Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξαφνικά αρνείται να φάει!

angelina

Recommended Posts

Τέρυ, ρίξε μια ματιά στα σχετικά θέματα. Θα βρείς πολλές ιδέες

ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ!- δυσκολία- (16 μηνών)

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3549

Μέχρι πότε πρέπει να αλέθουμε το φαγητο τους?

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2965

διατροφη μετα το πρωτο ετος

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=783

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 201
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ θα τα διαβάσω και ελπίζω να είναι αυτός ο λόγος. Αν και, αν καταλαβαίνω καλά δε δείχνει ενδιαφέρον ακόμα για το φαγητό. Θα ενημερώσω για νεότερα.

Εμείς πάντως κορίτσια συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς, ούτε με το πιάτο μπροστά του συγκινείται και πλέον πολύ δύσκολα και με το παιχνίδι που κάνουμε. Το μόνο που βοηθάει είναι ότι παίρνουμε το κοντρόλ του air condition και το ανοιγοκλείνουμε και με το που κάνει το μπιπ και αρχίσει να λειτουργεί αφαιρείται και τρώει μερικές κουταλιές αλλά μετά πάλι γυρνάει πέρα δώθε το κεφάλι. Μήπως μεγαλώνοντας πρέπει να τρώνε λιγότερο και αγχώνομαι άδικα? Γιατί εδώ που τα λέμε αν δεν ήταν αλεσμένα και ήταν κομματάκια δε θα μπορούσε να φάει όλη αυτή την ποσότητα. Πάντως δε φαίνεται να πεινάει ποτέ όσες ώρες και να περάσουν, μόνο με το γάλα έφτιαξε λίγο η κατάσταση και πίνει πιο καλά τώρα.

• 4 months later...

ΕΙΝΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ ΜΕ 2 ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ.ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΤΗΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑ. ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΤΗΝ ΙΩΣΗ? ΒΗΧΕΙ ΛΙΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΠΙΕΣΑ? ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΡ. ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ? ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?

elsa

• 7 χρόνια μετά...

Κοριτσια προβλημα κ εγω. Εχω τριδυμα 14 μηνων. Το προβλημα το εχω με το ενα κοριτσακι. Παντα ετρωγε λιγοτερο απο τα αλλα κ ειναι αδυνατο. Απο εχθρς το μεσημερι αρνειται πεισματικα να φαει. Δεν ανοιγει το στομα της με τιποτα. Μονο γαλα ηπιε. Κατα τα αλλα φαινεται οκ δεν ποναει πουθενα κτλ....

Διαφημίσεις

Για τις μαμάδες που αγχώνονται για το φαγητό των μωρών τους προτείνω τα εξής καταπληκτικά βιβλία:

Για μια άλλη προσχολική διατροφή του Σ. Παπαβεντση και

My child won t eat του Carlos Gonzales

Πραγματικά στην Ελλάδα έχουμε πολυ λάθος εικόνα για το τι και το ποσό πρέπει να τρώει ενα μωρό η ενα μεγαλύτερο παιδί. Διαβάζοντας αυτά τα βιβλία πείστηκα οτι τα παιδιά γνωρίζουν πολυ καλα τις ανάγκες τους και δε χρειάζονται κουτάλια να τους κυνηγάνε.Το μόνο που μαθαίνουν ετςι Ειναι να τρώνε απο εξαναγκασμό η για να κάνουν το χατήρι της μαμάς η απλώς τρώνε μηχανικά. Το πιο σημαντικό ειναι να προσφέρεις στο παιδι υγιεινές επιλογές και να του διδάξεις να ακούει την πείνα του και κανέναν άλλον όσον αφορά το φαγητό του.

