Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Συγγνωμη που θα το πω κυνικα, και πιθανως αυτο να μη βοηθησει....αλλα αυτη ειναι η αποψη μου...

Τα θελε και τα παθε! Τοσα χρονια τον ηξερε ποιος ειναι..τον παντρευτηκε και απο πανω? Τι περιμενε δλδ? Να γινει αγιος?

Καλα λεει η barbita...καποιοι ειναι γεννημενοι θυματα. Προσωπικα, οσες τετοιες ιστοριες ξερω....ξερεις τι εχω διαπιστωσει? Οτι οι γυναικες αυτες ψιλογουσταρουν κιολας...Ναι! Μη σου κανει εντυπωση....τους αρεσει το ξυλο! Ναι! Τους αρεσει που τις ζηλευουν οι αντρες τους, που εχουν εναν αντρα "δυνατο" (μη χεσω) διπλα τους....τις κανει να αισθανονται πιο πολυ γυναικες? Δε ξερω....δε μπορω να μπω στη λογικη του παραλογου!

Αυτο που εχω να σου πω εγω, ειναι οτι την κοπελα δε προκειται να τη σωσεις...ισα ισα που θα βρεθεις κι εσυ μπλεγμενη....να δεις που παλι εκει θα γυρισει....

Σημειωση: Η αποψη μου αυτη, δεν αφορα ΟΛΕΣ τις κοπελες που εχουν δεχθει σωματικη βια, αλλα τις περιπτωσεις που ενω τα βλεπουν επιμενουν να μενουν στην ιδια κατασταση....Κι εδω δεν χωραει το κλασικο "δε ξερεις τι μπορει να παιζει". Αμα τρως ξυλο....φευγεις! Δεν εχει μα μου σου του!

Και όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αν διαβάσεις κάποια απο τα αρχικά μυνήματα θα δεις κάποιους από τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες που κακοποιούνται δεν φεύγουνε, είναι φαύλος κύκλος η σωματική κακοποίηση συνοδευεται με την ψυχολογική βία, με αποτέλεσμα την τρομοκρατία, χαμηλή αυτοεκτίμηση και βάλε. Πολλοί λόγοι μπορούν να οδηγήσουν κάποια σε λάθος επιλογή συντρόφου, αλλά η κακοποίηση μπορεί να έρθει κλιμακωτά και να βρεθείς στο λούκι χωρίς να το καταλάβεις.

Το μόνο που δεν χρειάζονται αυτές οι κοπέλες είναι να τους αποδίδονται ευθύνες... Φυσικά έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και στα παιδιά τους αν έχουν (εκει μπερδεύονται πολύ περισσότερο τα πράγματα) αλλά το 99% δεν πάει γυρεύοντας, σίγουρα "δεν γουστάρει" και σίγουρα δεν το επιδιώκει και σίγουρα όλες χρειάζονται βοήθεια. Τα άτομα του στενού περιβάλλοντος ίσως δεν μπορούν να την παρέχουν άμεσα, απλώς μπορούν να τους υποστηρίξουν και να τους ενθαρύνουν να αποτανθούν σε ειδικούς.

Προσωπικά θα έκανα και καταγγελία, το μόνο που δεν θα με απασχολούσε θα ήταν να μπλέξω, καλύτερα να έχω την "κατηγορία" ότι ανακατεύτηκα παρά να μετανιώνω ότι μπορουσά να αποτρέψω το μοιραίο....Φυσικά καλύτερα είναι να πειστεί η γυναίκα να ζητήσει η ίδια βοήθεια

Όσο αφορά τους λόγους - δεν είναι μόνο η προσωπική μου άποψη, νομίζω όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα πάνω κάτω συμφωνούν.

Οι οργανώσεις που αγωνίζονται για αυτά τα θέματα έχουν προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να κατανοήσει ότι "η κακοποιημένη γυναίκα είναι το αποτέλεσμα της ενδοοικογενειακής βίας - οχι η αιτία"

Μερικά sites που εξηγούν τους "λόγους" που οι γυναίκες μένουν:

http://www.suite101.com/content/why-do-abuse-victims-stay-a36972

http://www.fvlc.org/gethelp_whywomenstay.html

http://www.prevent-abuse-now.com/domviol.htm

http://www.growing.com/nonviolent/victim/why_stay.htm

http://www.letswrap.com/dvinfo/whystay.htm

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 199
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σαφώς και τη νοιάζομαι κι είμαι αποφασισμένη να της μιλήσω. Το θέμα είναι να κατανοήσει η ίδια όσα της έχουν συμβεί.... Ανά πάσα στιγμή θα είμαι διαθέσιμη για 'κείνη και πόσο μάλλον σε τέτοια περίπτωση. Αν κι εύχομαι να μη της ξαναχρειαστώ σε τέτοια κατάσταση...

