Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Πήρα έναν μάρσιππο αγκαλιάς αλλά την έβαλα 1 φορά, ξινισε, μετα απο κανα δυο εβδομαδες ξαναδοκίμασα και το δεχτηκε για λίγο, οποτε το παλευουμε... Αλλά μόνο στην όρθια θέση γιατί έχει δυσπλασία ισχύου, πρέπει να φορα διπλες πανες δηλαδη, και διαβασα οτι δεν κανει να την εχω στην ξαπλωτή σταση...

Επρεπε να το ειχα παρει νωριτερα απο το μαιευτηριο, ωστε να το συνηθισει κατευθειαν...

Οπότε μάλλον θα κάνω απλώς υπομονή.

τι ακριβώς είναι αυτό που έχει στο ισχιο και που διαβασες οτι δεν κανει η ξαπλωτη θεση στο sling?

ρωταω γιατι και εμείς εχουμε μια ανωριμοτητα στο ενα ισχιο και θα το ξαναεξετασουμε σε 2 μηνες...

Συγνωμη που καθυστερησα τοσο να απαντησω αλλα η μικρη βλεπεις... Δεν μου αφηνει παντα χρόνο.

Επειδε ειχα ισχυακη προβολη, ερχοταν δηλαδη το παιδι αναποδα η λεκανη της πιεζοταν μεσα στη λεκανη μου. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να μην μπορει να ανοιξει καλα τα ποδαρακια της, δε μπορουσε να κατσει σαν βατραχακι. Ειναι πολυ συνηθισμενο απο ότι εμαθα. Για αυτο το λογο φοραμε διπλες πανιττσες, για να κραταμε τα ποδαρακια μας ανοιχτα...

Αυτο που διαβασα ηταν οτι καλυτερα να προτιμαω στασεις στον μαρσιπο που να κρατανε τα ποδαρακια της ανοιχτα.

Η ανωριμοτητα στο ισχυο τι ειναι: Και εσεις διπλες πανες φορατε;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πήρα έναν μάρσιππο αγκαλιάς αλλά την έβαλα 1 φορά, ξινισε, μετα απο κανα δυο εβδομαδες ξαναδοκίμασα και το δεχτηκε για λίγο, οποτε το παλευουμε... Αλλά μόνο στην όρθια θέση γιατί έχει δυσπλασία ισχύου, πρέπει να φορα διπλες πανες δηλαδη, και διαβασα οτι δεν κανει να την εχω στην ξαπλωτή σταση...

Επρεπε να το ειχα παρει νωριτερα απο το μαιευτηριο, ωστε να το συνηθισει κατευθειαν...

Οπότε μάλλον θα κάνω απλώς υπομονή.

τι ακριβώς είναι αυτό που έχει στο ισχιο και που διαβασες οτι δεν κανει η ξαπλωτη θεση στο sling?

ρωταω γιατι και εμείς εχουμε μια ανωριμοτητα στο ενα ισχιο και θα το ξαναεξετασουμε σε 2 μηνες...

Συγνωμη που καθυστερησα τοσο να απαντησω αλλα η μικρη βλεπεις... Δεν μου αφηνει παντα χρόνο.

Επειδε ειχα ισχυακη προβολη, ερχοταν δηλαδη το παιδι αναποδα η λεκανη της πιεζοταν μεσα στη λεκανη μου. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να μην μπορει να ανοιξει καλα τα ποδαρακια της, δε μπορουσε να κατσει σαν βατραχακι. Ειναι πολυ συνηθισμενο απο ότι εμαθα. Για αυτο το λογο φοραμε διπλες πανιττσες, για να κραταμε τα ποδαρακια μας ανοιχτα...

Αυτο που διαβασα ηταν οτι καλυτερα να προτιμαω στασεις στον μαρσιπο που να κρατανε τα ποδαρακια της ανοιχτα.

Η ανωριμοτητα στο ισχυο τι ειναι: Και εσεις διπλες πανες φορατε;

και εμείς σε ισχιακη προβολη ερχομασταν για αυτο και μας εστειλαν για προληπτικο υπερηχο ισχιων και μας βρηκαν αυτη την ανωριμοτητα. Δεν εχω ιδεα τι ειναι αλλα θα το εξετασουμε ξανα σε 2 μηνες να δουμε αν βελτιωθηκε. Δεν μας ειπαν τίποτα για πανες και όλα αυτα που λες εσυ...θα ρωτήσω την γιατρό μας τελικά αν μπορώ να τον βαζω και πως στο sling...

εσεις εχετε sling ή μάρσιπο?

gwggp2.png ISWTp2.png

Sling εχουμε πάρει, στον μαρσιπο τον κλασικό μπορει να κατσει γιατι κραταει τα ποδαρακια της ανοιχτα, αλλα δεν εχουμε κλασικο. Και στο sling στην ορθια σταση καθεται, δε ξερω πως λεγεται που εχει τα ποδαρακια της ανοιχτα γυρω απο τα πλευρα μου. Απλα δεν την εχω ξαπλωσει στο sling, δεν ξερω κι αν θα το δεχοτανε βεβαια γιατι ειναι κουτσομπόλα και της αρεσει να βλεπει...

:D Γειά σας!!!Να σας ρωτήσω κατι....χρησημοποιώ ψευδοθηλές για τον θηλασμο και τα πάμε μιά χαρά με την μπουμπού μου ούτε με πληγώνει ούτε τίποτα.Είμαστε 20 ημερών και κάθε βράδυ περίπου την ίδια ώρα μας πιάνουν τα πονάκια μας για κανα τρίωρο, αν της δώσω πιπίλα μόνο εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση να την ζητάει γενικώς μετά?Δεν πιπιλάει τα δάχτυλά της και φαίνεται ότι δεν την ζητάει γενικά παρα μόνο όταν πεινάει.Προσπαθώ να την αποφύγω οσο το δυνατόν περισσότερο αλλά μήπως ηρέμει εκείνη την ώρα

που πονάειη καημενούλα μου?? :roll:

2ef2v5u.png

Εχει κολικους το καημενουλη σου... Δεν ξερω αν κανει τιποτα η πιπιλα, απλα μόνο ίσως να το κανει να μη φωναζει, οχι να του περασουν οι πονοι. Και η δικια μας εχει κολικους. Εχω διαβασει διαφορα σε αντιστοιχα τοπικ οτι βοηθανε, εμεις δεν εχουμε βρει ακομα την μαγικη συνταγη. Αυτο που βοηθαει περισσοτερο ειναι αγκαλια στο στηθος να ζεσταινεται η κοιλιτσα του....

