Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

Επαναγαλακτισμό ακούω και ενθουσιάζομαι. Το μωρό μου είναι σχεδόν 3 μηνών και πίνει αποκλεισικά ξένο. Σε όλη τη διαδικασία θηλασμού τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Το γάλα στην αρχή ελάχιστο και το παιδί να ουρλιάζει από την πείνα. Εγώ όμως επειδή ήθελα αποκλειστικό θηλασμό την άφηνα να ταλαιπωρείται σ΄ένα στήθος χωρίς γάλα κα ιτο παιδί να κλαίει γοερά. Έχω μετανιώσει που άφηνα το πρώτο 15νθήμερο της ζωής του το παιδί να πεινάει και έτσι ξεκίνησα να δίνω ξένο.Λίγο στην αρχή ίσα ίσα να χορταίνει και κυρίως θηλασμό. Πεινούσε όμως πολύ δεν κάλυπτα τις ανάγκες της με το θηλασμό. Σημειωτέον ότι το γάλα μου δεν ήταν πιχτό αλλά πολύ αραιό. Το καταλάβαινα από το χρώμα του λευκό και σχεδόν διαφανές. Έτσι λοιπόν ενώ και ο γυναικολόγος μου με ενθάρρυνε λέγοντάς μου ότι έχω γάλα και να το προσπαθω κάπου απογοητέυτηκα. Έτσι σήμερα πια το παιδί πίνει αποκλειστικά ξένο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και καμιά φορά κακίζω τον εαυτό μου. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να ξαναρχίσω το θηλασμό θα το έκανα με μεγάλη χαρα. Υπόψη ότι ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το στήθος μου. Δεν ήταν ποτε΄πρησμένο και τώρα έχω ελαχιστο γάλα αλλα δε με πονάει καθόλου παρ΄όλοπου δεν το βγάζω με κανένα τρόπο και το στήθος μου είναι μαλακό.Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό πήγε λάθος στην όλη κατάσταση

Διαφημίσεις

αλλά μάλλον σου δώσαν αυτό:

17070.jpg

εχεις δικιο αυτο μου δωσανε.... :( δεν διαβασα ακομα τι προτεινει η εταιρεια.. αλλα για να το λες σιγουρα θα ξερεις.

κριμα και το εχω αγορασει...

αλλά μάλλον σου δώσαν αυτό:

17070.jpg

εχεις δικιο αυτο μου δωσανε.... :( δεν διαβασα ακομα τι προτεινει η εταιρεια.. αλλα για να το λες σιγουρα θα ξερεις.

κριμα και το εχω αγορασει...

Η a m e d a είναι μια πολύ καλή εταιρεία στο εξωτερικό και πριν η m e d e l a βγάλει τα θήλαστρα δύο φάσεων, θα μπορούσα να πω ότι ήταν σχεδόν εξίσου καλή στα προϊόντα της. Τα προϊόντα της εταιρείας εξακολουθούν να είναι καλά, το νοσοκομειακό θήλαστρο που έχει μόνο στη διπλή φάση υστερεί σε σχέση με το lactina (χάνει λίγη υποπίεση...). Όμως στην Ελλάδα έπεσε σε μη επαγγελματίες που δεν σέβονται ούτε τις προδιαγραφές τις εταιρείας ούτε τις τιμές που έχουν καθιερωθεί στην αγορά παγκοσμίως. Νομίζω ότι είναι πολύ κρίμα τόσο για τις μαμάδες όσο και για την ίδια την εταιρεία.... :?

• 4 εβδομάδες μετά...

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο,

(εώς το χρονικό διαστημα που για εσάς ήταν ο στόχος)

είτε αυτό ήταν απο δική σας επιλογή

είτε εξαιτίας ελλειψης επαρκούς και εξειδικευμένης υποστήριξης απο ειδικούς ή

είτε εξαιτίας των περιστάσεων που έκαναν την συνέχιση δύσκολη εώς αδύνατη?

μεταφέρθηκαν δημοσιεύσεις οι οποίες σχολίαζαν τον σκοπό αυτής της ψηφοφορίας, εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3769

κρίναμε ότι θα είναι καλό αυτή η συζήτηση να συνεχιστεί σε ξεχωριστό τόπικ.

οποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στην ψηφοφορία και να παραθέσει εδώ εάν θέλει και τα συναισθήματά του στο θέμα που τίθεται στην πιο πάνω δημοσίευση.

