Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παραπονα δασκαλας απο την πρωτη μερα στον παιδικο

Recommended Posts

Εγώ θα το ρίξω λίγο στη φιλοσοφία... Έβλεπα κάτι αλογάκια που ήταν ήρεμα και υπομονετικά στα ελάχιστα τετραγωνικά που ήταν το χώρισμα του στάβλου τους... Σκέφτηκα: Πώς είναι άραγε αυτά τα άλογα στο φυσικό τους περιβάλλον; Καμία σχέση...

Και όμως, οι άνθρωποι του 21ου αιώνα είμαστε σαν αυτά τα αλογάκια. Μικροί και μεγάλοι. Και για το καλό του ίδιου του παιδιού, πιστεύω ότι καλύτερα νωρίτερα παρά αργότερα, να γίνουν "εξημερωμένα". Είναι χρήσιμο να ακονίζουν το μυαλό και λιγότερο τα πόδια τους...

Το λέω γιατί έχω και εγώ έναν Ταρζάν, έτσι; Για το καλό του, με καλό τρόπο και σταδιακά, να μην νιώθει καταπίεση, στα λίγα τετραγωνικά της τάξης.

Φυσικά, ο τρόπος της δασκάλας ήταν απαράδεκτος. Όπως και το ότι δεν εξηγήθηκε το ότι το παιδί σου ήταν, σύμφωνα με τις δασκάλες, υπόδειγμα τις 2 πρώτες μέρες.

Το καλό είναι ότι έχεις παιδί που καταλαβαίνει αρκετά πράγματα με τα λόγια. Δεν νομίζω όμως ότι θα του κάνει καλό, αν του "περάσεις" ότι η δασκάλα έχει παράλογες απαιτήσεις για την ηλικία του... όπως περίπου γράφεται παραπάνω.

Συγνώμη βρε αθήνα αλλά μιλάμε για ΠAIΔIA όχι για άλογακια!τρέχουν παίζουν τραγουδάνε κ BΓAINOYN εκτός ορίων.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 269
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στο παιδι θεωρησα σωστο να πω οτι πρεπει να ακουει τη δασκαλα, που θα παιζουν μαζι, θα του μαθαινει κολπα, παιχνιδια, θα τον βοηθαει να παει στην τουαλετα, να φαει, αλλα επειδη εχει πολλα παιδακια να προσεχει να μη χτυπησουν πρεπει να την ακουει και να μην κανει φασαρια...

το αστειο ειναι οτι ο γιος μου ειναι μεχρι αηδιας προσεκτικος, οποτε παμε σε ενα παρκο, η σε ενα παρτυ, ειναι το μονο παιδι που τρεχει και λεει στα αλλα "προσεξε παιδακι θα πεσεις" "μην το παιρνεις αυτο θα χτυπησεις" και ειναι γενικως μαθημενος να προσεχει γιατι εχουμε και το μωρο... δεν ξερω τι να πω, κι αυτες εχουν τα δικια τους, δυο κοπελες τωρα με 31 ταρζανια, αλλα και τι πρεπει να γινει δηλαδη, εγω δεν ηθελα αρνι, παιδι ηθελα και απο παντα ακομα και οταν διδασκα, τα κοιμισμενα δεν τα μπορουσα ποτε μου...

Κοίτα, έχω δει παιδάκια που αφήνονται σε συμπεριφορές που μακροπρόθεσμα δεν είναι οι ενδεδειγμένες, επειδή "είναι παιδάκια". Περνάνε τα χρόνια και μπορεί το ίδιο το παιδί να βάλει στον εαυτό του την ταμπέλα ο ατίθασος, αυτός που δεν προσαρμόζεται στην τάξη και να μην κάνει κάτι το ίδιο, για να ανατρέψει την κατάσταση... Και υπάρχουν παιδιά, πραγματικά πανέξυπνα, που τα πάνε άσχημα στο σχολείο, για αυτό το λόγο και μόνο. Βεβαίως, είναι ένα σενάριο όλο αυτό, αλλά επειδή το έχω δει να συμβαίνει, για αυτό το επισημαίνω.

Το ότι ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι ο μικρός είναι λίγο ατιθασος και στο φυσιολογικό για την ηλικία του, δεν σημαίνει ότι είναι καλό, για το ίδιο το παιδί, να συνεχίσει έτσι.

