Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εντός των επομένων ημερών-εβδομάδων περιμένω κι εγώ να γεννήσω. Έχω ενημερωθεί και ενημερώνομαι και μέσα από εδώ για τον θηλασμό και πραγματικά έχω πειστεί ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο πράγμα. Θα προσπαθήσω λοιπόν κι εγώ να αποφύγω σφάλματα με την ελπίδα ότι θα πάνε όλα καλά!

Ένα θέμα στο οποίο δεν ξέρω κατά πόσο έχει ήδη γίνει αναφορά είναι η πιπίλα. Από την κλινική στην οποία θα γεννήσω (με rooming in) έχω πάρει μια λίστα με πράγματα τα οποία θα πρέπει να έχουμε μαζί μας. Μεταξύ αλλών αναφέρονται πιπίλες (και σαλιάρες, που απότι ξέρω μόνο σε περίπτωση μπιμπερό έχουν νόημα..?). Αυτό που θυμάμαι από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού είναι ότι η πιπίλα (όπως και το μπιμπερό) μπορεί να προκαλέσει σύγχηση θηλής. Από την άλλη θυμάμαι πως είναι προτιμότερη η πιπίλα από το πιπίλισμα δαχτύλου. Ισχύει αυτό; Προβληματίστηκα σχετικά και μάλιστα σκέφτηκα να μην πάρω καμία πιπίλα (και σαλιάρα)μαζί μου στο βαλιτσάκι της κλινικής για να μην μπω στον πειρασμό και την δώσω όταν δω ότι το μωρό θα είναι ανήσυχο...Μπορεί το "πρόβλημά" μου να σας φανεί λιγάκι αστείο :oops: αλλά θα ήθελα εξαρχής να ξεκινήσω για την κλινική αποφασισμένη να τηρήσω ορισμένα πράγματα. Διαφορετικά φοβάμαι ότι θα επηρεαστώ από την "γραμμή" της κλινικής...

Διαφημίσεις

• Replies 428
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εντός των επομένων ημερών-εβδομάδων περιμένω κι εγώ να γεννήσω.

Με το καλό :D:D:D:D Όντως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ξεκάθαρα τα πράγματα...πρίν ξεκινήσουμε. Αν τα είχα και εγώ κάποια μικροπροβλήματα θα τα είχα αποφύγει.

Έχω ενημερωθεί και ενημερώνομαι και μέσα από εδώ για τον θηλασμό και πραγματικά έχω πειστεί ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο πράγμα.

Ο θηλασμός δεν είναι το καλύτερο πράγμα.. Είναι η φυσιολογική διαδικασία!!! Είμαστε θηλαστικά, και ο θηλασμός προυπήρχε και του ανθρώπου και βέβαια και όλων των εφευρέσεων του!!!

Όλα τα άλλα είναι υποκατάστατα... (συμπλήρωμα, μπιμπερό, πιπίλες)

Ένα θέμα στο οποίο δεν ξέρω κατά πόσο έχει ήδη γίνει αναφορά είναι η πιπίλα. Από την κλινική στην οποία θα γεννήσω (με rooming in) έχω πάρει μια λίστα με πράγματα τα οποία θα πρέπει να έχουμε μαζί μας. Μεταξύ αλλών αναφέρονται πιπίλες (και σαλιάρες, που απότι ξέρω μόνο σε περίπτωση μπιμπερό έχουν νόημα..?). Αυτό που θυμάμαι από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού είναι ότι η πιπίλα (όπως και το μπιμπερό) μπορεί να προκαλέσει σύγχηση θηλής. Από την άλλη θυμάμαι πως είναι προτιμότερη η πιπίλα από το πιπίλισμα δαχτύλου. Ισχύει αυτό; Προβληματίστηκα σχετικά και μάλιστα σκέφτηκα να μην πάρω καμία πιπίλα (και σαλιάρα)μαζί μου στο βαλιτσάκι της κλινικής για να μην μπω στον πειρασμό και την δώσω όταν δω ότι το μωρό θα είναι ανήσυχο...

