Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πολύ Pipi! θα αγοράσω το swing της medela να αρχίσω την αποθήκευση. Στη δουλειά είναι δύσκολο, άσε που δεν μπορώ να βγάλω με το χέρι, θα δω μηπως καταφέρω με το θήλαστρο να ξεκλέβω χρόνο και να κάνω άντληση σε κάποιο χώρο.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

Καλύτερα να νοίκιαζες ένα νοσοκομειακό. Αν δεν μπορείς να αντλείς στη δουλειά και να το μεταφέρεις σπίτι τότε όλες οι αντλήσεις για τράπεζα θα πρέπει να γίνονται το απογευμα μόνο παράλληλα με θηλασμό. Μόνο το νοσοκομειακό θα σε βοηθήσει να αντλείς μεγάλη ποσότητα σε σύγκριση με το swing. Αν δεις ότι πας καλά με τις αντλήσεις, επιστρέφεις το νοσοκομειακό και συνεχίζεις μονο με το swing.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα Αγλαία & κορίτσια,

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλες και πρώτα από όλα εσένα Αγλαία, που με την βοήθειά σου θηλάζουμε ακόμα :D

Ωστόσο χρειάζομαι την βοήθεια και την εμπειρία σας για δυο θεματάκια ακόμα..

1ον: Τον Σεπτέμβρη πρέπει να κάνω ένα αυθημερόν ταξίδι στη Ρόδο.

Όλοι μου λένε να αφήσω την μικρή πίσω γιατί θα είναι ταλαιπωρία για κείνη.

Επομένως, σκέφτομαι :

• θα μείνει με τους γονείς μου. Εντάξει, τρώμε φρουτόκρεμα & κρεατοχορτόσουπα, άντε να φάμε και το γιαουρτάκι, αλλά γαλατάκι δεν θα πιεί?Σημείωση δεν έχουμε αντικαταστήσει θηλασμό εώς τώρα.Θηλάζουμε κάθε 4 ώρες συν τα δυο γεύματα.
  • Τις ώρες που δεν θα θηλάσει η μικρή, θα γεμίσω την Ρόδο ή το αεροπλάνο γάλατα? :oops: ή μήπως θα γίνω Pamela Anderson από το πρήξιμο?
  • Οπότε αγοράζω θήλαστρο?

2ον:Τον Οκτώβρη γυρνάω στην δουλειά :(.Θέλω να συνεχίσω τον θηλασμό, οπότε φαντάζομαι πως θα θηλάζει πριν φύγω, όσο λείπω θα τρώει τα γεύματά της και θα ξαναθηλάζουμε όταν γυρνάω.

Ερώτηση:

• Εγώ τι θα κάνω 9 ώρες που δεν θα θηλάσει η μικρή?

Είναι σωστό να προβώ στην αγορά θήλαστρου?:?

(σκεφτομαι για το swing της medela)

Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο τόπικ..

catcatard20080919_0_Marianna+is.png

Θα υπολογίσεις περίπου πόσο γάλα πίνει μέσα στην ημέρα και θα αφήσεις ανάλογα. Μπορείς να κάνεις και καμια πρόβα για να δεις πόσο περίπου πίνει.

Θα αντλείς όσο θα λείπεις για να μην πρηστείς ή καταλήξεις σε καμια μαστίτιδα. Βέβαια μια μέρα δεν είναι πολύ απλά να μην δυσφορήσεις εσύ. Αν αντλήσεις πριν πας στο αεροδρόμιο και μετά όταν φτάσεις κι ύστερα μέσα στην μερα όσο μπορείς, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Αν μπορέσεις να δανειστείς από κάποια κοπέλα το θήλαστρο της για να πας στη Ρόδο θα είναι καλύτερα. Το μωρό σου θα είναι μεγαλο όταν πας για δουλειά και μπορεί να μην θέλει να πιει γάλα όσο θα λείπεις και να σε περιμένει κάθε φορα. Οπότε αν αγοράσεις μπορεί να πάει άχρηστο μετά.

Τις 9 ώρες που θα λείπεις θα τρώει το φαγητό της, τη φρουτόκρεμα και αντλημένο (αν το δεχτεί). Όταν θα γυρίζεις θα την θηλάζεις όσο θέλει.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Καλημέρα,

Σε ευχαριστώ Pipi που μου απάντησες.Εντάξει με την Ρόδο, αλλά όταν πιάσω δουλειά δεν θα έχω πρόβλημα αν δεν κάνω τουλάχιστον μια άντληση το διάστημα που θα είμαι εκεί? Θα το αντέξει ο οργανισμός μου?

