Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κολικοί νεογέννητου και πως τους ξεπεράσαμε

Recommended Posts

Οι κολικοί για εμάς είναι παρελθόν…έχει περάσει αρκετός καιρός βεβαία αλλά σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να μοιραστώ την λύση που βρήκαμε με όλες εσάς τις νέες και ταλαιπωρημένες μανούλες….

Σε μεγάλες αναζητήσεις τα ξημερώματα που ήμουν εξαντλημένη κι έψαχνα λύση είχα πέσει πάνω στο parents.gr αρκετές φορές αλλά λύση δεν…

Μια μέρα έπεσα πάνω σε μια σελίδα στο ιντερνετ που τώρα ποια δεν ανοίγει, και το μονό που μπορώ να σας παραθέσω είναι ένα εισαγωγικό σημείωμα της τεχνικής αυτής…

edit admin επεξεργασία από συντονιστή - προσθέσαμε τους εξής σύνδεσμους:

https://www.mamanatural.com/baby-colic/

https://www.webmd.com/parenting/baby/colic-treatments#1

εγώ είχα στάθεί τυχερή και άνοιγε η σελίδα του και εφάρμοσα την τεχνική του….η οποία ήταν αναλυτικότατη και εμπεριστατωμένη

Εμείς δοκίμασε ομοιοπαθητικά φάρμακα που και αυτά δυστυχώς δεν είχαν μεγάλα αποτέλεσμα…

Όπως θα σας έχουν πει πολύ γιατροί δεν υπάρχει λύση….αγκαλιά βόλτα πέρα δώθε, βόλτα με το αμάξι καλό ρέψιμο κι άγιος ο θεός …..

Όπως επίσης δεν υπάρχει και αιτία…τσιγάρο καφεΐνη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης όλα σχετικά…..

Η μέθοδος είναι απλή αλλά χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση…..

Κάθε μέρα λοιπόν πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον ένα τέταρτο γυμναστικής

(1)Το παιδί ξαπλωμένο ανάσκελα Παίρνετε τα ποδαράκια του παιδιού και κάνετε ποδήλατο…δλδ τα φέρνετε κοντά στην κοιλιά του σαν να κάνει ποδήλατο, πότε ένα ένα τα ποδαράκια και ποτέ ταυτόχρονα με σκοπό την ελαφρά πίεση που θα ασκείται στην κοιλιά όταν τα γόνατα θα την αγγίζουν….λογικά θα έχει αέρια ( η βασική αιτία των κολικών σε νεογνά) αυτό το επαναλαμβάνεται για 5 με 10 λεπτά….αλλα με προσοχη, το παιδι δεν πρέπει να αντιστεκετε, πρπει να σας επιτρεπει απο μονο του να κανετε κατι τετοιο και να μην το πιεζετε..αν δειτε αντισταση εγγαταλειψτε και δοκιμάστε αργοτερα....

αυτή η ασκηση δεν γινεται βεβαια μετα το φαγητο αλλα ενδιαμεσα απο τα γευματα του για ευνότηους λογους....

(2)Το παιδί κατά την διάρκεια που πίνει το γαλα του πρέπει να είναι γύρω στις 70 μοίρες όρθιο….αυτό αποτρέπει τα αέρια που δημιουργούνται να διαμοιράζονται σε όλο το στομάχι κι έτσι, τα κρατά στο πάνω μέρος και για αυτό θα ρευτεί πιο εύκολα και δεν θα κρατηθούν σε όλο το στομάχι για ώρα με αποτέλεσμα να παρουσιάσει κολικούς μετά από αρκετές ώρες και συνήθως βράδυ που χαλαρώνει κι ο οργανισμός…( συνήθως όταν μας ρωτάνε οι γιατροί αν ρεύετε λεμέ ναι αλλά το θέμα έχει δημιουργεί πολύ νωρίτερα κατά την διάρκεια που τρώει)

(3)Τέλος μετά το φαγητό πρέπει να κάτσετε στην ακόλουθη στάση ( θα προσπαθήσω να την περιγράψω όσο καλυτέρα μπορώ) για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά….:

Εσείς ξαπλωμένη στο κρεβάτι και ελαφρός ανασηκωμένο το κεφάλι σαν …να είσαστε χαλαρή και να θέλετε να γράψετε κάτι στα γόνατα σας….

Τα γόνατα λυγισμένα με τις πατούσες να ακουμπάνε στο στρώμα , βάζετε το παιδί αντικριστά σας με την σπονδυλική κατά μήκος των μοιρών σας το κεφάλι στα γόνατα και τα πόδια του ελαφρώς ληγησμένα με τις πατούσες του να ακουμπούν την κοιλιά σας…..

