Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

kalamaraki

Registered Users
 • Posts

  7,935
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kalamaraki

 1. εγώ μια φορά δεν τρομάζω με τη λέξη " βασιλιάς" γιατί έτσι κ αλλιώς τώρα τι κυβέρνηση/πολίτευμα έχουμε κυριολεκτικά? Ολιγαρχική Δημοκρατία έχουμε.....
 2. δεν έχω να προσθέσω κάτι στην συζήτηση..... απλά θα πω.... ΑΓΙΟ Στεγνωτήριο ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου ....κ τον χαζμπαντ που συμφώνησε να το πάρουμε!!
 3. Και δεν θα το κάνει από την καλή του τη καρδιά για τους πολίτες του δήμου του..... θα το κάνει γιατί ενώ υπολόγιζε σε χ κονδύλια.....εχει μείνει ξεκρέμαστος ο δήμος κ τσούζει....!!!
 4. Μην μου αγχώνεσαι είμαι σίγουρη κ στο υπογράφω κάθε δήμος που θέλει να καλύψει όλες τις θέσεις του ειτε με 600ευρώ δικά σου είτε με 3000 από την εεταα θα αφήσει όλες να κάνουν αίτηση....... απλά θα γίνει σφαγή
 5. Τα μόρια σου μια χαρά είναι , μόνο που είναι στο τέλος του μέσου όρου των μορίων. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
 6. εγώ πάλι λέω να σταματήσετε να πλέκεται σενάρια επιστημονικής φαντασίας........... απαξ κ βγεις κ ακυρωθεί η αίτησή σου....τέλος. μην ελπίζετε σε θαυματα.
 7. Όποιος θέλει πληροφορίες που να παει να διαβάσει ή να λύσει απορίες αφού διάβασε την προκήρυξη εδώ έχουμε θεματάκι για το πρόγραμμα http://www.parentscafe.gr/showthread.php?p=1645408#post1645408
 8. Τώρα παω να συνεχίσω την γενική μου... Καθότι εργαζόμενη μεν ορισμένου χρόνου...στο δημόσιο τομέα επί 10 έτη... Και άνεργη το πάντα καλοκαίρι... Μη γνωρίζοντας αν θα εχω δουλειά από σεπτέμβρη. Τα σεβη μου
 9. Η πρώτη όμως μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει πληρώνετε.... Ενώ η δεύτερη δεν είναι σίγουρη.... Επίσης το πρόγραμμα της Ε.Ε χρηματοδοτεί μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα ή με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Οποίος διαφωνεί στέλνει γράμμα στις Βρυξέλλες!!
 10. Όχι μόνο χλωμό... Σενάριο επιστημονικής φαντασίας... Ρώτα με να σου πω...
 11. Και οι ελληνες δουλεύουν μαύρα κ είναι με τα τσαρούχια μέσα... Άτοπο παράδειγμα..
 12. Επειδή την έχω πρόχειρη την προκήρυξη ορίστε κυρία μου σελίδα 6
 13. Και εγώ εργάζομαι στο δημόσιο, είμαι ορισμένου χρόνου κ μειωμένου ωραρίου, έχω ασφάλεια ΙΚΑ. Εσύ γιατί δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου?
 14. Αν και έχει περάσει πολύς καιρός Αν μπορείς να μου πεις που στην πλατεία εμπορίου θα σου ήμουν υποχρεη Ευχαριστώ πολύ
 15. Και εμάς στη καλαμαρια έτσι μου είπαν. Μόνο μια εγγραφή/αίτηση από 1η Ιουνίου κ μετά τα χαρτιά.
 16. Μπερδεύουμε τα μπούτια μας... αλλά αφού τους είχα κάνει μια καταγγελία στη υπερνομαρχία μετά θα τους έκανα κ μια μύνηση για κακοποίηση κ θα έπαιρνα το παιδί μου κ θα φεύγαμε από εκεί. Αλλά συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.... το ένα είναι θέμα ζωής ή θανατου κ το άλλο διατροφική ιδιαιτερότητα κατ' επιλογή.