απο την διαχείριση.

Διαφημίσεις

Δεν αισθανθηκα καμια τυψη για το θηλασμο....θηλασα οσο ειχα γαλα

οταν στερεψα τι θα εκανα θα το ζουλαγα να βγαλει κ αλλο????? :shock:

Τα παιδια μου μια χαρα μεγαλωσαν με το ξενο κ δοξα το Θεο ειναι πιο

υγιη απο αλλα που γνωριζω που τα θηλασαν απο 6 μηνες κ ανω...οποτε προς τι ολα αυτα????????????????????Ποια η διαφορα???????

Ολα ειναι σχετικα.....κατα τη γνωμη μου!!!!

Παντααααααααα καταααααααα την γνωμηηηηηηη μουυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστω!

οταν στερεψα τι θα εκανα θα το ζουλαγα να βγαλει κ αλλο????? :shock: !

:D:D:D:D Έτσι και γω ,όμως ακόμη και για τόσο, ήτανε πολύ όμορφο :D:D:D

695073klelk1ni2x.gif

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

οταν στερεψα τι θα εκανα θα το ζουλαγα να βγαλει κ αλλο?????

χαχαχαχαχαχ

καλα μιλαμε φιλεναδα γελασα πολυ με αυτη την ατακα.....

η αληθεια βεβαι ειναι οτι ...ναι αν το ζουλαγες (χαχαχαχαχαχ τι φοβερη λεξη σου γεμιζει το στομα) εβγαζες με το θυλαστρο θα ειχες γαλα.... γιατι ο θυλασμος στιριζετε στους νομους της προσφορας και της ζητησης , οπως επισης το υπαρχουν πολλη τροποι (μεσω διατροφη αφεψυματων κλα κλα) να αυξησεις την ποσότητα του μητρικου γαλατος ή ακομα και να γηνει επαναγαλακτισμος απο το (σχεδον )μηδεν ...αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχει επαρκη ενημερωση....ε και εδω που τα λεμε ειναι και στον ανθρωπο μην γελιομαστε....καθε προσωπικοτητα σωμα συναισθηματικος κοσμος διαφορετικοι

Εγω πχ ενω ειχα ολες τις προυποθεσεις να ΜΗΝ ΘΗΛΑΣΩ , θυλασα και μαλιστα για ενα μεγαλο και ικανοποιητικο χρονκο διαστημα....ακομα και η συμβουλος και μελη του οργανισμου μου ελεγαν οτι δεν το περημεναν και δεν το πιστευαν οτι θυλασα τοσο καιρο....

και νομιζω οτι οι ενοχες , σαν αισθημα και μονο δεν εχουν κανενα παραγωγικο-δημιουργηκο αποτελεσμα...σας θυμιζω μοναχα ενα αποσπασμα απο ενα αγαπημενο βιβλιο (ΙΟΚΑΣΤΗ για παρτυ σου....) (λες και ειμαι στα μπουζουκια και κανω αφιερωση χαχαχαχα)

"-τι κανεις εκει...ειπε στο μεθυστακαοταν τον βρηκε να καθετε σιωπηλος μπροστα σε μια σειρα σειρααπο αδεια μπουκαλι και με μια σειρα απο γεματα μπουκαλια....

-πινω, απαντησε ο μεθυστακας με υφος θλιβερο.

-γιατι πινεις? ρωτησε ο μικρος πριγκιπας.

-για να ξεχασω, απαντησε ο μεθυστακας.

-για να ξεχασεις τι? ρωτησε ο μικρος πριγκιπας.

-για να ξεχασω πως ντρπομαι, ομολογησε

-γιατι ντρεπεσε ρωτησε ο μικρος πριγκιπας.

-ντρεπομαι που πινω...

ο μικρος πριγκιπας εφυγε πολυ μπερδεμενος."τελικα ειναι πολυ περιεργοι οι μεγαλοι" "

αυτος λοιπον ειναι και ο κυκλος της ενοχης....δεν προσφερει ισα ισα....

(ακου ζουληξω μπραβο ρε ΝΤΙΝΑΤ...μου αρεσε πολυ αυτη η λεξη...)

Άρια άσχετο με το θέμα

-σόρι κιόλας-

αλλά πολύ ωραίο το απόσπασμά σου από

τον 'Μικρό Πρίγκηπα'.

