Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαριχουάνα/ινδική κάνναβη & αποποινικοποίηση;

πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;  

276

1. 1. πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;

• όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό, όπως και να έχει
      205
    • όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί κάτι τέτοιο
      72
    • ναι εάν το κράτος φροντίσει να τεθούν οι απαραίτητες συνθήκες (ενημέρωση/πρόληψη/φορείς)
      383
    • ναι ακόμα και αν δεν υπάρχει στρατηγική ενημέρωσης/θα βοηθήσει η νομιμοποίηση και απο μόνη της - οι γονείς ας αναλάβουν να ενημερωθούν/ενημερώσουν τα παιδιά τους
      303

Recommended Posts

Όχι ειπώθηκε και αυτό, πως είμαστε βλαχάρες εμείς! Χαχαχαχα Anyway δε δίνω σε αυτά σημασία, γενικά το είπα.

Απλά μεγαλώνουμε παιδιά, που αισοδοξούμε να τα κάνουμε υγιείς πολίτες. Άτομα διαυγή και έξυπνα. Άτομα με οξεία αντίληψη. Και με αυτά που διαβάζω απογοητεύομαι. Απογοητεύομαι που καταρρίπτονται πραγματικότητες. Απογοητεύομαι που γινόμαστε έρμαια συμφερόντων. Έρευνες, έρευνες, έρευνες που πραγματικά δε μου λένε τίποτα. Απτά παραδείγματα, άλλα μού έδειξαν. Σαφώς υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, αλλά υπάρχει και μια άλλη πιο σκοτεινή κι όχι τόσο πασπαλισμένη με ασημόσκονη....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 567
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σαφώς υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, αλλά υπάρχει και μια άλλη πιο σκοτεινή κι όχι τόσο πασπαλισμένη με ασημόσκονη....

αααααααααααακριβως..οποτε αυτο ψάχνουμε όλοι...ΠΩΣ αυτη η διολου "γοητευτική" πλευρά εξαλειφθεί ίσως τελικά και με τρόπους που φαινονται ΄"περιεργοι" όπως η αποποινικοποίηση

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

[quote name=Thaumataki;2009843

Απλά μεγαλώνουμε παιδιά' date=' που αισοδοξούμε να τα κάνουμε υγιείς πολίτες. Άτομα διαυγή και έξυπνα. Άτομα με οξεία αντίληψη. [/quote]

απλά εχε υποψη σου πώς υπάρχουν χρονιοι χρήστες κάναβης...οχι περιστασιακοι αλλά "κανονικοί" που ειναι απολύτως λειτουργικά μέλη της κοινωνίας, συγκροτημένοι, νομοταγεις, ηρεμοι, οικογενειάρχες κλπ κλπ κλπ

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

αααααααααααακριβως..οποτε αυτο ψάχνουμε όλοι...ΠΩΣ αυτη η διολου "γοητευτική" πλευρά εξαλειφθεί ίσως τελικά και με τρόπους που φαινονται ΄"περιεργοι" όπως η αποποινικοποίηση

Άρα πρέπει να ληφθούν μέτρα δραστικά. Μέτρα με ευαισθησία πάνω απ' όλα κι οχι να καταφεύγουμε στην εύκολη και συμφέρουσα -κυρίως- λύση. Μιλάμε για ναρκωτικά και οχι για στραγάλια. Θέματα ευαίσθητα, χρείζουν ειδικής αντιμετώπισης.

Θέλουμε ενημέρωση, εκστρατεία, αφύπνιση, ευαισθητοπίηση και οχι κίνητρο για χρήση.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Μια πρώτη ανάγνωση στο προφίλ των χρηστών (και των οικογενειών τους)..., από ειδικούς...

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΙΑ ΕΥΑΛΩΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Submitted by Artemis on Wed, 11/11/2009 - 16:55

merimna_-_elpida_-_apofash_0.jpg

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΙΑ ΕΥΑΛΩΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το μόνιμο άγχος των γονιών είναι να μη «μπλέξει» το παιδί με τα ναρκωτικά . Κανένας έφηβος δεν έγινε τυχαία τοξικομανής. Πίσω από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών κρύβεται η κρίση του παιδιού και κυρίως η κρίση της οικογένειας του.

