Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε κάθονται τα μωρά?

Recommended Posts

πρίν από 15 λεπτά , Dust pink είπε:

Πάρκο η αφρωδη παζλ με παιχνίδια για να βρει κίνητρο να τα κάνει μόνη της. Έστω και με γκρίνια στο μπρούμυτα. Και μένα το έκανε πριν ένα μήνα, να γκρινιάζε όταν ήταν μπρούμυτα, αλλά την άφηνα, τελικά μπουσουλησε βολίδα και στάθηκε όρθια. Δεν έκανα τίποτα από να την αφήνω μόνη ,να την παρατηρώ έστω και αν γκρινιάζει και τελικά τα έκανε. Και εμείς τον 7ο κλείσαμε.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Θα το εφαρμόσω από αύριο κιόλας..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 167
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

18 ώρες πρίν, ath2018 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Θα το εφαρμόσω από αύριο κιόλας..

Κάνε δοκιμές γενικά , θα δεις μόνη σου τι ικανοποιεί το μωρό. Θα τα κάνει όλα μαζεμένα μην αγχώνεσαι!

πρίν από 16 λεπτά , Dust pink είπε:

Κάνε δοκιμές γενικά , θα δεις μόνη σου τι ικανοποιεί το μωρό. Θα τα κάνει όλα μαζεμένα μην αγχώνεσαι!

Ευχαριστώ παρα πολύ ήρθε και η παιδίατρος σημερα με καθησύχασε και μου είπε οτι κάθε παιδί θέλει το χρόνο του..:-D

On 25/3/2018 at 2:53 ΜΜ, ath2018 είπε:

είναι 7 μηνών 10200..:-D

Μία χαρά είναι! Να τον χαίρεσαι! 

On 25/3/2018 at 2:51 ΜΜ, ath2018 είπε:

λάθος του μαιαυτηρίου γιατί αν τον έβαζα από πιο μικρό πιστεύω θα το ήθελε.

Ποιο ακριβώς ήταν το λάθος? Μπερδεύτηκα!

6 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Μία χαρά είναι! Να τον χαίρεσαι! 

Ποιο ακριβώς ήταν το λάθος? Μπερδεύτηκα!

Το λάθος του μαιαυτηρίου ήταν δυστυχώς ότι μου είπαν απαγορεύεται το μπρούμυτα μέχρι τον 4ο μήνα και δεν τον έβαζα και έτσι τώρα αντιδράει δεν του αρέσει...βέβαια έχω ακούσει και από άλλες μανάδες που είχαν το ίδιο πρόβλημα..

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, ath2018 είπε:

Το λάθος του μαιαυτηρίου ήταν δυστυχώς ότι μου είπαν απαγορεύεται το μπρούμυτα μέχρι τον 4ο μήνα και δεν τον έβαζα και έτσι τώρα αντιδράει δεν του αρέσει...βέβαια έχω ακούσει και από άλλες μανάδες που είχαν το ίδιο πρόβλημα..

Νομίζω οτι παρεξήγησες. ΑΠαγορεύεται ο ύπνος μπρούμυτα μέχρι το μωρό να ανασηκώνει το κεφάλι άνετα, να βάζει δύναμη στα χεράκια ή και να γυρίζει, που ταιριάζει πολύ χονδρικά με τους 4 μήνες. Το μπρούμυτα ενώ ειναι ξύπνιο επιβάλλεται ακριβώς για να κατακτήσει αυτές τις ικανότητες.

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

Νομίζω οτι παρεξήγησες. ΑΠαγορεύεται ο ύπνος μπρούμυτα μέχρι το μωρό να ανασηκώνει το κεφάλι άνετα, να βάζει δύναμη στα χεράκια ή και να γυρίζει, που ταιριάζει πολύ χονδρικά με τους 4 μήνες. Το μπρούμυτα ενώ ειναι ξύπνιο επιβάλλεται ακριβώς για να κατακτήσει αυτές τις ικανότητες.

Και όμως μου είπαν οτι απαγορευεται και μάλιστα η παιδιατρος μου ξεκίνησε από τον 4ο μήνα και μου είπε να τον βάζω μπρούμυτα..τόσο χαζή για να κάνω λάθος δεν είμαι..τον βάζω όσο μπορώ και τον παρακολουθώ δραστήριος είναι πάντως.

