Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο?

Recommended Posts

Οιοσδήποτε κάθισμα αυτοκινήτου.

Αν και τώρα τελευταία πήρε το μάτι μου πορτ μπεμπε ειδικά για μεταφορά με το αυτοκίνητο.

Είμαι υπέρ καθισματος αυτοκινήτου.

Αν εννοείς αυτό που είναι αποσπώμενο και μπαίνει και στη βάση για το αυτοκίνητο αλλά και στο καρότσι, ("αυγό" το λένε οι περισσότεροι), τότε είναι ασφαλές. Είναι κάτι σαν 3 σε 1, πάει σετ με το καρότσι και τη βάση που το ασφαλίζει στο αυτοκίνητο.

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 279
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Cacao

Cacao 12 δημοσιεύσεις

• Olg@

Olg@ 11 δημοσιεύσεις

• ΧΡΥΣΑ

ΧΡΥΣΑ 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 9 δημοσιεύσεις

Εμεις δεν εχουμε αυτοκινητο.Ειναι τοσο κακο να παρουμε τη μπεμπα σπιτι με το πορτ μπεμπε;Θα ειναι καλυτερα με μαρσιππο ή το ιδιο πραγμα ειναι εφοσον καθισματακι δεν θα ειναι;Δεν προκειται να αγορασουμε καθισματακι για ευνοητους λογους αφου δεν υπαρχει αυτοκινητο.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

Και τωρα που το σκεφτομαι καμια φορα θα τη μεταφερω με ταξι.Πως τα μεταφερετε τα μωρακια σας οσοι δεν εχετε μεταφορικο;Η αληθεια ειναι πως και στο καροτσι πχ στο λεωφορειο δεν ειναι ασφαλες.

3231580x15ta1yz3w.gif

κανονικά σε αυτοκινητο, μόνο με καθυσμα αυτοκινητου. Ακομα και σε ταξί. Και ειναι για την ασφάλεια του παιδιού. Εδώ στην Ελλάδα δεν το έχουμε πάρει σοβαρά το θέμα. Στο εξωτερικό ειναι πολύ αυστηροί με το θέμα αυτο. Στη Γερμανία μου είχε πει η φίλη μου, ότι δεν την άφηναν να το πάρει χωρίς καθυσμα. Και έφευγε με τα πόδια και εκείνη.

κανονικά σε αυτοκινητο, μόνο με καθυσμα αυτοκινητου. Ακομα και σε ταξί. Και ειναι για την ασφάλεια του παιδιού. Εδώ στην Ελλάδα δεν το έχουμε πάρει σοβαρά το θέμα. Στο εξωτερικό ειναι πολύ αυστηροί με το θέμα αυτο. Στη Γερμανία μου είχε πει η φίλη μου, ότι δεν την άφηναν να το πάρει χωρίς καθυσμα. Και έφευγε με τα πόδια και εκείνη.

Τοτε κανονικα θα επρεπε να μου το παρεχει το ταξι...

3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

θα σου παρέχει το ταξί κάθισμα για το μωρό σου? δλδ αν είχες σκυλάκι δεν θαπρεπε να τ έχεις στο ειδικο κουτί? ατυχής η συγκριση αλλά μιλάμε για θέμα ασφάλειας ένα μωρό εκσφενδονίζεται πολύ εύκολα ..δεν μπορείς να δανειστείς από κάπου για αυτή τη μισή ώρα?

Νομιζω αν ειχα να δανειστω δεν θα εμπαινα στη διαδικασια να το σκεφτομαι...Και ναι κανονικα θα επρεπε να το παρεχουν.Γτ ατυχης ηταν οντως η συγκριση.Μιλαμε για ανθρωπο και οχι για ζωο.Και ολα τα ταξι δεν μεταφερουν ζωα αλλα ανθρωπους μεταφερουν.Και μη μου πειτε οτι οσοι εχετε καθισματακι δεν εχετε βαλει ποτε μα ποτε το παιδι σε ταξι χωρις αυτο γτ πραγματικα δεν θα το πιστεψω.Μιας και το παιδι χρειαζεται καθισμα γενικα και οχι μονο νεογεννητο.Βεβαια αν εχεις δικο σου μεσο δεν παιρνεις και ταξι συχνα...

