Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο?

Recommended Posts

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο? Πορτ μπεμπέ? καρεκλάκι αυτοκινήτου? την αγκαλιά σας? Τι κάνατε με τις υπόλοιπες πρώτες μετακινήσεις του?

Διαφημίσεις

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα Naina!!! Εμείς μεταφέραμε τον μπόμπο μας με το καρεκλάκι του αυτοκινήτου, γιατί το θεωρήσαμε το πιο ασφαλές από όλα. Μπορώ να σου πω ότι από εκίνη την πρώτη φορά έδειξε πόσο πολύ του αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο.

xZBdp3.png

Εμείς την είχαμε στην καλαθούνα της και δεν κάναμε και λίγο δρόμο…από Αθηνά.... Ναύπλιο….αλλά όλα καλά ήμουν δίπλα της και αυτή όλο το δρόμο κοιμόταν!!!!!:wink:

Αφού σαράντισε και μετά κανονικά στο καρεκλάκι…

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Καλησπέρα Naina!!! Εμείς μεταφέραμε τον μπόμπο μας με το καρεκλάκι του αυτοκινήτου, γιατί το θεωρήσαμε το πιο ασφαλές από όλα. Μπορώ να σου πω ότι από εκίνη την πρώτη φορά έδειξε πόσο πολύ του αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο.

ακριβώς αυτό... με το ειδικό καρεκλάκι του αυτοκινήτου

πραγματικά πιστεύω ότι οτιδήποτε διαφορετικό είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνο

ένα απλώς δυνατό φρενάρισμα μπορεί να αποβεί μοιραίο...

Διαφημίσεις

κι εμείς τον είχαμε στην καλαθούνα του και ήμουν δίπλα του και κοιμόταν σε ολη την διαδρομη

Αφού σαράντισε και μετά κανονικά στο καρεκλάκι..

Και εμεις με το καρεκλακι αυτοκινητου αφου απαγορευεται οτιδηποτε αλλο ακομα και η αγκαλια και η καλαθουνα εδω. Υπαρχει νομος τον οποιο ευτυχως τηρουν ολοι.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

εμεις ειχαμε παρει καρεκλακι αυτοκινητου αλλα επειδη καναμε λαθος ηταν για παιδακια ανω των 5 μηνων , το ειχαμε στησει κανονικα και οταν μπηκα στο αμαξι με το νινι ειδα οτι ηταν αδυνατον να κατσει νεογεννητο εκει πανω , τον μεταφεραμε αγκαλια πρωτη και τελευταια φορα . Σε 4 μερες μετα βγηκαμε και πηγαμε και πηραμε καθησματακι για νεογγενητα , για 4 μηνες τον ειχαμε εκει στις μετακινησεις μας , επειτα βαλαμε το καθησματακι για ποιο μεγαλα παιδακια που ειχαμε αγορασει απο την αρχη και ως τωρα τον εχουμε εκει γυρησμενο εδω και 2 μηνες σε θεση πορειας κανονικα να βλεπει σε μας . Εδω και 1 μηνα περιπου τον εχω παρει και στο ταξι αγκαλια αλλα αυτο το κανω για μικρες αποστασεις μιας και ειναι αρκετα μεγαλος πια οποτε μπορει να κατσει πανω μου και να τον δενω με τη ζωνη σε μενα .

Και εμεις βγηκαμε με το καρεκλακι του αυτοκινητου.

Για τις υπολοιπες μετακινησεις παλι με αυτο, το οποιο μπαινει πανω στην βαση του καροτσιου.

Και εδω εχει νομο για το παιδι στα χερια ή σε καλαθακι.

Και εμείς με το καθισματάκι αυτοκινήτου φύγαμε. Ο νεογνολόγος στη κλινική που γέννησα στις οδηγίε που έδωσε στους γονείς ήταν κάθετος για το καθισματάκι για τι είναι το πιο ασφαλές μέσο. Μάλιστα μας είπε μια χώρα της Ευρώπης (δεν θυμάμαι σε ποια), αν δεν έχεις καθισματάκι αυτοκινήτου δεν σε αφήνουν να φύγεις απο το μαιευτήριο και μάλιστα έρχονται μαζί σου στο πάρκινγκ για να το τσεκάρουν!!! Άλλά όπως σε όλα έτσι και σε αυτό εμείς είμαστε πολύ πίσωωωω. Τι έχουν δει τα μάτια μου, εγκληματικά πράγματα, παιδάκια στο μπροστινο κάθισμα αγκαλιά στις μαμάδες, παιδάκια χωρίς ζωνες και καθισματάκια στο πίσω καθισμα να χοροπηδάνε....