Βασικά...όλες οι σελίδες του βιβλίου έχουν κάτι σημαντικό να μας θυμίσουν...

Πράγματα που ξεχνάμε και δεν πρέπει...

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

χαχαχαχαχαχ

η αληθεια βεβαι ειναι οτι ...ναι αν το ζουλαγες (χαχαχαχαχαχ τι φοβερη λεξη σου γεμιζει το στομα) εβγαζες με το θυλαστρο θα ειχες γαλα.... γιατι ο θυλασμος στιριζετε στους νομους της προσφορας και της ζητησης , οπως επισης το υπαρχουν πολλη τροποι (μεσω διατροφη αφεψυματων κλα κλα) να αυξησεις την ποσότητα του μητρικου γαλατος ή ακομα και να γηνει επαναγαλακτισμος απο το (σχεδον )μηδεν ...αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχει επαρκη ενημερωση....ε και εδω που τα λεμε ειναι και στον ανθρωπο μην γελιομαστε....καθε προσωπικοτητα σωμα συναισθηματικος κοσμος διαφορετικοι

Εγω πχ ενω ειχα ολες τις προυποθεσεις να ΜΗΝ ΘΗΛΑΣΩ , θυλασα και μαλιστα για ενα μεγαλο και ικανοποιητικο χρονκο διαστημα....ακομα και η συμβουλος και μελη του οργανισμου μου ελεγαν οτι δεν το περημεναν και δεν το πιστευαν οτι θυλασα τοσο καιρο....

και νομιζω οτι οι ενοχες , σαν αισθημα και μονο δεν εχουν κανενα παραγωγικο-δημιουργηκο αποτελεσμα...σας θυμιζω μοναχα ενα αποσπασμα απο ενα αγαπημενο βιβλιο (ΙΟΚΑΣΤΗ για παρτυ σου....) (λες και ειμαι στα μπουζουκια και κανω αφιερωση χαχαχαχα)

"-τι κανεις εκει...ειπε στο μεθυστακαοταν τον βρηκε να καθετε σιωπηλος μπροστα σε μια σειρα σειρααπο αδεια μπουκαλι και με μια σειρα απο γεματα μπουκαλια....

-ντρεπομαι που πινω...

ο μικρος πριγκιπας εφυγε πολυ μπερδεμενος."τελικα ειναι πολυ περιεργοι οι μεγαλοι" "

:D:D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

χαχαχαχαχαχ

-ντρεπομαι που πινω...

ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΑΡΙΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!εισαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!!!!!!

my baby was my reborn...

• 3 εβδομάδες μετά...

Θήλασα νομίζω αρκετά και δεν έχω καθόλου τύψεις. Το πόσο θα διαρκέσει ο θηλασμός είναι θέμα της κάθε μαμάς και καθόλου δεν χρειάζεται να νιώθει άσχημα με την όποια επιλογή της.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Τον γιο μου τον θήλασα 42 περίπου μέρες. Μετά το γάλα καπούτ΄.

Βέβαια απο την αρχή επαιρνε και συμπλήρωμα διοτι δεν ήταν αρκετό.

Η αλήθεια είναι ότι νιώθω τύψεις διοτι αισθάνομαι ότι κάτι δεν έκανα καλά και γι αυτό δεν έφτανε. Ο μικρός το είχε πολλές φορές και σαν πιπίλα με αποτέλεσμα να θηλάζω ώρα χωρίς να πίνει και να κουράζομαι πολύ.

• 2 months later...

Είχα ακούσει για την περίφημη σχέση ιδιαιτερότητας μεταξύ μάνας και παιδιού που δημιουργείται με τον θηλασμό. Ενημέρωση δεν είχα καθόλου ούτε από την κλινική και δεν ήξερα τι θα περάσω.Το μωρό έκλαιγε γιατί είχε μία τρομερή δερματίτιδα στην περιοχή της πάνας κι εγώ γιατί πονούσα τρομερά.Στις 40 μέρες έπινε ξένο γάλα κιεγώ ένιωθα ότι είχα χάσει κάτι που προσπαθούσα να το αναπληρώσω κοιτάζοντας το βαθειά στα μάτια την ώρα που το τάιζα. Δεν ήθελα να την ταίζει κανένας άλλος. Μεγάλωσε φυσικά μια χαρά όμως 'εβαλα σκοπό να μη την πατήσω και στ΄΄αλλα παιδιά. Ναι, ένιωσα άσχημα και νιώθω ακόμη όταν το σκέφτομαι όμως έγινε αιτία να θηλάσω συνειδητά και πολύ καιρό τ'άλλα μου παιδιά

[line_flow3_beg_minie_time_1191038400_text_3420e6f9effdebe5f220e3dfede1ed20e720e1eddcf3e120eceff52ec720ece9eaf1fcf4e5f1e720e5dfede1e9.gif

• 2 εβδομάδες μετά...

