Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγώ με το πλαστικό δεν τα πάμε καλά... η σχέση μας περνάει κρίση!!! Βλέπω και τα μπουκαλάκια της Medela και κάτι παθαίνω. Yποτίθεται πως είναι από ειδικό πλαστικό, κατάλληλο γι' αυτή τη χρήση... αλλά η δική μου εμμονή παραμένει! Για να πω την αλήθεια στο θήλαστρο βιδώνω τελευταία μικρά γυάλινα μπουκαλάκια της NUK!

Να δω τι θα κάνω με το ποτηράκι της μικρής!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Και τα Avent εξ' όσων γνωρίζω δεν έχουν BPA. Κι εγώ όμως δεν θα τολμούσα να βάλω ζεστό γάλα σε πλαστικό, γιατί όσο καλά κι αν είναι, πάλι χημική σύσταση έχουνε. Όταν χρησιμοποιούσα το θήλαστρο, μετέφερα το γάλα αμέσως σε γυάλινο μπουκάλι. Ευτυχώς ο γιός μετα τους 5-6 μήνες δεν ήθελε να πάρει μπουκάλι, οπότε τώρα παίρνει το γάλα του με τον πιο φυσικό τρόπο που υπάρχει :)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Και τα Avent εξ' όσων γνωρίζω δεν έχουν BPA. Κι εγώ όμως δεν θα τολμούσα να βάλω ζεστό γάλα σε πλαστικό, γιατί όσο καλά κι αν είναι, πάλι χημική σύσταση έχουνε. Όταν χρησιμοποιούσα το θήλαστρο, μετέφερα το γάλα αμέσως σε γυάλινο μπουκάλι. Ευτυχώς ο γιός μετα τους 5-6 μήνες δεν ήθελε να πάρει μπουκάλι, οπότε τώρα παίρνει το γάλα του με τον πιο φυσικό τρόπο που υπάρχει :)

Πάλι καλά που έβγαλε και τέτοια η Avent, γιατί μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι αφού συμμορφώνονται στους κανονισμούς για τα "ελάχιστα επιτρεπόμενα όρια", είναι εντάξει. Πάντως, αν δεν το γράφουν σαφώς και κατηγορηματικώς στη συσκευασία, δεν πιστεύω καμιά εταιρεία.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Πάλι καλά που έβγαλε και τέτοια η Avent, γιατί μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι αφού συμμορφώνονται στους κανονισμούς για τα "ελάχιστα επιτρεπόμενα όρια", είναι εντάξει. Πάντως, αν δεν το γράφουν σαφώς και κατηγορηματικώς στη συσκευασία, δεν πιστεύω καμιά εταιρεία.

Από το BPA-free section της αμερικάνικης Amazon το είχα δει μια φορά:

http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw_5_8?url=search-alias%3Daps&field-keywords=bpa+free+baby+bottles&sprefix=bpa+free

Πάντως είχε και το Mothering μια φορά άρθρο για τα πλαστικά, θα το κοιτάξω αν βρω το τεύχος και θα σας πω αν αναφέρεται και η Avent, αν και είναι αγγλική μάρκα και ίσως να μην την έχουν.

Και πάλι, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε καθόλου πλαστικά για οτιδήποτε ζεστό.

κοριτσια εγω χρησιμοποιω πλαστικο αλλα το polycarbonate .ειναι πιο καλο υλικο απο οτι ξερω.τα μπουκαλια της κικο εχω.σε γυλινι πινει ακομα το νερακι κι εχω παρει κ εκπειδευτικο για να πινει μονη της.

2. Και υπάρχουνε και τα Sigg bottles τα οποία βρίσκεις κι εδώ στο Cookshop.

http://www.sigg.com/en/

Όμως είναι ίσως κατάλληλα για λίγο μεγαλύτερα παιδιά λόγω του στομίου. Παίρνω πάντα στο μάθημα ένα μεγάλο κόκκινο, είμαι σίγουρη ότι σχολιάζεται από τους φοιτητές μου :)

Τέτοιο έχουμε τώρα!