Της Μαρίας – Αμέλιας Αργυράκη

ψυχολόγου, οικογενειακού συμβούλου της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ M.K.O. »

Η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών από τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πανάρχαια χρόνια. Συνεχίζει όμως και στις ημέρες μας να αποτελεί ένα από τα πιο επώδυνα αγκάθια της δυτικής κοινωνίας, φυλακίζοντας στα δίχτυα της τα νεότερα και σίγουρα πιο ευάλωτα μέλη της, τους εφήβους.

ΕΦΗΒΟΙ

Εφηβεία είναι η χρονική περίοδος που παρεμβάλλεται μεταξύ της παιδικής και της ενήλικης ζωής του ατόμου. Δεν είναι απλώς μια ανακεφαλαίωση των παιδικών ψυχοσυγκρούσεων, αλλά μια ξεχωριστή περίοδος εξέλιξης. Είναι μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις, συναισθηματική αστάθεια, με έντονες(εκρηκτικές) ψυχολογικές και σωματικές αλλαγές.

Η είσοδος σε αυτό το στάδιο εξέλιξης σηματοδοτεί μια βίαιη ρήξη μέσα σε αυτό που ο έφηβος θέλει για τον εαυτό του και σε αυτό που οι άλλοι θέλουν από αυτόν.

Η αλλαγή, το καινούργιο, πάντα συνοδεύεται από φόβο και αντίσταση. Η αλλαγή απαιτεί ικανότητες προσαρμογής και αναδόμησης των συναισθημάτων, των προσωπικών αξιών και των σχέσεων με τους γύρω μας. Αυτή είναι και η πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίζουν άμεσα ο έφηβος και τα πιο στενά του πρόσωπα – η οικογένεια του.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η οικογένεια αποτελεί ένα βασικό κοινωνικό κύτταρο μέσα στο οποίο ο έφηβος ζει. Είναι ένα ζωντανό σύστημα, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται επηρεαζόμενο από τις κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές. Η οικογένεια είναι ο πρώτος και κύριος παράγοντας κοινωνικοποίησης του παιδιού. Το πέρασμα στην ωριμότητα και ο αποχωρισμός της παιδικής ηλικίας είναι συνυφασμένα με την απομάκρυνση από στενά πλαίσια της οικογένειας και της αναζήτησης μιας θέσης μέσα στην κοινωνία, την απόκτηση μιας ταυτότητας (πιθανώς το πιο δύσκολο να αποκτήσει κάποιος στη ζωή του).

Οι γονείς έχουν ευθύνη να στηρίξουν τον έφηβο σε αυτήν την προσπάθεια οικοδόμησης του δικού του ψυχικού ιδεολογικού και πολιτισμικού εγώ. Η οικογένεια οφείλει να είναι σε θέση να θεσπίσει κανόνες, να θέτει όρια, να προβάλει αξίες και στάσεις, να εμπνέει ασφάλεια και σταθερότητα στον έφηβο. Να καλλιεργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η διαδικασία ανεξαρτητοποίησης του εφήβου από τον πυρήνα της οικογένειας να γίνει ανώδυνα και με υγιή τρόπο. Αυτή όμως είναι μια δύσκολη αποστολή , τη στιγμή που η σημερινή κοινωνία αρνείται στο νέο οποιαδήποτε αναγνώριση ενηλικίωσης και τον παροτρύνει να παραμείνει εγκλωβισμένος στο μικρόκοσμο της δικής του οικογένειας.

Χωρίς κοινωνική αναγνώριση ο έφηβος δεν μπορεί να υπευθυνοποιηθεί και να ωριμάσει. Παραμένει καθηλωμένος στις εξαρτησιακές του σχέσεις με το περιβάλλον.

Η κοινωνικοποίηση του έφηβου εμποδίζεται ακόμα περισσότερο από τους φόβους και τις ανασφάλειες της οικογένειας σε κάθε προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης κάθε φορά που ο έφηβος διεκδικεί την αυτονομία του. Η οικογένεια δέχεται μεγάλη πίεση με αποτέλεσμα να αποδιοργανώνεται να χάνει την ισορροπία της, ανίκανη να προσαρμοστεί σε μια καινούργια πραγματικότητα: παύει να είναι η οικογένεια ενός παιδιού και γίνεται η οικογένεια ενός εφήβου. Με αυτόν τον τρόπο ο νέος δεν μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα κοινωνικό ρόλο, να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις και να διαμορφώσει τη δική του ανεξάρτητη ταυτότητα, να διαπραγματευτεί μια καινούργια θέση στο οικογενειακό σύστημα.

