Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

Καλημέρα και από μένα!!!!εύχομαι σε όλες μας καλή λευτεριά και με το καλό να σφίξουμε τα μωρακια μας στην αγκαλιά μας. Είμαι στην 29 εβδομάδα και περιμένω τη μπεμπούλα μας!!!!θα ήθελα να ρωτήσω έχω ΠΗΤ 22/4/2010 και προβληματίζομαι με τα εσώρουχα και τα κορμάκια(ζιπουνάκια). Τι με συμβουλεύετε σε ποσότητα και είδος. Δηλαδή εσώρουχα κοντομάνικα ή αμανικα και πόσα και σε τι μέγεθος ;;;;Ζιπουνάκια πάλι τι μέγεθος και πόσα;;;;

Με έναν πόνο καλή μου!!! Εγώ ψώνισα από το Mothercare, 2 συσκευασίες των 7 τεμαχίων τα λεγόμενα ζιπουνάκια δηλαδή τα εσώρουχα-κορμάκια με το κοντό μανίκι και 2 συσκευασίες των 3 τεμαχίων τα ολόσωμα φορμάκια που είναι μακρυμάνικα και μακρυπόδαρα που μπαίνει το ποδαράκι μέσα, οι πυζαμούλες του. Στην αρχή με τα δεύτερα μπορεί να νοιώθεις λίγο ότι επιπλέει το μωρό μέσα αλλά έχουν γρήγορη ανάπτυξη. Προτείνω το συγκεκριμένο κατάστημα γιατί έχει φοβερή ποιότητα στα βαμβακερά του και 2 συσκευασίες γιατί μπορεί στην αρχή να έχεις διαρροές από την πάνα, οπότε θα πλένεις που θα πλένεις να μην το κάνεις και όλη την ώρα!!!

Πάρε αυτό που λέει 0-3 μηνών και αργότερα όταν ζεστάνει ο καιρός και δεις τις ανάγκες και την ανάπτυξη του μωρού σου πάρε το επόμενο νούμερο 3-6 μηνών ή αμάνικα κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να τα πάρεις από τώρα. Πάρε και βαμβακερά καλτσάκια για να του βάζεις μέσα από το κορμάκι.

Εσύ κάνε αυτές τις αγορές γιατί από ρούχα θα σου φέρουν ένα σωρό.

Διαφημίσεις

Κι εμένα "ανοιξιάτικο" το μωρό herby ;)

mommy natassa πράγματι τα mothercare έχουν πολύ καλά βαμβακερά (πήγα και jumbo..)...αν κι ακριβοτερα εδώ σε σχέση με το αγγλικό site...(ελπίζω να αρχίσουν να στέλνουν πάλι Ελλάδα απ' ό,τι διάβασα σε σχετικό θέμα στο φόρουμ).

Εγώ πήρα από εκεί (mothercare) ένα set των 3 κορμάκια μακρυμάνικα (με σχεδιάκια όχι τα άσπρα - αλήθεια, αυτά θα τα φοράει σκέτα, δηλαδή, χωρίς τίποτα άλλο από πάνω?) και ένα set των 3 φορμάκια - μακρύ μανίκι και πόδι. Μέγεθος 0-3. Βέβαια, σίγουρα θα χρειαστούν κι άλλα εσώρουχα ειδικά, και σκεφτόμουν να πάρω από σελίδα γερμανική που είδα κορμάκια που διπλώνουν μπροστά και κουμπώνουν ώστε να μη χρειάζεται ταλαιπωρία (δική μου και του μωρού) στο πέρασμα απ' το κεφάλι. Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.

Το θέμα είναι με τα μεγέθη...για τις πρώτες αγορές μου φάνηκε πολύ λογικό αυτό το 0-3 του mothercare αλλά τι γίνεται σε σχέση με τα άλλα νούμερα από άλλα καταστήματα? Εγώ π.χ. αυτά τα κορμάκια κλπ που θέλω να πάρω τι μέγεθος θα τα πάρω 50 ή 56? Συνήθως λένε ότι το 50 είναι για τον πρώτο μήνα αλλά αρκετά μωρά γεννιούνται γύρω στους 50cm που είναι το ανώτατο όριο για το μέγεθος 50...:confused:

Καλημερα μαμαδες ,εμεις εχουμε 2 παιδακια , αποφασησαμε προσφατα οτι θελουμε 3ο παιδακι , επειδη ομως εχουμε δωσει τα παντα επειδη δεν το αποφασηζαμε πιο νωρις , οταν με το καλο ερθει το αλλο θα χρειαστει να τα παρουμε ολα τα βρεφικα απο την αρχη , εως εμπειρη πλεον σε αυτα τα θεματα θα αγορασω μονο τα ακολουθα .

