Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γέννα σε εφημερία δημόσιου νοσοκομείου

Recommended Posts

5 ώρες πρίν, Zaren είπε:

Κορίτσια μου καλησπέρα θέλω τα φώτα σας δυστυχώς διάφορες άσχημες συγκυρίες με αναγκάζουν στην 38η εβδομάδα να έχω πάρει την απόφαση να γεννήσω στην εφημερία δημοσίου νοσοκομείου χωρίς τον γιατρό μου σας παρακαλώ οποία έχει πρόσφατη εμπειρία να μου απαντήσει 

Aν το θέμα σου είναι η άνεση (αυτό που λέμε "ξενοδοχειακή" υποδομή) ρώτησε με την εισαγωγή για Α θέση, αν έχεις τη δυνατότητα. Τα ποσά είναι αστεία, της τάξης των 200-300 ευρώ το σύνολο για όσο μείνεις. Αν ανησυχείς αν όλα θα πάνε καλά, ναι, θα πάνε καλύτερα από όσο οπουδήποτε αλλού. Τα δύσκολα περιστατικά, πολλά ιδιωτικά τα στέλνουν με ασθενοφόρο στα μεγάλα δημόσια. Έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία σε δύσκολα περιστατικά. Δε θα είναι ωραίος ο χώρος, ευγενικό το προσωπικό κλπ αλλά θα είσαι απόλυτα ασφαλής κι εσύ και το μωρό, μην σε αγχώνει αυτό. Καλό θα ήταν να πας από τώρα στο νοσοκομείο που σε ενδιαφέρει, να σε δουν στα εξωτερικά ιατρεία, να έχουν το φάκελό σου, κλπ, δε χρειάζεται να τους κάνεις έκπληξη στον τοκετό :) 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 75
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, ΑΡΓΚ said:

Aν το θέμα σου είναι η άνεση (αυτό που λέμε "ξενοδοχειακή" υποδομή) ρώτησε με την εισαγωγή για Α θέση, αν έχεις τη δυνατότητα. Τα ποσά είναι αστεία, της τάξης των 200-300 ευρώ το σύνολο για όσο μείνεις. Αν ανησυχείς αν όλα θα πάνε καλά, ναι, θα πάνε καλύτερα από όσο οπουδήποτε αλλού. Τα δύσκολα περιστατικά, πολλά ιδιωτικά τα στέλνουν με ασθενοφόρο στα μεγάλα δημόσια. Έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία σε δύσκολα περιστατικά. Δε θα είναι ωραίος ο χώρος, ευγενικό το προσωπικό κλπ αλλά θα είσαι απόλυτα ασφαλής κι εσύ και το μωρό, μην σε αγχώνει αυτό. Καλό θα ήταν να πας από τώρα στο νοσοκομείο που σε ενδιαφέρει, να σε δουν στα εξωτερικά ιατρεία, να έχουν το φάκελό σου, κλπ, δε χρειάζεται να τους κάνεις έκπληξη στον τοκετό :) 

Θέλεις να πεις ότι πέρα από τις περιττές ανέσεις, η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει μια έγκυος γυναίκα , είναι να γεννήσει σε δημόσιο με τον γιατρό της εφημερίας? Ο γιατρός της εφημερίας είναι δηλαδή πιο αξιόπιστος από οποιονδήποτε γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου? Εντάξει, είπαμε, να δώσουμε κουράγιο στην κοπέλα , αλλά όχι κι έτσι. 

7 ώρες πρίν, Zaren είπε:

Κορίτσια μου καλησπέρα θέλω τα φώτα σας δυστυχώς διάφορες άσχημες συγκυρίες με αναγκάζουν στην 38η εβδομάδα να έχω πάρει την απόφαση να γεννήσω στην εφημερία δημοσίου νοσοκομείου χωρίς τον γιατρό μου σας παρακαλώ οποία έχει πρόσφατη εμπειρία να μου απαντήσει 

Καλημέρα γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο πριν ενάμιση χρόνο,όλα ήτανε μια χαρά,εγω είχα κλείσει μονοκλινο δωμάτιο,νοσηλευτικά 3 μέρες πριν γεννήσω γιατι είχα κάποια θέματα,όλη μέρα με παρακολουθουσανε οι γιατροί,γεννησα με ενα παρα πολυ καλο γιατρό γενικά δεν ενιωσα καμια ανασφαλια που δεν ειχα το γιατρο μου ο οποιος με παρακολουθουσε μεχρι το τέλος,επισεις προέκυψε κάποιο θεματάκι με τους παλμούς μου μετά τη γέννα ερχότανε ο καρδιολόγος κάθε δυο ώρες και μου έκανε καρδιογράφημα δεν ένιωσα καμία ανασφάλεια.

Just now, Yovanna είπε:

Θέλεις να πεις ότι πέρα από τις περιττές ανέσεις, η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει μια έγκυος γυναίκα , είναι να γεννήσει σε δημόσιο με τον γιατρό της εφημερίας? Ο γιατρός της εφημερίας είναι δηλαδή πιο αξιόπιστος από οποιονδήποτε γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου? Εντάξει, είπαμε, να δώσουμε κουράγιο στην κοπέλα , αλλά όχι κι έτσι. 