μήπως ξέρεις αν μπορώ να παραγγείλω το καπάκι, έσπασε το πλαστικό κάλυμμα και ο γιος μου στεναχωρέθηκε.

Τέτοιο έχουμε τώρα!

μήπως ξέρεις αν μπορώ να παραγγείλω το καπάκι, έσπασε το πλαστικό κάλυμμα και ο γιος μου στεναχωρέθηκε.

Δεν γνωρίζω αν μπορείς να το παραγγείλεις από την Ελλάδα, αλλά μπορείς να το πάρεις απ' εδώ:

http://www.sigg-aluminium.co.uk/tops--accessories-18-c.asp

Εγώ απ' εδώ πήρα τα δικά μας, γιατί έχουνε μεγαλύτερη ποικιλία και η τιμή (μαζί με τα μεταφορικά) έρχεται η ίδια με του Cookshop.

Πάντως, δέστε και την εναλλακτική προσέγγιση για τα μπουκάλια:

http://tipslimited.com/cupfeeding.htm

Εγώ του πήρα ένα open cup, αλλά δεν το χρησιμοποιήσαμε ακόμη για να σας πω εντυπώσεις!

Διαφημίσεις

Δέστε κι εδώ για την Avent και το BPA:

http://www.consumer.philips.com/consumer/en/us/consumer/cc/_categoryid_MCC_BOTTLE_FEEDING_CA_US_CONSUMER/#/consumer/en/us/consumer/cc/_categoryid_MCC_BOTTLE_FEEDING_CA_US_CONSUMER/

Προφανώς δεν είναι όλα τα προϊόντα τους BPA free, πρέπει να είμαστε προσεκτικές. Είχα πάρει πάντως το μπλε sippy cup για αρχή πριν πάρω τo Klean Kanteen (Το Sigg πιστεύω είναι για μεγαλύτερα παιδιά, μόλις πρόσφατα κατάφερε να το χρησιμοποιεί ο γιος μου που είναι σχεδόν 19 μηνών).

Σύμφωνα με την Avent τα polycarbonate περιέχουν PBA. Εκείνα που δεν περιέχουνε είναι τα polyethersulfone (PES) και τα Polypropylene (PP).

http://www.consumer.philips.com/consumer/en/us/consumer/cc/_categoryid_MCC_BOTTLE_FEEDING_CA_US_CONSUMER/#/consumer/en/us/consumer/cc/_categoryid_MCC_BOTTLE_FEEDING_CA_US_CONSUMER/

Σύμφωνα με την Avent τα polycarbonate περιέχουν PBA. Εκείνα που δεν περιέχουνε είναι τα polyethersulfone (PES) και τα Polypropylene (PP).

και το pba ειναι κακο?εγω εχω αυτα της κικο.

H BPA συνδέεται με την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη και ηπατικών παθήσεων

Πεμπτη, 29 Ιανουαριος 2009 14:33

Μια επικίνδυνη χημική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή προϊόντων από πλαστικό ενδέχεται

να παραμένει στον οργανισμό για μεγαλύτερο διάστημα απ΄ό,τι θεωρείτο μέχρι τώρα και ο ανθρώπινος οργανισμός

να την απορροφά από άλλες πηγές πλην των τροφίμων, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να

πραγματοποιήσει περαιτέρω έρευνα για την ασφάλεια της ουσίας Βisphenol A (BPA),αλλά δεν ανέφερε

κάποιο σχέδιο για τον έλεγχο της συγκεκριμένης ουσίας, η οποία βρίσκεται σε παιδικά μπιμπερό

και άλλα προϊόντα.

Ο δρ Ρίτσαρντ Στάλχατ του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ και οι συνεργάτες του μελέτησαν τα επίπεδα της

ουσίας αυτής στα ούρα 1.469 αμερικανών ενηλίκων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε κυβερνητική

έρευνα. Μέχρι τώρα θεωρείτο ότι η BPA αποβάλλεται τελείως και γρήγορα από τον οργανισμό με την

ούρηση, αλλά η μελέτη αυτή δείχνει ότι ακόμη κι εκείνοι που ήταν εντελώς νηστικοί για μια

ολόκληρη μέρα είχαν σημαντικά επίπεδα της ουσίας αυτής στον οργανισμό τους.