Αυτή η στάση επίσης βοηθά το παιδί παρά πολύ

Ξέρω μπορεί η περιγραφή που έκανα να μην είναι και τόσο καλή….αυτά τα έγραφε στην σελίδα του ο Towel με σαφώς καλύτερα και πιο επιστημονικό τρόπο….σημασία για μένα έχει το αποτέλεσμα το οποίο είναι ότι εμείς πραγματικά μετά από 3 μέρες που εφάρμοσα αυτήν την μέθοδο σταμάτησαν οι κολικοί της μικρής…..και μάλιστα σαν άπιστος Θωμάς κάποιες μέρες μετά σταμάτησα να της κάνω αυτή τη γυμναστική και ξανάρχισαν…

ήταν δε τρομερός ο τρόπος που περίγραψε ο Towel το πόσο πολύ πονάνε τα παιδιά με τους κολικούς…

Τέλος ...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ-ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΊΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ …ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΥΧΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ

Εγώ πάντως αυτό το σύστημα το εφάρμοσα και είχε αποτελέσματα , επίσης όλα τα έκανα με την συμβουλή και ενγγρηση των δυο παιδιάτρων που παρακολουθούν την μικρή….

Σας φιλώ καλή γυμναστική και κουράγιο…..

Διαφημίσεις

ναι και βεβαια....εγω ετσι κι αλλιως αυτη τη γυμναστικη την κανω στην μικρη εδω και καιρο προοληπτικα γιατι δεν ρευεται καλα και ειναι και λαίμαργη... :D

Να ρωτήσω κάτι?Τη γυμναστική,αυτό με τα ποδαράκια του μπορεί να γίνει και προληπτικά για να μην παρουσιάσει κολικούς?

ναι αμέ....

κακό δεν κάνει σε καμία περίπτωση!!!

βοηθάει στο εντεράκι γενικώς και ενδείκνυται όταν υπάρχει και δυσκοιλιότητα :wink:

Μαμα του Ωρίων ...εχεις δοκημασει αυτην τη μεθοδο? αν ναι πες μας κι εσυ την εμπειρια σου, εγω ειμαι πλεον σιγουρη οτι εχει αποτελεσματα αλλα καλο ειναι αν την εχουν δοκιμασει κι αλλοι ή αν την δοκιμασουν, να γραψουν τις εμπειριες τους για του λογου το αληθες δλδ. :D:D:D

Διαφημίσεις

την έχω δοκιμάσει αλλά όχι για κολικούς μιας που εμείς σταθήκαμε πολύ τυχεροί και δεν είχαμε κολικούς....

του το έκανα όμως για την δυσκοιλιότητα που έχουμε το θέμα μας εμείς και γενικώς την ώρα που του το έκανα (καμιά φορά ακόμα και τώρα) αμολάει κάτι βρωμερές και βροντερές :lol:

γενικώς του άρεσε....

άλλωστε το οποιοδήποτε "παιχνίδι" ανάμεσα σε μαμά και παιδί ή σε μπαμπά και παιδί, είναι πάντα καλοδεχούμενο απ τη μεριά του παιδιού :wink:

Βοηθάει και μασαζάκι στην κοιλίτσα?

Από πότε?Μόλις γεννηθεί ή αργότερα?

οποιαδηποτε σωματικη επαφη με το μωρο και οποιδηποτε απαλο μασαζ βοηθαει...μην ξεχναμε οτι αυτο το μωρακιμεχρι πριν γεννηθει ηταν σε ενα σουπερ ασφαλες περιβαλλον οπου κολυμπαγε και επαιζε και δεν χρειαστηκε να πεινασει να διψασει και να του λειψει κατι....

η γεννα ειναι ενα μεγαλο σοκ για το ιδιο το παιδι , αναγνωρηζει ομως την μητερα του και κυριως τον χτυπο της καρδια της...αρα οταν ειναι στην αγγαλια μας δεν ειναι περιεργο που ησυχαζει αφου του θυμιζει τις εποχες τις ανέμελες στην κοιλιτσα της μανουλας....

οι κολικοι τωρα γιατι αυτο ειναι το θεμα μας (

:lol::lol::lol::lol: ) ειχα διαβασει στο αρθρο αυτου του κυριου που εφαρμόσαμε την μεθοδο του για την αντιμετωπιση των κολικων ελεγε οτι διμιουργουνται απο τα αερια που υπαρχουν στο στομαχι με αποτελεσμα να πιεζουν τα τοιχωματα της κοιλιας και να του δημιουργουν αυτους τους φριχτους πονους...οτι μπορει να γινει ειναι στην ουσια και στην προληψη κιοχι στην καταστολη...δλδ πως να μην διμηουργηθουν αυτα τα αερια ...και για αυτο αναπτυξε αυτο το συστημα....