Για την πιπίλα. Οντως δεν πρέπει να δίνεται τουλάχιστον για τις πρώτες 40 μέρες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός. Τα περισσότερα μωρά δεν την θέλουν καν την πιπίλα, την φτύνουν. Αργότερα, αν επιθυμείς, την δίνεις.

Για το δάχτυλο. Ολα τα μωρά πιπιλούν τα δάχτυλα τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν και όταν πάνε σχολείο !!!!!

Για άλλα σημαντικά διάβασε εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2746

WLn5p2.png

ειδικά τις σαλιάρες τί να της κάνεις;;;;

Τίποτα! Αυτό ακριβώς! Απλώς είχα επηρεαστεί από την έτοιμη λίστα του μαιευτηρίου, δεν "μου'κοψε" και έτρεξα να αγοράσω μερικές...(οι οποίες παρεπιπτόντως θα μου είναι παντελώς άχρηστες για την .."περίοδο της κρέμας" μιας και τότε θα του είναι πολύ μικρές... :( )

Διαφημίσεις

Αριάδνη, το ξέρεις ότι στο Βόλο γίνονται συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος; Αν έχεις την ευκαιρία θα ήταν καλό να παρακολουθήσεις κάποια όσο προλαβαίνεις και μετά μπορείς να πηγαίνεις εκεί με το μωρό σου.

Με τις καλύτερες ευχές μου! :)

Αγλαϊα, σ'ευχαριστώ καταρχήν για τις ευχές!:D

Τα σχετικά με τις συναντήσεις του συνδέσμου τα πληροφορήθηκα, σχετικά αργά όμως, μόλις είχα ολοκληρώσει κάποια μαθήματα ανώδινου τοκετού στη Λάρισα (προσφέρονται δωρεάν απο τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση). Και επειδή εκείνη τη χρονική στιγμή αισθανόμουν απόλυτα καλυμμένη από τις πληροφορίες που πήρα θεώρησα πως δεν χρειάζεται να πάω σε κάποια από αυτές τις συναντήσεις. Κακώς μάλλον, γιατί τελικά ο θηλασμός μου φαίνεται..ολόκληρη επιστήμη :D ! Τώρα μου είναι μάλλον δύσκολο αλλά δεν το αποκλείω καθόλου για το μέλλον.

Αγλαϊα, σ'ευχαριστώ καταρχήν για τις ευχές!:D

Τα σχετικά με τις συναντήσεις του συνδέσμου τα πληροφορήθηκα, σχετικά αργά όμως, μόλις είχα ολοκληρώσει κάποια μαθήματα ανώδινου τοκετού στη Λάρισα (προσφέρονται δωρεάν απο τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση). Και επειδή εκείνη τη χρονική στιγμή αισθανόμουν απόλυτα καλυμμένη από τις πληροφορίες που πήρα θεώρησα πως δεν χρειάζεται να πάω σε κάποια από αυτές τις συναντήσεις. Κακώς μάλλον, γιατί τελικά ο θηλασμός μου φαίνεται..ολόκληρη επιστήμη :D ! Τώρα μου είναι μάλλον δύσκολο αλλά δεν το αποκλείω καθόλου για το μέλλον.

Χαίρομαι που τους βρήκες!!! Η ομάδα του Βόλου είναι πολύ καλή, οι μητέρες που τις συντονίζουν έχουν πολύ υψηλό επίπεδο κατάρτισης και είναι πολύ γλυκές! Κράτησε τα τηλέφωνά τους για κάθε ενδεχόμενο, μπορεί να τα χρειαστείς μετά τον τοκετό, ακόμη και όσο βρίσκεσαι στην κλινική.