Το έχω υπόψιν μου οτι μπορεί να μην το δεχτεί το αντλημένο γάλα.

Το μπιμπερό δεν το θέλει και το ποτηράκι δεν το χρησιμοποιεί ακόμα γιατί δεν της αρέσει το νερό.

Γιαυτό έχω ενδοιασμούς με το τι να κάνω τελικά.

catcatard20080919_0_Marianna+is.png

Διαφημίσεις

Πολλές κοπέλες, που επέστρεψαν στη δουλειά περίπου στο χρόνο και το μωρό τους δεν ήθελε να πιει αντλημένο όσο έλειπαν, δεν άντλησαν γιατί προσαρμόστηκε το στήθος τους. Ίσως να αντλήσεις λίγο στην αρχή μέχρι να προσαρμοστεί κι ύστερα να μη χρειάζεται.

Είναι και στο μωρό. Αν γυρνώντας στο σπίτι το μωρό σου θηλάζει συνέχεια και το βράδυ τότε δεν νομίζω να μειωθεί η παραγωγή σου οπότε η άντληση μπορεί να είναι περιττη. Αν όμως δεχτεί να πιει γάλα σου όσο εσύ λείπεις τότε ίσως και να χρειαστεί να αντλήσεις στη δουλειά για να ενισχύεις την τράπεζα σου.

Τέλος πάντων, θέλω να καταλήξω στο ότι όταν γυρίσεις θα δεις πως θα πάνε τα πράγματα, δεν μπορείς από τώρα να ξέρεις. Περισσότερα θα σου πουν κι οι έμπειρες σε αυτό το θέμα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες! Γράφω για να ζητήσω τα φώτα σας στο θέμα του θηλασμού και των αντλήσεων εκ μέρους της αδερφής μου που δεν μπαίνει στο forum.

H μπέμπα της αδερφής μου γεννήθηκε 4 κιλά και είναι σήμερα 6.800.Θηλάζει αποκλειστικά ανα δίωρο περίπου.

Θα γίνει πέντε μηνών στις 6 Ιουλίου.Τον ίδιο μήνα η αδερφή μου θα πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά και θα λείπει από το σπίτι από τις 7 έως τις 16.30. Νοίκιασε το θήλαστρο symphony το οποίο δεν έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ακόμη.

Θα ήθελα να με διαφωτίσετε πάνω στα εξής:1) Αντλήσεις που θα πρέπει να κάνει ανα 24 ωρο, 2) Πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί το πρόγραμμα των θηλασμών και 3)Αν λόγω των ωρών απουσίας και της ανάπτυξης της μικρής θα πρέπει να δοθεί συμπλήρωμα. Ευχαριστώ!

καλημερα θα ηθελα τη συμβουλη σας.ειμαι πολυ μπερδεμενη.ο ζαχαρενιος μου ειναι οχτω μηνων τρωει πολυ λιγο απτις στερεες του δινω φρουτα το πρωι το μεσημεριανο του και μερικες φορες αν τραβαει και κανα απογευματινο γιαουρτακι.το θεμα ειναι οτιθα επιστρεψω στη δουλεια τον αυγουστο και δε ξερω τι να κανω με το γαλα.θηλαζω πριν και μετα απο καθε γευμα εκτος απο τη φρουτοκρεμα που του δινω λιγο νερακι για να τον αποσπασω απτο θηλασμο σιγα σιγα.τραπεζα ξεκινησα τωρα να κανω με το θηλαστρο της αventοχι σε τακτικη βαση βεβαια.αγχωνομαι παρα πολυ.εγω προσφερα πολυ τακτικα στηθος κατα τη διαρκεια της ημερας μπας και εκοβε και κανα θηλασμο βραδυνο αλλα που.εχουμε και τα δοντια μας που δε βγαινουν τα ατιμα και μας ταλαιπωρουν.ανυσηχω γιατι οπως εγραψα και παραπανω δε τρωει πολυ απτις στερεες πεντε κουταλακια max.και φοβαμαι για το βαρος του τι θα γινει αμα παω για δουλεια.το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν δυναμαι με τιποτα στη δουλεια να αντλω και δω ειναι το μεγαλο ερωτημα τι να κανω?τα νυχτερινα με χουν κουρασει πολυ που να παω και για δουλεια..αλλα απτην αλλη δεν θελουμε να διακοψουμε το θηλασμο.το να δινουν και ξενο οταν θα λειπω θα μειωσει τη παραγωγη μου φανταζομαι.ε??

Ο ΖΑΧΑΡΕΝΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ

τί ωράριο θα δουλεύεις; θα είναι 10 μηνών τότε το μωρό;

μέχρι τοτε μπορείς πάντως να φτιάξεις μια μικρή τράπεζα με γάλα.

Φυσικά αν λειπεις αρκετές ώρες και το μωρό δεν θηλάζει, και δεν αντλεις, η παραγωγή σου θα μειωθει.

και κατι τελευαταίο, γιατί λές οτι αποκλείεται να αντλήσεις γάλα στη δουλειά σου; καποιες φορές ειναι πολύ δυσκολο - το ξέρω- (κι εγώ οταν γυρισα ηταν 5 μηνων ο μικρος και αντλουσα 2 φορές στο 8ωρο σε δυσκολες συνθήκες) αλλά τελικά γίνεται...

καλημερα θα ηθελα τη συμβουλη σας.ειμαι πολυ μπερδεμενη.ο ζαχαρενιος μου ειναι οχτω μηνων τρωει πολυ λιγο απτις στερεες του δινω φρουτα το πρωι το μεσημεριανο του και μερικες φορες αν τραβαει και κανα απογευματινο γιαουρτακι.το θεμα ειναι οτιθα επιστρεψω στη δουλεια τον αυγουστο και δε ξερω τι να κανω με το γαλα.θηλαζω πριν και μετα απο καθε γευμα εκτος απο τη φρουτοκρεμα που του δινω λιγο νερακι για να τον αποσπασω απτο θηλασμο σιγα σιγα.τραπεζα ξεκινησα τωρα να κανω με το θηλαστρο της αventοχι σε τακτικη βαση βεβαια.αγχωνομαι παρα πολυ.εγω προσφερα πολυ τακτικα στηθος κατα τη διαρκεια της ημερας μπας και εκοβε και κανα θηλασμο βραδυνο αλλα που.εχουμε και τα δοντια μας που δε βγαινουν τα ατιμα και μας ταλαιπωρουν.ανυσηχω γιατι οπως εγραψα και παραπανω δε τρωει πολυ απτις στερεες πεντε κουταλακια max.και φοβαμαι για το βαρος του τι θα γινει αμα παω για δουλεια.το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν δυναμαι με τιποτα στη δουλεια να αντλω και δω ειναι το μεγαλο ερωτημα τι να κανω?τα νυχτερινα με χουν κουρασει πολυ που να παω και για δουλεια..αλλα απτην αλλη δεν θελουμε να διακοψουμε το θηλασμο.το να δινουν και ξενο οταν θα λειπω θα μειωσει τη παραγωγη μου φανταζομαι.ε??

βασικα σημαντικο ειναι το ωραριο που θα δουλευεις αλλα και παλι το μωρο θα ειναι και πιο μεγαλο τοτε και ισως εμπλουτιζοντας τις τροφες του η ζητησει σε γαλα να γινει και μικροτερη.

παρολα αυτα καλα κανεις και φτιαχνεις τραπεζα και καλυτερα θα κανεις αν εφαρμοσεις προβες απουσιας ωστε να δεις και πως τα παει με το μπιμπερο, την απουσια σου αλλα και την ποσοτητα που θελει να πινει..

σε αυτο που δεν ξερω να σου απαντησω ειναι αν θα χρεαζεσαι καποια αντληση εν ωρα εργασιας..

Διαφημίσεις

κοριτσια στη δουλεια μου εχω να κανω μονο με αντρες(φανταρους)και ειναι σε εξωτερικο χωρο.οποτε λιγο δυσκολο να μπω σαυτη τη διαδικασια των αντλησεων.ασε που μπορει το ωραριο μου να μη μπορω να το αλλαξω σε κανονικο οχταωρο και να πρεπει δυο μερες ναμαι μεσα δυο εξω....γιαυτο ανεφερα για προσφορα και ξενου

Ο ΖΑΧΑΡΕΝΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ

Καλημέρα σας!