Αν μιλάμε για μικρό επαρχιακό νοσοκομείο, όχι. Αν για αστικό κέντρο, το μεγάλο δημόσιο μαιευτήριο είναι που βλέπει τα δύσκολα περιστατικά που κανείς άλλος δε θέλει να δει. Όχι γιατί στο δημόσιο είναι καλύτεροι άνθρωποι, αλλά γιατί δεν έχουν επιλογή. Εξάλλου οι γιατροί εκπαιδεύονται σε δημόσιες κλινικές, όχι σε ιδιωτικά νοσοκομεία.  Δεν το λέω ειρωνικά και όταν τα πράγματα έχουν μεγάλο ρίσκο σε οτιδήποτε ιατρικό, θα πήγαινα ασυζητητί σε δημόσιο νοσοκομείο. Δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι συμβαίνει να χρειαστεί διακομιδή από ιδιωτικές κλινικές σε δημόσια νοσοκομεία, αν είναι δύσκολα περιστατικά, συμβαίνει. 

7 ώρες πρίν, Zaren είπε:

Εμένα η εμπειρία μου δεν είναι πρόσφατη αλλά 6 χρόνια πρίν. Γέννησα στην εφημερία στο Έλενα. Γενικά όλα πήγαν καλά, ο γιατρός εφημερίας και το υπόλοιπο προσωπικό εξαιρετικοί. Δεν θα κινδυνεύεις σε καμία περίπτωση. Από εκεί και πέρα ομως το αν θα έχεις καλή εξυπηρέτηση εξαρτάται από το που θα πέσεις σε γιατρό. Νομίζω οι περισσότεροι είναι μια χαρά, τώρα αν πέσεις στην περίπτωση...

Διαφημίσεις

Just now, ΑΡΓΚ said:

Αν μιλάμε για μικρό επαρχιακό νοσοκομείο, όχι. Αν για αστικό κέντρο, το μεγάλο δημόσιο μαιευτήριο είναι που βλέπει τα δύσκολα περιστατικά που κανείς άλλος δε θέλει να δει. Όχι γιατί στο δημόσιο είναι καλύτεροι άνθρωποι, αλλά γιατί δεν έχουν επιλογή. Εξάλλου οι γιατροί εκπαιδεύονται σε δημόσιες κλινικές, όχι σε ιδιωτικά νοσοκομεία.  Δεν το λέω ειρωνικά και όταν τα πράγματα έχουν μεγάλο ρίσκο σε οτιδήποτε ιατρικό, θα πήγαινα ασυζητητί σε δημόσιο νοσοκομείο. Δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι συμβαίνει να χρειαστεί διακομιδή από ιδιωτικές κλινικές σε δημόσια νοσοκομεία, αν είναι δύσκολα περιστατικά, συμβαίνει. 

Tα γνωρίζουμε οι περισσότεροι αυτά εκτιμώ. Ναι , συμβαίνει μωρά,  να μεταφέρονται απο ιδιωτικά νοσοκομεία στη ΜΕΘ του Αλεξάνδρα, αν και πλέον έχουν και κάποια ιδιωτικά εξαιρετικές ΜΕΘ. Ξέρουμε επίσης όμως, οτι οι γιατροί της εφημερίας, συχνά είναι εκπαιδευόμενοι, άπειροι και γενικά είναι λαχείο. Είναι άλλο να πας να γεννήσεις σε δημόσιο με τον γιατρό σου, και άλλο με όποιον έχει εφημερία εκέινη τη μέρα. Αν όμως δεν έχεις επιλογή δεν έχει νόημα πιστεύω να το ψάχνεις. 

Καλημέρα, εγώ δεν έχω καλή εμπειρία από γέννα σε δημόσιο.  Παίζει μεγάλο ρόλο το νοσοκομείο που θα επιλέξεις. Εάν είσαι σε μεγάλη πόλη έχεις επιλογές, δόξα το Θεό. Εάν είσαι επαρχία, σκέψου και το ενδεχόμενο να πας σε διπλανή, πχ στο δικό μας έρχονται από τρεις γειτονικούς νομούς για γέννα γιατί τα δικά τους είναι χάλια. Προσωπικά δε θα με απασχολούσε το θέμα των ανέσεων, σιγά. Τρεις τέσσερις μέρες θα μείνεις. Επίσης, εάν κάνεις καισαρική δεν έχεις απολύτως καμία διαφορά το δημόσιο με το ιδιωτικό, τζάμπα θα πληρώσεις στο ιδιωτικό. Ίσα ίσα που τα δημόσια είναι πολύ πιο ασφαλή, με μηχανήματα, ΜΕΘ και ειδικότητες απ' οίκω.

Αντιθέτως έαν πας για φυσιολογικό, έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Γι' αυτό επέλεξε πολύ προσεκτικά, τόσο το μαιευτήριο, και αν υπάρχει δυνατότητα και το γιατρό σου. Συζήτησε από πριν για τις επιλογές σου, και για τις δυνατότητες που υπάρχουν πχ για επισκλιρήδιο, αποφυγή πρόκλησης, αποφυγή περινεοτομής, το μωρό κατ' ευθείαν κοντά σου, να μην το ταίσουν γάλα σκόνη  και όλα αυτά που τυχόν θα θέλεις. Υπάρχουν μαιευτήρια και γιατροί στα δημόσια που θα σε ακούσουν και θα σε σεβαστούν. Θέλει έρευνα και ψάξιμο.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό  να κάνεις τις συζητήσεις και τις επιλογές σου πριν τον τοκετό. Με το καλό. 

