Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο?

Recommended Posts

Με καρεκλάκι χωρίς δεύτερη σκέψη!!! Μπορεί να μην φαίνεται πολύ άνετο αλλά πόση ώρα θα πάρει από το μαιευτήριο ως στο σπίτι; Εμείς καναμε 1 ώρα και η μικρή είχε καταβολευτεί και κοιμόταν (και ήταν μικρό μωράκι...)

Υπάρχουν πάντως και καλαθούνες όπως αυτή: http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=46&category_id=38&option=com_virtuemart&Itemid=129 που είναι εγκεκριμένες για μεταφορά στο αυτοκίνητο, δένεται δηλαδή με τη ζώνη και το μωράκι είναι ασφαλές;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 279
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Cacao

Cacao 12 δημοσιεύσεις

• Olg@

Olg@ 11 δημοσιεύσεις

• ΧΡΥΣΑ

ΧΡΥΣΑ 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 9 δημοσιεύσεις

Εμείς μεταφέραμε τα αγγελούδια μας το 1ο με την καλαθούνα και ταλαιπωρηθήκαμε λίγο γιατί έχουμε δίπορτο αμάξι αλλά το 2ο με το καθισματάκι αυτοκινήτου και ήτανε πολύ καλύτερα!!!Γενικότερα να χρησιμοποιείς αυτό και για τις μετακινήσεις με το αμάξι και όταν πας βόλτα με το καρότσι καλύτερα το port bebe!!:P

Πάμε πάλι για όσους λένε καλαθούνα:

Όταν γίνει το ατύχημα τι θα πείτε; Ξέρετε ότι δεν θα πάθετε ατύχημα εκείνη τη μέρα που θα μπει το νεογνό στο αυτοκίνητο; Όχι!

Αν πάθει κάποιος ατύχημα (ακόμη και απλό τρακάρισμα με απώλεια μόο τον προφυλακτήρα, το μωράκι μέσα στην καλαθούνα απλά θα πεθάνει. Αν είναι στο κάθισμα, πιθανότατα θα ζήσει.

Συγνωμη, αλλα ειναι δυνατον να ρωταμε "με καλαθουνα ή με καρεκλακι"???????

Εκεινη την ημερα ποιος πραγματικα μπορει να μας εγγυηθει οτι δεν θα τρακαρουμε?

Ο γιος μου βγηκε 2500 απο το μαιευτηριο και ηταν αποσταση αλλα δεν υπηρχε κανενα μα κανενα προβλημα με το καρεκλακι.

Σας παρακαλω μανουλες, μην κανετε αυτο το λαθος. Το παιδι οταν ειναι στο αυτοκινητο παντα, μα παντα να ειναι στο καρεκλακι.

Διαφημίσεις

Αν μεταφέρεις το μωρό με το πορτ μπεμπε του καροτσιού δεμένο με το auto kit φαντάζομαι πως δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι?:?

Άλλωστε αναφέρουν πως είναι εγκεκριμένο από ΕΕ για αυτό το σκοπό.

Εγώ έτσι σκέφτομαι να το μεταφέρω όταν έρθει εκείνη η ώρα αλλά και γενικά για τους πρότους μήνες που πρέπει να είναι εντελώς ίσια.

Γιατί αν δεν κάνει να μην αγοράζω και το εξάρτημα για το αυτοκίνητο (υπάρχει και οικονομική κρίση!)

o6oy.png

• 1 χρόνο μετά...

Ήθελα να ρωτήσω πώς μεταφέρατε το μωρό από την κλινική στο σπίτι. Ρωτάω γιατί μας μπέρδεψαν. Αρχίσαμε σιγά σιγά να κοιτάμε για καρότσι και μας είπαν ότι επειδή θα γεννήσω Αθήνα(πρώτα ο Θεός), αλλά μένω επαρχία πρέπει να το μεταφέρουμε σε πορτ μπεμπέ που να δένεται με τη ζώνη ασφαλείας. Σε άλλο κατάστημα όμως, μας είπαν να προτιμήσουμε το καθισματάκι αυτοκινήτου γιατί με αυτό θα είναι δεμένο και το μωρό, άρα πιο ασφαλές. Ρώτησα και μια παιδίατρο, η οποία μάλλον αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση και μου είπε να προτιμήσω το καθισματάκι, αρκεί να είναι 0+ και το μωρό να είναι ξαπλωμένο. Να σημειώσω πως τώρα καλύπτουμε την απόσταση μέσα σε 2,5 ώρες, αλλά με το μωρό σίγουρα θα κάνουμε μια ώρα παραπάνω ή και περισσότερο.

