DESTINY81

φρεσκο γαλα Ολυμπος...ποιος γνωριζει?

    Recommended Posts

    Καλημερα σε ολους!θα ηθελα τη βοηθεια σας σε κατι αν γνωριζετε!Αποφασδισα να δωσω στον μικρο μου φρεσκο γαλα και σαν καλυτερη επιλογη μου συνεστισαν το γαλα Ολυμπος αλλα δεν ξερω αν πρεπει να το βρασω πρωτα η απλα να του το ζεστανω.μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει γιατι ανεκαθεν δεν τα πηγαινα και πολυ καλα με τα φρεσκα γαλατα!:?...ευχαριστω!!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Ολα τα γάλατα που κυκλοφορουν πια στις μερες μας ειναι παστεριωμένα, αρα δεν χρειαζεται να το βράσεις μονο να το ζεστανεις . Παλια χρειαζοταν το βρασιμο καθως δεν ήταν ουτε ελεγμενα ουτε παστεριωμενα πχ εγω οταν ειχε η γιαγια μου αγελαδες επινα φρεσκο γαλα ημερας αλλα αφου το ειχε σουρωσει η γιαγια μου για να διωξει τις βρωμιτσες και αφου το ειχε βρασει καλά για να το παστεριώσει.

    Βεβαια πχ εγω καποιες φορες αν εχει ληξει στις 28 και ειναι 29 του μηνος το βραζω πρωτα το ελεγχω αν εχει κοψει και αν ειναι οκ της το δινω. Εχω παντα και μια κονσερβα γαλα για ωρα αναγκης σε περιπτωση που ξεμεινω απο φρεσκο γαλα.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    ευχαριστω πολυ !το βιολογικο ολυμπος που θα το βρω?

     

    Προτίμησε μεγάλα σουπερ μαρκετ γιατι καποια μικρα σουπερ δεν το φερνουν καθως δεν πουλάει οσο τα αλλα.Πχ ο μαρινοπουλος 5λεπτών της περιοχης μου δεν το φερνει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Όλα τα γάλατα αντέχουν και μία αλλά και δύο μέρες μετά την ημερομηνία λήξης αν υπάρχει καλή ψύξη στο ψυγείο.

    Για την 2η μέρα εγώ το βράζω καλού κακού

    Καλή αρχή!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Προτίμησε μεγάλα σουπερ μαρκετ γιατι καποια μικρα σουπερ δεν το φερνουν καθως δεν πουλάει οσο τα αλλα.Πχ ο μαρινοπουλος 5λεπτών της περιοχης μου δεν το φερνει....

     

    εγω απο το my market που ειναι μικρο το παιρνω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα κορίτσια,

    ήθελα και εγώ να ρωτήσω...έχει διαφορά από τα υπόλοιπα γάλατα; Δεν έπρεπε να είχε άλλη γεύση; Γιατί εμένα μου φαίνεται ίδιο; Ποιος σας το σύστησε; Παιδίατρος ή άλλες μαμάδες; Εγώ το έπινα σε όλη μου την εγκυμοσύνη, αλλά άκουσα σχόλια του στυλ είναι μούφα και σιγά τη διαφορά και τέτοια.........

    Ποια είναι η γνώμη σας;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα κορίτσια,

    ήθελα και εγώ να ρωτήσω...έχει διαφορά από τα υπόλοιπα γάλατα; Δεν έπρεπε να είχε άλλη γεύση; Γιατί εμένα μου φαίνεται ίδιο; Ποιος σας το σύστησε; Παιδίατρος ή άλλες μαμάδες; Εγώ το έπινα σε όλη μου την εγκυμοσύνη, αλλά άκουσα σχόλια του στυλ είναι μούφα και σιγά τη διαφορά και τέτοια.........

    Ποια είναι η γνώμη σας;

     

    επειδη φτιαχνεται στα μερη μου,το θεωρω αξιοπιστο κ ποτε δεν ακουστηκε κατι αρνητικο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Όλα τα γάλατα αντέχουν και μία αλλά και δύο μέρες μετά την ημερομηνία λήξης αν υπάρχει καλή ψύξη στο ψυγείο.

    Για την 2η μέρα εγώ το βράζω καλού κακού

    Καλή αρχή!

     

    Συμφωνω μαζι σου, ο πεθερος μου ειναι εμπορος της ΔΕΛΤΑ και μου εχει πει να μη το φοβαμαι το γαλα και δυο μερες μετα τη ληξη καθως η ημερομηνια που βαζουν ειναι μια μερα πριν απο την κανονικη, απλα δεν ηθελα να παρω κανεναν στο λαιμο μου, παρολα αυτα και εγω εχω δωσει δυο ημερων ληγμενο αφου το εχω βρασει !!