από την αρχή δεν ήθελα να θηλάσω

ενώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με την μεγάλη κοιλιά και τα χ προβλήματα της εγκυμοσύνης δεν είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου ότι θα θήλαζα

δεν έχω καθόλου τύψεις τα παιδάκια μου είναι μια χαρά

βέβαια ίσως και από ψυχολογικής πλευράς δεν είχα και γάλα

τα κράτησα μόνο για 1 εβδομάδα με το θήλαστρο και με ξένο γάλα

μια χαρά είναι και τα δύο και εγώ ξέρω πόσο γάλα έπιναν χωρίς πόνους και ήμουν μια ήρεμη μαμα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ + ΘΟΔΩΡΗΣ

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

οταν στερεψα τι θα εκανα θα το ζουλαγα να βγαλει κ αλλο????? :shock:

Πάντως εχω διαπιστωσει οτι το 99,999999999999999% του κοσμου πιστευει οτι το γαλα καποια στιγμη κοβεται.....ετσι απλα και χωρις λογο.

Εγω,προσωπικα, δεν μπορεσα να θηλασω αλλά επειδη αυτες τις βρωμοσκονες τις σιχαινομαι αποφασισα να βγαζω ολα τα γευματα του μωρου μου με θηλαστρο και τα καταφερα χαρη στο φορουμ.

Λοιπον, μου λεει μια γνωστη προχτες.

-Μα εχεις ακομη γαλα?

-Ναι τις λεω βεβαια,οσο ειχα και πριν.

-Μου λεει,σταζει γαλα το στηθος σου δηλαδη?

-Οχι της λεω καθολου,εχει σταματησει εδω και 3 μηνες περιπου να σταζει(δεν ειμαι σιγουρη ποτε ακριβως χρησιμοποιησα επιθεμα τελευταια φορα,παντως παει καιρος)

-Μα μου λεει,αφου δεν σταζει πως εχεις???

Ολες δηλαδη πιστευουν ,οτι, επειδη σταματαει το στηθος να σταζει γαλα και οσο και να το ζουλας :lol: δεν βγαζει,κοβεται το γαλα.

Δεν ειναι ομως ετσι,απλα οσο περναει ο καιρος,το γαλα σταματα να παραγεται απο τις ορμονες και παραγεται βασει της ζητησης.

Εγω πλεον το στηθος μου για να το νιωσω βαρυ πρεπει να περασουν 12-15 ωρες ενω παλια στις 4 ωρες εσκαγα.

Κι αν 4-5 μερες δεν αντλησω, θα σταματησει σιγα σιγα και στο τελος θα κοπει....

Κι αυτο το λεω με σιγουρια γιατι βγαζω με το θηλαστρο και βλεπω την ποσοτητα.Απλα τωρα πια για να αρχισει να σταζει γαλα περναν 3-5 λεπτα ενω παλια ετρεχε αμεσως.

Αν π.χ. θήλαζα κανονικα και το μωρο το εβαζα στο στηθος και γκρινιαζε(πραγμα που κανει και με το μπιμπερο)θα ελεγα,αφου δεν σταζει αρα δεν εχω γαλα,αρα κοπηκε, αρα βρωμοσκονη...

Γι αυτο κοριτσια,αφου την εχουμε την προσβαση στην γνωση ας την εκμεταλλευτουμε και ας μαθουμε λιγα πραγματα περισσοτερα απο αυτα που μας μεταφεραν οι μαμαδες μας... :wink:

Πάντως πραγματικά διαπιστώνω οτι θέλει πολύ θέληση για να θηλάσεις

και πείσμα και υπομονή και επιμονή και υποστήριξη και γνώση και ευνοικές συνθήκες

και υπομονή και πείσμα όταν δεν είναι ευνοικές οι συνθήκες...