Το μωρό μου απο οταν μπήκε στις στέρεες δεν έτρωγε σχεδόν τίποτε μεχρι που έγινε 13 μηνών. Δεν τον πίεσα ποτέ, δεν τον ξεγέλασα ποτέ ούτε με παιχνιδάκια ούτε με άλλη απόσπαση προσοχής. Οτι βάρος έπαιρνε ήταν καθαρά απο το θηλασμό. Ξαφνικά μετα απέκτησε ενδιαφέρον δοκίμαζε τα πάντα έτρωγε ποσότητες ικανοποιητικές, μεχρι περίπου 14 μηνών και μετα πάλι παύση. Τον σέβομαι, του προσφέρω αν θέλει τρώει αν οχι δεν πειράζει. Ειναι πολυ απλό!! Βέβαια το τι έχω ακούσει απο το περιβάλλον μου δε λέγεται. Ευτυχώς ο άντρας μου αλλά και η παιδίατρος μου ( πράγμα σπάνιο ειδικά για παιδιάτρους) ειναι της ίδιας λογικής.

Κοριτσια προβλημα κ εγω. Εχω τριδυμα 14 μηνων. Το προβλημα το εχω με το ενα κοριτσακι. Παντα ετρωγε λιγοτερο απο τα αλλα κ ειναι αδυνατο. Απο εχθρς το μεσημερι αρνειται πεισματικα να φαει. Δεν ανοιγει το στομα της με τιποτα. Μονο γαλα ηπιε. Κατα τα αλλα φαινεται οκ δεν ποναει πουθενα κτλ....

Αν και 4 ημερες αργοτερα, και ειμαι σιγουρη οτι θα εχει επανελθει η ορεξη της μικρης σου, isis σε εμας παντα οταν δεν ετρωγε ειχε καποια ιωση. Συνηθως την επομενη ημερα το καταλαβαινα αυτο.

ilpapado Ειναι διαφορετικο ενα παιδι να τρωει λιγο φαγητο απο τα να του κοβεται η ορεξη. Στην δευτερη περιπτωση εαν δουμε οτι συνεχιζεται πρεπει να απευθυνθουμε στο γιατρο.

Σαμεργουαιν κ κοριτσια επανηλθαμε. Η πληρης αποχη της κρατησε 24 ωρες κ εκανε μια σχεδον διαρροικη κενωση. Οποτε εχεις δικιο μαλλον ειχε καποια ιωση. Ισα που δεν προλαβα να παρω το γιατρο μας. Βεβαια θηλαζε για αυτο κ ειπα να περιμενω λιγο.

Εχουμε επανελθει κ τρωμε οπως πριν (αν κ για δυο γευματα της ειχε ανοιξει η ορεξη) δηλ τρωμε αλλα σαφως λιγοτερο απο τα αδερφακια μας κ σχεδον μονο με παιχνιδι. Αλλα χωρις πιεση κ κλαμματα. Οσο τρωει ηρεμα παιζοντας.

Στην κοπελα που εγραψε οτι δεν πιεζει καθολου το μικρο της εχω να πω οτι καταλαβαινω αυτο που λεει εχω διαβασει κ του Παπαβεντση βιβλια.. αλλα στην πραξη...δεν ειναι παντα ευκολο. Παντως αμα κλαιει η εκνευριστει σταματαω αμεσως. Δεν μου αρεσει ο εξαναγκασμος στο φαγητο.

Αν και 4 ημερες αργοτερα, και ειμαι σιγουρη οτι θα εχει επανελθει η ορεξη της μικρης σου, isis σε εμας παντα οταν δεν ετρωγε ειχε καποια ιωση. Συνηθως την επομενη ημερα το καταλαβαινα αυτο.

ilpapado Ειναι διαφορετικο ενα παιδι να τρωει λιγο φαγητο απο τα να του κοβεται η ορεξη. Στην δευτερη περιπτωση εαν δουμε οτι συνεχιζεται πρεπει να απευθυνθουμε στο γιατρο.

Συμφωνώ απόλυτα οτι όταν ενα παιδί δεν τρώει τίποτε και συνεχίζεται σαφώς και πρέπει να απευθυνθούμε σε γιατρό. Όμως ας προσδιορίσουμε το τίποτα. Τίποτα σημαίνει καθόλου γάλα καθόλου στέρεες. Πολλές φορές οι μαμάδες και τις λίγες κουταλιές σε τίποτε τις μεταφράζουμε.