Τη στιγμή που θα αρνηθεί τους γονείς, τα ιδανικά τους, τις οικογενειακές ιδεολογίες πρέπει να βρει γύρω του πρόσωπα κύρους για να ταυτιστεί μαζί τους. Αν ούτε αυτούς δεν μπορεί να βρει, τότε ο έφηβος έχει μεγάλη δυσκολία να δημιουργήσει την ταυτότητα του. Πιεσμένος από τις άλυτες εσωτερικές συγκρούσεις του, τις οποίες δεν καταφέρνει να χειριστεί αποτελεσματικά, οδηγείται στην κρίση, που με αφόρητη οδύνη διαπερνά ολόκληρη την ύπαρξη του. Αυτό το γεγονός μπορεί να τον οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις όπως η αυτοκτονία, παραπτωματικές συμπεριφορές, χρήση ουσιών κ.λ.π.

Η χρήση ουσιών που συχνά αρχίζει σε αυτή την ηλικία και μπορεί να οδηγήσει σε τοξικομανία, είναι συχνά η απάντηση του εφήβου στο φόβο του αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν οι γονείς του στην προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης του Ο έφηβος καταφεύγει στην « ευκολότερη» λύση, όπου θα νιώσει παροδικά ανεξάρτητος, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει ένα ενήλικο άτομο με ταυτότητα που συμπεριφέρεται υπεύθυνα και λειτουργεί αυτόνομα από τους γονείς του.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΙΑ

Τι ξέρουμε σήμερα σχετικά με τις οικογένειες των τοξικομανών; Σε τι διαφέρουν (αν διαφέρουν) αυτές οι οικογένειες;

Η απάντηση είναι περίπλοκη, από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί κάποια ειδική δομή ή κάποιο συγκεκριμένο προφίλ ούτε του εφήβου ούτε της οικογενείας που να οδηγεί από μόνο του στην τοξικομανία. Όμως, σύμφωνα με μελέτες, φαίνεται να υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που σε κάποιο βαθμό διαφοροποιούν αυτές τις οικογένειες ως προς τη λειτουργία τους.

Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά;

1. Η οικογένεια λειτουργεί με ελάχιστους και ασαφείς κανόνες και όρια.

2. Η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της είναι στερεοτυπική και δύσκαμπτη.( Τα δεν συζητάνε δημιουργικά μεταξύ τους, δεν αλληλοστηρίζονται).

3. Συχνά διαπιστώνεται η ύπαρξη ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, χωρισμών, έλλειψη συζυγικής συμμαχίας, σωματική και λεκτική βία.

4. Χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και αλκοόλ.

5. Σχέσεις εξάρτησης με τυχερά παιχνίδια(τζόγος).

6. Ο πατέρας είναι συνήθως απών συναισθηματικά, υπολειτουργικός, αδιάφορος, αναποτελεσματικός και συχνά χειραγωγείται από τη μητέρα.

7. Η μητέρα είναι υπςρλειτουργική – είναι υπερπροστατευτική(ελέγχει τα πάντα – τα προσωπικά αντικείμενα του εφήβου, τη συμπεριφορά του κ.λ.π.).

8. Παρατηρούνται παθολογικές συμμαχίες μεταξύ γονιών και παιδιών(συνήθως του αντίθετου φύλου, μητέρα-γιος, πατέρας-κόρη).

9. Ο υποψήφιος έφηβος τοξικομανής είναι συνήθως άτομο με κλονισμένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Φαίνεται πως, τελικά, κανείς δεν γίνεται τυχαία τοξικομανής, έστω και αν ισχυρίζεται ότι στράφηκε στις ουσίες από περιέργεια. Πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκεται η προσωπική του κρίση ως άτομο και η κρίση της οικογένειας του, που (δυσ)λειτουργεί ως καθρέφτης της κοινωνίας.