Όσο ήμουν έγκυος διάβαζα διάβαζα ασταμάτητα για το θηλασμό,

από βιβλία από Intenet,ακόμη και εδώ στο φόρουμ διάβαζα όλα τα τόπικ

ακόμα κ τα πιο ιδιαίτερα που κάποια κοπέλα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και ζητούσε βοήθεια.

Ήμουν αποφασιμένη να ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό στην κλινική

ή μάλλον να ΑΠΑΙΤΗΣΩ να μου φέρνουν το μωρό μόλις κλαίει

και να συνεχίσω να θηλάζω στο σπίτι για πολύυυυυ καιρό,μα πάρα πολύ καιρό.

Ε πως γίνεται και στράβωσαν όλα από την αρχή δεν μπορώ να καταλάβω!

Στην κλινική δεν με άφηναν να θηλάζω γιατί έπαιρνα φάρμακα για την πίεση.

Ζητώ και μου φέρνουν θήλαστρο για να ξεκινήσει το ερέθισμα για τη γαλουχία.

Βλέπω το πρωτόγαλα,πολύτιμες σταγόνες να αδειάζει και να πετιέται και στεναχωρίεμαι.

Μου φέρνουν το μωρό και το κρατάω απλά αγκαλιά αφού δεν μπορώ να θηλάσω

και νιώθω σαν να μην έχω τι να το κάνω,σαν παράλυτη..

Την τρίτη μέρα το στήθος πετρώνει,πονάει,ανεβάζω πυρετό 39.4,προσπαθούμε με αντλήσεις,με μαλάξεις και ζεστές κομπρέσες να το μαλακώσουμε και με αντιπυρετικό και ντουζάκι να ρίξουμε τον πυρετό.

Στο σπίτι μου κάνει πληγή στη δεξιά θηλή,πόνος αφόρητος..θηλάζω από το αριστερό και αντλώ από το δεξί.

Εναλλάξ δηλαδή,μία θήλαστρο μία το μωρό στο στήθος όσο αντέχω τον πόνο.

Η πληγή σχεδόν επουλώνεται,βάζω το μωρό κανονικά στο στήθος και ξανανοίγει,πόνος πάλι.

Δίνω εγώ το γάλα από το δεξί στήθος με το μπιμπερό στο μωρό κι ας ξέρω οτι δεν κάνει,

γιατί σήμερα είμαι μόνη στο σπίτι και το μωρό πεινάει.

Με κοιτάει σαν να το πρόδωσα ή είναι ιδέα μου και βλέπώ από τις τύψεις μου οτι ναναι?

Εδώ και 3-4 μέρες που χρησιμοποιώ θήλαστρο και μπιμπερό (από το αριστερό στήθος τη θηλάζω κανονικά)

το μωρό γκρινιάζει συνέχεια..πάλι τύψεις εγώ..νομίζω οτι νιώθει πως δεν τη θέλω γι'αυτό δε τη βάζω κάθε φορά στο στήθος.

Οι ορμόνες μάλλον κάνουν πάρτυ κι εγώ σήμερα νιώθω εντελώς ανίκανη!

Μέχρι και πιπίλα δοκίμασα να της δώσω στην απελπισία μου σήμερα,

αλλά ευτυχώς την έφτυσε και δεν επέμεινα,δε θα ξαναδοκιμάσω.

Φοβάμαι τη σύγχυση θηλών,τη βάζω στο πληγωμένο στήθος.

Αυτή θηλάζει εγώ κλαίω ύστερα εκείνη γκρινιάζει κι εγώ νομίζω οτι ξέρει πως με πονάει γι'αυτό κλαίει.

Κακός σύμβουλος η απελπισία κι εγώ που είμαι τέρας ψυχραιμίας στη ζωή μου,

στο θέμα του θηλασμού χάνω τον έλεγχο κι απελπίζομαι και κάνω όλες τις λάθος κινήσεις..

Είχα διαβάσει τόσα πολλά,ήμουν τόσο πολύ προετοιμασμένη

που δεν μπορούσα να φανταστώ οτι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα

και σκάω που δεν στρώνουν για να θηλάζουμε χωρίς προβλήματα και στεναχώριες!

Έχω πάθει εμμονή με το θηλασμό,το ομολογώ

και μ'έχει πιάσει ένα πείσμα απίστευτο και θέλω να τα καταφέρουμε οτι να και να γίνει!

Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι δε θα θηλάζω το μωρό μου,δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση!

Πείτε μου οτι θα στρώσουν τα πράγματα

πείτε μου και πότε θα γίνει αυτό

γιατί δεν μορώ να ηρεμήσω τελικά και υπάρχουν στιγμές που δεν το ελέγχω

κι ίσως αυτό μου ανεβάζει και την πίεση..Ουφ!

Με συγχωρείτε,έγραψα πολλά αλλά είμαι σκασμένη σήμερα

ήθελα να τα πω κάπου που θα με καταλάβουν..

Να τα λες....

εδω κανεις δε θα σε κρινει ισα ισα μονο βοηθεια θα λαβεις...

Καταρχην παρε δυο βαθιες ανασες και ηρεμησε οσο μπορεις

η θηλη σου μπορει να επουλωθει βαζοντας σιγα σιγα το μωρο στη σωστη θεση

δευτερον μικροι στοχοι βαλε στοχο το 40ημερο και προσπαθησε μεχρι εκει

ο θηλασμος δεν ποναει απλα δε φταις εσυ που δε σου δειξαν σωστα πως να βαλεις το μωρο.

νιωθεις πως εχεις κατανοησει ποια ειναι η σωστη σταση και κατι δεν παει καλα εκει?

γενικα ποιο νιωθεις πως ειναι το μεγαλυτερο προβλημα?

σε ρωταω για να μπορεσω να σε βοηθησω γρηγοροτερα

Πάντως πραγματικά διαπιστώνω οτι θέλει πολύ θέληση για να θηλάσεις

και πείσμα και υπομονή και επιμονή και υποστήριξη και γνώση και ευνοικές συνθήκες

και υπομονή και πείσμα όταν δεν είναι ευνοικές οι συνθήκες...

Όσο ήμουν έγκυος διάβαζα διάβαζα ασταμάτητα για το θηλασμό,

από βιβλία από Intenet,ακόμη και εδώ στο φόρουμ διάβαζα όλα τα τόπικ

ακόμα κ τα πιο ιδιαίτερα που κάποια κοπέλα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και ζητούσε βοήθεια.

Ήμουν αποφασιμένη να ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό στην κλινική

ή μάλλον να ΑΠΑΙΤΗΣΩ να μου φέρνουν το μωρό μόλις κλαίει

και να συνεχίσω να θηλάζω στο σπίτι για πολύυυυυ καιρό,μα πάρα πολύ καιρό.

Ε πως γίνεται και στράβωσαν όλα από την αρχή δεν μπορώ να καταλάβω!

Στην κλινική δεν με άφηναν να θηλάζω γιατί έπαιρνα φάρμακα για την πίεση.

Ζητώ και μου φέρνουν θήλαστρο για να ξεκινήσει το ερέθισμα για τη γαλουχία.

Βλέπω το πρωτόγαλα,πολύτιμες σταγόνες να αδειάζει και να πετιέται και στεναχωρίεμαι.

Μου φέρνουν το μωρό και το κρατάω απλά αγκαλιά αφού δεν μπορώ να θηλάσω

και νιώθω σαν να μην έχω τι να το κάνω,σαν παράλυτη..

Την τρίτη μέρα το στήθος πετρώνει,πονάει,ανεβάζω πυρετό 39.4,προσπαθούμε με αντλήσεις,με μαλάξεις και ζεστές κομπρέσες να το μαλακώσουμε και με αντιπυρετικό και ντουζάκι να ρίξουμε τον πυρετό.

Στο σπίτι μου κάνει πληγή στη δεξιά θηλή,πόνος αφόρητος..θηλάζω από το αριστερό και αντλώ από το δεξί.

Εναλλάξ δηλαδή,μία θήλαστρο μία το μωρό στο στήθος όσο αντέχω τον πόνο.

Η πληγή σχεδόν επουλώνεται,βάζω το μωρό κανονικά στο στήθος και ξανανοίγει,πόνος πάλι.

Δίνω εγώ το γάλα από το δεξί στήθος με το μπιμπερό στο μωρό κι ας ξέρω οτι δεν κάνει,

γιατί σήμερα είμαι μόνη στο σπίτι και το μωρό πεινάει.

Με κοιτάει σαν να το πρόδωσα ή είναι ιδέα μου και βλέπώ από τις τύψεις μου οτι ναναι?

