Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Πιπίλα του δίνω μονο μετά το γεύμα και για λίγο...δηλαδή μονο όταν κλαίει αδικαιολόγητα. Για να κοιμηθούμε φυσικά περνάμε μονο απο το στήθος και αλοιμονο αν τον ξυπνήσει κάτι γιατί πάμε πάλι απο την αρχή! Να φανταστείς μπαίνει στο στήθος περίπου κάθε 50 λεπτά την ημέρα οπότε γεύμα δεν χάνει σίγουρα :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω κορίτσια του την έδωσα την πιπίλα μόνη μου και με λίγο ζόρι γιατί δεν την ήθελε και πολύ...Και ούτε τώρα την θέλει ιδιαίτερα, μόνο όταν είναι ηδη μισοναρκωμένος για ύπνο...

Το έκανα για δυο λόγους...1. είχα παρατηρήσει οτι πιπιλούσε πολύ πριν τον πάρει ο ύπνος και δυνατά, αλλά έφτυνε το γάλα, με αποτέλεσμα να μου κατεβάσει πολύ γάλα και τώρα να πνίγεται και να γινόμαστε και οι δυο χάλια με τους πίδακες που πετάγονται. Και είχα διαβάσει κάπου σχετικά με την υπερπαραγωγή οτι βοηθάει η χρήση πιπίλας...

2. όταν τον άλλαζα, ειδικά το βράδυ, τσαντιζότανε και μας ακουγε όλη η γειτονιά...Ε δε γινόταν να τον αλλάζω και ταυτόχρονα να τον παρηγορώ με το στήθος μου...Οπότε...

Τώρα παίρνει την πιπίλα του και δεν χρειάζεται οταν κλαψουρίσει με το παραμικρό να τον σηκώσω απο το κρεβατάκι του να τον βάλω για παρηγοριά στο στήθος και να τον ξεσηκώσω χειρότερα...Για να χάσει γεύμα δεν το συζητώ, γιατί όταν έρθει η ώρα της μάσας (στο δίωρο περίπου) την πιπίλα την πετάει, πολύ απλά γιατί δεν βγάζει τίποτα! Μάλιστα προχθές το πρωί που κλαψούριζε του έδωσα πιπίλα και μόνο στο κεφάλι που δεν την έφαγα και τότε φιλοτιμήθηκα να δω το ρολόι οπότε κατάλαβα οτι το κλαψούρισμα δεν ήταν αγκαλιάς αλλά φαγητού...:)

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Πιπίλα του δίνω μονο μετά το γεύμα και για λίγο...δηλαδή μονο όταν κλαίει αδικαιολόγητα. Για να κοιμηθούμε φυσικά περνάμε μονο απο το στήθος και αλοιμονο αν τον ξυπνήσει κάτι γιατί πάμε πάλι απο την αρχή! Να φανταστείς μπαίνει στο στήθος περίπου κάθε 50 λεπτά την ημέρα οπότε γεύμα δεν χάνει σίγουρα :D

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Ίσως σε λυπήσω, αλλά κάθε 50 λεπτά δεν είναι και πολύ συχνά! :lol: Τις πρώτες εβδομάδες ζωής του μωρού μπορεί να είσαι μέχρι και 18-23 ώρες το 24ωρο με το μωρό στο στήθος!

Πιπίλα μην του δίνεις, γιατί μπορεί να πάθει σύγχιση θηλών και να έχεις πρόβλημα στο θηλασμό. Επίσης, αν θηλάζεις, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί το μωρό σου πιπίλα καθόλου. Ο τίτλος σου είναι λάθος, χωρίς πιπίλα γίνεται! :lol:

Καλή συνέχεια!

Γιογκινάκι, θα σου πω κι εγώ τη γνώμη μου και κρίνε μόνη σου. Του έδωσα πιπίλα στην 3η εβδομάδα. Ούτε σύγχιση έπαθε ούτε τίποτα. Έτρωγε (και τρώει) κάθε 2,5-3 ώρες και το βράδυ κοιμάται για 5-6 ώρες. Σύνολο 7 γεύματα την ημέρα (πολύ λίγα δηλαδή για τόσο μικρό μωρό). Δεν ξέρω αν έχανε γεύματα αλλά 400-500γρ τα έπαιρνε κάθε βδομάδα. Άρα δεν έχανε τίποτα. Έφτασε 5,5 κιλά και συνεχίζει ακάθεκτος. Την θέλει μόνο για να κοιμηθεί. Μόλις κοιμηθεί τη φτύνει.

