Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο?

Recommended Posts

Καλημέρα, κορίτσια . Εμείς για την μεταφορά του μικρού χρησιμοποιήσαμε καλαθούνα κάτι που δεν συνιστώ σε καμία κοπέλα να το κάνει . Από την αρχή έλεγα ότι πρέπει να τον βάλουμε σε καρεκλάκι αυτοκινήτου , ξέρετε αυτά που είναι σαν βαρκάκια, αλλά από το μαιευτήριο ήταν κάθετοι ότι πρέπει να το βάλουμε μέσα σε καλαθούνα ξαπλωμένο στα πλάι . Περιττό να σας πώ ότι κατά την διαδρομή καθόμουνα πίσω και κράταγα το κεφάλι του που πήγαινε πέρα δώθε . Στο επόμενο μωράκι μας λοιπόν … καρεκλάκι .

το μαιευτηριο γιατι ειχε αποψη;

εμας δεν μας ειπαν τιποτα.

εγω ημουν σε 4κλινο δωματιο και μονο εμεις φυγαμε με καθισμα ολοι οι αλλοι με καλαθουνα...

παντως ο μικρος μια χαρα εκατσε στο καθισμα σαν λουκουμαδακι σε συσκευασια δωρο.εμεις ειχαμε της recaro 0-9 κιλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 279
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Cacao

Cacao 12 δημοσιεύσεις

• Olg@

Olg@ 11 δημοσιεύσεις

• ΧΡΥΣΑ

ΧΡΥΣΑ 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 9 δημοσιεύσεις

Εμεις τον πηραμε με το καθισματακι αυτοκινητου.Πολυ βολικο!

Αλλωστε τον βαλαμε κατ ευθειαν στην κουνια του οποτε δεν υπηρχε λογος να αγορασουμε καλαθουνα!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Την κόρη μου την φέραμε σπίτι με πορτ μπεμπέ αν και είχαμε πάρει καθισματάκι 0-9 (είχαμε το τρίο της Chicco)... Μέγα λάθος, όμως επηρρεαστήκαμε από το ότι όποιο μωρό έφευγε από το μαιετήριο τις ημέρες που ήμουν εκεί, έφευγε με καλαθούνα... Όπως διάβασα και παραπάνω, κάθισα πίσω μαζί της και το παιδί πήγαινε και ερχόταν μέσα στο πορτ μπεμπέ... από τότε δεν την πήγα πουθενά ξανά με πορτ μπεμπε...

Τον γιο μας τον φέραμε με το καθισματάκι...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

το μαιευτηριο γιατι ειχε αποψη;

εμας δεν μας ειπαν τιποτα.

εγω ημουν σε 4κλινο δωματιο και μονο εμεις φυγαμε με καθισμα ολοι οι αλλοι με καλαθουνα...

παντως ο μικρος μια χαρα εκατσε στο καθισμα σαν λουκουμαδακι σε συσκευασια δωρο.εμεις ειχαμε της recaro 0-9 κιλα.

Τους ρωτήσαμε με τι να μεταφέρουμε τον μικρό και μας είπανε με καλαθούνα γιατί λέει στο καθισματάκι είναι πολύ μικρό & δεν μπορεί να στηριχτεί. Επίσης μου τόνισαν πόσο σημαντικό είναι το μωρό να βρίσκεται γυρισμένο στο πλάι κατά τη διαδρομή . Προφανώς φοβούνται την περίπτωση αναγωγής για αυτό συστήνουν την καλαθούνα ως μέσο μεταφοράς .

E5Rfp2.png

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ με καθισματάκι αυτοκινήτου!!!Πάντα με αυτό και ΠΟΤΕ αγκαλιά, ακόμη και για απόσταση 500μ. Εγώ η ίδια ως συνοδηγός είχα τρακάρει σε τέτοια απόσταση και ακόμη τραβιέμαι με αυχενικά προβλήματα. Δεν θα ήθελα να είναι το μωρό μου στην θέση μου..

Ακόμη κι αν εσύ προσέχεις δεν ξέρεις τι κάνει ο απέναντι. Σε περίπτωση σύγκρουσης, το μωρό θα εκτοξευχθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να το κρατήσεις. ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ και πάλι ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

το λεει και ο κωδικας οδικης συμπεριφορας.