Εδώ και 3-4 μέρες που χρησιμοποιώ θήλαστρο και μπιμπερό (από το αριστερό στήθος τη θηλάζω κανονικά)

το μωρό γκρινιάζει συνέχεια..πάλι τύψεις εγώ..νομίζω οτι νιώθει πως δεν τη θέλω γι'αυτό δε τη βάζω κάθε φορά στο στήθος.

Οι ορμόνες μάλλον κάνουν πάρτυ κι εγώ σήμερα νιώθω εντελώς ανίκανη!

Μέχρι και πιπίλα δοκίμασα να της δώσω στην απελπισία μου σήμερα,

αλλά ευτυχώς την έφτυσε και δεν επέμεινα,δε θα ξαναδοκιμάσω.

Φοβάμαι τη σύγχυση θηλών,τη βάζω στο πληγωμένο στήθος.

Αυτή θηλάζει εγώ κλαίω ύστερα εκείνη γκρινιάζει κι εγώ νομίζω οτι ξέρει πως με πονάει γι'αυτό κλαίει.

Κακός σύμβουλος η απελπισία κι εγώ που είμαι τέρας ψυχραιμίας στη ζωή μου,

στο θέμα του θηλασμού χάνω τον έλεγχο κι απελπίζομαι και κάνω όλες τις λάθος κινήσεις..

Είχα διαβάσει τόσα πολλά,ήμουν τόσο πολύ προετοιμασμένη

που δεν μπορούσα να φανταστώ οτι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα

και σκάω που δεν στρώνουν για να θηλάζουμε χωρίς προβλήματα και στεναχώριες!

Έχω πάθει εμμονή με το θηλασμό,το ομολογώ

και μ'έχει πιάσει ένα πείσμα απίστευτο και θέλω να τα καταφέρουμε οτι να και να γίνει!

Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι δε θα θηλάζω το μωρό μου,δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση!

Πείτε μου οτι θα στρώσουν τα πράγματα

πείτε μου και πότε θα γίνει αυτό

γιατί δεν μορώ να ηρεμήσω τελικά και υπάρχουν στιγμές που δεν το ελέγχω

κι ίσως αυτό μου ανεβάζει και την πίεση..Ουφ!

Με συγχωρείτε,έγραψα πολλά αλλά είμαι σκασμένη σήμερα

ήθελα να τα πω κάπου που θα με καταλάβουν..

Gerakina,

για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν γρηγορότερα οι έμπειρες μαμάδες,

θα σου πρότεινα να κάνεις το post σου ξεχωριστό θέμα, όχι μέσα στην ενότητα για τα θήλαστρα.

Καλό κουράγιο :)

m3uIp2.png

Γερακίνα μου !!

Στο εγγυώμαι οτι θα στρωσουν τα πράγματα ! Αυτό θα γίνει μόλις ηρεμήσεις και τοποθετήσεις το μωρό στο στήθος σωστά . Ολη την δουλειά θα την κάνει μόνη της η πριγκιπέσα σου εσυ μονο την μπλουζα θα σηκώνεις και θα ειναι τοσο γλυκα και ξεκουραστα και υπέροχα :)

Σε πρώτη φάση νομιζω πως πρεπει να χαλαρώσεις και να το πιστέψεις οτι ολα θα πάνε καλά . Εχεις μπερδευτει και κουραστεί με θηλαστρα , αντλήσεις και θηλασμους . Γινε λιγο πιο συγκεκριμένη σ΄οτι χρειάζεσαι για να σε βοηθήσουν τα κορίτσια που ειναι έμπειρες και εγω σε οτι μπορώ .

Θα τα καταφέρετε ειμαι σίγουρη γιατι το θέλετε και οι δυο πολυ :) :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Gerakina γεια σου και απο εμένα. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις στο πληγωμένο στήθος να βάζεις λίγο από το ίδιο το γάλα σου. Εγω το δοκίμασα τόσο όταν θήλαζα την κόρη μου όσο και τώρα που θηλάζω τον μικρό μου γιο. Συνήθιζα να βγάζω λίγες σταγόνες κατά την διάρκεια θηλασμού στο άλλο στήθος. Ελπίζω να έχεις και εσύ καλά αποτελέσματα. Καλή συνέχεια. Υπομονή και όλα θα πάνε καλά. :wink:

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ.

