Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εξειγει ο ΠΟΥ τους λογους για τα 3 χρονια? οι αποψεις για το θεμα ειναι πολλες.

Εδώ τα εξηγεί http://www.who.int/reproductive-health/publications/pbriefbirthspacing.pdf

Ρίξε μια ματιά αν θέλεις, αλλά η απόφαση πάντα λαμβάνεται εξετάζοντας και άλλους παράγοντες, όπως αυτούς που θίξαμε κι εμείς παραπάνω, αυτά αναφέρονται και μέσα στο λινκ που βάζω.

Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να πετύχεις μια δεύτερη πολύ καλή εγκυμοσύνη!

HXuSp2.pngaS46p2.png

σοφουκα και παλι καλημερα.

διαβασα το αρθρο που μου ειπες. ναι. οντως καλα θα ειναι να υπαρχει λιγος χρονος αναμεσα στις γεννησεις, αλλα οπως εχουμε ηδη πει ειναι και η ηλικια μας στη μεση. οχι οτι με πηραν και τα χρονια, αλλα δεν εχω το περιθωριο να το αφησω και παρα πολυ.

αληθεια,εσυ που εισαι εμπειρη με 4 παιδακια(τι ηλικια εχεις αν επιτρεπεται?), πως αντιμετωπιζαν ψυχολογικα, το ενα, την ελευση του αλλου?

πιστευεις οτι θα τους εκανε καλο να ειχαν πιο πολλα χρονια διαφορα? δεν ξερω,προβληματιστηκα..

LfwCp3.png

αληθεια,εσυ που εισαι εμπειρη με 4 παιδακια(τι ηλικια εχεις αν επιτρεπεται?), πως αντιμετωπιζαν ψυχολογικα, το ενα, την ελευση του αλλου?

πιστευεις οτι θα τους εκανε καλο να ειχαν πιο πολλα χρονια διαφορα? δεν ξερω,προβληματιστηκα..

Eγώ είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερή σου!

Κοίτα, σίγουρα θα ήταν πιο άνετα για μένα, είδα μεγάλη διαφορά στα 2 πρώτα που είχανε 20 μήνες διαφορά και στο 3ο με το 4ο που είχανε 4 χρόνια. Κακά τα ψέμματα, όταν το μεγαλύτερο παιδί είναι πάνω των 3, είναι αυτόνομο και η μαμά μπορεί να αφοσιωθεί καλύτερα στο μωρό τον πρώτο καιρό που το χρειάζεται. Τώρα, η ζήλεια, είναι και θέμα παιδιού, σίγουρα βοηθάει αν το μεγαλύτερο καταλαβαίνει και μπορείς να του εξηγήσεις κάποια πράγματα, αλλά όχι πάντα, έχω ακούσει και ιστορίες για παιδιά 4, 5 και 6 ετών που ζήλευαν φριχτά! Εμένα τα 2 πρώτα μου έχουν απ' τη μια πολύ ανταγωνιστική σχέση κι απ' την άλλη είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους... Παίζει ρόλο και η δική μας στάση... Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις όμως απ' την αρχή πώς θα σου βγει, οπότε αυτό κατά τη γνώμη μου δεν παίζει ρόλο στην απόφαση. Πιο πολύ θα κοιτάξεις τα πρακτικά, δηλ. να είναι η απόσταση αρκετή ώστε ο οργανισμός σου να έχει επανέλθει (είπες και για δύσκολη πρώτη εγκυμοσύνη), αυτό θα το συζητήσεις με το γιατρό σου. Να είναι το μωρό σε φάση καλή με το θηλασμό, δηλ. να δείχνει σημάδια ότι θα είναι σχετικά εύκολο να αποθηλάσει αφού είπες ότι το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει έτσι, να δεις αν θα έχεις βοήθεια με τις δουλειές και τα παιδιά τον πρώτο καιρό (εγώ δεν είχα... εντάξει, όλα γίνονται, αλλά αν μπορείς να κάνεις κάτι με πιο εύκολο τρόπο, γιατί όχι; ) Επίσης, η ηλικία σου από μόνη της δεν είναι καθοριστική για τη γονιμότητα, θεωρητικά δεν θα έχεις πρόβλημα, όμως η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό ιστορικό, εσύ ξέρεις αν δυσκολεύτηκες στη σύλληψη, αν έχεις λόγους να πιστεύεις ότι πρέπει να βιαστείς (κι εδώ χρειάζεται συζήτηση με το γιατρό)

Όσο για το αν θα έκανε καλό στα παιδιά μου το να είχαν πιο πολλά χρόνια διαφορά, πιστεύω πως στις μικρές ηλικίες είναι καλό (γιατί η μαμά αντιμετωπίζει καλύτερα τις ανάγκες τους), μεγαλώνοντας όμως είναι πολύ ωραίο για τα παιδιά να έχουν αδέλφια κοντά στην ηλικία, οπότε, και πάλι, είναι θέμα καθαρά προσωπικό, πώς θα το δεις εσύ για τη δική σου οικογένεια!

