φορες ως γειτονες, αλλα ερχονται, τους λενε να κανουν ησυχια και φευγουν! Δε μπορουν να κανουν κατι αλλο αν η ιδια η γυναικα η το παιδι δεν τον καταγγειλουν. Εκεινοι, οταν ανοιγουν την πορτα λενε ολα καλα. Τι να πω ρε παιδια...και αν τους δεις κατα τη διαρκεια της μερας φαινονται μια χαρα ανθρωποι! Στην αρχη λυπομουν τη γυναικα του αλλα εχω φτασει σε σημειο οχι μονο να μην τη λυπαμαι, αλλα να τη θεωρω υπευθυνη γι αυτο που περναν τα παιδια της! Οκ κυρια μου.. γουσταρεις να τρως ξυλο καθημ,ερινα? Κατσε και φατο! Αλλα τα παιδια σου τι σου φταινε? Απο τη στιγμη που μια γυναικα γινεται μανα θεωρω οτι ο πρωταρχικος της ρολος ειναι η ασφαλεια και η ψυχικη ηρεμια των παιδιων, νε οποιο κοστος για την ιδια! Ειναι δυνατον να αγχωνομαι εγω και να θελω να κινητοποιηθω κι εκεινη να μην κανει τιποτα??

Διαφημίσεις

Δυστυχώς όταν ζεις μια τέτοια κατάσταση δεν έχεις μυαλό για τίποτα. Δεν νομίζω οτι δεν είναι προτεραιότητα της τα παιδιά της, απλώς φοβάται. Οταν μια γυναίκα βιώνει τη βία, φοβάται και τη σκιά της. Συνήθως γίνεται ανύμπορη μπροστά σε οτιδήποτε καθώς και τα άτομα που ασκούν βία έχουν την τάση να σε κάνουν να νιώθεις ένα τίποτα.

Μπορεί να μας φαίνεται περίεργο και να λέμε έπρεπε να είχε εμένα πλάι του.... αλλά δυστυχώς "όποιος είναι έξω απο το χορό, πολλά τραγούδια λέει"

sj3dp3.png

Συμφωνω κοπελα μου.. μπορει να φοβαται.. μπορει να ειναι τρομοκρατημενη! Αλλα τιποτα δε μπορει να μπει πανω απο την ασφαλεια των παιδιων μας..και μιλαμε για γυναικα με πολυ καλη δουλεια, που αυτη στην ουσια φερνει βολτα ολες τις υποχρεωσεις του σπιτιου και των παιδιων.. δεν ειναι καμια γυναικα που φοβαται μη τον χασει και πως θα ζησει.. δε ξερω..επιμενω οτι για τα παιδια της και μονο πρεπει να βρει το θαρρος να μιλησει! Εγω παντως το απογευμα θα παρω τηλεφωνο καπου..δε ξερω που..και τι θα καταφερω αλλα την προσπαθεια μου θα την κανω..

Οκ κυρια μου.. γουσταρεις να τρως ξυλο καθημ,ερινα? Κατσε και φατο!

Συγκρατημενη με το ζορι :evil::evil::evil::evil::evil: να μην αρχισω... θα προσαπαθησω να σου εξηγησω.

Υπαρχουν γυρω μας γυναικες που κακοποιουνται.

ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ :evil::evil::evil:

Υπαρχουν πολλοι μα πολλοι λογοι που μπορει να την κανει να το ανεχτει (λανθασμενοι ολοι αλλα και παλι σιγουρα δεν το "γουσταρει" οπως λες):

Μπορει να ειναι η χαμηλη αυτοεκτιμηση της.

Μπορει να εχει πιστει οτι αυτο ειναι το λογικο και το δικαιο και εχει δικιο ο συζυγος που το ριχνει.

Μπορει να μην ξερει που να παει και τι να κανει και να το ανεχετε για να μεγαλωσει το παιδακι της (δεν εχουν ολοι μια μαμα και ενα μπαμπα με ανοιχτες αγκαλες να τρεξουν με ενα μωρο για καταφυγιο).