     

    εγω απο το my market που ειναι μικρο το παιρνω

     

     

    Ειδες....ενω στον δικο μου μαρινοπουλο...δεν το φερνει και οταν τους ρωτησα μου οτι απλα δεν εχει ζητησει και για αυτο δεν το φερνει!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    όλα τα βιολογικά γάλατα που προέρχονται από γνωστες εταιρείες είναι μια χαρα για χρήση αλλα παρότι ισχύει για την ημερομηνία λήξης είναι ένα ρίσκο που στην προκείμενη περίπτωση δεν αξιζέι πιστεύω..:cool:


    Γνωρίζατε ότι κάθε μήνα έχει ένα λουλούδι τα γενέθλια του :cool:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Είχα γράψει σε παρόμοιο θέμα αλλά δε θυμάμαι που να το βρω. Τελικά πήρα για τη μικρή μου( 12 μηνών κλεισμένα) γάλα να δώσω τις ώρες που θα λείπω ( θα θηλάζω όταν είμαι σπίτι). Πήρα το βιολογικό γάλα Όλυμπος, το θέμα είναι ότι το παρήγγειλα μέσω ίντερνετ, μου έφεραν αγελαδινό αντί κατσικίσιο που ήθελα, η απορία όμως είναι άλλη. Γιατί είναι τόσο μεγάλης διάρκειας; Φρικαρα λίγο, έχει διάρκεια δύο μήνες! Αυτό μόνο φρέσκο δεν είναι...Εσείς έχετε δώσει παρόμοιο γάλα; Τι να προτιμήσω; Από μάρκες ή τέλος πάντων αν δε θέλετε να γράψετε μάρκα, να δώσω κανονικό φρέσκο γάλα που πίνουμε εμείς. Η παιδίατρος τελικά μου άφησε το ελεύθερο να επιλέξω εγώ, αφού όταν είμαι σπίτι θα θηλάζω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Just now, Annitamik είπε:

    Είχα γράψει σε παρόμοιο θέμα αλλά δε θυμάμαι που να το βρω. Τελικά πήρα για τη μικρή μου( 12 μηνών κλεισμένα) γάλα να δώσω τις ώρες που θα λείπω ( θα θηλάζω όταν είμαι σπίτι). Πήρα το βιολογικό γάλα Όλυμπος, το θέμα είναι ότι το παρήγγειλα μέσω ίντερνετ, μου έφεραν αγελαδινό αντί κατσικίσιο που ήθελα, η απορία όμως είναι άλλη. Γιατί είναι τόσο μεγάλης διάρκειας; Φρικαρα λίγο, έχει διάρκεια δύο μήνες! Αυτό μόνο φρέσκο δεν είναι...Εσείς έχετε δώσει παρόμοιο γάλα; Τι να προτιμήσω; Από μάρκες ή τέλος πάντων αν δε θέλετε να γράψετε μάρκα, να δώσω κανονικό φρέσκο γάλα που πίνουμε εμείς. Η παιδίατρος τελικά μου άφησε το ελεύθερο να επιλέξω εγώ, αφού όταν είμαι σπίτι θα θηλάζω

     

    Πολλά βιολογικά είναι μακρας διαρκείας και όχι φρέσκα. Πιθανώς γιατί δεν έχουν αρκετή ζήτηση;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Just now, Annitamik είπε:

    Είχα γράψει σε παρόμοιο θέμα αλλά δε θυμάμαι που να το βρω. Τελικά πήρα για τη μικρή μου( 12 μηνών κλεισμένα) γάλα να δώσω τις ώρες που θα λείπω ( θα θηλάζω όταν είμαι σπίτι). Πήρα το βιολογικό γάλα Όλυμπος, το θέμα είναι ότι το παρήγγειλα μέσω ίντερνετ, μου έφεραν αγελαδινό αντί κατσικίσιο που ήθελα, η απορία όμως είναι άλλη. Γιατί είναι τόσο μεγάλης διάρκειας; Φρικαρα λίγο, έχει διάρκεια δύο μήνες! Αυτό μόνο φρέσκο δεν είναι...Εσείς έχετε δώσει παρόμοιο γάλα; Τι να προτιμήσω; Από μάρκες ή τέλος πάντων αν δε θέλετε να γράψετε μάρκα, να δώσω κανονικό φρέσκο γάλα που πίνουμε εμείς. Η παιδίατρος τελικά μου άφησε το ελεύθερο να επιλέξω εγώ, αφού όταν είμαι σπίτι θα θηλάζω

     

    Εμεις παιρνουμε κατσικησιο φρεσκο απο τον σταμο για τα παιδια. Αγελαδινο θα το απεφευγα βιολογικο ή μη...

