Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πώς αντιδρατε οταν ενα παιδακι χτυπαει το παιδι σας?

Recommended Posts

Καμια υπρβολη,μα καμια.Το παιδι μου ειχε σημαδι για ωρες μετα στο λαιμο.

Μην νομιζετε οτι στην παιδικη χαρα ειμαι υπερβολικη.ο μικρος παιζει πολυ ομορφα με τα παιδια και εγω ειμαι απο αυτες που πολλες φορες του κανω παρατηρηση να περιμενει αν θελει ενα αλλο παιδακι να παιξη περισσοτερο 'η να ειναι προσεκτικος στην τσουλιθρα οταν υπαρχουν μικρα παιδακια κ να μην βιαζετε.

Απλα εκεινο το περιστατικο με εκανε να του πω πως αν καποιος σε βαραει επανελημενα καντω και εσυ(σαν υπερασπιση για τον εαυτο του)

ξερεις ποσες φορες απο ενα ξαδερφακι του εχει ερθει με δαγκωνια στο χερι και κλαιει με λιγμους.Ποτε δεν φωναξα στο αλλο παιδακι...το μονο που ειπα μην καθεσε,σπρωχτων,τι περιμενεις να σου κοψει κομματι.Εχει πολυ αντοχη στον πονο και απορω.Με στεναχωρει να καθετε και να τον κανουν οτι θελουν γιατι απλα ειναι πολυ συγκαταβατικος.

Στο σχολειο εχει τους πιο πολους φιλους.Και δεν εχουν μαλωσει ποτε.

βρε σε πιστευω ενταξει , εχεις δικιο και εσυ . Δεν ξερω εγω δεν μιλαω , δεν περνω θεση καν γιατι δεν μου εχει τυχει τετοιο σκηνικο χοντρο. Δεν ξερω και εγω πως θα αντιδρουσα οποτε δεν μιλαω και δεν συμβουλευω

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 171
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και όχι μόνο υπερβολική.

Γενικά, θα προτιμούσα οι μανούλες να φέρονται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιδάκια, δικά τους ή μη.

Αν διαβασεις παραπανω θα δεις οτι ποτε δεν εχω αντιδρασει σε αλλα παιδακια ακομα και οταν τον εχουν δαγκωσει πολυ ασχημα...δεν εχω πει τιποτα στο παιδακι,γιατι δεν εχω κανενα δικαιομα σε κανενα.

Ομως οταν βλεπεις το παιδι σου να μην μπορει να παρει ανασα...τι κανεις???

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Και όχι μόνο υπερβολική.

Γενικά, θα προτιμούσα οι μανούλες να φέρονται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιδάκια, δικά τους ή μη.

Και το δικο μου παιδι να εβλεπα να σφιγγει καποιο αλλο απο το λαιμο,το ιδιο θα του εκανα...παλι θα του τραβουσα το χερι. Τι πιστευεις...οτι θα του ελεγα ''σφιξε κι'αλλο??''

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Και το δικο μου παιδι να εβλεπα να σφιγγει καποιο αλλο απο το λαιμο,το ιδιο θα του εκανα...παλι θα του τραβουσα το χερι. Τι πιστευεις...οτι θα του ελεγα ''σφιξε κι'αλλο??''

σωστό και αυτο...

Το παίρνεις και φεύγεις! Μπορείς να πεις και στο άλλο παιδι πως είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε... αλλά σίγουρα δεν το ΑΓΓΙΖΕΙΣ!

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί... όταν υπάρχει ένα ασυνόδευτο άτακτο παιδί και ένα που συνοδεύεται... ο συνοδός τι οφείλει να κάνει; Να αφήσει αυτό που συνοδεύεται να προκαλέσει ακόμα περισσότερο το άτακτο μιας και θα έχει κάλυψη ή να φροντίσει να μην χρειαστεί να επέμβει κανείς προφυλάσσοντας και τα δύο παιδιά και απομακρύνοντας το δικό του;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Αν διαβασεις παραπανω θα δεις οτι ποτε δεν εχω αντιδρασει σε αλλα παιδακια ακομα και οταν τον εχουν δαγκωσει πολυ ασχημα...δεν εχω πει τιποτα στο παιδακι,γιατι δεν εχω κανενα δικαιομα σε κανενα.