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Just now, Yovanna said:

Κάθε γιατρός μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά σε μία γέννα ή άλλο περιστατικό αν έχει δει το ιστορικό (το φάκελο της εγκυμοσύνης εν προκειμένω), τόσο καλά ανάλογα με την εμπειρία του, ασχέτως αν γνωρίζει τον ασθενή απο πριν. Στην εφημερία είναι εκπαιδευόμενοι αλλά ο επιμελητής της βάρδιας δεν είναι και πάντα αναφέρονται σε αυτόν/αυτήν αν προκύψει ανάγκη. Δυστυχώς στην γέννα, λαχείο (απλώς πολύ ακριβότερο) μπορεί να αποδειχτεί και ο "δικός σου" γιατρός, εάν ειναι η πρώτη γέννα...ειδικά με την πρακτική που ακολουθείται στην Ελλάδα κατά κόρον να μη ρωτάνε/συζητάνε τίποτα απο πριν και να κάνουν απλώς αυτό που κάνουν πάντα, ακόμη κι αν είναι κακή πρακτική.

Επεξεργάστηκαν by chocolate_eater

Just now, jellyfishch είπε:

Καλημέρα, εγώ δεν έχω καλή εμπειρία από γέννα σε δημόσιο.  Παίζει μεγάλο ρόλο το νοσοκομείο που θα επιλέξεις. Εάν είσαι σε μεγάλη πόλη έχεις επιλογές, δόξα το Θεό. Εάν είσαι επαρχία, σκέψου και το ενδεχόμενο να πας σε διπλανή, πχ στο δικό μας έρχονται από τις γειτονικούς νομούς για γέννα γιατί τα δικά τους είναι χάλια. Προσωπικά δε θα με απασχολούσε το θέμα των ανέσεων, σιγά. Τρεις τέσσερις μέρες θα μείνεις. Επίσης, εάν κάνεις καισαρική δεν έχεις απολύτως καμία διαφορά το δημόσιο με το ιδιωτικό, τζάμπα θα πληρώσεις στο ιδιωτικό. Ίσα ίσα που τα δημόσια είναι πολύ πιο ασφαλή, με μηχανήματα, ΜΕΘ και ειδικότητες απ' οίκω.

Αντιθέτως έαν πας για φυσιολογικό, έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Γι' αυτό επέλεξε πολύ προσεκτικά, τόσο το μαιευτήριο, και αν υπάρχει δυνατότητα και το γιατρό σου. Συζήτησε από πριν για τις επιλογές σου, και για τις δυνατότητες που υπάρχουν πχ για επισκλιρήδιο, αποφυγή πρόκλησης, αποφυγή περινεοτομής, το μωρό κατ' ευθείαν κοντά σου, να μην το ταίσουν γάλα σκόνη  και όλα αυτά που τυχόν θα θέλεις. Υπάρχουν μαιευτήρια και γιατροί στα δημόσια που θα σε ακούσουν και θα σε σεβαστούν. Θέλει έρευνα και ψάξιμο.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό  να κάνεις τις συζητήσεις και τις επιλογές σου πριν τον τοκετό. Με το καλό. 

Νομίζω πάντως ότι πολύς κόσμος θεωρεί ότι στο Δημόσιο πας μόνο στην εφημερία. Το λογικό είναι να μιλήσει η μαμά από πριν με γιατρούς, έστω και τελευταία στιγμή, και ακόμη και αν δεν έχει επιλογή γιατρού, να ξέρει τι περιμένει, να υπάρχει ιστορικό, να έχει γνωρίσει την ομάδα γενικά κλπ. 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Νομίζω πάντως ότι πολύς κόσμος θεωρεί ότι στο Δημόσιο πας μόνο στην εφημερία. Το λογικό είναι να μιλήσει η μαμά από πριν με γιατρούς, έστω και τελευταία στιγμή, και ακόμη και αν δεν έχει επιλογή γιατρού, να ξέρει τι περιμένει, να υπάρχει ιστορικό, να έχει γνωρίσει την ομάδα γενικά κλπ. 

Το θέμα είναι ότι εκεί δουλεύουν με βάρδιες, και εσύ δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσει ο τοκετός... Εγώ πχ ήθελα έναν συγκεκριμένο, γιατί δεν εμπιστευόμουν τους άλλους γιατρούς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, και τον ρώτησα εάν μπορεί να έρθει και να τον πληρώσω, και μου είπε όχι και ότι αυτή η τακτική είναι παράνομη. Εάν ήμουν αυτή που είμαι σήμερα, θα είχα αλλάξει νοσοκομείο, αλλά τότε το άφησα στην τύχη και ευχόμουν να έχω γρήγορο και εύκολο τοκετό.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα βρει γιατρούς που θα δεχτούν. Το θέμα με το να "κλείσεις" έναν συγκεκριμένο γιατρό είναι ότι αυτό συνήθως σημαίνει πρόκληση τοκετου στη βάρδια του, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Όμως ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις και  νοσοκομεία που ακούνε την επίτοκο.

2t7wp3.png

Διαφημίσεις

Just now, chocolate_eater είπε:

Κάθε γιατρός μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά σε μία γέννα ή άλλο περιστατικό αν έχει δει το ιστορικό (το φάκελο της εγκυμοσύνης εν προκειμένω), τόσο καλά ανάλογα με την εμπειρία του, ασχέτως αν γνωρίζει τον ασθενή απο πριν. Στην εφημερία είναι εκπαιδευόμενοι αλλά ο επιμελητής της βάρδιας δεν είναι και πάντα αναφέρονται σε αυτόν/αυτήν αν προκύψει ανάγκη. Δυστυχώς στην γέννα, λαχείο (απλώς πολύ ακριβότερο) μπορεί να αποδειχτεί και ο "δικός σου" γιατρός, εάν ειναι η πρώτη γέννα...ειδικά με την πρακτική που ακολουθείται στην Ελλάδα κατά κόρον να μη ρωτάνε/συζητάνε τίποτα απο πριν και να κάνουν απλώς αυτό που κάνουν πάντα, ακόμη κι αν είναι κακή πρακτική.