Βέβαια, ο τρόπος της συγκεκριμένης δασκάλας δεν με προδιαθέτει θετικά... Εφόσον μάλιστα το ίδιο ακριβώς παιδί, για δύο μέρες δεν έδειξε δείγματα ότι είναι ανεξέλεγκτο! Αλλά αυτό που πρότεινε, δεν το βρίσκω ακραίο.

Εν τέλει, θα ρωτούσα το παιδί ή και τις δασκάλες. Γιατί τις πρώτες μέρες ήταν ήρεμο; Τι έγινε διαφορετικά;

οχι απλα ηταν ηρεμο, μας τρελλανε ποτε θα παει και ποτε θα παει, ετοιμαζε την τσαντα του και τη φορουσε ολη μερα, πηγαμε το Σαββατο απο κει να πειστει οτι ειναι κλειστα, γυριζε πισω και ελεγε "παιξαμε τρενακι" "καναμε παζλ" δε συζηταμε οτι ενω τον κυνηγουσα να φαει τωρα τρωει τα παντα....με δυο φορες που πηγε!!! ακομα και σημερα, μου ειπε, "εκανα βλακειες μαμα και η δασκαλα με μαλωσε" αλλα και παλι διηγειται τι εκανε με τον ενα η τον αλλο φιλο του... το παιδι δεν εχει κανενα λογο να μη θελει να παει... ισα ισα βαρεθηκε με εμας και τους παππουδες, χτες μου ελεγε να παω και τον μικρο να παιζει εκει και θα τον προσεχει αυτος.. δεν ειναι γελοιο ενα τετοιο παιδακι να του δημιουργουν προβλημα στα καλα καθουμενα.... εχουμε παει μαζι και με μια γειτονισσα, εκεινο το κοριτσακι ολο κλαιει και θελει τη μαμα του, και ο δικος μου την περιμενει το πρωι να πανε παρεα για να μην κλαιει... δεν ξερω τι να πω... φοβαμαι οτι δεν θα τον κρατησουν και εβαλα θεους και δαιμονες για να τον παρουν...

δε χριεαζεται αμεσως να βγαζουμε συμπερασμα ουτε οτι το παιδι εχει προβλημα ουτε οτι οι δασκαλες φταινε. πως το ειδες το εντονο στρες;;κ αν ειναι οως τα ειπανε;ειναι καλυτερα να κλεισει τα αφτια;

βρε συ εγω για αστειο τα εγραψα αυτα,εννοειτε οτι συμφωνω μαζι σας.το παιδι πηγε πρωτη φορα παιδικο και θελει χρονο προσαρμογης.αλλα και οι δασκαλς ευκολα μιλησαν για εκεινο απο τη πρωτη μερα.

οτι εγραψα τα εγραψα να τους τα πει και καλα για να δουν πως σε κανουν να αισθανεσαι οταν ο αλλος βγαζει γρηγορα συμπερασματα.

Διαφημίσεις

βρε συ εγω για αστειο τα εγραψα αυτα,εννοειτε οτι συμφωνω μαζι σας.το παιδι πηγε πρωτη φορα παιδικο και θελει χρονο προσαρμογης.αλλα και οι δασκαλς ευκολα μιλησαν για εκεινο απο τη πρωτη μερα.

οτι εγραψα τα εγραψα να τους τα πει και καλα για να δουν πως σε κανουν να αισθανεσαι οταν ο αλλος βγαζει γρηγορα συμπερασματα.

οκ!:!!!

... δεν ξερω τι να πω... φοβαμαι οτι δεν θα τον κρατησουν και εβαλα θεους και δαιμονες για να τον παρουν...

δεν μπορουν να διωξουν γαιυτο το λογο ενα παιδι,εκτος αν υπαρχει σοβαροτερο θεμα κ δεν εχουν το καταλληλο προσωπικο.

λοιπον..τα παιδια πολλες φορες ειναι διαφορετικα στο σπιτι κ στο σχολειο.απο τον πολυ ενθουσιασμο κ απο την αισθηση οτι το σχολειο αφου το αγαπαει του ανηκει κιολας(!) μπορει να μην εχει ακομα αισθηση του πρεπει-δεν πρεπει,σε πιο χωρο μπορει να παει,ποτε μπορει να φαει ποτε μπορει να τρεξει.λογικο ειναι .εμαθε να τα κανει ολα οταν θελει.παρολα αυτα δε σημαινει οτι ειναι ευκολο να διδαξεις-πειθαρχησεις-περασει καλα ενα παιδι ταυτοχρονα!