Με το καλό! :)

Γράφω εδώ και εγώ γιατί νομίζω είναι σχετικό το θέμα. :)

Εδώ και λίγες ημέρες η μπέμπα (6,5 εβδομάδων) μασουλάει τα δαχτυλάκια της με μανία, ενω έχει θηλάσει πχ πριν μια ωρα μονο. Κατάλαβα οτι το κανει για διαφορους λόγους οπως όταν έχει πονάκια, όταν νυστάζει και δεν μπορεί να κοιμηθεί,( γιατι θηλάζει 2-3 λεπτά και μετα νανι :? )

Μπαίνω στον πειρασμό να της δώσω πιπιλα σε αυτές τις φάσεις μόνο το βράδυ για να κοιμηθώ λίγο. Απο την άλλη σκέφτομαι να μην της στερήσω την ολιγόλεπτη αυτη αγκαλιά με την μανούλα όπως επίσης φοβάμαι μην ξεχαστεί με την πιπιλα και χάνει γεύματα.

Τι να κάνω ?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Στη θέση σου θα την έβαζα πάλι στο στήθος (όπως και το έκανα άλλωστε γιατί είχαμε και εμείς τα ίδια...), για λίγο καιρό ακόμα (να κλείσει τους 3 μήνες λέω εγώ). Νομίζω ότι η πιπίλα, μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει σε αυτή τη φάση....

Ασε που εγώ παρατήρησα ότι με το που έδωσα πιπίλα, δυσκόλεψε ο ύπνος, γιατί της έφευγε και επειδή την είχε συνηθίσει έβαζε τα κλαματα και δεν μπορούσε να την βάλει΄πίσω μόνη της... Οπότε αναγκάστηκα να ξυπνάω διπλές φορές: άλλες για να θηλάσω και άλλες για την πιπίλα.... :evil:

Διαφημίσεις

ειδικά τις σαλιάρες τί να της κάνεις;;;;

στο μαιευτηριο και εγω πιστευω δεν θα τις χρειαστεις αλλα μετα απο κανα 2μηνο,ειχε πολλα σαλακια,μαλλον λογο δοντιων που προετοιμαζονταν να βγουν και του εβαζα για να μην βρεχει τα ρουχαλακια του.

κοριτσάκια , aggeliki και bizeli, να΄στε καλά για το ενδιαφέρον σας να ενημερώνετε κι εμάς τις "ψαρούκλο-μαμάδες"!

Ναι, έχω αγοράσει τέτοια μικρά πανάκια που αναφέρεις, Bizeli.

Όσο για τις σαλιάρες, μακάρι να μην φανούν παντελώς άχρηστες (και έχω αγοράσει 5-6, γιατί μου φάνηκαν μεταξύ άλλων χαριτωμένες!) :lol:

Έχω βαρεθεί τις σαλιάρες λέμεεεεεεεεεεεεεε.... :shock::shock:

Από 2 μηνών κυκλοφορεί με αυτές και τα σάλια, σάλια! Δεν αντέχω να τον βλέπω άλλο έτσι (δε μπορώ να καμαρώσω και τα ρουχαλάκια του γμτ) αλλά αν δεν του βάλω γίνεται μούσκεμα!

• 1 month later...

Καλημερα σας.

Χρειαζομαι την συμβουλη σας επειγοντως!

Θηλαζω αποκλειστικα, απο την στιγμη που γεννησα... Στην κλινικη προσπαθησαν 3 φορες να δωσουν στην κορουλα μου τσαι ή γαλα. 2 φορες μαλιστα εδωσαν! :evil: Τελοσπαντων αλλη ιστορια, βεβαιως τις κανονισα.

Αλλο ειναι το θεμα τωρα. Εδωσαν στο μωρο κ πιπιλα κ εγω απο αγνοια δεν την εβγαλα απο την πρωτη στιγμη. Τωρα 10 μερες μετα ή μαλλον νυχτες, γιατι εκει ειναι το προβλημα, η μικρη καθε φορα που της πεφτει γκρινιαζει.