γενικα ειμαι διαλακτικη στις αποψεις μου, αλλα σε αυτο το ζητημα ειμαι καθετη.

ουτε αγκαλια ουτε καλαθουνα.

πορτ μπεμπε μονο σε περιπτωση που εχει συστημα που το δενεις με ζωνη ασφαλειας.

ακομη και για λιγα μετρα την δενω.

δεν σου λεω για ατυχημα αλλα για φαντασου να πατησεις αποτομα το φρενο γιατι πεταχτηκε μια γατα μπροστα σου.

δοκιμασε το ενω οδηγαει αλλος κρατωντας ενα αρκουδακι.

ακομη και να το κρατησεις θα το σφιξεις ενστικτωδως τοσο δυνατα που θα το πληγωσεις.

καποιες φορες που βλεπω ακομη και μεγαλυτερα παιδια (4-5) χρονων να ειναι στο πισω καθισμα ελευθερα και να καθονται αναμεσα στις θεσεις, μου ερχεται να κατεβω και να δειρω τον οδηγο.

και κλεινοντας, αξιζει να το ρισκαρεις????????

• 1 month later...

Καλημερα μανουλες. Εμεις μεταφεραμε την μπεμπουλα μας με το 0-13 της Chicco (59 ευρω αποJUMBO) .Bλεπετε εμεις ειχαμε πολυ μεγαλο ταξιδι απο το ΜΗΤΕΡΑ μεχρι τη Συρο.Παρα την πολυωρη ταλεπωρια τα καταφεραμε πολυ καλα.Το κοριτσακι μας κοιμοταν συνεχως και περιτο να σας πω οτι μεχρι και σημερα που ειμαστε 5 μηνων αγαπαμε πολυ τις βολτες μας με το καθισμα το οποιο απο 6 ημερων βαλαμε στο αυτοκινητο.Αυτο τον καιρο ενδιαφερομαστε να παρουμε το επομενο καθισματακι 2ης βρεφικης ηλικιας.Δεν εχω αποφασισει ακομα ποιο.Εξαρταται απο τιμη και απο ποιοτητα.Εχετε καποιο να μας πρωτεινετε?????

Καλημερα μανουλες. Εμεις μεταφεραμε την μπεμπουλα μας με το 0-13 της Chicco (59 ευρω αποJUMBO) .Bλεπετε εμεις ειχαμε πολυ μεγαλο ταξιδι απο το ΜΗΤΕΡΑ μεχρι τη Συρο.Παρα την πολυωρη ταλεπωρια τα καταφεραμε πολυ καλα.Το κοριτσακι μας κοιμοταν συνεχως και περιτο να σας πω οτι μεχρι και σημερα που ειμαστε 5 μηνων αγαπαμε πολυ τις βολτες μας με το καθισμα το οποιο απο 6 ημερων βαλαμε στο αυτοκινητο.Αυτο τον καιρο ενδιαφερομαστε να παρουμε το επομενο καθισματακι 2ης βρεφικης ηλικιας.Δεν εχω αποφασισει ακομα ποιο.Εξαρταται απο τιμη και απο ποιοτητα.Εχετε καποιο να μας πρωτεινετε?????

εγω σου προτεινω τα δυο που εχω αγοράσει ενα για μενα και ενα για την μαμά μου! Το Britax Evolva 123 plus και το Recaro Young Sport! Ειμαι ευχαριστημένη και απο τα δυο πάρα πολυ ! Αλλα εννοειτε οτι δεν συμφέρει να τα πάρεις απο ελλαδα μονο απο εξω γιατι απο εδω΄κανουν το πρωτο 280ευρώ και το δευτερο 300ευρώ! Εγω τα πήρα απο εξω και γλιτωσα στο συνολο 200ευρώ!