 17. Kαι πάλι ομως ναι ειναι σαν εστιατόριο από τη στιγμή που είναι ΙΔΙΩΤΙΚΌΣ! Γιατί έτσι είναι στους ιδιωτικούς κ για αυτό επιλέγουμε εκείνο που ταιριάζει στα δικά μας θέλω. Το αν θα έχουν κοινό πρόγραμμα φαγητού ή θα πηγαίνει η κάθε μαμά το φαγητό δεν αναιρεί το ένα το άλλο, οτι πχ δεν θα δώσουν σημασία σε ιδιαίτερα θέματα. Μη ξεχνάμε τα παιδιά μας τα χειρίζονται οι βρεφονηπιαγωγοί κ οχι οι διευθυντές/ιδιοκτήτες. Να απαιτήσεις να μιλήσεις να εκφέρεις την γνώμη σου να διεκδικήσεις τα θέλω σου στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς εκει ναι σε παίρνει. Στον ιδιωτικό οχι δεν σε παιρνει δεν ειναι δικό σου κ δεν είσαι εσύ η διευθύντρια ουτε ορίζεις εσύ τους κανονισμούς της επιχειρησης αυτής. Εκτος αν γινει υποχρεωτικό το να συμπεριλαμβάνεται βάση νομοθεσίας το ειδικό διατροφολόγιο πχ για διαφορετικές εθνότητες που δεν τρώνε χοιρινό ή για ατομα με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Και ναι συμφωνώ κ συμμερίζομαι την αγωνία σου οτι ειναι απαραίτητος ο παιδικος κ εγώ σε δημοτικό παιδικό τη στέλνω ευτυχώς δευτερη χρονιά μεσω ΕΣΠΑ γιατί αλλιως θα την ειχα σπιτι με την μητέρα μου , δεν έχω λεφτά να τη στειλω σε ιδιωτικό ετσι κ αλλιως. Αλλα.... αυτό θα πρέπει να το διεκδικήσετε/διεκδικήσουμε εμεις οι γονεις στο αρμόδιο υπουργείο, οχι ομως να επιβάλουμε σε εναν επιχειρηματία τα δικά μας θελω με το έτσι θέλω κ οχι να μιλάμε για ρατσιμό απέναντι σε άτομα που τυγχάνει να έχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.
 18. Επαναλαμβάνομαι γιατί μαλλον δεν τα είπα σωστά Το αρχικό μου ποστ με παράθεση του δικου σου ειχε να κάνει αναφορικά με το ποστ της zeezelle κ την διαφωνία μου όσον αφορά την άρνηση του ιδιοκτήτη/διευθυντή να αλλάξει το μενού που έχει ορίσει στην επιχείρησή του. Παρόλα αυτά ναι μεν δεν το αλλάζει-κ καλά κάνει κατά τη γνώμη μου δικό του το τσαρδί δικοί του οι κανόνες- αλλά δινει την επιλογή στον υποψήφιο πελάτη να φέρνει φαγητό αν θέλει αν κ δεν ενδύκνειται γιατί θα ακολουθήσουν όλοι με παρακλήσεις για αλλαγές κτλπ Αναφέρει χαρακτηριστικά η zeezelle οτι γίνεται διακριτική μεταχείρηση έναντι της κόρης της οταν αυτό ειναι μια επιχειρηση ιδιωτικού συμφέροντος με δικούς του κανονισμους κ όρους και οχι δημόσιος οργανισμός. Και εν κατακλείδι τοποθετειτε η zeezelle οτι επειδή ο κυριος δεν σπουδασε στο εξωτερικό.....δεν έχει αποψη...γνώση...δεν καταλαβαίνω το νόημα του σχόλιου καθόλου. Και εγώ ΔΕΝ σπούδασα στο εξωτερικό αλλά στην Ελλαδίτσα μας....τι σημάινει πως έχω άγνοια...περί του τι είναι υγιεινό κ τι όχι? Οσον αφορά για τους δημόσιους παιδικούς σταθμόυς μαζί σου συμφωνώ κ επαυξάνω στο ότι θα έπρεπε να έχουν προνοήσει (ισως δεν έχει γίνει γιατί δεν πιέζεται εσεις τόσο ή γιατί δεν το έχετε ζητήσει ποτέ επισημα ξέρω εγώ ισως μέσω συλλόγου , μέσω βουλευτών σε ερωτηση στη βουλή κτλ) στο να διεκδικήσετε να μπει στη νομοθεσία να αλλάζει το μενού σε περιπτώσεις διαφορετικών διατροφικών συνήθειων -το οποίο ειναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τις αλλεργίες. Οι επιβολλή διαφορετικής διατροφικής συμπεριφοράς λόγω αλλεργίας ειναι υποχρεωτική λόγω υγείας, ειναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ενώ η κατ' επιλογή διαφορετική διατροφική συνήθεια ειναι δική σου επιλογή για τους χ ψ λόγους (δεν εξετάζουμε αυτό) αλλά δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Μέχρι τότε όμως από το να μιλάμε για έναν επιχειρηματία που θελει να δουλεύει την επιχείρησή του με τους δικούς του κανόνες κ πως εμεις θα του επιβάλλουμε να δουλευει την επιχείρησή του ειναι περιττό. Εκεί είναι η όλη διαφωνία μου Ελευθερη αγορά εχουμε απλά θα πρέπει να επιλέξουμε άλλον παιδικό σταθμό στα μέτρα κ στα γούστα μας.