Χθες βραδυ ξυπνησα 7 φορες για την πιπιλα κ μονο 3 για να ταισω (ειναι ησυχη βλεπεται). Πειτε μου πως μπορω να την κοψω οσο ειναι νωρις.

Σας ευχαριστω ολες.

Διαφημίσεις

Να σας ζησει το μωρακι! :D

Η γνωμη μου ειναι να μην την κοψετε την πιπιλα! Ισως τωρα στην αρχη ειναι δυσκολο κ κουραστικο, επειδη δεν μπορει να την κρατησει καλα, αλλα μεγαλωνοντας θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα. Αν δεν της δωσετε πιπιλα, αργα η γρηγορα θα... ανακαλυψει τα δαχτυλα της, κ αυτα δεν κοβονται με τιποτα.

Ο γιος μου πηρε πιπιλα απο την αρχη, δεν επηρρεασε καθολου τον θηλασμο-θηλασε αποκλειστικα με μεγαλη ευκολια κ συνεχισαμε τον θηλασμο 22 μην-

κ ξαφνικα στους 10μην την πεταξε μονος του κ δεν την ξαναεβαλε στο στομα του.

Η μικρη μου δεν πηρε ππιλα, δεν την ηθελε.Ανακαλυψε τα δυο της δαχτυλα κ δεν μπορω να της το κοψω.Κι αυτη θηλαζει, αλλα ειναι πιο λιγοφαγη.

Το εχω συζητησει κ με ορθοδοντικο κ ηταν 100% υπερ της πιπιλας.

-Δεν δημιουργει ορθοδοντικα προβληματα, ενω τα δαχτυλα προκαλουν προγναθισμο

-Οταν θα αρχισει να μπουσουλαει, θα ειναι σιγουρα πιο καθαρη απ' τα δαχτυλα της :D:D

-Μπορει να παραμορφωθουν κ τα δαχτυλα που θα πιπιλαει

Εγω τωρα για να της κοψω την συνηθεια με τα δαχτυλα η παιδιατρος μου ειπε να της βαζω γαντακια :cry: τουλαχιστον στον υπνο της.Την λυπαμαι την καημενη, αλλα αν δεν το κανω, στην εφηβεια της- οταν θα φοραει τα εξωστοματικα σιδερακια- θα με.. μισησει :roll:

.png.png[/url]

Το μόνο που φοβάμαι επειδή είναι πολύ μικρή και ο θηλασμός δεν έχει εδραιωθεί, μην αντικαταστήσει γεύματα θηλασμού με πιπίλα... ίσως αν της την έδινες πιο αραιά και την έβαζες στο στήθος συχνότερα;;;; :?

Σε μωρά κάτω των 40 ημερών η πιπίλα μπορεί να προκαλέσει σύγχηση θηλών ... και πρόβλημα στον θηλασμό !

Το μωρό ακόμα δεν έχει μάθει να θηλάζει καλά (χρειάζονται 6 εβδομάδες περίπου για να λειτουργήσει σωστά η δυάδα μητέρα-παιδί) και η πιπίλα μόνο προβλήματα θα του προκαλέσει και θα σας προκαλέσει. Απέφυγε όσο μπορεί να του την δίνεις και πρόσφερε του το στήθος.

Την νύχτα είναι σημαντικό να θηλάζεις το μωρό σου και να μην αποκοιμιέται με πιπίλα σε αυτή τη φάση...

Υπάρχει περίπτωση να χάνει γεύμτα και να μην πάρει βάρος..

Αφού περάσει αυτή η περίοδος μετά βλέπεις και κάνεις ότι θέλεις...

WLn5p2.png

Η γνωμη μου ειναι να μην την κοψετε την πιπιλα!