Τον Σεπτέμβριο θα γυρισω στην εργασία μου και επειδή είναι λιγάκι μπερδεμένα όλα στο μυαλό μου σχετικά με τη διατροφή του μωρού μου οταν δεν θα ειμαι κοντα του να του δώσω το γαλατάκι μου, θα ήθελα να ρωτήσω μήπως πρέπει να ξεκινήσω την δημιουργία τράπεζας?

Αυτή τη στιγμή κάνω αποκλειστικά άντληση και μου φτάνει γενναιοδωρα για τα γευματα της ημέρας. Άντληση κάνω κάθε περίπου 5 ώρες μέχρι να αδειάσουν και τα δυο στήθη. Η παραγωγή κυμαίνεται από 150-240 ml τη φορά.

Τι θα με συμβουλέυατε να κάνω ώστε να αρχίζω να αποθηκέυω?

Ευχαριστώ πολύ!

T9oHp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Aglaia, η κόρη μου είναι 5,5 μηνών κι ξεκινήσαμε κρέμα βανίλια (τρώει το πολύ 2 κουταλίες σούπας νερό με κοφτή σούπας κρέμα) και θηλάζω αποκλειστικά. Είχε δοκιμάσει η μητέρα μου κι ο σύζυγος να την θηλάσουν με μπιμπερό με δικό μου γάλα αλλά δεν έπινε με τίποτα, όταν γύρισα σπίτι την θήλασα. Έχω χειροκίνητο θήλαστρο της Medela κι δυσκολεύτηκα πολύ να αντλήσω 70ml γάλα. Στις 31 Αυγούστου επιστρέφω στην δουλειά. Θηλάζω 7-8 φορές την ημέρα. Από συμβουλές σου που έχω διαβάσει είπα να νοικιάσω το Symphony της Medela. Θέλω να σε ρωτήσω το εξής: Πότε να νοικιάσω το θήλαστρο για να ξεκινήσουν να της δίνουν από το μπιμπερό; Θα καταφέρουν να πιει από το μπιμπερό, γιατί θα δουλεύω πρωί 8-14,30 και 2 φορές την εβδομάδα κι απόγευμα 17,30-21,30; Κι πόσα ml πρέπει να υπάρχει ως απόθεμα στο ψυγείο;

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

Γεια σας και απο μένα! να που ήρθε η ώρα να σκεφτώ και εγώ τι θα γίνει όταν θα επιστρέψω στη δουλειά, αφού ο καιρός πέρασε και σε λιγότερο απο 2 μήνες τα κεφάλια μέσα!!!! Το κοριτσάκι μου θα είναι με το καλό όταν επιστρέψω στη δουλειά 11μηνών.το πρόβλημά μας είναι το εξής: ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΙΜΠΕΡΟ!! αρνείται, τώρα έχει αρχίσει δειλά δειλά να πίνει λίγο νεράκι αλλά μην φανταστείτε.. δεν θέλει να το βάζει στο στόμα της..με το φαγητό τα πηγαϊνει μέτρια, άλλες μέρες τρώει ικανοποιητικά και άλλες όχι..αυτό που θα ήθελα να μου πείτε όσες το έχετε αντιμετωπίσει και εσύ Αγλαία σε παρακαλώ ως ειδική στο θέμα, είναι αν τις ώρες που θα λείπω απο το σπίτι, δηλαδή 10 με 16.00 αν είναι απαραίτητο το γάλα; και αν ναι ποσο γάλα θα πρέπει να αφήνω; το ρωτάω γιατί με το θηλασμό δεν ξέρω ποσο πίνει και τώρα ακόμη πίνει στάνταρ 5 φορές την ημέρα, μπορεί και 6...αναλόγως ποσο θα το ζητήσει...με το θήλαστρο όσες φορές προσπάθησα δεν αντλώ αρκετό γάλα, δεν ξέρω γιατί και αγχώνομαι...δεν θέλω να σταματήσουμε το θηλασμό!! οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη!! βοηθείστε μας να μην αποθηλάσουμε και επιβεβαιώσω όλους τους κακεντρεχείς τους περιβάλλοντός μου που εχουν φαγωθεί να κόψω το θηλασμό απο καιρό!!