Εμένα, αντίθετα με τη Silmaril, όταν θέλει πιπίλα κι εγώ τον βάλω στο στήθος, το φτύνει όταν καταλάβει ότι κάτι στάζει και κλαίει γοερά. Όταν του δώσω πιπίλα σταματάει.

Η άποψη μου είναι ότι μόνη σου μπορείς να καταλάβεις αν χάνει ή όχι γεύματα και να κρίνεις αν πρέπει ή όχι να του δώσεις πιπίλα. Το κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά. Δεν είναι απαραίτητο ότι όλα θα πάθουν σύγχιση. Το ξαναλέω, μην ακούς εμάς, μόνη σου θα αποφασίσεις. Καλύτερα πάντως είναι να προσπαθήσεις και να μην τη δώσεις. Αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς.....

Διάβασε κι εδώ, είναι ενδιαφέροντα αυτά που γράφει:

http://www.kellymom.com/bf/start/concerns/pacifier.html#confusion

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Pipi, δηλώνω χωρίς να έχω εμπειρία από αυτό, τείνω να πιστεύω ότι το θέμα με τις ψευδοθηλές είναι μέρος της "σύγχισης θηλών". Σίγουρα δεν αντιδρούν όλα τα παιδάκια το ίδιο αλλά κάποιες λεπτομέρειες μου φαίνεται ότι σχετίζονται. Δυστυχώς (ή ευτυχώς), σε μαμάδες με υπερπαραγωγή το στήθος δεν προσφέρει την πολυπόθητη παρηγοριά χωρίς να συνοδεύεται από γεύμα, οπότε εκεί η πιπίλα είναι παρηγοριά και για το μωρό και για τη μητέρα :lol:

Από την άλλη, οι μαμάδες με υπερπαραγωγή είναι ιδιάζουσα περίπτωση ως προς τον αριθμό των γευμάτων, μάλλον κάποια πράγματα οφείλουν να είναι πιο εύκολα για αυτές.

μην ξεχνάς, περιμένω σκ@τοδελτίο :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Γιογκινάκι, θα σου πω κι εγώ τη γνώμη μου και κρίνε μόνη σου. Του έδωσα πιπίλα στην 3η εβδομάδα. Ούτε σύγχιση έπαθε ούτε τίποτα. Έτρωγε (και τρώει) κάθε 2,5-3 ώρες και το βράδυ κοιμάται για 5-6 ώρες. Σύνολο 7 γεύματα την ημέρα (πολύ λίγα δηλαδή για τόσο μικρό μωρό). Δεν ξέρω αν έχανε γεύματα αλλά 400-500γρ τα έπαιρνε κάθε βδομάδα. Άρα δεν έχανε τίποτα. Έφτασε 5,5 κιλά και συνεχίζει ακάθεκτος. Την θέλει μόνο για να κοιμηθεί. Μόλις κοιμηθεί τη φτύνει.

Εμένα, αντίθετα με τη Silmaril, όταν θέλει πιπίλα κι εγώ τον βάλω στο στήθος, το φτύνει όταν καταλάβει ότι κάτι στάζει και κλαίει γοερά. Όταν του δώσω πιπίλα σταματάει.

Η άποψη μου είναι ότι μόνη σου μπορείς να καταλάβεις αν χάνει ή όχι γεύματα και να κρίνεις αν πρέπει ή όχι να του δώσεις πιπίλα. Το κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά. Δεν είναι απαραίτητο ότι όλα θα πάθουν σύγχιση. Το ξαναλέω, μην ακούς εμάς, μόνη σου θα αποφασίσεις. Καλύτερα πάντως είναι να προσπαθήσεις και να μην τη δώσεις. Αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς.....

