Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Να γραφεις Μιλτιαδη...Να γραφεις οσο πιο συχνα μπορεις. Ακομη κι ενας να "ανοιξει" λιγο το μυαλο του απο τα λογια σου, κερδος ειναι. Ισως καποιος απο εμας καποτε να κληθει να αντιμετωπισει την διαφορετικοτητα του παιδιου του. Ισως τοτε να θυμηθει πως καποτε καποιος Μιλτιαδης σ' ενα φορουμ ελεγε ποσο ποναει να σε απορριπτει ο γονιος σου...

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 357
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όλγα, ναι, δικιο έχεις αλλα είναι ένα κομματι που δεν έχουμε δώσει σημασία. Πόση εύκολη είναι η αλλαγή? Ολοι λέμε οτι τα παντα ξεκινάν απο εμάς, όμως αν το καλοσκεφτούμε το πράγμα τιποτα δεν ειναι ξεκαθαρο. Κάτι που είπε η Χριστιανα μ'εκανε να σκεφτω πως, όσο προετοιμασμένος και να είσαι, το σοκ δεν πάυει να είναι σόκ και η στυγνή πραγματικότιτα έχει μία τάση να είναι σκληρή. Τελικα απο όποια πλευρα κι αν το πάρεις δεν θα ειναι ποτέ ευκολη οποια αλλαγη. Ομως αυτο που έχει σημασία ειναι το τελικο αποτέλεσμα.

Όλγα, ναι, δικιο έχεις αλλα είναι ένα κομματι που δεν έχουμε δώσει σημασία. Πόση εύκολη είναι η αλλαγή? Ολοι λέμε οτι τα παντα ξεκινάν απο εμάς, όμως αν το καλοσκεφτούμε το πράγμα τιποτα δεν ειναι ξεκαθαρο. Κάτι που είπε η Χριστιανα μ'εκανε να σκεφτω πως, όσο προετοιμασμένος και να είσαι, το σοκ δεν πάυει να είναι σόκ και η στυγνή πραγματικότιτα έχει μία τάση να είναι σκληρή. Τελικα απο όποια πλευρα κι αν το πάρεις δεν θα ειναι ποτέ ευκολη οποια αλλαγη. Ομως αυτο που έχει σημασία ειναι το τελικο αποτέλεσμα.

Μιλτιάδη αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα. Σημασία έχει κανείς να παλεύει και να αγωνίζεται καθημερινά για το καλύτερο, για αυτό που εκείνος πιστεύει πως αξίζει τον κόπο .... τώρα αν θα τα καταφέρει αυτό είναι μια άλλη ιστορία ... δυστυχώς ή ευτυχώς δεν καθορίζονται τα πάντα απο τις δικές μας και μόνο ενέργειες.