-Δεν δημιουργει ορθοδοντικα προβληματα, ενω τα δαχτυλα προκαλουν προγναθισμο

-Οταν θα αρχισει να μπουσουλαει, θα ειναι σιγουρα πιο καθαρη απ' τα δαχτυλα της :D:D

-Μπορει να παραμορφωθουν κ τα δαχτυλα που θα πιπιλαει

Συνφωνω η χρήση πιπίλας και μάλιστα σιλικόνης βοηθάει στην ανατομική δημιουργία γναθών και στην αποτρωπή στρευλοδωντίας(βγαίνουν σε λάθος θέση και στραβά τα δοντάκια).Το δάχτυλο δεν δημιουργεί μόνο προγναθησμό αλλά και γενικότερη παραμόρφωση στον ουρανίσκο!

ναι αλλα ειναι πολυ νωρις για να μαθει το μωρο σε πιπιλα...η συγχηση θηλων ειναι πολυ ευκολο να συμβει.το πως πιπιλιζει ενα μωρο την πιπιλα κ πως θηλαζει απο το στηθος ειναι κατι που γινεται με εντελως διαφορετικες κινησεις στο στομα...γιατι να μπερδεψεις ενα τοσο μικρο μωρακι? :roll:

Η γνωμη μου ειναι να μην την κοψετε την πιπιλα! Ισως τωρα στην αρχη ειναι δυσκολο κ κουραστικο, επειδη δεν μπορει να την κρατησει καλα, αλλα μεγαλωνοντας θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα. Αν δεν της δωσετε πιπιλα, αργα η γρηγορα θα... ανακαλυψει τα δαχτυλα της, κ αυτα δεν κοβονται με τιποτα.

Ο γιος μου πηρε πιπιλα απο την αρχη, δεν επηρρεασε καθολου τον θηλασμο-θηλασε αποκλειστικα με μεγαλη ευκολια κ συνεχισαμε τον θηλασμο 22 μην-

Η μικρη μου δεν πηρε ππιλα, δεν την ηθελε.Ανακαλυψε τα δυο της δαχτυλα κ δεν μπορω να της το κοψω.Κι αυτη θηλαζει, αλλα ειναι πιο λιγοφαγη.

Συνφωνω η χρήση πιπίλας και μάλιστα σιλικόνης βοηθάει στην ανατομική δημιουργία γναθών και στην αποτρωπή στρευλοδωντίας(βγαίνουν σε λάθος θέση και στραβά τα δοντάκια).Το δάχτυλο δεν δημιουργεί μόνο προγναθησμό αλλά και γενικότερη παραμόρφωση στον ουρανίσκο!

Δεν έχω καμία αντίρρηση ότι η χρήση πιπίλας μέχρι τα 2 δεν δημιουργεί ορθοδοντικά προβλήματα. Ομως μπορεί να δημιουργήσει και στα περισσότερα μωρά δημιουργεί σύγχηση θηλών σε αυτή την φάση (είναι 10 ημερών).

Παραθέτω απόσπασμα από δημοσίευση της Αμερικάνιης Παιδιατρικής Ακαδημίας....

Pacifier use was independently associated with significant declines in the duration of full and overall breastfeeding. Breastfeeding duration in the first 3 months' postpartum, however, was unaffected by pacifier use. Women who introduced pacifiers tended to breastfeed their infants less frequently and experienced breastfeeding problems consistent with infrequent feeding. Findings from this study suggest that the decreases in breastfeeding duration associated with pacifier use may be a consequence of less frequent breastfeeding among women who introduce pacifiers to their infants. Key words: breastfeeding, pacifiers.