Κι οταν πειναει προφανως ξεγελιεται το μικρουλη σου και για αυτο την παιρνει την πιπιλα, δεν την εχει πραγματικα· αναγκη, εσενα χρειαζεται περισσοτερο.

Διαφημίσεις

Η πιπιλα απογαρευετε σε μωρα που θηλαζουν το λιγοτερο για 40 μερες μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος. Για τους κολικους το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να του τριβεις λιγο την κοιλιτσα και να ζεστενεις ρουχα με το σιδερο για να τα βαζεις επισης στην κοιλια του. Ακομα να του σηκωνεις τα ποδαρακια για να φευγουν τα αερια ποιο ευκολα. Υπαρχει και αυτο εδω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=70 που μπορει να σε βοηθησει σχετικα. Αποψη μου καλυτερα να αποφηγεις την πιπιλα. Καλυτερα να πιπιλαει το στηθος σου γιατι εχτος απο τροφη ο θηλασμος προσφερει και αλλα πραγματα στο παιδι.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας κορίτσια..πάντα πολύτιμες!!

Δεν θα της δώσω καλύτερα πιπίλα αφού δεν την ζητάει..

Εχεις δίκιο delin καλύτερα στο στήθος παρά πιπίλα!!

Να 'στε καλα!!!Thank's :D

2ef2v5u.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Το ότι είναι 3 μηνών και ακόμα πιπιλάει το στήθος φαντάζομαι πως είναι μέσα στα προβλεπόμενα, σωστά;;; Ο άντρας μου όποτε μας βλέπει μου λέει :"Ωχ, φύτρωσε μια κρεατοελιά στο στήθος σου με σχήμα μωρου..."

Πότε επιτέλους θα σταματήσει το πιπίλισμα!!! (τι ρωτάω κι εγώ τώρα)

ΥΓ Από την μέρα που γεννήθηκε έχω αποστειρώσει άπειρες φορές την πιπίλα αλλά ακόμα δεν της την έχω δώσει... Για να δούμε πόσο θα αντέξω!

Ξέρω ότι τις πρώτες μέρες τα μωράκια έχουν ανάγκη παρηγοριάς στο στήθος της μαμάς και έτσι το ζητάνε και όταν δεν πεινάνε...

Ξέρω ότι η πιπίλα τις πρώτες βδομάδες κάνει κακό και πρέπει να αποφεύγεται όπως το έκανα με νύχια και με δόντια μέχρι σήμερα

ΑΛΛΑ

σήμερα έφτασα στα όρια νευρικής παράκρουσης και γενικότερης κατάρρευσης ψυχολογικής επειδή το μωράκι μου δεν έχει αφήσει το στήθος μου από χτες το βράδυ καθόλου και έχει μουδιάσει και φυσικά δεν μπορώ να κάνω ρούπι και γενικά νιώθω πολύ χάλια με αυτό το μαραθώνιο πιπίλισμα...δεν το αντέχω άλλο...έτσι προσπάθησα 2-3 φορές να του δώσω πιπίλα...δεν την παίρνει εύκολα αλλά αυτήν τη στιγμή που μιλάμε επιτέλους κοιμήθηκε με πιπίλα και έτσι μπορώ και σας γράφω...

γενικά όμως νιώθω απαίσια και κλαίω συνέχεια, και γιατί νιώθω τύψεις που προσπαθώ να του μάθω την πιπίλα μπας και ηρεμήσει για καμιά ώρα το στήθος μου, αλλά κλαίω και γιατί έχω τύψεις που δεν αντέχω ψυχικά και σωματικά κάθε 15 λεπτά να ξυπνάει και να θέλει να με πιπιλίσει, εσείς πως αντέχετε κάτι τέτοιο??...γενικά έχω φρικάρει!!

τι άλλο μπορώ να κάνω?? καμιά ιδέα? :roll:

Jen κι εγώ δεν ήθελα να της δώσω πιπίλα με τίποτα τις πρώτες εβδομάδες αλλά σιγά σιγά επιβάλλεται νομίζω για πολλούς λόγους(ύπνο,πιπίλισμα δακτύλου,γκρίνια κ.α. πολλούς λόγους)Εμένα δεν μ'έχει για πιπίλα γενικώς αλλά τυχαίνει πολλές φορές που ενώ δεν είναι η ώρα της για φαεί ηρεμή μόνο στο στήθος μου.Που λες Jen ήρθε μία νοσ/τρια σπίτι μου για ενημέρωση νέας μάμας(όπως εγώ)και μου συνέστησε να της δίνω την πιπίλα όταν πεινάει για να την μάθει σιγα σιγά να την κρατάω στην αγκαλιά μου με το κεφαλάκι της στο στήθος μου ώστε να πιέζω την πιπίλα στο στόμα της κόντρα στο στήθος μου και να μην της φεύγει(δεν ξέρω ήμουν αρκετα περιγραφική?).Άλλες φορές πιάνει άλλες όχι...φαινεται να την αναγουλιάζει γενικως η πιπίλα!Το προσπαθώ βέβαια γιατι πρέπει!!Καταλαβαίνω την ψυχολογία σου αλλά προσπαθησε να κάνεις κουράγιο πουλάκι μου..θα στρώσουν τα πράγματα και μετά θα απολαμβάνεις κάθε του γεύμα!!!

2ef2v5u.png

Που λες Jen ήρθε μία νοσ/τρια σπίτι μου για ενημέρωση νέας μάμας(όπως εγώ)και μου συνέστησε να της δίνω την πιπίλα όταν πεινάει για να την μάθει σιγα σιγά

:shock: και μη χειρότερα!