1. Καλαθουνα για να το εχουμε μαζι μας το μωρο 4 μηνες

2. Κρεββατι κουνια για μετα που θα το παμε στο δωματιο του

3. καροτσι maclaren xlr γιατι κανει και για νεογεννητο και για μεγαλο παιδακι , κλεινει πανευκολα και γινεται σαν μπαστουνι , ελαφρη και καλοταξιδο .

4. Καθησματακι αυτοκινητου 0-13

5.καθησματακι αυτοκινητου 9-36

6. Αποστειρωτη

7. 7 μπιμπερο

8. βραστηρα

9. 3-4 φορμακια 0-3μηνων και τα υπολοιοπα 3-6 μηνων

10. Πολλα σελτεδακια , οσα περισοτερα καλυτερα 3-6 μηνων εφαρμοζουνε ακομα και λιγο μεγαλα να ειναι

11.ριλαξ απο την πρωτη μερα , σωτηριο

αυτα αμα θυμηθω και κατι αλλο προσθετω .

καλησπερα σε ολεσ τις μανουλες!!!!!!!!!!εγω ειμαι 22 εβδομαδων κ θα γινω μανουλα για πρωτη φορα κ εχω μπερδευτει με το τι χρειαζεται να παρω για το μωρακι:confused:εχω πητ:14-6-2010.μηπως μπορει να με πει καποια τι πρεπει να αγορασω?????μενω θεσσαλονικη αν ξερετε κ κανενα μαγαζι να παω.ευχαριστω:D

Καλησπερα κοριτσια...ακομα δεν εχω ψωνισει τιποτα ιδιαιτερο,αν και πητ εχω στις 16/05....εχω μπει σε αρκετα sites για βρεφικα σε ολη την Αθηνα .

Υπαρχει καποια να μου δωσει και αλλες διευθυνσεις για αλλα μαγαζια????

Ευχαριστω πολυυυυυυυ:D

0oWXCeS.jpg0oWXp3.png

Διαφημίσεις

Κι εμένα "ανοιξιάτικο" το μωρό herby ;)

mommy natassa πράγματι τα mothercare έχουν πολύ καλά βαμβακερά (πήγα και jumbo..)...αν κι ακριβοτερα εδώ σε σχέση με το αγγλικό site...(ελπίζω να αρχίσουν να στέλνουν πάλι Ελλάδα απ' ό,τι διάβασα σε σχετικό θέμα στο φόρουμ).

Εγώ πήρα από εκεί (mothercare) ένα set των 3 κορμάκια μακρυμάνικα (με σχεδιάκια όχι τα άσπρα - αλήθεια, αυτά θα τα φοράει σκέτα, δηλαδή, χωρίς τίποτα άλλο από πάνω?) και ένα set των 3 φορμάκια - μακρύ μανίκι και πόδι. Μέγεθος 0-3. Βέβαια, σίγουρα θα χρειαστούν κι άλλα εσώρουχα ειδικά, και σκεφτόμουν να πάρω από σελίδα γερμανική που είδα κορμάκια που διπλώνουν μπροστά και κουμπώνουν ώστε να μη χρειάζεται ταλαιπωρία (δική μου και του μωρού) στο πέρασμα απ' το κεφάλι. Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.

Το θέμα είναι με τα μεγέθη...για τις πρώτες αγορές μου φάνηκε πολύ λογικό αυτό το 0-3 του mothercare αλλά τι γίνεται σε σχέση με τα άλλα νούμερα από άλλα καταστήματα? Εγώ π.χ. αυτά τα κορμάκια κλπ που θέλω να πάρω τι μέγεθος θα τα πάρω 50 ή 56? Συνήθως λένε ότι το 50 είναι για τον πρώτο μήνα αλλά αρκετά μωρά γεννιούνται γύρω στους 50cm που είναι το ανώτατο όριο για το μέγεθος 50...:confused:

Καλημέρα,

συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα ελπίζω να μην ειναι αργά. Εγώ από μικρό του φόραγα ένα ζιπουνάκι, το κοντομάνικο δηλ.φορμάκι, καλτσούλες και από πάνω το μακρυμάνικο μακρυπόδαρο ολόσωμο φορμάκι και ανάλογα τις καιρικές συνθήκες τον είχα από πάνω με φανελένιο σεντονάκι ή μια κουβερτούλα ή ένα ζακετάκι. Επειδή γεννήθηκε χειμώνα είχαμε και το καλοριφέρ ανοιχτό στο σπίτι οπότε δεν κρύωνε. Εχε υπόψη σου ότι τα μωρά τα ντύνουμε όπως θα ντυνόμασταν εμείς, δεν τα σκάμε σαν κρεμμύδια και βλέπεις αν κρυώνεις εσύ τυλίγεις το μωρό με κουβέρτα.

