Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αφήνετε τα παιδιά σας σε τρίτους προκειμένου να διασκεδάσετε

maria

Πόσο συχνά θα αφήνατε τα παιδιά σας σε τρίτους προκειμένου να διασκεδάσετε?  

1.211

1. 1. Πόσο συχνά θα αφήνατε τα παιδιά σας σε τρίτους προκειμένου να διασκεδάσετε?

• Αρκετά Συχνά
      86
    • Που και που
      308
    • Σπάνια ή μόνο εαν υπάρξει ανάγκη
      488
    • Ποτέ
      182

Recommended Posts

Για διασκέδαση δεν τον άφησα ποτέ αλλά λόγω δουλειών τον έχω αφήσει στα πεθερικά μου και σκάω από το κακό μου. Δεν θέλω να τον αφήνω γιατί δεν τους χωνεύω και πολύ και θα πω την κακία μου, δεν θέλω να τους αγαπήσει. Ανυπομονώ να μεγαλώσει να τον στείλω παιδικό!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 220
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω τα αφηνω μονο αν ειναι να παω σε γιατρο και γενικα σε καποια εξ.δουλεια και βιαζομαι (και αν μπορει φυσικα να τα κρατησει η πεθερα)..Και 1φορα το διμηνο σχεδον για να βγουμε μια βολτα με τον αντρουλη μου..Ολα τα αλλα δουλειες-λαικη-σ.μαρκετ και οποια αλλη υποχρεωση εχω ολα με τα παιδια...

• 2 months later...

εκ των πραγματων απαντησα το "σπανια".οι γονεις μου ζουν στο εξωτερικο και τα πεθερικα μου δεν ζουν πλεον.δουλευω μερικες ωρες την εβδομαδα και γι αυτο ειμαι αναγκασμενη να τον αφηνω σε συγγενεις μου.τα βραδια που βγαινουμε τον παιρνουμε μαζι ή τον κραταει ο ενας απ τους δυο για να βγει ο αλλος.γενικα δεν εχω προβλημα μ αυτο,αλλα φετος που επισκεφτηκα τους γονεις μου για 3 εβδομαδες δεν εμεινα σχεδον κανενα βραδυ στο σπιτι.το ειχα αναγκη και δεν αισθανθηκα τυψεις.φυσικα και δεν ειχε προβλημα και ο μικρος.

• 2 εβδομάδες μετά...

εγω δεν τα αφηνω σχεδον ποτε μονο οταν υπαρχει αναγκη..δεν ξερω αλλα οσες φορες τα εχω αφησει δεν νιωθω καλα και θελω να γυρισω πισω ειμαι ολη την ωρα στο τηλεφωνο(εχουν φαει εχουν κοιμηθει)εγω εχω την επιλογη να τα αφησω ειτε στη μαμα μου ειναι 41 ετων οποτε μου τα κραταει ανετοτατα και στα πεθερικα μου που ειναι κοντα στα 60 και εκεινοι επισης ανετα.ειναι και οι δυο κοντα αλλα δεν θελω.και δεν ειναι θεμα εμπιστοσυνης οσο θεμα ανασφαλειας.νιωθω μιση χωρις αυτα νιωθω οτι κατι μου λειπει.ειναι λιγο αρρωστημενο απ'οτι μου λενε ολοι αλλα οσο και αν προσπαθησα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ !!!

Twh6p3.png

WWMCp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ η αλήθεια είναι οτι νιώθω μεγάλη ανασφάλεια στο να την αφήσω αλλού. Εμένα είναι 8 μηνών και μέχρι στιγμής έχει τύχει κανά δυό φορές και την έχω αφήσει και έχω σκοτωθεί στο δρόμο να γυρίσω πίσω γρήγορα!

Όλοι μου λένε οτι αυτό δεν είναι καλό που κάνω, αλλά μέχρι στιγμής

ΔΕ ΜΠΟΡΩ!!!

τα έχω αφήσει μόνο στη γιαγιά τους... η πεθερά μου είναι το μοναδικό άτομο που εμπιστευομαι. Δεν είναι ότι τα υπεραγαπά αλλά κάνει και αυτά που θέλω εγώ. Αλλά μιλάμε για 2-3 φορές το χρόνο που θα βγούμε έξω με τον άνδρα μου. Με άλλο άτομο δεν νομίζω ότι θα ένιωθα άνετα να φύγω και να διασκεδάσω.