Κάνοντας χρήση ουσιών, ο έφηβος προσπαθεί να σταματήσει τη ροή του χρόνου, που τον ωθεί να κάνει βήματα προς τα εμπρός, να απελευθερωθεί, να ενηλικιωθεί. Όμως με αυτό τον τρόπο εγκλωβίζεται και άλλο μέσα στις ανασφάλειες και τις φοβίες του και γίνεται όλο και πιο ευάλωτος και ανίκανος να αυτονομηθεί. Η ουσία έρχεται να καλύψει την αίσθηση της αδυναμίας του και να του δώσει την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας της, την απόκτηση ενός ανύπαρκτου κοινωνικού status. Με αυτόν τον τρόπο νομίζει πως έχει αποκτήσει το πλαίσιο που του λείπει για να ζήσει σαν ενήλικας.

Υιοθετώντας την τοξικομανία σαν τρόπο ζωής, ο έφηβος δεσμεύει τους δικούς του διανοητικούς και συναισθηματικούς πόρους. Είναι το ζωντανό παράδειγμα μιας μορφής κοινωνικής αλλοτρίωσης. Είναι η έκφραση μιας βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που διαπερνά την οικογένεια, αφήνοντας συντρίμμια ψυχής στο πέρασμα της.

ΜΕΡΙΜΝΑ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

ΜΕΡΙΜΝΑ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

ΜΕΡΙΜΝΑ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3

Πραξιτέλους 183 – 185 35 Πειραιάς

Τηλ. : (210) 42.97.222 – (210) 42.97.000 Fax : (210) 42.97.410

e-mail: [email protected] Μέριμνα

πηγή : http://talkingdrugs.org/el/%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1

Διαφημίσεις

απλά εχε υποψη σου πώς υπάρχουν χρονιοι χρήστες κάναβης...οχι περιστασιακοι αλλά "κανονικοί" που ειναι απολύτως λειτουργικά μέλη της κοινωνίας, συγκροτημένοι, νομοταγεις, ηρεμοι, οικογενειάρχες κλπ κλπ κλπ

Μάρα με 6 ποτήρια κρασί και γίνεσαι γκολ. Και ο χ@$!κλή$ (συγγνώμη για τη δόκιμη έκφραση, δε το λέω υποτιμητκά), έχει διαύγεια όταν είναι υπό την επίρροια;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Θέλουμε ενημέρωση, εκστρατεία, αφύπνιση, ευαισθητοπίηση και οχι κίνητρο για χρήση.

αυτη ακριβως ειναι και η διαφορά μας. εσυ 8εωρεις την αποποινικοποιηση κινητρο πρός χρηση, εγώ την θεωρώ σε οτι αφορά στα ναρκωτικά μετρο ανθρωπιας αππεναντι στους χρηστες και ενας τρόπος προστασίας όπου επιλέγει να πάρει ναρκωτικά και σε οτι αφορά σητν καναβη θεωρώ οτι ειναι και εντελώς ακυρο το οτι ειναι ποινικοποιημενη η χρηση της

Μάρα με 6 ποτήρια κρασί και γίνεσαι γκολ. Και ο χασικλής (συγγνώμη για τη δόκιμη έκφραση, δε το λέω υποτιμητκά), έχει διαύγεια όταν είναι υπό την επίρροια;

8ελεις να σου απαντησω ειλικρινα νο ματερ γουατ?

πως τους ορίζεις? πόσα τσιγαριλίκια, κάθε πότε, για πόσα χρόνια?

Διαφημίσεις

η τοξικότητα και το κατα ποσο εχεις συνειδηση του τι παιζει ειναι ανάλογο του

- τι πηρες

- ποσο πήρες

- σε τι φαση εισαι οταν το πηρες

σε αναλογια με το αλκοόλ

- ποσο ηπιες

- τι ποιοτητας ηταν αυτο που ηπιες

- σε τι φαση βρισκόσουν οταν το ήπιες

οποτε συγκρινε πχ ενα μεθυσι σου με κρασάκι σε παρεάκι που γουσταρες και συγκρινε και ενα μεθυσι σου με μπομπα βερμουτ μετα απο γκομενοχωρισμο...

πως τους ορίζεις? πόσα τσιγαριλίκια, κάθε πότε, για πόσα χρόνια?