Διαφημίσεις

Καρεκλάκι αυτοκινήτου! Είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος!

Στο εξωτερικό (στην αγγλία νομίζω) δεν σε αφήνουν να πάρεις το παιδί απο το μαιευτήριο αν δεν έχεις καρεκλάκι αυτοκινήτου μαζί σου!

κοριτσια γεια σας ξανα , ωραια τα λεμε ομως πως θα μπορουσα να συμβουλεψω την κολλητη μου που δεβ με ακουει . Επροκειτο να γεννησει σε 1,5 μηνα με το καλο , της εδωσα το καθησμα αυτοκινητου για νεογεννητα για να το χρησιμοποιησει μιας και εμεις θα αγορασουμε καινουργιο μιας συγκεκριμενης μαρκας για να εφαρμοζει και στο καροτσι μας αυτη τη φορα . Η Ελενη απο τι καταλαβα δεν διατιιθεται να το χρησιμοποιησει μιας και εχοθνε παλιο αμαξι και δεν εχουνε καν ζωνες στα πισω καθησματα , συγκεκριμενα μου ειπε προχθες ενω της ειχα πει παλαιοτερα τη σπουδαιοτητα του καθησματος και το ποσο ρισκαρει χωρις και οτι ειναι απο το νομο κτλ κτλ κτλ οτι θα μεταφερει αρχικα το μωρο στην αγκαλια απο το μαιευτηριο και μετα θα δει , που σημαινει οτι μετα τα ιδια . Αυτο ποθ με εκνευριζει ειναι οτι τωρα που ειναι εγκυος φοβαται να βγει εξω μην τυχων κρυωσει αλλα μετα τα βασικα δεν τα φοβαται , τι της λες τωρα αυτηνης ?

κοριτσια γεια σας ξανα , ωραια τα λεμε ομως πως θα μπορουσα να συμβουλεψω την κολλητη μου που δεβ με ακουει . Επροκειτο να γεννησει σε 1,5 μηνα με το καλο , της εδωσα το καθησμα αυτοκινητου για νεογεννητα για να το χρησιμοποιησει μιας και εμεις θα αγορασουμε καινουργιο μιας συγκεκριμενης μαρκας για να εφαρμοζει και στο καροτσι μας αυτη τη φορα . Η Ελενη απο τι καταλαβα δεν διατιιθεται να το χρησιμοποιησει μιας και εχοθνε παλιο αμαξι και δεν εχουνε καν ζωνες στα πισω καθησματα , συγκεκριμενα μου ειπε προχθες ενω της ειχα πει παλαιοτερα τη σπουδαιοτητα του καθησματος και το ποσο ρισκαρει χωρις και οτι ειναι απο το νομο κτλ κτλ κτλ οτι θα μεταφερει αρχικα το μωρο στην αγκαλια απο το μαιευτηριο και μετα θα δει , που σημαινει οτι μετα τα ιδια . Αυτο ποθ με εκνευριζει ειναι οτι τωρα που ειναι εγκυος φοβαται να βγει εξω μην τυχων κρυωσει αλλα μετα τα βασικα δεν τα φοβαται , τι της λες τωρα αυτηνης ?

Πιστεύω ότι μόλις γεννήσει θα καταλάβει τη σημασία της ασφάλειας για το παιδί, είτε αυτό λέγεται βρεφικό μπανάκι, είτε λέγεται καθισματάκι αυτοκινήτου. Η αγκαλιά δεν παίζει, είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα. Απορώ αφού έχει δανεικό καθισματάκι γιατί το σκέφτεται καν

Διαφημίσεις

:shock: ακομα και για τα παλια αυτοκινητα υπαρχει τροπος να μπουν ζωνες πισω...