    • Μου αρέσει 2

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Just now, Annitamik είπε:

    Είχα γράψει σε παρόμοιο θέμα αλλά δε θυμάμαι που να το βρω. Τελικά πήρα για τη μικρή μου( 12 μηνών κλεισμένα) γάλα να δώσω τις ώρες που θα λείπω ( θα θηλάζω όταν είμαι σπίτι). Πήρα το βιολογικό γάλα Όλυμπος, το θέμα είναι ότι το παρήγγειλα μέσω ίντερνετ, μου έφεραν αγελαδινό αντί κατσικίσιο που ήθελα, η απορία όμως είναι άλλη. Γιατί είναι τόσο μεγάλης διάρκειας; Φρικαρα λίγο, έχει διάρκεια δύο μήνες! Αυτό μόνο φρέσκο δεν είναι...Εσείς έχετε δώσει παρόμοιο γάλα; Τι να προτιμήσω; Από μάρκες ή τέλος πάντων αν δε θέλετε να γράψετε μάρκα, να δώσω κανονικό φρέσκο γάλα που πίνουμε εμείς. Η παιδίατρος τελικά μου άφησε το ελεύθερο να επιλέξω εγώ, αφού όταν είμαι σπίτι θα θηλάζω

    ειναι εμπλουτισμενο αυτο το παιδικο .. τα εμπλουτισμενα με βιταμινες εχουν μακρα διαρκεια.. 

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Just now, ninaki80 είπε:

    ειναι εμπλουτισμενο αυτο το παιδικο .. τα εμπλουτισμενα με βιταμινες εχουν μακρα διαρκεια.. 

    Εχει να κανειβμε την παστερίωση.

    Επίσης πολλά είναι επιδόρπιο κ οχι γαλα.

    Δεν πρέπει να προτιμούμε τα μακράς διαρκειας.Μια εβδομαδα ζωης πρέπει να έχουν.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Just now, Annitamik said:

    Είχα γράψει σε παρόμοιο θέμα αλλά δε θυμάμαι που να το βρω. Τελικά πήρα για τη μικρή μου( 12 μηνών κλεισμένα) γάλα να δώσω τις ώρες που θα λείπω ( θα θηλάζω όταν είμαι σπίτι). Πήρα το βιολογικό γάλα Όλυμπος, το θέμα είναι ότι το παρήγγειλα μέσω ίντερνετ, μου έφεραν αγελαδινό αντί κατσικίσιο που ήθελα, η απορία όμως είναι άλλη. Γιατί είναι τόσο μεγάλης διάρκειας; Φρικαρα λίγο, έχει διάρκεια δύο μήνες! Αυτό μόνο φρέσκο δεν είναι...Εσείς έχετε δώσει παρόμοιο γάλα; Τι να προτιμήσω; Από μάρκες ή τέλος πάντων αν δε θέλετε να γράψετε μάρκα, να δώσω κανονικό φρέσκο γάλα που πίνουμε εμείς. Η παιδίατρος τελικά μου άφησε το ελεύθερο να επιλέξω εγώ, αφού όταν είμαι σπίτι θα θηλάζω

     

    Η διαφορα είναι στην παστερίωση...η πρώτη ύλη παραμένει βιολογική...ουσιαστικά μιλάμε για το τι τρώνε οι αγελάδες. Μετά υπάρχει η παστερίωση των 72 βαθμών και η παστερίωση των 140 (UHT) χοντρικά.....στη δεύτερη μιλάμε για διατήρηση πολλών εβδομάδων ή και μηνών και μάλιστα εκτός ψυγείου, εφ'όσον δεν έχει ανοιχτεί. Πολλοί το παίρνουν γιατί μπορείς π.χ. να αγοράσεις ολόκληρο καφάσι για ένα μήνα και δε θέλει ψυγείο.

     