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα να δώσω και μια άλλη διάσταση στο θέμα. Η αλήθεια είναι ότι όταν έρχεται ένα παιδί στον κόσμο όλοι ευχόμαστε να είναι γερό, και προετοιμαζόμαστε για το δύσκολο έργο του γονέα. Παρ' όλα αυτά, 'κακολογούμε' και τονίζω τα εισαγωγικά, τους γονείς που δεν είναι ανοιχτόμυαλοι, που κατηγορούν τον εαυτό τους για τις προτιμήσεις του παιδιού τους, που συντηρούν μια νοσηρή συμπεριφορά απέναντι στην ομοφυλοφιλία γενικότερα, που δεν συγχωρούν τα λάθη των άλλων, που δεν αποδέχονται το διαφορετικό κλπ. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι ταυτόχρονα και τα παιδιά, με τα νέα μυαλά, με τις καινούργιες ιδέες, με τα τετραπλάσια ερεθίσματα, αδυνατούν παρά την ωριμότητα σκέψης τους να καταλάβουν τους γονείς και να τους δικαιολογήσουν. Και όσα χρόνια και αν περάσουν, τα παιδιά κουβαλούν τη δυσαρέσκειά τους για τους γονείς τους, που με ό,τι μυαλό είχαν τους μεγάλωσαν, δεν κατανοούν το γολγοθά που πέρασαν, δεν αποδέχονται ότι πολέμησαν στη ζωή με τα όπλα που είχαν (παλαιομοδίτικες κληρονομημένες απόψεις και λιγοστά μέσα σε σχέση με το σήμερα). Τα λάθη των παιδιών μας (και δεν εντάσσω την ομοφυλοφιλία μέσα σ'αυτά) πρέπει ο γονιός να τα συγχωρεί, ή να προσπαθεί να τα καταλάβει, πάνω από όλα όμως πρέπει, κατά τη γνώμη μου να ΜΗ μεταδίδει στο παιδί του μια αφοριστική λογική, γιατί τότε το ίδιο το παιδί δεν θα αποδεχτεί τους γονείς του με τα στραβά και τα καλά τους. Όπως λοιπόν ο γονιός δεν αποδέχεται ότι το παιδί του είναι ομοφυλόφιλο, έτσι και το παιδί δεν θα συμφιλιωθεί ποτέ με την ιδέα ότι η μαμά του τον παράτησε, ή δεν τον φρόντισε όσο έπρεπε, ή δεν ήταν η εικόνα του γονιού που έχουμε στο μυαλό μας. Εγώ όλο αυτό το βλέπω σαν ένα φαύλο κύκλο χωρίς προφανή διέξοδο.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή (μάλλον τα είπα λίγο μπερδεμένα)...

Θα ήθελα να δώσω και μια άλλη διάσταση στο θέμα. Η αλήθεια είναι ότι όταν έρχεται ένα παιδί στον κόσμο όλοι ευχόμαστε να είναι γερό, και προετοιμαζόμαστε για το δύσκολο έργο του γονέα. Παρ' όλα αυτά, 'κακολογούμε' και τονίζω τα εισαγωγικά, τους γονείς που δεν είναι ανοιχτόμυαλοι, που κατηγορούν τον εαυτό τους για τις προτιμήσεις του παιδιού τους, που συντηρούν μια νοσηρή συμπεριφορά απέναντι στην ομοφυλοφιλία γενικότερα, που δεν συγχωρούν τα λάθη των άλλων, που δεν αποδέχονται το διαφορετικό κλπ. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι ταυτόχρονα και τα παιδιά, με τα νέα μυαλά, με τις καινούργιες ιδέες, με τα τετραπλάσια ερεθίσματα, αδυνατούν παρά την ωριμότητα σκέψης τους να καταλάβουν τους γονείς και να τους δικαιολογήσουν. Και όσα χρόνια και αν περάσουν, τα παιδιά κουβαλούν τη δυσαρέσκειά τους για τους γονείς τους, που με ό,τι μυαλό είχαν τους μεγάλωσαν, δεν κατανοούν το γολγοθά που πέρασαν, δεν αποδέχονται ότι πολέμησαν στη ζωή με τα όπλα που είχαν (παλαιομοδίτικες κληρονομημένες απόψεις και λιγοστά μέσα σε σχέση με το σήμερα). Τα λάθη των παιδιών μας (και δεν εντάσσω την ομοφυλοφιλία μέσα σ'αυτά) πρέπει ο γονιός να τα συγχωρεί, ή να προσπαθεί να τα καταλάβει, πάνω από όλα όμως πρέπει, κατά τη γνώμη μου να ΜΗ μεταδίδει στο παιδί του μια αφοριστική λογική, γιατί τότε το ίδιο το παιδί δεν θα αποδεχτεί τους γονείς του με τα στραβά και τα καλά τους. Όπως λοιπόν ο γονιός δεν αποδέχεται ότι το παιδί του είναι ομοφυλόφιλο, έτσι και το παιδί δεν θα συμφιλιωθεί ποτέ με την ιδέα ότι η μαμά του τον παράτησε, ή δεν τον φρόντισε όσο έπρεπε, ή δεν ήταν η εικόνα του γονιού που έχουμε στο μυαλό μας. Εγώ όλο αυτό το βλέπω σαν ένα φαύλο κύκλο χωρίς προφανή διέξοδο.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή (μάλλον τα είπα λίγο μπερδεμένα)...