Όσο για το αν ειναι εύκολο η όχι να ακολουθήσεις την τακτική δεν πιέζω, δεν αποσπώ την προσοχή, δεν ξεγελαω σαφώς και δεν ειναι εύκολο. Όταν για έξι ολόκληρους μήνες ο μικρός μου δεν έτρωγε στέρεες κι εγώ δεν πίεζα, δεν ξεγελουσα, δεν αποσπούσα την προσοχή μέσα μου ανησυχούσα δίπλα. Όμως, ταυτόχρονα μάθαινα να σέβομαι την όρεξη του παιδιού μου. Και με την καθοδήγηση της παιδιάτρου μου - παρά πολύ σημαντικό- η οποία μου έλεγε, εκείνος ξέρει ποτέ θα φάει όχι εσυ, αλλά και τις γνωςεις που αποκτάς διαβάζοντας , ξεπέρασα κάθε άγχος.

Γενικά το πως θα ταΐσει κανεις το παιδί του έχει να κάνει με τη φιλοσοφία που ακολουθεί γενικά στη μητρότητα. Όπως και το πως θα το κοιμησει και το πως θα το παρηγορήσει.

Εδώ απόψεις ανταλλάσουμε.

• 11 months later...

Εδώ κ 4 μέρες τρώμε φρούτο μεσημεριανό κ απογευματινό με το ζόρι. Τρώει λίγο κ μετά κλαίει σπαρακτικα! Τον παίρνω αγκαλιά κ τρώμε λίγο μετά πάω να τον αφήσω στο καρεκλάκι κ ξανά τα ίδια. Σκέφτηκα μήπως φταίει το καρεκλάκι αν κ εκεί έτρωγε. Αλλά το πρωί κ το βράδυ πίνει κανονικά το γάλα. 

Με κάνει εντύπωση γιατί δεν γκρινιάζει απλά, σπαράζει στο κλάμα.

Τι να φταίει;; 

Πονάνε τα ουλα;; αλλά μόνο όταν τρώει; 

Κλείσαμε τον 6 κ θέλει να είναι όρθιος συνεχώς! ! !

Μήπως γιαυτό; επειδή σταματάει να είναι όρθιος κ τον βάζω να κάτσει;

Στην αρχή είπα θα περάσει αλλά περνάνε η μέρες κ τιποτα. Κ πονάει η ψυχή μου να τον ακούω έτσι να κλαίει. 

Διαφημίσεις

1 hour ago, λιλουμ είπε:

Εδώ κ 4 μέρες τρώμε φρούτο μεσημεριανό κ απογευματινό με το ζόρι. Τρώει λίγο κ μετά κλαίει σπαρακτικα! Τον παίρνω αγκαλιά κ τρώμε λίγο μετά πάω να τον αφήσω στο καρεκλάκι κ ξανά τα ίδια. Σκέφτηκα μήπως φταίει το καρεκλάκι αν κ εκεί έτρωγε. Αλλά το πρωί κ το βράδυ πίνει κανονικά το γάλα. 

Τι να φταίει;; 

Στην αρχή είπα θα περάσει αλλά περνάνε η μέρες κ τιποτα. Κ πονάει η ψυχή μου να τον ακούω έτσι να κλαίει. 

Καταλαβαίνω καλά ότι το μικρούλι είναι 6 μηνών; Κια παιδί 6 μηνών 3 γεύαμτα τη μέρα προσωπικά δεν το έχω δει ποτέ, τα δικά μου στους 6 μήνες ήταν σε φάση τρώει μία-δύο κουταλίτσες φρούτο. 3 γεύματα είναι ο κανόνας που δίνουν οι περισσότεροι παιδίατροι πια για το χρόνο, στους 6 μήνες.