Διάβασε κι εδώ, είναι ενδιαφέροντα αυτά που γράφει:

http://www.kellymom.com/bf/start/concerns/pacifier.html#confusion

Pipi εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου, γιατί τέτοια περίπτωση αντιμετώπισα και εγώ. Βέβαια πιπίλα δεν έδωσα καθόλου. Αλλά θήλαζα κάθε 3,5-4 ώρες από την αρχή και για 8 μήνες. Μπορεί να σας φανεί λίγο το 8 μήνες αλλά αυτό για μένα ήταν αρκετό διάστημα, δεν το άντεχα άλλο γιατί είχε βγάλει πολλά δόντια και με πόναγε. Το παιδί έπερνε κανονικά το βάρος του και δεν ήταν ταλαιπωρία ούτε δική μου ούτε και δική του. Εκεί που θέλω να καταλήξω και να συμφωνήσω με την pipi είναι ότι πρεπει εσύ να αποφασίσεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Άκουσε τις απόψεις μας και τις εμπειρίες μας αλλά η τελική απόφαση είναι δική σου. Δεν αντιδρούν όλα τα παιδάκια με τον ίδιο τρόπο.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

yogini, όπως αναφέρθηκε παραπάνω η χρήση πιπίλας πριν τις 6 εβδομάδες εγκατάστασης του θηλασμού είναι ρίσκο, ακριβώς για τη σύγχιση θηλών.

Αν θυμάμαι καλά, αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τις πληγωμένες θηλές ή κανω λάθος- πιστεύω ένας παράγοντας είναι και η χρήση πιπίλας - μπιμπερό που μπερδεύουν το μωρό ( η δικιά μου τις πρώτες μέρες που βγήκαμε ψιλοδυσκολευόταν να πιάσει το στήθος και μετά δυσκολευόταν να πιάσει το μπιμπερό - τώρα τα πιάνει και τα δύο δυστυχώς - για λίγο ακόμα ελπίζω).

Για το αν 50 λεπτά - εμείς ήμασταν συνεχώς κολλημένες - μόνο το βράδυ ξεκολλούσε στον ύπνο της

Από πληγές πώς πάτε; Βελτιώσατε τη στάση σας;

και τι άλλο ήθελα;

αα, αν το μωρό είναι οκ με το βάρος, συμφωνα με όσα είπαν και τα κορίτσια για την υπερπαραγωγή, ίσως να μην υπάρξει πρόβλημα, αλλά προσωπικά θα έλεγα μετά τις 40 μέρες

Επίσης, γιατί να κάτσεις σε ένα κρεββατι, μπορείς να κάνεις τα πάντα θηλάζοντας (ξέρω τώρα σου φαίνεται περίεργο, όπως και σε εμένα στην αρχή, αλλά κατάλαβα πως μόνο έτσι θα πετύχαινα και ακόμα προσπαθώ με αντλήσεις) Μαγειρεύω, διαβάζω το μεγάλο, παίζω με τον μικρό, έχω σκουπίσει (βασικά απλά έσπρωχνα τη σκούπα αλλά κάτι ΄΄ηταν κι αυτό), καθομαι στον υπολογιστή, μιλάω στο τηλέφωνο κλπ κλπ κλπ, θηλάζοντας.

έχεις σλινγκ, θα σε βοηθήσει πολύ

Σόρρυ αν β΄γηκα εκτός :D

ΕΓΩ ΠΙΠΙΛΑ ΕΔΩΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 3ΜΗΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΙΠΙΛΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗς! ΤΩΡΑ ΤΗς ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ! ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΠΙΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥΑ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗς ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΓΑΖΩ!

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Ρε κοριτσια συγνώμη αλλα εγω δεν το αντέχω το όλη την ωρα στο στήθος (με σλινγκ ή χωρίς). Εδω αμα περνάει μιση ώρα καμια φορά τρελαίνομαι στην κυριολεξία. Ειμαι υπερδραστήριο άτομο και δεν μου αρεσει αυτή η δέσμευση...και το μωρό ειναι νευρικό γενικότερα και δεν εχει καθολου υπομονή και γίνεται το σώσε :lol:

Δεν μπορω να κουμαντάρω ενα πλάσμα 20 ημερών!!!! Δηλαδή μολις πάει 2-3 μηνών τι θα γίνεται εδω μέσα;;; Βάλε του οτι θα ειμαι και μόνη μου γιατι ο άντρας μου ειναι ναυτικός...με λούζει κρυος ιδρωτας. :roll:

...ενω μόλις αρχίσει το κλάμα...χωρις προφανή λογο πάντα (εννοω να ειναι ταισμένος, αλλαγμένος κτλ) και μπει η τάπα ως δια μαγείας ηρεμούν όλα :roll:

Και η παιδιατρος μας ειπε οτι ειναι αναγκαίο κακό ρε γμτ.