κανε αυτο που λενε αν εχεις την πολυτελεια..2 ωρες σημερα,3 αυριο..θα μαθει λιγο στον αυτοελεγχο γιατι θα επαναλαμβανει μικρα προγραμματα κ τη ρουτινα του σχολειο πχ 8-10. ξερει οτι εκεινη την ωρα θα παιξουν,θα μιλησουν,θα φανε.μεχρι εκει. την επομενη θα παρει μια νεα πληροφορια εχοντας κατακτησει ανετα τα παλια κ υλοποιωντας κ ο ιδιος το προγραμμα.

βαλε τωρα στην ακρη αν σου αρεσε η δασκαλα κ κρινε το μετα.τωρα σκεψου..ειανι δυνατον να ηταν ολα ηρεμα κ να το ελεγε αυτο;μηπως οντως στην ομαδα του ακομα δεν λειτουργει οπως θελουμε εμεις κ οπως τα υπολοιπα;δεν ειναι κακο..θα βοηθησεις το παιδι να μην εχει κ το αγχος της ενταξης μεσα του.κ αυτο δεν μπορει να τα διαχεριστει ολα αυτα..ειναι καινουρια ολα,θελει βοηθεια κ χρονο.δηλ ενα πραγμα την φορα

καλημέρα

Σε εμας στον παιδικο εχουν τον "μηνα προσαρμογης" δηλαδη την πρωτη εβδομαδα πανε για 2 ωρες και σταδιακα αυξανονται οι ωρες και απο Οκτωβριο ξεκινανε κανονονικα απο το πρωι μεχρι το μεσημερι ετσι τα παιδακια μπαινουν σιγα σιγα σε ρυθμο, μηπως να εκανες κατι τετοιο απο μονη σου?

vXPNp3.png

QcHZp3.png

στο ιδιωτικο το παιδι με προβλημα θα το παρουσιασουν σουπερ! εσυ τι θες να ακουσεις;την αληθεια η αυτο που θες;τι κερδος εχουν να πουν κατι που αποκλειεται να ισχυει;κανενα.φυσικα κ ο τροπος εχει σημασια μεγαλη.απο κει κ περα κ το πτυχιο ειναι αρκετα ικανο ,οχι γαι διαγνωση γιατι απαγορευεται αλλα για να δουν τις ενδειξεις

την διαφορά αναμέσα σε ιδιωτικό και δημόσιο θα την καταλάβεις εαν έχεις παει και στα δύο...

στο δημόσιο αμέσως σηκώνουν τα χέρια οι ποιο πολλές δασκάλες για να φύγει το βάρος απο πάνω τους...αυτό εννοούσα.

και φυσικά ένα πτυχίο δεν κανει την διαφορά,αντιθέτως πολλες φορές συμβαίνει το ανάποδο.

ενα παράδειγμα ιδιωτικού - δημοσίου.

ο μικρός μας στο δημόσιο πολλές φορές χρειαζέται βοήθεια για να κάνει τα 'τσίσα" του, επιταχτικά μας ειπαν οτι αυτό πρεέπει να κοπεί. "δεν είνα υποχρεομένες""

τα ανήψια μου στο ιδιωτικο "μέχρι και πανες" τους είπαν οτι θα αλάξουν ενα χρειαστεί ενω τα παιδιά έχουν καθαρίσει..και θα το πλένουν εάν χρειαστεί.

ΔΕΝ ειναι όλες ίδιες οι δασκάλες φυσικά αλλά πολλες κρύβονται και εκμεταλευονται το αμετακλητο και καθοριστικο ρόλο που έχει η μονιμοτητα τους.

και για το θέμα μας, ακομα και σε παιδοψυχολόγο να πας ποτέ μα ποτέ δεν βγάλει συμπερασμα σε μια συνεδρία η σε 2 ώρες.

υπάρχει ολοκληρο πρωτόκολλο επαγγελματικής συνέπιας και ακολουθίας που πρέπει να συμβουλευτούν προτού αναφερουν κατι τέτοιο σε γονέα.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

στο ιδιωτικο το παιδι με προβλημα θα το παρουσιασουν σουπερ! εσυ τι θες να ακουσεις;την αληθεια η αυτο που θες;τι κερδος εχουν να πουν κατι που αποκλειεται να ισχυει;κανενα.φυσικα κ ο τροπος εχει σημασια μεγαλη.απο κει κ περα κ το πτυχιο ειναι αρκετα ικανο ,οχι γαι διαγνωση γιατι απαγορευεται αλλα για να δουν τις ενδειξεις

Κοίτα να δεις και ο δικός ιδιωτικό πήγαινε και πηγαίνει μέχρι και σήμερα και μου λένε τα "χειρότερα", δεν μου χαϊδεύουν τ' αυτιά. Και ναι το ξέρω πως είναι πολύ ζωηρός.

Όσον αφορά τις "ενδείξεις" που λες μην είσαι και τόσο σίγουρη. Δυστυχώς πολλές δασκάλες δεν γνωρίζουν καν τι είναι ΔΕΠΥ. Δεν γνωρίζουν τα βασικά για να ενημερώσουν τους γονείς και να ψαχτούν περισσότερο με τους ειδικούς με αποτέλεσμα φτάνουν στο δημοτικό και αντιμετωπίζουν πρόβλημα και τα παιδιά και οι γονείς.

O5X4p2.png 

Διαφημίσεις

Παιδια ας μη γελιομαστε...στον ιδιωτικο θα κανουν τα παντα για να κρατησουν ενα παιδι, ειδικα στην περιοχη μου που εχουμε δυο δημοσιους και 12 ιδιωτικους....στους ιδιωτικους πληρωνεις οσο περιπου το νοικι ενος διαμερισματος, λογικο ειναι να κανουν τεμεναδες...δε θελω να μου χαιδεψει κανενας τα αφτια, ξερω οτι το παιδι μου ειναι ζωηρο, το μονο που με πειραξε ηταν το γρηγορο συμπερασμα και το οτι σηκωσαν τα χερια ψηλα με λιγες μονο ωρες..

να σας πω βεβαια, οτι αφου χτες πηρα τηλ και ειπα αυτα που ειπε ο παιδιατρος σημερα ηταν ολες μες τηγ γλυκα, "μια χαρα θα ειναι, δεν ηταν αναγκη να στεναχωρηθειτε, εμεις απλα ειπαμε μηπως ο παιδιατρος εχει πει κατι σχετικα, οχι να τον ρωτησετε...αλλοιμονο" Μπουρδες, χτες η κουβεντα ηταν αυτολεξι "Καλα, δεν εχετε κανει τιποτα, δεν το εχετε ψαξει, α συννενοηθειτε με τον παιδιατρο εμεις δεν μπορουμε δυο ατομα να τον κυνηγαμε, εχουμε 31 παιδακια, να κανετε στο παιδι συστασεις!!!" Να δω οταν τον παρω τι θα μου πουν, και εννοειται οτι μειωσαν την ωρα κατα μια ωρα, να δουμε πως θα παει σημερα...

απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο.

σοκαρίστηκα και με αυτο που γράφει η mariadinos.:!::!::!: Σε παρακαλώ κάνε καταγγελία και στείλε μας την... αναλυτική περιγραφή... σε παρακαλώ πραγματικά. Όταν τέτοια πράγματα μένουν χωρίς αναφορά, τότε είναι που επαναλαμβάνονται....αυτο είναι παραμέληση ανηλικου κανονικότατα, κ εσκεμμένα.

stella τι εννοούν δηλαδή "έχει πρόβλημα"

για ρώτα τις (όταν δεν είναι μπροστά το παιδάκι σου)

"τι εννοείτε πρόβλημα, εχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας?"

έτσι για να τις βάλεις και σε μια θέση λιγο πιο υπευθυνη, εφόσον ξέρουν κιόλας,

να σου πουν και ολόκληρη τη διάγνωση ! :mad:

Για ρώτα! .... :mad::-x:-x:-x

Δεν γίνεται παιδαγωγός, να δίνει διάγνωση σε παιδί 1)

δεν γίνεται παιδαγωγός να δίνει διάγνωση σε παιδί μέσα σε μια μέρα 2)

δεν γίνεται παιδαγωγός να πετάει τη διάγνωση στα μουτρα του γονέα σε μή προκαθορισμένο ραντεβού στα όρθια αναμεσα σε κόσμο ή σε εν κινήσει κατάσταση 3)

αρμόδιος για διάγνωση είναι μόνο ο ειδικός παιδίατρος ή παιδοψυχολογος/αναπτυξιολογος κλπ κλπ κλπ.....