Αχ, δεν το εννοούσα έτσι...μπορεί να λείπεις διακοπές για παράδειγμα, αυτό εννοούσα!

Και όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αν διαβάσεις κάποια απο τα αρχικά μυνήματα θα δεις κάποιους από τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες που κακοποιούνται δεν φεύγουνε, είναι φαύλος κύκλος η σωματική κακοποίηση συνοδευεται με την ψυχολογική βία, με αποτέλεσμα την τρομοκρατία, χαμηλή αυτοεκτίμηση και βάλε. Πολλοί λόγοι μπορούν να οδηγήσουν κάποια σε λάθος επιλογή συντρόφου, αλλά η κακοποίηση μπορεί να έρθει κλιμακωτά και να βρεθείς στο λούκι χωρίς να το καταλάβεις.

Το μόνο που δεν χρειάζονται αυτές οι κοπέλες είναι να τους αποδίδονται ευθύνες... Φυσικά έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και στα παιδιά τους αν έχουν (εκει μπερδεύονται πολύ περισσότερο τα πράγματα) αλλά το 99% δεν πάει γυρεύοντας, σίγουρα "δεν γουστάρει" και σίγουρα δεν το επιδιώκει και σίγουρα όλες χρειάζονται βοήθεια. Τα άτομα του στενού περιβάλλοντος ίσως δεν μπορούν να την παρέχουν άμεσα, απλώς μπορούν να τους υποστηρίξουν και να τους ενθαρύνουν να αποτανθούν σε ειδικούς.

Προσωπικά θα έκανα και καταγγελία, το μόνο που δεν θα με απασχολούσε θα ήταν να μπλέξω, καλύτερα να έχω την "κατηγορία" ότι ανακατεύτηκα παρά να μετανιώνω ότι μπορουσά να αποτρέψω το μοιραίο....Φυσικά καλύτερα είναι να πειστεί η γυναίκα να ζητήσει η ίδια βοήθεια

Όσο αφορά τους λόγους - δεν είναι μόνο η προσωπική μου άποψη, νομίζω όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα πάνω κάτω συμφωνούν.

Οι οργανώσεις που αγωνίζονται για αυτά τα θέματα έχουν προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να κατανοήσει ότι "η κακοποιημένη γυναίκα είναι το αποτέλεσμα της ενδοοικογενειακής βίας - οχι η αιτία"

Μερικά sites που εξηγούν τους "λόγους" που οι γυναίκες μένουν:

http://www.suite101.com/content/why-do-abuse-victims-stay-a36972

http://www.fvlc.org/gethelp_whywomenstay.html

http://www.prevent-abuse-now.com/domviol.htm

http://www.growing.com/nonviolent/victim/why_stay.htm

http://www.letswrap.com/dvinfo/whystay.htm

Με κάλυψες 100%...

Αχ, δεν το εννοούσα έτσι...μπορεί να λείπεις διακοπές για παράδειγμα, αυτό εννοούσα!

Ακόμη κι έτσι να ήταν, θα ειδοποιούσα κάποια άλλη φίλη μου να τη φιλοξενήσει μέχρι να γυρίσω όσο ποιο σύντομα γίνεται! Γιατί μου το ανέφερε κι ο άνδρας μου αυτό το ενδεχόμενο...

iyuNp3.png4hNCp3.png

jannis, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον που δεν θέλει να βοηθηθεί.