Ηλίας 5/7/2007

Νικόλας 3/4/2009

οχι ποτε!! θεωρω οτι τα 3 παιδια μου τα εκανα για να επωμιστω εγω την ανατροφη τους αλλα και τις δυσκολιες τους. οι γιαγιαδες μεγαλωσαν τα δικα τους παιδια και δεν εχουν απολυτως καμμια υποχρεωση να φορτωνονται τα δικα μου βαρη. αν θελησουν οι ιδιες να μου απασχολησουν λιγο το μωρο ή να μου παρουν τα μεγαλα απο το σχολειο αυτο γινεται κατοπιν ερωτησεως τους. αλλωστε το να τα παρω μαζι μου στις κοινωνικες εκδηλωσεις μας τα κανει να αισθανονται μερος της οικογενειας που πηγαινει παντου μαζι. ειμαστε μια ενοτητα και τους το δειχνω και ετσι. αποψη μου ε;;;

lRR9p3.png

Μία κόρη έχω και όπου πάω την παίρνω μαζί μου. Είναι 5 χρονών έχει παέι ταξίδι στο εξωτερικό έως σε βουνά με 2 ώρες στροφές ... Θα συμφωνήσω με την misspigi στην άποψή της ότι παίρνοντας μαζί μας το παιδί νιώθει απόλυτα μέλος της οικογένειας....άλλωστε κορίτσια τώρα θα χαρούμε όταν μεγαλώσουν σιγά μην έρχονται μαζί μας οπότε ας το εκμεταλλευτούμε τώρα που είναι καιρός!!!!!:P

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

Διαφημίσεις

Ψηφισα "σπανια ή μονο αν υπαρξει αναγκη".

Βασικα στα 2,5 χρονια της μικρης εχουμε βγει εξω μονοι μας 2 φορες.

Στην αρχη με ενοχλουσε αφανταστα, πολλοι το εριχναν και στην ηλικια μου (ημουν σχεδον 23 οταν γεννησα) αλλα εγω απλως ειχα πελαγωσει με τις νεες αρμοδιοτητες και ηθελα λογο να γκρινιαξω -το παραδεχομαι-.

Πλεον δεν με ενοχλει. Εχει γινει η ρουτινα μου και ακομα και τις φορες που μου δινεται η δυνατοτητα να παω καπου, προτιμω να μεινω με τη μικρη. Δεν θελω να χανω κανενα κομματι απο το μεγαλωμα της, ακομα κι αν αυτο συνεπαγεται με "κλεισουρα".

Αλλα αυτο φυσικα ειναι κατι που εκφραζει εμενα. Αν ενιωθα αλλιως, θα επραττα και αλλιως και παλι χωρις να υπαρχει προβλημα! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

εγω απαντησα αρκετα συχνα!! μια φορα την βδομαδα αφου βαλω για υπνο τον μικρο βγαινω για τσιπουρα με τον ανδρα μου κ φιλους μας. κατεβαινει η πεθερα μου κ τον προσεχει. δεν αργω γυρω στις 12 ειμαι πισω (δεν νομιζω να του ελειψα στον υπνο του)! επισης που κ που πηγαινω για καμια ωριτσα για καφε με την φιλη μου κ ή τον αφηνω στην μαμα μου ή τον παιρνω μαζι μου. ολα αυτα μεχρι τωρα που δεν δουλευα, ισως αλλαξουν ομως τα πραγματα.. να μην θελω πια να χανω στιγμη ουτε απο τον υπνο του!!! παντως δεν νιωθω τυψεις που βγαινω λιγακι γιατι θελω να περασω καλα με τον ανδρα μου, να συζητησω με καμια φιλη τα ζορια μου για να μην τα μαζευω μεσα μου κ να επιστρεφω γεματη δυναμεις για τον μικρο μου ανδρα!! εξαλλου ειμαι 28 χρονων και ακομα με γεμιζει το "εξω". φυσικα κ οχι οσο το ανδρακι μου κ οταν επιστρεφω τον κανω κατι αγκαλιες μα κατι αγκαλιες!! τωρα τον χειμωνα θα ηθελα να παω κανα 3μερο με τον ανδρα μου γιατι φετος το καλοκαιρι παντρευτηκαμε (μετα την γεννηση του παιδιου δηλ) κ δεν πηγαμε πουθενα γιατι δεν ηθελα να αφησω το αγορακι μου. αν αντεξω θα φυγω!