 19. Επειδή θυμάμαι πολύ καλά τι διάβασα.....το ABC του Γέρακα είναι δημοτικός σταθμός??? http://www.abcschool.gr/
 20. Βρε κορίτσια.....κοιτάμε το δέντρο κ χάνουμε το δάσος ΓΙατι τώρα έθιξες διάφορα θέματα σε μια μονο παράγραφο. Άλλο θέμα οι αλλεργίες κ άλλο οι διαφορετικές διατροφικές επιλογές κατά κανόνα. Τι θελω να πω οταν καποιος έχει αλλεργία εχει σε ένα δυο τρια συστατικά. Οταν όμως εχει εκ διαμέτρου αντίθετες διατροφικές συνήθειες από τους αλλους ειναι διαφορετικό. Αλλο θέμα επίσης το από που κ τι αγοράζει ένας παιδικός σταθμός για την διατροφή των παιδιών κ άλλο θέμα η επιβολή ενός διαφορετικού προγράμματος μόνο για έναν πελάτη. Και μένα με απασχολεί από που αγοράζει γάλα κ τις πρώτες ύλες ο παιδικός της μικρής μου αλλά αυτό ειναι άλλο κεφάλαιο. Μην τα μπερδεύουμε εδώ μιλάμε για το ότι μια επιχείρηση εχει συμφωνα με τον κανονισμό της να ταίζει εκεινη τα παιδιά κ μια υποψήφια πελάτης θελει εκεινη να πηγαίνει το φαγητό των παιδιών της. Ε δεν θα τη δεχθεί πολύ απλά γιατί ΔΕΝ μπορεί να του το επιβάλλει κ θα την παραπέμψει σε αλλο παιδικό σταθμό.
 21. Μα αυτό ακριβώς σου λέω.... Γνωρίζω πολύ καλά ποιοι νόμοι υπάρχουν για να λειτουργεί ένα σχολείο/νηπιαγωγείο κτλ Δεν μπορώ να ξέρω όμως 100% αν εφαρμόζονται καθώς δεν είμαι μέσα να βλέπω. Και αφού δεν υπάρχει αυτή η διάταξη στη νομοθεσία "να υποχρεούνται να δέχονται παιδιά με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες" τότε θα πρέπει να ανοίξετε ένα σύλλογο κ να προσπαθήσετε να γίνει νόμος. Αλλά κ να γίνει πάλι θα υπάρχουν σταθμοί που θα ετοιμάζουν φαγητό μόνοι τους για τα παιδιά. Εσύ πάλι θα πρέπει να επιλέξεις σταθμό που να σας επιτρέπει να πηγαίνετε εσείς το φαγητό των παιδιών σας. Αλλά κ πάλι.....δεν γίνεται να επιβάλλεις σε κανέναν παιδικό σταθμό που στο καταστατικό του όταν δημιούργησε την επιχείρησή του αποφάσισε πως θα ετοιμάζει εκείνος τα γεύματα των παιδιών, δεν γίνεται απλά να του επιβάλλεις την διαφορετικότητα σου....απλά δεν θα σε δεχθεί ως πελάτη κ θα σε παραπέμψει σε άλλη επιχείρηση που σου δίνει αυτή την επιλογή. Και αφού ακόμα δεν έχει γίνει απλά θα πρέπει να βρεις έναν άλλο παιδικό σταθμό....που να μην ετοιμάζει τα γεύματα των παιδιών αλλά να τα φέρνουν οι γονείς στο σταθμό. Και σε παρακαλώ πολύ να μην αφήνουμε να εννοείτε πως ΕΜΕΙΣ που δεν ασχολούμαστε με το θέμα σας ΔΕΝ ενδιαφερόμαστε για την διατροφή των παιδιών μας, γιατί έτσι αφήνει να εννοηθεί το σχόλιο σου που μάρκαρα. Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό κ για αυτό να μην γενικεύουμε σε παρακαλώ.
 22. Εγώ πάλι θα πω πως δεν ειναι απαράδεκτο να μη σεβαστεί τις διατροφικές συνήθειες μια οικογένειας.... Καθώς ο παιδικός είναι μια ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ πάνω από όλα, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Σκέφτεται το κέρδος κ θέλει να λειτουργεί βάση του καταστατικού του κ των κανονισμών που εκείνος έχει ορίσει για την επιχείρησή του. Η τοποθέτηση ότι είναι λάθος ο διευθυντής κτλ είναι ανεπιτυχής, ούτε θα έκανε πέρα τους κανονισμούς του για το ποσό των διδάκτρων/τροφείων. Αν δεν μας αρέσει απλά βρίσκουμε άλλον παιδικό σταθμό.Τόσο απλά!
 23. Καλημέρα παρος αν θες γραψτα δίπλα στο καφέ στο θέματακι με τις αγορές γιατί εδώ δεν πολυγραφουμε έπεφταν τα καρτονια βροχή!!
 24. Υπάρχουν τα babybanz (αλλά δεν ξέρω πόσο θα βολεύουν τη μικρή σου έχουν λάστιχο για να κάθονται.) και τα julbo επίσης βραβευμενα για τους φακούς τους. Αυτα έχουν κανονικούς βραχίονες κ η τιμή τους στην ελλάδα είναι από 50-65ευρώ.Μπορείς να τα βρεις στο http://www.ebay.co.uk από διαφόρους πωλητές κ θα σου βγουν περίπου 25-30ευρώ για άριστο γυαλί άκαμπτο σκελετό ειδικό για παιδικά χεράκια!!
×
×
 • Create New...