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ (ναι, τα είπες λίγο μπερδεμένα χε χε ή εγώ δεν κατάλαβα καλά)...είναι ότι δεν είναι τόσο "φαύλος κύκλος" αλλά η αρχή γίνεται σε μας τους γονείς...

Μαθαίνουμε τα παιδιά μας καθημερινά, με τη δική μας στάση ζωής και όχι με το κήρυγμα μας. Δεν το αντιλαμβανόμαστε αυτό.

Όπως ζούμε, έτσι μαθαίνουν και τα παιδιά μας, μέσα από τα πιο απλά, που σε μας περνάνε απαρατήρητα...

Διαφημίσεις

Γεια...αν και δεν γνωριζω πολλα σε τετοιο θεμα αλλα θα πω την αποψη μου.

Λοιπον η σεξουαλικη προτιμιση ειναι αναφθαιρετο δικαιωμα του καθε ατομου,η ομοφυλοφυλια ειναι κατι που δεν μπορει να ελεγχθει.

Οι ανθρωποι δεν ειναι ομοφιλοφιλοι επειδη φταιει ο ενας η ο αλλος γονιος,δεν επιλεγουν να ειναι ετσι απλα για λογους που μεχρι εχθες μας ηταν αγνωστοι και σημερα μας ειναι γνωστοι ειναι καθαρα

θεμα DNA...

Το θεμα της ομοφυλοφιλιας τα περασασμενα χρονια περασε απο ιερα εξεταση και απο πολυ μεγαλη παρεξηγηση,ολοι οι ανθρωποι ζουμε κατω απο τον ιδιο ουρανο αλλα ο καθενας βλεπει το δικο του οριζοντα.

Χιλιαδες προσωπικοτητες ανθρωποι της τεχνης,της επηστημης,αρχαιοι-σοφοι ηταν ομοφυλοφιλοι.

Στην αρχαιοτητα δεν ηταν κατακριταιο.

Οταν κατευθηνουμε τα παιδια σε στερεοτυπες για το φιλο τους δραστηριοτητες η συμπεριφορες δεν σημαινει οτι εξαφαλιζουμε την ετεροφιλικοτητα τους,αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχαν ομοφυλοφιλοι ποδοσφαιριστες η λεσβιες μπαλαρινες.

Οταν οι γονεις επικρυνουν τη συμπεριφορα των παιδιων του με δηλωσεις μονο οι αδελφες κλαινε η τα κοριτσια δεν παλευουν βλαπτουν το αυτοειδολο των παιδιων τους.

Τα παιδια στα οποια επιτρεποτναι να χερονται ενα ευρη φασμα απο δραστηριοτητες και να εκφραζουν ελευθερα και αφθορμητα τα συναισθηματα τους εχουν υγιεστερη σεξουαλικη σταση.

Φυσικα δεν θα αντιδρουσα...ειναι κατι που το δεχομαι,δεχομαι το παιδι μου και την προσωπικοτητα και σεβομαι της σεξουαλικες του πρωτιμησεις {οταν κανω παιδι}

Ξερουμε ομως οτι ειναι απολυτος φυσιολογηκο για τα παιδια να εχουν καποιες ομοφυλοφιλες τασεςι και σκεψεςι και μερικα μπορουν να εχουν ομοφιλοφιλικες εμπειριες ιδικα στην εφηβεια.

Οταν καταλαβουν οτι τα συναισθηματα αυτα ειν αι φυσιολογικη ειναι πιο απιθανο να κατηγορηποιησουν τους εαυτο τους και να παρουν πρωορες αποφασεις για της σεξουαλικες τους προτιμησεις.

Πολοι γονεις ανυσηχουν και ειναι λαθος γιατι πιστευουν οτι μπορουν να εμποδισουν την ομοφιλοφιλια ενθαρινοντας τα αγορια με αντρικες δραστηριοτητες πχ καρατε και τα κοριτσια να παιζουν με κουζινικα-κουκλες η βαψιμο.