Δεν είναι όλα τα παιδιά έτοιμα στην ίδια φάση. Οι γιατροί λένε γενικά ότι μπαίνουν στερεά όταν το μωρό έχει κλείσει τον 6ο και κάθεται άνετα και έχει ενδιαφέρον για το φαγητό. Στις ηλικίες αυτές η βασική διατροφή είναι το γάλα, τα όποια στερεά είναι ίσα ίσα για εξερεύνηση και για να συνηθίζει. Αν το μωρό κλαίει, αφενός δεν είναι έτοιμο, αφετέρου θα μισήσει τα στερεά.

Προσωπικά σε αυτή την ηλικία θα έδινα ένα γευματάκι μόνο, αν θηλάζει πάντα μετά το θηλασμό, και θα το άφηνα να μάθει τις νέες γεύσεις και υφές, αν και όσο θέλει.

4 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Τι να φταίει;; 

Ισως ειναι κ πολλες οι στερεες για 6μηνων μωρο.τα δοντια κ η ζεστη σιγουρα δ βοηθανε.αγκαλια αν τον κρατατε τρωει;σε ολα τα γευματα το κανει;

Κ μενα 3μερες τωρα τπτ.λογω υπνηλιας,γκρινιας κ στασιμοτητας στο  βαρος θα κανω μια γενικη ουρων

το ενδεχομενο να μη του αρεσει  ή να μη πειναει;;;γιατι αποτι καταλαβα το προβλημα το εχετε στο απογευνατινο γευμα σωστα;;;; μην τον πιεζεις ειναι καλοκαιρι και εχει ζεστες... οταν πεινασει θα φαει...

Κι εμενα εκανε ετσι ανα διαστηματα, συνηθως οταν περνουσε δοντια. Μην τον ζοριζεις και δινε του να δαγκωνει αγγουρακι κρυο η γιαουρτακι που ειναι δροσιστικο η δοκιμασε να τον ταισεις στην αγκαλια σου. Φαση ειναι, θα περασει.

1 ώρα πρίν, vicky86 είπε:

Ισως ειναι κ πολλες οι στερεες για 6μηνων μωρο.τα δοντια κ η ζεστη σιγουρα δ βοηθανε.αγκαλια αν τον κρατατε τρωει;σε ολα τα γευματα το κανει;

Κ μενα 3μερες τωρα τπτ.λογω υπνηλιας,γκρινιας κ στασιμοτητας στο  βαρος θα κανω μια γενικη ουρων

Έχουμε εδώ κ πολλές μέρες που μπήκαν οι τροφές.

Δόντια δεν έχουμε κ δεν βλέπω κάτι στον ορίζοντα.

Ζέστη δεν έχουμε τώρα. Είμαστε σπίτι μας πλέον.

Κ στην αγκαλιά το ίδιο κάνει. Τρώει 2-3 κουταλιές κ σπαράζει στο κλάμα, μετά τρώει κ ξανά το ίδιο. Αυτό γίνεται στην αρχή. Μετά θα φάει. Περίπου 100-150γρ από 200

Δεν με ανησυχεί που δεν τρώει όσο έτρωγε αλλά που σπαράζει στο κλάμα! 

1 hour ago, xaroumenh mama είπε:

το ενδεχομενο να μη του αρεσει  ή να μη πειναει;;;γιατι αποτι καταλαβα το προβλημα το εχετε στο απογευνατινο γευμα σωστα;;;; μην τον πιεζεις ειναι καλοκαιρι και εχει ζεστες... οταν πεινασει θα φαει...

Θέμα έχουμε σε όλα τα γευματα εκτός πρωινό κ βραδυνό(γάλα).

Να μην του αρέσει κάποιο γεύμα π.χ μεσημεριανό, θα το καταλάβω. Θα πω δεν του αρέσουν οι χυλοπίτες(τώρα τρώμε 3 μερα) εδώ όμως μιλάμε για όλα τα γευματα στερεών τροφών! Κ να μην πεινάει λίγο δύσκολο. Σε όλα τα γευματα εδώ κ 4 μέρες κάνω λάθος; ;;

πρίν από 53 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Κι εμενα εκανε ετσι ανα διαστηματα, συνηθως οταν περνουσε δοντια. Μην τον ζοριζεις και δινε του να δαγκωνει αγγουρακι κρυο η γιαουρτακι που ειναι δροσιστικο η δοκιμασε να τον ταισεις στην αγκαλια σου. Φαση ειναι, θα περασει.