Ομως οταν βλεπεις το παιδι σου να μην μπορει να παρει ανασα...τι κανεις???

αυτό που θα έκανα-έλεγα και στο δικό μου παιδί αν ήταν εκείνο που χτυπούσε/έπνιγε ένα αλλο... όπως πολύ σωστά είπαν πιο πάνω όλα κάποια στιγμή διεκδικούν με βίαιο τρόπο άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο... είναι παιδιά όμως και πρέπει εμείς να δώσουμε το καλό παραδειγμα... αραγε τι θα σκεφτόταν ο γιος μου αν μαλωνα τα παιδιά? ή τις μαμαδες??:confused:

Δηλαδη θα πηγαινατε εκει(ενω το παιδι σας δεν μπορει να ανασανει) και θα λεγατε στο αλλο παιδακι''...μπορεις σε παρακαλω να τον αφησεις γιατι ειναι απαραδεκτο αυτο που κανεις!!!...''???

Κοριτσια εκεινη την ωρα τρελενεσαι.Δεν μπορεις να περιμενεις ποτε εχει την ευγενη καλοσυνη να το αφησει το αλλο.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

αυτό που θα έκανα-έλεγα και στο δικό μου παιδί αν ήταν εκείνο που χτυπούσε/έπνιγε ένα αλλο... όπως πολύ σωστά είπαν πιο πάνω όλα κάποια στιγμή διεκδικούν με βίαιο τρόπο άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο... είναι παιδιά όμως και πρέπει εμείς να δώσουμε το καλό παραδειγμα... αραγε τι θα σκεφτόταν ο γιος μου αν μαλωνα τα παιδιά? ή τις μαμαδες??:confused:

ναι βρε κορίτσια σωστα ειναι ολα αυτα που λετε και πολυ ωραια αλλα καποια στιγμη σαν μαμα θα ξεφυγεις λιγο αν βλεπεις το παιδι σου σε τετοια κατασταση. Δεν ειπα οτι θα πιασεις κανενα παιδι σαν στρουφακι και θα το πας στο δρακουμελ για δειπνο αλλα καπως ,καποια κινηση θα σου βγει να την κανεις την απερισκεπτη κινηση σου εκεινη την ωρα βλεπεις το παιδι σου να κλαει και καποιο αλλο να του εχει τα χερια του στο λαιμο του. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ειμαστε αν ξεφυγουμε και λιγο απο το σωστο δεν ειναι κακο ρε κοριτσια δεν ειμαστε ρομποτ, δεν ειμαστε τελειες μανουλες, μην δημιουργε τοσο ευκολα εντυπωσεις και συμπερασματα. Ουτε τα παιδια μας θα γινουν εκδικητικα και επιθετικα αν μας δουν και εμας μια φορα να τραβαμε το χερακι καποιοου αλλου παιδιου .

Δηλαδη θα πηγαινατε εκει(ενω το παιδι σας δεν μπορει να ανασανει) και θα λεγατε στο αλλο παιδακι''...μπορεις σε παρακαλω να τον αφησεις γιατι ειναι απαραδεκτο αυτο που κανεις!!!...''???

Κοριτσια εκεινη την ωρα τρελενεσαι.Δεν μπορεις να περιμενεις ποτε εχει την ευγενη καλοσυνη να το αφησει το αλλο.