Και γάλα βάζω και στον αέρα το αφήνω και κρέμα βάζω και γενικά όλα όσα ξέρω οτι πρέπει να κάνω και πράγματι επουλώνεται γρήγορα.

Δεν ήθελα κάτι συγκεκριμένο να ζητήσω γι'αυτό δεν άνοιξα χωριστό ποστ.

Το παράπονό μου ήθελα να πω και μόλις είδα τον τίτλο του θέματος "θηλασμός και τύψεις" μου βγήκαν όλες αυτές οι σκέψεις..

Ήταν δύσκολη μέρα η σημερινή.

δευτερον μικροι στοχοι βαλε στοχο το 40ημερο και προσπαθησε μεχρι εκει

αχ μη το λες αυτό,σαν τον άντρα μου που με βλέπει έτσι και μου λέει οτι είναι περήφανος που θηλάζω το μωράκι μας ακόμα κι αν σταματήσω σήμερα ή αύριο..έχω βάλει μεγάλο στόχο από την αρχή και θα σκάσω για να τον πετύχω,αλλά θα τον πετύχω.

νιωθεις πως εχεις κατανοησει ποια ειναι η σωστη σταση και κατι δεν παει καλα εκει?

Να σου πω,η μικρή πιάνει σωστά τη θηλή κ τη θηλαία άλω,το πρόσεξα από την αρχή αυτό.

Εκείνο που δεν έδωσα σημασία κι ίσως έτσι την πάτησα είναι η τοποθέτηση του μωρού "κοιλιά με κοιλιά" ώστε να μη στρίβει το κεφάλι του για να θηλάσει.

Τώρα την τοποθετώ πρώτα σωστά και μετά ξεκινάμε.

gerakina μου,γιατι εχεις τυψεις?

δε θα επρεπε αφου κανεις το καλυτερο για το παιδακι σου.

εγω ενοιωσα να το προδιδω και εχω τυψεις που δεν ημουν ενημερωμενη καθολου.

δυστυχως το φορουμ το βρηκα αφου ηδη αντλουσα 1 1/2 μηνα.ειχα τυψεις και ενοιωθα να μου ξεριζωναν την καρδια μου οταν εβλεπα το μπουκαλι με το ξενο γαλα γιατι αντλουσα μονο το μισο απ'οτι επινε.

ακομη δεν μπορω να ξεχασω πως εκανε οταν θηλαζε ή οταν εψαχνε τη θηλη μου. :cry:

τωρα απλα ελπιζω.... :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Gerakina μου υπομονή!

Αυτές οι μέρες είναι πολύ κουραστικές.¨Ολες τις περάσαμε.Έγω ήμουν σε μια μόνιμη κατάσταση υστερίας.Είχα φρικάρει τελείως.Τσακωνόμουν συνέχεια με τον άντρα μου,μιλάμε για ομηρικούς καβγάδες,μέχρι να σαραντήσω.Μετά άρχισαν όλα να στρώνουν κ να πέρνουν τον δρόμο τους.Αφού αναρωτιόμουν που είναι εκείνο το συναίσθημα της μητρότητας που σε κάνει να νοιώθεις υπέροχα.Εγώ ένοιωθα τελείως το αντίθετο.¨Οταν κοιτουσα το μωράκι μου έλιωνα ,αλλα την επόμενη στιγμη που θα άρχισε να γκρινιάζει κ εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί,πελάγωνα κ ένοιωθα τελείως ανήμπορη.Θέλει υπομονή,επιμονή,ξεκούραση κ καλή διατροφή για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στον νέο σου ρόλο!Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφερεις!Φαινεται άλλωστε απο τα γραφόμενα σου! :wink:

Τι μου θυμησες τώρα...Εκεινες οι πρωτες μέρες ήταν ........δεν ξερω ποια λέξη να χρησιμοποιησω!Υπομονή κ επιμονή το ξαναγράφω.Θα δείς που θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Υστερα απο 6 μηνες νοιώθω εκείνο το συνάισθημα της μητροτητας όσο ποτε!

Οποτε χρειαστεις συμπαρασταση είμαστε εδω.Να ξέρεις ότι συμπασχω,γιατί εκεί που είσαι ήμουνα! :wink:

Οι πρωτες 40 μέρες είναι δυσκολες!Μετά μπαινεις σε έναν ρυθμο κ συνηθιζεις! :)

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...