Είναι απαράδεκτο να πεινάει ένα μωρό και να μην του δίνουμε να φάει.

Η νοσηλεύτριες δεν έχουν καμία εκπαίδευση ούτε για το θηλασμό ούτε για το μεγάλωμα των μωρών. Με ποια ιδιότητα αναλαμβάνει τέτοιου είδους ενημέρωση;

να την κρατάω στην αγκαλιά μου με το κεφαλάκι της στο στήθος μου ώστε να πιέζω την πιπίλα στο στόμα της κόντρα στο στήθος μου και να μην της φεύγει(δεν ξέρω ήμουν αρκετα περιγραφική?).Άλλες φορές πιάνει άλλες όχι...φαινεται να την αναγουλιάζει γενικως η πιπίλα!

Με το ζόρι μπουκωμα;:shock:

Συγνώμη αλλά οι συμβουλές που σας έδωσαν είναι το λιγότερο απαράδεκτες. Τέτοια πράγματα δεν έχουν γραφτεί από επιστήμονες.

Το προσπαθώ βέβαια γιατι πρέπει!!

να μάθει το μωρό με το ζόρι την πιπίλα; να του βουλώνουν το στόμα μέχρι αναγούλας;

αυτές είναι απαράδεκτες αυθαιρεσίες που μπορεί να έχουν δυσμενείς επιδράσεις ακόμη και στην ανάπτυξη του μωρού. Η χρήση της πιπίλα την ώρα που το μωρό πεινάει, μπορεί να το κάνει να χάσει γεύματα.

Η χρήση της πιπίλας πρέπει να είναι περιορισμένη για να μη χάνει γεύματα το μωρό.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

γεια σας εμεις ειμαστε 4 1\2 μηνων αυτο που με κουραζει αφου εχω ξανα θηλασει τον πρωτο μου και τα πηγα καλα ειναι οτι ο μικρος μου δεν περνει μπιμπιλα και οταν θελει να κοιμιθει κλαιει εντονα χωρις σταματημο και ζηταει το στηθος μου οπου και να παμε καταλαβαινεταιο οτι αυτο δεν ειναι παντα δυνατον ...γενικα σκεφτομαι να τον αρχισω μπουκαλι εαν και εχω γαλα μπας και παρει και μπιμπιλα δεν μπορω να παω πουθενα και ειμαστε σινεχεια μαζι ουτε στον μπαμπα του δεν καθετε εχω ψιλο απελπιστει και αν και δεν θελω να τον ψιλο κοψω απο το στηθος αφου οι γιατροι φωναζουν περασαμε ενα προβλημα υγειας και δοξα τον θεο τωρα ειμαστε καλυτερα και ολοι μου ειπαν να τον θηλασω οσο περισσοτερο μπορω τι να κανω μπιμπιλα δεν περνει με τιποτα δεν μπορω ομως και εγω να ειμαι συνεχεια μπιμπιλα του ξερω ακουγετε εγωιστικο αλλα εχω και αλλο ενα παιδακι 3 χρονων και δεν εχω απο πουθενα βοηθεια . δεν θελω να του κοψω το στηθος αλλα αρχισα να κουραζομε εαν καποια μπορει να με βοηθισει ας το κανει . γιανα φανταστητε πηγαμε προχθες στην αγορα και αρχισε να κλαιει ενω τον ειχα ταισει καλα και εχω γαλα αναγκαστικα να παω σε τουαλετα αφου ουτε στο καροτσι δεν σταματουσε και μολις ακουμπησε 1 λεπτο το στηθος μου κοιμιθικε...

Καλημέρα Μπουλμπουλίθρα! Να χαίρεσαι το παιδάκια σου! Εφόσον είχατε κάποιο πρόβλημα υγείας και σου το είπαν και οι γιατροί, νομίζω πως δεν πρέπει να στερήσεις του μικρού το γάλα σου, μόνο και μόνο εξαιτίας της πιπίλας! Δε σημαίνει πως ένα μωρό που πίνει από μπιμπερό θα πάρει αναγκαστικά και πιπίλα. Μπορείς να το δικιμάσεις βέβαια δίνοντάς του το δικό σου γάλα στο μπιμπερό. Αν το θέμα της πιπίλας είναι τόσο σημαντικό για σένα, μπορείς επίσης να βάλεις μερικές σταγόνες από το γάλα σου πάνω στην πιπίλα και να του την κρατήσεις για μερικά δευτερόλεπτα σταθερά στο στόμα. Ίσως ξεγελαστεί και την πάρει τελικά. Προσωπικά εγώ θηλάζω το μικρούλη μου όπου βρεθώ και όπου σταθώ! Χθες τον είχα πάρει μαζί μου στην αγορά και εκεί που δοκίμαζα παπούτσια τον θήλασα! Κανένας δεν είχε πρόβλημα μ' αυτό και ίσα ίσα όλοι μας κοιτούσαν με πολύ θαυμασμό και αγάπη. Αλλά και να είχαν, χ....τηκα! Σκέψου το! Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα από τη μητέρα να θηλάζει το μωρό της και μπορείς, λιγάκι διακριτικά πάντα, να το κάνεις παντού! Δε χρειάζεσαι καμιά τουαλέτα να κρυφτείς! Να είσαι περίφανη και ευγνώμων που ο Θεός σου χάρισε παιδάκια, άλλες προσπαθούν χρόνια και ποτέ δεν τα καταφέρνουν, και που τους προσφέρεις ό,τι καλύτερο για τη υγεία τους!

Μη "μασάς"!!! ;)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Γεια σου Μπουμπουλίθρα!

Συμφωνώ με την Τάνυα, να δοκιμάσεις να τον θηλάσεις και δημόσια σιγά σιγά. Επίσης, δοκίμασε και μάρσιππο ή sling, είτε για να θηλάζεις, είτε για να προσφέρεις σωματική επαφή έχοντας ελεύθερα τα χέρια. Μπορεί με το μάρσιππο να ικανοποιήσει την ανάγκη για σωματική επαφή τόσο, ώστε να αντέξει λίγη ώρα χωρίς το στήθος, εφόσον δεν πεινάει.