ναι βρε κορίτσια σωστα ειναι ολα αυτα που λετε και πολυ ωραια αλλα καποια στιγμη σαν μαμα θα ξεφυγεις λιγο αν βλεπεις το παιδι σου σε τετοια κατασταση. Δεν ειπα οτι θα πιασεις κανενα παιδι σαν στρουφακι και θα το πας στο δρακουμελ για δειπνο αλλα καπως ,καποια κινηση θα σου βγει να την κανεις την απερισκεπτη κινηση σου εκεινη την ωρα βλεπεις το παιδι σου να κλαει και καποιο αλλο να του εχει τα χερια του στο λαιμο του. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ειμαστε αν ξεφυγουμε και λιγο απο το σωστο δεν ειναι κακο ρε κοριτσια δεν ειμαστε ρομποτ, δεν ειμαστε τελειες μανουλες, μην δημιουργε τοσο ευκολα εντυπωσεις και συμπερασματα. Ουτε τα παιδια μας θα γινουν εκδικητικα και επιθετικα αν μας δουν και εμας μια φορα να τραβαμε το χερακι καποιοου αλλου παιδιου .

Νομίζω πως αυτό που εννοούν οι κοπέλες που βρήκαν την αντίδραση της MaRiA06 υπερβολική είναι πως μια τετοια συμπεριφορά από την μεριά της μαμάς του "θύματος" δεν μπορεί να προτείνεται. Είναι πολύ λογικό πάνω στον πανικό μας να αντιδράσουμε υπερβολικά, αλλά και εγώ δεν θα συμφωνούσα να γίνεται αυτό συστηματικά

Αυτο ακριβώς malecon. Εγω ειπα δεν μπορω να παρω θεση γιατι δεν μου εχει τυχει κατι χοντρο. Σιγουρα ποτε δεν θα χτυπαγα ενα παιδακι σε καμια περιπτωση , σιγουρα ομως θα το μαλωνα εκεινη την στιγμη , (χωρις φωνες ομως ) αλλα σιγουρα και εγω θα αντιδρουσα θα κρατιωμουν να μην βρεθω εκτος οριων ειδικα οταν κλαιει το παιδι σου απαρηγορητα και να μην βλεπεις κανεναν να σηκωνεται ειναι καπως.... τωρα εμενα δεν με νοιαζει να ειμαι υποδειγμα μητερας με νοιαζει εκεινη την στιγμη να παρηγορσηω το παιδι μου , να μην χτυπησει απο τα νευρα του το αλλο παιδι και να διατηρησω και εγω την δικη μου ψυχραιμια :cool:

Διαφημίσεις

αν και γενικά είμαι οξύθυμος ανθρωπος με τα παιδιά είμαι πολυυυ ήρεμη και ειδικα απο τότε που γέννησα..

πριν απο κανα μηνα παιδάκι αρκετα μεγαλύτερό μας έκανε κεφαλοκλείδωμα στο γιό μου και τον πεταξε ένα σκαλί παρακάτω στην παιδική χαρά ΑΦΟΥ πρώτα ο δικός μου δεν τον αφηνε επίτηδες να περάσει να κάνει τσουλήθρα!

τρόμαξα πολύ και ο δικός μου έκλεγε με μαύρο δάκρυ... οι υπολοιπες μαμαδες που είδαν το σκηνικό αρχισαν να στριγγλίζουν στο άλλο παιδάκι και στην μαμα του επίσης όταν έφτασε κοντά.... εγώ αφού ηρέμησε το παιδί μου και σταμάτησε να κλαίει και αφού μιλήσαμε και του εξήγησα πρώτα το δικό του λάθος, πλησιάσαμε τη μαμα με το παιδί και με την εγκρισή της μίλησα και στα 2 παιδιά και το ένα είπε συγνώμη τελικά στο άλλο... απο τότε παιζουν μαζί ;)

δεν λέω ότι δεν φοβήθηκα, τσαντίστηκα, νευρίασα κλπ... αλλά θέλει ψυχραιμία! είναι ΟΛΑ παιδιά .... ο άντρας μου πχ δεν έχει ψυχραιμία και όταν ένα παιδάκι τον πλησιάσει η τον σπρωζει / χτυπήσει φουντώνει ....

