Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

15 minutes ago, vicky86 said:

επισης οι αγκαλιες δ ειναι ο μονος τροπος να δειξεις συμπαθεια η αγαπη.γτ να καταλαβει το γρηγοροτερο οτι ειναι ωραιο να το αγκαλιαζουν;μπορει να μην θελει.

προσωπικα ποτε δ ημουν των αγκαλιων-φιλια με φιλους

Σεβαστό, αλλά επειδή μιλάμε για  μικρά παιδιά, αυτό είναι κάτι που θα το ανακαλύψουν μόνα τους, αν τους αρέσει ή όχι. Θέλω να πω ότι από την πλευρά μας, καλό είναι να τους περάσουμε ότι είναι αποδεκτή η αγκαλιά και ωραία η έκφραση συναισθημάτων μέσω αυτής και αν τελικά δεν τους αρέσει για κάποιο λόγο, είναι οκ να το πουν. Αν κάποιος αντιδράει με τον τρόπο που αντέδρασε εκείνη η μαμά ή με παρόμοιο τρόπο, σίγουρα το παιδί θα μάθει να μην του αρέσει η αγκαλιά.

Εγώ είμαι πολύ της αγκαλιάς και της σωματικής επαφής γενικά (αυτό εντάθηκε περισσότερο τα 8 χρόνια που ζούσα στη Γαλλία, όπου εκεί φιλιούνται όλοι μεταξύ τους για καλησπέρα, για χαίρω πολύ κτλ) και μου έχει στοιχίσει πάρα πολύ που λόγω κοβιντ , δεν μπορώ να αγκαλιάσω τους φίλους μου, τα ξαδέρφια μου κτλ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 203
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 11 λεπτά , Yovanna είπε:

Σεβαστό, αλλά επειδή μιλάμε για  μικρά παιδιά, αυτό είναι κάτι που θα το ανακαλύψουν μόνα τους, αν τους αρέσει ή όχι. Θέλω να πω ότι από την πλευρά μας, καλό είναι να τους περάσουμε ότι είναι αποδεκτή η αγκαλιά και ωραία η έκφραση συναισθημάτων μέσω αυτής και αν τελικά δεν τους αρέσει για κάποιο λόγο, είναι οκ να το πουν. Αν κάποιος αντιδράει με τον τρόπο που αντέδρασε εκείνη η μαμά ή με παρόμοιο τρόπο, σίγουρα το παιδί θα μάθει να μην του αρέσει η αγκαλιά.

Εγώ είμαι πολύ της αγκαλιάς και της σωματικής επαφής γενικά (αυτό εντάθηκε περισσότερο τα 8 χρόνια που ζούσα στη Γαλλία, όπου εκεί φιλιούνται όλοι μεταξύ τους για καλησπέρα, για χαίρω πολύ κτλ) και μου έχει στοιχίσει πάρα πολύ που λόγω κοβιντ , δεν μπορώ να αγκαλιάσω τους φίλους μου, τα ξαδέρφια μου κτλ.

Κι εγω είμαι της αγκαλιάς και αυτό που λες μου στοιχίζει. Ακόμα κ στο σχολείο με τους συναδέλφους που με κάποιους η σχέση είναι τυπική, μου κακοφαίνεται που αρχίζει η χρόνια κ απλα χαιρετιόμαστε σαν ξένοι… 

ο μικρός πάντως δεν τυλίγει τα χέρια να αγκαλιάσει ούτε εμάς. έρχεται κ χώνει το κεφάλι του στη δική μας κ αν θέλει να αγκαλιάσει παππούδες πχ, έτσι κάνει. Οπότε με τα παιδάκια κάπως τα χάνει γιατί είναι στο ίδιο ύψος! αν τον ενθαρρύνω όμως αγκαλιάζει. 

πρίν από 34 λεπτά , vicky86 είπε:

επισης οι αγκαλιες δ ειναι ο μονος τροπος να δειξεις συμπαθεια η αγαπη.γτ να καταλαβει το γρηγοροτερο οτι ειναι ωραιο να το αγκαλιαζουν;μπορει να μην θελει.