Ενα αγορι που του αρεσει να παιζει με κουκλες η να διαβαζει ποιηση δεν ειναι λιγοτερο αρενοπω απο εναν αλλον που τον αισθουσιαζουν τα αγρια παιχνδια με τους φιλους,οπως και ενα κοριτσι πχ με σπορτ δεν εχει λιγοτερη θυλικοτητα απο ενα αλλο κοριτσι που της αρεσει το νοικοκυριο.

DSC00187.jpg Γ.Π+Λ.Ο <3

.... Δυστυχώς όμως βλέπω ότι ταυτόχρονα και τα παιδιά, με τα νέα μυαλά, με τις καινούργιες ιδέες, με τα τετραπλάσια ερεθίσματα, αδυνατούν παρά την ωριμότητα σκέψης τους να καταλάβουν τους γονείς και να τους δικαιολογήσουν. Και όσα χρόνια και αν περάσουν, τα παιδιά κουβαλούν τη δυσαρέσκειά τους για τους γονείς τους.....
Naina κι εγώ μπερδεύτηκα κάπως με το κείμενο , γι αυτό ξεχώρισα ένα κομμάτι και θα το σχολιάσω:

Τα παιδιά όσο και να έχουν περισσότερα ερεθίσματα δεν έχουν την σοφία του μεγαλύτερου.

Την σοφία αυτήν ο μεγαλύτερος την κουβαλά θέλει δεν θέλει , είναι η προίκα της ηλικίας :lol:

Και μόνο γι αυτόν τον λόγο είμαι της άποψης ότι οι γονείς πρέπει να καταλαβαίνουν τα παιδιά.

Όσον αφορά τα παιδιά , θα γίνουν και αυτά γονείς κάποια μέρα .............

• 7 months later...

Νομίζω ότι όλοι οι γονείς αγοριών κάποτε αναρωτήθηκαν

μπορώ να κάνω κάτι για να αποτρέψω μια τέτοια κατάσταση,

συμβάλλουμε κι εμείς;

ή είναι αυτό που λένε ''γεννιέσαι'';

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Δεν πιστευω να μιλας για το δικο σου παιδι? Ειναι αδύνατον να δεις σημαδια σε τέτοια ηληκια. Και μην μου πεις τιποτα κουλα που ελεγαν στον δικο μου επειδη επαιζε με καροτσακια, κουζινες και σκουπες.

Ακομα και σε μεγαλύτερη ηληκία (εφηβεία ) εχω ακουσει οτι μπορει να πειραματιστουν χωρις να γινει κατι.

Γενικα δεν νομιζω οτι αν ειναι να γινει μπορεις να κανεις κατι. Απλα συνηθως ή πολυ αυταρχικη μητερα ή ο πατερας υποταγμένος λενε οτι μπορει να προκαλεσουν καποια προβληματα στις μετεπειτα σχέσεις των παιδιών. Επισης εχω ακουσει οτι δεν κανει να λεμε διαφορες υπερβολες σχετικα με το μοριο τους (κατι αηδιες που λενε οι παλιοι). Και παλι βεβαια δεν ξερω. Ελπιζω και ευχομαι να μην το ζησω απλα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σίγουρα δεν αναφέρομαι σε αηδίες του τύπου σκούπα, μαγειρική,καροτσάκια με μωρά, αυτά είναι φυσιολογικά, πιστεύω για όλα τα παιδιά.

Ομως, άκουσα στην τηλεόραση μια μέρα έναν ψυχολόγο να λέει ότι οι γονείς επηρεάζουν κατά κάποιον τρόπο στην εμφάνιση της ομοφυλοφιλίας στα αγόρια, όταν π.χ. η μαμά σε όλες της τις δραστηριότητες παίρνει μαζί της τον γιο της, παράδειγμα στο κομμωτήριο, στα δοκιμαστήρια των καταστημάτων ρούχων, στον καφέ με φίλες της, κ.λ.π.,

και ότι τα αγόρια θα πρέπει να έχουν περισσότερες δραστηριότητες με τους μπαμπάδες ή άλλους άντρες, π.χ. να δουνε ποδόσφαιρο μαζί,

δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ηλικίες, αλλά φαντάζομαι από μικρά