ρωτας λοιπον

"συμβουλευτήκατε κάποιον για αυτή τη διάγνωση που κάνατε για το παιδί μου?

Γιατί όπως μπορείτε να καταλάβατε, οι λέξεις "το παιδί σας έχει πρόβλημα πως δεν το εχετε ψάξει" υποδηλώνουν ότι έχετε κάνει ήδη διάγνωση ως προς το τι έχει,

έτσι λοιπον θα ήθελα να μου πείτε και ακριβώς ποιές είναι οι υποψίες σας, παρότι βέβαια δεν είναι αυτό το επάγγελμά σας ουτε η ειδικότητά σας, αλλά και ουτε το περιβάλλον και η ώρα για να μου πετάξετε στα μούτρα με μια πρόταση την άποψή σας (γιατί δεν είναι προφανώς διάγνωση)

[επίσης, προφανώς, εάν είσασταν ειδικός, θα γνωρίζατε ότι ο ειδικός, δεν λέει ποτέ στο παιδί του ότι το παιδί του έχει "πρόβλημα"

γιατί ότι και να έχει ένα παιδί, έχει κάποιο όνομα η όποια κατάσταση, δεν ονομάζεται "πρόβλημα" . ]

ελεος....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διανυσαμε και την τριτη μερα της εβδομαδας σημερα, οταν πηγα να παρω το παιδι μου ειπαν "ειναι συνεχεια ορθιος και δε μπορουμε να πουμε ουτε ενα παραμυθι" επισης "ειναι το μονο παιδακι που δεν εχει βγαλει τις πανες στο τμημα του, να κανετε κατι γι αυτο"...χτες μου ειπαν οτι μαλωσε με ενα παιδακι που του τραβηξε το αυτι και ο δικος μου του το τραβηξε κι εκεινος μετα..."ειναι ζωηρος" το υπερκινητικος δεν το ξανακουσα...

Βεβαια οταν τη ρωτησα γιατι τον αλλαξανε ρουχα μου ειπε "δεν ξερω, εγω καποιοες ωρες λειπω, πηγαινω στο γραφειο η αλλη κυρια τον αλλαξε" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ Η ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ ΜΕΝΕΙ ΜΕ 31 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!

Αν ειναι ετσι λοιπον, δικαιολογημενα η 20 χρονη ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ δεν μπορει να τα βγαλει περα με τα ταρζανακια.. ελλειψη προσωπικου λενε...κι αυτες που ειναι φευγουν απο δω κι απο κει.... σημερα ενας κυριος την ωρα που περιμενα το παιδι, ηρθε με αδεια χερια, μπηκε μεσα, εκανε ενα νοημα σε μια απ τις κυριες, και βγηκε μετα απο λιγο με μια σακουλα με 4 λιτρα γαλατα.... περισσευουν και κουβαλανε και στα σπιτια τους????

Τελοσπαντων, τοπαιδι μου ξανατονιζω ειναι ζωηρο, στην φαση του χορευω και τραγουδαω, τι να πω...καθε μερα παραππονα..... Σας ευχαριστω κυρια Στυλιανακη....ειλικρινα...

δε μπορω ομως να τους μιλησω εν ηρεμια, μας εχουν στην κλεισμενη πορτα να περιμενουμε, φερνουν το παιδι απαντωντας στα κινητα τους, λενε δυο κουβεντες παντα μπροστα στο παιδι, σου κουνανε το χερι του στυλ "χτυπαει τηλεφωνο τα λεμε αυριο" και φευγεις.....ρωτησαμε πολλες φορες ποτε υπαρχει χρονος να παμε να μιλησουμε, μας ειπαν δε γινεται ειναι περιοδος προσαρμογης και γινεται χαμος....

Διανυσαμε και την τριτη μερα της εβδομαδας σημερα, οταν πηγα να παρω το παιδι μου ειπαν "ειναι συνεχεια ορθιος και δε μπορουμε να πουμε ουτε ενα παραμυθι" επισης "ειναι το μονο παιδακι που δεν εχει βγαλει τις πανες στο τμημα του, να κανετε κατι γι αυτο"...χτες μου ειπαν οτι μαλωσε με ενα παιδακι που του τραβηξε το αυτι και ο δικος μου του το τραβηξε κι εκεινος μετα..."ειναι ζωηρος" το υπερκινητικος δεν το ξανακουσα...