Πάντως σκέψου τι τυχερή που είσαι, αφού με ένα λεπτό στο στήθος κοιμήθηκε. Έχεις ένα τόσο αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο να τον κοιμήσεις όπου κι αν είσαι, ξέρεις πόσες θα ήθελαν να είναι στη θέση σου; Δες το σαν ευκαιρία να βγαίνεις όσο συχνά θέλεις. Και μη μου πεις ότι είσαι επαρχία κτλ., έχω θηλάσει αμέτρητες φορές σε κωμοπόλεις της Β. Ελλάδας από καφετέριες μέχρι σε νάρθηκα εκκλησίας και κανείς δεν είχε πρόβλημα. Πάρε μαζί σου στην αρχή καμμιά φίλη που δεν κολλάει (μετά, και να κολλάει, θα ξεκολλήσει βλέποντάς σε) και καλές βόλτες :)

κοριτσια σας ευχαριστω εγω δεν θελω να κοψω τον θηλασμο φυσικα και το θεωρω οτι πιο πολιτιμο για ενα παιδι αλλωστε ειναι και η δευτερη φορα που θηλαζω αλλα αυτο με πειραζει ειναι η εξαρτηση του απο εμενα δεν καταφερα ποτε να τον κοιμησω χωρις στηθος δεν κοιματε σε κανεναν και εχω κανει τα παντα για να παρει μπιμπιλα αλλα τιποτα τι γαλα πανω στην μπιμπιλα τι τα παντα μεχρι και την μπλουζαμου αφηνω κοντα του και τιποτα σε εναν οδοντιατρο δεν πμπορω να παω μονη μου .λ.. στο νοσοκομειο οταν γεννηθικε πηρε μπιμπιλα αλλα ο γιατρος εκει μου την εβγαλε και την πεταξε λ.εγοντας οτι δεν την χρειαζετε επειδη ειχα πυρετο 39 οταν γεννησα δεν το θηλασα κατευθειαν αλλα την αλ.λη μερα αρχικα επερνε το μπουκαλί επιτα που κοψαμε το μπουκαλι και προσπαθησα να του δωσω τσαι δεν το πηρε με το που ακουμπα την μπιμπιλα αναγουλ.ιαζει απο μενα δεν την περνει καθολου απο τον μπαμπα του πολυ λιγο μονο στο μπουκαλι οταν του δινει τσαι..σπανια.τελος δεν εχω προβλημα νμα θηλασω οπουδηποτε αλλα μου την δινουν οι περιεργοι που κοιταζουν καποια σαν λυγουρια προχθες θηλαζα μες το αμαξι και απο εξω στηθικε ενας και δεν ελεγε να φυγει κοιτουσε λες και με εβλεπε γυμνη στο κατω κατω δεν φαινετε και τιποτα αφου εχω την μπλουζα απο πανω.. αλλα γιατι να μην κοιματε οπως ολα τα παιδακια μεσα στο καροτσι απο το κουνημα και να χρειαζετε συνεχεια επαφη τελος επειδη κουρασα στον μαρσιπο ειναι χειροτερα τον δοκιμασα αλλα με μυριζει και αστα..βαζει συνεχεια τα χερια στο του τριβετε γκρινιαζει μεχρι ν ατο παρω λ.εω μηπως βγαζει δοντια του δινω και πλαστικα αυτα για τα δοντακι τιποτα αναγουλιαζει εαν καποια εχει ιδιο προβλημα ας μου απαντηση ..

... αλλα αυτο με πειραζει ειναι η εξαρτηση του απο εμενα δεν καταφερα ποτε να τον κοιμησω χωρις στηθος δεν κοιματε σε κανεναν και εχω κανει τα παντα για να παρει μπιμπιλα αλλα τιποτα τι γαλα πανω στην μπιμπιλα τι τα παντα μεχρι και την μπλουζαμου αφηνω κοντα του και τιποτα σε εναν οδοντιατρο δεν πμπορω να παω μονη μου

Aυτό που περιγράφεις δεν είναι εξάρτηση, είναι η φυσιολογική συμπεριφορά ενός βρέφους αυτής της ηλικίας. Το μωράκι κάνει αυτό που χρειάζεται για τη σωματική του ανάπτυξη και την ψυχική του ισορροπία. Σε έχει απόλυτη ανάγκη και το δείχνει και ευτυχώς! Όλα τα μωράκια έχουν απόλυτη ανάγκη τη μαμά τους σ' αυτή την ηλικία, αλλά δεν το διεκδικούν όλα τόσο έντονα. Το δικό σου έχει πολύ καλό ένστικτο αυτοσυντήρησης, κι ας είναι αυτό δύσκολο για την καθημερινότητά σου και για κάποιες απαραίτητες ασχολίες (όπως ο οδοντίατρος που αναφέρεις) δικές σου.

Μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις και προσδοκίες από το μωρό σου, να λαμβάνεις πάντα υπόψην σου την ηλικία του και τις ανάγκες του και μην το συγκρίνεις με άλλα μωρά.

Εγώ έχω 4 παιδάκια και μόνο το τελευταίο, η κόρη μου έχει ακριβώς αυτή τη συμπεριφορά που περιγράφεις για το δικό σου μωρό. Μου είναι κι εμένα τρομερά δύσκολο να πάω κάπου και να την αφήσω, γιατί ξέρω ότι όσο θα λείπω θα κλαίει γοερά και δεν θα επιτρέπει σε κανέναν που την κρατάει να την πλησιάσει και να την παρηγορήσει. Έτσι είναι το παιδί μου και το δέχομαι. Σ' αυτή τη φάση με έχει απόλυτη ανάγκη! Το Σεπτέμβρη θα γυρίσω στη δουλειά και αναγκαστικά θα την αφήσω, ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολα γι αυτήν, όμως αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμένα. Η μικρή μου θα προσαρμοστεί με το χρόνο, όμως πολύ δυσκολότερα από τα άλλα μου παιδιά που δεν είχανε πρόβλημα να μένουνε με άλλους ανθρώπους. Μέχρι τότε, προσπαθώ να της καλύπτω όλες τις συναισθηματικές ανάγκες και αν κάποια φορά χρειαστεί να λείψω, το κάνω αν δεν μπορώ να την πάρω μαζί. Ξέρω ότι θα ταλαιπωρηθεί, αλλά ξέρω επίσης και ότι κάνω ότι περνάει απ' το χέρι μου γι' αυτήν, για να την καλύπτω και να αισθάνεται ασφαλής όλες τις άλλες ώρες.