Τώρα για τα νουμερα 50 που λες, έίχα πάρει κι εγώ κάποια κορμάκια της chicco, που είχε τέτοια νούμερα γιατί είχε φανταστικά σχέδια, τα πλήρωσα διπλάσια λεφτά και τα φόρεσε ελάχιστα καθώς η αν΄παπτυξή του ήταν μεγάλη. Επειδή δεν γνωρίζεις ούτε πόσο ψηλό θα σου βγει το μωρό ούτε τους ρυθμούς ανάπτυξής του καλό θα ήταν να μην επενδύσεις σε τέτοια κορμάκια. Πάρε ένα δυο να κάνεις το κέφι σου αλλά δεν νομίζω να σε βολέψουν τόσο.

Πότε γεννάς με το καλό?

καλησπέρα και απο μένα , που ειμαι καινουργια στην παρέα σας , με βοήθησε πολυ το forum και άρχισα να αποκτώ ενα μπούσουλα για τις αγορές μου. Μετα απο ερευνα που έκανα και στην πόλη μου (Λάρισα) αλλά και Θεσσαλονίκη μάλλον καταλήγω λόγω απιστευτης ποιότητας και εξυπηρέτησης στο NTOSAS bebe. Οι άνθρωποι ειναι ενημερωμένοι και ευγενεστατοι και με κέρδισαν απολύτως .

Αυτη την εποχή έχουν μια προσφορά κρεβάτι μετατρεπομενο και την προικα του κρεβατιου 269 !!! μόνο και μάλλον απο κρεβάτι τέλειωσα. Στρωματακι θέλω μια βοηθεια γιατί εχω μπερδευτει κάπως , ακουω και για κάτι θανάτους που προκλήθηκαν απο στρωματάκι μιας πολυεθνικής εταιρείας απο αναθυμιάσεις ή κάτι τέτοιο και με έχει πιάσει λιγο πανικός, λέω να παρω κοκοφοινικα με latex. Αυτα για πρώτη φορά.

• 1 month later...

Kαλημέρα κοριτσάκια!Εχω και εγώ μια απορία.Εχω ΠΗΤ 10-9 αλλά μάλλον θα γεννήσω νωρίτερα, γύρω στα τέλη Αυγούστου.Εχθές που μάθαμε το φύλο πήρα ένα φορμάκι για όταν θα βγούμε απο το μαιευτήριο, σαν σωστή χαζομαμά, αλλά πήρα κοντομάνικο με κοντά ποδαράκια.Εχω αρχίσει και σκέφτομαι μήπως τελικά ήταν καλύτερα να πάρω μακρυμάνικο φορμάκι.Εκείνες τις μέρες γενικά τι τους φοράμε;Γιατί η μεγάλη μου κόρη γεννήθηκε Ιανουάριο οπότε δεν υπήρχαν διλήμματα!Ευχαριστώ!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Εσύ θα άντεχες με μακρυμάνικο ντάλα καλοκαίρι?

Τα νεογέννητα ζεσταίνονται πιο πολύ από μας, μιας και η φυσιολογική τους θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη (37-37.3). Μια χαρά θα είναι με κοντομάνικο και το βραδακι το σκεπάζεις (αν είναι απαραίτητο) με χασέ σεντονάκι. Και μην ακούς κάτι γιαγιάδες που λένε να βάζεις καλτσάκια στα μωρά και οτι το κρύο το παιρνουν απ' τα πόδια (το έλεγα στον γιατρό μου και γέλαγε). Οπως αισθάνεσαι και ντύνεσαι εσύ, το ίδιο θα ντύνεις και το μωράκι.

Με το καλό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω...και εγω εκανα οταν την έβγαλα απο την κλινική 3 αυγουστου της εβαλα τιραντάκι φόρεμα με ζιπουνάκι τιράντα για την διαδρομη και την ειχα απο τις 28 Ιουλιου που γεννήθηκε εως και τον Σεπτέμβρη με κοντομάνικο και τιραντάκι , μονο οταν βάζαμε κλιματιστικο της εβαζα μακρυμάνικο και πικέ κουβερτάκι αλλιώς μονο σεντονάκι, αφου εβραζε ο τοπος με 32 και 34 βαθμους!!