3231580x15ta1yz3w.gif

Καλημερα cacao.

Σαφως κ συμφωνω στο οτι τα μωρα-παιδια θα πρεπει να καθονται στο ειδικο καθισματακι στο αυτοκινητο.Μερικες φορες ομως απλα δεν γινεται ,οπως πχ η περιπτωση σου.Μπορεις να παρεις ενα sling που ειναι ιδανικο για νεογεννητα .

Cacao καταλαβαίνω ότι θεωρείς περιττή την αγορά καθίσματος αυτοκινήτου εφόσον δεν έχετε αυτοκίνητο, όμως μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς; Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ταξί και σε άλλες πιθανές μετακινήσεις σου με το παιδί τότε είναι απαραίτητο. Οι συνέπειες από ένα τρακάρισμα σε ένα μωρό/παιδί που βρίσκεται στο αυτοκίνητο και δεν είναι καθισμένο σε ειδικό κάθισμα είναι σοβαρότατες και κάποιες φορές μοιραίες. Αν πάλι σκοπεύεις να βάλεις το παιδί σε ταξί μόνο στην έξοδο του από το μαιευτήριο τότε μήπως να ρωτούσες φίλους και γνωστούς ή και εδώ στο φόρουμ αν κάποιος έχει να σου δανείσει κάποιο για εκείνες τις ώρες;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Καλα το θεωρω και ανεφαρμοστο να εχω καθισματα αυτοκινητου καθε φορα που θα τυχει να παρω ταξι μαζι με το παιδι.Που θα το βαζω μετα;Ακομα κι αν ειχα την οικονομικη ανεση να κανω μια τετοια αχρηστη για μενα αγορα θα αγοραζα μονο για νεογεννητο που μπαινει και σε καροτσι Μετα απλα θα πηγαιναν σε αχρηστεια αφου θα επρεπε να το κουβαλαω στα χερια.Δεν εχω καποιον να μου δανεισει αλλα μηπως ο μαρσιππος ειναι ακομα χειροτερος;Εχω για νεογεννητο αλλα δεν θα ειναι σαν να το κραταω αγκαλια στην ουσια;

Εννοειται αν ειχα μεταφορικο θα επαιρνα ασυζητητι.

Και στα καροτσια ομως μεσα στα μεσα συγκοινωνιας πιστευω πως δεν ειναι καθολου ασφαλη τα παιδακια...

3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις

Γεια σου Σκουντουφλα (ωραιο ονομα:) ) Σ ευχαριστω!Το καροτσι το περιμενουμε.Πιστευω σε λιγο καιρο θα ερθει.Λες να ειναι καλυτερα με το καροτσι;Θα παρω και στρωματακι παντως για να ειναι ανετο για το μωρακι.Νοτια προαστια μενω και απο το Ελενα ειναι μια αποσταση οσο να ναι.

3231580x15ta1yz3w.gif

Α, ειναι αποστασούλα..!

Εγω θα ελεγα με πορτ μπεμπε και προσεκτική οδήγηση (θα μου πεις, θεωρείται δεδομένο, ε, εγω το τονίζω:cool:).

(πιο πολύ πρακτικά στο λέω, γιατί εννοείται ότι το ιδανικό ειναι με αυτοκίνητο και καθισματακι αυτοκινήτου, αλλά αν θες να το προσαρμόσεις στα δεδομένα σου, προτίμησε το πορτ μπεμπέ, τουλάχιστον να ειναι ξαπλα, γιατί σε μάρσιπο/σλίνγκ δεν ενδείκνυται - εσυ καθισμενη σε αυτοκινητο, το μωρό να ειναι μόλις ημερων, να μην εχεις εξασκηθεί καθολου, θα'σαι και σφιγμενη από το άγχος σου;)...)

Καλα ναι και με το καροτσι κολλαω λιγο να το παρω απο το μαιευτηριο λογω ασχετοσυνης θα αγχωθω κι ας εχω κι αλλους μαζι μου.Με το πορτ μπεμπε ελεγα κι εγω το εχουμε ηδη.Και πιστευω με ταξι δεν θα μετακινουμαστε και συχνα αλλα οπως και να το κανεις κατα διαστηματα χρειαζεται.