ευτυχώς που είμαι εκεί να ηρεμήσω και αυτόν γιατί είναι γνωστό και οι άντρες μεγάλα παιδιά είναι :lol::lol::lol:

...πάντως αν κάποια μαμα ή μπαμπάς ακουμπήσει το παιδί μου ε, τότε θα το διαβάσετε στις εφημερίδες;)

αν και γενικά είμαι οξύθυμος ανθρωπος με τα παιδιά είμαι πολυυυ ήρεμη και ειδικα απο τότε που γέννησα..

πριν απο κανα μηνα παιδάκι αρκετα μεγαλύτερό μας έκανε κεφαλοκλείδωμα στο γιό μου και τον πεταξε ένα σκαλί παρακάτω στην παιδική χαρά ΑΦΟΥ πρώτα ο δικός μου δεν τον αφηνε επίτηδες να περάσει να κάνει τσουλήθρα!

τρόμαξα πολύ και ο δικός μου έκλεγε με μαύρο δάκρυ... οι υπολοιπες μαμαδες που είδαν το σκηνικό αρχισαν να στριγγλίζουν στο άλλο παιδάκι και στην μαμα του επίσης όταν έφτασε κοντά.... εγώ αφού ηρέμησε το παιδί μου και σταμάτησε να κλαίει και αφού μιλήσαμε και του εξήγησα πρώτα το δικό του λάθος, πλησιάσαμε τη μαμα με το παιδί και με την εγκρισή της μίλησα και στα 2 παιδιά και το ένα είπε συγνώμη τελικά στο άλλο... απο τότε παιζουν μαζί ;)

δεν λέω ότι δεν φοβήθηκα, τσαντίστηκα, νευρίασα κλπ... αλλά θέλει ψυχραιμία! είναι ΟΛΑ παιδιά .... ο άντρας μου πχ δεν έχει ψυχραιμία και όταν ένα παιδάκι τον πλησιάσει η τον σπρωζει / χτυπήσει φουντώνει ....

ευτυχώς που είμαι εκεί να ηρεμήσω και αυτόν γιατί είναι γνωστό και οι άντρες μεγάλα παιδιά είναι :lol::lol::lol:

...πάντως αν κάποια μαμα ή μπαμπάς ακουμπήσει το παιδί μου ε, τότε θα το διαβάσετε στις εφημερίδες;)

δεν ξερω αν οι αντρες ειναι μεγαλα παιδια επειδη θα δουν το παιδακι τους να κλαιει απαρηγορητο και θα θελουν και αυτοι να μαλωσουν το αλλο παιδακι ξερω ομως και επαναλαμβανω οτι δεν ειμαστε ΤΕΛΟΙΟΙ και δεν ειμαστε ΡΟΜΠΟΤ.

Αυτο ακριβώς malecon. Εγω ειπα δεν μπορω να παρω θεση γιατι δεν μου εχει τυχει κατι χοντρο. Σιγουρα ποτε δεν θα χτυπαγα ενα παιδακι σε καμια περιπτωση , σιγουρα ομως θα το μαλωνα εκεινη την στιγμη , (χωρις φωνες ομως ) αλλα σιγουρα και εγω θα αντιδρουσα θα κρατιωμουν να μην βρεθω εκτος οριων ειδικα οταν κλαιει το παιδι σου απαρηγορητα και να μην βλεπεις κανεναν να σηκωνεται ειναι καπως.... τωρα εμενα δεν με νοιαζει να ειμαι υποδειγμα μητερας με νοιαζει εκεινη την στιγμη να παρηγορσηω το παιδι μου , να μην χτυπησει απο τα νευρα του το αλλο παιδι και να διατηρησω και εγω την δικη μου ψυχραιμια :cool:

νομίζω ότι το "κουμπί " είναι να μιλάμε με τον ίδιο τρόπο που μιλάμε και στο δικό μας, όμορφα και να το φέρουμε στο φιλότιμο.

υπόδειγμα δε νομίζω οτι υπάρχει... εξάλλου διαφορετικά στανταρ έχει ο καθένας μας για το τι θεωρεί υπόδειγμα.... τουλάχιστον για να μιλήσω για τον εαυτό μου προσπαθώ καθε μέρα να γίνομαι καλύτερη και θα προσπαθώ κάθε μέρα για πολλά χρόνια ακόμα:lol:

καλά τα λες, και σίγουρα θα πραξεις ανάλογα αν και εφόσον σας τύχει ανάλογο περιστατικό, κατι το οποίο φυσικά δεν εύχομαι

Δεν μιλησα για συστηματικα.μια φορα εγινε.