Ισως το εχω ξαναγραψει, απο τα πιο κουφα που εχω ακουσει ειναι το εξης: γνωστος μας λεγε καθε εβδομαδα οτι παει την εγκυο γυναικα του στο γιατρο για εξετασεις, απο την αρχη, τις κανει ενεσεις με διαφορα φαρμακα τακτικα, η γυναικα ειναι κλινηρης κλπ. Υποθεταμε οτι προκειται για μια εξαιρετικα δυσκολη και επικινδυνη περιπτωση. Ως απεδειχθη, η γυναικα δεν ειχε τιποτα. Ο συγκεκριμενος γιατρος (αρκετα γνωστος, σε μεγαλο μαιευτηριο των Νοτιων προαστιων) ειχε την πρακτικη να αντιμετωπιζει ολες τις πελατισσες σαν να πασχουν ουσιαστικα δυνητικα απο τα παντα, και να ακολουθει προληπτικες θεραπειες και παρεμβασεις για καθε δυνητικη επιπλοκη που θα μπορουσε να εχει μια εγκυος. Φυσικα μια εγκυμοσυνη κολαση, η γυναικα ουτε το σκεφτεται για αλλο παιδι, και τους πηγε ο κουκος αηδονι. Και ακομη χειροτερα, μην εχοντας εμπειρια απο αλλο γιατρο, τους εμεινε και η ιδεα οτι χαρη στο γιατρο σωθηκαν, και αλλιως ολα αυτα θα μπορουσαν να τα ειχαν παθει. Οσο και να ελεγαν φιλοι και γνωστοι οτι πεσαν σε τρελο η απατεωνα, και να το ψαξουν λιγο και να μην μεινουν στον πρωτο γιατρο που ειδαν.

Δημοσιο η ιδιωιτικο, γνωστος η αγνωστος γιατρος, καλο ειναι και να ρωταμε, και να εχουμε μια δευτερη γνωμη αν κατι δεν μας καθεται καλα.

Το θέμα είναι ότι εκεί δουλεύουν με βάρδιες, και εσύ δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσει ο τοκετός... Εγώ πχ ήθελα έναν συγκεκριμένο, γιατί δεν εμπιστευόμουν τους άλλους γιατρούς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, και τον ρώτησα εάν μπορεί να έρθει και να τον πληρώσω, και μου είπε όχι και ότι αυτή η τακτική είναι παράνομη. Εάν ήμουν αυτή που είμαι σήμερα, θα είχα αλλάξει νοσοκομείο, αλλά τότε το άφησα στην τύχη και ευχόμουν να έχω γρήγορο και εύκολο τοκετό.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα βρει γιατρούς που θα δεχτούν. Το θέμα με το να "κλείσεις" έναν συγκεκριμένο γιατρό είναι ότι αυτό συνήθως σημαίνει πρόκληση τοκετου στη βάρδια του, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Όμως ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις και  νοσοκομεία που ακούνε την επίτοκο.

Ομως οι γιατροι συνηθως εχουν ομαδες, δηλαδη μπορεις απο πριν να ξερεις ποιες εναλλακτικες εχεις αν ειναι κατι επειγον. Αλλο να ειναι ενας εντελως αγνωστος, αλλο να ξερεις οτι ειναι ενας γιατρος που σε παρακολουθει, εχεις δει και ποιος ειναι η εναλλακτικη, αν κατι γινει επειγοντως θα μιλησουν στο τηλεφωνο με τον γιατρο σου, κλπ. Ενταξει, αν πεθαινεις κυριολοεκτικα, ε εκει δε σε νοιαζει πια κιολας.

Just now, ΑΡΓΚ said:

Ισως το εχω ξαναγραψει, απο τα πιο κουφα που εχω ακουσει ειναι το εξης: γνωστος μας λεγε καθε εβδομαδα οτι παει την εγκυο γυναικα του στο γιατρο για εξετασεις, απο την αρχη, τις κανει ενεσεις με διαφορα φαρμακα τακτικα, η γυναικα ειναι κλινηρης κλπ. Υποθεταμε οτι προκειται για μια εξαιρετικα δυσκολη και επικινδυνη περιπτωση. Ως απεδειχθη, η γυναικα δεν ειχε τιποτα. Ο συγκεκριμενος γιατρος (αρκετα γνωστος, σε μεγαλο μαιευτηριο των Νοτιων προαστιων) ειχε την πρακτικη να αντιμετωπιζει ολες τις πελατισσες σαν να πασχουν ουσιαστικα δυνητικα απο τα παντα, και να ακολουθει προληπτικες θεραπειες και παρεμβασεις για καθε δυνητικη επιπλοκη που θα μπορουσε να εχει μια εγκυος. Φυσικα μια εγκυμοσυνη κολαση, η γυναικα ουτε το σκεφτεται για αλλο παιδι, και τους πηγε ο κουκος αηδονι. Και ακομη χειροτερα, μην εχοντας εμπειρια απο αλλο γιατρο, τους εμεινε και η ιδεα οτι χαρη στο γιατρο σωθηκαν, και αλλιως ολα αυτα θα μπορουσαν να τα ειχαν παθει. Οσο και να ελεγαν φιλοι και γνωστοι οτι πεσαν σε τρελο η απατεωνα, και να το ψαξουν λιγο και να μην μεινουν στον πρωτο γιατρο που ειδαν.