παπί-παπάκι, στην ηλικία αυτή (11μ) δεν ξεκινάμε μπιμπερό, πάμε κατευθείαν σε ποτηράκι.

Οι ώρες που θα λείπεις δεν είναι ιδιαίτερα πολλές, θα θηλάζεις καλά πριν φύγεις και μόλις επιτρέψεις και στο ενδιάμεσο θα τρώει 1-2 γεύματα στερεών. Τις υπόλοιπες ώρες που θα είσαι σπίτι, δεν θα δίνεις στερεές, μόνο θα θηλάζεις, εκτός αν σου δείξει το μωρό ότι επιθυμεί παραπάνω. Η κόρη μου άρχισε να ζητάει "μαμ" που δεν ήταν γάλα, κάπου 15 μηνών.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου γεια σας. Την Πέμπτη ΔΥΣΤΥΧΩΣ ξεκινάω την δουλειά μου. Το μωράκι μου είναι 2,5 μηνων και το θηλάζω φανατικά αποκλειστικά. Χρειαζομαι την πολυτιμη βοηθηεια σας για αλλη μια φορα. Θελω να σας κανω τις παρακατω ερωτησεις

1. Επειδη απο την μερα που πηρα το μωρο μου αγκαλια αποφασισα να το θηλασω (ποια εγω που ειχα ενδοιασμους και κομπλεξ) εχω αγορασει και ενα θηλαστρο σε περιπτωση που χρειαστει να λειψω για δουλειες για κανα δυο ωρες και το ταιζει η μητερα μου . Ολα καλα μεχρι εδω. Επισης εχω αγορασει τα σακουλακια της medela οπου εχω σκεφτει να εφαρμοσω ως εξης: Θα γεμιζω τα σακουλακια απο την προηγουμενη μερα 2-3 (οσο δηλαδη μπορω) ισα ισα δηλαδη να φτανει να γεμιζει ενα μεγαλο μπουκαλει τ ων 250ml. Διαβασα οτι ειναι καλυτερο να αποθηκευουμε το γαλα σε πλαστικα μπουκαλια η σακουλακια γιατι τα λευκα αιμοσφαιρια που εχει το γαλα μας προσκολουνται στα γυαλινα μπιμπερο και χανει στην ουσια η θρεπτικη αξια του γαλακτος μας. Αυτο ηταν μια παρενθεση. Καθε ποτε μπορω να κανω αντληση απο το στηθος μου? Καθε μιση ωρα? μια ωρα? Μηπως ταλαιπωρησω το στηθος μου και παθω τιποτα? Ποση ωρα να επιμεινω μεχρι να φτασω τα 150ml? να περιμενω κανενα 10λεπτο? Μετα ομως το μωρο θα θελει να φαει θα εχω γαλα για αυτο μετα? Οι θηλες μου δεν θα ειναι ταλαιπωρημενες?

2.Σημερα αγορασα το Humana (ξενο γαλα) διαβασα τις δοσολιες αλλα εχω αποριες. Γραφουν δοσολογιες για μωρα που πινουν αποκλειστικα ξενο γαλα. Εγω ας πουμε αν θελω λιγο ξενο γαλα τι ποσοτητα να βαζω? Κι αν δεν κανω σωστα την δοσολογια και μου βγει αραιο τα γαλα?

3. Θα φευγω απο το σπιτι κατα τις 8 και κατι . Θα το εχω θηλασει απο το πρωι πχ. στις 6:30 ετσι ωστε να ξαναπιει γαλα στις 9:30 και παει λεγοντας. Λετε να μου φτασει το δικο μου γαλα ρε κοριτσια? Εστω να του δινω λιγο ξενο γαλα (η μητερα μου δηλαδη) πως θα πετυχουμε την σωστη δοσολογια αφου στο κουτι λεειι για αποκλειστικη τροφη.....

Φοβαμαι οτι θα τα θαλασωσω.......

1. Κάνε άντληση όποτε θέλεις μέσα στην ημέρα. Αν η άντληση γίνεται σωστά (να βρέχεις με λίγο γάλα τις θηλές πριν ξεκινήσεις) το στήθος δεν θα πάθει τίποτα.