Και καμια δεν καταλαβε την λεπτομερια.Εχω αναφερει οτι το παιδι μου εχει ερθει δαγκωμενο και χτυπημενο...δεν πηγα ποτε στο αλλο παιδακι να του πω ΤΙΠΟΤΑ.

Οταν χρειαστηκε να ΑΓΓΙΞΩ το αλλο παιδι,ηταν μονο για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΩ το δικο μου!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Περσυ στην παιδικη χαρα ηταν ενα παιδακι . Δεν αφηνε τα υπολοιπα να κανουν τσουληθρα. Τα εφτυνε και δεν τα αφηνε να περασουν. Κραταγα τον μικρο μου εκεινηη την ωρα για να ανεβει την σκαλα. Ενα κοριτσακι που περιμενε στην σειρα εκλαιγε και μου λεει κυρια σας παρακαλω πειτε του να φυγει , με εφτυσε. Πηγαινω στο παιδακι και τουλεω ΄΄αγαπη μου εσυ που εισαι το καλυτερο παιδι εδω στην παιδικη χαρα αφησε τα παιδακια να κανουν και αυτα λιγο τσουληθρα΄΄ ΟΧΙ μου λεει ΄΄αφου ξερω οτι του λεω οτι εσυ εισαι καλο παιδακι (τα υπολοιπα φωναζαν οχι δεν ειναι μας φτυνει ) τι του λεω κανεις τετοια πραγματ φτυνεις? δεν το πιστευω οτι τκανεις αποκλειεται . ΦΥΓΕ μου λεει θα σε φτυσω και εσενα και ΜΕ ΕΦΤΥΣΕ :cool: . ΦΟΥΝΤΩΣΑ!!!!!!!!!!!!!!! :-D:grin::-D:grin: ΤΟ ΛΕΩ δεν φοβαμαι να το πω οπως εφτυσε και το μικρο μου που το κραταγα. Ε τοτε οντως δεν εισαι καλο παιδι κριμα του λεω και εφυγα.! ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ναι το ειπα πειτε με κακια αλλα το ειπα . Δεν χρησιμοπ[οιησα την λεξεη εισαι κακο παιδι ειπα δεν εισαι καλος.

Διαφημίσεις

δεν λέω ότι δεν φοβήθηκα, τσαντίστηκα, νευρίασα κλπ... αλλά θέλει ψυχραιμία! είναι ΟΛΑ παιδιά ....

Aκριβώς...

Επίσης έχω να προσθέω ότι σχεδόν τίποτα στις σχέσεις των παιδιών δεν γίνεται χωρίς λόγο..

rQGhp3.png

Περσυ στην παιδικη χαρα ηταν ενα παιδακι . Δεν αφηνε τα υπολοιπα να κανουν τσουληθρα. Τα εφτυνε και δεν τα αφηνε να περασουν. Κραταγα τον μικρο μου εκεινηη την ωρα για να ανεβει την σκαλα. Ενα κοριτσακι που περιμενε στην σειρα εκλαιγε και μου λεει κυρια σας παρακαλω πειτε του να φυγει , με εφτυσε. Πηγαινω στο παιδακι και τουλεω ΄΄αγαπη μου εσυ που εισαι το καλυτερο παιδι εδω στην παιδικη χαρα αφησε τα παιδακια να κανουν και αυτα λιγο τσουληθρα΄΄ ΟΧΙ μου λεει ΄΄αφου ξερω οτι του λεω οτι εσυ εισαι καλο παιδακι (τα υπολοιπα φωναζαν οχι δεν ειναι μας φτυνει ) τι του λεω κανεις τετοια πραγματ φτυνεις? δεν το πιστευω οτι τκανεις αποκλειεται . ΦΥΓΕ μου λεει θα σε φτυσω και εσενα και ΜΕ ΕΦΤΥΣΕ :cool: . ΦΟΥΝΤΩΣΑ!!!!!!!!!!!!!!! :-D:grin::-D:grin: ΤΟ ΛΕΩ δεν φοβαμαι να το πω οπως εφτυσε και το μικρο μου που το κραταγα. Ε τοτε οντως δεν εισαι καλο παιδι κριμα του λεω και εφυγα.! ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ναι το ειπα πειτε με κακια αλλα το ειπα . Δεν χρησιμοπ[οιησα την λεξεη εισαι κακο παιδι ειπα δεν εισαι καλος.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:χαχαχαχα!!!!