Δημοσιο η ιδιωιτικο, γνωστος η αγνωστος γιατρος, καλο ειναι και να ρωταμε, και να εχουμε μια δευτερη γνωμη αν κατι δεν μας καθεται καλα.

Η διαφορά είναι οτι καλώς ή κακώς στο δημόσιο νοσοκομείο κανένας δεν έχει το κίνητρο να κάτσει να σε "γδύσει" με αυτό τον τρόπο και μπορεί και γι'αυτό εκ των πραγμάτων να είναι λιγότερο παρεμβατικοί.....στον ιδιωτικό τομέα τόσο οι γιατροί όσο και τα νοσοκομεία θέλουν να κάνουν το λιγότερο δυνατό κόπο με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος..γι'αυτό κάνουν καισαρικές, προκλήσεις, σπρώχνουν γάλατα, πάνες κλπ......τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα....εκτός αν έχεις καμιά Bupa Global και δε σε νοιάζει τι πληρώνεις.

Just now, chocolate_eater είπε:

Η διαφορά είναι οτι καλώς ή κακώς στο δημόσιο νοσοκομείο κανένας δεν έχει το κίνητρο να κάτσει να σε "γδύσει" με αυτό τον τρόπο και μπορεί και γι'αυτό εκ των πραγμάτων να είναι λιγότερο παρεμβατικοί.....στον ιδιωτικό τομέα τόσο οι γιατροί όσο και τα νοσοκομεία θέλουν να κάνουν το λιγότερο δυνατό κόπο με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος....τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα....εκτός αν έχεις καμιά Bupa Global και δε σε νοιάζει τι πληρώνεις.

χμμμ. από την άλλη ο ιδιώτης θέλει να προστατεύσει τη φήμη του, και στο δημόσιο νύχτωσε νυστάζω και τελειώνει και η βάρδια μου οπου να ναι..... 

2t7wp3.png

Just now, jellyfishch said:

χμμμ. από την άλλη ο ιδιώτης θέλει να προστατεύσει τη φήμη του, και στο δημόσιο νύχτωσε νυστάζω και τελειώνει και η βάρδια μου οπου να ναι..... 

Δυστυχώς επειδή είναι λίγα τα ιδιωτικά μαιευτήρια, στην Αθήνα τουλάχιστον, κι επειδή η ιδιωτική γέννα είναι φάμπρικα που ξεκινάει από τα ιατρεία των γυναικολόγων, δεν είμαι τόσο σίγουρος οτι καίγονται να προωθήσουν τη φήμη τους μέσα από κάθε εμπειρία γέννας....ούτως ή άλλως οι περισσότεροι σε ένα από πέντε μεγάλα μαιευτήρια θα πάνε. Δε λέω οτι θα κινδυνεύσεις ή θα σε αφήσουν να πεθάνεις...ούτε καν, γιατροί είναι οι άνθρωποι κι εκεί και μερικοί είναι και πολύ καλοί γιατροί.....απλώς η διαφορά στο κόστος αμφιβάλλω αν δικαιολογεί την προστιθέμενη αξία που παίρνεις. Αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια που να το καλύψει, μου φαίνεται πολλά λεφτά για το τίποτα, συν την αδικαιολογήτη ανησυχία που προκαλεί σε κοπέλες που δεν έχουν/δεν θέλουν να πληρώσουν για κάτι τέτοιο.

Φάμπρικα είναι τα ιδιωτικά γενικά. Φίλη που δουλεύει σε διοικητική θέση σε μεγάλο ιδιωτικό μου έχει πει ότι η τακτική είναι να φορτώνουν φάρμακα, εξετάσεις και μέρες νοσηλείας σε όσους έχουν ιδιωτική ασφάλιση. Έρχεται ο γιατρός ρωτάει τί καλύπτει η ασφάλεια και χώνει ότι μπορεί παραπάνω. Αυτό προφανώς προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία στους ασθενείς (και κόστος οικονομικό σε αρκετές περιπτώσεις).

Σε ιδιωτικό για γέννα θα πήγαινα μόνο στην περίπτωση που είχα εκεί κάποιο έμπιστο γιατρό που με παρακολουθούσε γενικά και τα χρόνια πριν την εγκυμοσύνη.

Διαφημίσεις

Ενώ γέννησα σε ιδιωτική κλινική , έχω την αίσθηση ότι τα δημόσια είναι πολύ πιο ασφαλή μέρη για να γεννήσεις, μετά από δύο περιστατικά που έτυχαν σε άλλους όχι σε μένα. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις οι γέννες πηγαίνουν περίφημα, αλλά είχα ακούσει για μωράκι που παρουσίασε ταχύπνοια μετά τη γέννα και ήθελαν να το πάνε στο δημόσιο, ευτυχώς όλα καλά πήγανε και δε χρειάστηκε ( αλλά λες και αν συμβεί γιατί να χωριστεί από τη μαμά) και το δεύτερο ήταν την ώρα που προσπαθούσα να γεννήσω εγώ με πρόκληση ( που κατέληξε δυστυχώς σε καισαρική) , μια κοπέλα που γέννησαμε μαζί , είχε αιμορραγία μετά την γέννα. Τελικά , μια χαρά αντιμετωπίστηκαν όλα από τους ιδιωτικούς γιατρούς και τα δύο περιστατικά ευτυχή κατάληξη είχαν, αλλά μετά σκέφτεσαι μήπως θα ήταν καλύτερα στο δημόσιο εξαρχής; Ασφαλής είσαι και στην ιδιωτική κλινική, δεν είναι ότι γεννάς στα χωράφια, αλλά από την άλλη λέμε μια μικρή πιθανότητα κάτι να μην πάει όπως πρέπει, δεν παίρνουν την ευθύνη εκεί σε στέλνουν στο δημόσιο νοσοκομείο. Και εγώ θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά για το δημόσιο νοσοκομείο αν κάνω ποτέ δεύτερο παιδί. Το μόνο που με προβληματίζει είναι που θέλω να είμαι με τη γιατρό μου, αλλά από την άλλη δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο εφόρου ζωής. Φυσικά και υπάρχουν και άσχημα νοσοκομεία , αλλά είναι και αλλά σαν κλινικές. Είναι που θα πέσεις

