Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορία για περπάτημα

Recommended Posts

πρίν από 43 λεπτά , Δωρα είπε:

Δεν εχει ακομα αρκετη ισσοροπια για την αφησω χωρις στηρηγμα οταν το κανω καθεται κατω, μονη της σηκωνεται και στεκεται για μερικα δευτερολεπτα μονο το ρεκορ μας ειναι 13 δευτερολεπτα και μετα σωριαζεται κατω (στο ποπο).

Ε ναι βρε Δώρα μου απέχει ακομα το παιδάκι σου μην το ζορισεις...Εμένα που το εκανα αυτό Καθόταν όλη μέρα όρθια μπροστά στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στο δραστηριοτήτων που εχει κ πιανοταν απο το ενα για να πάει στο άλλο.Ταυτόχρονα δειλά δειλά πήγαινε απο τραπεζι σε καναπέ και τούμπαλιν..Ήμουν σίγουρη όμως ότι μπορεί αλλα δεν ξέρει πως να το κάνει..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 166
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

18 hours ago, Elfer said:

Ε ναι βρε Δώρα μου απέχει ακομα το παιδάκι σου μην το ζορισεις...Εμένα που το εκανα αυτό Καθόταν όλη μέρα όρθια μπροστά στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στο δραστηριοτήτων που εχει κ πιανοταν απο το ενα για να πάει στο άλλο.Ταυτόχρονα δειλά δειλά πήγαινε απο τραπεζι σε καναπέ και τούμπαλιν..Ήμουν σίγουρη όμως ότι μπορεί αλλα δεν ξέρει πως να το κάνει..

καλα με στηρηγμα και η δικια μου στεκται για πολυ ωρα και κανει πλαγια βηματακια πλαει στη βιβλιοθηκη ασ πουμε... απο επιπλο σε επιπλο παει μονο αν ειναι διπλα σε αποσταση χεριου δηλαδη, αν ειναι πιο μακρια παει μπουσουλωντας.

Τα αφήνει τελείως τα χερια της όταν στέκεται;Πχ για να κάνει παλαμάκια,να χορέψει κλπ;Γιατί έτσι όπως το έγραψες πριν κατάλαβα ότι δεν μπορεί να σταθεί χωρις βοήθεια καθόλου.

1 hour ago, Elfer said:

Τα αφήνει τελείως τα χερια της όταν στέκεται;Πχ για να κάνει παλαμάκια,να χορέψει κλπ;Γιατί έτσι όπως το έγραψες πριν κατάλαβα ότι δεν μπορεί να σταθεί χωρις βοήθεια καθόλου.

Οταν στεκεται διπλα σε κατι τα αφηνει για λιγο, οταν σηκωνεται μονη της στην μεση του σαλονιου στεκεται για περισσοτερη ωρα (χωρις στηρηγμα). Σηνηθως οταν  σηκωνεται χωρις στηρηγμα κρατα και ενα λουτρινο στο ενα χερι για ασφαλεια υποθετω.

1 ώρα πρίν, Δωρα είπε:

Οταν στεκεται διπλα σε κατι τα αφηνει για λιγο, οταν σηκωνεται μονη της στην μεση του σαλονιου στεκεται για περισσοτερη ωρα (χωρις στηρηγμα). Σηνηθως οταν  σηκωνεται χωρις στηρηγμα κρατα και ενα λουτρινο στο ενα χερι για ασφαλεια υποθετω.

Κοίτα είναι σε καλό δρόμο.Θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να σταθεροποιηθεί.Η λογική λέει ότι δε θα αργήσει πολύ να περπατήσει εκτός κ αν βρει ενδιαφέρον σε κάτι άλλο.Πχ Ομιλία.Θα δεις μερα με τη μέρα θα στέκεται ολο κ περισσότερο,θα θέλει συνέχεια να είναι όρθια και οταν αρχίσει να πηγαίνει γύρω γύρω στα έπιπλα δωσ'της ενθάρρυνση για να αφήσει τα χεράκια της..Μετά καλό κουράγιο.. :-P

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια να ρωτήσω...ποτέ κάνατε ουσιαστική χρήση των πρώτων παππουτσιων; Σε ποιον μήνα; Η δική μου σηκώνεται από κούνια,πάρκο,τραπέζι δραστηριοτήτων ,κάνει κάποια μικρά βήματα  πλαγιά ποτέ πότε και αν αφήσει τα χέρια για λίγο στέκεται  μόνη της μετά πέφτει. Ο γιατρός μου είχε πει να πάρουμε παππουτσια.Πήρα (2 ζευγάρια κιόλας μην χάσω) αλλά μέσα στο σπίτι είναι ξυπόλυτη. Αν τα βάλουμε θα είναι στην βόλτα που είναι καθαρά για να πούμε ότι τα φορέσαμε οχι για κάτι άλλο. Είναι 9,5 μηνών.

ο μικρος περπατησε 13μηνων,λιγο πριν την πρωτοχρονια,οποτε στις βολτες μετα τις γιορτες βαλαμε.πιο πριν αγκαλιας

η μεγαλη απο 9μηνων εκανε βηματα πιανομενη,οποτε 10μ φορουσε κανονικα παπουτσακια γτ κ εξω εκανε αρκετα βηματα

7 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Βρε κορίτσια να ρωτήσω...ποτέ κάνατε ουσιαστική χρήση των πρώτων παππουτσιων; Σε ποιον μήνα; Η δική μου σηκώνεται από κούνια,πάρκο,τραπέζι δραστηριοτήτων ,κάνει κάποια μικρά βήματα  πλαγιά ποτέ πότε και αν αφήσει τα χέρια για λίγο στέκεται  μόνη της μετά πέφτει. Ο γιατρός μου είχε πει να πάρουμε παππουτσια.Πήρα (2 ζευγάρια κιόλας μην χάσω) αλλά μέσα στο σπίτι είναι ξυπόλυτη. Αν τα βάλουμε θα είναι στην βόλτα που είναι καθαρά για να πούμε ότι τα φορέσαμε οχι για κάτι άλλο. Είναι 9,5 μηνών.

Μέσα στο σπίτι τον είχα κ συνεχίζω να τον έχω ξυπόλυτο. Γύρω στο χρόνο όταν άρχισε να περπατά πιανομενος απο το ένα μου χέρι (συγκεκριμένα από ένα δάχτυλο) του πήρα παπούτσια για έξω.  

πρίν από 14 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Μέσα στο σπίτι τον είχα κ συνεχίζω να τον έχω ξυπόλυτο. Γύρω στο χρόνο όταν άρχισε να περπατά πιανομενος απο το ένα μου χέρι (συγκεκριμένα από ένα δάχτυλο) του πήρα παπούτσια για έξω.  

Ξυπόλυτη είναι και μένα. Ελπίζω πέρα από την φιγούρα να φανούν κάπου χρήσιμα... Ήταν και απόλυτος ο γιατρός ...να της πάρεις παπούτσια!!!

πρίν από 15 λεπτά , Dust pink είπε:

Ξυπόλυτη είναι και μένα. Ελπίζω πέρα από την φιγούρα να φανούν κάπου χρήσιμα... Ήταν και απόλυτος ο γιατρός ...να της πάρεις παπούτσια!!!

Ή δική μου μου είπε ότι ακριβώς έγραψα πιο πάνω. Ή πεθερά μου αντίθετα νόμιζε πως θα αποκτήσει πιο σταθερό βήμα αν φορουσε απ την αρχή παπούτσια. Τελικά άκουσα την γιατρό κ το ένστικτο μου. Φαντασου να μην μπορείς να περπατήσεις ακόμα καλά καλά, να μην έχεις την απόλυτη ισορροπία του κορμιού σου κ να έχεις κ ένα ξένο σωμα στο πόδι σου που πρέπει να κουμαντάρεις! Έτσι της το εξηγησα. 

Στην περίπτωση σας αν έξω κάνει βήματα τότε το χρειάζεται το παπούτσι.

Διαφημίσεις

πρίν από 31 λεπτά , Dust pink είπε:

ενταξει επεμενε φανταζομαι για οταν βγαινετε εξω η πχ πατε σε ενα φιλικο σπιτι το παπουτσακι εκει ειναι χρησιμο μην πατησει κ τιποτα το μικρο καλοκαιρι ειναι φανταστηκε κ ο γιατρος οτι βγαινετε συνεχεια εξω πλατειες κτλ. 

πρίν από 6 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Ή δική μου μου είπε ότι ακριβώς έγραψα πιο πάνω. Ή πεθερά μου αντίθετα νόμιζε πως θα αποκτήσει πιο σταθερό βήμα αν φορουσε απ την αρχή παπούτσια. Τελικά άκουσα την γιατρό κ το ένστικτο μου. Φαντασου να μην μπορείς να περπατήσεις ακόμα καλά καλά, να μην έχεις την απόλυτη ισορροπία του κορμιού σου κ να έχεις κ ένα ξένο σωμα στο πόδι σου που πρέπει να κουμαντάρεις! Έτσι της το εξηγησα. 