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά, δεν είμαι γιατρός, αλλά θα ήθελα τις γνώμες σας ή και την άποψη ειδικών

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

...οι γονείς επηρεάζουν κατά κάποιον τρόπο στην εμφάνιση της ομοφυλοφιλίας στα αγόρια, όταν π.χ. η μαμά σε όλες της τις δραστηριότητες παίρνει μαζί της τον γιο της, παράδειγμα στο κομμωτήριο, στα δοκιμαστήρια των καταστημάτων ρούχων, στον καφέ με φίλες της, κ.λ.π

Χωρίς να είμαι ειδική, βρίσκω κάποιο δίκιο σε αυτό. Συνήθως, τα αγόρια είναι πιο κολλημένα με τη μαμά τους επομένως ίσως πιο εύκολα μπορούν να την υιοθετήσουν ως πρότυπο. Γι’ αυτό καλό είναι να φροντίζουμε εμείς ως μαμάδες να αναπτυχθεί δυνατή σχέση ανάμεσα στο μπαμπά-γιό. Να έχουν το μπαμπά ως πρότυπο.

Νομίζω ότι όλοι οι γονείς αγοριών κάποτε αναρωτήθηκαν

μπορώ να κάνω κάτι για να αποτρέψω μια τέτοια κατάσταση,

συμβάλλουμε κι εμείς;

ή είναι αυτό που λένε ''γεννιέσαι'';

Νομίζω πως μόνη σου δίνεις την απάντηση στο ερώτημά σου.

Αναρωτιέσαι φωναχτά άν οι γονείς αγοριών αναρωτήθηκαν άν τα παιδιά τους είναι ομοφυλόφιλα.

Οι γονείς των κοριτσιών γιατί δεν αναρωτιώνται άν τα παιδάκια τους είναι λεσβίες;

Δίνεις με λίγα λόγια το κοινωνικό στίγμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο και μάλιστα απ'τα χείλη ενός επιστήμονα (είσαι παιδίατρος νομίζω) η παρατήρηση αποκτά βαρύτητα.

Προσωπική μου άποψη είναι οτι οι γονείς σαφέστατα αντιλαμβάνονται τις σεξουαλικές προτιμήσεις των παιδιών απο πολύ νεαρή ηλικία και σε ένα βαθμό μπορούν να τις επηρρεάσουν. Είναι πολλοί γονείς που απλά κλείνουν τα μάτια σ'αυτό που δεν τους αρέσει.

Υπάρχουν όμως πολλές μελέτες που ερευνούν το βιολογικό υπόβαθρο της ομοφυλοφιλίας, που σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες "γεννάει" την σεξουαλική προτίμηση.

Ενδεικτικά και μόνο:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17015344?ordinalpos=14&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18560521?ordinalpos=6&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18784994?ordinalpos=24&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18074215?ordinalpos=5&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

Ursa Major, δεν είμαι παιδίατρος

(το χθεσινό ήταν στα πλαίσια του χιουμοριστικού κλίματος)

τα πρότυπα ειναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν,

όμως θα έλεγα οτι δεν σημαίνει ότι η ύπαρξή τους,

θα κάνει ένα παιδί που θα γινόταν ομοφυλοφιλος αργότερα,

να μην γίνει... ? για να δουμε τι γράφουν οι επιστήμονες όμως!

θα διαβάσω μόλις μπορέσω τα λινκ που βαζεις, ειμαι σιγουρη οτι θα εχουν ενδιαφέρον για συζητηση.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Ursa Major έγραψε:

Οι γονείς των κοριτσιών γιατί δεν αναρωτιώνται άν τα παιδάκια τους είναι λεσβίες;

Δίνεις με λίγα λόγια το κοινωνικό στίγμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Στην Ελλάδα ζω και αν το στίγμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα είναι αυτό, δεν φταίω εγώ...

.. δεν σημαίνει ότι η ύπαρξή τους, θα κάνει ένα παιδί που θα γινόταν ομοφυλοφιλος αργότερα,

να μην γίνει... ? ...