Τα δημόσια νοσοκομεία είναι ασφαλή, χωρίς αμφιβολία. Το θέμα είναι η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση του προσωπικού. 

Εάν είμαι πχ σε ιδιώτη, έχω την πολυτέλεια, εάν δε μου αρέσει η αντιμετώπισή του ή θεωρώ ότι με εκμεταλεύεται, να πάω σε άλλον. Στα δημόσια όχι μόνο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα (πλην εξαιρέσεων, γι αυτό και προτείνεται έρευνα), αλλά δεν μπορείς να έχεις εύκολα επιλογές όσων αφορά τη γέννα σου. Κοινώς τις περισσότερες φορές θα πας εκεί και θα κάνεις ό, τι σου λένε.

Και η εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι αυτό που σου λένε δεν είναι αυτό που συμφέρει εσένα και το μωρό σου, αλλά αυτό που διευκολύνει τους ίδιους. Πρόκλήσεις, αναίτιες καισαρικές,  απουσία υποστήριξης και αναγλησίας,  χρονοπεριθώριο 5 ωρών για να γεννήσεις και πολλά άλλα.

2t7wp3.png

πρίν από 3 λεπτά , jellyfishch είπε:

Τα δημόσια νοσοκομεία είναι ασφαλή, χωρίς αμφιβολία. Το θέμα είναι η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση του προσωπικού. 

Εάν είμαι πχ σε ιδιώτη, έχω την πολυτέλεια, εάν δε μου αρέσει η αντιμετώπισή του ή θεωρώ ότι με εκμεταλεύεται, να πάω σε άλλον. Στα δημόσια όχι μόνο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα (πλην εξαιρέσεων, γι αυτό και προτείνεται έρευνα), αλλά δεν μπορείς να έχεις εύκολα επιλογές όσων αφορά τη γέννα σου. Κοινώς τις περισσότερες φορές θα πας εκεί και θα κάνεις ό, τι σου λένε.

Και η εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι αυτό που σου λένε δεν είναι αυτό που συμφέρει εσένα και το μωρό σου, αλλά αυτό που διευκολύνει τους ίδιους. Πρόκλήσεις, αναίτιες καισαρικές,  απουσία υποστήριξης και αναγλησίας,  χρονοπεριθώριο 5 ωρών για να γεννήσεις και πολλά άλλα.

Γενικά είμαι "πελάτης" των δημοσίων νοσοκομείων. Σπάνια έχω πάει σε ιδιωτικό. Πήγα σε δημόσιο για γέννα, για Παπ, για υπερήχους, για σαλπιγγραφια, για παρακέντηση και ένα σωρό άλλα, χωρίς μέσο και χωρίς γνωστό γιατρό. Πέρα από τις όντως περίπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες σε κάποια θέματα, ολη η υπόλοιπη εμπειρία ήταν θετικότατη. Μόνο ευγένια και κατανόηση έχω συναντήσει. Πολλές φορές σε σημείο να θέλω να κλάψω από ευγνωμοσύνη που υπάρχουν τόσο καλοί άνθρωποι και γιατροί (πχ στο Παίδων). Επαναλαμβάνω, χωρίς ποτέ να πάω από γνωστό ή να δώσω ένα ευρώ. 

Χαίρομαι Μαίρη που είχες θετική εμπειρία, δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με εμένα , και δυστυχώς δεν είμαι η μόνη΄.

Εδώ στο φόρουμ αλλά και στις ομάδες στο facebook υπάρχουν πολλά περιστατικά μαιευτικής βίας και αναίτιων παρεμβάσεων (το πιο απλό η στάνταρ περινεοτομή και πρόκληση σε όλες τις επίτοκους, τουλάχιστον εδώ που βρίσκομαι) σε δημόσιες δομές και φυσικά αλληλοσυγκάληψη.

Όταν ρώτησα στη σελίδα του νοσοκομείου, πώς μπορώ να έχω το μωρό μου δίπλα μου μετά τη γέννα γιατί μου το πήραν σε θερμοκοιτίδα χωρίς ιατρική ένδειξη και το τάιζαν με ξένο γάλα χωρίς ενημέρωση και άδεια για 24 ώρες, μου απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, και δεν έγινε ποτέ. 

Εύχομαι να αλλάξει το καθεστώς και να ακούω όλο και συχνότερα θετικές εμπειρίες στο μέλλον, γιατί προς το παρόν το σύνηθες είναι να υπάρχουν παράπονα.

Στο θέμα τώρα, νομίζω το Έλενα είναι μία καλή περίπτωση νοσοκομείου γενικά για γέννα, ακόμη και σε εφημερία. Επίσης πολύ καλή εντύπωση μου έκανε το Αρεταίειο. Από θέμα ασφάλειας το Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, αν και αρκετές καισαρικές κι εκεί.Θεσσαλονίκη έχω ακούσει θετικά για το Παπαγεωργίου. 