.

Τα υπόλοιπα παιδάκια από ποιον πλανήτη τα παραγγείλανε;;;;;

Φυσιολογική συμπεριφορά παιδιού, αφήστε που όταν βρίσκονται πολλά μαζί βγαίνουν όλα εκτός ορίων.

O5X4p2.png 

Διαφημίσεις

Βεβαια οταν τη ρωτησα γιατι τον αλλαξανε ρουχα μου ειπε "δεν ξερω, εγω καποιοες ωρες λειπω, πηγαινω στο γραφειο η αλλη κυρια τον αλλαξε" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ Η ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ ΜΕΝΕΙ ΜΕ 31 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!

Αν ειναι ετσι λοιπον, δικαιολογημενα η 20 χρονη ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ δεν μπορει να τα βγαλει περα με τα ταρζανακια.. ελλειψη προσωπικου λενε...κι αυτες που ειναι φευγουν απο δω κι απο κει.... σημερα ενας κυριος την ωρα που περιμενα το παιδι, ηρθε με αδεια χερια, μπηκε μεσα, εκανε ενα νοημα σε μια απ τις κυριες, και βγηκε μετα απο λιγο με μια σακουλα με 4 λιτρα γαλατα.... περισσευουν και κουβαλανε και στα σπιτια τους????

Τελοσπαντων, τοπαιδι μου ξανατονιζω ειναι ζωηρο, στην φαση του χορευω και τραγουδαω, τι να πω...καθε μερα παραππονα..... Σας ευχαριστω κυρια Στυλιανακη....ειλικρινα...

- Όλα τα παιδιά είναι "ζωηρά" σε αυτή την ηλικία.

- Προφανώς και δεν είναι αρκετές οι κοπέλες για να διαχειριστούν 30 παιδιά (αλλά αυτό είναι πρόβλημα δικό τους να δουν πως θα το αντιμετωπίσουν)

- Παίζει ρόλο το πως αντιμετωπίζουν οι ίδιες τα παιδιά. Τα παίρνουν με το καλό? Έχουν το ρόλο παιδαγωγού ή το ρόλο φύλακα?

- Όσο για τις πάνες, προφανώς πες τους και σκοπεύω να του της κόψω (δεν περίμενα εσάς να μου το πείτε), αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη

εχω δυο μπουμπουκακια

Εμενα τα παιδια μου σε δημοτικο παιδικο σταθμο απο την Παρασκευη τα κρατανε μονο 1,5 ωρα την ημερα ( για προσαρμογη λενε και καλα )

Πως θα προσαρμοστει το παιδι μεσα σε 1,5 ωρα οταν την ωρα που παει να συνηθησει τον χωρο και να γνωρισει τα παιδακια φευγει ?

ΑΥτο θα γινει για 1-2 εβδομαδες !

Οταν δε ρωτησα την δασκαλα γιατι τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα η προσαρμογη και

με τις δουλειες μας τι θα γινει ?

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ

Δεν θα πρεπει να στηριζεστε στον παιδικο σταθμο και θα πρεπει να εχετε εναλλακτικη λυση

ΑΜΑ ΕΙΧΑ ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑ 2,5 της απαντησα

2 βδομαδες προσαρμογη πολυ ειναι! Βασικα πρεπει να ακουλουθειται μια τακτικη αναλογα με την ανταποκριση του παιδιου. Εμεις ξεκινησαμε την προηγουμενη Δευτερα ειχα παρει αδεια (βασικα ειχα ακομα την καλοκαιρινη) και τους ειχα πει οτι εχουμε μια βδομαδα για προσαρμογη.

Την πρωτη μερα τον αφησα 1 ωρα και φρικαρε, τη δευτερη μερα τον αφησα και οταν πηρα να δω αν εχεις σταματησει να κλαιει μετα απο 1,5 ωρα με πηραν μου ειπαν οτι με ζηταει και να αποφασισω εγω αν θελω να τον ζορισουμε ή να παω να τον παρω και πηγα και τον πηρα!Την 3η μερα τον αφησα 3 ωρες εκλαψε οταν τον αφησα για 5 λεπτα και μετα ΟΚ απλως δεν εβαλε μπουκια στο στομα. Την 4η μερα τον αφησα 4 ωρες εκλαψε ελαχιστα και σαρωσε οτι του εδωσαν για φαγητο. Την 5η μερα το ιδιο μονο που δεν εκλαψε καθολου!