Συμφωνώ απολύτως! Απλά μπορεί να αναδείξει περισσότερο αυτή την ιδιαιτερότητα.

Στα κορίτσια, θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πιο εύκολα, από την άποψη αναγνωρισιμότητας αυτής της ιδιαιτερότητας.

Ursa Major έγραψε:

Στην Ελλάδα ζω και αν το στίγμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα είναι αυτό, δεν φταίω εγώ...

Δεν σε κατηγορώ για το προπατορικό αμάρτημα, παρατηρώ απλά την αναπαραγωγή του κοινωνικού στίγματος ολούθε.

Γι'αυτό, άν δεν το αποδεχόμαστε αυτό το στίγμα, αναπαράγοντάς το, φταίμε ατομικά.

Η σεξουαλική κατεύθυνση ενός ενήλικα είναι κάτι που αφορά αυτόν και μόνο αυτόν.

Για το παιδί μου αυτό που θέλω είναι να γίνει ευτυχισμένος και ισορροπημένος ενήλικας κι ας επιλέξει για τον εαυτό του ό,τι τον κάνει ευτυχισμένο

Δε θα με θεωρήσω αποτυχημένη αν το παιδί μου διαλέξει κάτι που κατά την γενική εικόνα αυτή τη στιγμή είναι κατακριτέο μιας που και πριν 20 χρόνια το να είσαι ανύπανδρη μητέρα ήταν ισοδύναμο με το είσαι πόρνη

χμμμμ οκ, βγήκα εκτός θέματος

:oops:

Serba έγραψε:

Ursa Major έγραψε:

Παράθεση:

Δεν σε κατηγορώ για το προπατορικό αμάρτημα, παρατηρώ απλά την αναπαραγωγή του κοινωνικού στίγματος ολούθε.

Γι'αυτό, άν δεν το αποδεχόμαστε αυτό το στίγμα, αναπαράγοντάς το, φταίμε ατομικά.

πυροβολήστε με λοιπόν, που ανησυχώ μόνο για τα αγόρια...

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι περιορισμένες οι περιπτώσεις που επηρεάζονται τα παιδιά (ανεξαρτήτου φύλου) για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Θεωρώ ότι επηρεάζονται μετά από βιασμούς (κυριώς τα αγόρια) ή αναγκάζονται στην πορνεία κτλ.Νομίζω ότι είναι καθαρά βιολογικοί οι παράγοντες.

Σημασία έχει για εμένα το πόσο έτοιμοι είναι οι γονείς να δεχθούν την σεξουαλική προτίμηση των παιδιών τους.

Η αγκαλιά του γονιού πρέπει να είναι ανοιχτή! Και ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί ο γονιός ανοίγει την αγκαλιά του σε ένα παιδί εγκληματία (τρέχει να το προστατέψει από το κοινωνικό σύνολο) και όχι σε ένα παιδί που απλά οι σεξουαλικές του προτιμήσεις είναι διαφορετικές.

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Θεωρώ ότι επηρεάζονται μετά από βιασμούς (κυριώς τα αγόρια) ή αναγκάζονται στην πορνεία κτλ.Νομίζω ότι είναι καθαρά βιολογικοί οι παράγοντες.

Βιολογικός παράγοντας είναι ο βιασμός; :roll:

Υπάρχουν όμως - πιστεύω - και κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες

η Μόδα είναι ένας από αυτούς

και δεν μιλάω για τον πειραματισμό... μιλάω όμως για μια γενιά εφήβων αυτή τη στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό δηλώνει bi!

Συμφωνώ ! Πέρα απο οποιαδήποτε γεννετική προδιάθεση ή επίκτητη λόγω συμπεριφοράς ή προτύπων , πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ της μόδας αυτή η τάση του bisexual . Όλη αυτή η απελευθέρωση , όλες αυτές οι πληροφορίες χρήσιμες και μη που γεμίζουν το κεφαλάκι τους κεντρίζουν την περιέργεια και είναι αν όχι σίγουρο πολύ πιθανό ομως για ένα παιδί να θελήσει να δοκιμάσει και αυτή την εμπειρία !