Η BPA χρησιμοποιείται σε πολλές συσκευασίες τροφίμων και αναψυκτικών και σε κάποιες ιατρικές συσκευές

και "αντιγράφει" τη λειτουργία των οιστρογόνων- μιας ορμόνης- στον οργανισμό. Ο άνθρωπος την

καταναλώνει όταν, μέσω του πλαστικού περνάει σε βρεφικό γάλα, νερό ή σε συσκευασμένα τρόφιμα.

Βρετανική έρευνα του 2008 έδειξε ότι υψηλά επίπεδα της ουσίας αυτής στον οργανισμό συνδέονται

με την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη και ηπατικών παθήσεων.

http://www.medvoi365.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1203:h-bpa----------&catid=40:2008-09-21-09-10-54&Itemid=59

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A

Καλημερα.

Ειναι τωρα 3 μερες που δεν τις εχω δωσει καθολου συμπληρωμα.

Την θηλαζω καθε 2 1/2 ωρες (την ξυπναω και το βραδυ) και καταλαβαινω οτι πινει γαλα, αλλες φορες με μεγαλη ορεξη ακουγοντας το "γκλουκ! γκλουκ!" και αλλες με λιγοτερη.

Της δινω μονο φυσικο χαμομηλι με το μπιμπερο 2 φορες την ημερα, γυρω στα 20ml.

Βρεχει πανες κανονικα αλλα δεν λερωνει. Μονο εχθες λερωσε μια φορα αλλα και παλι πολυ λιγο. Εχει ομως παρα πολλα αερια και την βλεπω συνεχεια να ζοριζεται.

Διαβασα καπου οτι τα μωρα που θηλαζουν μπορει να κανουν και 3 μερες να κανουν κακα τους γιατι αφομειωνουν σχεδον τελειως το μητρικο γαλα και δεν αποβαλλουν τιποτα απο αυτο. Ξερουμε αν ισχυει αυτο?

Επισης την χτυπαω να ρευτει για πολυ περισσοτερη ωρα απ΄ οτι πριν. Μπορει να την κραταω και μιση ωρα.

Τελος εχθες μπηκα να κανω ενα ντουζ και με το που γδηθηκα το στηθος μου αρχισε να τρεχει γαλα σαν να ειχαν ανοιξει κανουλες! οχι απλα σταγονες, ετρεχε γαλα στο σωμα μου. Τι μπορει να συμβαινει?

Καλημερα.

Ειναι τωρα 3 μερες που δεν τις εχω δωσει καθολου συμπληρωμα.

Την θηλαζω καθε 2 1/2 ωρες (την ξυπναω και το βραδυ) και καταλαβαινω οτι πινει γαλα, αλλες φορες με μεγαλη ορεξη ακουγοντας το "γκλουκ! γκλουκ!" και αλλες με λιγοτερη.

Της δινω μονο φυσικο χαμομηλι με το μπιμπερο 2 φορες την ημερα, γυρω στα 20ml.

:D Μπράβο Christine1!

To χαμομήλι δεν χρειάζεται, για ποιο λόγο της το δίνεις; Δεν βοηθάει ούτε στους κολικούς ούτε στα αέρια, ίσα ίσα, μπορεί με το τάισμα με το μπιμπερό να επιδεινωθούν. Εκτός αυτού, θα μπορούσες αυτά τα 20 ml να τα δίνεις με μητρικό γάλα με θηλασμό, αφού ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί πλήρως η γαλουχία είναι επικίνδυνο να χάνει το μωρό γεύματα με γάλα από το χαμομήλι.

Βρεχει πανες κανονικα αλλα δεν λερωνει. Μονο εχθες λερωσε μια φορα αλλα και παλι πολυ λιγο. Εχει ομως παρα πολλα αερια και την βλεπω συνεχεια να ζοριζεται.