Δεν τον ζορίζω. Τρώει!!! Αλλά συγχρόνως κλαίει.

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , λιλουμ είπε:

Κ στην αγκαλιά το ίδιο κάνει. Τρώει 2-3 κουταλιές κ σπαράζει στο κλάμα, μετά τρώει κ ξανά το ίδιο. Αυτό γίνεται στην αρχή. Μετά θα φάει. Περίπου 100-150γρ από 200

Να μην του αρέσει κάποιο γεύμα π.χ μεσημεριανό, θα το καταλάβω. Θα πω δεν του αρέσουν οι χυλοπίτες(τώρα τρώμε 3 μερα) εδώ όμως μιλάμε για όλα τα γευματα στερεών τροφών! Κ να μην πεινάει λίγο δύσκολο. Σε όλα τα γευματα εδώ κ 4 μέρες κάνω λάθος; ;;

Αν στην τελικη το ξεπερναει και τρωει εγω δεν θα αγχωνομουν τοσο. Μπορει να περναει φαση

1 hour ago, λιλουμ είπε:

αντικατεστησε καποια γευματα με γαλα για λιγες μερες.. να δεις πως θα αντιδρασει.. η γνωμη μου ειναι οτι πιθανον να μη πειναει... ισως εαν καθηστερουσες και του εδινες λιγο ποιο αργα το καθε γευμα...παντως συμφωνω με τα κοριτσια οτι τον εβαλες αποτομα στης στερεες και σε πολυ μεγαλες ποσοτητες ειναι πολυ μικρος ακομα και εμεις πεντε μηνων ξεκινησαμε στερεες.. αλλα στον 6 μηνα δεν ετρωγε κανονικη μεριδα ακομα συμπληρωναμε με γαλα...!!!!! ααα και κατι αλλο που το ειδα τωρα για ενημερωση ποιο πολυ..... δε ξερω αν εχετε ξεκινησει το αυγο εχεις ελενγξει αν οι χυλοπιτες που του δινεις εχουν αυγο μεσα; ααα εχεις παρατηρησει μηπως μεσα στο στοματακι του περα απο τα ουλα του που πιθανων ειναι πρισμενα αν εχει κανει καμια πληγη καμοια αφτρα και το ποναει γιαυτο κλαιει οταν τρωει;;

2 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Κατι δεν καταλαβαίνω καλά, ή το παιδί το έχετε πιέσει πολύ, πιθανώς υπό την καθοδήγηση καποιου ιδιότροπου παιδίατρου;

Ο κανόνας είναι στους κλεισμένους 6 μήνες να αρχίζουν τα στερεά και σταδιακά σε ορίζοντα μηνών να φτάνουν 50% γάλα 50% στερεά (τα 3 γεύματα) στον χρόνο. Το μωρό δεν ακούγεται ετοιμο. Λογικά καταλαβαίνει το άγχος/πίεση, προσπαθεί να αντισταθεί και τελικά απελπίζεται και μπουκώνεται κλαίγοντας. Δε μιλάτε και με ένα δεύτερο παιδίατρο;

Πραγματι αν το ξεπερναει κ γω θα συνεχιζα

Εξακολουθω να πιστευω οτι οι στερεες ειναι πολλες για 6μηνων.λογικο να θελει γαλα

Συμφωνω με τη χαρουμενη μαμα για τις χυλοπιτες κ να ελεγξεις το στομα

Αυτο με τις χυλοπίτες τώρα το είδα! Τρώει μωρό 6 μηνών χυλοπίτες;;;;; Δεν μπορώ καν να το φανταστω! Μου θυμίζει κάτι διηγήσεις της προγιαγιάς μου για τον πόλεμο που δεν είχε γάλα από την πείνα και έψαχνε τρόπους να ταϊσει στερεά στο μωρό!