εγω θα σου ελεγα να κανεις οτι βασταει η τσεπη σου αλλα επειδη οι αποστασεις ειναι μεγαλες και τιθεται θεμα ασφαλειας στο εμποριο υπαρχουν πορτ μπεμπε τα οποια δενονται στο πισω καθισμα με ζωνη ασφαλειας αλλα και καθισματα αυτοκινητου για μωρα 0+ (τις λεγομενες χουφτες) αλλα σε αυτη τη περιπτωση το μωρο δεν θα ειναι ακριβως οριζοντιομενο οπως σου συνεστησε ο γιατρος αρα σε τετοια περιπτωση ενδεικνυται το πορτ μπεμπε, το θεμα ειναι να ειναι και χρησιμο μετα γιατι ουτως η αλλως καθισμα χουφτα θα βαλετε στο αυτοκινητο συντομα για τις μετακινησεις σας, οπως οριζει και ο νομος.

Μην μπερδευεσαι παντως και μην αγχωνεσαι.

εγω επειδη ειχα παρει ολο το σετ με το καριτσι( πορτ μπεμπε και καθισμα) σου λεω πως το πορτ μπεμπε εχει ειδικο τροπο που δενετε στο αμαξι αλλα το μωρο στην ουσια ειναι ελευθερο μεσα εκει. βεβαια ειναι λιγο δυσκολο να συμβει κατι ωστε να καταφερει να παθει κατι το μωρο αλλα επειδη λες για ασφαλεια θα συμφωνησω και γω οτι το καθισματακι 0+ ειναι το καλητερο. μπαινει στο πισω καθισμα (οχι στη μεση!) και ειναι αντιθετο απο τον οδηγο. κοιταει δηλ πισω) μη σε ανησυχει που ειναι λιγο ορθιο. ειναι ελαχιστα. αν δεν ηταν σωστο για αυτη τη δουλεια δε θα υπηρχε. εκει να το βαλεις. επισης τα δικα μου να φανταστεις εκει ηθελαν να κοιμουντε και το βραδυ. στην αρχη να μωρακια δε τρελενοντε με την ξαπλωτη τελειως θεση γιατι ειναι συνηθισμενα στη σταση που ειχαν στην κοιλιτσα. κουλουριασμενα δηλ.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

να κανω μια ερωτηση?τι γινεται αν το αυτοκινητο ειναι παλιο μοντελο και δεν εχει πισω ζωνες?

υπαρχει λυση η θα πρεπει να αλλαχτει το αυτοκινητο?

Μπορούν να τοποθετηθούν ζώνες από συνεργείο ή αντιπροσωπεία. Αυτό έκανε ο θείος μου που το αυτοκίνητό του ήταν παλιό και κάποια στιγμή τον έγραψαν για ζώνες. Αλλιώς βάζεις το καλαθάκι του παιδιού στη θέση του συνοδηγού ανάποδα δέμένο με τη ζώνη φυσικά. Ελπίζω στου συνοδηγού να υπάρχει ζώνη..

στου συνοδηγου φυσικα υπαρχει αλλα δεν ξερω ποσο σοφο θα ηταν να μπει το παιδι μπροστα...

βεβαια αν σε συνεργειο προστιθενται ζωνες,ληγει εκει το θεμα!

ευχαριστω!

tt1108c2.aspx

το πορτ μπεμπε δεν με βολεψε καθολου για μεταφορα του βρεφους στο αυτοκινητο. οπως ειπε μια κοπελα παραπανω, το μωρο κινουνταν περα δωθε, και φυσικα ουρλιαζε. Οποτε κατεληξα να το μεταφερω αγκαλια στο σπιτι (ευτυχως ειμαστε πολυ κοντα στο μαιευτηριο). οχι οτι το συνιστω δηλαδη!