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Ψήφισα αρκετά συχνά, μια φορά την εβδομάδα αντε 2 εβδομάδες. Μένουμε εξωτερικό, παίρνουμε ελληνίδα babysitter την οποία γνωρίζουμε πολύκαλά, είνια απαραίτητο για μας να βγαίνουμε. Ετσι και αλλιώς η μικρή κοιμάται νωρίς, ο μεγάλος μένει πιο αργά. Το αργότερο 12 έχουμε γυρίσει. Στην Ελλάδα τα αφήνουμε στην μαμα μου τηνν οποία λατρεύουν.

Μέχρι τώρα που είναι τεσσάρων τα άφησα... για να βγούμε με τον άντρα μου... μία φορά, δύο; Όταν είχαμε γιαγιά διαθέσιμη. Γιατί μέχρι τώρα δεν είχαμε γιαγιά διαθέσιμη. Επίσης, επειδή τα πρόσωπα αυτά δεν θα ήταν διαθέσιμα να ξυπνήσουν το επόμενο πρωί να νταντεύουν δίδυμα, δεν μπαίναμε και πολύ στη διαδικασία να υποχρεωθούμε σε γιαγιάδες. Κάποιες άλλες πολύ λίγες φορές βγήκε μόνο ο άντρας μου ή μόνο εγώ και ο άλλος κρατούσε τα παιδιά στο σπίτι.

Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι τώρα που είναι πιο εύκολα τα πράγματα, γιατί τα παιδιά και το πρωί του ΣΚ απασχολούνται ωραιότατα μόνα τους, χωρίς να μας ενοχλούν...

...έχουμε ξεκόψει με τον άντρα μου από κάθε είδους παρέες με τους οποίους θα μπορούσαμε να βγαίνουμε βράδυ...

Δεν είμαι έτοιμη για τη ζωή του μεσήλικα...

Μπουχουχουυυυ...

Και όχι δεν πιστεύω ότι τα παιδιά χάνουν κάτι που δεν κοιμάμαι στο δίπλα δωμάτιο όταν κοιμούνται και αυτά. Είναι σε θέση πια να καταλάβουν ότι και οι μεγάλοι έχουν ανάγκες διαφορετικές.

Διαφημίσεις

Προσπαθούμε 1 φορά το μήνα να τα αφήνουμε να κοιμηθούν όλη νύχτα στη μητέρα μου, κι έτσι βγαίνουμε οι 2 μας ή με φίλους, ανάλογα...συνήθως οι 2 μας για να είμαι ειλικρινής.

Αν είχα τη δυνατότητα θα τα άφηνα 1 φορά την εβδομάδα.

Και τώρα θα τα αφήσουμε 3ήμερο στη μητέρα μου για να πάμε ένα ταξιδάκι...έχουμε να πάμε οι 2 μας εκδρομή από το γαμήλιο ταξίδι μας και το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία!!!!

Djccp2.png

67KIp2.png

εμεις πρώτα τα κοιμίζουμε και μετα βγαινουμε, συνηθως σινεμα, και σπανια,1 φορα στους δυο μηνες. ερχεται η πεθερα που μενει κοντα. την αλλη μερα ειμαστε κουδουνια, αλλά να χουμε να λεμε οτι διασκεδασαμε...:shock:

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Ο μικρος ειναι το αυτοκολλητακι μας...οπου παμε μαζι αυτος,με αμαξι,με τρενο,με αεροπλανα και βαπορια με τα παντα....ομως τον εχω αφησει 3 φορες στην πεθερα μεχρι τωρα,μονο για υπνο,ειχαμε βγει με φιλους ...στην αρχη ειχα τυψεις ,μετα σκεφτηκα πως δεν τον αφησα και στον Ηρωδη και πως κανει μονο νανι εκει οπως θα εκανε και στο σπιτι αν ημουν μαζι του....η πεθερα μου τον ζηταει καθε σαββατο βραδυ αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να τον αφηνω. Ηθελα να ρωτησω ολες οι κοπελες που δεν τα εχετε αφησει ποτε και πουθενα ,δεν τα ζητανε οι παππουδογιαγιαδες;;δεν σας λενε να τα αφησετε να τα παιξουν,να τα νανουρισουν κλπ;;;εμενα βρε κοριτσια τον ζηταει συνεχεια αλλα δεν τον δινω....τις 3 φορες που τον ειχα αφησει το εκανα και για εμας αλλα και για εκεινη που θελει τοσο πολυ να μεινει το εγγονακι της εστω και μια βραδια στο πσιτι της,δεν μπορω να της το στερησω...φοβαμαι πως οταν γινω και εγω γιαγια και μου κανουν τα ιδια θα στεναχωρηθω πολυ.Η μητερα μου τον βλεπει μια φορα τον χρονο ειναι δυνατον να της τον στερησω;;;εσεις τι λετε οταν τα ζητανε;;;