στο νοσοκομειο οταν γεννηθικε πηρε μπιμπιλα αλλα ο γιατρος εκει μου την εβγαλε και την πεταξε λ.εγοντας οτι δεν την χρειαζετε

Υπάρχουν και τέτοιοι γιατροί!:D

επειδη ειχα πυρετο 39 οταν γεννησα δεν το θηλασα κατευθειαν αλλα την αλ.λη μερα αρχικα επερνε το μπουκαλί επιτα που κοψαμε το μπουκαλι και προσπαθησα να του δωσω τσαι δεν το πηρε με το που ακουμπα την μπιμπιλα αναγουλ.ιαζει απο μενα δεν την περνει καθολου απο τον μπαμπα του πολυ λιγο μονο στο μπουκαλι οταν του δινει τσαι..σπανια

Δεν υπήρχε λόγος να μην θηλάσεις επειδή είχες πυρετό, και να το έχεις υπόψην σου για το μέλλον, αν σου ξανασυμβεί, μπορούμε να θηλάζουμε όταν έχουμε πυρετό, μάλλιστα έτσι δίνουμε και αντισώματα για την ίωση που περνάμε στο μωρό και το προστατεύουμε καλύτερα

Όσο για την πιπίλα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το μωρό σου ακόμα και να δεχτεί την πιπίλα θα είναι ικανοποιημένο; Δείχνει καθαρά ότι δεν τη θέλει, δείχνει καθαρά ότι σε έχει απόλυτη ανάγκη και επιμένεις να του δώσεις πιπίλα. Αν τελικά καταθέσει τα όπλα και τη δεχτεί, θα είναι γιατί θα έχει αποδεχτεί μέσα του ότι εσύ δεν είσαι διατεθιμένη να ανταποκριθείς στις ανάγκες του. Η πιπίλα δεν μπορεί να του προσφέρει αυτό που το μωρό ζητάει από εσένα!

Καταλαβαίνω πόσο κουραστικό είναι, έχεις κι άλλο παιδάκι και δεν έχεις βοήθεια, όμως δεν θα κρατήσει για πάντα, το μωρό σου το έχει απόλυτη ανάγκη τώρα, είναι κρίμα να του το στερήσεις!

.τελος δεν εχω προβλημα νμα θηλασω οπουδηποτε αλλα μου την δινουν οι περιεργοι που κοιταζουν καποια σαν λυγουρια προχθες θηλαζα μες το αμαξι και απο εξω στηθικε ενας και δεν ελεγε να φυγει κοιτουσε λες και με εβλεπε γυμνη στο κατω κατω δεν φαινετε και τιποτα αφου εχω την μπλουζα απο πανω..

:evil: :evil: Έχεις απόλυτο δίκιο! Ίσως πρέπει να αρχίσεις να μιλάς σ' αυτές τις περιπτώσεις. Σίγουρα έπρεπε να του πεις κάτι να τον προσβάλλεις!

αλλα γιατι να μην κοιματε οπως ολα τα παιδακια μεσα στο καροτσι απο το κουνημα και να χρειαζετε συνεχεια επαφη

Τα παιδάκια που κοιμούνται στο καρότσι, συνήθως χρειάζονται πολλή ώρα κούνημα πριν κοιμηθούν, τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι. Έχω κοιμήσει τα μωρά μου με τους περισσότερους από τους γνωστούς τρόπους. Τελικά, με διευκολύνει απίστευτα το γεγονός ότι η μικρή μου κοιμάται μόνο με θηλασμό! Είναι ο πιο ξεκούραστος τρόπος και ο πιο φυσικός! Μπορώ να την κοιμίσω έτσι οπουδήποτε, όση φασαρία και να έχει! Επίσης, στο σπίτι μπορώ να ξαπλώσω μαζί της, να διαβάσω, να δω τηλεόραση, να ασχοληθώ με το διάβασμα των μεγαλύτερων και να θηλάζω ταυτόχρονα τη μικρή για να κοιμηθεί (ω, ναι, και να σερφάρω στο ίντερνετ!:lol:) Μόνο να μαγειρέψω δεν μπορώ, αλλά αυτό γιατί βαριέμαι να τη βάλω στο σλινγκ να θηλάσει.

Αν πάρεις μαλακό μάρσιπο αγκαλιάς, μπορείς να είσαι έξω στο δρόμο, να θηλάζεις με το μωρό στο μάρσιπο και να κάνεις ταυτόχρονα τα ψώνια σου (έχω κάνει βόλτα στο βουνό και συλλογή σπόρων από θάμνους ενώ η μικρή ήταν δύο ώρες στο σλινγκ, στην αρχή θήλαζε και μετά κοιμήθηκε ωραιότατα, άλλες κοπέλες ψωνίζουν πχ στη λαϊκή θηλάζοντας στο σλινγκ, άλλες παρακολουθούν τη σχολική παράσταση των μεγαλύτερων παιδιών τους και πολλά άλλα). Δες εδώ για να πάρεις πληροφορίες http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19537