3231580x15ta1yz3w.gif

Και μη μου πειτε οτι οσοι εχετε καθισματακι δεν εχετε βαλει ποτε μα ποτε το παιδι σε ταξι χωρις αυτο γτ πραγματικα δεν θα το πιστεψω.

Πίστεψε ό,τι θες, εγώ μωρό δεν τον είχα μεταφέρει ποτέ σε αυτοκίνητο χωρίς το καθισματάκι του. Παρότι δεν είχαμε δικό μας αυτοκίνητο, είχα πάρει καθισματάκι που κούμπωνε πάνω στο καρότσι και το είχα βρει πολύ βολικό για τις μετακινήσεις του μωρού γενικότερα (π.χ. όταν πηγαίναμε επίσκεψη δεν έπαιρνα το καρότσι, μόνο το καθισματάκι).

Όσο γι' αυτό που είπες πιο πάνω, ότι επειδή δεν σε αφήνουν να πάρεις το μωρό χωρίς καθισματάκι, θα πρέπει να σου παρέχει κάθισμα το ταξί, μάλλον κάτι δεν κατάλαβες. Είναι υποχρεωτικό να βάλεις το μωρό στο καθισματάκι πριν σου δώσουν εξιτήριο, άρα ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το καθισματάκι που θα έχει (υποτίθεται) το ταξί είναι να καπαρώσεις ένα ταξί για κανένα δίωρο, όσο δηλαδή παίρνει η διαδικασία του εξιτηρίου. Και βασικά δεν είμαι σίγουρη ότι θέλεις να βάλεις νεογέννητο μέσα σε ένα καθισματάκι αμφιβόλου ποιότητας και καθαριότητας... αλλά τεσπα.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και μπορείς να φύγεις από το νοσοκομείο με το μωρό σε πορτ μπεμπέ. Ασφαλές δεν είναι, αλλά καλύτερο από το τίποτα.

Διαφημίσεις

Πίστεψε ό,τι θες, εγώ μωρό δεν τον είχα μεταφέρει ποτέ σε αυτοκίνητο χωρίς το καθισματάκι του. Παρότι δεν είχαμε δικό μας αυτοκίνητο, είχα πάρει καθισματάκι που κούμπωνε πάνω στο καρότσι και το είχα βρει πολύ βολικό για τις μετακινήσεις του μωρού γενικότερα (π.χ. όταν πηγαίναμε επίσκεψη δεν έπαιρνα το καρότσι, μόνο το καθισματάκι).

Όσο γι' αυτό που είπες πιο πάνω, ότι επειδή δεν σε αφήνουν να πάρεις το μωρό χωρίς καθισματάκι, θα πρέπει να σου παρέχει κάθισμα το ταξί, μάλλον κάτι δεν κατάλαβες. Είναι υποχρεωτικό να βάλεις το μωρό στο καθισματάκι πριν σου δώσουν εξιτήριο, άρα ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το καθισματάκι που θα έχει (υποτίθεται) το ταξί είναι να καπαρώσεις ένα ταξί για κανένα δίωρο, όσο δηλαδή παίρνει η διαδικασία του εξιτηρίου. Και βασικά δεν είμαι σίγουρη ότι θέλεις να βάλεις νεογέννητο μέσα σε ένα καθισματάκι αμφιβόλου ποιότητας και καθαριότητας... αλλά τεσπα.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και μπορείς να φύγεις από το νοσοκομείο με το μωρό σε πορτ μπεμπέ. Ασφαλές δεν είναι, αλλά καλύτερο από το τίποτα.