    Επειδή μιλάμε για γάλα και το "φρέσκο" είναι ψιλο-μύθος, τα βασικά συστατικά δεν αλλάζουν πολύ, απλώς στους 140 βαθμούς μερικές βιταμίνες φαίνεται να υπάρχουν σε μικρότερη ποσότητα μετά τη διαδικασία...όχι όλες ομως και όχι όλες οι χρήσιμες ουσίες του γάλακτος. Έτσι κι αλλιώς μετά τους 12 μήνες, πάντως, όλα αυτά θα πρέπει να αρχίσει να τα παίρνει περισοτερο από τις υπόλοιπες τροφές, οπότε και το να πιει μια βδομάδα UHT δε το βρίσκω τόσο τραγικό. Το πραγματικά "φρέσκο" γάλα (1-2 ημερών και απαστερίωτο) δε θα πρέπει να δίνεται ποτέ και για κανένα λόγο σε μικρά παιδιά, ούτε και με βράσιμο διότι τις πιο πολλές φορές γίνεται λάθος.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγώ έδωσα φρέσκο γάλα αρκετά  μετά τους 12 μήνες. Γενικά έδινα όποιο πίναμε κι εμείς. Για λίγο καιρό στην αρχή έπαιρνα το παιδικό Όλυμπος, το οποίο έπινε πολύ ευχάριστα όπως όλα τα γάλατα :grin:. Δε θυμάμαι όμως, ίσως είχε γεύση βανίλιας. Από φρέσκα προτιμούσα κι ακόμη προτιμώ το ΕΒΟΛ. Κορυφαίο γάλα αν και δεν το βρίσκω εύκολα, ειδικά στη γειτονιά μου δεν το φέρνουν. 

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Just now, chocolate_eater είπε:

     

    Η διαφορα είναι στην παστερίωση...η πρώτη ύλη παραμένει βιολογική...ουσιαστικά μιλάμε για το τι τρώνε οι αγελάδες. Μετά υπάρχει η παστερίωση των 72 βαθμών και η παστερίωση των 140 (UHT) χοντρικά.....στη δεύτερη μιλάμε για διατήρηση πολλών εβδομάδων ή και μηνών και μάλιστα εκτός ψυγείου, εφ'όσον δεν έχει ανοιχτεί. Πολλοί το παίρνουν γιατί μπορείς π.χ. να αγοράσεις ολόκληρο καφάσι για ένα μήνα και δε θέλει ψυγείο.

     

    Επειδή μιλάμε για γάλα και το "φρέσκο" είναι ψιλο-μύθος, τα βασικά συστατικά δεν αλλάζουν πολύ, απλώς στους 140 βαθμούς μερικές βιταμίνες φαίνεται να υπάρχουν σε μικρότερη ποσότητα μετά τη διαδικασία...όχι όλες ομως και όχι όλες οι χρήσιμες ουσίες του γάλακτος. Έτσι κι αλλιώς μετά τους 12 μήνες, πάντως, όλα αυτά θα πρέπει να αρχίσει να τα παίρνει περισοτερο από τις υπόλοιπες τροφές, οπότε και το να πιει μια βδομάδα UHT δε το βρίσκω τόσο τραγικό. Το πραγματικά "φρέσκο" γάλα (1-2 ημερών και απαστερίωτο) δε θα πρέπει να δίνεται ποτέ και για κανένα λόγο σε μικρά παιδιά, ούτε και με βράσιμο διότι τις πιο πολλές φορές γίνεται λάθος.

    Ουσιαστικά είναι πιο επεξεργασμένο από ότι κατάλαβα, αλλά δεν είναι κ τραγικό να το δώσεις στο μωρό , εξάλλου λέει ότι είναι για τα μωρά. Καλά κατάλαβα;

    Μάλλον κ εγώ αυτό το εβολ θα δώσω στο μέλλον που είπαν οι υπόλοιποι, αλλά τώρα έλεγα να κάνω μια δοκιμή με αυτό αφού το έχω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εδώ στο νησί πραγματικά φρέσκο έχουμε μόνο το αγελαδινό του συνεταιρισμού, που είνα πραγματικά πολύ καλό γάλα, καμία σχέση με τα αγελαδινά του εμπορίου ακόμα και από μάρκες που θεωρούνται πολύ καλές. Στον μικρό όμως δίνουμε κατσικίσιο και δεν εχουμε επιλογή φρέσκου χαμηλής παστερίωσης, δεν φέρνουν προφανως λόγω μεταφοράς, οπότε αυτές τις μάρκες που βρίσκουν στην Αθήνα εμείς δεν μπορούμε να τις πάρουμε. Έτσι παίρνουμε το βιολογικό κατσικίσιο ΌΛυμπος (όχι το παιδικό ρόφημα). 

     

    Πράγματι μετά τον χρόνο, προέχουν τα συστατικά από άλλες τροφές. Ακόμα και για το ασβέστιο, η πρόσληψη είναι προτιμότερο να γίνεται από άλλα γαλακτοκομικά. Δεν είναι δηλαδή τόσο τραγικό, σε ένα παιδί που σιτίζεται καλά, το πόσα θρεπτικά συστατικά έχουν χαθεί από την υψηλή παστερίωση. Σίγουρα έχουν σημασία οι συνθήκες παραγωγής, γι' αυτό είναι καλύτερο να προτιμώνται μικρές επιχειρήσεις.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα