Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΦΟΒΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

candy1234

Recommended Posts

Α μη το λες αυτό κι εγώ τώρα το πήρα το δίπλωμα.

Να φανταστείς οτι έδωσα την προκαταβολή πριν 2 χρόνια και ξεκίνησα την διαδικασία σημάτων και οδήγησης φέτος.

Είμαι τόσο νέα(στην οδήγηση) που ακόμη το δίπλωμα δεν το πήρα στα χέρια μου.

Γι'αυτό λοιπόν ποτέ δεν είναι αργά, αν το θέλεις.....βουρ στη σχολή!:wink:

Πόσο στοίχισαν μαθήματα, σήματα κλπ κλπ?

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 179
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μου στοίχισε 510ευρώ όλο το πακέτο σήματα και μαθήματα οδήγησης (10 υποχρεωτικά ) απο εκεί και πέρα τα επιπλέον μαθήματα τα πλήρωσα 30ευρώ το καθένα. Η επανεξέταση στην οδήγηση κοστίζει 100ευρώ ενώ στα σήματα δεν ξέρω (τα πέρασα με την πρώτη) νομίζω οτι δεν πληρώνεις, δεν είμαι σίγουρη.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Στην Αθηνα ειναι πιο ακριβα! Εμενα μου στοιχησε 560 ολα τα μαθηματα και οι 2 εξετασεις και αν κοπεις (ειτε σηματα ειτε πορεια) ειναι αλλα 150.Αφηστε, εγω κοπηκα στην πορεια και δινω παλι αυριο! Ουφ μακαρι να το παρω δεν θα το αντεξω αν κοπω παλι!

Eγω που εδωσα 860 να νιωσω πως με επιασαν λαλακα???:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

και για την ιστορια, εβγαλα διπλωμα πριν εναμιση χρονο επειδη με επρηξε η μανα μου... στην αρχη το ειχα πολυ μερακι, εκανα βολτες, βολτες, βολτες...

μεχρι που χειμωνιασε..και λογω υγρασιας κτλ αρχισαν οι γκρινιες απο αντρα...νυχτωνει γρυγορα, εχει γλιτσα ο δρομος κτλ...με αποτελεσμα να εχω να οδηγησω κανα χρονο:?:???::?

και μουα αρεζε....αλλα πλεον φοβαμαι μονη μου

Διαφημίσεις

Για όσες δίνουν οδήγηση και ΔΕΝ θέλουν να λαδώσουν και κόβονται έχετε υπόψη σας πως μπορείτε να κάνετε ΕΝΣΤΑΣΗ! Το λέω γιατί τα κοράκια που λυμαίνονται τις εξετάσεις είναι μεγάλα λαμόγια και κόβουν μέχρι να τους λαδώσεις. Ενώ αν κάνεις ένσταση ναι μεν ξαναπληρώνεις το παράβολο κ.λπ. αλλά τουλάχιστον σε εξετάζουν οι Διευθυντές των κορακίων που ΔΕΝ λαδώνονται. Όσες λοιπόν νιώθετε σίγουρες ζητήστε από τον εκπαιδευτή σας να κάνετε ένσταση αν σας κόψουν. Θα σας πει ποια ειναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε. Και επίσης προσοχή... αν προσπαθήσει να σας αποτρέψει... μην του δώσετε σημασία. Παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο απο το "λάδωμα" να παίρνει τα μισά.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Για όσες δίνουν οδήγηση και ΔΕΝ θέλουν να λαδώσουν και κόβονται έχετε υπόψη σας πως μπορείτε να κάνετε ΕΝΣΤΑΣΗ! Το λέω γιατί τα κοράκια που λυμαίνονται τις εξετάσεις είναι μεγάλα λαμόγια και κόβουν μέχρι να τους λαδώσεις. Ενώ αν κάνεις ένσταση ναι μεν ξαναπληρώνεις το παράβολο κ.λπ. αλλά τουλάχιστον σε εξετάζουν οι Διευθυντές των κορακίων που ΔΕΝ λαδώνονται. Όσες λοιπόν νιώθετε σίγουρες ζητήστε από τον εκπαιδευτή σας να κάνετε ένσταση αν σας κόψουν. Θα σας πει ποια ειναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε. Και επίσης προσοχή... αν προσπαθήσει να σας αποτρέψει... μην του δώσετε σημασία. Παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο απο το "λάδωμα" να παίρνει τα μισά.

Ολοκληρη μαφια δλδ ε? τι γινεται ρε φιλε....πω πω....καλα και εγω που εδωσα διπλωμα πριν 18 χρονια δεν τα θυμαμαι ετσι ρε παιδια τα πραγματα.......:-(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Είμαι 35 χρονών και έχω 1 χρόνο τώρα που πήρα δίπλωμα. Ήμουν από αυτές που έλεγα ότι δεν προκειται ποτέ να μάθω γιατί φοβόμουν πάρα πολύ. Παντού πήγαινα με τα πόδια ή με ταξί. Φορτωνόμουν τις τσάντες από το σουπερμάρκετ για μεγάλη διαδρομή για να πάω σπίτι αλλά δίπλωμα γιοκ. Το παιδί όταν γεννήθηκε είχε ια 3 μήνες κολικούς που μόνο μια βόλτα με το αυτοκίνητο το ηρεμούσε αλλά είπαμε, δεν είχα δίπλωμα. Πέρσυ πήρα την απόφαση και πήγα παρόλο τον φόβο μου γιατί έλεγα τι θα κάνω με το παιδί όταν θα αρχίσει σχολείο ή θα θέλει να πάμε κάπου. Το πήρα με τσαμπουκά και τα κατάφερα.Βέβαια δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να κατέβω ποτέ Αθήνα με το αυτοκίνητο γιατί για μένα εκεί είναι το απόλυτο χάος. Την εθνική ακόμα τη φοβάμαι αλλά που θα πάει θα την καταφέρω και αυτή, μόνο μια φορά εχω βγει.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άτομο που να φοβόταν πιο πολύ από μενα, καιαν τα κατάφερα εγώ, τότε σίγουρα μπορούν να τα καταφέρουν όλοι.

Ολοκληρη μαφια δλδ ε? τι γινεται ρε φιλε....πω πω....καλα και εγω που εδωσα διπλωμα πριν 18 χρονια δεν τα θυμαμαι ετσι ρε παιδια τα πραγματα.......:-(

Tα παραπάνω τα εφάρμοσα κατοπιν οδηγιών του Εκπαιδευτή μου. Προτίμησα να τα σκάσω στο κράτος παρά σε αυτούς. Να 'ναι καλά το παλικάρι όπου κι αν βρίσκεται. Ήξερε και ποιοι λαδώνονται και ποιοι όχι. Και φυσικά είχαμε τσακωθεί τότε γιατί του έλεγα φταίτε κι εσείς που το συντηρείτε το σύστημα και μου απαντήσε το γνωστό... "ναι αλλά κι εσείς που θέλετε δίπλωμα από το σπίτι σας".

Και εννοείται ότι πήρα το δίπλωμα με ΕΝΣΤΑΣΗ!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Άσε κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια....

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ ούτε να διαννοηθώ πως τα καταφέρνουν ορισμένοι άνθρωποι χωρίς αυτοκίνητο σήμερα!

Προς όλες τις νέες οδηγούς λοιπόν...

Συγκρουόμενα δεν οδηγήσατε ποτέ σε λουναπαρκ? Κάπως έτσι δείτε το μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα είναι είναι να μην συγκρουστεις!:D

Έτσι ακριβώς μου το είχε περιγράψει ο δάσκαλος οδήγησης πριν 15 χρόνια που πήρα δίπλωμα.

Το αυτοκίνητο μόνη μου το φοβόμουν στην αρχή γιατί και οι περιοχές που κινούμουν ήταν μες στο κυκλοφοριακό χάος, μέχρι και λωρίδα φοβόμουν να αλλάξω, αλλά πολύ γρήγορα τα ξεπέρασα και σήμερα που τα ξανασκέφτομαι γελάω.

Σήμερα φοβάμαι περισσότερο τους άλλους οδηγούς βλέποντας με τι απερισκεψία τρέχουν σαν παλαβοί μην υπολογίζοντας τίποτε, κανέναν και φυσικά ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Και να πω ότι φτάνουν και πιο γρήγορα? Πάλι στο επόμενο φανάρι κολλημένους τους βρίσκεις...

Όσο για το αθάνατο Ελληνικό λαδάκι...

Βλέπω πως δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψει αυτή η κακή συνήθεια:twisted:

Στέλλα08, όσο για την εθνική οδό, μία συμβουλή από φίλο μου επαγγελματία οδηγό (κοινώς νταλικιέρη αλλά δεν θέλει να τον αποκαλούμε έτσι:D):

Πιάσε ένα επαγγελματικό όχημα και πήγαινε καμια 100 μέτρα πίσω του με την ίδια ταχύτητα σταθερά(μην διαλέξεις καναν παλαβό που τρέχει, έτσι?). Να δεις πώς οδηγεί και θα το πιάσεις το νόημα. Και φυσικά στην αρχή με φειδώ τις προσπεράσεις κι αν οι άλλοι βιάζονται, άστους να περάσουν με την ησυχία τους (ανησυχία τους), δεν παίζει ρόλο αν θα φτάσεις 15 λεπτά νωρίτερα ή αργότερα.

Στην Ελλάδα ζούμε είναι δυνατόν να μη υπάρχει το λάδωμα για να πάρεις το δίπλωμα?

Αφού οι περισσότεροι εκπαιδευτές και εξεταστές στο κόλπο είναι.

Υπάρχουν και τίμιοι ακόμη, ευτυχώς!

Σε κόβουν για βλακεία και αναγκάζεσαι να πληρώσεις αυτό είναι το σύστημα.

Αφού τώρα ο εκπαιδευτής σε ρωτάει άπό την αρχή κιόλας αν θα λαδώσεις ή όχι για να ξέρει πως θα προχωρήσει τα μαθήματα.

Είναι δυνατόν?? Είχα μείνει έτσι :shock: όταν με ρώτησε αυτό στο δεύτερο μάθημα." Helloooo δάσκαλε, το παιδί μου θα βάζω μέσα στο αυτοκίνητο".

Και αυτό υπάρχει, υπήρχε και πάντα θα υπάρχει!

Πριν 15 χρόνια πήρε το δίπλωμα συγγενής μου χωρίς καν να δώσει σήματα...τώρα με το συστημα η/υ αυτό δεν γίνεται(καλά δεν παίρνω και όρκο, από οτι άκουσα), τουλάχιστον σήματα πρέπει να δώσεις.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

και εγω απο το 96 εχω το δίπλωμα και καθεται...

πρεπει να το παρω απόφαση!

οταν ο μικρός θα παει παιδικό, τί θα κάνω αν χρειαστεί να παω? θα παίρνω ταξί και θα βάζω και το παιδί χύμα μέσα?

αχ φοβάμαι και εγω την οδήγηση... λεω πως δεν εχω την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, οταν οδηγεί ο αντρας μου σκεφτομαι καμιά φορά πως εγώ στην θέση του δεν θα έκανα αυτό σωστα, το άλλο σωστα, κλπ...

και αυτός όμως δεν με παροτρύνει μπορώ να πω.

νομίζω για όλες εμας η λύση είναι:

μερικά μαθηματα απο επαγγελματία

και ενα μικρό μεταχειρισμένο, για αρχή!

αλήθεια πόσο κοστίζουν τα μικρα μεταχειρισμένα ξέρετε?

Καλημέρα! Σας ευχαριστώ που μου αναπτερώνετε το ηθικό! 'Εχω δίπλωμα από το 2004, αλλά πάντα είχα τρελή φοβία με την οδήγηση μέσα στην πόλη. Ξέρεις τι είναι να οδηγείς Καβάλα-Θεσσαλονίκη μια χαρά και να σβήνει η μηχανή στη στροφή του περιφερειακού για τη γειτονιά μου; Τα παράτησα, "βολεύτηκα" με τα λεωφορεία για το δρομολόγιο στη δουλειά (βέβαια, μιλάμε για 1 ώρα να πάω κι άλλη 1 για να γυρίσω, μη γίνει θέμα....) και εξαρτιέμαι απόλυτα από τους οδηγούς της οικογένειας (σύζυγος, πεθερός, γονείς κλπ). Τώρα που μεγαλώνει το παιδί βλέπω ότι δε μπορώ να συνεχίσω έτσι. Δεν το λέω εγωιστικά ("να μην εξαρτιέμαι από τους άλλους"), αλλά βλέπω ότι υπάρχει ανάγκη να βοηθάω κι εγώ σε μερικές δουλειές που απαιτούν αυτοκίνητο. Για καλή μου τύχη βρέθηκε ένα εταιρικό αυτοκίνητο διαθέσιμο και ο εργοδότης μου-ομολογουμένως-με πίεσε λίγο για να το πάρω (μεταξύ μας, καλά έκανε, αλλιώς δε θα το αποφάσιζα). Θα κανονίσω και μερικά μαθήματα να ξαναθυμηθώ την οδήγηση κι ελπίζω να τα πάω καλύτερα αυτή τη φορά.

Πάντως, αυτό που είδα από τις φίλες μου είναι το εξής: καλύτερα να έχεις δικό σου μέσο και να "πέσεις στα βαθιά". Θες-δε θες θα μάθεις. Καλή επιτυχία σε όλες τις "συμπάσχουσες"! :D

mAMnp2.png

• 1 month later...

Εγώ ένα έχω να πώ.

Το αυτοκίνητο δεν πρέπει να το φοβάσαι. Αν υπάρχει έστω και λίγο φόβος καλύτερα να μην το πάρεις. Θέλει τσαμπουκά και θάρρος το τιμόνι (με την καλή έννοια του όρου).

Προσωπικά οδηγώ, είμαι ανεξάρτητη, και πάω όπου θέλω μαζί με το παιδί μου.

Αλλοίμονο αν περίμενα από τον άντρα μου να με πάει εδώ κι εκεί. Καληνύχτα!!!

Για μένα, καλύτερα να πάρεις ένα μικρό μεταχειρισμένο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το jeep δεν ενδείκνυται για την Αθήνα και κυρίως για στενούς δρόμους.

Και προπάντων μην ακούς αυτά που λέει ο άντρας σου, σε μειώνει και πάει να σε βγάλει άχρηστη. Μην του κάνεις τη χάρη. Δείξε δυναμισμό!!!!!

Τα λέω λίγο χύμα αλλά έτσι είναι.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή!!!!!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ντρεπομαιιιιιιιιιιιιιιιι αλλα φοβαμαιιιιιι:oops::-P:razz::oops:

οταν ημουν 18 οι γονεις μου επεμεναν να βγαλω διπλωμα αλλα εγω τιποτα.φοβομουν τοσο πολυ που δεν ηθελα καν να ακουμπησω τιμονι! αυτο συνεχιστικε βεβαια μεχρι φετος.ειμαι αναγκασμενη να βγαλω διπλωμα γιατι ο αντρας μου δουλευει κ πρωι μεχρι το μεσιμερι κ το απογευμα ως το βραδυ.οποτε οποτε ειναι να παμε καπου πρεπει ντε κ καλα να το κανονισουμε πως θα βολεψει η ωρα να μας παει αυτος.με τα ποδια πλεον με 3 παιδια δεν το συζητω που ειμαι κ μιση ωρα δρομο με τα ποδια απο την πολη!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ!!αρχισα λοιπον θεωρια κ τελειωσα τα μαθηματα.σε 15-20 μερες θα δωσω κ εξετασεις.θεωρια δεν με φοβαμαι.φοβαμαι το τιμονι!!!σημερα εκανα το 4ο μαθημα οδηγησης.μεχρι πριν 1 μηνα περιπου ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΙΜΟΝΙ.δεν εκατσα ποτε ουτε καν στη θεση του οδηγου.δεν επιασα ποτε τον λεβιε ταχυτητων γιατι ΦΟΒΟΜΟΥΝ.δεν υπαρχει ατομο που να φοβαται πιο πολυ απο εμενα ειμαι σιγουρη:oops::(:(:( μπαινω με τον δασκαλο στο αυτοκινητο κ ιδρωνω.μου σβηνει το αυτοκινητο 2-3 φορες στη διαδρομη.μου λεει να πατησω φρενο κ εγω το παταω ΜΠΑΜ κ κοκκαλωνει το αμαξι κ αυτος μου λεει ''ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΟΜΑ!!"' αλλα με το που ακουω ''φρενο'' νομιζω οτι θα πεσω πανω σε κατι κ το παταω αποτομα:cry: ασε που δεν εχω μαθει καλα απεξω να αλλαζω ταχυτητες κ μερικες φορες πρεπει να τις κοιταω!!ΤΗΝ πρωτη φορα που εβαλα μπρος το αυτοκινητο ετρεμαν τα χερια μου.μου ειπε φρενο κ εγω απο την αγωνια μου πατησα γκαζι κ ευτυχως εχει κ αυτος στη μερια του γκαζι φρενο συμπλεκτη αλλιως ποιος ξερει ποιον θα σκοτωνα!!!

φοβαμαι τοσο πολυ:cry:ΓΙΑΤΙ???? πρεπει να μαθω δε γινεται αλλιως!!!κ το αλλο (μη με κοροιδευετεεεεεεε) δε μπορω να καταλαβω ποτε πρεπει να αλλαξω ταχυτητα.οκ απο 1η για να βαλω 2α μονο τοτε καταλαβαινω γιατι το αυτοκινητο μπουκωνει.αλλα απο κει κ περα ΠΩΣ???αποκλειεται να μαθω:cry: κ θα με κοροιδευει κ ο αντρας μου:cry::cry:

Ραφαελα 10/10/2005 Αλεξανδρος 22/01/2008 Νεφελη 28/10/2010 Β+Δ 04/10/2001

κ το αλλο (μη με κοροιδευετεεεεεεε) δε μπορω να καταλαβω ποτε πρεπει να αλλαξω ταχυτητα.οκ απο 1η για να βαλω 2α μονο τοτε καταλαβαινω γιατι το αυτοκινητο μπουκωνει.αλλα απο κει κ περα ΠΩΣ???αποκλειεται να μαθω:cry: κ θα με κοροιδευει κ ο αντρας μου:cry::cry:

Δεν το εχεις μπουκωσει απο 2α σε 3η ποτε? .......πας σιγα.....ε?....:-P με τον ιδιο ακριβως τροπο καταλαβαινεις ΟΛΕΣ τις αλλαγες.....'ζοριζεται' το αμαξι. Το ακους και το αισθανεσαι. Να σου πω την επιλογη αυτοματου την εχεις σκεφτει? Το εχει κανει μια φιλη μου που ειχε τραγικες δυσκολιες με ταχυτητες και βρηκε την ησυχια της και εχει το μυαλο της ΜΟΝΟ στον δρομο και οχι πουθενα αλλου. Κρατα το ως επιλογη. Οσο για τα αλλα Δημητρουλα μου εχεις ακομα ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥ δρομο μπροστα σου......αν δεν ηρεμησεις εσυ απο μονη σου δεν θα σε βοηθησει κανενας. Κατι αντιστοιχο επαθα στο πρωτο μου μεγαλο τρακαρισμα στα 19. Ετρεμα δεν ηθελα να μπω στο αμαξι. Εντωμεταξυ οδηγουσα στην Αθηνα ανευ διπλωματος (να μην διαβαζει κανας τροχονομος μονο) απο τα 14. 5 χρονια χωρις διπλωμα και ολα καλα. Περνω το διπλωμα και 1 χρονο μετα μονο που δεν σκοτωσα ανθρωπο. Τες πα. Ετρεμα που λες. Καπως ετσι που τα περιγραφεις. Ε, μετα απο κανα 4ωρο που κοιταζα το αμαξι, μπαινω μεσα και λεω οχι.....δεν θα σε παρατησω.....σε γουσταρω τρελλα. Και οδηγησα εκεινη την μερα 15 ωρες ΣΕΡΙ. Γυρισα σπιτι μεσημερι της επομενης μερας σχεδον. Που πηγα? Σε ΟΛΗ την Αθηνα.......για να συνηθισω παλι, για να μου φυγει ο φοβος......για να ηρεμησω......και ετσι και εγινε......οδηγω συνολικα 23 χρονια. Εχω αλλαξει 3 αυτοκινητα και εχω οδηγησει αλλα 13...εχω μηδενισει δεν ξερω και εγω ποσα κοντερ.....και εχω παει σε ολη την Ελλαδα και Αγγλια (ναι με το αναποδο τιμονι).....μονο νταλικα δεν εχω παρει....αν και δεν κολωνω ουτε αυτη να την παρω εν αναγκη. ΜΟΝΟ ΕΣΥ μπορεις να βοηθησεις τον εαυτο σου σε αυτο κουκλα......μονο εσυ.......σκεψου. Αν στα 19 με ειχε λυγισει ο φοβος εκεινη την μερα......πιθανο τωρα να μην οδηγουσα........καλους δρομους.......

Πάνω από 3000-3500 στροφές μπορείς να αλλάξεις... Ο θείος μου είχε κρεμάσει στον καθρέφτη ένα κλουβί με ένα πουλάκι μέσα, που όταν συντονιζόταν έκανε θόρυβο, και έλεγε στην θεία μου "όταν κελαηδάει το πουλάκι θα αλλάζεις ταχύτητα" :D

Δεν το εχεις μπουκωσει απο 2α σε 3η ποτε? .......πας σιγα.....ε?....:-P με τον ιδιο ακριβως τροπο καταλαβαινεις ΟΛΕΣ τις αλλαγες.....'ζοριζεται' το αμαξι. Το ακους και το αισθανεσαι. Να σου πω την επιλογη αυτοματου την εχεις σκεφτει? Το εχει κανει μια φιλη μου που ειχε τραγικες δυσκολιες με ταχυτητες και βρηκε την ησυχια της και εχει το μυαλο της ΜΟΝΟ στον δρομο και οχι πουθενα αλλου. Κρατα το ως επιλογη. Οσο για τα αλλα Δημητρουλα μου εχεις ακομα ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥ δρομο μπροστα σου......αν δεν ηρεμησεις εσυ απο μονη σου δεν θα σε βοηθησει κανενας. Κατι αντιστοιχο επαθα στο πρωτο μου μεγαλο τρακαρισμα στα 19. Ετρεμα δεν ηθελα να μπω στο αμαξι. Εντωμεταξυ οδηγουσα στην Αθηνα ανευ διπλωματος (να μην διαβαζει κανας τροχονομος μονο) απο τα 14. 5 χρονια χωρις διπλωμα και ολα καλα. Περνω το διπλωμα και 1 χρονο μετα μονο που δεν σκοτωσα ανθρωπο. Τες πα. Ετρεμα που λες. Καπως ετσι που τα περιγραφεις. Ε, μετα απο κανα 4ωρο που κοιταζα το αμαξι, μπαινω μεσα και λεω οχι.....δεν θα σε παρατησω.....σε γουσταρω τρελλα. Και οδηγησα εκεινη την μερα 15 ωρες ΣΕΡΙ. Γυρισα σπιτι μεσημερι της επομενης μερας σχεδον. Που πηγα? Σε ΟΛΗ την Αθηνα.......για να συνηθισω παλι, για να μου φυγει ο φοβος......για να ηρεμησω......και ετσι και εγινε......οδηγω συνολικα 23 χρονια. Εχω αλλαξει 3 αυτοκινητα και εχω οδηγησει αλλα 13...εχω μηδενισει δεν ξερω και εγω ποσα κοντερ.....και εχω παει σε ολη την Ελλαδα και Αγγλια (ναι με το αναποδο τιμονι).....μονο νταλικα δεν εχω παρει....αν και δεν κολωνω ουτε αυτη να την παρω εν αναγκη. ΜΟΝΟ ΕΣΥ μπορεις να βοηθησεις τον εαυτο σου σε αυτο κουκλα......μονο εσυ.......σκεψου. Αν στα 19 με ειχε λυγισει ο φοβος εκεινη την μερα......πιθανο τωρα να μην οδηγουσα........καλους δρομους.......

ελλη ο δασκαλος με εχει μεσα στην πολη οποτε παω με 50 κ σε καποιους δρομους με 70!δε με εβγαλε σε αουτομπαγκ ακομα!(μαλλον με σκιαζεται:rolleyes:) μου ειπε αμα παω πανω απο 40(νομιζω) πρεπει να βαζω 3:confused: κ μετα απο 3η πως ξερω οτι πρεπει να βαλω 2α?ειμαι στοκοοοοοοοοοοος!!!!μακαρι να τα καταφερω οπως εσυ αλλα δε το κοβω.απο οτι διαβασα ειχες μεγαλο τσαγανο σαυτο το θεμα!!

Πάνω από 3000-3500 στροφές μπορείς να αλλάξεις... Ο θείος μου είχε κρεμάσει στον καθρέφτη ένα κλουβί με ένα πουλάκι μέσα, που όταν συντονιζόταν έκανε θόρυβο, και έλεγε στην θεία μου "όταν κελαηδάει το πουλάκι θα αλλάζεις ταχύτητα" :D

που θα βρω ενα τετοιο πουλι να το παρω μαζι να το κρεμασω στο καθρευτακι.θα πω στο δασκαλο ''δε παω πουθενα χωρις το πουλι μου!!!"':shock:

Κορίτσια οπως σας έχω ήδη πει εχω κι εγω το ιδιο προβλημα. Εχω δίπλωμα εδω και 7-8 χρόνια αλλά δεν έχω οδηγήσει ΠΟΤΕ απο τοτε!!!!

Σκέφτομαι μήπως καταφέρω να πάρω καποιο αυτοκινητάκι αυτόματο μπας και το πάρω πιο ευκολα αποφαση.

Τι λέτε? Δεν βρίσκεις ομως ευκολα και είναι και πανακριβά ε?

Κορίτσια οπως σας έχω ήδη πει εχω κι εγω το ιδιο προβλημα. Εχω δίπλωμα εδω και 7-8 χρόνια αλλά δεν έχω οδηγήσει ΠΟΤΕ απο τοτε!!!!

Σκέφτομαι μήπως καταφέρω να πάρω καποιο αυτοκινητάκι αυτόματο μπας και το πάρω πιο ευκολα αποφαση.

Τι λέτε? Δεν βρίσκεις ομως ευκολα και είναι και πανακριβά ε?

Κατσε η φιλεναδα μου εχει το......οπα......κατσε.......το.......Mitsubishi....εμ κατι.....δεν θυμαμαι. Μικρο ειναι. Θα την ρωτησω. Το εχει παρει αυτοματο......νομιζω ηταν λιγα λεφτα παραπανω για αυτο και αν εχεις τοσο μεγαλη δυσκολια οσο αυτη (που εχανε τον ελεγχο για να βρει τις ταχυτητες) συμφερει λιγα λεφτα παραπανω και τα ματια σου ΚΑΡΦΩΜΕΝΑ στον δρομο.....για να μην βρεθεις καρφωμενος σε κανα δεντρο με τον λεβιε στο χερι........:-P

Μια και λέμε τον πόνο μας..............εμένα οι κολώνες του γκαράζ μου δεξιά και αριστερά είναι πράσινες:-D:-D:-D...........στο μπες, βγες όλο και θα "φιλήσω" λίγο τις γωνίες (άχρηστη στο παρκάρισμα).

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

κοριτσια για να παρω αυτοματο δε γινεται.εκτος το οτι η εφορια θα μας μπιπ μπιπ γιατι ο αντρας μου ειναι δηλωμενος με τα μισα απο οσα παιρνει.(μεγαλη ιστορια αυτο.μπλεξαμε με μακακα αφεντικο:evil:)εδω οι ασφαλειες ειναι παρα πολυ ακριβες.εχουμε αυτοκινητο 1600 κυβικα κ πληρωνουμε 130 το μηνα ασφαλεια.κ ειναι κ η απλη.οποτε πρεπει να μαθω ταχυτητες στανταρ:roll::?

Μια και λέμε τον πόνο μας..............εμένα οι κολώνες του γκαράζ μου δεξιά και αριστερά είναι πράσινες:-D:-D:-D...........στο μπες, βγες όλο και θα "φιλήσω" λίγο τις γωνίες (άχρηστη στο παρκάρισμα).

Ρε κορίτσια το παρκάρισμα είναι δυο κινήσεις. Το πιο απλό πράγμα!!! Εγώ βεβαια έχω άλλη "ανωμαλία". Όταν η θέση είναι μεγάλη παρκάρω σαν βλάκας. Όταν είναι μικρή παρκάρω τέλεια:shock:. Μαλλον προσέχω περισσότερο στην 2η περιπτωση

Ρε κορίτσια το παρκάρισμα είναι δυο κινήσεις. Το πιο απλό πράγμα!!! Εγώ βεβαια έχω άλλη "ανωμαλία". Όταν η θέση είναι μεγάλη παρκάρω σαν βλάκας. Όταν είναι μικρή παρκάρω τέλεια:shock:. Μαλλον προσέχω περισσότερο στην 2η περιπτωση

Το ιδιο και εγω. Οχι δεν ειναι οτι προσεχεις περισσοτερο. Ειναι οτι οταν ειναι κοντα δυο αυτοκινητα εχει πολυ περισσοτερα point of reference (πως το λεμε αυτο-βοηθεια καποιος)......οταν ειναι μεγαλο κενο δεν εχεις εξου και κοπανας πεζοδρομιο. Ο πιο αχρηστος στο παρκιν ειναι ο αντρας μου......ενω την ιδια στιγμη ειναι ισως και τα πιο γρηγορα αντανακλαστικα και ικανοτητα οδηγησης ισαξια αγωνων ταχυτητας......ισως και ο καλυτερος που εχω γνωρισει στην ζωη μου. Πως το κανει αυτο δεν ξερω.......:|

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...