Στην περίπτωση σας αν έξω κάνει βήματα τότε το χρειάζεται το παπούτσι.

Έξω δεν κάνει βήματα. Τουλάχιστον όχι όπως ένα μεγαλύτερο μωρό. Αυτό που κάνουμε έξω και δικαιολογούνται το παπούτσι είναι να την αφήνουμε στο έδαφος πατώντας σ αυτό και να χοροπηδά η να κάνει μικρά βηματακια κρατώντας την φυσικά από τα δύο χέρια. Μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνει το πόδι ,είναι ξυπόλυτη!

8 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

O δικος μου περπατησε μονος του γυρω στους 10 μηνες και απο τοτε αρχισα να του φοραω παπουτσια εξω (ηταν χειμωνας). Εννοειται στο σπιτι χωρις παπουτσια. Μην βιαστεις, εξαλλου τωρα ειναι και καλοκαιρι, μπορεις εξω να την εχεις με ενα ζευγαρι καλτσακια αφου δεν περπαταει πολυ και ειναι σε φαση που "ελεγχεται" απο μερους σας που θα πατησει, ποση ωρα κλπ

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Σε εξωτερικό χώρο την έχω με παπουτσάκια γιατί θα πατήσει στο έδαφος με την δική μας βοήθεια και οι κάλτσες γίνονται μαύρες. Όταν πχ πάμε βόλτα στην θάλασσα η με το αμάξι ή στο κολυμβητήριο την έχω ξυπόλυτη όπως και στο σπίτι ή στους δικούς μου. 

πρίν από 5 λεπτά , Dust pink είπε:

Σε εξωτερικό χώρο την έχω με παπουτσάκια γιατί θα πατήσει στο έδαφος με την δική μας βοήθεια και οι κάλτσες γίνονται μαύρες.

Θα μπορουσες να της φορας παπουτσακια μαλακα τυπου αγκαλιας (τετοια που εχει και στο lidl αυτη την εβδομαδα αν δεν κανω λαθος).

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Sentir...natureza είπε:

Θα μπορουσες να της φορας παπουτσακια μαλακα τυπου αγκαλιας (τετοια που εχει και στο lidl αυτη την εβδομαδα αν δεν κανω λαθος).

Τα αγκαλιας τα φορουσε και πιο μικρή αλλά καταλήγουν πιπίλα (βρίσκει τρόπο και τα βγάζει ακόμη και με απίθανες πατέντες) όπως και οι κάλτσες.  Τα παπούτσια τα δέχεται. 

Θα τσεκαρω και αυτά του lidl

2 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Εννοούσε μήπως και για μέσα στο σπίτι; Αν είδε κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο πώς στέκεται το παιδί, μπορεί να χρειάζεται όντως παπουτσάκι συνεχώς για ένα διάστημα, όχι μόνο έξω. Ειχε η μεγάλη μου ένα θεματάκι και το είχε εντοπίσει ο παιδίατρος όταν άρχισε να στέκεται, αλλά είχε ζητήσει για λίγο καιρό μποτακι και μέσα στο σπίτι, όχι μόνο έξω.

22 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Εννοούσε μήπως και για μέσα στο σπίτι; Αν είδε κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο πώς στέκεται το παιδί, μπορεί να χρειάζεται όντως παπουτσάκι συνεχώς για ένα διάστημα, όχι μόνο έξω. Ειχε η μεγάλη μου ένα θεματάκι και το είχε εντοπίσει ο παιδίατρος όταν άρχισε να στέκεται, αλλά είχε ζητήσει για λίγο καιρό μποτακι και μέσα στο σπίτι, όχι μόνο έξω.

Δεν μας ανέφερε κάτι για πρόβλημα. Μας είπε να της πάρουμε παπούτσια όπως και της πήραμε και για λίγο να τα φοράμε και μέσα στο σπίτι όταν κινείται στο πάτωμα. Δεν επεκτάθηκε περαιτέρω αλλά ούτε και εγώ ρώτησα να σου πω την αλήθεια. Μέσα την έχω ξυπόλυτη την περισσότερη ωρα γιατί βλέπω ότι βολεύεται καλύτερα από ότι με τα παπούτσια.

• 2 εβδομάδες μετά...

