Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε κάθονται τα μωρά?

Recommended Posts

στο ριλαξ κάνει σα να πνιγεται. εχεις δικιο παντως θα διαβασω τις οδηγιες του καθισματος

ευχαριστω

Είναι μικρούλης ακόμα, εγώ τον γιό μου τον πρωτοέβαλα στο ρηλάξ 3μηνών (όχι ότι πολυκάθισε βέβαια :rolleyes:). Όπως είπε και η Γιάννα ρώτα και τον γιατρό σου για να είσαι 100% σίγουρη.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 167
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συνηθως οι γιατροι λενε οχι καθιστο πριν απο 5 μηνων.

Τα ρηλαξ ομως που ειναι απο 0+ μπορεις να τα χρησιμοποιεις(αιδικα αυτα που εχουν και το ειδικο μαξιλαρακι.

Μια λυση ειναι να ακουμπας το ρηλαξ στο τραπεζι ωστε να ανεβαινει επιπεδο και να αισθανεται πιο κοντα σας( μπορει να ζηταει τη παρεα).

Το ρηλαξ αυτοκινητου δεν κανει για πανω απο 1 ωρα!

Υπαρχει ομως περιπτωση το μωρο σου να βιαζεται!!!! Εμενα ο δικος μου στηριζε κεφαλι απο 1 μηνος και 5 μηνων γυρναγε μπρουμητα και κατεβαινε τον καναπε!!!!! 6,5 μηνων σηκωθηκε ορθιος και 7,5 περπαταγε στηριζομενος σε τραπεζια....8,5 μηνων περπαταγε κανονικα!!!!:!::D

Επειδή έχουν γίνει πολλά και σοβαρά ατυχήματα από ρηλάξ που οι γονείς, αγνοώντας τις οδηγίες χρήσης που αναφέρουν ρητά ότι πρέπει να τοποθετούνται μόνο στο πάτωμα, τα έβαλαν σε καναπέδες, τραπέζια κλπ αν νομίζεις πως νιώθει μοναξιά μπορείς να κάθεσαι δίπλα του στο πάτωμα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

• 4 months later...
  • 6 months later...

Kαλησπέρα. Έχω μια μικρούλα σχεδόν έξι μηνών. Οταν την βάζουμε να καθίσει, δεν πέφτει και στηρίζεται για πολλή ώρα. Όμως πέφτει μπροστά, σκύβει δηλαδή πάρα πολύ για να φτάσει τις κάλτσες της ή κανένα παιχνίδι. Επιτρέπεται κάτι τέτοιο, ή επιβαρύνει την μέση της?

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Καλησπερα μανουλιτσες!!Σημερα κλεισαμε τον 8ο μηνα!!!!Το αγορι μου ειναι πολυ δραστηριο αλλα με εχει στεναχωρησει το εξης,δεν θελει να καθεται...τον βαζω με μαξιλαρι και μετα απο 1 λεπτο πιεζει το σωμα του προς τα πισω και δεν θελει να κατσει το ιδιο κανει κ οταν τον βαζω χωρις μαξιλαρι δεν μπορει να στηριχτει κ πεφτει...θελει να ειναι μονο ξαπλωμενος και να παιζει...ενω στο καροτσι κ στο καρεκλακι φαγητου δεν γκρινιαζει...

μη στενοχωριεσαι και η δικια μου που ειναι 11 μηνων στους 9 μηνες εκατσε και μεσα σε εναμισυ μηνα τα εκανε ολα τωρα ανεβοκατεβαινει στα κρεβατια και φοβαμαι μην πεσει μπουσουλαει περπαταει πιασμενη στεκεται για λιγο τα μωρα ειναι απροβλεπτα

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια! Εχω ενα μωρακι 5.5 μηνών κ οταν τον βαζω να κάτσει με μαξιλάρια γύρο γύρο κανει κοιλιακούς κ σκιβει μπροστά! επισης εδω κ 3 μέρες προσπαθεί να μποσουλισει ακομα κ στον υπνο του με κλειστα ματια δλδ σηκώνει τον ποπο του κουναει τα ποδαράκια τα χερια οχι τα εχει απλωμενα εεεε δεν καταφέρνει τπτ νευριαζει κ κλαίει . Ααα κ θελει να πατάει στα ποδια του συνέχεια και ρωτάω μηπως είναι νωρις κανει για την μέση του????

• 5 εβδομάδες μετά...
θελει να πατάει στα ποδια του συνέχεια και ρωτάω μηπως είναι νωρις κανει για την μέση του????

Η παιδίατρός μου μας έχει πει ότι αν κάνει κάτι το μωρό μόνο του πχ να σηκώνεται, τότε να το αφήνουμε, ακόμα κι αν θεωρούμε ότι είναι "νωρίς".

Διαφημίσεις

O δικός μου στον 6ο μηνα τα εκανε ολα αυτα.Μηπως ειναι λιγο μικρός;Mπορει να μην κάνει καλο στην σπονδυλικη του στήλη, ρώτα τον παιδίατρο σου

Καλησπέρα μου ειπε οτι ειναι λογικο που τα κανει ολα αυτα μεγαλωνει κ ανακαλυπτει καινουργια πράγματα.εμαθε να κανει βηματα κ για 2 3μερες καναμε χιλιόμετρα στο σπιτι τώρα ευτυχώς του πέρασε αλλα θελει να ειναι συνεχεια ορθιος.

• 1 χρόνο μετά...

καλησπερα, ειπα να γραψω εδω την απορια να μην ανοιγω καινουργειο θεμα. χθες προσεξαμε οτι η μικρη οταν ειναι στο ριλαξ στη ξαπλωτη θεση σηκωνει το κεφαλι της αρκετα εκατοστα και το κρτατα σηκωμενο αρκετα δευτερολεπτα, και οταν ειναι ελαφρος σηκωμενη πλατη του ριλαξ (στο 1ο κλικ), σηκωνει και κρατα σηκομενη και τη πλατουλα. μπρουμητα σηκωνει το κεφαλακι 90 μειρες, και το γυρναει 180. δεν μπορει να γυρησει ακομα μονη της. ειναι σχεδον 3 μηνων. αυτα ειναι σημαδια οτι παει να καθεται; δεν ειναι πολυ νωρις ακομα;

Ναι ειναι νωρις για να κατσει

Η μονη κλιση που εβαζα τον μικρο πριν τον 6ο ηταν πανω μας

Παρολα αυτα ειναι πολυ δυνατος κ απο 2μηνων στο μπρουμυτα κρατουσε κεφαλι,κ εκανε αυτο που λες σε ρηλαξ κ καροτσι.στον 3ο αρχισε να γυρναει κ τελικα τελειως μονος εκατσε στον 7ο

Eμενα ο παιδιατρος μου ειχε πει μετα τους 3,5 μηνες περιπου οτι μπορουσα να τον βαζω να καθεται ειτε πανω μας ειτε υποστηριζομενο με μαξιλαρια,αρκει να μην δειχνει οτι δυσαρεστειται.Αν του αρεσει δεν υπαρχει προβλημα, αλλα ετσι κι αλλιως συνηθως μετα απο καποια ωρα κουραζονται. Ειναι πολυ νωρις να καθεται μονος του. Μετα τον 6ο τουλαχιστον θα αρχισει να καθεται χωρις υποστηριξη.Ο μικρος μου καθισε μονος του 6 μηνων.

Διαφημίσεις

Μαλιστα θα ρωτησω την γιατρο τοτε για το τι λεει. Κυριως αναρωτιεμαι για το καροτσι για αν θα μπορουσα να την βαλω μεσα με κληση, κατ  τα αλλα μησει το καροτσι και σκεφτηκα μηπως ετσι να της αρεσε. Στο ριλαξ παντως απο δω και περα πρεπει να την εχω δεμενη γιατι φοβαμαι να μην μου κανει καμια τουμπα...

και εγω τον δικο μου απο τους 3 με 3.5 μηνες και μετα και στο ριλαξ και στο καροτσι τον αφηνα για λιγο σε ελαφρια κληση να αλλαζει λιγο παραστασεις και εβλεπα πως δεν τον ενοχλουσε κιολας.. καθηστο υποστηριζομενο τον εβαλα οταν εγινε πεντε μηνων συμφωνα με τις οδηγιες της παιδιατρου...αλλα εμενα μονος του χωρις βοηθεια εκατσε μετα που εκλεισε τους 8 μηνες....

2 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

καλησπερα, ειπα να γραψω εδω την απορια να μην ανοιγω καινουργειο θεμα. χθες προσεξαμε οτι η μικρη οταν ειναι στο ριλαξ στη ξαπλωτη θεση σηκωνει το κεφαλι της αρκετα εκατοστα και το κρτατα σηκωμενο αρκετα δευτερολεπτα, και οταν ειναι ελαφρος σηκωμενη πλατη του ριλαξ (στο 1ο κλικ), σηκωνει και κρατα σηκομενη και τη πλατουλα. μπρουμητα σηκωνει το κεφαλακι 90 μειρες, και το γυρναει 180. δεν μπορει να γυρησει ακομα μονη της. ειναι σχεδον 3 μηνων. αυτα ειναι σημαδια οτι παει να καθεται; δεν ειναι πολυ νωρις ακομα;

Eνα από τα παιδιά μου τον έβρισκα καθιστό το πρωί σε αυτή την ηλικία, αλλά είναι πολύ σπάνιο. Την πρώτη φορά νόμιζα οτι έχω παραισθήσεις :)

Πάντως πρώτα θα γυρίσει και μετά θα καθήσει λογικά. Ο δικός μου που καθόταν μικρός γύρναγε στο μήνα, ήταν υπερκινητικό μωρό.

19 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Eνα από τα παιδιά μου τον έβρισκα καθιστό το πρωί σε αυτή την ηλικία, αλλά είναι πολύ σπάνιο. Την πρώτη φορά νόμιζα οτι έχω παραισθήσεις :)

Πάντως πρώτα θα γυρίσει και μετά θα καθήσει λογικά. Ο δικός μου που καθόταν μικρός γύρναγε στο μήνα, ήταν υπερκινητικό μωρό.

οχι αυτη δεν γυρναει ακομα....εκτος και αν την βαζω στο πλαι αλλα αυτο δεν μετραει υποθετω.... παρατηρησα οτι σηκωνεται ετσι στο ριλαξ οταν θελει να την βγαλω απο κει...

• 6 months later...

Μανούλες κλείσαμε τον 7ο μήνα εχθές...Κάνουμε βαρελάκια γυρνάμε συνέχεια,μας κοιτάει στα μάτια και μας βλέπει όταν του μιλάμε,γελάμε κανονικά και ακούμε το όνομά μας απο 5 μηνών όμως δεν του αρέσει να κάθεται με στηρίγματα γκρινιάζει όταν τον βάζω..μόνο στο καρεκλάκι του φαγητού θα κατσει..επίσης δεν πατάμε τα πόδια μας οταν τον βαζω τα λυγίζει..τι ερεθίσματα να του δώσω να τον βοηθήσω??επίσης το μπρούμυτα δεν του αρέσει καθόλου κλαίει..δεν κάθεται καθόλου..

On 21/3/2018 at 11:38 ΠΜ, ath2018 είπε:

Μανούλες κλείσαμε τον 7ο μήνα εχθές...Κάνουμε βαρελάκια γυρνάμε συνέχεια,μας κοιτάει στα μάτια και μας βλέπει όταν του μιλάμε,γελάμε κανονικά και ακούμε το όνομά μας απο 5 μηνών όμως δεν του αρέσει να κάθεται με στηρίγματα γκρινιάζει όταν τον βάζω..μόνο στο καρεκλάκι του φαγητού θα κατσει..επίσης δεν πατάμε τα πόδια μας οταν τον βαζω τα λυγίζει..τι ερεθίσματα να του δώσω να τον βοηθήσω??επίσης το μπρούμυτα δεν του αρέσει καθόλου κλαίει..δεν κάθεται καθόλου..

. Ξέρω πως δεν πρέπει να προσπαθούμε με βιασυνη να προχωρήσουν σε αναπτυξιακά στάδια που δεν έχουν ακόμα τις δυνατότητες να κατακτήσουν. Τους δίνουμε ομως την ευκαιρία να εξασκηθούν πχ βαλ τον στον καναπέ ή στο κρεβάτι με ένα μαξιλάρι στην πλάτη. (Εννοείται πως υπάρχει επίβλεψη!)

Όλα θα τα κάνει όταν νιώσει έτοιμος. Ο δικος μου πχ έκατσε τέλεια σχεδόν 8 μηνών. Το μπρούμυτα δεν αρέσει σε πολλά παιδιά αλλά μην εκπλαγείς αν σε λίγο καιρό κάθεται μόνο έτσι να του αλλαξεις πάνα σαν τον δικό μ!:P:D

Θέλω να πω πως οι προτιμήσεις τους αλλάζουν με τον καιρό κ όταν είναι έτοιμα θα κάνουν όσα οι μαμαδες περιμένουμε με αγωνία! 

On 21/3/2018 at 11:38 ΠΜ, ath2018 είπε:

Γκρινιάζει ή δεν μπορεί; Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Γενικά τα μωρά χρειάζονται πολύ ώρα παιχνίδι σε πάτωμα, κρεβάτι κλπ μπρούμυτα. Αν γυρίζει, γιατί κλαίει μπρούμυτα και απλά δε γυρίζει ή δεν κάθεται; Εχω μπερδευτεί σε αυτό λιγο.