An infant must learn to attach and suckle properly at the breast during the first few days of life to successfully establish breastfeeding.1,2 Early oral experiences that require sucking mechanics different from those required for breastfeeding are believed to contribute to the development of improper latch and subsequent breastfeeding failurea problem described as nipple confusion.2-4 The avoidance of pacifiers was included as 1 of 10 steps for successful breastfeeding in the 1990 Innocenti Declaration on maternity services and breastfeeding, and many experts recommend that mothers who are breastfeeding avoid exposing their infants to artificial suckling experiences including use of pacifiers.5-7

Exposure to artificial nipples among breastfed infants remains commonplace in routine newborn care in hospitals throughout the United States.5,6,8 A number of observational studies and one randomized trial have evaluated the effect of pacifier use on breastfeeding. Although the majority of evidence indicates that pacifier use is associated with significant declines in breastfeeding duration,29-11 two studies dispute a causal association between pacifiers and shortened breastfeeding duration.12,13 Most published studies of pacifier use have examined the effects on breastfeeding duration in less developed countries. Although pacifier use is common in developed countries,14 there are no published reports of the effects of pacifier use on the duration of breastfeeding in a cohort of US mothers and infants. Additionally, many factors known to influence breastfeeding duration, including cultural practices, prenatal education, hospital practices, and postpartum support, are likely to vary between less developed countries and the United States. Therefore, it remains unclear whether pacifier use should be actively discouraged.

It also has been hypothesized that the timing of exposure to artificial nipples is important in mediating effects on breastfeeding.2-4,15 Thus, according to this hypothesis, mother-infant dyads who begin pacifier use before breastfeeding is well established incur a higher risk for problems than do couplets who have successfully established breastfeeding before pacifier introduction. A randomized clinical trial of restricted supplemental formula and pacifier use during the first 5 days of life demonstrated no significant effects on breastfeeding.13 Longer periods of avoidance, however, have not been assessed.

The Effects of Early Pacifier Use on Breastfeeding Duration

PEDIATRICS Vol. 103 No. 3 March 1999, p. e33

Για ολόκληρο το κείμενο

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/103/3/e33

WLn5p2.png

ευχαριστω πολυ κατ'αρχην.

βλεπω πως τρωει αρκετα... κ μαλιστα σχεδον σε καθε γευμα κανει κακακια της. αυτο που με προβληματιζει ειναι η συγχηση θηλων που λετε. ο μονος χρονος που θελει την πιπιλα ειναι οταν ειναι να κοιμηθει. ποτε αλλωτε.

αντε κ την κοβω ομως...πως? μαχαιρι? την ζηταει αμεσως μολις της πεσει. χωρις κλαματα αλλα την θελει.

Δεν έχω καμία αντίρρηση ότι η χρήση πιπίλας μέχρι τα 2 δεν δημιουργεί ορθοδοντικά προβλήματα. Ομως μπορεί να δημιουργήσει και στα περισσότερα μωρά δημιουργεί σύγχηση θηλών σε αυτή την φάση (είναι 10 ημερών).

Παραθέτω απόσπασμα από δημοσίευση της Αμερικάνιης Παιδιατρικής Ακαδημίας....

Pacifier use was independently associated with significant declines in the duration of full and overall breastfeeding. Breastfeeding duration in the first 3 months' postpartum, however, was unaffected by pacifier use. Women who introduced pacifiers tended to breastfeed their infants less frequently and experienced breastfeeding problems consistent with infrequent feeding. Findings from this study suggest that the decreases in breastfeeding duration associated with pacifier use may be a consequence of less frequent breastfeeding among women who introduce pacifiers to their infants. Key words: breastfeeding, pacifiers.

An infant must learn to attach and suckle properly at the breast during the first few days of life to successfully establish breastfeeding.1,2 Early oral experiences that require sucking mechanics different from those required for breastfeeding are believed to contribute to the development of improper latch and subsequent breastfeeding failurea problem described as nipple confusion.2-4 The avoidance of pacifiers was included as 1 of 10 steps for successful breastfeeding in the 1990 Innocenti Declaration on maternity services and breastfeeding, and many experts recommend that mothers who are breastfeeding avoid exposing their infants to artificial suckling experiences including use of pacifiers.5-7