απο φοιτηταριο εως σημερα, 1 τσιγαριλίκι σοκολάτα την ημέρα

αυτη ακριβως ειναι και η διαφορά μας. εσυ 8εωρεις την αποποινικοποιηση κινητρο πρός χρηση, εγώ την θεωρώ σε οτι αφορά στα ναρκωτικά μετρο ανθρωπιας αππεναντι στους χρηστες και ενας τρόπος προστασίας όπου επιλέγει να πάρει ναρκωτικά και σε οτι αφορά σητν καναβη θεωρώ οτι ειναι και εντελώς ακυρο το οτι ειναι ποινικοποιημενη η χρηση της

θα μπορούσα, υπό όρους, να δω θετικά την αποποινικοποίηση... αλλά πρωτίστως εδώ μιλάμε για την νομιμοποίηση...

η τοξικότητα και το κατα ποσο εχεις συνειδηση του τι παιζει ειναι ανάλογο του

- τι πηρες

- ποσο πήρες

- σε τι φαση εισαι οταν το πηρες

σε αναλογια με το αλκοόλ

- ποσο ηπιες

- τι ποιοτητας ηταν αυτο που ηπιες

- σε τι φαση βρισκόσουν οταν το ήπιες

οποτε συγκρινε πχ ενα μεθυσι σου με κρασάκι σε παρεάκι που γουσταρες και συγκρινε και ενα μεθυσι σου με μπομπα βερμουτ μετα απο γκομενοχωρισμο...

Bρε Μάρα άμα πάρω τώρα τη βότκα και τη κατεβάσω μονορούφι, θα αρχίσω να κελαϊδάω για 1 μήνα, είτε προηγουμένως τσακώθηκα με τον άντρα μου, είτε όχι.

Άμα πιω ένα μπάφο τώρα, θα αρχίσω να χορεύω πεντοζάλη, πάλι είτε προηγουμένως τσακώθηκα με τον άντρα μου, είτε όχι.

Η διαφορά είναι πως εάν τσακωθώ μαζί του, θα το ρίξω στο ποτό ή το μπάφο για να ξεχαστώ. Ενώ εάν το κάνω για το γούστο μου, το κάνω για το γούστο μου. Οι παρενέργειες όμως θα είναι οι ίδιες.

iyuNp3.png4hNCp3.png

ζουπυ για να καταλαβω και να μπορω να σου απαντω πιο σωστα... αναφερεσαι στην καναβη ή στα ναρκωτικά? ενοοώ πως κατατασεις εσυ την καναβη για να το εχω ξεκαθαρο στο κεφαλι μου

Διαφημίσεις

Να διευκρηνησω ότι εγώ μιλάω αποκλειστικά για αποποιν.ινδικης κάναβις ΚΑΙ ΜΟΝΟ γι'αυτό εξεφρασα γνώμη και είμαι υπέρ.Thaumataki παιδί μου μη μασάς καλέ και γω στην ομάδα των βλαχαρων ανήκω στο φόρουμ και στις οπισθοδρομικες.so what; Θα μας χαλάσει το προξενιό; Χα χα χα

rQGhp3.png

Bρε Μάρα άμα πάρω τώρα τη βότκα και τη κατεβάσω μονορούφι, θα αρχίσω να κελαϊδάω για 1 μήνα, είτε προηγουμένως τσακώθηκα με τον άντρα μου, είτε όχι.

Άμα πιω ένα μπάφο τώρα, θα αρχίσω να χορεύν πεντοζάλη πάλι, είτε προηγουμένως τσακώθηκα με τον άντρα μου, είτε όχι.

Η διαφορά είναι πως εάν τσακωθώ μαζί του, θα το ρίξω στο ποτό ή το μπάφο για να ξεχαστώ. Ενώ εάν το κάνω για το γούστο μου, το κάνω για το γούστο μου. Οι παρενέργειες όμως θα είναι οι ίδιες.

:confused: βασικα προσπαθω να σου πω οτι ενιοτε οι παρενεργειες απο το αλκοόλ ειναι μεγαλύτερες απο της καναβης..μαλλον δεν στο ε8εσα εγω καλα

απο φοιτηταριο εως σημερα, 1 τσιγαριλίκι σοκολάτα την ημέρα

μάρα μου... μην παίζουμε με τις λέξεις...