Σύγχυση δεν εχουμε πάθει...βασικά το πρόβλημα μας ειναι οτι δεν ανοιγει καλα το στόμα του απο την αρχή και αυτό φυσικά συνεχίζεται :(

Ευτυχως το στήθος μου σαν να εχει αρχίσει να ψιλοσυνηθίζει...

Διαφημίσεις

Όλα καλά θα πάνε, θα πάρεις τον αέρα και θα είσαι πιο άνετη - στο πρώτο παιδί το άγχος είναι πολύ μεγαλύτερο. Υπομονή χρειάζεται - τρελαίνεσαι κάποιες φορές, αλλά το ξεπερνάς γρήγορα.

Δεν μπορω να κουμαντάρω ενα πλάσμα 20 ημερών!!!! Δηλαδή μολις πάει 2-3 μηνών τι θα γίνεται εδω μέσα;;;

Η γιαγιά μου τι μου λέει: Κοίτα ένα σκ@#0 που σε κάνει κουμάντο.

Έτσι είναι το σύστημα - αλλά μεγαλώνοντας τα πράγματα στρώνουν - επικοινωνείς και περισσότερο - γέλια, λογάκια, το κρατάς πιο εύκολα. Μην ανησυχείς θα πάρεις τον αέρα

:D

Εγώ κορίτσια μετά από προτροπή και της πρώτης παιδιάτρου έδωσα στο μωρό πιπίλα από 12 ημερών! Τότε δεν το είχα ψάξει καθόλου το θέμα (στραβάδι βλέπετε), όμως το μωρό δεν έπαθε σύγχυση θηλών και κατά συνέπεια δεν το μετανιώνω γιατί ηρεμούσα και λίγο έστω ένα δίωρο ανάμεσα στους θηλασμούς. Στην συνέχεια κάπου στον 3ο΄μήνα ξεκίνησε να βάζει το δάχτυλο στο στόμα και να μη θέλει την πιπίλα, οπότε εκεί προσπάθησα να του τη δώσω ξανα΄για να μην κολλήσει με το δάχτυλο. Από τότε όμως που έβγαλε δοντάκι, δε τη θέλει καθόλου και προτιμάει αποκλειστικά το στήθος, πράγμα που ομολογώ δε με διευκολύνει καθόλου. Τέλοσπάντων πιστεύω και εγώ ότι είναι θέμα μωρού και εξάλλου κάποια στιγμή θα την κόψουν την πιπίλα, αν λοιπόν συμβάλει στο να είναι ήρεμο το μωρό και οι γονείς δε νομίζω ότι κάνει τόσο κακό.

Κορίτσια αυτό το θέμα με την πιπίλα το έχω κι εγώ. Ο μικρός είναι τώρα σχεδόν ενός μηνός, τον θηλάζω αποκλειστικά και μέχρι τώρα προσπαθούσα να αποφύγω τελείως την πιπίλα, βάζοντάς τον συνέχεια στο στήθος όποτε γκρίνιαζε ή έβαζε τα χέρια στο στόμα. Οι θηλές μου όμως εδώ και δύο βδομάδες είναι πολύ ερεθισμένες γιατί το μωρό δεν πιάνει σωστά, οπότε δεν αντέχω να τον θηλάζω συνέχεια. Επίσης, σήμερα για παράδειγμα τον θήλασα μισή ώρα περίπου, μετά έβγαλε μια τεράστια γουλιά, αλλά συνέχισε να ψάχνει το στήθος, οπότε λέω ας τον ξαναβάλω για λίγο. Θήλασε άλλα 5 λεπτά και μετά πάλι έβγαλε γάλα και από το στόμα και από τη μύτη. Σ' αυτή την περίπτωση τι κάνουμε αν το μωρό συνεχίσει να γκρινιάζει; Το βάζουμε πάλι στο στήθος ή του δίνουμε πιπίλα;