Υπομονή! Προσπάθησε να δεις τα πράγματα πιο ανάλαφρα ώστε να μην αισθάνεσαι τόσο καταπιεσμένη απ' αυτό. Σου ξαναλέω, σε καταλαβαίνω απόλυτα, η μικρή μου είναι το ίδιο στυλ, αλλά το έχω πάρει απόφαση και το απολαμβάνω. Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και για σένα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Σ ευχαριστω πολυ αλλα πρεπει να ξερεις οτι αγαπαω το παιδι μου οπως καθε μανα και θελω παντα το καλο του αλλα παραλληλα εχω και αλλο παιδι ακομα ξερω οτι αυτο θα κρατησει λιγο αλλα ισως ειμαι κουρασμενη πολυ ξερω οτι εχεις δικιο δεν θελω να κοψω τον θηλασμο αλλιως θα το ειχα κανει.Στο πρωτο μου παιδι αργησα να κατεβασω γαλα δεν μου εδωσαν το παιδι κατευθειαν να το θηλασω δεν ηξερα.. Σε αυτο απαιτησα να μου το φερουν απο την αρχη κοντα μου το ηθελα πολυ να το θηλασω κατεθθειαν αλλα επειδη ο πυρετος μου αγγιζε 40 γεννα δυσκολη ολοι γιατροι στο νοσοκομειο μου το απαγορεψαν την δευτερη μερα που κατεβηκε 38 με αφησαν τι να πω ημουν μεσα στους γιατρους δεν μπορουσα να κανω του κεφαλιου μου ακομα θηλαζα με μασκα [ αλλα πορολο αυτα το μικρο μου κολησε βροχιολιτιδα 17 ημερων και ειμασταν 1 1\2 μηνα στο νοσοκομειο σε κρισιμο σταδιο κοντεψα να τον χασω ο παιδοπνευμονολογος μου ειπε θηλασμος η καλυτερη ασκηση για τα πνευμονακια του] εαν και το λακταρουσα ουτε αγκαλια με αφηναν να το παρω το πρωτο μου δεν πηρε μπιμπιλα και αυτο καθολου επειδη μου ειπαν οτι μειωνει το γαλα αλλα δεν ειχαμε προβλημα επειδη τελειωνα την σχολη επαιρνε 1 μπουκαλι συμπληρωμα το απογευμα και καθοταν παντου με λιγο κουνημα κοιμοταν.τελος η ιδεα σου ειναι πολυ καλη και θα την δοκιμασω.. σε ευχαριστω αλλα θελω να πω κατι για να ξεκαθαρισω δεν θελω να στερισω τυο παιδι μου αΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ειναι η ψυχη μου και το ποναω και γιαυτο δεν μπορω να τον ακουω να κλαιει γοερα να ζηταει το στηθος μου και για χιλιους δυο λογουσ να μην μπορω να του το βγαλω εκεινη στιγμη την αισθανομαι αναξια οπως ξερετε η ελλαδα δεν ειναι και βτοσο υπερ του θηλασμου και εννοω το κρατικη μεριμνα.,.. ξανα λεω ειμαι υπερ του θηλ και ξερω τα υπερ του αλλα με ποναν και προσπαθω να βρω λυση για τα κατα του ελπιζω να μην κουραζω..

Σ ευχαριστω πολυ αλλα πρεπει να ξερεις οτι αγαπαω το παιδι μου οπως καθε μανα και θελω παντα το καλο του

Kανείς δεν σε κατηγόρησε για το αντίθετο και σου ζητώ συγνώμη αν από το ποστ μου φαίνομαι κάπως επιθετική! Το ότι αγαπάς το παιδί σου και θέλεις το καλύτερο γι' αυτό φαίνεται απ' το ότι γράφεις εδώ και προσπαθείς να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να το καλύψεις τόσο διατροφικά όσο και συναισθηματικά, χωρίς να παραμελήσεις και το μεγαλύτερο παιδί σου!:) Γι' αυτό κι εγώ σου απαντάω, έχω βρεθεί στη δική σου θέση πολλές φορές, αυτά που λες τα έχω νιώσει στο πετσί μου, όταν τα είχα κι εγώ φρέσκα, όταν τα μωρά μου ήταν πιο μικρά, ένιωθα όπως νιώθεις κι εσύ τώρα πολλές φορές! Γι αυτό σου απαντάω, για να δεις ότι όλα λύνονται.

αλλα παραλληλα εχω και αλλο παιδι ακομα ξερω οτι αυτο θα κρατησει λιγο αλλα ισως ειμαι κουρασμενη πολυ ξερω οτι εχεις δικιο δεν θελω να κοψω τον θηλασμο αλλιως θα το ειχα κανει

Σαφέστατα, κατ' αρχήν, θα είχες βρει τρόπο να δώσεις πιπίλα αν δεν σε ενδιέφερε η ψυχολογία του μωρού και δεν θα έγραφες εδώ τώρα! ;)

Δεν μας κουράζεις καθόλου, να γράφεις εδώ που μπορείς να βρεις στήριξη! Σίγουρα θα υπάρξουν φορές που δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς 100% στις ανάγκες του παιδιού σου για πολλούς και διάφορους λόγους. Όμως μια μαμά που σκέφτεται σαν εσένα, που έχει δώσει τέτοιο αγώνα για το μωρό της, σίγουρα θα τα καταφέρει! Από πείρα σου λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις και τα δύο παιδιά συνεχώς ικανοποιημένα. Κάποια στιγμή θα κλάψουνε, δεν θα προλάβεις, θα πρέπει να ταλαιπωρήσεις ίσως το μικρότερο και να το κουβαλάς για ψώνια ή για να πας κάπου το μεγάλο και να καθυστερήσεις να το θηλάσεις ενώ πεινάει (εγώ συνέχεια διέκοπτα τα γεύματα της μικρής μου για να πάω και να πάρω τα άλλα μου παιδιά απ' το σχολείο και τα φροντιστήρια, εννοείται ότι έκλαιγε, όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καλύτερο με τις δεδομένες συνθήκες). Μην κατηγορείς τον εαυτό σου για πράγματα για τα οποία δεν έχεις τον έλεγχο και να έχεις στο μυαλό σου ότι το παιδί σου θα είναι καλύτερα ψυχολογικά όταν ξέρει ότι είσαι διαθέσιμη γι' αυτό όσο περισσότερο μπορείς, παρά όταν θα έχει διαθέσιμη όλη τη μέρα μία πιπίλα!