Exposure to artificial nipples among breastfed infants remains commonplace in routine newborn care in hospitals throughout the United States.5,6,8 A number of observational studies and one randomized trial have evaluated the effect of pacifier use on breastfeeding. Although the majority of evidence indicates that pacifier use is associated with significant declines in breastfeeding duration,29-11 two studies dispute a causal association between pacifiers and shortened breastfeeding duration.12,13 Most published studies of pacifier use have examined the effects on breastfeeding duration in less developed countries. Although pacifier use is common in developed countries,14 there are no published reports of the effects of pacifier use on the duration of breastfeeding in a cohort of US mothers and infants. Additionally, many factors known to influence breastfeeding duration, including cultural practices, prenatal education, hospital practices, and postpartum support, are likely to vary between less developed countries and the United States. Therefore, it remains unclear whether pacifier use should be actively discouraged.

It also has been hypothesized that the timing of exposure to artificial nipples is important in mediating effects on breastfeeding.2-4,15 Thus, according to this hypothesis, mother-infant dyads who begin pacifier use before breastfeeding is well established incur a higher risk for problems than do couplets who have successfully established breastfeeding before pacifier introduction. A randomized clinical trial of restricted supplemental formula and pacifier use during the first 5 days of life demonstrated no significant effects on breastfeeding.13 Longer periods of avoidance, however, have not been assessed.

The Effects of Early Pacifier Use on Breastfeeding Duration

PEDIATRICS Vol. 103 No. 3 March 1999, p. e33

Για ολόκληρο το κείμενο

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/103/3/e33

Δεν απάντησα για το θέμα της συγχησης των θηλών ναι αυτό μπορεί να σειμβεί αλλά για το θεματάκι δάχτυλο ή πιπίλα καλύτερα το μωρό να έχει πιπίλα παρά τα δαχτυλάκια του (δεν έχω πρόχειρο το σκάνερ μου να σας δείξω φωτογραφίες παραμορφωμένων ουρανίσκων παιδιών 2-3 ετών που πιπίλιζαν τον αντίχειρα τους).Φίλη Felinidoc απάντώ μέσα από την γνώση μου ως στοματολόγου και πιστεψέ με άλλη οπτική γωνία έχουν οι παιδίατροι και άλλοι οι οδοντίατροι....

ευχαριστω πολυ κατ'αρχην.

βλεπω πως τρωει αρκετα... κ μαλιστα σχεδον σε καθε γευμα κανει κακακια της. αυτο που με προβληματιζει ειναι η συγχηση θηλων που λετε. ο μονος χρονος που θελει την πιπιλα ειναι οταν ειναι να κοιμηθει. ποτε αλλωτε.

αντε κ την κοβω ομως...πως? μαχαιρι? την ζηταει αμεσως μολις της πεσει. χωρις κλαματα αλλα την θελει.

Αν την κοίμιζες με στήθος ίσως;;; Μέχρι να περάσει η κρίσιμη περίοδος τουλάχιστον... :?

Και στα 2 παιδιά μου, δεν εδωσα πιπίλα, εγινα ομως εγω η πιπίλα για τους πρώτους μήνες ζωής τους.

Τώρα, που κοιμαμαι μαζί με την μπέμπα, οποτε θελει, αρπάζει το στήθος, θηλάζει και συγχρόνως κοιμόμαστε.

θεωρώ την πιπίλα, τελείως άχρηστη, προσωπική μου γνωμη βέβαια.

Εφόσον την θηλάζεις, μπορεις οταν ξυπνάει να της δίνεις στήθος και ακόμη καλυτερα ΝΑ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ετσι δεν θα μένεις άυπνη και θα ξεχάσει την πιπίλα.

Οσο θα μεγαλώνει, θα δεις οτι θα σταματήσει να ζητάει τοσο συχνά το στήθος για πιπίλα, παρά μόνο οταν θα αρχίσουν οι ενοχλήσεις οδοντοφυίας, για κάποιο διάστημα, ίσως να ζητάει περισσότερο πιπίλισμα.