3 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Αν στην τελικη το ξεπερναει και τρωει εγω δεν θα αγχωνομουν τοσο. Μπορει να περναει φαση

Τον βάζω στο καρεκλάκι τρώει 2-3 κουταλιές σπαράζει στο κλάμα κατευθείαν χωρίς να γκρινιάζει πρώτα κ δεν φτύνει το φαγητό ή δεν σφραγίζει το στόμα του. Συνήθως έτσι κάνει όταν δεν θέλει να φάει. Μετά τον έχω αγκαλιά κ κάμω βόλτες στο σπίτι για να ηρεμησει. Τρώμε κανονικά σα να μην τρέχει τίποτα. Κ μετά ξανά τα ίδια. Τον ηρεμώ τρώει κ ξανά κλάμα μετά τρώμε κανονικά. Αυτό γίνεται 5-6 φορές. Μόλις χορτάσει σφραγίζει το στόμα. 

2 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

αντικατεστησε καποια γευματα με γαλα για λιγες μερες.. να δεις πως θα αντιδρασει.. η γνωμη μου ειναι οτι πιθανον να μη πειναει... ισως εαν καθηστερουσες και του εδινες λιγο ποιο αργα το καθε γευμα...παντως συμφωνω με τα κοριτσια οτι τον εβαλες αποτομα στης στερεες και σε πολυ μεγαλες ποσοτητες ειναι πολυ μικρος ακομα και εμεις πεντε μηνων ξεκινησαμε στερεες.. αλλα στον 6 μηνα δεν ετρωγε κανονικη μεριδα ακομα συμπληρωναμε με γαλα...!!!!! ααα και κατι αλλο που το ειδα τωρα για ενημερωση ποιο πολυ..... δε ξερω αν εχετε ξεκινησει το αυγο εχεις ελενγξει αν οι χυλοπιτες που του δινεις εχουν αυγο μεσα; ααα εχεις παρατηρησει μηπως μεσα στο στοματακι του περα απο τα ουλα του που πιθανων ειναι πρισμενα αν εχει κανει καμια πληγη καμοια αφτρα και το ποναει γιαυτο κλαιει οταν τρωει;;

Εμένα έτρωγε κανονικά 200γρ της περισσότερες φορές. Όλα τα γευματα εκτός από το βραδυνο γαλα που έπινε 50-70μλ κ μετά μείωσα λίγο λίγο την κρέμα για να πίνει περισσότερο γάλα.  Δηλαδή πλέον τρώει 100-110γρ  κρεμα κ πίνει 170-200μλ γαλα.

Κ έτρωγε χωρίς καμία δυσκολία κ πίεση!!!! 

Το στόμα του το κοίταξα για δόντι αλλά δεν βλέπω τίποτα. Ούτε τα βλέπω πρησμενα. Αυτό το άλλο που μου λες πως θα το καταλάβω;;; έχουν αυγό!

1 hour ago, vicky86 είπε:

Πραγματι αν το ξεπερναει κ γω θα συνεχιζα

Εξακολουθω να πιστευω οτι οι στερεες ειναι πολλες για 6μηνων.λογικο να θελει γαλα

Συμφωνω με τη χαρουμενη μαμα για τις χυλοπιτες κ να ελεγξεις το στομα

Έχουμε έναν μήνα που τρώει γιατί να θέλει ξαφνικά γαλα...

Διάβασε στις οδηγίες τη περιέχουν μέσα εάν είναι σπιτικές κατά πάσα πιθανότητα συγουρα θα έχουν τουλάχιστον εδώ που μένω τις χυλοπίτες τις κάνουν με αυγό. !!! Τώρα  ίσως να θέλει γάλα γιατί μπορεί να περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης.. αν δεις ότι συνεχίζετε προσπάθησε να του καθηστερησεις λίγο το γεύμα μήπως ποιο νωρίς δε πεινάει είναι κ η ζέστη κιόλας.