Ρένα εμείς πήραμε της chicco είναι πολύ καλο κ τωρα το χρεισιμοποιει κ η μικρη ειναι μεχρι 18 κιλα αλλα εξαρτατε απο το παιδι ,,,, εμας ειναι ψυλη κ δεν χωραγε να κατσει χτυπουσαν τα ποδια της στο καθησμα,, κ τησ πηραμε αυτο

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&colID=1085&ct=10402&itmid=1164915

στην μπεμπα εχουμε αυτο αλλα δεν ειναι ακριβως το ιδιο ειναι περιπου ετσι μονο που δεν εχει το μαξιλαρακι που φενετε κ εχει 2 σκαλεσ που το σικωνεισ να ξαπλωσει

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10402&itmid=1164916

Διαφημίσεις

Το παιδί κατά την μεταφορά από το μαιευτήριο στο σπίτι το δένουμε στο καρεκλάκι και μετά τοποθετούμε το καρεκλάκι στο αυτοκίνητο με το παιδί να κοιτάει προς τα πίσω ή αφού έχουμε προσασμόσει το καθισματάκι στο αυτοκίνητο μετά βάζουμε μέσα το παιδί ?

Εγώ θα έλεγα ό,τι σε βολεύει. Εμείς είχαμε το μωρό ήδη στο καρεκλάκι, και φτάνοντας στο αυτοκίνητο, τοποθετήσαμε το καθισματάκι μαζί με το μωρό μέσα.

ποια η διαφορα το να δέσουμε το μωρο στο καρεκλάκι και μετά να βαλουμε το καρεκλάκι στο αυτοκίνητο η να βαλουμε πρωτα το καρεκλακι στο αυτοκινητο κ μετα το μωρο?δε καταλαβα το νοημα της ερωτησης:shock:

Aν είναι ήδη τοποθετημένο το κάθισμα στο αυτοκίνητο και γυρισμένο προς τα πίσω να βλέπει το μωρό όπως λέν οι κανόνες ασφαλείας τότε πως θα μπορέσουμε να το βάλουμε ένα τόσο δα πλασματάκι εκεί μέσα ?

μια χαρα χωραει.αν δε σε βολευει το βαζεις απο πριν.εμενα με βολευε πιο πολυ να τα βαζω απο πρινν κ μετα μαζι με το καθισματακι στο αυτοκινητο

Διαφημίσεις

Kαι εμεις με καθισματακι αυτοκινητου,εξαλλου εδω αν σε πιασουν χωρις αυτο,χωρια που πληρωνεις ενα καλοοο προστιμο,δεν σ αφηνουν και να συνεχισεις το ταξιδι σου!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

κ εδω στη γερμανια τα ιδια.απαγορευεται μεχρι τα 12 να εχεις παιδι στο αυτοκινητο χωρις το ειδικο καθισμα για καθε ηλικια.στην κορη μου οταν τη γεννησα ο αντρας μου ξεχασε να το φερει κ δε μας αφηνανε να φυγουμε απο το νοσοκομειο.επρεπε να το δουν οτι το βαζουμε εκει μεσα.κ αναγκαστικα πηγε κ το εφερε:rolleyes:

• 5 εβδομάδες μετά...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΔΙΔΥΜΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΜΕ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΑΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ; ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ Ή ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ; ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΑΠΛΩΤΟ ΤΟ ΜΩΡΟ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ 0-9 ΠΟΛΥ ΟΡΘΙΟ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ;

Με καθισματάκι αυτοκινήτου!

Η καλαθούνα είναι για να κοιμάται το μωρό όχι να κάνει βόλτες με το αυτοκίνητο!

θα συμφωνήσω ότι το κάθισμα αυτοκινήτου παρέχει ασφάλεια αλλά ένα νεογέννητο μωράκι 2300 κιλών (και όχι μόνο, γενικά τα νεογέννητα) είναι πολύ μικρό για αυτη την κλίση που κάνει το κάθισμα, γιατί οι μύες του δεν μπορούν να στηρίξουν το κεφάλι για να κάθεται σε θέση ημικαθιστή σχεδόν. Αυτό μου είχαν πεί η παιδίατρος και η νεογνολόγος του μαιευτηρίου όταν τις είχα ρωτήσει ενημερωτικά για την μεταφορά και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Και εγώ από 2 μηνών τον έβαλα στο κάθισμα αυτοκινήτου αφού ρώτησα και την δική μας παιδίατρο. Η μεταφορά από το μαιευτήριο στο σπίτι του πάντως δεν είναι βολτα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...