καλες αγγαλιες, καλες γυμναστικες και πολλα φιλια

Διαφημίσεις

Επίσης εγώ στην μικρή μου είχα χρησιμοποιήσει ένα λάδι μασάζ για τους κωλικούς του μωρού που είναι 100% βιολογικό με αμυγδαλέλαιο και μαντζουράνα που μπορεί να ανακουφίσει την κοιλιά του μωρού. Με ήπιο μασάζ βοηθά να ελλατωθεί η δημιουργία ανεπιθύμητου αέρα στην κοιλιά του μωρού. Και έτσι με μασαζάκι γλιτώσαμε την γκρίνια!!! :D

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

• 2 months later...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια!

Και το μασαζάκι για τους κολικούς το εννοώ.Θα έχω υπόψην οτι μου είπατε! :lol: (αχρείαστα να ναι)

τελικά μάλλον θα χρειαστούν οι ασκήσεις!:cry:

Αυτό με τα ποδαράκια το έκανα από την αρχή.

Τώρα θα εφαρμόσω και τα υπόλοιπα.

Ευχαριστούμε και πάλι Aria.

gerakina μου, θηλάζεις?

αν ναι, πρέπει να προσέξεις ελαφρώς τη διατροφή σου, μήπως μέσω αυτής περνάνε πολλά αέρια στο μωρό (μήπως τρως πολλά κρεμμύδια, μπρόκολο, κουνουπίδι ή άλλα τέτοια... αεριούχα :lol: )

Αν δεν θηλάζεις και του δίνεις ξένο γάλα, λάβε υπόψη σου ότι υπάρχουν γάλατα του εμπορίου για τους κολικούς :wink:

θηλάζω αποκλειστικά.

Δεν έχω φάει τελευταία τίποτα από τα...αεριούχα! :D

Αυτό που καταναλώνω σε μεγάλη ποσότητα είναι γάλα και γενικά γαλακτοκομικά και λέω να τα κόψω καμια βδομάδα.

Α και καρπούζι,πολύυυυ καρπούζι,λες να φταίει αυτό? :D

Gerakina mou , απλα για να παρηγορηθεις οτι ειμαστε και αλλοι μαζι σας να σου πω πως εμεις φτασαμε στο νοσοκομειο χτες :oops:

Η ζεστη , τα αέρια , η υπερένταση εκαναν την μικρη μας να μην ηρεμει με τιποτα , κλαμα σπαρακτικό πρωτη φορα ετσι . Ο αντρας μου φοβηθηκε και μου λεει νοσοκομειο .Εγω ηξερα θα γελανε μαζι μας αλλα αντε παμε λεω :)

Πηγαμε , ήρθε ο γιατρος και η μικρη μας αφου ειχε δροσιστει και ηρεμησει απο την βόλτα με το αυτοκινητο του κανε γελακια :D Στην πλακα και αυτος μας λεει " Θελετε να βγειτε Σαββατοβραδο και μου την φέρατε να σας την κρατήσω γιατι στην υγεια της ειναι μια χαρα !" :lol:

Δεν ειναι θεμα διατροφής εξάλλου ποιος τρωει καλοκαιριάτικα φασολαδα , μπροκολα κλπ ?

Ο γιατρος εμας μας ειπε οτι γραφει και η αρια . Καλο ρεψιμο , ασκησουλες και υπομονή :) Τα ιδια μου χε πει και η παιδιατρος μας πριν μερικες μερες που πήγαμε .

Δυστυχως στους νυχτερινους θηλασμούς δεν την κραταω να ρευτει γιατι και δεν ρευεται καθε φορα αλλα και την ξυπνάω κρατωντας την και εκνευριζεται μετα .

Τι να πω? Μακαρι συντομα να ησυχασουν τα μωρακια μας και να μην ταλαιπωρουνται τοσο !

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Η ταπεινη μου γνωμη όπως εχω ξαναγραψει κι οπως εχει ξαναυποθει ειναι οτι ναι μεν παιζει καποιο ρολο η διατροφη της μητερας - σε περιπτωση αποκλειστικου θηλασμου- αλλα οχι παντα.... εγω και κρεμιδια ετρωγα και φασολια και πο ολα ...μετα απο τις ασκησεις ομως η μικρη δεν ειχε ξαναπαρουσιασει καποιο προβλημα..

απο την αλλη αντιτασω και τα παιδια που δεν τρεφονται με μητρικο γαλα και παραυτα απρουσιαζουν κι αυτα κολικους!