Θα σου έλεγα να κοιτάξει κ θερμοκρασίες φαγητού ποιο ζεστό ή ποιο κρύο αλλά υπόθετο πως δε φταει αυτό εφόσων κάνετε διαλειμματα στο φαγητό νεράκι πεινει έτσι..?

πρίν από 13 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Διάβασε στις οδηγίες τη περιέχουν μέσα εάν είναι σπιτικές κατά πάσα πιθανότητα συγουρα θα έχουν τουλάχιστον εδώ που μένω τις χυλοπίτες τις κάνουν με αυγό. !!! Τώρα  ίσως να θέλει γάλα γιατί μπορεί να περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης.. αν δεις ότι συνεχίζετε προσπάθησε να του καθηστερησεις λίγο το γεύμα μήπως ποιο νωρίς δε πεινάει είναι κ η ζέστη κιόλας.

Θα σου έλεγα να κοιτάξει κ θερμοκρασίες φαγητού ποιο ζεστό ή ποιο κρύο αλλά υπόθετο πως δε φταει αυτό εφόσων κάνετε διαλειμματα στο φαγητό νεράκι πεινει έτσι..?

Ναι έχουν αυγό! Το γράφει κ το δείχνει κ το σακουλάκι.

Τον έχω δώσει να φάει κ στο τρίωρο κ στο τετραωρο. Δεν έχει διαφορά. π.χ σήμερα 07:20 γαλα 160μλ

11:00 φρούτα 140γρ

15:00 χυλοπίτες140γρ.

18:00 κρεμα 110γρ κ

21:00 γαλα 160μλ.

Να τονίσω ότι δεν τον πιέζω να φάει! ! ! 

Κ έχω μπερδευτεί γιατί τρώει, κλαίει σταματάει το κλάμα ξανά τρώει κ ξανά τα ίδια.

Τρώει όμως δεν το πετάει! ! 

Βάζω το κουτάλι κοντά στο στόμα κ το ανοίγει κ τρωει.

Κ την θερμοκρασία του φαγητου σκέφτηκα. Τα φρούτα είναι από το βράδυ εκτός ψυγείου. Κ το μεσημεριανό πάντα το δοκιμάζω εγώ.  Έχω βάλει όμως κ τον άντρα μου είπα μήπως καεί κ κάνω λάθος, μηπως είναι πολύ κρύο. Δεν κατάλαβα ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου κάτι. Το έχω δώσει κ χλιαρό κ κρύο(είπα μήπως κάνω λάθος που πιστεύω ότι πρέπει να είναι χλιαρό). Πίνει νερό άλλες φορές πιο πολύ άλλες όχι. 

Για τα αλματα ανάπτυξης δεν γνωρίζω πολλά πράγματα.

Αν δεις καμια πληγουλα στο στομα;η φουσκιτσα η λευκο;

Μηπως δ επρεπε να δωσεις χυλοπιτες;

Γενιακ οτι γαλα κ αν πινει ενα μωρο μεχρι το χρονο το γαλα ειναι η βασικη του τροφη,εισαγουμε στερεες να τις γνωρισει χωρις να μας ενδιαφερει η ποσοτητα

Λογω ζεστης η ενοχλησεων μπορει να προτιμα το γαλα

Μηπως πιο κρυα φρουτα;εμενα κ τα δυο μετα απο κανενα διμηνο βαριοντουσαν τα αλεσμενα κ εδινα πατημενα με πηρουνι αλλα κ κομματακια

Τα αλματα αναπτυξης ειναι καποιες περιοδοι που μετα το μωρο καταφερνει κτ.πχ να μπουσουλησει.μπορει να εχει γκρινια,η να κοιμαται πολυ,η να θηλαζει πολυ,φανταζομαι κ να πινει γαλα απο μπουκαλι περισσοτερο