Συγνωμη αλλα μονο που σκεφτομαι το σκηνικο να σε φτυνει μου ερχετε γελιο.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:χαχαχαχα!!!!

Συγνωμη αλλα μονο που σκεφτομαι το σκηνικο να σε φτυνει μου ερχετε γελιο.

:D:D:D:D:D την λεω την αμαρτια μου μεσα μου μου ρχονταν το ατιμο να το βουτηξω γιατι ειχε και φλεμα (συγμωνη για την περιγραφη) αλλα σκεφτηκα ειναι ενα μικρο παιδακι σηκω φυγε μολις σε εφτυσε ενας αντρας στα μουτρα τι αλλο θελεις για να καταλαβεις οτι δεν γουσταρει την φατσα σου :D:D:D:D

:D:D:D:D:D την λεω την αμαρτια μου μεσα μου μου ρχονταν το ατιμο να το βουτηξω γιατι ειχε και φλεμα (συγμωνη για την περιγραφη) αλλα σκεφτηκα ειναι ενα μικρο παιδακι σηκω φυγε μολις σε εφτυσε ενας αντρας στα μουτρα τι αλλο θελεις για να καταλαβεις οτι δεν γουσταρει την φατσα σου :D:D:D:D

:lol::lol::lol::lol::lol:χαχαχαχαχα....!!!

Εκανε και αυτον τον υπεροχο ''ηχο'' που κανουν για να μαζεψουν το φλεμα..????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Συμφωνώ σπολύτως, εφόσων βεβαίως η μανούλα αυτή συμπεριφέρεται κόσμια στα δικά της.

Γιατί έχω δει μανούλες να τα βαρουν.

Ε, αν συμπεριφερόταν έτσι και στα δικά μου........φαντάζεσαι τι θα γινόταν έτσι?????

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Συμφωνώ σπολύτως, εφόσων βεβαίως η μανούλα αυτή συμπεριφέρεται κόσμια στα δικά της.

Γιατί έχω δει μανούλες να τα βαρουν.

Ε, αν συμπεριφερόταν έτσι και στα δικά μου........φαντάζεσαι τι θα γινόταν έτσι?????

Εννοείται τέκνον μου!!!

Djccp2.png

67KIp2.png

υπαρχουν πολλες περιπτωσεις.

εχω δει μαμα να δερνει την μεγαλη της κορη επειδη χτυπησε την μικρη της

η ιδια μαμα οταν η μεγαλη χτυπαει ενα ξενο παιδι λεει "τι να κανω; παιδι ειναι..."

εγω το χω ξαναπει. αν ενα παιδακι χτυπησει το δικο μου εννοειται οτι στο παιδι δεν θα κανω τιποτα. δεν ειμαι σιγουρη για την μανα του, ειδικα αμα ακουσω κανενα κουλο....

εχω κι εγω τα νευρα μου, κακως μεν αλλά τα χω.....

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Υπαρχουν τροποι και τροποι να ηρεμησεις ενα παιδι που εχει ξεφυγει δικο σου η οχι. Ο ανδρας μου π.χ θα το κοιταγε με τετοιο υφος που θα εξαφανιζοταν το μικρο αν πειραζε σοβαρα τον Μαριο δεν μιλαμε για σπρωξιες και απλα πραγματα.