Νομίζω αντί να σε βοηθήσω σε μπέρδεψα περισσότερο!:roll::lol:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

sofuka μου, τελικα για να ειμαι ειλικρινης, μπερδευτικα και προβληματιστηκα.

ετσι και αλλιως, τουλαχιστον για αυτον τον μηνα δεν μπορω να κανω τιποτε. αν επιτευχθει εγκυμοσυνη, θα την καλοδεχθουμε. αν οχι, θα το ξανασκεφτουμε, ισως, τελικα.

σε ευχαριστω πολυ που συζητησαμε, εστω και αν προβληματιστηκα και ξανασκεφτηκα καποια πραγματα.

φιλια πολλα!

LfwCp3.png

Έχω μία απορία....Πήρα ένα sigg θερμό από τα cookshop αλλά βλέπω ότι μέσα το αλουμίνιο είναι βαμμένο πόσο καλό είναι αυτό??? Έκανα την βλακεία και δεν πήρα το απλό αλλά ένα με παιδικά σχέδια μήπως να ανησυχήσω και να πάρω ένα απλό?? Λέω μήπως

FXWyp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...
ποια πιπιλα δεχονται πιο ευκολα τα παιδια που θηλαζουν?

εχουμε δοκιμασει 2,3 αλλα του φευγουν πολυ ευκολα.

Violin εαν θηλαζεις μην δινεις πιπιλα.Η κορη μου επιασε πιπιλα πολυ ευκολα ενω θηλαζε και θηλαζει.Πραγμα που εχει αρχισει να μου την δινει γιατι οποτε βλεπει πιπιλα λεει μαμ.Προσπαθω να της την δινω μονο στον υπνο αλλα δεν ειναι παντα εφικτο.Στο επομενο (πρωτα ο θεος ) δεν θα δωσω.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα το προβλημα μου είναι και ευτυχώς που βρέθηκε κοπέλα να θίξει αυτό το θέμα είναι ότι κάνει ΄ΦΑΝΑΤΙΚΑ πιπιλα με το δαχτυλό του. Ειναι 2μηνων τον θηλάζω και απο τον υπέρηχο βλέπαμε ότι έκανε πιπιλα με τον αντιχειρά του. Δίνουμε μάχη για να βάλει την κανονική πιπιλα αλλά την φτίνει και προτιμάει το δαχτυλό του και εμένα αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Έχω διαβάσει ότι την πιπιλα την κόβεις πιο εύκολα απο το πιπιλισμα του δαχτυλου αλλα εκτος και απο αυτό , του πιάνουμε τα χεράκια και του μεταδίδουμε μικρόβια και αμέσως αυτός το βάζει στο στόμα του... Στην αρχή δεν την ήθελα καθόλου εδω και κανα δυο εβδομάδες όμως του την κρατάμε με το ζόρι. Μπόρεί να την κρατήσει και μισάωρο ή και να κοιμηθεί και με αυτή αλλα όταν του πέφτει αμέσως ο πονηρός κλαίει και βάζει το του πάλι..... τι άλλο να κάνω για να μην βάζει το χεράκι του?

ΥΓ: Α και το άλλο...... όταν πιπιλίζει το δάχτυλο του το γουστάρει τόσο πολύ που ακούγεται μέχρι και στο άλλο δωμάτιο αυτό ΜΑΤΣ ΜΟΥΤΣ το ρούφηγμα ξέρετε... να θες να κοιμηθείς και να ακούς και αυτό το ρούφηγμα..... :)

Καλησπέρα,

πιπίλα γιατί θελεις να δώσεις? Πόσο είναι το μωράκι σου? Πριν σαραντίσεις δεν κάνει στα μωρά που θηλάζουν.

Η δικιά μου πάντως δεν πήρε πιπίλα, προτιμάει το στήθος της μαμάς...