Προσωπικά πιστεύω ότι, στην κατάσταση που νομίζω οτι βρίσκεται η κοπέλα, δεν θα ωφελούσε μια καταγγελία τρίτου, γιατί πιθανότατα η ίδια θα το αρνηθεί και θα τα καλύψει. Ούτε και το μέλος Θαυματάκι νομίζω ότι θα καταφέρει κάτι απο μόνη της, να την πείσει να τον μηνύσει δηλαδή ή να τον χωρίσει. Μπορεί μεν να ταρακουνήσει κάπως τη φίλη της, αλλά βασικά η κοπέλα για να βγει από τον εφιάλτη της, χρειάζεται τη βοήθεια, την έμπρακτη καθοδήγηση και την ψυχολογική υποστήριξη εξειδικευμένων και έμπειρων ανθρώπων. Η κοπέλα από μόνη της πρέπει να συνειδητοποιήσει ποια είναι η πραγματικότητα στην οποία ζει, που μπορει να την οδηγήσει, ότι της αξίζει κι ότι μπορεί η ίδια να διεκδικήσει για τον εαυτό της ένα καλύτερο αύριο. Το Θαυματάκι πρέπει απλά, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, να προσπαθήσει να τη στρέψει προς τη σωστή κατευθυνση, από οπου θα βοηθηθεί ουσιαστικά. Όλοι ξέρουμε πόσο περίπλοκες και οδυνηρές είναι αυτές οι καταστασεις κι ότι τα εμπλεκόμενα άτομα δεν μπορούν φυσικά να απεμπλακουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Επιτρέψτε μου όμως να το ξαναπώ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.

Διαφημίσεις

jannis, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον που δεν θέλει να βοηθηθεί.

Προσωπικά πιστεύω ότι, στην κατάσταση που νομίζω οτι βρίσκεται η κοπέλα, δεν θα ωφελούσε μια καταγγελία τρίτου, γιατί πιθανότατα η ίδια θα το αρνηθεί και θα τα καλύψει. Ούτε και το μέλος Θαυματάκι νομίζω ότι θα καταφέρει κάτι απο μόνη της, να την πείσει να τον μηνύσει δηλαδή ή να τον χωρίσει. Μπορεί μεν να ταρακουνήσει κάπως τη φίλη της, αλλά βασικά η κοπέλα για να βγει από τον εφιάλτη της, χρειάζεται τη βοήθεια, την έμπρακτη καθοδήγηση και την ψυχολογική υποστήριξη εξειδικευμένων και έμπειρων ανθρώπων. Η κοπέλα από μόνη της πρέπει να συνειδητοποιήσει ποια είναι η πραγματικότητα στην οποία ζει, που μπορει να την οδηγήσει, ότι της αξίζει κι ότι μπορεί η ίδια να διεκδικήσει για τον εαυτό της ένα καλύτερο αύριο. Το Θαυματάκι πρέπει απλά, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, να προσπαθήσει να τη στρέψει προς τη σωστή κατευθυνση, από οπου θα βοηθηθεί ουσιαστικά. Όλοι ξέρουμε πόσο περίπλοκες και οδυνηρές είναι αυτές οι καταστασεις κι ότι τα εμπλεκόμενα άτομα δεν μπορούν φυσικά να απεμπλακουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Επιτρέψτε μου όμως να το ξαναπώ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Αγγελίνα#2 επειδή με ρώτησες χτες, τελικά επισκεφτήκαμε κοινωνικό λειτουργό! Μου εμπιστεύτηκε πως την είχε ξαναχτυπήσει κι άλλη μια φορά και της ασκεί ψυχολογική βία...
iyuNp3.png4hNCp3.png

Μπράβο! Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα να κάνει κάτι τόσο γρήγορα! Ευτυχώς που είσαι δίπλα της και τη στηρίζεις, αν και ελπίζω να υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στο περιβάλλον της που να την ωθήσουν στο εξής προς τη σωστή κατεύθυνση! Έχε την μόνο από κοντά, μην την αφήσεις να ξανακυλήσει. Να σου πω, δεν της λες να γραφτεί κι εδώ? Όλο και κάτι μπορεί να αποκομίσει!

Μπράβο! Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα να κάνει κάτι τόσο γρήγορα! Ευτυχώς που είσαι δίπλα της και τη στηρίζεις, αν και ελπίζω να υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στο περιβάλλον της που να την ωθήσουν στο εξής προς τη σωστή κατεύθυνση! Έχε την μόνο από κοντά, μην την αφήσεις να ξανακυλήσει. Να σου πω, δεν της λες να γραφτεί κι εδώ? Όλο και κάτι μπορεί να αποκομίσει!