Εσύ θα άντεχες με μακρυμάνικο ντάλα καλοκαίρι?

Τα νεογέννητα ζεσταίνονται πιο πολύ από μας, μιας και η φυσιολογική τους θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη (37-37.3). Μια χαρά θα είναι με κοντομάνικο και το βραδακι το σκεπάζεις (αν είναι απαραίτητο) με χασέ σεντονάκι. Και μην ακούς κάτι γιαγιάδες που λένε να βάζεις καλτσάκια στα μωρά και οτι το κρύο το παιρνουν απ' τα πόδια (το έλεγα στον γιατρό μου και γέλαγε). Οπως αισθάνεσαι και ντύνεσαι εσύ, το ίδιο θα ντύνεις και το μωράκι.

Με το καλό!

Μωρέ δίκιο έχεις και εγώ θα ζεσταινόμουν απλά είχα την εντύπωση οτι τις πρώτες μέρες περισσότερο κρυώνουν παρά ζεσταίνονται.Κάνω λάθος;

cceXp3.png

pcTFp3.png

Και εγώ δεν μπορώ να καταλήξω σ' αυτό το θέμα!!! Εμάς ο μπέμπης με το καλό θα βγει προς το τέλος Ιουνίου... τι θα του φορέσω όταν βγούμε από την κλινική; ε; μακρυμανικο βαμβακερό; κοντομάνικο βαμβακερό; ολόσωμο φορμάκι;;;;; ένα μπέρδεμα!!!!

Οι μισοί μου λένε ότι θα σκάσει με μακρύ το παιδί...

και οι υπόλοιποι ότι ακόμα δεν θα έχει συνηθίσει την διαφορά θερμοκρασίας (κοιλιά μαμάς - περιβάλλον) οπότε θα κρυώνει!!!!!!

Ποιον θα ακούσουμε τελικά;;;;;;;;

r1iFp3.png

Μωρέ δίκιο έχεις και εγώ θα ζεσταινόμουν απλά είχα την εντύπωση οτι τις πρώτες μέρες περισσότερο κρυώνουν παρά ζεσταίνονται.Κάνω λάθος;

Κι ομως δεν ισχύει αυτό. Οπως εγραψα και πιο πριν, τα νεογέννητα ζεσταίνονται περισσότερο από μας, η θερμοκρασία τους είναι υψηλότερη. Ρωτήστε και τον παιδίατρό σας. Ο δικός μου λεει χαρακτηριστικά "το χειμώνα θα του φοράς ό,τι εσύ και ένα περισσότερο -πχ ενα φανελάκι- και το καλοκαίρι ό,τι φοράς εσύ και ένα λιγότερο". Ο δικός μου μπεμπης γεννήθηκε Μαρτη και το καλοκαίρι το περάσαμε με την πανα μονο, άντε το βράδυ να του φοραγα φανελάκι.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

...Ποιον θα ακούσουμε τελικά;;;;;;;;

τον παιδίατρό σου :)

και μακριά από θειτσες, πιτσες, γιαγιτσες για συμβουλες

μπορεί να έχουν καλή προθεση, αλλά ζουνε σε άλλες εποχες... ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Καλα ναι αυτό εννοείται, ότι ακούμε τον παιδίατρο...

απλά ακόμα και οι παιδίατροι λένε ο καθένας τα δικα του!!!

οπότε αν κατάλαβα καλά, ακούς τον παιδίατρό σου!

r1iFp3.png

Και εγώ δεν μπορώ να καταλήξω σ' αυτό το θέμα!!! Εμάς ο μπέμπης με το καλό θα βγει προς το τέλος Ιουνίου... τι θα του φορέσω όταν βγούμε από την κλινική; ε; μακρυμανικο βαμβακερό; κοντομάνικο βαμβακερό; ολόσωμο φορμάκι;;;;; ένα μπέρδεμα!!!!

Οι μισοί μου λένε ότι θα σκάσει με μακρύ το παιδί...

και οι υπόλοιποι ότι ακόμα δεν θα έχει συνηθίσει την διαφορά θερμοκρασίας (κοιλιά μαμάς - περιβάλλον) οπότε θα κρυώνει!!!!!!