εγω δεν θηλασα πολυ αλλα οσο θηλαζα δεν επαιρνε με τιποτα την σιλικονη και της εδωσα καουτσουκ μεχρι και σημερα τετοιες εχει και καταληξαμε να της αρεσει πιο πολυ η mam

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

ποια πιπιλα δεχονται πιο ευκολα τα παιδια που θηλαζουν?

εχουμε δοκιμασει 2,3 αλλα του φευγουν πολυ ευκολα.

Εμεις εχουμε παρει απο μαδερκερ του Ντισνευ και πηραμε 3 4 να εχουμε γιατι μον οαυτες παιρνει!

cIWNp3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Εχω μπερδευτει! Ο μπέμπης είναι 46 ημερών θέλει το στήθος μου να πιπιλά για να κοιμηθεί με αποτέλεσμα επειδή δε πεινάει και του έρχεται γάλα να εκνευρίζεται και να κλαίει ακόμα παραπάνω .Τι να κάνω , πως να αποφύγω τη πιπίλα ?

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες απαντώντας στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Επίσης, πες μας αν οι κενώσεις έχουν κανονικό χρώμα (μουσταρδί).

Το πιπίλισμα το κάνει μόνο σε ένα γεύμα ή σε όλα; Κατά τη διάρκεια της νύχτας θηλάζει;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστώ , σου απαντώ λίγο καθυστερημένα γιατί με το μπέμπη....Συγκεκριμένα δεν ξέρω κάθε πότε πρέπει να τον ταίζω και τον βάζω όποτε γκρινιάζει ,μπορεί και στο μισάωρο, έτσι ενω ανοιγει το στόμα και κάνει σαν λυσασμένος να την πιάσει μέτα απο λίγο του τρέχει το γάλα και αρχίζει και κλαίει τον βγάζω συνεχίζει και μετά πάλι στο στήθος .Πεινάει? Επίσης απο το ένα στήθος τρέχει πολύ γάλα και συνέχεια πνίγεται. Να του κάνω κάποιο πρόγραμμα με ώρες ?Προσπαθω στο δίωρο.Ο μικρός τρώει το πολύ 5 λεπτα και μετά κοιμάται ή χουζουρεύει.Κάνει το λιγότερο 8 κενώσεις την ημέρα μπορει και παραπανω απο τις οποίες 2-3 το βράδυ συνήθως που τον πιάνει αυτή η γκρίνια είναι πράσινες .Επειδή το στήθος μου δεν αδειάζει να το βάζω για 2 γεύματα στο ίδιο μέχρι να αδειάσει ? Η γιατρός μου είπε να του δίνω το NEW BABY GRIPE WATER που είναι για τους κολικούς ,είναι λεέι τελείως αθώο , το γνωρίζεις εσύ ? Συγνώμη αν σε ζάλισα με τις ερωτήσεις .

Ο μπέμπης γεννήθηκε 37 εβδομάδων και 2 ημερών με πρόκληση πόνων γιατι είχα πάει για εξετάσεις κ ο γιατρός μου είπε ότι κάνω συσπάσεις κ επειδή την επόμενη μέρα θα έλειπε κ μιας κ εφημέρευε......Όλα πήγαν καλά δεν έκανα επισκληρίδιο μόνο μου έβαλε κάτι σαν μέθη για να είμαι πιο ήρεμη.Θηλάζω αποκλειστικά το μωρο δεν έχω δώσει συμπλήρωμα ,ούτε έχω κάνει αντλήσεις με θήλαστρο. Απο βρεγμένες πάνες δεν έχω μετρήσει πάντως 15 πάνες τις αλλάζουμε και έχω δει ότι όταν τον αφήνω γυμνό στο κρεββάτι για καμία ώρα σίγουρα θα μας κατουρήσει κανα 2 φορές και κακάκια κάνει το λίγότερο 7-8 φορές και πολλές φορές κατα τη διάρκεια του θηλσμου.Συνολικά κάνει 10 γεύματα την ημέρα ,προσπαθώ να κρατήσω το 2ωρο 3 -4 φορές την ημέρα καθεται για κανένα 2-3λεπτο και μετά απο καμία ωρα ξαναγρινιάζει.Η γιατρός μου είπε οτι επειδή έχει πάρει αρκετό βάρος να τηρήσω το 3ωρο ,εγω προβληματίζομαι γιατί 1Σεπτεμβρίου πάω για δουλεία , θα λείπω κανένα 5ωρο και αν και θα του δίνει η μαμά μου μπιμπερό με το γάλα μου δεν θέλω μα συνηθίσει το μπιμπερό κ μετά σταματήσει το στήθος. Τέλος ξέρεις αν αραιώνει τα γεύματα στους 3 μήνες κ τι πιστεύεις αν προσπαθήσω για 2-3ωρο μήπως πεινέι πιο πολύ και τρώει για παραπάνω ώρα.