Όχι σε καμία περίπτωση!

Εννοούσα ότι εκτός από παράγοντες όπως βιασμοί και εξαναγκασμός σε πορνεία που έχουμε πιθανότητες η προτίμηση να επηρεαστεί, κατά τα άλλα θεωρώ ότι οι παράγοντες είναι βιολογικοί δηλαδή γέννηση με την προτίμηση!

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τα εγκλήματα βιολογικούς παράγοντες!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Πραγματικά δεν ξέρω τί να πω...

Κατ'αρχήν, η έρευνα για τα "αίτια" της ομοφυλοφιλίας είναι σε εξέλιξη διεθνώς. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, ένας επιχειρηματίας (νέος κιόλας) είχε κάνει μια δωρεά στο Χάρβαρντ για να χρηματοδοτήσει έρευνα της επιλογής του και όταν το πανεπιστήμιο επέλεξε να χρηματοδοτήσει το τμήμα γκέι σπουδών αυτός ζήτησε τα λεφτά του πίσω. Δεν έχουμε πειστεί ότι είναι θέμα άξιο έρευνας, κι όμως αν το σκεφτεί κανείς είναι θέμα που μας αφορά όλους, όχι ΦΥΣΙΚΑ γιατί μπορεί να "φοβόμαστε" για τα παιδιά μας, αλλά γιατί το 10% όλων των ζώων είναι ομοφυλόφιλο, δε μπορεί να είναι τυχαίο αυτό.

Επίσης, θέλω να πω κάτι γι αυτό που είπε ο "ψυχολόγος" (παιδιά, κόφτε τα πρωινάδικα, έχουν ξεφύγει τελείως οι άνθρωποι), αλλά δεν ξέρω τί να πω, τί να πει κανείς. Ρε παιδιά, ομοφυλόφιλος δεν είναι αυτός που κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Ομοφυλόφιλος είναι αυτός που αγαπάει ανθρώπους του ίδιου φύλου, τόσο απλό. Δε σημαίνει ότι επειδή πας στο κομμωτήριο γίνεσαι γκέι, τί απίστευτα είναι αυτά;;;; Μα πάντα τα αγοράκια μεγαλώνουν με τη μαμά, βλέπουν να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, πάνε κομμωτήριο μαζί, δηλαδή... τί να πω ρε παιδί μου...

Επίσης, άλλη λεπτομέρεια: ομοφυλόφιλος άντρας δεν είναι αυτός που του αρέσει το πρωκτικό σεξ. Μπορεί να γουστάρεις τρελά πρωκτικό σεξ (και εννοώ παθητικό έτσι; για το άλλο όλοι γουστάρουν) αλλά να θέλεις να το κάνεις με μια γυναίκα (τώρα ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες, ξέρετε, εντάξει; ). Αυτός ο άνθρωπος είναι ετεροφυλόφιλος!!! Αντίθετα, ο άλλος που είναι ενεργητικός αλλά γουστάρει άντρες, όσο "αντρικά" πράγματα κι αν κάνει στο κρεβάτι, τελεία και παύλα είναι ομοφυλόφιλος.

Τώρα θα μου πείτε ιστορίες γι αγρίους. Καθόλου. Μια φίλη (επίσης ψυχολόγος, το έχει το επάγγελμα φαίνεται) μου έλεγε να μη βάζω πολύ συχνά κρέμα για το σύγκαμα στο μωρό γιατί μπορεί να γίνει ομοφυλόφιλος. Έμεινα. Τί να πεις τώρα...

Ξέρουμε ελάχιστα για το θέμα και αν μας απασχολεί πρέπει να μάθουμε για να αποφύγουμε να ταλαιπωρήσουμε τα καϋμένα τα παιδάκια. Πριν από χρόνια είχα γνωρίσει ένα φανταστικό παιδί, αμερικανός, που είχε έρθει στην Ελλάδα για να κάνει έρευνα για την ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα. και γύρισε πίσω και τον έχασα, δεν ξέρω πού κατέληξε, μάλλον πρέπει να τον ξαναβρώ

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...