εμεις στη παιδικη χαρα φοραμαι παπουτσακια δεν ειναι αγκαλιας αλλα ουτε παρπατηματος κιριως λογο της πετρουλες που εχει εκει. Αλλα δεν περπαταμε ακομα που και που σηκωνεται και οταν ειναι εξω.... μεσα στο σπιτι ξηπολητο. Αν και η παιδαιρος μου ειπε να την εχω με παπουτσια και μεσα στο σπιτι, για μεγαλητερη σταθεροτητα.... τι να πω δεν ξερω

Εμας μας είχε πει να βάλει παπούτσια έξω αφού της κρατούσαμε τα χερια και περπατούσε.Μόνη της δεν μπορούσε.Μέσα στο σπίτι ξυπόλητη αυστηρά.Τα 1α παπούτσια που πήραμε ήταν ανατομικά (περίπου 50€) τα οποία και τελικά φόρεσε 1 μήνα και κάτι γτ δεν της έκανε πλέον..Αν με ρώτησε τώρα θα πω κακώς,πολλά χρήματα για τόσο λίγο,αλλα μας είχε ζητήσει να έχουν καποιες προδιαγραφές καθότι πρώτο παπούτσι.

Εκ των υστέρων σε συζήτηση που κάναμε μας είπε ότι θέματα βαδισης οριστικοποιουνται μέχρι 3 χρονών,οπότε μανούλες μη βιάζεστε να αγοράσετε παπούτσια απλά και μόνο για να πείτε οτι τα φοράτε..Στην ουσία αν το παιδί δεν περπατάει έστω και με βοήθεια,είναι άχρηστα..

• 6 months later...
On 11/3/2018 at 10:06 ΜΜ, Ε.Α. Βερυκοκάκης είπε:

Αγαπητές μανούλες,

θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για το περπάτημα. Απαγορεύεται να στηρίζετε όρθιο το παιδί για να το ωθήσετε να περπατήσει. Με το τρόπο αυτό πιθανόν να φορτίζετε τις αρθρώσεις του προτού αυτές να είναι έτοιμες. Για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται η χρήση περπατούρας. Όταν ο σκελετός και το νευρικό σύστημα είναι έτοιμα , το παιδί θα περπατήσει μόνο του. Εάν δεν έχει βαδίσει σε ηλικία 18 μηνών , τότε επισκέπτεστε τον Παιδοορθοπαιδικό και ενδεχομένως τον Παιδονευρολόγο. Μέσα στο σπίτι δεχόμαστε να περπατά ξυπόλητο αν θέλει (με κάλτσες). Στο δρόμο εννοείται θα φορά παπούτσια.

Ελπίζω να βοήθησα. Εϊμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας. 

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορούμε να κάνουμε για βοηθήσουμε ένα παιδί να περπατήσει. Η κόρη μου είναι κοντά στους 12  μήνες κάθετε στηριζόμενη στο τραπέζι δραστηριοτήτων όρθια μόνη της αλλά κάνει ελάχιστα πλάγια βήματα και αυτά όχι πολύ καλά. Αν την κρατήσω από τα χέρια περπατάει πολύ λίγο αλλά χωρίς μεγάλη σταθερότητα. Επίσης μπουσούλησε πριν ένα μήνα. Για το μπουσούλημα δεν δώσαμε μεγάλη σημασία γιατί μας είχαν πει ότι μερικά παιδιά περπατάνε κατευθείαν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

20 ώρες πρίν, annakk22 είπε:

θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορούμε να κάνουμε για βοηθήσουμε ένα παιδί να περπατήσει. Η κόρη μου είναι κοντά στους 12  μήνες κάθετε στηριζόμενη στο τραπέζι δραστηριοτήτων όρθια μόνη της αλλά κάνει ελάχιστα πλάγια βήματα και αυτά όχι πολύ καλά. Αν την κρατήσω από τα χέρια περπατάει πολύ λίγο αλλά χωρίς μεγάλη σταθερότητα. Επίσης μπουσούλησε πριν ένα μήνα. Για το μπουσούλημα δεν δώσαμε μεγάλη σημασία γιατί μας είχαν πει ότι μερικά παιδιά περπατάνε κατευθείαν.

Τιποτε, πέρα από το να την αφήσεις να πειραματιστεί, και να εκνευριστεί. Πρώτα θα μάθει να περπατά στηριζόμενη σε έπιπλα, μετά να στέκεται και τέλος να περπατα. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αγχωθείς και σε 6 μήνες να περπατήσει, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Απλά βάζε παιχνιδια σε ενδιαφέροντα ψηλά σημεια, όπως στο τραπέζι μεν αλλά όχι πολυ κοντά, ή στον καναπέ κλπ, και ενθαρρυνε την να κάνει πλάγια βήματα να τα πιάσει, χωρίς να μπεις στον πειρασμό να της τα δώσεις αν θυμώνει. Μην την κρατάς να περπατήσει, άλλο να της δώσεις το χέρι να περάσει π.χ. από το ένα έπιπλο στο άλλο. Ενθαρρυνέ της να νιώσει εμπιστοσύνη στο ότι μπορεί να σταθεί μόνη της. Σιγά σιγά.