Τι εννοείς όταν λες υπερπαραγωγή?Γεννήθηκε 2640 ,βγήκαμε απο το νοσοκομείο 2680 και σύμφωνα με τις μετρήσεις της παιδίατρου 19 ημερών 'ηταν 3220 και στις 42 ημέρες 4.140 σήμερα που είναι 48 ημερών ζυγίζει 4.380. Σε παρακαλώ απαντησε μου αν πρέπει να τον ταίζω ανα 2ή 3 ώρες το βράδυ μπορεί και να κοιμάται πλεον συνεχόμενα 4μιση ώρες.Εχω άγχος δε μπορώ να φύγω απο το σπίτι χωρίς το μπέμπη και το πρωι έχει ζέστη αλλά και πάλι πως να βγούμε έξω αν πρέπει να το θηλάζω συνεχόμενα?

Δεν υπάρχουν "πρέπει" στον θηλασμό. Τάιζε το μωράκι σου όποτε το ζητάει. Δε χρειάζονται συμπληρώματα και ματζούνια, το δικό σου γαλατάκι είναι το καλύτερο φάρμακο. Περνάτε κολικούς? Συνήθως τα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά δεν έχουν κολικούς. Οταν βρίσκεις χρόνο, διάβασε τα θέματα του θηλασμού εδώ στο φόρουμ, θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ, εγώ δεν είχα ιδέα περί θηλασμού, ούτε και κανέναν να μου πει μια κουβέντα, ό,τι έμαθα, το έμαθα από εδώ και θηλάζουμε ήδη 4,5 μήνες :) Θα σου πρότεινα να περιορίσεις όσο μπορείς τα αγελαδινά γαλακτοκομικά, αντικατέστησε το γάλα που πίνεις με κατσικίσιο (κυκλοφορούν αρκετά, Ολυμπος, εβολ, θα βρεις, σίγουρα), μη τυχόν και σου παρουσιάσει καμιά αλλεργία ο μικρούλης. Και προσοχή και στα παγωτά, ε? ;) Πέρα από το βάρος, πρέπει να μετράς και τις πανες που είναι βρεγμένες (δλδ εκτός απ' τα κακάκια, να παρακολουθείς πόσα τσισάκια κάνει).

Να σου ζήσει ο μικρούλης!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Καλημέρα ,ευχαριστώ για το μήνυμα .Μετά τις 20 μέρες που γεννήθηκε , κατα τις 9 η ωρα το βράδυ άρχιζε να γκρινιάζει έντονα να κοκκινίζει και να μην ηρεμεί με αγκαλιές κ βόλτες. Τον έβαζα στο στήθος μου γιατι δεν ήξερα άν πεινάει μιας και τρώει για λίγη ώρα αυτός έκανε σα λυσασμένος να φάει όμως αμέσως πνιγότανε σταμάταγε κ ξανα γκρίνια ήταν σαν να τσακωνότανε με το στήθος μου. Πείναγε..........πόναγε..........είχε βαρυστομαχιάσει ........δεν ξέρω .Τώρα είναι καλύτερα ,ξεκινήσαμε κ τις απογευματινές βόλτες , δεν ξέρω αν σε αυτό βοήθησε κ το σιρόπι αλλά φοβάμαι και να το σταματήσω .Πάντως η γιατρός είναι ομοιοπαθητικός κ μου είπε οτι είναι αθώο εγώ τον βλέπω καλύτερα ,εσεις το ξέρετε αυτό το σιρόπι ?

gogo27, το βράδυ, αν δεν ζητάει το μωρό, μπορείς να αφήνεις 4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα. (Την ώρα την υπολογίζουμε από αρχή σε αρχή γεύματος, άσχετα αν το μωρό θηλάζει 1 ώρα ή 5'). Μπορείς να αφήνεις παραπάνω ώρες τη νύχτα με ασφάλεια μετά τον 4ο μήνα, εφόσον το μωρό βάζει ικανοποιητικό βάρος. Νωρίτερα, εξαρτάται από την περίπτωση αλλά επειδή είστε μικροί ακόμη θα έλεγα να τηρήσεις το νυχτερινό 4ωρο.