Στο επομενο μωρο καθισματακι σιγουρα! Και ολοι οι παιδιατροι που ρωτησα στο μαιευτηριο, καθισματακι μου συνεστησαν.

Το πορτ μπεμπε ειναι πολυ χρησιμο, αλλα για βολτα με το καροτσι - οχι με το αμαξι.

Για το καθισματακι στο μπροστα καθισμα του αυτοκινητου, βεβαιωθειτε οτι ο αεροσακος ειναι απενεργοποιημενος. και ενα tip: Αν δυσκολευεστε να τοποθετησετε το καθισματακι στο αυτοκινητο, κατεβαστε κανενα βιντεακι απο you tube. Βοηθαει!

στου συνοδηγου φυσικα υπαρχει αλλα δεν ξερω ποσο σοφο θα ηταν να μπει το παιδι μπροστα...

βεβαια αν σε συνεργειο προστιθενται ζωνες,ληγει εκει το θεμα!

ευχαριστω!

Αλλιώς αν δεν θες στη θέση του συνοδηγού το βάζεις πίσω κάθεσαι κι εσύ πίσω και το κρατάς με τα δυο σου τα χέρια για να μην κουνιέται πέρα δώθε. ετσι έκανα εγώ γυρίζοντας από το μαιευτήριο αλλά το σπίτι μου είναι 5λεπτά μακρυά. Για μένα η καλύτερη λύση είναι μπροστά από τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι παλιό δεν έχεις πρόβλημα αερόσακου και είναι ασφαλέστερο εκεί από ότι να το έχεις πίσω.

Ρώτα σε συνεργείο ή σε αντιπροσωπεία για τις ζώνες που σου είπα.

• 5 months later...

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Σε ορισμένα πρακτικά πράγματα δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία αυτό που "νιώθει" κάποιος. Υπάρχουν φυσικοί κανόνες που υπερβαίνουν αυτό που "νιώθετε" ή "νομίζετε".

Μπορεί να "νιώθατε" ασφαλείς μεταφέροντας το παιδί σας με πορτ-μπεμπε ή με καλαθούνα ή στα χέρια αλλά δεν είναι έτσι.

Το κρίσιμο στην μεταφορά με το αυτοκίνητο, ειδικά του ΠΑΙΔΙΟΥ, είναι το ΚΕΦΑΛΙ.

Λέτε πολλοί για ιμάντες στο πορτ-μπεμπε. Αυτοί οι ιμάντες συγκρατούν και το κεφάλι του παιδιού;;;; Ξέρετε τι θα συμβεί στο κεφαλάκι σε περίπτωση σύγκρουσης; Θα κρατήσουν οι ιμάντες το σώμα όχι όμως το κεφάλι...........ΤΡΑΓΩΔΙΑ.....Πάει ο αυχένας, πάνε όλα. Αντίο...

Για την καλαθούνα δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω. Τραγική επιλογή. Σημασία δεν έχει αν θα βολευτεί το παιδάκι όσο ταξιδεύει αλλά τι θα συμβεί ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ.

Αν πιστεύετε ότι δεν θα τρακάρετε ποτέ, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Βάλτε το όπου θα είναι πιο άνετα. Βάλτε και ένα στρώμα στο πίσω κάθισμα, ρίξτε και μια κουβερτούλα από πάνω, βάλτε και ένα φωτάκι να χαζεύει...

Η όλη κουβέντα στην μεταφορά έχει να κάνει με το τι παρέχει την μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος.

Η λύση είναι απλή και ευκολονόητη. Κάθισμα που κοιτάει προς τα πίσω γιατί τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και με το κάθισμα να κοιτάει προς τα πίσω έχουμε την μεγαλύτερη προστασία στο κεφάλι. Μέχρι να φτάσει το παιδί σε ύψος που να μπορεί να βάλει κανονικά την ζώνη, κάθισμα που κοιτάει πίσω.

Εννοείτε ότι, αν έχει την δυνατότητα το αυτοκίνητο, ΜΟΝΟ ISOFIX!!!

Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σχέση με τους νόμους της φυσικής...αλλά με την ΑΓΝΟΙΑ.

