Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο?

Recommended Posts

Υπάρχουν τρόποι να είναι ασφαλές ένα πορτ μπεμπέ στο αυτοκίνητο... :D Και σίγουρα είναι πιο άνετα το μωρό. Υπάρχουν ιμάντες οι οποίοι συγκρατούν το πορτ μπεμπέ, καθώς και ειδικά μαξιλαράκια όπου είναι το μωρό δεμένο μέσα στο πορτ μπεμπέ του κι όχι όπως να'ναι...Οπότε είναι εξίσου ασφαλές με ένα καθισματάκι αυτοκινήτου. Τώρα αν κάποιος πήρε κάτι διαφορετικό ή δεν υπάρχουν τρόποι για το πορτ μπεμπέ του να μπουν ιμάντες κλπ, βάζει το καθισματάκι αυτοκινήτου.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 279
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Cacao

Cacao 12 δημοσιεύσεις

• Olg@

Olg@ 11 δημοσιεύσεις

• ΧΡΥΣΑ

ΧΡΥΣΑ 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 9 δημοσιεύσεις

- Δεν είναι τυχαίο που στα αμερικάνικα μαιευτήρια δεν σε αφήνουν να φύγεις άν δεν βάλεις το μωρό σε βρεφικό καθισματάκι.

Kαι στη Γερμανία αλλά και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.!

Το καθισματάκι είναι ο μόνος τρόπος για να είναι ασφαλές το μωρό.

Είναι πραγματικά λυπηρό που στη χώρα μας η νομοθεσία αλλά και η παιδεία μας είναι τόσο πίσω...

Δηλαδή τα πορτ μπεμπέ με τους ιμάντες και τα μαξιλαράκια που δένουν δεν είναι ασφαλή? Αυτό εννοείς?

Πριν γεννήσω εμείς αγοράσαμε ένα κάθισμα αυτοκινήτου 3 σε 1 με το οποίο μπορείς

- να το δέσεις ανάποδα στο κάθισμα του αυτοκινήτου από καθιστό ως τελείως ξάπλα (η πλάτη κούμπωνε σε 3 θέσεις) και να είναι απόλυτα ασφαλές

- να μεταφέρεις το νεογέννητο ως και 3 μηνών (λόγω βάρους) ενώ κοιμάται χωρίς να το ξυπνήσεις

- να το χρησιμοποιήσεις σαν ρηλάξ σταθερό αν κατεβάσεις το χερούλι μεταφοράς

- να το χρησιμοποιήσεις σαν "κουνίτσα" αν το αφήσεις σαν πορτ μπεμπέ κάτω. Ο γιος μου από 5 μηνών χτύπαγε τα πόδια του και κουνιόταν συνέχεια! Το λάτρευε! Τον έβαζα πάντα στο πάτωμα βέβαια για να μην φάει τούμπα.

Μ' αυτό τον βγάλαμε απ' το μαιευτήριο και μ' αυτό τον πήγαμε στο χωριό (4 ώρες). Σ' αυτό χώραγε μέχρι 8 μηνών περίπου (10 κιλά) και μετά πήραμε κάθισμα αυτοκινήτου για 0-18 κιλά. Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι πώς βάζεις το νεογέννητο σ' αυτό το κάθισμα. Δεν θα 'πρεπε να ξαπλώνει η πλάτη; Εμείς πάντως το "δουλεύουμε" πολύ το κάθισμα αυτοκινήτου γιατί, εκτός απ' την καθημερινή μεταφορά από και προς την μητέρα μου, κάνουμε πολύ συχνά ταξίδια στο χωριό του άντρα μου και τον μικρό τον έχουμε ΠΑΝΤΑ στο κάθισμα (έστω και μέχρι την γωνία να πάμε!)

5dyVp3.png

Εμενα κοριτσια γυναικα του περιβαλλοντος μου,ειπε ατακα....Καλα μεγαλυτερη ασφαλεια απο την αγκαλια εχει?????

Τα νεύρα μουυυυυυ :twisted:

Δείξτης αυτό το βιντεάκι και υπενθύμισέ της οτι εδώ πρόκειται απλώς για κούκλες

Αν η μαμά φορούσε ζώνη ίσως το παιδάκι να έφευγε απ'το παρμπρίζ, εδώ απλώς το συμπιέζει πάνω στο παρμπρίζ....