Αυτη τη Δευτερα ξεκινησε να κοιμαται κιολας γιατι τον αφησα 8ωρο! Νομιζω οτι ηταν ιδανικη η προσαρμογη!

Πιστευω οτι ειναι θεμα της δασκαλας ποσο καλη ειναι να ενταξει ενα καινουριο παιδι στο σταθμο να το παλεψει και να ξερει πως θα ηρεμησει ενα παιδι που φρικαρει. Ο Χαρης απο την 3η μερα φευγοντας φιλαει τη δασκαλα του!!!!

Εμενα τα παιδια μου σε δημοτικο παιδικο σταθμο απο την Παρασκευη τα κρατανε μονο 1,5 ωρα την ημερα ( για προσαρμογη λενε και καλα )

Πως θα προσαρμοστει το παιδι μεσα σε 1,5 ωρα οταν την ωρα που παει να συνηθησει τον χωρο και να γνωρισει τα παιδακια φευγει ?

ΑΥτο θα γινει για 1-2 εβδομαδες !

Οταν δε ρωτησα την δασκαλα γιατι τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα η προσαρμογη και

με τις δουλειες μας τι θα γινει ?

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ

Δεν θα πρεπει να στηριζεστε στον παιδικο σταθμο και θα πρεπει να εχετε εναλλακτικη λυση

ΑΜΑ ΕΙΧΑ ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑ 2,5 της απαντησα

ειναι παρα πολυ καλο αυτο που κανουν.το παιδι βιωνει το αγχος του αποχωρισμου κ αν μεινει απο την αρχη πολλες ωρες θα νιωσει την εγκαταλειψη απο την μητερα.

μακαρι να ειχαμε την δυνατοτητα στα νηπιαγωγει να κανουμε 2 βδομαδες προσαρμογη

η δουλεια ειναι ενα μεγαλο προβλημα για σας αλλα το σημαντικο ειναι το παιδι σας να αλλαξει περιβαλλον ομαλα. δε νομιζω καμια δασκαλα να θελει να πιεζονται κ να στρεσαρονται τα παιδια.

στο κατω κατω δειξτε εμπιστοσυνη..ειναι πιο ειδικες σ αυτον τον τομεα..

2 βδομαδες προσαρμογη πολυ ειναι! Βασικα πρεπει να ακουλουθειται μια τακτικη αναλογα με την ανταποκριση του παιδιου. QUOTE]

δεν ειναι πολυ..σκεψου οτι ναι μεν ενα παιδι θα προσαρμοστει σε 2 μερες κ αλλο σε 2 βδομαδες αλλα δεν μπορει να ανοιγει η πορτα καθε μιση ωρα..παιδια υπαρχουν μεσα,δεν γινεται να υπαρχει εκθεση στον κινδυνο συνεχεια.καλυτερα μια τακτικη για ολα λοιπον

Το καθε παιδι αντιδραει διαφορετικα δε συμφωνω να ακουλουθειται ιδια τακτικη σε ολα. Το 2 βδομαδες ειπα οτι ειναι πολυ γιατι οπως ελεγε η ANDEDANTINOS αν αυτοι διωχνουν το παιδι μετα απο 1,5 ωρα ενω αυτο θελει να κατσει τοτε κανουν την προσαρμογη πιο δυσκολη και χρονοβορα ειναι και δημοτικος ο παιδικος οποτε μαλλον ειναι και ευθυνοφοβοι ολοι εκει.

Το καθε παιδι αντιδραει διαφορετικα δε συμφωνω να ακουλουθειται ιδια τακτικη σε ολα. Το 2 βδομαδες ειπα οτι ειναι πολυ γιατι οπως ελεγε η ANDEDANTINOS αν αυτοι διωχνουν το παιδι μετα απο 1,5 ωρα ενω αυτο θελει να κατσει τοτε κανουν την προσαρμογη πιο δυσκολη και χρονοβορα ειναι και δημοτικος ο παιδικος οποτε μαλλον ειναι και ευθυνοφοβοι ολοι εκει.

δεχτειτε οτι οι κοπελες εχουν σπουδασει κ ξερουν κατι παραπανω.ετσι απλα.