2t7wp3.png

Χαίρομαι Μαίρη που είχες θετική εμπειρία, δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με εμένα , και δυστυχώς δεν είμαι η μόνη΄.

Εδώ στο φόρουμ αλλά και στις ομάδες στο facebook υπάρχουν πολλά περιστατικά μαιευτικής βίας σε δημόσιες δομές και φυσικά αλληλοσυγκάληψη.

Όταν ρώτησα στη σελίδα του νοσοκομείου, πώς μπορώ να έχω το μωρό μου δίπλα μου μετά τη γέννα γιατί μου το πήραν σε θερμοκοιτίδα χωρίς ιατρική ένδειξη και το τάιζαν με ξένο γάλα χωρίς ενημέρωση και άδεια για 24 ώρες, μου απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, και δεν έγινε ποτέ. 

Εύχομαι να αλλάξει το καθεστώς και να ακούω όλο και συχνότερα θετικές εμπειρίες στο μέλλον, γιατί προς το παρόν το σύνηθες είναι να υπάρχουν παράπονα.

Νομίζω το Έλενα είναι μία καλή περίπτωση νοσοκομείου γενικά για γέννα.

Δεν σε αμφισβητώ μεν, αλλά τα δημόσια νοσοκομεία έχουν υποχρεωτικό rooming-in εδώ και πολλά χρόνια, χαρτί που πρέπει να υπογράψεις για να μην θηλάσεις και η παραμονή σε θερμοκοιτίδα κοστίζει εκατοντάδες ευρώ τη μέρα που επιβαρύνουν το δημόσιο, οπότε μήπως απλά λόγω κακών τρόπων του προσωπικού δεν σου εξηγήθηκε το τι συμβαίνει; Γιατι είναι απείρως ευκολότερο και οικονομικότερο και με λιγότερη χαρτούρα να αφήσουν το μωρό μαζί σου.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν σε αμφισβητώ μεν, αλλά τα δημόσια νοσοκομεία έχουν υποχρεωτικό rooming-in εδώ και πολλά χρόνια, χαρτί που πρέπει να υπογράψεις για να μην θηλάσεις και η παραμονή σε θερμοκοιτίδα κοστίζει εκατοντάδες ευρώ τη μέρα που επιβαρύνουν το δημόσιο, οπότε μήπως απλά λόγω κακών τρόπων του προσωπικού δεν σου εξηγήθηκε το τι συμβαίνει; Γιατι είναι απείρως ευκολότερο και οικονομικότερο και με λιγότερη χαρτούρα να αφήσουν το μωρό μαζί σου.

δεν μπορώ να παραθέσω τη φωτογραφία του βιβλιαρίου εδώ, αλλά γράφει παραμονή σε θερμοκοιτίδα μία ημέρα, λόγω καισαρικής τομής, σε παιδί που γεννήθηκε με apgar 9.

Μπορεί να είναι και αυτό που λές... ή  να έγινε κάτι και να μη μου το είπανε, ή να τον κράτησαν γιατί ήμουν εξαντλημένη?? δεν έπρεπε όμως να με ρωτήσουν, να με ενημερώσουν? δε θα το έγραφε το βιβλιάριό του? Πάντως τα πήρα κρανίο που τον έφεραν σκασμένο στο φαι (μόλις τον παρέλαβα, αφού τον ζήτησα πολλές φορές, έβγαλε γουλίτσα) και δεν έπιανε θηλή με τίποτα. Δεν έπρεπε να με ρωτήσουν γι αυτό έστω? και η παιδίατρος να προωθεί τα γαλατάκια της κάθε λίγο.

Το rooming in είναι θετικό ναι, και σε εμένα υπήρξε υποστήριξη ως προς το θηλασμό από τις μαίες, αλλά και όλα τα υπόλοιπα (μπανάκι, δική μου υγιεινή κτλ) Η γέννα όμως ήταν κακή εμπειρία.

2t7wp3.png

δεν μπορώ να παραθέσω τη φωτογραφία του βιβλιαρίου εδώ, αλλά γράφει παραμονή σε θερμοκοιτίδα μία ημέρα, λόγω καισαρικής τομής, σε παιδί που γεννήθηκε με apgar 9.

Μπορεί να είναι και αυτό που λές... ή  να έγινε κάτι και να μη μου το είπανε, ή να τον κράτησαν γιατί ήμουν εξαντλημένη?? δεν έπρεπε όμως να με ρωτήσουν, να με ενημερώσουν? δε θα το έγραφε το βιβλιάριό του? Πάντως τα πήρα κρανίο που τον έφεραν σκασμένο στο φαι (μόλις τον παρέλαβα, αφού τον ζήτησα πολλές φορές, έβγαλε γουλίτσα) και δεν έπιανε θηλή με τίποτα. Δεν έπρεπε να με ρωτήσουν γι αυτό έστω? και η παιδίατρος να προωθεί τα γαλατάκια της κάθε λίγο.

Το rooming in είναι θετικό ναι, και σε εμένα υπήρξε υποστήριξη ως προς το θηλασμό από τις μαίες, αλλά και όλα τα υπόλοιπα (μπανάκι, δική μου υγιεινή κτλ) Η γέννα όμως ήταν κακή εμπειρία.