πρίν από 10 λεπτά , ath2018 είπε:

Και όμως μου είπαν οτι απαγορευεται και μάλιστα η παιδιατρος μου ξεκίνησε από τον 4ο μήνα και μου είπε να τον βάζω μπρούμυτα..τόσο χαζή για να κάνω λάθος δεν είμαι..τον βάζω όσο μπορώ και τον παρακολουθώ δραστήριος είναι πάντως.

Το πιθανοτερο είναι ότι θα τα κάνει όλα μαζεμένα σύντομα!! Μην αγχώνεσαι, ίσως θέλει λίγο κίνητρο με παιχνίδια! Τώρα πρόσεξα τα κιλά του, παίδαρος!!! Να τον χαίρεστε!

5 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Το πιθανοτερο είναι ότι θα τα κάνει όλα μαζεμένα σύντομα!! Μην αγχώνεσαι, ίσως θέλει λίγο κίνητρο με παιχνίδια! Τώρα πρόσεξα τα κιλά του, παίδαρος!!! Να τον χαίρεστε!

Έτσι πιστεύω και εγώ και μετά θα έχω τον αμάζευτο:-Dσε ευχαριστώ πολύ!!

• 6 months later...

Καλησπέρα σε ολες τις μαμαδες...Ηθελα να ρωτησω,αν κ σιγουρα θα εχει απαντηθεί το θεμα,απλως δεν εχω χρονο να κοιτάξω ολες τις σελιδες...Ο μπεμπης μου κλείνει τους 3 μήνες σε 5 μερες κ τις τελευταιες 10 μερες σηκωνεται απο ξαπλωτος σε καθιστη θεση με τη βοήθεια μας βεβαια.Φαινεται να του αρεσει κ το επιδιωκει κ μονος του τεντωνοντας τα χερακια του για να τον πιασουμε!Μαλιστα αν δεν το κανουμε στριγγλιζει τσαντισμενος...Επισης,τον αφήνουμε να ψιλοκαθεται μεσα σ ενα μαξιλαρακι θηλασμου.Ομως ακουσα κ διαβασα οτι δεν κανει λογω της σπονδυλικης του στηλης.Θελω να ρωτησω τον παιδιατρο,αλλα επειδη τον ζαλιζω συχνα θα περιμενω μεχρι το ραντεβου μας...Μεχρι τοτε οι γνωμες σας;

Διαφημίσεις

1 hour ago, Polina87 είπε:

Καλησπέρα σε ολες τις μαμαδες...Ηθελα να ρωτησω,αν κ σιγουρα θα εχει απαντηθεί το θεμα,απλως δεν εχω χρονο να κοιτάξω ολες τις σελιδες...Ο μπεμπης μου κλείνει τους 3 μήνες σε 5 μερες κ τις τελευταιες 10 μερες σηκωνεται απο ξαπλωτος σε καθιστη θεση με τη βοήθεια μας βεβαια.Φαινεται να του αρεσει κ το επιδιωκει κ μονος του τεντωνοντας τα χερακια του για να τον πιασουμε!Μαλιστα αν δεν το κανουμε στριγγλιζει τσαντισμενος...Επισης,τον αφήνουμε να ψιλοκαθεται μεσα σ ενα μαξιλαρακι θηλασμου.Ομως ακουσα κ διαβασα οτι δεν κανει λογω της σπονδυλικης του στηλης.Θελω να ρωτησω τον παιδιατρο,αλλα επειδη τον ζαλιζω συχνα θα περιμενω μεχρι το ραντεβου μας...Μεχρι τοτε οι γνωμες σας;

Όταν είχα ρωτήσει τον παιδίατρο στην δική σας ηλικία μου το είχε απαγορεύσει. Όπως και την ημιξαπλωτη θέση σε καναπέ η καρότσι. Ρώτησε όμως για να ξέρεις τον δικό σου. Μην αγχώνεσαι ,είναι μικρό ακόμη θα τα καταφέρει μόνο του όταν έρθει ο καιρός του. Τώρα κάνει την προσπάθεια του και το έχει δει παιχνίδι.