2. Γι' αυτό θα σε συμβούλευε καλύτερα ένας παιδίατρος. Δεν λέει σε πόσα μλ αντιστοιχεί μια μεζούρα σκόνη;

3. Να το θηλάζεις στις 6:30 και λίγο πριν φύγεις. Θα είσαι έτοιμη ντυμένη κι απλά θα βγάλεις το στήθος, θα θηλάσεις κι ύστερα έφυγες. Το δικό σου γάλα πιστεύω θα φτάσει μια χαρά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

aglaia,τι να κάνω; Μήπως μπορεί κάποια να με συμβουλέψει; Έχω γράψει παραπάνω το πρόβλημα μου. please help :-(

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

aglaia,τι να κάνω; Μήπως μπορεί κάποια να με συμβουλέψει; Έχω γράψει παραπάνω το πρόβλημα μου. please help :-(

Oταν θα πας στη δουλεια το μωρο σου θα ειναι 7 μηνων που σημαινει οτι θα εχεις αρχισει τις στερεες τροφες σιγα σιγα . Οταν θα λειπεις θα τρωει τις στερεες και οταν θα εισαι κοντα θα θηλαζεις ανεμποδιστα οποτε θελει .Τα σαββατοκυριακα πχ θα θηλαζεις πιο συχνα και ετσι δε θα χρειαστει να αντλεις γαλα . Εγω δουλευω δυστυχως απο οταν ηταν ο μικρος 26 ημερων και δουλευω εκτος του Ιουλιου και Αυγουστου τις εξης ωρες 15-21 , αντλουσα με το συμφονι και το ηλεκτρικο της αβεντ για 5 μηνες , οταν μπηκα ομως στις στερεες σταματησα να αντλω . Φυσικα δεν δινω κρεμες εμποριου αλλα φρουτοκρεμα και κρεατοχορτοσουπα , ξεκινα απο αρχες Αυγουστου με στερεες και ισως γλιτωσεις τις αντλησεις , δινεις οταν λειπεις στερεες οποτε σε βολευει και μετα μονο γαλα . Εμενα πχ τρωει φρουτα στις 11 και κρεατοχορτοσουπα στις 17 το απογευμα , ακομη και τωρα που δεν δουλευω συνεχιζω το ιδιο προγραμμα . Για την παραγωγη μην ανησυχησεις , εγω ειχα τοσο πολλη γαλα , που χωρις επιθεματα δεν εκανα βημα και ομως προσαρμοστηκε στις υπαρχουσες αναγκες . Καλη συνεχεια !!!!!!!!!!

Φοβαμαι οτι θα τα θαλασωσω.......

Τι ωρα θα επιστεφεις απο τη δουλεια ; Πρεπει να αντλεις μαλλον με ενα καλο θηλαστρο οπως το symphony για να γλιτωνεις και χρονο , ποσα γευματα θα χανει; Το στηθος δεν παθαινει τιποτα οταν αντλεις , εγω αντλουσα 4-6 φορες την μερα και απο τα 2 στηθη για 5 μηνες . Ο,τι θελεις ρωτα με .

Καλησπέρα

να ρωτησω και εγω κάτι κορίτσια αν μπορείτε να με συμβουλεύσετε. Ο μικρούλης μου είναι 8 μήνων και τον θηλάζω όταν είμαι σπιτι και οταν δουλεύω τρώει κρεμουλα και φρουτόκρεμα. Αντλώ κάθε μεσημέρι που σχολάω και τον ταίζω εκείνη την ώρα. Αρχικά το ε΄κανα αυτο για να αποσυμφορίζομαι αλλά τωρα δεν έχω τόσο γάλα και δεν πρηζομαι αλα αντλώ ακόμα για να μη μου μειωθεί η παραγωγή. Είναι λάθος αυτο? Επειδη μου τρλωει αρκετο χρόνο η αντληση και θα μπορουσα να ξεκουράζομαι εκινη τη μιση ώρα ανρωτιέμαι αν γίνετια μον να τον ταιζω εκίνη την ώρα και ναμην αντλώ. Εξάλλου αντλώ και το πρωι πριν παω δουλειά και ότι βγαζω το πάω στην κοπέλα και του φτιάχνει την κρεμούλα του με αυτό.