Είναι λόγια αυτών που πουλάνε μη ασφαλή προϊόντα και πρέπει κάτι να πουν και γονέων που απλά δεν γνωρίζουν.

Αυτά από ένα πατέρα μιας κόρης 15 μηνών που χωρίς να είναι υποχόνδριος έκατσε και διάβασε πέντε πράγματα για την ασφάλεια του παιδιού του.

Αν δεν πιστεύετε εμένα ρωτήστε κάποιον φυσικό να σας πει για την ορμή και την πορεία του κεφαλιού σε μία σύγκρουση.

Επιτέλους ας απαλλαγούμε από ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ χαζομάρες που προέρχονται από την άγνοια.

Υ.Σ. Σε κάποιο μήνυμα μια μαμά έλεγε ότι βάζει ζώνη με το παιδί της παρέα, αγκαλιά (;), κάτι τέτοιο!!!!!!! Μα δεν βρέθηκε κάποιος να της πει κάτι;;;;;;; Τι άλλο θα ακούσουμε. Κανονικά αν έβλεπε αστυνομικός αυτό το πράγμα θα έπρεπε να την πάει αυτόφωρο. Τι φταίει το παιδάκι;;;

gordonas Τα ειπες ολα ΤΕΛΕΙΑ.

Και στο λεω εγω που εκανα το τραγικο-τραγικοτατο λαθος και μετεφερα την κορη μου με καλαθουνα απο το μαιευτηριο στο σπιτι παρολο που μεσες ακρες γνωριζα για την ασφαλεια των καθισματων.Ακομα απορω πως το εκανα :roll:

Τωρα ειμαι στην αντιθετη πλευρα.ειναι 25 μηνων και καθεται σε καθισμα που κοιταει αναποδα.....και θα καθεται εκει μεχρι την ηλικια των 4 ετων.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

βεβαίως με καθισματάκι αυτοκινήτου βγήκαμε από το μιευτήριο και δεν μπαίνουμε σε αυτοκίνητο χωρίς παιδικό κάθισμα μέχρι τώρα και μέχρι το παιδί να φτάσει να φοράει ζώνη, 5-6 χρονών πότε είναι αυτό δεν ξέρω ακόμα..........

πριν γεννήσω ευτυχώς μία φίλη με συμβούλευσε πολύ σωστά...μου είπε το χαρακτηριστικό ότι αν κρατώ το μωρό μου αγκαλιά στο αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματος το μωρό θα λειτουργήσει σαν αερόσακος σε μένα ..ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟ..

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

και εμεις μεταφεραμε την μικρη με το καθισματακι αυτοκινητου σε βαση isofix φυσικα και το μωρο δεν μπαινει σε αυτοκινητο χωρις καθισμα.

και μην ακουσω οτι δεν το βαζω στο καθισμα γιατι κλαει...

καλυτερα να κλαιει εκεινο παρα εγω...

668bab1939.png

• 3 months later...

καλησπερα μαμαδες και μελλοντικες μαμαδες(σαν εμενα!!)

την πεμπτη μπαινω στην 32η εβδομαδα.αυριο λεω με το καλο που θα ερθει ο αντρας μου(ειναι ναυτικος) να παμε στο τζαμπο να ψωνισουμε για τον μικρουλη μας!σκεφτομαστε να παρουμε μια καλαθουνα που μας αρεσει με 40 ευρω.θα γεννησω(με το καλο!) στο ρεα και απεχει απο το σπιτι μας το μεγιστο 30 λεπτα.οφειλω να ομολογησω πως ποτε δεν σκεφτηκα να τον μεταφερουμε στην αγκαλια που το θεωρουμε ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.ΣΚΕΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!πριν διαβασω ολα αυτα ειχα σκεφτει να τον βαλω στην καλαθουνα στο πισω (καθισμα διπλα μου) και δεμενο με τις ζωνες ασφαλειας.λετε να μπορω να βρω καποιο κιτ με ιμαντες ωστε να δεσω για περισσοτερη ασφαλεια τον μικρουλη μου?δεν ξερω και αν χρειαζεται να παρω και εκεινο το μαξιλαρακι.