21 ώρες πρίν, annakk22 είπε:

Καλησπέρα και καλή χρονιά εύχομαι!

Ξεκινώ λέγοντας πως δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να την βοηθήσετε να περπατήσει. Θα σηκωθεί μόνη της να βαδίσει όταν είναι έτοιμη. Το χρονικό όριο που την περιμένουμε είναι μέχρι τους 18 μήνες. Εάν μέχρι τότε δεν έχει βαδίσει , επικοινωνούμε. Συνεπώς δεν απαιτείται να την κρατάτε από το χέρι για να βαδίσει , ούτε να την βάζετε σε περπατούρα.

Αναφορικά με το μπουσούλημα , κάθε παιδί μπουσουλά με το δικό του τρόπο και όλοι οι τρόποι είναι φυσιολογικοί. Και πράγματι , κάποια παιδιά παρακάμπτουν τελείως το στάδιο του μπουσουλήματος και πάνε κατευθείαν στο περπάτημα.

Ελπίζω να απάντησα στις ανησυχίες σας. Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.

On 5/1/2019 at 9:45 ΜΜ, annakk22 είπε:

Όπως σου απάντησαν ήδη δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να περπατήσει. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, να σηκώνεται κ να κάνει πλαγιά βηματακια, ακόμα δεν είναι έτοιμη για βήματα ευθεία, σιγά σιγά θα τα καταφέρει, κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Απλά μια συμβουλή, μην την πιάνεις από τα χέρια για να κάνει βηματακια, άφησε την ελεύθερη κ όταν νιώσει ότι μπορεί θα πάει μόνη της από έπιπλο σε έπιπλο. Στο λέω αυτό γιατί είμαι παθουσα. Μια μέρα μόνο η παιδίατρος μου είπε να την κρατήσω από τα χέρια για να δει ότι μπορεί να κάνει βηματακια (ήταν 12 μηνών) κ για 7 μετά ολόκληρους μήνες με κρατούσε απ' το χέρι για να περπατάει γιατί φοβόταν μόνη της. Ενώ περπατούσε κανονικά κ μόνη φοβόταν ότι θα πέσει κ όλη μέρα την περπατούσα εγώ.. μην κάνεις το ίδιο λάθος γιατί θα κουραστεις πολύ! Είχα την πεποίθηση ότι θα πάει 2 κ ακομα έτσι θα είμαι.. Κ άρχισε να περπατάει μόνη της όταν μια μέρα πήγα σε έναν γάμο κ την κράτησε η μαμά μου κ δεν με είχε εκεί να με κάνει ότι θέλει!

On 6/1/2019 at 7:30 ΜΜ, Ε.Α. Βερυκοκάκης είπε:

Καλησπέρα και καλή χρονιά εύχομαι!

Ξεκινώ λέγοντας πως δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να την βοηθήσετε να περπατήσει. Θα σηκωθεί μόνη της να βαδίσει όταν είναι έτοιμη. Το χρονικό όριο που την περιμένουμε είναι μέχρι τους 18 μήνες. Εάν μέχρι τότε δεν έχει βαδίσει , επικοινωνούμε. Συνεπώς δεν απαιτείται να την κρατάτε από το χέρι για να βαδίσει , ούτε να την βάζετε σε περπατούρα.

Αναφορικά με το μπουσούλημα , κάθε παιδί μπουσουλά με το δικό του τρόπο και όλοι οι τρόποι είναι φυσιολογικοί. Και πράγματι , κάποια παιδιά παρακάμπτουν τελείως το στάδιο του μπουσουλήματος και πάνε κατευθείαν στο περπάτημα.

Ελπίζω να απάντησα στις ανησυχίες σας. Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.

Eυχαριστώ για την απάντηση. Και ευχαριστώ και τους άλλους γονείς που απάντησαν. Μια ερώτηση ακόμα το περπάτημα δεν θεωρείται ορόσημο. Όσο νωρίτερα περπατά ένα παιδί τόσο το καλύτερο;  Έχει σχέση το περπάτημα με την ευφυία (συγνώμη αν το θέτω άγαρμπα);

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...