Επισης ήθελα να ρωτησω αν είναι λαθοσ που του δινω την κρεατόσουπα στις 6μιση το απογευμα επειδη τοτε με βολευει. Η γιατρος μουπε πως ειναι καλυτερα να τρωει τη χορτοσουπα το μεσημερι όπςσ λοι οι ανθρωποι τρωνε μεσημεριανο και να μην πινει γαλα τοτε αλλα το απογευμα. Εσεις τι λέτε?

Καλησπέρα

να ρωτησω και εγω κάτι κορίτσια αν μπορείτε να με συμβουλεύσετε. Ο μικρούλης μου είναι 8 μήνων και τον θηλάζω όταν είμαι σπιτι και οταν δουλεύω τρώει κρεμουλα και φρουτόκρεμα. Αντλώ κάθε μεσημέρι που σχολάω και τον ταίζω εκείνη την ώρα. Αρχικά το ε΄κανα αυτο για να αποσυμφορίζομαι αλλά τωρα δεν έχω τόσο γάλα και δεν πρηζομαι αλα αντλώ ακόμα για να μη μου μειωθεί η παραγωγή. Είναι λάθος αυτο? Επειδη μου τρλωει αρκετο χρόνο η αντληση και θα μπορουσα να ξεκουράζομαι εκινη τη μιση ώρα ανρωτιέμαι αν γίνετια μον να τον ταιζω εκίνη την ώρα και ναμην αντλώ. Εξάλλου αντλώ και το πρωι πριν παω δουλειά και ότι βγαζω το πάω στην κοπέλα και του φτιάχνει την κρεμούλα του με αυτό.

Επισης ήθελα να ρωτησω αν είναι λαθοσ που του δινω την κρεατόσουπα στις 6μιση το απογευμα επειδη τοτε με βολευει. Η γιατρος μουπε πως ειναι καλυτερα να τρωει τη χορτοσουπα το μεσημερι όπςσ λοι οι ανθρωποι τρωνε μεσημεριανο και να μην πινει γαλα τοτε αλλα το απογευμα. Εσεις τι λέτε?

Εννοείς ότι το μεσημέρι γυρνάς σπίτι, αντλείς και δίνεις το αντλημένο; Αν ναι, τότε δεν εξυπηρετεί αυτό σε τίποτε την παραγωγή, καθώς, ό,τι θα έπινε το μωρό θηλάζοντας, το πίνει αντλημένο, δεν βγάζεις παραπάνω.

Νομίζω ότι είναι περιττή ταλαιπωρία να αντλείς και να το δίνεις εσύ στο μωρό. Το αντλημένο το αφήνουμε να το δίνουν οι άλλοι και όταν είμαστε μαζί θηλάζουμε και το πολύ-πολύ να αντλήσουμε για την άλλη μέρα.

Προσωπικά, θα άφηνα να δίνουν τις στερεές στις ώρες της απουσίας μου και τις ώρες που θα ήμουν σπίτι θα θήλαζα μόνο. Αλλά μπορείς να δίνεις το γεύμα όποια ώρα σε βολεύει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ευχαριστώ πολύ αρχοντούλα, οπότε θα ξεκινήσω τον Αύγουστο στερεές τροφές κι ελπίζω μέχρι να πάω για δουλειά να τα έχει συνηθίσει.

Το θήλαστρο πότε να το νοικιάσω?

Αμαρετο δεν του δινω αυτο που αντλώ. Απο το 1 αντλώ και απο το άλλο του δινω και φυλάω στην καταψυξη το αντλημένο απο το πρωι και το μεσημερι και σιγα σιγα τα παω το πρωισ την κοπέλα για την κρεμα του. Τώρα όμως που αρχισε φρουτοκρεμα το μωρο δεν πολυπίνει γαλα το μεσημέρι και φβαμαι οτι αν καταληξει να πινει πρωι βραδυ γαλα θα μου μειωθεί αν δεν ανλτώ. Ουσιαστικα δεν το χρειαζομαι το γαλα του μεσημεριου που αντλώ γιατι μου φτανει το πρωινο απλα αντλω για την παραγωγη. Τι λες? Αν δεν αντλώ υπάρχει περιπτωση να μου σταματησει το γάλα αν αρχισει να τρώει μονο πρωι βράδυ?

Επειδη τρώει 3 γευματα στερας τροφης δε μπορει να του δινει και τα 3 η κοπελα το πρωι οποτε αναγαστικα το απογευμα του δινω εγω τη χορτοσουπα του. Κάνω κατι λάθος?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...