9 ώρες πρίν, Polina87 είπε:

Θα συμφωνήσω με την @Dust pink. Είναι πολύ μικρούλη ακόμα για να στέκεται, όταν προσπαθεί να σηκωθεί απλά να τον ξεχνάς με κάτι άλλο, πχ να τον πάρεις αγκαλίτσα.. αν δεν κάνω λάθος μετά τους 5 μήνες επιτρέπουν να στέκονται σε ημικαθιστη θέση

Ο μπέμπης μου είναι πέντε μηνών κ από 4 μηνών έδειχνε πως του άρεσε να καθετε τότε στο ραντεβού μας στη παιδίατρο τη ρώτησα κ μου είπε οτι κανονικά τα βάζουμε να κάθονται όταν κλείσουν τους 5 μήνες αλλά εφόσον το μωρό κινητικά ήταν λίγο ποιο μπροστά μου είπε ότι μπορώ να τον καθίζω ..!! Τώρα εσείς είστε λίγο μικροί ακόμα μπορεί να το κάνει κ για παιχνίδι η προσπαθεί από ανάσκελα να γυρίσει μπρούμυτα η κ το ανάποδο κ περνει τέτοια θέση το σώμα του για να μπορέσει να γυρίσει ..!!!

Εμενα ο παιδιατρος στο ραντεβου μας στους 3,5-4 μηνες, μου ειχε πει οτι μπορω να τον βαζω να καθεται (στην αγκαλια μου πχ). Εφοσον δεν δυσανασχετει δεν υπαρχει θεμα, διαφορετικα το μωρο απο μονο του θα σου δειξει οτι κουραστηκε στην συγκεκριμενη σταση. Ο μικρος μου αρχισε να καθεται μονος του χωρις υποστηριξη για αρκετα δευτερολεπτα στους 5 μηνες ακριβως.

13 ώρες πρίν, Polina87 είπε:

Αν οταν τον σηκωνετε το κεφαλι γερνει προς τα πισω τοτε καλυτερα να μην ζοριζετε τον αυχενα του. Αν μπορει να το στηριξει καλα (λιγο δυσκολο για την ηλικια σας) τοτε μπορειτε να κανετε αυτη την γυμναστικουλα, αλλα για λιγο. "Ημικαθιστη" θεση κι εγω τον εβαζα απο 3 μηνων στο μαξιλαρι θηλασμου (στο Boppy, οπως δειχνει η εικονα 2m+).

19 ώρες πρίν, Polina87 είπε:

Πρέπει να μπορεί να το κάνει σιγά σιγά μόνος, να μπορεί να γυρίσει π.χ, να προσπαθεί να σηκωθεί όταν είναι ξαπλωτός κλπ και μετά τον ενθαρρύνετε. Το να είναι έτοιμος στους 3 μήνες είναι πολύ σπάνιο, το έκανε ο ένας μου γιος, αλλά το έκανε μόνος: τον έβαζα μπρούμυτα και σηκωνόταν στα τέσσερα και καθόταν, αλλά ήταν η μία στις χίλιες. Συνήθως τα μωράκια είναι έτοιμα μετά τους 5 μήνες, και θα σου το έχει δείξει με τη γενικότερη συμπεριφορά του, θα κάνει μόνο του κινησεις, θα τον αφήνεις να καθήσει και για δευτερόλεπτα έστω θα στέκεται, θα στηρίζει το κεφάλι από μπρούμυτα να δει πάνω, θα σηκώνει τον κορμό με τα χεράκια κλπ.

Διαφημίσεις

Και εγώ στην αγκαλιά μου τον βάζω να κάθεται 3,5 μηνών. Έχει καμία εβδομάδα που του αρέσει και βάζει δύναμη να σηκωθεί. Εννοείται για λίγη ώρα, να πούμε κανα τραγουδάκι, να παίξουμε με τα πόδια του κλπ. 

καλησπερα! και εμενα ο δικος μου εδειχνε απο πολυ μικρος οτι ηθελε να κατσει,αβαζε πολυ δυναμη στα ποδια και στα χερια,η παιδιατρος μ ελεγε οτι ακομα ειναι πολυ νωρις και δν πρεπει να τον αφηνω .τελικα οταν εκλεισε τους 5 μηνες μας επετρεψε να τον αφηνουμε να καθεται!

Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας!Τελικά δεν αντεξα κ καλεσα τον παιδίατρο...μου είπε οτι εφοσον δε δυσανασχετει δεν υπαρχει προβλημα!Η αληθεια ειναι πως απο την πρωτη μερα της γεννησης του μπορουσε να στηριζει λιγο το κεφαλι του,το παρατηρησε κ ο παιδιατρος του μαιευτηριου...οποτε ισως καθίσουμε λιγο νωριτερα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...