Μπορει να φοβαται για την ζωη της και του παιδιου (οι απειλες πεφτουν σωριδον σε τετοιες περιπτωσεις)

Μπορω να σου πω χιλια δυο μπορει γνωριζοντας οτι ολα αυτα ειναι λαθος για το παιδι και εκεινη.

Εκεινη ομως απλα δεν το ξερει. Δεν πιστευει σε εκεινη και στο οτι μπορει να ξεφυγει και σιγουρα αν καποιοι της βαζουν και μια ωραιοτατη ταμπελα οτι το απολαμβανει .:?

Εσυ απλα ακους , καλεις την αστυνομια και καλα κανεις.

Ποιος νοιαστηκε να το παει παραπερα?

Ευχομαι και ελπιζω να εισαι εσυ αυτη που θα το κανει.

Αλλα καντο με μια ανοιχτη αγκαλια και ενα βλεμα κατανοησης.

Μην την κρινεις ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΣ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ. Ειναι σαν να ριχνεις αναπηρο απο την σκαλα...

Απο τη στιγμη που μια γυναικα γινεται μανα θεωρω οτι ο πρωταρχικος της ρολος ειναι η ασφαλεια και η ψυχικη ηρεμια των παιδιων, νε οποιο κοστος για την ιδια!

Στα ματια ενος ανθρωπου που οπως καταλαβες η αξιοπρεπεια του δεν εχει γινει κουρελι και η αυτοεκτιμηση του υπαρχει ακομα ναι ειναι αυτονοητο αυτο που λες.

Ειναι δυνατον να αγχωνομαι εγω και να θελω να κινητοποιηθω κι εκεινη να μην κανει τιποτα??

Περιτο να απαντησω καν. Για μενα η απαντηση ειναι αυτονοητη.

Για σενα?

Αν τα λογια μου δεν σε πειθουν διαβασε τι λενε οι ειδικοι :

Κακοποίηση γυναικών- Ανοχή

"Επίσης, σε έρευνα που έγινε, γυναίκες αποκάλυψαν πως απέδιδαν τη βίαιη συμπεριφορά των συζύγων τους στην πιθανότητα ότι ίσως να μην ήταν οι ίδιες σωστές στους ρόλους τους ως σύζυγοι, κατά συνέπεια αισθάνονταν ενοχές και έτσι έπαιρναν όλη την ευθύνη για την κατάσταση επάνω τους. Σαν αποτέλεσμα, στην προσπάθειά τους να "διορθωθούν" για να σταματήσει η κακοποίησή τους, προσπαθούν να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους και τη ζωή τους στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του συζύγου. Ένας άλλος λόγος που έκανε τις γυναίκες να υπομένουν χρόνια την κακοποίηση, να σιωπούν και να μην αποκαλύπτουν το δράμα τους, ήταν τα παιδιά. Νόμιζαν πως οποιαδήποτε κι αν ήταν τα προβλήματα που βίωναν στο γάμο τους, θα έπρεπε να έχουν υπομονή και να είναι υπάκουες για το "χατίρι των παιδιών" "

----------------------------------------------------

«Σπάστε τη σιωπή!»

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ο μεγαλύτερος εχθρός μιας γυναίκας που κακοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο δεν είναι ο σύντροφός της, ούτε καν τα ξύλα, τα εργαλεία και τα άλλα αντικείμενα που πολλοί μεταχειρίζονται για να την «υποτάξουν». Αδίσταχτοι εχθροί της είναι η ντροπή και ο φόβος για τις αντιδράσεις του κοινωνικού περίγυρου.

Τα στερεότυπα προκύπτουν πολύ εύκολα και ανατρέπονται πολύ δύσκολα. Οι γυναίκες δυσκολεύονται να καταγγείλουν την κακοποίησή τους, γιατί υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας η προκατάληψη της γυναίκας που συνειδητά υφίσταται την κακοποίηση (συχνά ακούγεται η φράση «τα θέλει και τα παθαίνει!», σαν η βία να αποτελεί είδος απόλαυσης).