Εμεις παντως λεμε να το βγαλουμε με το καθισματακι αυτοκινητου..τα κοριτσια εδω στο Parents με πεισανε για την αναγκαιοτητα του καθισματος οποτε το αγορασαμε.. :)

Η πρώτη βόλτα μας από το μαιευτήριο ήτανε πολύ μεγάλη (Αθήνα - Πάτρα), ολόκληρο ταξίδι :lol: Την μικρή τη βάλαμε στο πορτ μπεμπέ του καροτσιού της, το οποίο είχαμε δέσει με τους ειδικούς ιμάντες και επίσης το μωρό ήταν δεμένο και μέσα στο πορτ μπεμπε με το ειδικό μαξιλαράκι. Έτσι και το μπεμπάκι ήτανε ξαπλωμένο και άνετο τόσες ώρες αλλά και σωστά δεμένο ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Με καθισματάκι αυτοκινήτου και εμείς, παρόλο που αρκετοί προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν παθαίνει τίποτα το μωρό και στην καλαθούνα :shock::shock:.

Μια συμβουλή: αν το καθισματάκι που θα πάρετε δεν έχει επιπλέον εσωτερικό μαξιλαράκι στήριξης του κεφαλιού, καλό είναι να αγοράσετε, γιατί ειδικά τη μέρα που βγαίνει από το μαιευτήριο είναι τόσο μικρούλι που χωρίς αυτό, το κεφαλάκι του πηγαίνει πέρα-δώθε στις στροφές.

Καρεκλάκι αυτοκινήτου! Είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος!

Στο εξωτερικό (στην αγγλία νομίζω) δεν σε αφήνουν να πάρεις το παιδί απο το μαιευτήριο αν δεν έχεις καρεκλάκι αυτοκινήτου μαζί σου!

Το ιδιο και εδω.

Με καθισματάκι αυτοκινήτου και εμείς, παρόλο που αρκετοί προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν παθαίνει τίποτα το μωρό και στην καλαθούνα :shock::shock:.

Μια συμβουλή: αν το καθισματάκι που θα πάρετε δεν έχει επιπλέον εσωτερικό μαξιλαράκι στήριξης του κεφαλιού, καλό είναι να αγοράσετε, γιατί ειδικά τη μέρα που βγαίνει από το μαιευτήριο είναι τόσο μικρούλι που χωρίς αυτό, το κεφαλάκι του πηγαίνει πέρα-δώθε στις στροφές.

Πιστευω οτι δεν υπαρχει σωστη ενημερωση στην Ελλαδα.

Γι'αυτο και πολλοι δεν το θεωρουν απαραιτητο το καθοσματακι. Αυτοι που λενε οτι δεν παθαινει τιποτα στην καλαθουνα ειναι σιγουροι οτι δεν θα τους τη φερει κανενας απο πισω με αποτελεσμα να βρεθει η καλαθουνα στο μπροστινο παρ-μπριζ???

Εβιτα εχεις δικιο για το μαξιλαρακι στηριξης. Εγω το ειχα βγαλει σε πιο μεγαλη ηλικια και παλι το κεφαλι του πηγαινε περα δωθε και ετσι το ξαναεβαλα.

Πάντως όταν το πορτ μπεμπέ του καροτσιού είναι δεμένο με τους δικούς του ειδικούς ιμάντες στο αυτοκίνητο και επίσης το μωρό είναι δεμένο και μέσα στο πορτ μπεμπε με το δικό του ειδικό μαξιλαράκι, είναι πολύ πιο άνετα από το καρεκλάκι και εξίσου ασφαλές ... εμείς είχαμε και καρεκλάκι αυτοκινήτου για τις μικρότερες αποστάσεις από την πρώτη μέρα αλλά για τα πολύωρα ταξίδια χρησιμοποιούσαμε το πορτ μπεμπέ, για το πρώτο τρίμηνο βέβαια γιατί μετά δεν μας χωρούσε άλλο :lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Βασικά οι ανάγκες που έχει κάθε οικογένεια είναι αυτές που καθορίζουν πιο είναι το καταλληλότερο μέσο κάθε φορά. Τι θέλω να πω ... ίσως το πορτ μπεμπέ με τους ιμάντες να είναι περιττό σε κάποιους που δεν έχουν σκοπό να ταξιδέψουν πολύ το πρώτο τρίμηνο ... εμάς ας πούμε μας ήταν αναγκαίο γιατί η μικρή από πολύ νωρίς έκανε πολύωρα ταξίδια και θα πιανόταν το κορμάκι της τόσες ώρες στο καθισματάκι.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Κι εμείς καθισματάκια αυτ/του πήραμε.Θα κάνουμε κι ένα μικρό ταξίδι για να φτάσουμε στο σπίτι,αλλά και αυτό να μη γινόταν πάλι θα παίρναμε,ούτως ή άλλως.