Για να δεις αν είναι επιβλαβής - τη σοκολάτα θα την συγκρίνεις με την μαρουλοσαλάτα ή το μπρόκολο, της ιδίας κατηγορίας προιόντα! Αλλοιώς θα χαθούμε σε μια απέραντη... συγκριτική και θα καταλήξουμε πως πρέπει να πάμε να μείνουμε σε άλλο πλανήτη!

Το ένα τσιγαριλίκι την ημέρα, κάθε μέρα, για 15-20 χρόνια, δεν συνιστά (ψυχικό) εθισμό?

Και με αυτή την τελευταία ερώτηση, θα φύγω από τα ειδικά (εσύ-εγώ-κάποιος φίλος μου), να πάω στα πιο γενικά...

ζουπυ για να καταλαβω και να μπορω να σου απαντω πιο σωστα... αναφερεσαι στην καναβη ή στα ναρκωτικά? ενοοώ πως κατατασεις εσυ την καναβη για να το εχω ξεκαθαρο στο κεφαλι μου

φιλενάδα, δεν μπορώ να σου δώσω μια συγκεκριμένη απάντηση, τύπου ναι-όχι, είναι αρκετά σύνθετο για μένα το θέμα...

έχω πολλά να πω:rolleyes: απόψε, αύριο...:cool: είμαι και αρρωστούλα:P

so what; Θα μας χαλάσει το προξενιό; Χα χα χα

μπάλα δεν είδες εσύ καλέ?

ζοπακι μου δεν παιζω με τις λέξεις ειλικρινά.. δεν ξέρω ποσο ακόμη ευθύς να γινω στην απάντηση μου..πφφφφφφ αλλα οχι...δεν υποάρχει ψυχικος εθισμος

Ζητώ συγνώμη που το ξαναβάζω αλλά θεωρώ σημαντικό το τι λέει και τι ζητάει η Συμμαχία "αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά"

1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΟΤΡΟΠΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ:

Α) Θα στηρίζεται στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Β) Θα εναρμονίζεται με την επιστημονική γνώση και τη διεθνή εμπειρία

Γ) Θα αποσκοπεί στη προστασία της δημόσιας υγείας και των χρηστών, στον περιορισμό της διάδοσης των ουσιών στους ανήλικους, στην απεξάρτηση των χρηστών από την παρανομία, τον περιορισμό της χρήσης και της κατάχρησης γενικότερα.

2. ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Αναθεώρηση της ποινικής αντιμετώπισης των χρηστών ουσιών κατά τα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών όπου επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις (π.χ. δέσμευση διπλώματος οδήγησης ή χρηματικά πρόστιμα για τη κατανάλωση σε δημόσιους χώρους) και όχι ποινικές.

3. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΜΗ-ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ)

Α) Αποποινικοποίηση της προμήθειας και της κατοχής (μικρών ποσοτήτων) Κάνναβης για προσωπική χρήση.

Β) Νομιμοποίηση της καλλιέργειας μικρού αριθμού δενδρυλλίων Κάνναβης για προσωπική χρήση.

Γ) Νομιμοποίηση της Κάνναβης για ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Δ) Νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης για κατασκευαστικούς και βιομηχανικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μαζική και συστηματική παραγωγή της κλωστικής κάνναβης, όπως έχει αποδείξει και σχετική μελέτη των ΕΘΙΑΓΕ - Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2000), μπορεί να έχει σπουδαία αποτελέσματα για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και της υπαίθρου.

4. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΙΟΥΧΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΟΥΣ)

Διάθεση αυτών των ουσιών μέσα από κρατικούς, κλινικά ελεγχόμενους χώρους σε όλους τους εξαρτημένους χρήστες που τις έχουν ανάγκη, με ελεγχόμενη ιατρική συνταγογράφηση, σύμφωνα με την επιλογή των ίδιων των χρηστών, και με στόχο την απεξάρτηση ή τη συντήρησή τους. Ανάπτυξη προγραμμάτων καθαρών συνέργων και εναλλακτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, παράλληλα με τα “στεγνά” προγράμματα. Τακτικός γενικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος όλων των εξαρτημένων προσώπων, ανεξαρτήτως της υπαγωγής τους ή όχι σε ασφαλιστικό φορέα.

5. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ/ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες (Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία κ.α.) και πρόσφατα χώρες της λατινικής Αμερικής, έχουν διαμορφώσει ένα σύνολο αντιαπαγορευτικών πολιτικών για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις. Το Μεξικό, η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από εγκλήματα σχετιζόμενα με το εμπόριο ναρκωτικών, όπως και η Αργεντινή, αποποινικοποίησαν τη χρήση ναρκωτικών (όχι μόνο των "ελαφρών"). Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από Βραζιλία και Εκουαδόρ.

Δείτε σχετική ανάλυση: http://www.guardian.co.uk/commentisf...-latin-america

Ο πρ. Πρόεδρος της Βραζιλίας και επικεφαλής σχετικής επιτροπής ζητά την παγκόσμια αποποινικοποίηση χρήσης κάνναβης: http://www.guardian.co.uk/world/2009...riminalisation

Μήπως η αντιαπαγόρευση αυξάνει -έστω και βραχυπρόθεσμα- τη χρήση; Μάλλον όχι. Στη Βρετανία: Since cannabis was downgraded the proportion of young people using it has fallen each year from 25.3% in 2003-4 to 20.9% now. http://www.guardian.co.uk/society/20...ol.homeaffairs

Ακόμα και ο Economist συμφωνεί πως η νομιμοποίηση είναι η λιγότερο κακή λύση:

http://www.economist.com/opinion/dis...=hptextfeature

Άρθρο του Economist από το 1989 που επισημαίνει ότι η απαγόρευση διογκώνει τα προβλήματα που καλείται να λύσει http://www.economist.com/opinion/dis...ry_id=13251312

Άρθρο του CNN, Legalize drugs to stop violence, http://www.cnn.com/2009/POLITICS/03/...ugs/index.html

Το περιοδικό NewScientist στο αφιέρωμά του με 10 προτάσεις για ένα "Σχέδιο για έναν καλύτερο κόσμο" αφιερώνει μια από αυτές στη νομιμοποίηση των ουσιών.

http://www.newscientist.com/article/...ise-drugs.html

Τέλος τρία πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της Πορτογαλίας που έχει προχωρήσει στην νομιμοποίηση όλων των ουσιών τα τελευταία 5 χρόνια και τα θετικά αποτελέσματα είναι κιόλας ορατά:

http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=10080

http://www.scientificamerican.com/ar...riminalization

http://www.economist.com/world/europ...ry_id=14309861#

6. ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Ζητάμε την άμεση επανασύσταση της μόνιμης διακομματικής επιτροπής της Βουλής, η οποία βρίσκεται ανενεργή από το 2006, για να ηγηθεί του κοινωνικού διαλόγου με στόχο την αναθεώρηση της πολιτικής περί “ναρκωτικών”. Οι κοινωνικοί εταίροι δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο σε κρατικούς φορείς και κέντρα “στεγνής” απεξάρτησης, αλλά να περιλάβουν ένα σύνολο φορέων και ειδικών που θα μεταφέρουν διεθνείς εμπειρίες και καλές πρακτικές.

Την πρόταση αυτή την καταθέτουμε στη μνήμη του Παναγιώτη Καννελάκη, αγωνιστή του Αντιαπαγορευτικού Κινήματος στην Ελλάδα και αντιπροέδρου του ΟΚΑΝΑ, που απεβίωσε πρόσφατα, με την ελπίδα ότι οι αγώνες του θα έχουν το αποτέλεσμα που πάντα ποθούσε έστω και μετά θάνατον.

Είμαστε στη διάθεσή σας για μια κατ' ιδίαν συνάντηση με εσάς ή τους συνεργάτες σας για να σας αναλύσουμε τις θέσεις μας και σας δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε σας πρωτοβουλία για κοινωνικό διάλογο πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Ιστότοποςhttp://www.legaliseprotestival.blogspot.com

http://www.iliosporoi.net

http://www.ecogreens.gr

http://www.elefsyna.org

http://www.voidnetwork.blogspot.com

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Το ένα τσιγαριλίκι την ημέρα, κάθε μέρα, για 15-20 χρόνια, δεν συνιστά (ψυχικό) εθισμό?

Και συνεχίζει κάποιος να καπνίζει απαρέγκλιτα - καθημερινά - επί χρόνια... έτσι απλά για να μην χάσει το σερί...?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...