Λοιπόν, με βάζεις τώρα να ψάξω τα βιβλιάρια των παιδιών, γιατί τα 2 χρειάστηκαν θερμοκοιτίδα, το ένα λόγω προωρότητας το άλλο λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας. Θα δω και θα επανέλθω.

Νομίζω ότι γεννήσαμε σε διαφορετικό μαιευτήριο.

Κοίτα εγώ λέω αλήθεια, δε χρειάζεται να αποδείξω κάτι σε κάποιον. Καλό είναι να παραθέτουμε όλες τις αληθινές εμπειρίες, είτε θετικές είτε αρνητικές.

Άρα στα δικά σου παιδιά ήταν δικαιολογημένη και αιτιολογημένη η θερμοκοιτίδα, και ευτυχώς που  βρισκόσαστάν σε δημόσιο νοσοκομείο, και όχι σε κάποια επαρχιακή ιδιωτική κλινική. Γιατί τα δημόσια νοσοκομεία, είναι ασφαλή, αυτό είναι αλήθεια. (όπως και κάποια ιδιωτικά πχ διαβαλκανικό)

να σου δώσω όμως και την άλλη οπτική. Σε έμενα η γιατρός την ώρα που με άνοιγε παραδέχτηκε ότι "πήρα πολύ στραβά την (αχρείαστη) πρόκληση. Άρα, εάν δεν έκανα πρόκληση πιθανόν να μην έκανα καισαρική, και επομένως πιθανόν να μην έμπαινε το παιδί θερμοκοιτίδα. Άρα το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι και πάλι πολύ μεγάλη προσοχή στο γιατρό, να κοιτάζει το δικό μας και όχι το δικό του συμφέρον. 

2t7wp3.png

Κοίτα εγώ λέω αλήθεια, δε χρειάζεται να αποδείξω κάτι σε κάποιον. Καλό είναι να παραθέτουμε όλες τις αληθινές εμπειρίες, είτε θετικές είτε αρνητικές.

Άρα στα δικά σου παιδιά ήταν δικαιολογημένη και αιτιολογημένη η θερμοκοιτίδα, και ευτυχώς που  βρισκόσαστάν σε δημόσιο νοσοκομείο, και όχι σε κάποια επαρχιακή ιδιωτική κλινική. Γιατί τα δημόσια νοσοκομεία, είναι ασφαλή, αυτό είναι αλήθεια. (όπως και κάποια ιδιωτικά πχ διαβαλκανικό)

να σου δώσω όμως και την άλλη οπτική. Σε έμενα η γιατρός την ώρα που με άνοιγε παραδέχτηκε ότι "πήρα πολύ στραβά την (αχρείαστη) πρόκληση. Άρα, εάν δεν έκανα πρόκληση πιθανόν να μην έκανα καισαρική, και επομένως πιθανόν να μην έμπαινε το παιδί θερμοκοιτίδα. Άρα το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι και πάλι πολύ μεγάλη προσοχή στο γιατρό, να κοιτάζει το δικό μας και όχι το δικό του συμφέρον. 

Δυστυχώς θα έπεσες σε περίπτωση. Εμένα με ενημέρωσαν ότι χρειάζομαι καισαρική γιατί το παιδί δεν κουνιόταν και είχε τυλιχτεί ο λόρος στο λαιμό του. Ειλικρινά εκείνη τη στιγμή που το άκουσα αν είχατε ένα μαχαίρι θα άνοιγα την κοιλιά μου μόνη μου αμέσως! 

Η καισαρική ήταν άψογη, με επισκληριδιο γιατί είχα φάει, μου έφεραν το παιδί μόλις συνήλθα λίγο και το έβαλαν στο στήθος. Το είχα στο δωμάτιο όλη μέρα και για να του δώσουμε φόρμουλα 2-3 φορές έπρεπε να το ζητήσουμε και να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση. 

Μονοκλινο, καθαριότητα φοβερή, τυπικοί στα επισκεπτήρια, τους πέταγαν όλους έξω όταν τελείωναν και γλίτωνα από θείες και πεθερά :-D, μαθήματα θηλασμού και φροντίδας του μωρού κτλ.

Κρίμα που το έζησες αυτό. Καταλαβαίνω ότι είναι φοβερά τραυματική εμπειρία. Η αλήθεια είναι όμως ότι ούτε και στο ιδιωτικό θα έβρισκες άκρη. Και εκεί τρελή θα σε έβγαζαν και θα κάλυπταν το γιατρό τους. Δεν τους συμφέρει να παραδεχτούν λάθος και να χαλάσουν τη φήμη τους.

Μα δε σε αμφισβητώ, απλά λογικά έπεσες σε κακή επικοινωνία, ως προς τη θερμοκοιτίδα και την ανάγκη της, μου ακούγεται παράλογο να φορτωθεί το νοσοκομείο με ένα έξοδο που σίγουρα είναι μεγάλο, αν είναι άχρηστο. Για τη αχρείαστη καισαρική, δυστυχώς είναι πολύ πιθανό σενάριο, σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία :( Μαζί με τη βιαστική πρόκληση.

Λοιπόν, το ένα βιβλιάριο έχει στην πρώτη σελίδα ιστορικό, σε ξεχωριστό χαρτί με συρραπτικό, που εξηγεί τι συνέβαινε όσο το παιδί ήταν στο νοσοκομείο. Το δεύτερο απλά γράφει ότι μπήκε σε θερμοκοιτίδα χωρίς καμία απολύτως εξήγηση. Άρα μάλλον είναι θέμα γιατρού, το πόσο λεπτομερής θέλει να είναι και να εξηγήσει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...