Αν πάντως βλέπεις ότι δεν μπορεί από μπρούμυτα να γυρίσει καθόλου, ούτε να καθίσει έστω για λίγο με μικρή υποστήριξη, πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρο. Στο καρεκλάκι του φαγητού πώς κάθεται; Αν τον στηρίζει το καρεκλάκι και δεν μπορεί π.χ. να σκύψει μπροστά να φτύσει, δεν θα έπρεπε να τρώει στερεα, η δυνατότητα το μωρό με μικρή στήριξη να καθήσει αυτόνομα και να μπορεσει να σκύψει κατά βούληση αν νιώσει ότι πνίγεται είναι βασική προϋπόθεση για τάισμα με κουτάλι.

1 ώρα πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Γκρινιάζει ή δεν μπορεί; Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Γενικά τα μωρά χρειάζονται πολύ ώρα παιχνίδι σε πάτωμα, κρεβάτι κλπ μπρούμυτα. Αν γυρίζει, γιατί κλαίει μπρούμυτα και απλά δε γυρίζει ή δεν κάθεται; Εχω μπερδευτεί σε αυτό λιγο.

Αν πάντως βλέπεις ότι δεν μπορεί από μπρούμυτα να γυρίσει καθόλου, ούτε να καθίσει έστω για λίγο με μικρή υποστήριξη, πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρο. Στο καρεκλάκι του φαγητού πώς κάθεται; Αν τον στηρίζει το καρεκλάκι και δεν μπορεί π.χ. να σκύψει μπροστά να φτύσει, δεν θα έπρεπε να τρώει στερεα, η δυνατότητα το μωρό με μικρή στήριξη να καθήσει αυτόνομα και να μπορεσει να σκύψει κατά βούληση αν νιώσει ότι πνίγεται είναι βασική προϋπόθεση για τάισμα με κουτάλι.

Ευχαριστώ για την απάντηση!Θα σου πω τι κάνει ακριβώς..Στο καρεκλάκι του κάθεται κανονικότατα δεν έχει θέμα και με τα παιχνίδια του παίζει και τρωει μια χαρά.Όσο αναφορά το μπρούμυτα από μικρός δεν του άρεσε δυστυχώς και εμείς που τον βάζουμε πάνω από 10 λεπτά δεν κάθεται..λάθος του μαιαυτηρίου γιατί αν τον έβαζα από πιο μικρό πιστεύω θα το ήθελε.Τον βάζω στον καναπέ με στηρίγματα αλλά δεν του αρέσει και προσπαθώ να του δίνω ερεθίσματα όσο μπορώ..Θα το αναφέρω και στη παιδίατρο την αλλη εβδομάδα που θα έρθει να δω τι θα μου πει..

12 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

. Ξέρω πως δεν πρέπει να προσπαθούμε με βιασυνη να προχωρήσουν σε αναπτυξιακά στάδια που δεν έχουν ακόμα τις δυνατότητες να κατακτήσουν. Τους δίνουμε ομως την ευκαιρία να εξασκηθούν πχ βαλ τον στον καναπέ ή στο κρεβάτι με ένα μαξιλάρι στην πλάτη. (Εννοείται πως υπάρχει επίβλεψη!)

Όλα θα τα κάνει όταν νιώσει έτοιμος. Ο δικος μου πχ έκατσε τέλεια σχεδόν 8 μηνών. Το μπρούμυτα δεν αρέσει σε πολλά παιδιά αλλά μην εκπλαγείς αν σε λίγο καιρό κάθεται μόνο έτσι να του αλλαξεις πάνα σαν τον δικό μ!:P:D

Θέλω να πω πως οι προτιμήσεις τους αλλάζουν με τον καιρό κ όταν είναι έτοιμα θα κάνουν όσα οι μαμαδες περιμένουμε με αγωνία! 

Έχεις απόλυτο δίκιο απλά αγχώθηκα..ενώ είμαι πανέξυπνος είναι λίγο τεμπελάκος ο αφιλοτιμος..δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο και τα κιλά του είναι 7 μηνών 10200..:-D

Πάρκο η αφρωδη παζλ με παιχνίδια για να βρει κίνητρο να τα κάνει μόνη της. Έστω και με γκρίνια στο μπρούμυτα. Και μένα το έκανε πριν ένα μήνα, να γκρινιάζε όταν ήταν μπρούμυτα, αλλά την άφηνα, τελικά μπουσουλησε βολίδα και στάθηκε όρθια. Δεν έκανα τίποτα από να την αφήνω μόνη ,να την παρατηρώ έστω και αν γκρινιάζει και τελικά τα έκανε.  Για να καθήσει τελείως αυτόνομα  χωρίς στήριξη ούτε εμένα  το κάνει  με απόλυτη  επιτυχία και ας κάνει τα υπόλοιπα. Οπότε  δεν ξέρεις τι είναι  αυτό που θα κάνει το παιδι.Και εμείς κλείσαμε τον 7ο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...