Εμενα μια δυο φορες που μου εχει τυχει μιλησα στο παιδακι ευγενικα και αν συνεχιζε μιλαγα προστακτικα χωρις ομως να τον ακουμπησω . Ηρεμα αλλα πολυ σοβαρα κοκαλωναν και σταματουσαν μονο απο το υφος μου δεν χρεαζοταν κατι αλλο. Αλλα και αυτο σε ακραιες καταστασεις σε φυσιολογικα σπρωξιματα και τετοια απλα προτρεπω τον δικο μου να ειναι σωστος και λεγοντας τα στο δικο μου ακουει και το αλλο συνηθως και τα βρισκουν στο τελος. Αν οχι απομακρυνω τον δικο μου για να αποσυμπιεστουν.

Χερι σε αλλουνου παιδι πανω δεν θα σηκωνα ποτε αλλοιμονο αν οι ενηλικες δεν μπορουν να διαχειριστουν τα νευρα τους και να επιβληθουν χωρις βια τοτε τα διχρονα τι θα κανουν??/

θ Καποια στιγμη ο πιτσιρικας πλησιασε το δικος μας ποδηλατακι και πηγε να ανεβει. Η μανα του του ειπε ''δεν ειναι το δικο μας αυτο'' και πηγε να το παρει απο εκει. Το παιδακι δεν ακουγε και τοτε ακουστηκα εγω : ''παρε τα χερια σου απο εκει και μην το ακουμπας γιατι θα ερθω και θα δεις πως θα σε ξεμαλλιασω''

οχι δεν ντραπηκα καθολου..

φυσικα ακολουθησε τσακωμος!!!

με ατακες: ''οταν θα πας το παιδι σου στον παιδικο σταθμο,δεν θα στο χτυπανε?'' φυσικα της ειπα να κρατησει το παιδι της σπιτι μεχρι να μαθει τροπους και αλλα πολλα..

Καλά έκανες. Κάποιοι άνθρωποι είναι παχύδερμα και πρέπει να τους προσβάλεις για να καταλάβουν

και ρωταω λοιπον εσεις οταν βλεπετε παιδακια να χτυπουν το παιδακι σας,πως αντιδρατε?

πιστευω οτι εαν εβλεπα την κορη μου να επιτιθεται σε παιδακι,θα την μαλωνα μπροστα στον κοσμο και θα την επαιρνα απο την παιδικη χαρα.

δεν ξερω εαν ξανασυμβει κατι τετοιο πως θα αντιδρασω..

εσεις τι κανετε σε τετοιες περιπτωσεις?

καταρχάς απομακρύνω το δικό μου παιδι για να το σώσω ...!

η ασφάλεια πάνω απ όλα ....

σε παρόμοια πε΄ριπτωση επειδή ρωτάς δλδ :-)

είχα και κέφια και έπιασα τα χεράκια του παιδιού για να βοηθήσω στην απαγκύστρωση , του μίλησα του είπα αυτό που κάνεις δεν μας αρέσει ...( η μαμα του δράστη , το λισόπορο βέβαια και τη φραπεδούμπα ανά χιερός ούτε για φτύσιμο να πεις να γυρίσει να μας κοιτάξει )

η μικρή βέβαια τα πήρε εις την κράνα και του είπε το βαρύγδουπο :

δε σε έχω φίλο φύγε μακιά μου

μην το ξανακάνεις αυτό δεν επιτεπετε

και έφυγε ....

το άλλο παιδάκι έπαθε τέτανο από την ηρεμία

καθόσον δε γκάριξα ...!

και συνεχίστηκε το παιχνίδι οπου δεν ξανά συναντηθήκανε ...

αυτά τα απειλές και μπράβο καλα του κανες

εμενα δεν μου αρέσουν !

δεν θα είμαι πάντα μπροστά να δίνω εγώ της μάχες της κόρης μου !

ούτε θα μάθω τρόπους στο σύμπαν !

θα πρέπει δια του παραδείγματος να μάθει να συμπεριφέρεται και να επιβιώνει μονάχη της !

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...