Ποιον θα ακούσουμε τελικά;;;;;;;;

εγω γενναω το αργοτερο 8 ιουνιου...μετα κι απο γνωμες των μαμαδων του φορουμ αποφασισα!!!Θα βγει με κοντομανικο φορμακι και τα καλτσακια της.Επειδη βεβαια εδω που μενουμε εχει πολλη υγρασια θα εχω μαζι μου κι ενα βαμβακερο ζακετακι μηηηπωωως χρειαστει.

αλλωστε,ολοι καπως ετσι δεν ντυνομαστε τετοιο καιρο?????το πρωι και το βραδυ κανει λιγη ψυχρα..ολη την αλλη μερα σκαει ο τζιτζικας:P

• 1 month later...

Tα σεντονάκια είναι μια πονεμένη ιστορία που μόλις τώρα και εγώ την αντιμετώπισα.Εψαχνα καθημερινά και απλά σεντονάκια για κούνια και τα γνωστα μεγάλα καταστήματα μου πάσαραν ότι "προίκα" υπηρχε σε πολύ τραβηγμένες τιμές.Σετάκια πανωσέντονο μαξιλαροθήκη γύρω στα 40-60 € και ξεχωριστά το πανωσέντονο.Αν εξαιρέσεις το ΗΡΑ που πήρα 2 σετάκια(πανω΄σεντονο+κατωσέντονο)στα 15€ από τα άλλα απογοητεύτηκα.

Ψάξε για μικρά συνοικιακά μαγαζάκια με λευκά είδη-σίγουρα θα βρείς παιδικά βαμβακερά σεντονάκια σε καλύτερες τιμές.

Στην περιοχή μου δεν έχουμε τέτοια!

Πήρα όμως από το ΙΚΕΑ σετάκι με 2 κατωσέντονα με λάστιχο 100% βαμβάκι στα € 9.

Η καλύτερη λυση είναι αν έχεις καμιά μαμά-γιαγιά-θεία που σκαμπάζει λίγο από ραπτομηχανή , να πάρεις πολύ καλό βαμβακερό ύφασμα και πολύ οικονομικά να φτιάξεις ένα σωρό σεντονάκια!!!!:-D

QqmLp3.png

Κορίτσια έχετε αγοράσει κάποιο απο αυτά τα 2 προιόντα http://www.abitare.lu/user/product_pictures/redc-coccoon.jpg και http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1090202&itmid=14448 για τον ύπνο??

Eπαναφέρω το ερώτημα:D

gNrhp2.png

Καλησπέρα κορίτσια! Εγώ γεννάω ton Ιουλίο και ψάχνω για φθηνά σεντονάκια για κούνια στην περιοχή της Καλλιθέας......any luck?????

Στην Καλλιθεα δεν ξερω αλλα συμφωνω με την κοπελα απο πανω...Στα Ικεα εχει πολυ ωραια υφασματακια παιδικα που μπορεις να τα κανεις σεντονακια,επισης με την εκμεταλλευση που παιζει στα μωρουδιακα μπορεις να παρεις απλα μονοχρωμα σεντονια βαμβακερα ενηλικων και να τα κοψεις στη μεση(ενα γαζι στην κομμενη μερια κι εισαι ετοιμη)

Στα τζαμπο δεν ξερω απο σεντονια αλλα κουβερτουλα πικε που μου εφεραν δωρο καταπληκτικη την βρηκα(βαμβακερη,πολυ μαλακη κι απλη) και κατι πανες χασε με διακριοτικα σχεδιακια παλι τις καταβολευτηκα ως πρωτο σεντονακι ιδιως στο πυρεξακι στο μαιευτηριο ή στο καλαθακι!!!

Eπαναφέρω το ερώτημα:D

Μαρακι,δεν εχω παρει κατι απο τα παραπανω επειδη ομως το ειχα ψαξει κι αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι το πρωτο ειναι κατι σαν ρηλαξ και μαλιστα εχει μικρο ηλικιακο ευρος,ενω το δευτερο ειναι μαξιλαρακι που θα χρησιμευσει περισσοτερο αν το παιδακι σου εχει ΓΟΠ(στο απευχομαι πραγματικα!!) οποτε θα πρεπει να εχει κλιση το κεφαλακι του!!

Εγω παντως δεν τα πηρα...στην μεν πρωτη περιπτωση ενα κανονικο ρηλαξ θα κανει καλυτερη δουλεια,στη δε δευτερη περιμενε πρωτα κι αποφασισε μετα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...