Οκ.Σ ευχαριστω για το διδαγμα.Ξερω πολυ καλα τι γινεται στο εξωτερικο μιας και ο συντροφος μου ειναι ξενος.Δεν θα παρω καθισματακι αλλα μπραβο σου που εσυ πηρες και κι ας μην ειχες αυτοκινητο.Αναρωτιεμαι αν πηρες και τα μεγαλυτερα μεχρι το παιδι να μην χρειαζεται καθισμα πλεον γτ αν διαβασες τι εγραψα ειπα ακριβως το ιδιο με σενα.Οτι αν τελικα επαιρνα θα επαιρνα μονο αυτο που κουμπωνει σε καροτσι μιας και τα μεγαλυτερα δεν θα μπορουσα να τα παρω μαζι μου στα χερια...

3231580x15ta1yz3w.gif

Αναρωτιεμαι αν πηρες και τα μεγαλυτερα μεχρι το παιδι να μην χρειαζεται καθισμα πλεον

Ναι, έχουμε κάθισμα που μας καλύπτει μέχρι την ηλικία των 12 χρονών.

Αν ξέρεις πολύ καλά τι γίνεται στο εξωτερικό, δεν σου φαίνεται. Σόρρυ κιόλας.

Τοτε να μου πεις κατι πολυ χρησιμο για να με βοηθησεις κιολας.Πως το μεταφερετε για να το κανω κι εγω;Αν πας σε σπιτι οκ αλλα εγω με ταξι δεν παω μονο για επισκεψη αλλα για δουλειες.

3231580x15ta1yz3w.gif

Οσο για το τι γινεται στο εξωτερικο δεν θα κανουμε κανενα διαγωνισμο γνωσεων...Εγραψα οτι θα επρεπει να μου παρεχει το καθισματακι και οχι οτι αλλου το παρεχουν απλα ελληνικα...

3231580x15ta1yz3w.gif

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις :P

Έχεις το μωρό στο καθισματάκι του. Το δένεις μέσα στο ταξί ή τέλος πάντων σε όποιο ΙΧ το μεταφέρεις. Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου ή μεταφέρεις το μωρό μέσα στο καθισματάκι του ή κουμπώνεις το καθισματάκι πάνω στο καροτσάκι. Το μωρό όσο είναι μικρό (μέχρι 3 μηνών τουλάχιστον) δεν βγαίνει από το καθισματάκι του αυτοκινήτου, εκτός από όταν το κρατάς αγκαλιά.

Όσο για το καθισματάκι που θα έπρεπε να σου παρέχει... πώς ακριβώς το φαντάζεσαι; Ότι το κάθε ταξί θα κουβαλάει στο καπώ του τρία καθισματάκια για παν ενδεχόμενο; Και τις αποσκευές των επιβατών πού θα τις μεταφέρει;

Δεν συζητώ καν ότι αν είχες χρησιμοποιήσει ποτέ καθισματάκι από ταξί και είχες δει την κατάστασή του, θα σιχαινόσουν να βάλεις μέσα το ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ μωρό σου.....

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις :P

Έχεις το μωρό στο καθισματάκι του. Το δένεις μέσα στο ταξί ή τέλος πάντων σε όποιο ΙΧ το μεταφέρεις. Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου ή μεταφέρεις το μωρό μέσα στο καθισματάκι του ή κουμπώνεις το καθισματάκι πάνω στο καροτσάκι. Το μωρό όσο είναι μικρό (μέχρι 3 μηνών τουλάχιστον) δεν βγαίνει από το καθισματάκι του αυτοκινήτου, εκτός από όταν το κρατάς αγκαλιά.

Εννοουσα για τα μεγαλυτερα καθισματα...που ειπες οτι χρησιμοποιειτε.

3231580x15ta1yz3w.gif

Εννοουσα για τα μεγαλυτερα καθισματα...που ειπες οτι χρησιμοποιειτε.

Το παίρνουμε μαζί μας όταν χρειάζεται (π.χ. σε επισκέψεις). Για ψώνια και βόλτες συνήθως πάμε με δημόσια συγκοινωνία ή με τα πόδια ή αν χρειαστεί να μπω σε αυτοκίνητο και δεν μπορώ να πάρω το καθισματάκι, κρατάω το παιδί δεμένο πάνω μου - αλλά αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με νεογέννητο.

Τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σου. Ο τρόπος μεταφοράς του νεογέννητου από το μαιευτήριο ή το τι θα κάνεις σε 3 χρόνια από τώρα?