.png

Ρε κοριτσια συγνώμη αλλα εγω δεν το αντέχω το όλη την ωρα στο στήθος (με σλινγκ ή χωρίς). Εδω αμα περνάει μιση ώρα καμια φορά τρελαίνομαι στην κυριολεξία. Ειμαι υπερδραστήριο άτομο και δεν μου αρεσει αυτή η δέσμευση...και το μωρό ειναι νευρικό γενικότερα και δεν εχει καθολου υπομονή και γίνεται το σώσε :lol:

Δεν μπορω να κουμαντάρω ενα πλάσμα 20 ημερών!!!! Δηλαδή μολις πάει 2-3 μηνών τι θα γίνεται εδω μέσα;;; Βάλε του οτι θα ειμαι και μόνη μου γιατι ο άντρας μου ειναι ναυτικός...με λούζει κρυος ιδρωτας. :roll:

...ενω μόλις αρχίσει το κλάμα...χωρις προφανή λογο πάντα (εννοω να ειναι ταισμένος, αλλαγμένος κτλ) και μπει η τάπα ως δια μαγείας ηρεμούν όλα :roll:

Και η παιδιατρος μας ειπε οτι ειναι αναγκαίο κακό ρε γμτ.

Σύγχυση δεν εχουμε πάθει...βασικά το πρόβλημα μας ειναι οτι δεν ανοιγει καλα το στόμα του απο την αρχή και αυτό φυσικά συνεχίζεται :(

Ευτυχως το στήθος μου σαν να εχει αρχίσει να ψιλοσυνηθίζει...

Δοκιμάσατε τις βόλτες;; Εμένα όταν γκρινιάζει αδικαιολόγητα βαριέται και θέλει βόλτες. Έχουμε γράψει πολλά χιλιόμετρα στο σπίτι!!! :lol: Θέλει μάλιστα να είναι σε όρθια στάση και να κοιτάει τον χώρο!

vChmp3.png IkwYp3.png

Πολλες φορες οταν γκρινιαζει θελει απλα να κοιμηθει και ψαχνει τροπο να ηρεμισει. Εμενα ηρεμει με 3 τροπους γιατι την πιπιλα δεν την θελει ( και επιδιωξαμε απο την αρχη να μην τουν την δωσουμε ) -

Ή τον φασκιωνουμε με τον πατροπαραδοτο τροπο γιατι μονο ετσι θελει να κοιμαται ( δειτε το swaddling, πλεον στο εωψτερικο ειναι παλι παγια τακτικη για τους πρωτους μηνες )

Ή τον παμε βολτα σπιτι με καροτσακι που εχει υπνοσακο και ειναι παλι στριμωγμενος αρα και ευχαριστημενος

Ή του δινω ακομα το στηθος μου παρ'ολο που δεν θηλαζει πια. Το στηθος το εχει παντα αναγκη.

Διαφημίσεις

citronaki, κοίταξε λίγο στην ενότητα επαναγαλακτικός http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Από το emoticon, νομίζω ότι στενοχωριέσαι για το γάλα. Πάντως να ξέρεις ότι μαμάδες που υιοθέτησαν και δε γέννησαν παιδιά κατάφεραν να θηλάσουν. Όσο το μωρό μπαίνει στο στήθος, υπάρχει γάλα. Κοίταξε εκέι, και εμείς εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε αν το θέλεις

και εγώ επαναγαλακτισμό κάνω (και πετυχαίνει!)

• 4 εβδομάδες μετά...

Ο μπεμπάκος 2.5 μηνών ανακάλυψε την χούφτα του εδω και λίγες μέρες...

Εκτός που την πιπίλαγε όταν πείναγε τώρα εδω και λίγες μέρες αφού φάει βάζει την χούφτα στο στόμα (δεν έχει ανακάλυψει ακόμα το δάχτυλο αν και μια φορά το πέτυχε και του έδωσε και κατάλαβε)

Παλιότερα του άρεσε το στήθος μου και καθόταν αλλά τώρα όταν έχει χορτάσει και αυτό βγάζει ακόμα γάλα :cry: πάει το χεράκι του σιγά σιγά καλύπτει την θηλή μου και πιπιλάει το χέρι του (μεγάλο λαμόγιο σας λέω!!!)