το ευθυνοφοβοι ειναι μια ερμηνεια δικη σου που ειναι στον αερα κ μπορουμε να την πουμε για ολους

Απαράδεκτη η συμπεριφορά αν όντως σου τα είπαν έτσι (κρατάω μια επιφύλαξη γιατί έχω δει διάφορα, οι γονείς τα παίρνουν πολλες φορες λίγο υπερβολικά..και δεν παραδέχονται τυχον προβληματάκια συμπεριφοράς -δεν αναφέρονται ως προβλήματα αλλά ως δυσκολίες).

Συνεχίζω λοιπόν....ειναι πολυυυυυυυ νωρις για να βγάλει κανεις συμπέρασμα πόσο μάλλον αν δεν είναι "ειδικός".... καθήκον τους είναι φυσικά και να σε ενημερώνουν, πολλες φορές γίνεται μπροστά στο παιδί για να το πάρει κι εκείνο στα σοβαρα.

Βεβαια διάγνωση δεν γίνεται σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση και ο τρόπος πάντα πρεπει να είναι γλυκός και καθησυχαστικός γιατί κάθε γονιός παντα ανησυχεί για το παιδί του.

Προς το παρόν μην αγχώνεσαι!! Αφού ο γιατρός σου είναι καθετος οτι δεν υπάρχει πρόβλημα, μη μασας!!! Στην τελική γι αυτο είναι οι δασκαλες εκεί για να επιβάλλουν την τάξη (δεν είναι εύκολο) αλλά και για να ενημερώνουν τους γονεις.

Δες το από την καλή μεριά τουλάχιστον εσένα σε ενημερώνουν, υπάρχουν κι άλλες που δεν δίνουν σημασία ...........

οσο για τις πάνες.....δεν είναι προυπόθεση να τις έχει κόψει για να τον πάρουν?

τοτε κανουν την προσαρμογη πιο δυσκολη και χρονοβορα ειναι και δημοτικος ο παιδικος οποτε μαλλον ειναι και ευθυνοφοβοι ολοι εκει.

Και οχι μονο αυτο τους βολευει για να πηγιανουν και στο σπιτακι τους

Δηλαδη στους ιδιωτικους παιδικους σταθμους που τα κρατανε απο την πρωτη μερα

τα πιεζουν εκει τα παιδια ΕΝΩ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ειναι ποιο προστατευτικοι

ΑΣ ΟΨΕΤΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

δεχτειτε οτι οι κοπελες εχουν σπουδασει κ ξερουν κατι παραπανω.ετσι απλα.

το ευθυνοφοβοι ειναι μια ερμηνεια δικη σου που ειναι στον αερα κ μπορουμε να την πουμε για ολους

γιατι τετοια επιθεση? δεν το καταλαβαινω! Εγω ειπα τη γνωμη μου οτι το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και πρεπει να αντιμετωπιστει διαφορετικα απο τους "ειδικα καταρτισμενους" ακομα κι αν του παρει 3 μηνες να προσαρμοστει. Το να βαλουμε ολα τα παιδια στο ιδιο σακι δεν δειχνει καταρτιση. Ο παιδικος ειναι μεγαλη αλλαγη για τα παιδια ειναι ενα νεο περιβαλλον οπου θα συναναστραφουν με συνομιληκους αλλα και ανθρωπους που θα αναλαβουν να τα φροντισουν αντικαθιστωντας τη φροντιδα της μαμας γιατι η μαμα δουλευει! πρεπει να ο δασκαλος-παιδαγωγος να ερθει "κοντα" με το καθε παιδι να δει τις ιδιαιτερες αναγκες του και αναλογως να του συμπεριφερθει ωστε το παιδι να νιωσει ασφαλεια στον παιδικο και να χαιρεται οταν βρισκεται εκει.

Παραλληλα η μητερα παρακολουθει τη δασκαλα-παιδαγωγο για να δει αν οντως οι πρακτικες της εχουν ευεργετικο οφελος στο παιδι. Το οτι εχουν σπουδασει δεν σημαινει τιποτα το ζητουμενο ειναι αν οντως ειναι ικανες να φροντισουν τα παιδια, να βοηθησουν την αναπτυξη τους, να ενισχυσουν τη φαντασια τους και να τα βοηθησουν να περασουν επικοδομητικα και ευχαριστα την ωρα τους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...