Πολλές είναι οι γυναίκες που παγιδεύονται στη σιωπή που καλύπτει τη βία μέσα στην οικογένεια και κατά συνέπεια κάνουν κακό στον ίδιο τους τον εαυτό. Παρουσιάζουν συχνά σοβαρές ψυχικές διαταραχές όπως μελαγχολία και κατάθλιψη, ενώ πολλές φορές πάλι η χρόνια ψυχολογική βία οδηγεί σε βαρύτατες σωματικές ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

http://www.actionnemesis.com/v2/index.php?option=com_content&task=view&id=583&Itemid=53

-------------------------------------------

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Πώς να βοηθήσετε μια κακοποιημένη γυναίκα

• Μάθετε τα ακριβή γεγονότα.
  • Βεβαιώστε την ότι πιστεύετε την ιστορία της.
  • Ακούστε την και αφήστε την να μιλήσει για τα αισθήματά της.
  • Μην κρίνετε ή δίνετε συμβουλές. Μιλήστε της για τις επιλογές που έχει.
  • Η φυσική της ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα. Αν πιστεύετε ότι διατρέχει κίνδυνο, πείτε της το. Βοηθήστε την να οργανώσει μια πλάνο-έξοδο κινδύνου.
  • Σεβαστείτε το δικαίωμά της στην εχεμύθεια.
  • Πείτε της ότι νοιάζεστε και ότι θέλετε να βοηθήσετε.
  • Επιτρέψτε της να νιώθει όπως θέλει και υποστηρίξτε τις αποφάσεις της. Αφήστε την να μιλήσει και για τις στοργικές στιγμές της σχέσης της. Μην προσπαθήσετε να μειώσετε τα αισθήματά της για το σύντροφό της. Μην την κρίνετε για το γεγονός ότι μένει μαζί του, αλλά μοιραστείτε πληροφορίες πάνω στο πώς η κακοποίηση εντείνεται με τον καιρό αν δεν υπάρξει παρέμβαση.
  • Δώστε της καθαρά μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:
    • Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή ή δικαιολογημένη.
    • Η ασφάλειά της και η ασφάλεια των παιδιών της είναι πάντα τα πιο σημαντικά ζητήματα.
    • Η κακοποίηση εναντίον συζύγου είναι έγκλημα.
    • Δεν προκαλεί η ίδια την κακοποίηση.
    • Δεν φταίει εκείνη για τη συμπεριφορά του συντρόφου της.
    • Δεν μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του συντρόφου της.
    • Απολογίες και υποσχέσεις δεν πρόκειται να δώσουν τέλος στη βία.
    • Δεν είναι μόνη.
    • Δεν είναι τρελή.
    • Η κακοποίηση δεν είναι απώλεια ελέγχου, είναι ένα μέσο ελέγχου.

[*]Συζητήστε για το πώς η βία επηρεάζει τα παιδιά.

[*]Ενθαρρύνετέ τη λέγοντάς τη ότι κάθε φορά που ζητά βοήθεια, αποκτά την συναισθηματική δύναμη που χρειάζεται για να πάρει αποτελεσματικές αποφάσεις. Μπορεί να είναι πολύ φοβισμένη ή μπερδεμένη για να αναλάβει αμέσως δράση.

[*]Αν και η αστυνομία μπορεί να συνοδεύσει μια γυναίκα πίσω στο σπίτι της για να πάρει τα προσωπικά της αντικείμενα, ενθαρρύνετέ τη να προετοιμαστεί για την πιθανότητα να φύγει από το σπίτι βιαστικά. Θα πρέπει να έχει έτοιμα τα απαραίτητα έγγραφα ή φωτοτυπίες, όπως επίσης και σημαντικά αντικείμενα όπως:

• πιστωτικές κάρτες, μετρητά, βιβλιάρια καταθέσεων
    • διαβατήριο, πιστοποιητικά γέννησης, χαρτιά υπηκοότητας
    • κλειδιά του σπιτιού
    • φάρμακα
    • τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, ρούχα κλπ.

[*]Μια κακοποιημένη γυναίκα χρειάζεται την υποστήριξή και την ενθάρρυνσή μας ώστε να κάνει τις επιλογές που είναι σωστές για εκείνη. Όμως υπάρχουν κάποιες συμβουλές που οχι μόνο δεν είναι χρήσιμες, αλλά και επικίνδυνες:

• Μην της λέτε τί να κάνει, πότε να φύγει ή πότε να μη φύγει.
    • Μην της λέτε να γυρίσει πίσω στην ίδια κατάσταση και να προσπαθήσει ξανά.
    • Μην προσπαθείτε να τη σώσετε ψάχνοντας γρήγορες λύσεις.
    • Μην προτείνετε να μιλήσετε στο σύζυγό της για να διευθετήσετε την κατάσταση.
    • Μην θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο αντιμετωπίζοντας τον επιτιθέμενο άντρα.
    • Μην της λέτε ότι θα πρέπει να μείνει για χάρη των παιδιών.

[*]Ενθαρρύνετε την παροχή ξεχωριστών συμβουλευτικών λύσεων για τον άντρα και τη γυναίκα, αν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

http://www.kakopoiisi.gr/index.php?page=friends

[YOU TUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=T0I576RH9aY?version=3&hl=el_GR"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=T0I576RH9aY?version=3&hl=el_GR" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="385" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/YOU TUBE]

[YOU TUBE]<object width="480" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=5o-H6BjWUJs?version=3&hl=el_GR"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=5o-H6BjWUJs?version=3&hl=el_GR" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="390" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/YOU TUBE]

Διαφημίσεις

Γεια σας!Θελω λιγο την βοηθεια σας....Θελω να ζητησω διαζυγιο με αιτια την ψυχολογικη βια αλλα ειμαι ανεργη λογο εγκυμοσυνης.Που πρεπει να απευθινθω?Να παω στην αστυνομια η κατευθειαν σε δικηγορο?Μια γνωστη μου μου ειχε πει οτι για το διαζυγιο της το κρατος της ειχε ασφαλισει δικηγορο λογο ανεργιας για την επιμελια των παιδιων,μπορω και εγω να το κανω?Καθε γνωμη σας θα με βοηθισει πολυ.ευχαριστω

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Συγκρατημενη με το ζορι :evil::evil::evil::evil::evil: να μην αρχισω... θα προσαπαθησω να σου εξηγησω.

Υπαρχουν γυρω μας γυναικες που κακοποιουνται.

ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ :evil::evil::evil:

Υπαρχουν πολλοι μα πολλοι λογοι που μπορει να την κανει να το ανεχτει (λανθασμενοι ολοι αλλα και παλι σιγουρα δεν το "γουσταρει" οπως λες):

Μπορει να ειναι η χαμηλη αυτοεκτιμηση της.

Μπορει να εχει πιστει οτι αυτο ειναι το λογικο και το δικαιο και εχει δικιο ο συζυγος που το ριχνει.

Μπορει να μην ξερει που να παει και τι να κανει και να το ανεχετε για να μεγαλωσει το παιδακι της (δεν εχουν ολοι μια μαμα και ενα μπαμπα με ανοιχτες αγκαλες να τρεξουν με ενα μωρο για καταφυγιο).

Μπορει να φοβαται για την ζωη της και του παιδιου (οι απειλες πεφτουν σωριδον σε τετοιες περιπτωσεις)

Μπορω να σου πω χιλια δυο μπορει γνωριζοντας οτι ολα αυτα ειναι λαθος για το παιδι και εκεινη.

Εκεινη ομως απλα δεν το ξερει. Δεν πιστευει σε εκεινη και στο οτι μπορει να ξεφυγει και σιγουρα αν καποιοι της βαζουν και μια ωραιοτατη ταμπελα οτι το απολαμβανει .:?

Εσυ απλα ακους , καλεις την αστυνομια και καλα κανεις.

Ποιος νοιαστηκε να το παει παραπερα?

Ευχομαι και ελπιζω να εισαι εσυ αυτη που θα το κανει.

Αλλα καντο με μια ανοιχτη αγκαλια και ενα βλεμα κατανοησης.

Μην την κρινεις ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΣ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ. Ειναι σαν να ριχνεις αναπηρο απο την σκαλα...

ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ και αλλα χιλια ΜΠΡΑΒΟ...μονο αυτο εχω να πω και συμφωνω απολυτα μαζι σου...επιτελους ακουσα τα πιο σωστα λογια και τα πιο δικαια...μπραβο κοριτσι μου εισαι ενα απο τα προσωπα που χαιρομαι οταν διαβαζω τις αποψεις σου....ετσι ειναι γιατι το εχει ζησει μια απο τις κουμπαρες μου και δοξα το θεο την στηριξα και βγηκε απο τον γολγοθα της...ευχομαι ολες αυτες οι γυναικες μια μερα να τα καταφερουν γιατι εχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

elenik μπράβο για την άποψη σου. Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες.

Το έχω ξαναπεί παλιότερα σε αλλο τόπικ πως έχω βιώσει τη σωματική βία σε άσχημο βαθμό απο μία παλιά μου σχέση συγκατήκησης, και δεν είναι καθόλου έυκολο να ξεφύγεις.

Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε τους άλλους .... και καλό θα ήταν να μην το κάνουμε..

sj3dp3.png

elenic συμφωνω απολυτα με ολα οσα λες και γραφεις..

Αλλα

Η δουλεια αυτη γινεται 6 χρονια που μενουν διπλα μας.. καμια 20αρια γι αυτους υποθετω... Αυτα τα 6 χρονια λοιπον κι εγω πιστευα οσα λες.. Λυπομουν την γυναικα του, εμπαινα στη θεση της και ανατριχιαζα με τη σκεψη και μονο! και επειδη μιλαω ΜΟΝΟ για την συγκεκριμενη περιπτωση, εχε στο νου σου οτι η καθε ιστορια ειναι διαφορετικη και δεν μπορουμε να κρινουμε κανενα αν δεν ξερουμε τα ακριβη γεγονοτα. Δε θελω να επεκταθω γιατι δε μιλαω για μενα και ισως να μην κανει να βγαλω τα προσωπικα της στη φορα, ομως μη βιαζεσαι να συμπερανεις πως δεν καταλαβαινω ποσο δυσκολη ειναι η θεση της. και την τρομοκρατια την καταλαβαινω.. και ο,τι αλλο μπορει να νιωθει η γειτονισσα μου. Ομως οταν μια μανα λεει στον αλκοολικο συζυγο χτυπα το παιδι μεχρι να σου περασει ο θυμος και ασε με εμενα να τα πουμε μετα... ε τοτε συγνωμη αν φαινομαι κακια και σκληρη, αλλα ναι! Θυμωνω μαζι της! Κατα τη γνωμη μου, (και ειλικρινα ισως ειμαι λαθος και το μετανιωσω αργοτερα που θα ηρεμησω) Οσο φταιει εκεινος που ειναι αλκοολικοςτοσο φταιει και η γυναικα που δε κανει τιποτα για να ζησουν τα παιδια της μακρυα απο αυτο το μαρτυριο. Αν θες να το δουμε και διαφορετικα.. τοτε δε φταιει κανεις! Αυτος ειναι αλκοολικος, επομενως χρειαζεται ιατρικη βοηθεια..κι εκεινη ειναι κακοποιημενη γυναικα και χρειαζεται ψυχολογικη υποστηριξη. Πειτε μου ομως! Αυτοι οι δυο ανθρωποι ειναι ενηληκες...αυτα τα παιδια , ποιος θα τα βοηθησει?

Σημερα το πρωι πηρα τηλεφωνο σε μια υπηρεσια για να μαθω πως μπορω να κινηθω.. Αυτο που μου ειπαν ειναι οτι θα πρεπει να παω εγω στον εισαγγελεα και να κανω καταγγελια. Ειλικρινα δε ξερω αν μπορω να μπω σε αυτη τη διαδικασια...

Και για να κλεισω, πιστευω οσο σκληρο κι αν ακουγεται πως ναι.. μια μανα προτεραιοτητα πρεπει να εχει τα παιδια της..και οχι να τα βλεπει σαν σακο του μποξ για να ξελαφρωνει ο συζυγος...

Διαφημίσεις

Ομως οταν μια μανα λεει στον αλκοολικο συζυγο χτυπα το παιδι μεχρι να σου περασει ο θυμος και ασε με εμενα να τα πουμε μετα... ε τοτε συγνωμη αν φαινομαι κακια και σκληρη, αλλα ναι!

Με συγχωρεις πολυ αλλα αν ακουσες αυτα τα λογια και ακομα ψαχνεις να βρεις αν πρεπει να μπλεχτεις ή οχι .....δεν εχω λογια. 20 ΧΡΟΝΙΑ????? Το παιδι ποσο χρονων ειναι και ποσα χρονια υποφερει δλδ μεχρι να κουνηθει καποιος?

Κατσε λοιπον , κοιτα, ακου και οταν σε μερικα χρονια συμβει κατι σε αυτο το παιδι, κρυψου πισω απο την κουρτινα και νοιωσε οτι εισαι συνυπευθυνη.

Εισαι μια απο τις πολλες που ακουγε αυτο το παιδι να βασανιζετε, το ακουγε να ουρλιαζει με την ελπιδα να ακουσεις και να κανεις κατι (οχι μονο εσυ γιατι φανταζομαι δεν ζειτε στην ερημια με 2 σπιτια) αλλα εσυ....... εψαχνες να βρεις το ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ.

Σαν μανα λοιπον σου λεω οτι αυτο ειναι απαραδεκτο για μενα.

Αν εχω μονο υποψιες ...οκ ισως διστασω. Αλλα εδω μιλαμε για αποδεδειγμενες καταστασεις οτι ενα παιδι υποφερει....

Αυτο θα κανω! Παω τωρα κι ολας! Μακαρι να εχει αποτελεσμα αυτο! Σε ευχαριστω!

Τι σου ειπαν τελικα?

Γεια σας!Θελω λιγο την βοηθεια σας....Θελω να ζητησω διαζυγιο με αιτια την ψυχολογικη βια αλλα ειμαι ανεργη λογο εγκυμοσυνης.Που πρεπει να απευθινθω?Να παω στην αστυνομια η κατευθειαν σε δικηγορο?Μια γνωστη μου μου ειχε πει οτι για το διαζυγιο της το κρατος της ειχε ασφαλισει δικηγορο λογο ανεργιας για την επιμελια των παιδιων,μπορω και εγω να το κανω?Καθε γνωμη σας θα με βοηθισει πολυ.ευχαριστω

Επικοινωνησε με καποιον απο αυτους.

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=380425&postcount=1

Σιγουρα θα ξερουν να σε κατευθυνουν.

Καλη σας μερα!!!

Συνυπευθυνη δε θα νιωσω ΠΟΤΕ!

Εγω αυτο που μπορουσα να κανω το εκανα. Και οχι μια μονο φορα! Στην αρχη με αστυνομια, κοινωνικους λειτουργους και τωρα, το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. να ξερεις οτι δεν ειναι τοσο απλο το θεμα. δεν παιρνεις ενα τετραψηφιο νουμερο και μαγικα, καποιος ερχεται και παιρνει το παιδι και ζουν αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα..Ελπιζω μονο η τελευταια μου κινηση να εχει αποτελεσμα.

Υπευθυνη ειμαι για το παιδι μου και μονο που δοξα το Θεο το μεγαλωνω οπως ονειρευομουν οτι θα το μεγαλωνα. Ακου λεει...

κοπελα μου ενας δικηγορος απο κοντα θα σε κατατοπισει καλυτερα,,,μια καταγγελεια στην αστυνομια να υπαρχει δεν ειναι αστοχο θα σου χρησιμευσει ως στοιχειο

αυτο για το δικηγορο που βαζει το κρατος λογω ανεργειας το εχω ακουσει κι εγω

αυτο που εχω να σου πω ειναι το κεφαλι ψηλα και προχωρα,,,οικογενειακο περιβαλλον να σε στηριξει ψυχολογικα υπαρχει?

Με συγχωρεις πολυ αλλα αν ακουσες αυτα τα λογια και ακομα ψαχνεις να βρεις αν πρεπει να μπλεχτεις ή οχι .....δεν εχω λογια. 20 ΧΡΟΝΙΑ????? Το παιδι ποσο χρονων ειναι και ποσα χρονια υποφερει δλδ μεχρι να κουνηθει καποιος?

Κατσε λοιπον , κοιτα, ακου και οταν σε μερικα χρονια συμβει κατι σε αυτο το παιδι, κρυψου πισω απο την κουρτινα και νοιωσε οτι εισαι συνυπευθυνη.

Εισαι μια απο τις πολλες που ακουγε αυτο το παιδι να βασανιζετε, το ακουγε να ουρλιαζει με την ελπιδα να ακουσεις και να κανεις κατι (οχι μονο εσυ γιατι φανταζομαι δεν ζειτε στην ερημια με 2 σπιτια) αλλα εσυ....... εψαχνες να βρεις το ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ.

Σαν μανα λοιπον σου λεω οτι αυτο ειναι απαραδεκτο για μενα.

Αν εχω μονο υποψιες ...οκ ισως διστασω. Αλλα εδω μιλαμε για αποδεδειγμενες καταστασεις οτι ενα παιδι υποφερει....

Συγνώμη αλλά σαν μάνα είναι απαράδεκτο να κρίνεις μια άλλη μάνα.

Κατά αρχή σκέφτηκες τη ψυχολογία ή τους φόβους της κοπέλας που γράφει σε αυτό το φόρουμ για να δράσει και πιθανά να εκθέσει εαυτόν και τα παιδιά της στους κινδύνους μιας ανεξέλγκτης οργής από τον εν λόγω αλκοολικό;

Όχι κοπέλα μου δεν είναι καθόλου τόσο απλά τα πράγματα όπως τουλάχιστον τα παρουσιάζουν στις διαφημίσεις και τα διάφορα σποτακια.

Και να κάνουμε κριτική αυτού του είδους εκ του ασφαλούς είναι τεράστιο λάθος.

Στη κοινωνία που ζούμε μια μάνα κοιτάζει να προστατεύσει πρώτα τα παιδιά της και μετά τα παιδιά όλου του κόσμου.

Ακούγεται άσχημα αλλά είναι η αλήθεια.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Καλη σας μερα!!!

Συνυπευθυνη δε θα νιωσω ΠΟΤΕ!

Εγω αυτο που μπορουσα να κανω το εκανα. Και οχι μια μονο φορα! Στην αρχη με αστυνομια, κοινωνικους λειτουργους και τωρα, το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. να ξερεις οτι δεν ειναι τοσο απλο το θεμα. δεν παιρνεις ενα τετραψηφιο νουμερο και μαγικα, καποιος ερχεται και παιρνει το παιδι και ζουν αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα..Ελπιζω μονο η τελευταια μου κινηση να εχει αποτελεσμα.

Υπευθυνη ειμαι για το παιδι μου και μονο που δοξα το Θεο το μεγαλωνω οπως ονειρευομουν οτι θα το μεγαλωνα. Ακου λεει...

οχι κοπελα μου δεν εισαι συνυπευθυνη, ποιος λεει τετοια πραγμτα, οταν σε ενα σπιτι κακοποιειται ενα παιδι ευθυνη εχουν και η φοβισμενη μανα που ανεχεται κατι τετοιο και ο τρελος αλκολικος πατερας,,,την μανα την ακινητοποιει ο φοβος τα βιωματα της τον πατερα τον τρελλαινει το αλκοολ τα βιωματα του,,,το παιδι ειναι θυμα και των δυο και πρεπει να γλιτωσει,

εσυ ως γειτονισα κανεις αυτο που μπορεις,,απο κει και περα ειναι θεμα αλλων μηχανισμων που πρεπει να λειτουργησουν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...