Διαφημίσεις

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&colID=986&ct=10403&itmid=1123371

Αυτά είναι τα πορτ μπεμπέ που πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Παντώς κι εγώ με το chicco trio χρησιμοποίησα το πορτ μπεμπε για να την βγάλω από το μαιευτήριο και έχει ειδικές θήκες για τις ζώνες και το θεωρώ αρκετά ασφαλές. Το καθισματάκι το θεωρώ άβολο για τόσο μωρό που θα θέλει και να κοιμηθεί. Με το καλό

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&colID=986&ct=10403&itmid=1123371

Αυτά είναι τα πορτ μπεμπέ που πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Αυτό εννοώ κι εγώ και θέλω να σας ενημερώσω ότι πληρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας. Είχα επικοινωνήσει με την chicco τότε και μου είχαν στείλει αποδεικτικά από τεστ, γιατί εμείς τον κάναμε μεγάλα ταξίδια. Το πορτ μπεμπε δεν είναι για πολύ ώρα, γιατί η πλατούλα του παιδιού σε αυτή την ηλικία πρέπει να είναι ευθεία. Τώρα για λίγο φυσικά είναι καλά!

...Μα ίσια είναι η πλατούλα του παιδιού στο πορτ μπεμπέ...ξαπλωμένο είναι...μήπως μπερδεύτηκες?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, Χριστίνα

Θέλω να σου πω ότι, όχι μόνο εγώ μετέφερα το γιο μου (γεννήθηκε 3400) με το καρεκλάκι από το μαιευτήριο σπίτι, αλλά η κουνιάδα μου το δικό της το μικρό το κοίμιζε από νεογέννητο εκεί μέσα στη διάρκεια της μέρας αντί για το ρηλάξ ή το κρβατάκι του.

Το καρεκλάκι - το ίδιο πρέπει να έχουμε - είναι πολύ άνετο για το μωρό και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και θα είναι και πιο ασφαλές. Εγώ το χρησιμοποιούσα από 40 ημερών για να τον βγάζω βόλτα (όπως προσαρμόζει πάνω στο καροτσάκι). Σκέψου ότι τον δικό μου 3 μηνών τον πήγαμε - με το καρεκλάκι πάντα - στο χωριό του άντρα μου, στο Αγρίνιο και πήγαμε πολύ άνετα.

Φιλάκια

Μαρίνα

:wink::wink:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

- να το δέσεις ανάποδα στο κάθισμα του αυτοκινήτου από καθιστό ως τελείως ξάπλα (η πλάτη κούμπωνε σε 3 θέσεις) και να είναι απόλυτα ασφαλές

- να μεταφέρεις το νεογέννητο ως και 3 μηνών (λόγω βάρους) ενώ κοιμάται χωρίς να το ξυπνήσεις

- να το χρησιμοποιήσεις σαν "κουνίτσα" αν το αφήσεις σαν πορτ μπεμπέ κάτω. Ο γιος μου από 5 μηνών χτύπαγε τα πόδια του και κουνιόταν συνέχεια! Το λάτρευε! Τον έβαζα πάντα στο πάτωμα βέβαια για να μην φάει τούμπα.

Τι μάρκα ήταν το καθισματάκι σας 3 σε 1 ?

Εμεις το μεταφεραμε με πορτ μπεμπε (δεμενο με ιμαντες και σφηνομενο στην κυριολεξια μταξυ καθισματος και μπροστινου καθισματος συνοδηγου). Στη συνεχεια παντα μα παντα με καθισματακι κι εγω καθομαι ακομη και τωρα πισω.

Παντως μια και το συζηταμε, σημερα ειδα σε λεωφορο μεγαλης κυκλοφοριας σε διπλανο αμαξι τη μητερα να καθεται μπροστα με το λιγων μηνων παιδι της στην αγκαλια και το πατερα διπλα να καπνιζει με σχεδον κλειστα τα παραθυρα... :evil::evil:

Και φυσικα συχνο ειναι το φαινομενο ολοκληρης της οικογενειας πανω σε παπι με τα παιδια σφηνωμενα αναμεσα στους γονεις σε ρολο χοτ ντογκ και φυσικα ουτε λογος για κρανος... Οταν συμβουν ομως ατυχηματα τα ριχνουν ολα στον ασπλαχνο Θεο...Τι να τους πεις πια; Τοσο μα τοσο ανεγκεφαλοι;;;;;;;

Εμεις το μεταφεραμε με πορτ μπεμπε (δεμενο με ιμαντες και σφηνομενο στην κυριολεξια μταξυ καθισματος και μπροστινου καθισματος συνοδηγου). Στη συνεχεια παντα μα παντα με καθισματακι κι εγω καθομαι ακομη και τωρα πισω.

Παντως μια και το συζηταμε, σημερα ειδα σε λεωφορο μεγαλης κυκλοφοριας σε διπλανο αμαξι τη μητερα να καθεται μπροστα με το λιγων μηνων παιδι της στην αγκαλια και το πατερα διπλα να καπνιζει με σχεδον κλειστα τα παραθυρα... :evil::evil:

Και φυσικα συχνο ειναι το φαινομενο ολοκληρης της οικογενειας πανω σε παπι με τα παιδια σφηνωμενα αναμεσα στους γονεις σε ρολο χοτ ντογκ και φυσικα ουτε λογος για κρανος... Οταν συμβουν ομως ατυχηματα τα ριχνουν ολα στον ασπλαχνο Θεο...Τι να τους πεις πια; Τοσο μα τοσο ανεγκεφαλοι;;;;;;;

Διαφημίσεις

Αλήθεια αυτό ήθελα πάντα να το ρωτήσω: Βλέπω πολλές μαμάδες να κάθονται πίσω με τα παιδιά δεμένα στο σωστό καρεκλάκι. Και εννοώ μεγάλα παιδιά (6 μηνών+). Υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος που γίνεται αυτό?

εγω καθομουν μεχρι που πηγε ο μικρος 16μηνων :D

για πολους λογους

μεχρι να γινει 9μηνων και να αλλαξει καρεκλακι και να κοιταει μπροστα οποτενα τον βλεπω και να με βλεπει δεν υπηρχε περιπτωση να κατσω μπροστα,

αν στραβοκαταπιει? αν θελει νερο? αν θελει παρεα? .....1000αν :lol:

μολις εγινε 9μηνων λοιπον και αλλαξαμε καθισμα περασε στην φαση που δεν του αρεσε το αμαξι οποτε πισω η μαμα παρεα παλι,στους 16μηνες σιγα σιγα πηγα μπροστα και τωρα πια 20μηνων καθεται μονος του ανετα.

Στο καθισματάκι 0-18 από πόσο μηνών μπορεί πραγματικά να κάτσει το μωρό χωρίς να καταπονείται η σπ.στήλη?

Σκέφτηκα ίσως να πάρω το τριπλό της Peg Perego αλλά με συνδυασμό πορτ μπεμπε και καθισματάκι 0-18,ώστε να την έχω στο πορτ μπεμπε τους πρώτους 3-4 μήνες και μετά να κάτσει στο μεγάλο καθισματάκι..

Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό και πως θα είναι το παιδί τότε.

Μπορείτε να με κατατοπίσετε και να μου πείτε τη γνώμη σας?

Α ξέχασα να πω οτι το πορτ μπεμπε δένει με ειδικούς ιμαντες στο κάθισμα του αυτοκινήτου και ασφαλίζει και το μωρό.(το έχει δοκιμάσει καμιά αυτό?)

Αλήθεια αυτό ήθελα πάντα να το ρωτήσω: Βλέπω πολλές μαμάδες να κάθονται πίσω με τα παιδιά δεμένα στο σωστό καρεκλάκι. Και εννοώ μεγάλα παιδιά (6 μηνών+). Υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος που γίνεται αυτό?

Όσο ήταν στο καρεκλάκι που κοιτούσε ανάποδα δεν μπορουσα να βλεπω τιο κάνει πίσω... Μπορέι να πνιγόταν, να διψούσε κλπ κλπ...

Όταν πήραμε το μεγαλύτερο καρεκλάκι που κοιτούσε μπροστα, άρχισα να κάθομαι μπροστα...

Τώρα είναι 23 μηνών, αλλα πολλές φορές επειδη τυχαίνει κάτι να τρώει, κάθομαι πίσω γιατί παιδάκι έιναι, πες ότι στραβοκαταπιε ή πνίγηκε...

Κατα τα άλλα κάθεται μόνη της πίσω από ένος έτους και κάτι ...

Πάντως για να απάντήσω στο αρχικό θέμα εμείς την πήραμε με το πορτ μπεμπε καλά στερεωμένο και με δυο ατομα πίσω να το κρατάνε.... Δεν έιχαμε πάρει ακομα καρεκλάκι και το καινούριο αυτοκίνητο το παρέλαβε ο μπαμπας μας 1 μέρα αφοτου βγήκαμε απο το μαιευτήριο (μας παρέλαβε ο παππούς)... Έκτοτε πάντα στο καρεκλάκι της...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Να ρωτήσω κι εδώ.

Στο καθισματάκι 0-18 από πόσο μηνών μπορεί πραγματικά να κάτσει το μωρό χωρίς να καταπονείται η σπ.στήλη?

Σκέφτηκα ίσως να πάρω το τριπλό της Peg Perego αλλά με συνδυασμό πορτ μπεμπε και καθισματάκι 0-18,ώστε να την έχω στο πορτ μπεμπε τους πρώτους 3-4 μήνες και μετά να κάτσει στο μεγάλο καθισματάκι..

Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό και πως θα είναι το παιδί τότε.

Μπορείτε να με κατατοπίσετε και να μου πείτε τη γνώμη σας?

Α ξέχασα να πω οτι το πορτ μπεμπε δένει με ειδικούς ιμαντες στο κάθισμα του αυτοκινήτου και ασφαλίζει και το μωρό.(το έχει δοκιμάσει καμιά αυτό?)