Η λύση της πιπίλας είναι καλή?

Μέχρι στιγμής το μόνο που κάνω είναι ή να τον βάζω στο στήθος (αγκαλιά να το μυρίζει χωρίς να πιπιλάει την ώρα του ύπνου ή όταν πιπιλάει τα χέρια του τα παίρνω χωρίς να του πω τίποτα και παίζουμε ή χτυπάμε παλαμάκια.

Κατα την διάρκεια της ημέρας δεν τα πολυπιπιλάει μόνο το μεσημέρι και το βράδυ πριν τον ύπνο.

Τι είναι καλύτερο να κάνω ??? Να του την δίνω μόνο το βράδυ , να μην του δώσω καθόλου και να πιπιλάει το δάχτυλο???

Και αν του δώσω θα πρέπει να την αποστειρώνω και εως πότε (Γιατί σπίτι δεν έχω αποστειρωτηρα λόγω του θηλασμού)

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Ασπασια μου και μενα πιπιλαει τα χερια της . Η παιδιατρος μου ειπε οταν πιπιλαει το δακτυλο καλυτερα να της δοσεις πιπιλα αλλα δεν την παιρνει με τιποτα ! Την τελευταια φορα που πηγαμε στη γιατρο μας ειπε οτι σκληρυναν τα ουλη μας και μπορει για αυτο να τα πιπιλαει με τοση μανια τωρα τελευταια .

εγω της τα βγαζω και την απασχολω με κατι αλλο οχι πως πετυχαινει και παντα.

3lSop2.png

DUvpp2.png

Εμενα πηρε απο την αρχη πιπίλα αλλα δεν εχανε γευματα οπως λενε οτι μπορει να συμβεί....εγω πιστευω οτι αμα πεινάσει δεν τον σταματαει τίποτα. Επισης αμα τσακώνει τυχαια το χερακι του το αρπαζει και του αρεσει οποτε εγω γιατι να του στερήσω....εχει μια χαρά! :lol::lol:

Πάντως την πιπίλα σιγα σιγά την απορρίπτει μονος του!

Ασπασία μου, να σου ζήσει!

Δεν έχω να σου δώσω συμβουλή, θα σου πω μόνο την εμπειρία μου από τα 4 παιδιά μου, τα οποία είχαν το καθένα διαφορετική αντίδραση. Το μόνο κοινό ήταν ότι εγώ ποτέ δεν δοκίμασα να δώσω σε κανένα πιπίλα, και ποτέ δεν ασχολήθηκα με το αν βάζουν το δάχτυλο στο στόμα να τους το βγάζω.

Ο πρώτος μου, που θήλαζε με συμπλήρωμα μέχρι 7μιση μηνών, έβαζε τον αντίχειρα ώσπου όταν έφτασε δύο χρονών εντελώς μόνος του, χωρίς να ασχοληθεί κανείς μας με το θέμα άρχισε να κάνει συνειδητές προσπάθειες και μέσα σε μερικές εβδομάδες το έκοψε τελείως. Και λέω συνηδειτές, γιατί πρώτα το έκοψε την ημέρα και μετά όταν προσπαθούσε να το κόψει το βράδυ, τον έβλεπα πως όταν του ερχόταν να το βάλει στο στόμα, το απομάκρυνε και χαϊδευε το μαξιλάρι του, προφανώς για να το απασχολεί :lol::lol::lol: (το συγκεκριμένο παιδί γενικά έχει μεγάλη αυτοπειθαρχία)