Έχει λογαριασμό, αλλά δεν ασχολείται....:rolleyes:

Σε κοινωνικό λειτουργό πήγαμε, επειδή δεν ήθελε εμπλοκές με αστυνομίες και δικηγόρους. Ίσως χρειαστούν κάποιο σύμβουλο κι αυτός ψυχολογική βοήθεια από κάποιον ειδικό. Θα ξαναπάμε και θα μας πεί....;)

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Έλα! Συγχαρητήρια να της πεις της κοπέλας! Τι τον κρατούσε τώσα χρόνια να της μαυρίζει τη ζωή? Τελοσπάντων...κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ήταν τυχερή που ησουν και είσαι κοντά της, κι ακόμα πιο τυχερή -θα το ξαναπώ κι ας γίνομαι μονότονη- που δεν έμεινε έγκυος!

Έλα! Συγχαρητήρια να της πεις της κοπέλας! Τι τον κρατούσε τώσα χρόνια να της μαυρίζει τη ζωή? Τελοσπάντων...κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ήταν τυχερή που ησουν και είσαι κοντά της, κι ακόμα πιο τυχερή -θα το ξαναπώ κι ας γίνομαι μονότονη- που δεν έμεινε έγκυος!

Αυτό ξαναπέστο!!!! Φοβάμαι μη τη ρίξει.... Αυτή πάντως μου δείχνει αποφασισμένη...

iyuNp3.png4hNCp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών!

Ας αντιταθούμε στους ''σατράπιδες'' κι ας βοηθήσουμε όσες γυναίκες δεν μπορούν να βοηθηθούν. Το 98% των κακοποιημένων γυναικών, δε κάνει τίποτα για αυτό......

iyuNp3.png4hNCp3.png

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών!i

Ας αντιταθούμε στους ''σατράπιδες'' κι ας βοηθήσουμε όσες γυναίκες δεν μπορούν να βοηθηθούν. Το 98% των κακοποιημένων γυναικών, δε κάνει τίποτα για αυτό......

otan se exoun kakopoiisei to mono pou aisthanese einai o aperados fovos fovase ta pada giro sou

Διαφημίσεις

ενιωσα να ζω τα τελευταια δευτερολεπτα της ζωης μου ενιωσα της γροθιες να αγκιζουν το προσωπο μου ενιωσα το παιδακι μου να φευγει απο τις γροθιες ειδα το προσωπο μου μαυρο απο τις μελανιες

και ολα αυτα επειδη με αγαπουσε!!

ενιωσα να ζω τα τελευταια δευτερολεπτα της ζωης μου ενιωσα της γροθιες να αγκιζουν το προσωπο μου ενιωσα το παιδακι μου να φευγει απο τις γροθιες ειδα το προσωπο μου μαυρο απο τις μελανιες

Α ρε συ foxoulis... Τουλάχιστον, τέλειωσε αυτό το μαρτύριο?

Νιώθω οργή!!!

Δε θέλω να προβώ σε χαρακτηρισμούς, γιατί ΔΕΝ υπάρχουν χαρακτηρισμοί....

Είμαστε δίπλα σου σε όοοοοοοοοοοοοοοοοοοο,τι κι αν χρειάζεσαι!!!!

Και η άνοιξη ήρθε, από τη στιγμή που έφυγες!

iyuNp3.png4hNCp3.png

η ψυχη μου ποναει παρα πολυ ! δεν ξερω αν θα το ξεπερασω ποτε μου:-(

Λυπάμαι ειλικρινά! Πρόσφατα είχα μια πολύ καλή μου φίλη στη θέση σου και το παλέψαμε μαζί!!! Στη θέση σας, μπορεί κάλλιστα να βρεθεί η οποιαδήποτε από εμας. Δε χρειάζεται ούτε φόβος, ούτε ντροπή... Θάρρος χρειάζεται!

Μόνη σου δεν μπορείς και σε καταλαβαίνω.... Αλλά δεν είσαι μονή! Πολύ καλά έκανες και μίλησες, έστω κι από 'δω μέσα....

iyuNp3.png4hNCp3.png

• 8 months later...

Καθομαι και χαλαρωνω στον υπολογιστη μου και ξαφνικα...χαμος!! Οπως καθε βραδυ..ετσι κι αποψε, ο διπλανος μας γυρισε στο σπιτι του μεθυσμενος και χτυπα τη γυναικα του και το παιδι του.. Φωνες..βρισιες..κλαματα..

Και φτανω στο σημειο που λεω πως δεν αντεχω αλλο! καπου πρεπει να απευθυνθω! καποιους να ενημερωσω! Το παιδι ειναι φοιτητης πια αλλα δεν εχει σημασια που ειναι ενηλικος. Πειτε μου σας παρακαλω αν γνωριζετε καποια υπηρεσια να ενημερωσω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...