Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φρεσκο γαλα Ολυμπος...ποιος γνωριζει?

DESTINY81

Recommended Posts

Just now, Annitamik said:

Ουσιαστικά είναι πιο επεξεργασμένο από ότι κατάλαβα, αλλά δεν είναι κ τραγικό να το δώσεις στο μωρό , εξάλλου λέει ότι είναι για τα μωρά. Καλά κατάλαβα;

Μάλλον κ εγώ αυτό το εβολ θα δώσω στο μέλλον που είπαν οι υπόλοιποι, αλλά τώρα έλεγα να κάνω μια δοκιμή με αυτό αφού το έχω

Η ίδια επεξεργασία γίνεται, απλώς αλλάζουν οι παράμετροι θερμοκρασίας και χρόνου, με ένα μικρό κόστος σε κάποιες βιταμίνες. Από θέμα ασφάλειας και καταλληλότητας δεν έχει καμια διαφορά από το "φρέσκο" γάλα (εννοώντας αυτό με την κλασική παστερίωση και διάρκεια μιας εβδομάδας).

Διαφημίσεις

1 hour ago, Annitamik είπε:

Είχα γράψει σε παρόμοιο θέμα αλλά δε θυμάμαι που να το βρω. Τελικά πήρα για τη μικρή μου( 12 μηνών κλεισμένα) γάλα να δώσω τις ώρες που θα λείπω ( θα θηλάζω όταν είμαι σπίτι). Πήρα το βιολογικό γάλα Όλυμπος, το θέμα είναι ότι το παρήγγειλα μέσω ίντερνετ, μου έφεραν αγελαδινό αντί κατσικίσιο που ήθελα, η απορία όμως είναι άλλη. Γιατί είναι τόσο μεγάλης διάρκειας; Φρικαρα λίγο, έχει διάρκεια δύο μήνες! Αυτό μόνο φρέσκο δεν είναι...Εσείς έχετε δώσει παρόμοιο γάλα; Τι να προτιμήσω; Από μάρκες ή τέλος πάντων αν δε θέλετε να γράψετε μάρκα, να δώσω κανονικό φρέσκο γάλα που πίνουμε εμείς. Η παιδίατρος τελικά μου άφησε το ελεύθερο να επιλέξω εγώ, αφού όταν είμαι σπίτι θα θηλάζω

Οσο θηλαζα δεν εδινα αλλο γαλα (και με τον μικρο 2χρ ακομη δεν εχω δωσει). Απο τοτε που αποθηλασα τον μεγαλο του δινω ανα διαστηματα φρεσκο κατσικισιο ή φρεσκο απο αγελαδα γνωστου, δεν υπαρχει ομως στανταρ στη διατροφη του, προτιμω αλλες πηγες ασβεστιου απο το γαλα. Το Ολυμπος ειναι διαρκειας, κι εγω το αποφευγω αλλα εχει και αρκετα που δεν ειναι διαρκειας πχ εβροφαρμα, κουκακη, αγροκτημα Λιβαδερου, βιοτοπος και αλλα.

Just now, Sentir...natureza είπε:

Οσο θηλαζα δεν εδινα αλλο γαλα (και με τον μικρο 2χρ ακομη δεν εχω δωσει). Απο τοτε που αποθηλασα τον μεγαλο του δινω ανα διαστηματα φρεσκο κατσικισιο ή φρεσκο απο αγελαδα γνωστου, δεν υπαρχει ομως στανταρ στη διατροφη του, προτιμω αλλες πηγες ασβεστιου απο το γαλα. Το Ολυμπος ειναι διαρκειας, κι εγω το αποφευγω αλλα εχει και αρκετα που δεν ειναι διαρκειας πχ εβροφαρμα, κουκακη, αγροκτημα Λιβαδερου, βιοτοπος και αλλα.

Ευχαριστώ πολύ! Κ επί της ευκαιρίας να πω κ σε όλους που απάντησαν ευχαριστώ ! Θα λείπω από το σπίτι λόγω δουλειάς κ δυστυχώς περίεργα ωράρια κ θέλω να δίνω άλλο γάλα τις ώρες που λείπω. Απλώς κ μαία κ παιδίατρος μου είπαν ότι αφού θα κάνω κ νυχτερινά, να δίνει ο πατέρας γάλα. Δικό μου δε θέλω να συλλέγω για δικούς μου λόγους. Αν δεν έπρεπε να φύγω ούτε εγώ θα έδινα άλλο γάλα. Θα κάνω κ ένα update : έδωσα το Όλυμπος κ στραβομουτσουνιασε:-|

1 hour ago, Annitamik said:

Ευχαριστώ πολύ! Κ επί της ευκαιρίας να πω κ σε όλους που απάντησαν ευχαριστώ ! Θα λείπω από το σπίτι λόγω δουλειάς κ δυστυχώς περίεργα ωράρια κ θέλω να δίνω άλλο γάλα τις ώρες που λείπω. Απλώς κ μαία κ παιδίατρος μου είπαν ότι αφού θα κάνω κ νυχτερινά, να δίνει ο πατέρας γάλα. Δικό μου δε θέλω να συλλέγω για δικούς μου λόγους. Αν δεν έπρεπε να φύγω ούτε εγώ θα έδινα άλλο γάλα. Θα κάνω κ ένα update : έδωσα το Όλυμπος κ στραβομουτσουνιασε:-|

Εβολ είναι 6-7 ημερών και Γαιτανιδη ακόμα καλύτερο έχει ακόμα και 4 ημερών αλλά το βρίσκεις δύσκολα. Το Όλυμπος έχει υποστεί πολύ υψηλή θερμική επεξεργασία και έχει χάσει κάποια θρεπτικά συστατικα γιαυτό δεν το προτιμώ. Λογικό να στραβομουτσουνιασει! σιγά σιγά 

Να πω ότι γενικά δε μου αρέσει το γάλα ιδιαίτερα, οπότε δύσκολα θα πω εγώ πιο είναι πιο νόστιμο. Από όσα έχουμε δοκιμάσει, περισσότερο άρεσε στα παιδιά ένα που λεγεται ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Jersey και από μεγάλες αλυσίδες το φέρνει ο ΑΒ. Είναι υψηλότερο σε πρωτεϊνη από τη φύση του χωρίς να είναι εμπλουτισμένο, και έχει και διαφορά στη γεύση, τα παιδιά δηλαδή την καταλαβαίνουν τη διαφορά ακόμη και στο ελαφρύ, που συνήθως εκεί κι αν είναι όλα ίδια. 

Διαφημίσεις

2 hours ago, diane2020 said:

Γιατί πήρες μακράς και δεν πήρες σε σκόνη που ειναι για μωρά? Εγώ χωρίς να είμαι και γνωστης αυτά ξέρω πως είναι πιο τουρμπατα για μωρά. 

Μα δεν είναι νεογέννητο να δώσει σκονη, άνω των 12 μηνών το φρέσκο είναι σαφώς καλύτερο. Και όσο πιο φρέσκο τόσο καλύτερο 

πρίν από 20 λεπτά , maripoz είπε:

Μα δεν είναι νεογέννητο να δώσει σκονη, άνω των 12 μηνών το φρέσκο είναι σαφώς καλύτερο. Και όσο πιο φρέσκο τόσο καλύτερο 

Εγώ ξέρω το αντίθετο από τον παιδίατρο μας και στις 2 μέχρι τα 2 τους σκόνη έδινα..μετα τα 2 φρέσκο... 

Just now, diane2020 είπε:

Εγώ ξέρω το αντίθετο από τον παιδίατρο μας και στις 2 μέχρι τα 2 τους σκόνη έδινα..μετα τα 2 φρέσκο... 

υπαρχουν κ αλλοι παιδιατροι που προτεινουν φρεσκο

κ για μενα προσωπικα ειναι η κοινη λογικη

Just now, diane2020 είπε:

Εγώ πάντως δεν θα έπινα ποτέ σκόνη οπότε δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό εφόσον μπορούν να πιουν φρέσκο να τους δώσω σκονη. 

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Εγώ πάντως δεν θα έπινα ποτέ σκόνη οπότε δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό εφόσον μπορούν να πιουν φρέσκο να τους δώσω σκονη. 

Γιατι μην το λες. Είναι πολύ νόστιμο το συγκεκριμένο και τα παιδιά μου το λάτρεψαν γενικώς και μετά το φρέσκο πανεύκολα βέβαια, μόνο κάτι ψιλό φάσεις πέρασε η μικρή, τώρα κατεβάζουν μπουκάλες!

πρίν από 28 λεπτά , vicky86 είπε:

υπαρχουν κ αλλοι παιδιατροι που προτεινουν φρεσκο

κ για μενα προσωπικα ειναι η κοινη λογικη

Άμα σου πω αυτό που λες πρώτη φορά το έμαθα από εδώ πριν κάνα δυο χρόνια. Στο πρώτο παιδί σκόνη και γνωστές που είχα με συνομίληκα πάλι το ίδιο σκόνη έδιναν, άλλη μάρκα βέβαια απο τη δική μας.

Ενταξει μωρέ σιγά τα αυγά, γάλατα είναι. Αρκεί να πίνουν τα παιδάκια! 