Διαβασα καπου οτι τα μωρα που θηλαζουν μπορει να κανουν και 3 μερες να κανουν κακα τους γιατι αφομειωνουν σχεδον τελειως το μητρικο γαλα και δεν αποβαλλουν τιποτα απο αυτο. Ξερουμε αν ισχυει αυτο?

Αυτό ισχύει για μωρά μεγαλύτερα των 6 εβδομάδων. Νομίζω το δικό σου είναι τώρα 4; Κανονικά θα έπρεπε να λερώνει περισσότερες πάνες :? Πώς είναι η συμπεριφορά της; είναι ζωηρή; Θηλάζει για κάποια ώρα και μετά κοιμάται; ή γκρινιάζει;

Επισης την χτυπαω να ρευτει για πολυ περισσοτερη ωρα απ΄ οτι πριν. Μπορει να την κραταω και μιση ωρα.

Αν δεν ρευτεί σε 15 λεπτά περίπου, δεν χρειάζεται να επιμένεις, ίσως να μη χρειάζεται ρέψιμο, τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά καταπίνουν συνήθως λιγότερο αέρα και δεν θέλουν τόσο ρέψιμο.

Τελος εχθες μπηκα να κανω ενα ντουζ και με το που γδηθηκα το στηθος μου αρχισε να τρεχει γαλα σαν να ειχαν ανοιξει κανουλες! οχι απλα σταγονες, ετρεχε γαλα στο σωμα μου. Τι μπορει να συμβαινει?

Είναι φυσιολογικό! Το γάλα σου έχει αυξηθεί, αλλά δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα η παραγωγή και μπορεί να παράγεται πολύ γάλα σε άσχετες ώρες ή από ερεθίσματα όπως το ζεστό νερό κλπ. (εμένα πχ, τρέχει γάλα ακόμα και αν σκεφτώ το μωρό μου, ειδικά τον πρώτο καιρό)

Γράψε μας πόσο είναι η κόρη σου για να δούμε το θέμα με τις πάνες. Την έχεις ζυγίσει καθόλου αυτό το διάστημα;

Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

:D Μπράβο Christine1!

To χαμομήλι δεν χρειάζεται, για ποιο λόγο της το δίνεις; Δεν βοηθάει ούτε στους κολικούς ούτε στα αέρια, ίσα ίσα, μπορεί με το τάισμα με το μπιμπερό να επιδεινωθούν. Εκτός αυτού, θα μπορούσες αυτά τα 20 ml να τα δίνεις με μητρικό γάλα με θηλασμό, αφού ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί πλήρως η γαλουχία είναι επικίνδυνο να χάνει το μωρό γεύματα με γάλα από το χαμομήλι.

Νομιζω οτι θα την βοηθησει να κανει κακα της. Δεν παραλειπω γευματα, το χαμομηλι της το δινω ενδιαμεσα.

Σχετικα με τα γευματα μπορει να τρωει και παραπανω αφου μερικες φορες την εχω και 1 ωρα στο στηθος.

Αυτό ισχύει για μωρά μεγαλύτερα των 6 εβδομάδων. Νομίζω το δικό σου είναι τώρα 4; Κανονικά θα έπρεπε να λερώνει περισσότερες πάνες :? Πώς είναι η συμπεριφορά της; είναι ζωηρή; Θηλάζει για κάποια ώρα και μετά κοιμάται; ή γκρινιάζει;

Συνηθως θηλαζει καποια ωρα και την περνει ο υπνος στο στηθος. Την βγαζω, την χτυπαω να ρευτει και συνεχιζει να κοιμαται. Γενικα ειναι λιγη ωρα ξυπνια την μερα χωρις να κλαιει για αλλαγμα ή για ταισμα.

Αν δεν ρευτεί σε 15 λεπτά περίπου, δεν χρειάζεται να επιμένεις, ίσως να μη χρειάζεται ρέψιμο, τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά καταπίνουν συνήθως λιγότερο αέρα και δεν θέλουν τόσο ρέψιμο.