Μαλιστα...Οποτε και θεωρεις οτι στη συγκοινωνια μεσα ή δεμενο πανω σου ειναι ασφαλες.Τελοσπαντων εμεις σπανια παμε επισκεψεις οποτε ειναι αδυνατον να το παιρνω στα χερια.Οσο για το οτι σκεφτομαι να μην παρω για οσο θα ειναι πολυ μωρο ειναι επειδη δεν θα βγαινουμε τοσο πολυ πια και για μετρημενες φορες δεν κανω τετοια αγορα.Επισης μου φαινεται πολυ χαζο να παρω για λιγους μηνες και μετα να μην παρω για μεγαλυτερη ηλικια.Το ιδιο δεν κινδυνευει σε ολες τις ηλικιες;Και οπως ειπες κι εσυ εχεις βαλει το παιδι σε αυτοκινητο χωρις καθισμα.Αρα καλα εκανα και ειπα οτι δεν το πιστευω παραπανω...Σ ευχαριστω για τις συμβουλες ομως!

3231580x15ta1yz3w.gif

Επισης μου φαινεται πολυ χαζο να παρω για λιγους μηνες και μετα να μην παρω για μεγαλυτερη ηλικια.Το ιδιο δεν κινδυνευει σε ολες τις ηλικιες;

Όχι, δεν κινδυνεύει το ίδιο ένα νεογέννητο με ένα μεγαλύτερο παιδάκι. Το νεογέννητο πρέπει να μένει όσο το δυνατόν σταθερό, να μην χτυπήσει το κεφάλι του δυνατά, να μην δεχτεί πίεση η σπονδυλική στήλη και ο λαιμός του γιατί δεν μπορεί να στηρίξει τον κορμό και το κεφάλι του, οπότε κινδυνεύει με το παραμικρό φρενάρισμα ή και από μια άγαρμπη κίνηση ακόμα. Το μεγαλύτερο παιδάκι δεν είναι τόσο ευάλωτο και επιπλέον μπορεί να δεθεί μαζί σου με τρόπο αρκετά σταθερό (ΟΚ δεν είναι ιδανική λύση, αλλά μπορείς να το κάνεις για μικρές αποστάσεις) ενώ το νεογέννητο δεν κάθεται.

Και ναι, στη δημόσια συγκοινωνία, δεμένο με ζώνη ασφαλείας μέσα στο καρότσι του, το οποίο έχεις φρενάρει και κρατάς με το χέρι, είναι πολύ ασφαλές το μωρό. Μου έχει τύχει να αναποδογυρίσει το καρότσι μέσα στο λεωφορείο λόγω απότομου φρεναρίσματος, όπως και μέσα σε ταξί (αγγλικό - που χωράει να μπει όλο το καρότσι). Και στις δύο περιπτώσεις το παιδί δεν έπαθε απολύτως τίποτα, μόνο τρόμαξε.

Το νεογέννητο φυσικά ΔΕΝ είναι ασφαλές στο καρότσι, εκτός αν είναι μέσα σε ειδικό καθισματάκι.

Εννοείται ότι στο μαρσιπο δεν θα μπει το νεογεννητο για τον εξης λογο. Εάν... αν γινει κατι... το μωρο θα γινει ο αεροσακος σου.

Αν σκοπευεις να παρεις ρηλαξ, προσωπικα θα σου προτεινα να παρεις καθισματακι αυτοκινητου. Την ιδια δουλεια κανει ;) .... εννοω ότι κανει κ για ρηλαξ οποτε κ θα εχεις καθισματακι αυτοκινητου για οποτε το χρειαστείς και θα μπορει να καθεται το μωρο σου .. χωρις περιττα εξοδα.

Με το καροτσι ειχα μπει και εγω πολλες φορες στο λεωφορειο. Δενεται το μωρο με την ζωνη (αυτή που πιανει και τους ωμους) , φρενα στις ροδες, παρκαρεις το καροτσι στο ειδικο σημειο που είναι για καρότσια και για αναπηρικα καροτσάκια και μια χαρα κανεις την βολτα σου με ασφαλεια. ΜΕ το καλο!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...