Κι εμείς σε ειδικά καθισματάκια αυτοκινήτου μεταφέραμε και τα 3 παιδιά μας. Δεν είμασταν διατεθειμένοι να ρισκάρουμε σε αυτό το θέμα αφού αυτός θεωρείται ο ασφαλέστερος τρόπος. Με καλαθούνα ή με πορτ μπεμπέ, οι ιμάντες συγκρατούν το μέσο, όχι και το ίδιο το παδί και αυτό έχει μεγάλη διαφορά.

Με αυτό το ειδικό καθισματάκι μπορούσαμε επίσης να μεταφέρουμε το νεογέννητο ως 9-11 κιλά ακόμα και κοιμισμένο χωρίς να ενοχληθεί,

να το χρησιμοποιήσουμε σαν σταθερό ρηλάξ με κατεβασμένο το χερούλι μεταφοράς και να το έχουμε σαν κουνίτσα αν το αφήναμε απλώς στο δάπεδο. Επιπλέον κούμπωνε στο καρότσι για βόλτες πρόσωπο με πρόσωπο με τη μαμά και το μπαμπά. Εμείς το χρησιμοποιούσαμε ακόμα και σαν καρεκλάκι φαγητού.

Τα μωρά το λάτρευαν και ουδέποτε είχαμε πρόβλημα.

Το να είναι τον πρώτο καιρό το παιδί συνεχώς τελείως ξαπλωτό, σύμφωνα με το δικό μας παιδίατρο δεν είναι απαραίτητα, αρκεί να βολεύεται. Ο παιδίατρός μας είχε πει ότι η συγκεκριμένη σωματική στάση στο καθισματάκι δεν προκαλεί πρόβλημα, ούτε κουράζει το παιδί. Άλλωστε, αν το μωράκι δεν βολεύτεται ή ενοχλείται, θα το δείξει οπωσδήποτε. Παρόλα αυτά να κάποιος θέλει να μετριάσει λίγο την κλίση στην αρχή αν το παιδάκι είναι πολύ μικρόσωμο μπορεί να το κάνει στρώνοντας μια κουβερτούλα αγκαλιάς στη μέση.

Για τα νεογέννητα καλό είναι να υπάρχει και το ειδικό μαξιλαράκι για το κεφαλάκι (για να μην "παίζει" με την κίνηση του αυτοκινήτου). Αν δεν το διαθέτει το καθισματάκι, μπορεί κανείς να το βρει ως έξτρα στην αγορά.

Και εγώ καθόμουν πίσω για όσο είχαμε τα συγκεκριμένα καθισματάκια που κοιτάνε προς τα πίσω. Όταν τα αντικαταστήσαμε με αυτά που κοιτούν μπροστά, καθόμουν κι εγώ μπροστά.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Τι μάρκα ήταν το καθισματάκι σας 3 σε 1 ?

Ήταν της Play το πήραμε 150ευρώ το 2005 απ' το Λητώ.

5dyVp3.png

gerakina η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να μην αγοράσεις σε καμία περίπτωση καλαθούνα!! Μου είχαν προτείνει αυτή να αγοράσω όταν θα εβγαινα με το μωρό από το μαιευτήριο και ότι θα μου φαινόταν πολύ χρήσιμη στην πορεία. Το αποτέλεσμα ήταν να την χρησιμοποιήσω μία και μοναδική φορά όταν δηλαδή βγήκα από το μαιευτήριο. Τον πρώτο καιρό έβαζα το μωρό και καθόταν, κοιμόταν στο καρεκλάλι αυτοκινήτου-ριλάξ της Peg perego. Το βολευτήκαμε απίστευτα!! Μάλιστα επειδή ήταν μικρούλης στην αρχή βάζαμε και μία μαλακή κουβερτούλα για να ανασηκώνεται και να μην νιώθει χωμένος. :)

line_m123_beg_micky_time_1198213200_text_d4ef20e6eff5e6eff5eddceae920eceff520e5dfede1e9.gif

Καλαθούνα δε θα αγοράσω,γιατί μας έδωσε τη δική της η αδελφή του άντρα μου! :D

Πήραμε βάση μεταλλική και στρώμα latex και θα κοιμάται εκεί τα πρώτα βράδια δίπλα μας.Ίσως για 40 μέρες,ίσως για 2-3 μήνες..θα δούμε.

Για καθισματάκι προσανατολιζόμαστε τώρα σε ένα της Britax 0-18.Έχει extra μαξιλαράκι-επένδυση για νεογέννητο,ελπίζω να μας βολέψει,το οποίο βγαίνει αργότερα.

Το τριπλό το απορρίψαμε.Θα πάρουμε απλώς ένα καλό καρότσι.

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν θέλει τόσο ψάξιμο ή εγώ είμαι υπερβολική?!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...