Ελπίζω να σε βοηθήσει το σλινγκ!

Γράφε ότι σε απασχολεί, δεν κουράζεις κανέναν!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ακριβώς τα ίδια πέρασα κ εγώ. Το δεύτερό μου μωράκι δεν πήρε ποτέ πιπίλα (ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΟΛΕΣ :P). Μόνο με το στήθος μου ηρεμούσε κ κοιμόταν. Για έξι μήνες δεν πήγα ΠΟΥΘΕΝΑ χωρίς το μωρό. Στο κομμωτήριο, μαζί. Στο γυναικολόγο, μαζί. Παντού μαζί! Το μόνο που μπορείς να κάνεις, αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις, είναι υπομονή. Τα πράγματα βελτιώθηκαν ελαφρώς όταν μπήκαν οι στερεές τροφές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόταν στο στόμα του οτιδήποτε πλαστικό (πιπίλα, θηλή από μπουκάλι, παιδικό ποτηράκι - τίποτα) να φανταστείς, για αρκετό διάστημα νερό δεχόταν μόνο με ... κουταλάκι :shock:

Να σε προετοιμάσω ότι μπορεί να βρεις δυσκολία κ στο να μάθει να πίνει γάλα από το μπουκάλι. Εμείς (εγώ με τον άντρα μου) για δύο σχεδόν μήνες του δίναμε με σύριγγα...... :roll: Αρχικά, αναγούλιαζε το ξένο γάλα, μετά (από ένα μήνα) το συνήθισε, αλλά μόνο από τη σύριγγα, κ ένα μήνα σχεδόν αργότερα άρχισε να πίνει από το μπουκάλι, κανονικά.

Τότε, γκρίνιαζα ότι κουραζόμουν. Τώρα, στενοχωριέμαι που ξέχασε το στήθος μου κ μερικές φορές μου έρχεται να βάλω τα κλάματα :(

Koρίτσια, δεν υπάρχει λόγος ένα μωρό άνω των έξι μηνών όπως λες, αλλά και μικρότερο που θηλάζει να μάθει να πίνει οτιδήποτε από μπουκάλι! Το γάλα ή και το νερό, μπορεί να το πιει από κουταλάκι, όπως έπινε το νερό, ή από ποτήρι με καλαμάκι (αν βουτήξεις το καλαμάκι μέσα στο υγρό και μετά κλείσεις το άνω άκρο με το δάχτυλό σου και το βγάλεις έξω δεν χύνεται. Μετά το βάζεις στο στόμα του μωρού και αφήνεις το δάχτυλο, οπότε χύνεται στο στόμα του. Έτσι δεν πνίγεται και αρχίζει σιγά σιγά να μαθαίνει τι πρέπει να κάνει για να πιει με καλαμάκι). Ακόμα και από ποτήρι κανονικό μπορεί να πιει αν δεν θέλει το εκπαιδευτικό. Δεν είναι απαραίτητο το μπιμπερό, ούτε υπάρχει λόγος να το μάθει ένα μωρό 6 μηνών και μετά να παιδευτείς πάλι για να το κόψει!

Μπουρμπουλίθρα, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου, να προσπαθείς να μην αγχώνεσαι, να είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου και για το ότι κάνεις το καλύτερο δυνατόν γι' αυτά και να βάζεις μικρούς στόχους, μέρα με τη μέρα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα!

Valia μου, θήλασες το μωράκι σου όσο αισθανόσουν καλά με αυτό και ανάλογα με τις γνώσεις σου, τις επιθυμίες σου και τις συνθήκες της εποχής εκείνης! Δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι για τίποτα, το μωράκι σου τώρα είναι σε μία καινούρια φάση, στην οποία εξακολουθείς να του προσφέρεις ότι καλύτερο μπορείς. Να τη ζήσεις και να την ευχαριστηθείς όπως είναι, χωρίς να κάνεις άσχημες σκέψεις σχετικά με τις αποφάσεις σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Όχι, δεν παραπονιέμαι, αντίθετα, νιώθω περήφανη που θήλασα το μωράκι μου 11 μήνες (ειδικά αφού στο πρώτο μου μωράκι δεν τα κατάφερα), απλώς, είναι τώρα κάνας μήνας που έχει σταματήσει το θηλασμό, κ άρχισε κιόλας να μου λείπει!!!

sofuka καλησπερα.

εβλεπα τωρα αυτα που συμβουλευες τις προηγουμενες κοπελες και θα ηθελα την γνωμη σου .

η μικρουλα μας ειναι 12 μηνων και την νυχτα συμπεριφερεται σαν νεογεννητο. απο την πρωτη στιγμη ξυπνουσε το βραδυ καθε 2 ωρες και ακομη και σημερα ξυπναει το ιδιο. δεν εχει αλλαξει ο υπνος της στο ελαχιστο. ηδη το ενα στηθος εχει αποθηλασει εδω και πολυ καιρο και ειμαστε με το ενα .

για να ειμαι ειλικρινης εχω κουραστει παρα πολυ. μα παρα πολυ. γυρισα και στην δουλεια τις τελευταιες μερες και τωρα η νυχτα μου φαινεται μαρτυριο. βεβαια, την εχω διπλα μου απο 7 μηνων και θηλαζω ξαπλωτη για ξεκουραση, αλλα πιστεψε με θελω να μπορεσει να κοιμηθει 3, 4, 5 ωρες εν συνεχεια.

αληθεια, γιατι δεν μπορει να το κανει αυτο? αποκλειεται να ειναι θεμα πεινας. πρεπει να ειναι φοβερη εξαρτηση, πιπιλα, δεν ξερω τι. δεν με πειραζει να θηλαζω ακομα και οσο παει. με ενοχλει πλεον ο υπνος σοβαρα. δεν ξερω τι να κανω, διαβασα ολες τις συζητησεις για νυχτερινο αποθηλασμο, διαβασα, διαβασα,διαβασα.νιωθω πως δεν μπορω να εφαρμοσω τιποτα απο ολα αυτα.