προσωπικα ποτε δ ημουν των αγκαλιων-φιλια με φιλους

Ούτε εγώ είμαι! Με την μόνη που είμαι αρκετά κοντά είναι η κουνιάδα μου που είναι πολύ ανοιχτός άνθρωπος και είναι επίσης αυθόρμητη και ότι νιώθει το λέει η ότι νιώθει το δείχνει με αγκαλιές και φιλια. Στα καλά καθούμενα μπορεί να μου πει ποσο με αγαπάει και να μου πιάσει το χέρι. Η στην βόλτα που περπατάμε να με πάρει αγκαζέ που λέμε. Και αυτό για μένα είναι κάπως άβολο. Με κάθε φίλη μου θα ένιωθα κάπως άβολα. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει απλά είναι έτσι ο χαρακτήρας μου. Με τον άντρα μου και τα παιδιά μου είμαι πολύ διαφορετικά. Ακόμα και με την μαμά μου έχουμε πολλές τρυφερές στιγμές. Με κάθε άλλο άνθρωπο μου φαίνεται περίεργο. 

3 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

ο γιος μου ήταν το δίχρονο τρίχρονο που έτρεχε να πάρει αγκαλιά όποιο παιδάκι έβλεπε, αυτή την αντιμετώπιση δεν την είχα ποτέ από κάποια μαμά, δεν είναι κομπλεξισμός, ανασφάλεια είναι κυρίως πιστεύω, πολλές φορές στην προσπάθεια να μάθουν το παιδί να προστατεύει τον εαυτό του οδηγούνται σε ακραίες αντιδράσεις.

Για μένα όταν μιλάει κάποιος έτσι είναι αγενής. Είχε και άλλο κόσμο μπροστά και γύρισαν και κοίταξαν ... λες κι έγινε κάτι τραγικό. Είχε και τον τόνο στην φωνή σεν ήταν μόνο αυτό που είπε. Τέλος πάντων :p πολύ βάση έδωσα σε αυτό .. ο κάθε ένας κάνει όπως νομίζει .. είναι κρίμα για το δικό της παιδί θεωρώ περισσότερο 

πρίν από 16 λεπτά , Έσπερος είπε:

Κι εγω είμαι της αγκαλιάς και αυτό που λες μου στοιχίζει. Ακόμα κ στο σχολείο με τους συναδέλφους που με κάποιους η σχέση είναι τυπική, μου κακοφαίνεται που αρχίζει η χρόνια κ απλα χαιρετιόμαστε σαν ξένοι… 

ο μικρός πάντως δεν τυλίγει τα χέρια να αγκαλιάσει ούτε εμάς. έρχεται κ χώνει το κεφάλι του στη δική μας κ αν θέλει να αγκαλιάσει παππούδες πχ, έτσι κάνει. Οπότε με τα παιδάκια κάπως τα χάνει γιατί είναι στο ίδιο ύψος! αν τον ενθαρρύνω όμως αγκαλιάζει. 

Τον μπαμπά της μικρής τον έχετε γνωρίσει ; Μήπως εκείνος είναι πιο αυθόρμητος ; Εμένα ας πούμε ο άντρας μου είναι αυθόρμητος. Από εκεί έχει πάρει ο γιος μου περισσότερο. 

πρίν από 37 λεπτά , Yovanna είπε:

δ διαφωνω μαζι σου.απλα επειδη εγραψε η εσπερος οτι οσο πιο συντομα καταλαβει οτι ειναι ωραιο να σε αγκαλιαζουν,τοσο το καλυτερο,ηθελα γενικα να πω οτι δ ειναι κ απαραιτητο

ετσι κ αλλιως πιστευω σε αυτα δ θελει κ πολλα λογια.αν στην οικογενεια εκφραζομαστε κ αγκαλιαζομαστε ειναι κτ που θα υιοθετησει κ το παιδι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...