οκ

Είναι φυσιολογικό! Το γάλα σου έχει αυξηθεί, αλλά δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα η παραγωγή και μπορεί να παράγεται πολύ γάλα σε άσχετες ώρες ή από ερεθίσματα όπως το ζεστό νερό κλπ. (εμένα πχ, τρέχει γάλα ακόμα και αν σκεφτώ το μωρό μου, ειδικά τον πρώτο καιρό)

Ωραια γιατι εχθες μου φανηκε πολυ περιεργο και μαλιστα σκεφθομουν οτι αν βγαζω τοσο γαλα και στο θηλασμα θα πρεπει να γινει 10 κιλα η μπεμπα!!! χεχεχε!!!

Γράψε μας πόσο είναι η κόρη σου για να δούμε το θέμα με τις πάνες. Την έχεις ζυγίσει καθόλου αυτό το διάστημα;

Καλή συνέχεια!

Πριν απο 3 ημερες ηταν 3660γρ. Δεν την ζυγιζω καθε μερα.

Christine1, την ηλικία της εννοούσα όταν έγραψα πόσο είναι, για να δούμε αν είναι φυσιολογικό να μη λερώνει πάνες. Αν είναι πάνω από 6 εβδομάδων είναι φυσιολογικό, αν είναι μικρότερη όχι, συγνώμη, δεν το έγραψα και πολύ ξεκάθαρα :oops:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Christine1, την ηλικία της εννοούσα όταν έγραψα πόσο είναι, για να δούμε αν είναι φυσιολογικό να μη λερώνει πάνες. Αν είναι πάνω από 6 εβδομάδων είναι φυσιολογικό, αν είναι μικρότερη όχι, συγνώμη, δεν το έγραψα και πολύ ξεκάθαρα :oops:

Ημερομηνια γεννησης 13/02/09.

Καλησπερα κι απο μένα...

δεν είμαι ειδική στον θηλασμό, ακόμα το παλεύουμε. Αυτο που εχω καταλαβει όμως είναι ότι πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα ριζώσεις στη θέση θηλασμού. Εγώ πήρα μια μεγάλη μαξιλάρα για να μην χρειάζομαι και τα 2 χέρια, κάθομαι στο κρεβάτι ωστε τα πόδια να είναι ψηλά, έχω και ένα βιβλίο δίπλα καιτην αφήνω και θηλάζει όσο θέλει... Δεν ξέρω αν θα σε βοηθησει, αλλά διαβάζω το "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" της Αννας Πατσούρου... Το ξεκίνησα πρόσφατα και μου φαίνεται ενδιαφέρον.

Καλή επιτυχία

Σε ευχαριστω.

Η αληθεια ειναι οτι το κορμι μου κουραζεται αλλα το εχω βαλει πεισμα να το παλεψω. Το μονο που με νοιαζει ειναι να θρεφεται η μπεμπα και να παιρνει βαρος μιας και πλεον δεν της δινω συμπληρωμα, πραγμα που θα το δουμε σε λιγες μερες.

υ.γ: μπορει να ακουγεται αστειο αλλα σημερα καναμε κακακια μετα απο 3 μερες! εννοειται οτι χορευα απο την χαρα μου.

Παντως είναι πολύ σημαντικό να βρεις μια ξεκούραστη στάση. Αλλιώς το μωρό σου καταλαβαίνει την ένταση και δε θηλάζει καλά. Ασε που απο οτι διαβασα οι ορμόνες χαλαρωνουν το κορμί σου με αποτελεσμα να αλλάζει εστω και λιγο η θεση και παλι να μη θηλαζει σωστα και να πονανε οι θηλες η να καταπινει αερα το μικρο...

Αυτο το λαθος σιγουρα το κανω κι εγω, το δουλευω ομως.

Ισως το καλυτερο δωρο για σενα θα ηταν μια μαξιλαρα θηλασμου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...