Ο δεύτερος, θήλασε αποκλειστικά μέχρι 9 μηνών και έβαζε κι αυτός το δάχτυλο, φανατικά όμως, μέχρι περίπου 5 ετών. Από την εισαγωγή των στερεών τροφών και μετά δεν κοιμότανε στο στήθος και κοιμότανε με το δάχτυλο. Λίγο πριν πάει στο νηπιαγωγείο, αρχίσαμε να του λέμε να προσπαθεί να μην το βάζει στο σχολείο και γενικότερα την ημέρα, γιατί ήταν πια μεγάλος και θα τον κοροϊδεύανε. Το προσπάθησε γιατί δεν ήθελε κι αυτός να πάει στο νηπιαγωγείο κάνοντας πιπίλα και το κατάφερε για τη μέρα. Τη νύχτα ακόμα και στην πρώτη το έβαζε στην αρχή για να κοιμηθεί (κρυβότανε κάτω από τα σεντόνια να μην τον δούμε γιατί ντρεπότανε-τον κορόιδευε κι ο αδελφός του) Τώρα μάλλον το κάνει ελάχιστες φορές, γενικά μόλις ξαπλώνει κοιμάται πολύ γρήγορα, οπότε δεν του χρειάζεται πια.

Ο τρίτος δεν ασχολήθηκε ποτέ με το σπορ (θήλασε με συμπλήρωμα όπως και ο πρώτος). Δεν έβαλε ποτέ το δάχτυλο στο στόμα, οπότε no problem (αν του είχα δώσει όμως πιπίλα, θα του είχα δημιουργήσει ίσως μια ανάγκη που δεν είχε στην πραγματικότητα!)

Η μικρή μου τώρα στην αρχή μέχρι 4 μηνών θήλαζε με συμπλήρωμα, μετά της έκοψα το συμπλήρωμα και θηλάζουμε ακόμα. Ανακάλυψε το δάχτυλο γύρω στον 2ο μήνα και το χρησιμοποιούσε πολύ, όμως μόλις κόψαμε το συμπλήρωμα έκοψε και το δάχτυλο (τώρα δεν θυμάται καν πώς να το κάνει και καμιά φορά που δεν παρηγοριέται στο στήθος, πλησιάζει το χέρι στο στόμα, αλλά τελικά το απομακρύνει-δεν την ικανοποιεί!). Είμαι προφανώς η ζωντανή της πιπίλα. Αυτή κοιμάται πάντα στο στήθος, ακόμα και μετά το γεύμα των στερεών πρέπει οπωσδήποτε να θηλάσει (όπως άλλωστε και είναι φυσιολογικό για πολλά μωρά) για να κοιμηθεί.

Δεν ξέρω αν θα σου φανούν χρήσιμα όλα αυτά (έγραψα και πολλά :oops: ). Τα έγραψα όμως γιατί είναι σαν μίνι οικογενειακή έρευνα για το θέμα :lol::lol::lol::lol:

Σου εύχομαι καλή συνέχεια, το μωράκι σου σίγουρα θα σου δείξει το δρόμο!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Ειδικά τη sofuka οπου μιλάει η πείρα :wink:

Διάβασα και τα άλλα θέματα στην ψυχολογία- ανάπτυξη όπου έχει πει την γνώμη της και η Αγλαία και μάλλον δεν θα του δώσω ακόμα γιατι κατάλαβα πως είναι μερος της εξερεύνησης και αυτό.

Επίσης παρατήρησα πως το κάνει πιο έντονα όταν δεν έχει την προσοχή μου, κάνω δουλειές, είμαι στον υπολογιστή,διαβάζω ή χαζευω στην τηλεόραση :oops: και αυτός βαριέται τα παιχνίδια του.

Σήμερα αφιερωθηκα αποκλειστικα σε αυτόν όλο το πρωι και όταν κοιταζα τα mail μου τον είδα κάποια στιγμή πως πήγε να βάλει το χέρι και του άρχισα κουβέντα με αποτέλεσμα να το βγάλει μόνος του και να μου αρχίσει κουβέντα...

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Εχουμε συζητήσει πολλες φορες αυτο το θέμα , δυστυχως δεν βρισκω τα λινκς.

Στο δευτερο μήνα το μωρο αρχιζει να ανακαλύπτει το σωμα και τον εαυτο του και βάζει τα χεράκια του στο στομα . Ειναι ενα φυσιολογικό σταδιο αναπτυξης που το περναν ολα τα μωράκια . Σε λιγο καιρο θα βαλει και το ποδι :D

Παρατήρησες οτι το κανει πιο εντονα οταν δεν του δινεις σημασία γιατι απλα τοτε εχει ηρεμία να συγκεντρωθει στον εαυτο του . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...