δινω και λιγο μπιμπερο με φρεσκο γαλα παιδικο, τωρα πια, μπας και συνηθισει, αλλα πινει μονο το πρωι 100 γρ. και τελος.

φιλια , περιμενω αποψεις.

LfwCp3.png

Valia, θα ασχολείσαι τώρα σιγά σιγά με άλλο τρόπο με το μωρό σου, με τραγουδάκια με δραστηριότητες που θα κάνετε μαζί. Το μωρό σου μεγαλώνει και πάντα θα είσαι δίπλα του, με διαφορετικό τρόπο :)

Lilia1, δεν έχω κάποια συμβουλή να σου δώσω, και η δικιά μου πάνω κάτω το ίδιο στυλ με τη δικιά σου έχει. Την ημέρα είναι πολύ συχνά στο στήθος, ούτε ξέρω κάθε πότε και τη νύχτα όταν έχει δόντια ή κάτι άλλο κάθε 1-2 ώρες με γκρίνια και τις καλές μέρες κοιμάται από τις 10 περίπου μέχρι τις 3-4 τα ξημερώματα και από τότε μέχρι τις 7 που σηκωνόμαστε πρέπει να πιπιλάει συνέχεια. Σίγουρα δεν τρώει εκείνη την ώρα, όμως αν της βγάλω το στήθος ξυπνάει και γκρινιάζει και αναστατώνεται φοβερά, οπότε την αφήνω να κάνει ότι θέλει.

Το μόνο που μπορώ να σου πω από την πείρα μου (δούλευα όταν ήμουνα έγκυος στον τρίτο και ο δεύτερος συνέχιζε να ξυπνά 2 και 3 φορές κάθε βράδυ) είναι ότι θα συνηθίσεις με τη δουλειά και δεν θα σου φαίνεται τόσο δύσκολο, όλα θέλουν το χρόνο τους. Εγώ στον 2ο που σου είπα πριν, που τον θήλαζα μέχρι 9 μηνών και ξύπναγε κάθε 1-2 ώρες τη νύχτα, πίστευα πως έφταιγε ο θηλασμός και τον σταμάτησα. Όμως το παιδί συνέχισε να ξυπνά μέχρι 4 ετών. Αντίθετα ο πρώτος μου άρχισε να κοιμάται όλη τη νύχτα από 6 μηνών. Δεν έχει σχέση με το θηλασμό, είναι στο παιδί.

Ο τρίτος μου κι αυτός ξυπνούσε μέχρι 4 ετών και αυτός θήλασε μέχρι 7 μηνών. Μετά έτρωγε το βράδυ πριν κοιμηθεί κανονικό φαγητό και έπινε 2 μπιμπερό μεγάλα των 300ml, άλλο ένα ξαπλωμένος στο κρεβάτι του πριν κοιμηθεί και πάλι ξύπναγε για γάλα!:shock::lol: :lol:

Αφού μπορείς και κοιμάσαι θηλάζοντας πάλι καλά. Κι εγώ το ίδιο κάνω. Ξέρω πως θα έχω πρόβλημα όταν γυρίσω στη δουλειά γιατί θα αγχωθεί η μικρή μου και θα κολλήσει ακόμα περισσότερο επάνω μου, όμως ξέρω επίσης ότι θα συνηθίσω στους καινούριους ρυθμούς, το ίδιο και το παιδί σιγά σιγά. Να ξέρεις ότι πολλές φορές αυτά τα πολύ κολλημένα με τη μαμά μωρά ξαφνικά γίνονται εντελώς ανεξάρτητα και αυτόνομα! Αυτό συνέβη με τον 2ο γιο μου που ανέφερα και πιο πάνω! Είναι σαν να παίρνουν ότι έχουν ανάγκη και μετά μπορούν να κάνουν μόνα τους το επόμενο βήμα! Υπομονή κορίτσια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

σοφουκα μου καλημερα και παλι. σε ευχαριστω που ανταποκριθηκες αμεσως στους προβληματισμους μου.

ισως να ειναι τελικα ετσι οπως τα λες, δηλαδη να μη φτααιει ο θηλασμος, αλλα η ιδιοσυγκρασια του παιδιου να ειναι αυτη.

επειδη ομως εχω βαλει μπρος για 2 μωρακι(για να δουμε ), αν τελικα μεινω εγκυος, πως θα καταφερω να σταματησω να θηλαζω, ετσι οπως ειναι εξαρτημενη η μικρουλα μου?

δεδομενου οτι πρεπει να σταματησω, αφου εχω ιστορικο συσπασεων και στην προηγουμενη εγκυμοσυνη ημουν απο τον 5 μηνα με πρεπαρ και ψιλοξαπλα.

φιλια πολλα!!

LfwCp3.png

Λίλια, σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να επιτύχεις τη δεύτερη εγκυμοσύνη και μάλιστα να μην ταλαιπωρηθείς τόσο όσο στην πρώτη! Δεν ξέρω την ηλικία σου ή αν υπάρχει άλλος λόγος που να σε κάνει να θέλεις να κάνεις δεύτερο παιδί τόσο γρήγορα (Ο ΠΟΥ συστήνει τα 3 χρόνια ως καλύτερη διαφορά μεταξύ των γεννήσεων -εγώ προσωπικά δεν το ακολούθησα, αλλά παραδέχομαι ότι είναι πιο εύκολα τα πράγματα από πολλές απόψεις έτσι).

Το μωρό δεν είναι εξαρτημένο, αυτό που κάνει είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για την ηλικία του. Τώρα αν όλα πάνε όπως τα προγραμματίζεις και χρειαστεί να κόψεις τον θηλασμό, υπάρχουν εδώ πολλές κοπέλες που θα σε καθοδηγήσουν σχετικά, έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το θέμα. Μέχρι όμως να μείνεις έγκυος, προέχουν οι ανάγκες του μωρού που ήδη υπάρχει (έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ). :)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...