Εχει ενα αλμα 23η-26η εβδ με κορυφωση την 26η που λογικα ειστε μεσα

http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/11/blog-post_9583.html?m=1

πρίν από 31 λεπτά , vicky86 είπε:

Αν δεις καμια πληγουλα στο στομα;η φουσκιτσα η λευκο;

Μηπως δ επρεπε να δωσεις χυλοπιτες;

Γενιακ οτι γαλα κ αν πινει ενα μωρο μεχρι το χρονο το γαλα ειναι η βασικη του τροφη,εισαγουμε στερεες να τις γνωρισει χωρις να μας ενδιαφερει η ποσοτητα

Λογω ζεστης η ενοχλησεων μπορει να προτιμα το γαλα

Μηπως πιο κρυα φρουτα;εμενα κ τα δυο μετα απο κανενα διμηνο βαριοντουσαν τα αλεσμενα κ εδινα πατημενα με πηρουνι αλλα κ κομματακια

Τα αλματα αναπτυξης ειναι καποιες περιοδοι που μετα το μωρο καταφερνει κτ.πχ να μπουσουλησει.μπορει να εχει γκρινια,η να κοιμαται πολυ,η να θηλαζει πολυ,φανταζομαι κ να πινει γαλα απο μπουκαλι περισσοτερο

Δεν πρόσεξα κάτι στο στόμα του μωρού κοίταζα όμως πιο έντονα τα ούλα για να δω για δόντι.  Θα το κοιτάξω ξανά.

Χυλοπιτες μου είπε ο γιατρός!

Κ δοκίμασα να μην λιώσω τελείως φρούτα κ φαγητό.. το σκέφτηκα αλλά ούτε αυτό είναι.

Όσο για τα αλματα ανάπτυξης απλά έχει εδώ κ 10 μέρες θέλει όλο κ περισσότερο να στέκεται όρθιος. Κ κάνει κάτι πολύ μικρά κ λίγα βήματα. Δεν θέλει να κατσει καθόλου! 

Περπατάει λίγο ή στέκεται όρθιος κάθεται για κλασματα δευτερολεπτου κ προσπαθεί ξανα να σηκωθεί όρθιος.

Δεν πίνει περισσότερο γάλα.

10 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Καταλαβαίνω καλά ότι το μικρούλι είναι 6 μηνών; Κια παιδί 6 μηνών 3 γεύαμτα τη μέρα προσωπικά δεν το έχω δει ποτέ, τα δικά μου στους 6 μήνες ήταν σε φάση τρώει μία-δύο κουταλίτσες φρούτο. 3 γεύματα είναι ο κανόνας που δίνουν οι περισσότεροι παιδίατροι πια για το χρόνο, στους 6 μήνες.

Δεν είναι όλα τα παιδιά έτοιμα στην ίδια φάση. Οι γιατροί λένε γενικά ότι μπαίνουν στερεά όταν το μωρό έχει κλείσει τον 6ο και κάθεται άνετα και έχει ενδιαφέρον για το φαγητό. Στις ηλικίες αυτές η βασική διατροφή είναι το γάλα, τα όποια στερεά είναι ίσα ίσα για εξερεύνηση και για να συνηθίζει. Αν το μωρό κλαίει, αφενός δεν είναι έτοιμο, αφετέρου θα μισήσει τα στερεά.

Προσωπικά σε αυτή την ηλικία θα έδινα ένα γευματάκι μόνο, αν θηλάζει πάντα μετά το θηλασμό, και θα το άφηνα να μάθει τις νέες γεύσεις και υφές, αν και όσο θέλει.

Συγγνώμη  που δεν απάντησα στο μήνυμα σου δεν το είδα στη βιασύνη μου.

3 γεύματα στερεων τροφών τρώμε εδώ κ πολλές μέρες. Εάν θυμάμαι καλά περίπου 18-19 μέρες.  Κ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ετρωγε πολύ χωρίς πρόβλημα. Άνοιγε το στόμα κ έτσι κ αργουσα γκρίνιαζε!

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...