Ας πούμε μακράς εμείς δεν παίρνουμε, και δεν ξέρω γιατί... Το χω συνήθεια από το πατρικό μου δεν πίναμε μακράς, τους δίνω φρέσκο (κατανάλωση ένα λίτρο ανά μέρα μαζι με μένα που πίνω ανελλιπώς ένα ποτήρι) που λήγει σε λίγες μέρες. 

Κατσικίσιο εγώ ούτε καν η μικρή έπινε ένα φεγγάρι αλλά το κόψε κ πιάσαμε το ταύρο απτά κέρατα που λέμε! Χαχαχα! 

3 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Σωστά , πολλοί παιδίατροι το προτείνουν, αλλά από τη στιγμή που θηλάζει το μωρό παίρνει από εκεί όλα τα απαραίτητα. Η σκόνη είναι εμπλουτισμένη για τα μωρά που δε θηλάζουν. Θέλω να δοκιμάσω φρέσκο σαν νέο τρόφιμο κ για να είναι πιο εύκολη η μετάβαση όταν τελικά κόψω το θηλασμό με το καλό. Αλλά προς το παρόν δεύτερη μέρα κ ούτε να το φτύσει. Έχουμε μέλλον...

1 ώρα πρίν, diane2020 είπε:

Γιατι μην το λες. Είναι πολύ νόστιμο το συγκεκριμένο και τα παιδιά μου το λάτρεψαν γενικώς και μετά το φρέσκο πανεύκολα βέβαια, μόνο κάτι ψιλό φάσεις πέρασε η μικρή, τώρα κατεβάζουν μπουκάλες!

Δεν το λέω γιατι εννοώ ότι δεν θα μου αρέσει γευστικα. Δεν θα το έπινα ποτέ(και δεν θα το εδινα ποτέ) ξεκάθαρα λόγω του ότι είναι ένα από τα πιο επεξεργασμενα προϊόντα, τα οποία προσπαθώ να αποφευγω. Ειδικά δε, αν κατέβαζαν μπουκάλες, σίγουρα δεν θα ήταν κάτι για το οποίο θα χαιρόμουν,μαλλον το αντίθετο. 

1 ώρα πρίν, diane2020 είπε:

Ενταξει μωρέ σιγά τα αυγά, γάλατα είναι. Αρκεί να πίνουν τα παιδάκια! 

Προσωπικά θεωρώ ότι το γάλα δεν είναι απαραίτητο για την διατροφή των παιδιών,πόσο μάλλον για των ενηλίκων. Ειναι νομίζω γενικως αποδεκτό ότι το μόνο κατάλληλο γάλα για τους ανθρώπους είναι το ανθρώπινο  (δεν αναφέρομαι γενικά στα προιοντα του ζωικου γαλακτος).Υπάρχουν πολλές πηγές ασβεστίου πέρα από το γαλα, οι οποίες είναι και πιο υγιεινές.

Just now, Sentir...natureza είπε:

Δεν το λέω γιατι εννοώ ότι δεν θα μου αρέσει γευστικα. Δεν θα το έπινα ποτέ(και δεν θα το εδινα ποτέ) ξεκάθαρα λόγω του ότι είναι ένα από τα πιο επεξεργασμενα προϊόντα, τα οποία προσπαθώ να αποφευγω. Ειδικά δε, αν κατέβαζαν μπουκάλες, σίγουρα δεν θα ήταν κάτι για το οποίο θα χαιρόμουν,μαλλον το αντίθετο. 

Προσωπικά θεωρώ ότι το γάλα δεν είναι απαραίτητο για την διατροφή των παιδιών,πόσο μάλλον για των ενηλίκων. Ειναι νομίζω γενικως αποδεκτό ότι το μόνο κατάλληλο γάλα για τους ανθρώπους είναι το ανθρώπινο  (δεν αναφέρομαι γενικά στα προιοντα του ζωικου γαλακτος).Υπάρχουν πολλές πηγές ασβεστίου πέρα από το γαλα, οι οποίες είναι και πιο υγιεινές.

Οκ.... 

πρίν από 32 λεπτά , Annitamik είπε:

Σωστά , πολλοί παιδίατροι το προτείνουν, αλλά από τη στιγμή που θηλάζει το μωρό παίρνει από εκεί όλα τα απαραίτητα. Η σκόνη είναι εμπλουτισμένη για τα μωρά που δε θηλάζουν. Θέλω να δοκιμάσω φρέσκο σαν νέο τρόφιμο κ για να είναι πιο εύκολη η μετάβαση όταν τελικά κόψω το θηλασμό με το καλό. Αλλά προς το παρόν δεύτερη μέρα κ ούτε να το φτύσει. Έχουμε μέλλον...

Υπομονή! Εμενα μια φάση έκανε 6 μηνες να πιει γάλα αλλά της έδινα διαφορα αλλα γιαούρτια, κρέμες με γάλα μέσα, τέτοια... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...