θα μου πειτε βεβαια γιατι να παρεις καλαθουνα και δεν παιρνεις κατευθειαν καθισματακι αυτοκινητου??η απαντηση ειναι οτι μας εχουν δωσει καθισματακι (0+-12)αλλα ο συζυγος θελει αυτο που θα βγει ο μικρουλης απο το μαιευτηριο να μην ειναι δανεικο.ειναι βλεπετε το πρωτο μας παιδακι που το καναμε με πολυ δυσκολια οποτε ο αντρας μου θελει αυτο να το εχουμε σαν αναμνηση.ολα τα αλλα ειναι δανεικα και δεν μας νοιαζει καθολου!!ειμαστε κοκκορομυαλοι???ευχαριστω πολυ προκαταβολικως..

ααα και χριστος ανεστη!

καλησπερα μαμαδες και μελλοντικες μαμαδες(σαν εμενα!!)

την πεμπτη μπαινω στην 32η εβδομαδα.αυριο λεω με το καλο που θα ερθει ο αντρας μου(ειναι ναυτικος) να παμε στο τζαμπο να ψωνισουμε για τον μικρουλη μας!σκεφτομαστε να παρουμε μια καλαθουνα που μας αρεσει με 40 ευρω.θα γεννησω(με το καλο!) στο ρεα και απεχει απο το σπιτι μας το μεγιστο 30 λεπτα.οφειλω να ομολογησω πως ποτε δεν σκεφτηκα να τον μεταφερουμε στην αγκαλια που το θεωρουμε ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.ΣΚΕΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!πριν διαβασω ολα αυτα ειχα σκεφτει να τον βαλω στην καλαθουνα στο πισω (καθισμα διπλα μου) και δεμενο με τις ζωνες ασφαλειας.λετε να μπορω να βρω καποιο κιτ με ιμαντες ωστε να δεσω για περισσοτερη ασφαλεια τον μικρουλη μου?δεν ξερω και αν χρειαζεται να παρω και εκεινο το μαξιλαρακι.

θα μου πειτε βεβαια γιατι να παρεις καλαθουνα και δεν παιρνεις κατευθειαν καθισματακι αυτοκινητου??η απαντηση ειναι οτι μας εχουν δωσει καθισματακι (0+-12)αλλα ο συζυγος θελει αυτο που θα βγει ο μικρουλης απο το μαιευτηριο να μην ειναι δανεικο.ειναι βλεπετε το πρωτο μας παιδακι που το καναμε με πολυ δυσκολια οποτε ο αντρας μου θελει αυτο να το εχουμε σαν αναμνηση.ολα τα αλλα ειναι δανεικα και δεν μας νοιαζει καθολου!!ειμαστε κοκκορομυαλοι???ευχαριστω πολυ προκαταβολικως..

ααα και χριστος ανεστη!

Συγνωμη, αλλα ειναι καλυτερα να ρισκαρετε να παθει κατι το παιδι απο το να το βαλετε σε δανεικο καρεκλακι για χαρη της αναμησης? Εχει συζητηθει πολυ και δεν χρειαζεται να επαναλαμβανουμε οτι η καλαθουνα, με οποιονδηποτε τροπο ειναι δεμένη, ακομα και συγκολλημενη στο αμαξι να ειναι, δεν ειναι ασφαλης τροπος μεταφορας. Το μωρο μεταφερεται μονο σε καρεκλακι.

Οιοσδήποτε κάθισμα αυτοκινήτου.

Αν και τώρα τελευταία πήρε το μάτι μου πορτ μπεμπε ειδικά για μεταφορά με το αυτοκίνητο.

Είμαι υπέρ καθισματος αυτοκινήτου.

Παντα με το ειδικο καθισματακι αυτοκινητου!!! Και μου εκανε εντυπωση καθε φορα που φευγαμε απο το μαιευτηριο, ποσοι γονεις εβαζαν τα μωρακια στα αμαξια με τις καλαθουνες....:shock:

Κοριτσια ειναι πολυ σημαντικο , πρεπει παντα το μωρο και τα παιδια να μετακινουνται με τα ειδικα καθησματακια τους αναλογα με την ηλικια .Και απο το μαιευτηριο ,και ποτε σε καλαθουνες ειναι εγκληματικο .

QRyOp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...