ειναι πραγμτατικα πολυ δυσκολη η κατασταση αυτη για ολη την οικογενεια..... αλλα κυριως για το παιδι γιατι υποφερει ....

Δυστυχως στους νυχτερινους θηλασμούς δεν την κραταω να ρευτει γιατι και δεν ρευεται καθε φορα αλλα και την ξυπνάω κρατωντας την και εκνευριζεται μετα .

Λαμπρινη αυτο το εκανα κι εγω ... δυστηχως .... αλλα για να εχεις καποιον ελενχο και καποιο αποτελεσμα στην μεθοδο που παρεθεσα πρπει να ρευεται το παιδι...δεν σου λεω να το τρανταζεις και να μην το αφηνεις να χαλαρωσει ..απλα θελει μεγαλυτερη διαρκεια στην αγγαλια σου και μεγαλυτερη υπομονη διοτι το βραδυ ειναι που ειναι πιο χαλαρο και το βραδυ ειναι το καταλληλο περιβαλλον για την δημιουργεια τωναεριων στο στομαχι και κατα συνεπεια των κολικων!....

κοριτσια σας ευχομαι καλη δυναμη καλο κουραγιο και ...υπομονη!

υ.σ

αγαπητη μου gerakina λυπαμε που και τα gerakinaκια εχουν κολικους...ποτε δεν το φανταστικα...! περαστκα σας...! :)

:lol::lol::lol:

Είναι εξανθρωποιημένα γερακινάκια αυτά καλέ!

Υπομονή στην εγκυμοσύνη,υπομονή στη γέννα,υπομονή στο θηλασμό,υπομονή στους κολικούς....

Ποιος το είπε καλέ μητρότητα?

Ασκήσεις αυτοελέγχου και υπομονής είναι αυτή η περίοδος!! :D

gerakina γενικα,αφου εχει πονακια το μωρο,μην τρως υπερβολικες ποσοτητες,δοκιμασε να μειωσεις και το γαλα και το καρπουζι (ποτε δεν ξερεις-αν και το καρπουζι μονο νερο).

Λαμπρινή αφου εκλαιγε γοερα ,μηπως δεν ειναι απλα αερια αλλά κωλικοι;Εμας ειχε για καμια 20αρια μερες (οταν επινε και μητρικο και ξενο),ειχε κωλικους μιση(ή και λιγοτερο) ωρα καθε απογευμα.Γοερο κλαμα.Ευτυχως μολις κοψαμε το συμπληρωμα,δεν ξαναπονεσε η κοιλια μας. :D

Frene mou ο γιατρος μας ειπε οτι ειναι αέρια . Νομιζω ειναι και πιο συνηθες να έχουν αερια τα μωρακια που θηλάζουν και οχι κολικους . Εμενα δεν έχει πάρει σταγόνα ξενο γαλα .

Χτες τελικα ηταν μεγαλη η δυσφορια της γιατι ειχε παρα πολυ ζεστη και υγρασια . Επρεπε οπως μου πε και ο γιατρος να την έχω μονο με την πανα . Εγω την κραταγα και αγκαλια να την ηρεμησω και τελικα την ζεστανα περισσοτερο και το παιδι δεν ηρεμουσε αλλα δυσφορουσε πιο πολυ :(

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι εμφανιστηκαν παλι και μαλιστα τοσο εντονα . Ειχε τις πρωτες μερες αερια αλλα μολις εκανε πρις ( :oops: ) ηρεμουσε . Τωρα την πονανε πιο πολυ και δεν ηρεμει αμεσως :(

VgL7.jpgIgLdp2.png

κουράγιο λαμπρινή μου και θα περάσουνε και πάλι...

όλο στο κουράγιο είμαστε εμείς οι μανούλες! :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Κρατα με να σε κρατω σαρδελακι μου ν΄ανεβουμε το βουνο !! :lol:

Παντως ειναι παρηγορια να τα λεμε λε κοριτσια και να παιρνουμε κουράγιο η μια απο την αλλη :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό α βλέπεις οτι δεν είσαι μόνος σου

αλλά και να ακούς συμβουλές και εμπειρίες από άλλες μαμάδες!

Τελικά εγώ δεν ξέρω αν το μωρό έχει κολικούς,αέρια ή κάτι άλλο..

Θα εφαρμόσω τα πάντα,ε δεν μπορεί οτι και ναναι θα περάσει! :D

Κρατα με να σε κρατω σαρδελακι μου ν΄ανεβουμε το βουνο !! :lol:

Παντως ειναι παρηγορια να τα λεμε λε κοριτσια και να παιρνουμε κουράγιο η μια απο την αλλη :D

πολύ σωστή Λαμπρινούλα μου :D:D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

• 2 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...