Η παραγωγή σου δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στις απαιτήσεις του μωρού, είναι παραπάνω. Το μωρό πνίγεται από τη μεγάλη ροή και θηλάζει μικρά και σύντομα γεύματα. Σε αυτά τα γεύματα, παίρνει περισσότερο αραιό γάλα με αποτέλεσμα το γεύμα να χωνεύεται πιο γρήγορα, να έχει ενοχλήσεις στην κοιλίτσα του και πράσινα κακά. Έτσι, ξαναζητά να θηλάσει πολύ σύντομα, με αποτέλεσμα να προκαλείται φαύλος κύκλος.

Η λύση δεν είναι να κρατάς δίωρο ανάμεσα στους θηλασμούς, αυτό είναι αυθαίρετο και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μωρού.

Για να το αντιμετωπίσεις, θα αρχίσεις να δίνεις το ίδιο στήθος στο μωρό για 2-3 ώρες. Το μωρό μπορεί να θηλάσει όσες φορές κι αν ζητήσει, από το ίδιο στήθος, για αυτό το διάστημα. Αν διαμαρτύρεται και ζητά το άλλο στήθος, δοκιμάζεις άλλη στάση πχ ξαπλώνετε ανάποδα από την κλασική ξαπλωτή στάση ή κάνεις κράτημα football. Το ακολουθείς για 3-4 μέρες και, αν δεις ότι χρειάζεται, ανοίγεις το διάστημα στις 3-4 ώρες κοκ. Στο ενδιάμεσο, αν δυσφορείς από το άλλο στήθος, βγάζεις λίγο γάλα (2-3 κουτ. σούπας) με το χέρι, ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς. Θηλάζεις συχνά και δεν παραλείπεις γεύματα. Αν είναι ανήσυχος, βάζεις κατευθείαν στο στήθος, γιατί έτσι ανακουφίζεται από τα πονάκια. Τα απογεύματα που η ροή είναι πιο λίγη και ίσως δυσανασχετεί το μωρό, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις πιο συχνά τα στήθη αλλά αυτό θα ρυθμιστεί.

Σε λίγες μέρες, θα προσαρμοστεί η παραγωγή σου και το μωρό θα μπορεί να πιπιλίζει πιο άνετα, όταν θέλει να χαλαρώσει. Όταν θέλει μόνο πιπίλισμα, θα δίνεις το πιο άδειο στήθος. Επίσης, για την ανακούφιση του μωρού, μπορείς να εφαρμόσεις τις συμβουλές για τους κολικούς: "γυμναστική" λυγίζοντας τα ποδαράκια μαλακά προς την κοιλιά, μπρούμυτα στα γόνατα σου και του τρίβεις την πλάτη με κυκλικές κινήσεις κτλ.

Το σιρόπι δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα, πρέπει να ρυθμιστεί η υπερπαραγωγή και δεν θα είναι απαραίτητο.

Για περισσότερα διάβασε εδώ - και στα λινκς που έχει σε αυτές τις σελίδες:

http://www.kellymom.com/bf/supply/mi...on.html#supply

http://www.kellymom.com/bf/supply/fo...-hindmilk.html

http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussybaby.html

http://www.kellymom.com/babyconcerns...t-toomuch.html

Για την επιστροφή στη δουλειά, το μωρό σου θα είναι 3 μηνών και πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει μέχρι τότε. Θα ξεκινήσεις κάμποσες μέρες νωρίτερα με αντλήσεις, για να φτιάξεις μια μικρή τράπεζα και θα πάνε όλα καλά. Περισσότερα θα διαβάσεις στο αντίστοιχο τόπικ.

Όταν το μωρό σταματήσει να κάνει πράσινα κακά, σημαίνει ότι η παραγωγή ρυθμίζεται ικανοποιητικά. Μας ενημερώνεις για την εξέλιξη και τα ξαναλέμε.

Καλή συνέχεια!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 10 months later...
  • 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα!Η μπέμπα μου είναι 2,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά από την αρχή.Τις τελευταίες μέρες τη βλέπω να βάζει συνέχεια τα χέρια της στο στόμα και να τα γλύφει με μανία.Υποθέτω ότι αρχίζουν να ενοχλούν και τα ούλα.Τι προτίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις?Δίνουμε πιπίλα ή όχι?Γενικά προτιμάμε το μωράκι να βάζει τα χέρια του στο στόμα ή να αρχίζουμε την πιπίλα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...