Εγω δεν εχω προβλημα να την αφησω με την εννοια οτι θα μου λειψει, ή οτι δεν θα περασει καλα εκει που θα ειναι (μη τη γιαγια και τον παππου), εκει που κολλαω ειναι μην κουρασω τους γονεις μου, γιατι την κρατανε οσες ωρες δουλευω καθε μερα, δε θελω να τους επιβαρυνω κι αλλο. Αν κι εκεινοι μου λενε πως δεν εχουν κανενα προβλημα... Ελπιζω να ξεπερασω αυτο το κολλημα και να βγαινουμε συχνοτερα. προχτες που βγηκαμε οι δυο μας μετα απο πολυ καιρο ενιωσα πιο κοντα με τον αντρα μου και ξεσκασα λιγακι. Ολα χρειαζονται, ανθρωποι ειμαστε κι εμεις και χρειαζομαστε λιγο και το εξω. Οσο για τα παιδια, μια χαρα περνουν και μακρια μας! (με μετρο βεβαια, ε?)

Φυσικα και τα αφηνουμε!!Να ειναι καλα ο παππους και η γιαγια για τις λιγες ωρες ελευθεριας που μας δινουν.Βγαινουμε με τον αντρα μου 2 φορες το μηνα μπορει και 3.Το καλοκαιρι τα αφησαμε στα πεθερικα μου και πηγαμε ολοημερο στο Ναυπλιο.Περασαμε τοσο τελεια ηταν ολες μας οι διακοπες σε 1 μερα.Πηγαμε και με τα παιδια βεβαια αλλα ο ενας βαριοταν στο αμαξι στην διαδρομη και εκει υπηρχε γκρινια και κουραση.Ισως επειδη ειναι μικρα ακομη δεν πειραζει!!Την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εξαλλου κανεις δεν την μισει και στην περιπτωση μας εμεις οι γονεις την εχουμε αναγκη εστω και με δοσεις!!:):):)

εγω δεν τα αφηνω..δουλευω, χανω χρονο απο αυτα και δεν θελω να χασαω αλλο. Επισης αν βγω βραδυ και ξενυχτησω την αλλη μερα θα ειμαι πολυ κουρασμενη και θα τους στερησω το παιχνιδι.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

εγω δεν τα αφηνω..δουλευω, χανω χρονο απο αυτα και δεν θελω να χασαω αλλο. Επισης αν βγω βραδυ και ξενυχτησω την αλλη μερα θα ειμαι πολυ κουρασμενη και θα τους στερησω το παιχνιδι.

Ακριβώς το ίδιο. Από ξενύχτια και διασκεδάσεις, χόρτασα.

Τώρα παντού με τα παιδιά μου.

Σε λίγα χρόνια, δεν θα μας θέλουν ούτως ή άλλως, οπότε τώρα μόνο μαζί.

Λειπω και εγώ πολλές ώρες στη δουλειά, στην ουσία τα ΣΚ τα ευχαριστιέμαι.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

• 2 months later...
  • 1 month later...

αν και ψηφισα αρκετα συχνα η αληθεια ειναι οτι τα τελευταια 3 χρονια ζητημα να εχω βγει 2 φορες νυχτα! και εγω και ο αντρας μου δουλευαμε νυχτα αρκετα χρονια και τη σιχαθηκαμε! το μονο που κανουμε πλεον τα μεσημερια που τα μωρα κοιμουνται η τα πρωινα (τα σαββατοκυριακα κυριως )παιζουμε καμια μπιριμπα με φιλους,αυτη ειναι η διασκεδαση μας! τα κοιμιζω και η μαμα μου η η πεθερα μου ερχεται σπιτι.

VCkup3.png W6T5p3.png

Πολύ ωραιο θέμα αλλα αν ήταν να αφησω την μπέμπα στηνγιαγια της θα το εκανα για να κοιμηθω ενα ολοκληρο Σ/Κ και οχι για να βγω. Αυτο που μου λείπει ειναι ύπνος και οχι διασκεδαση.Ουτε θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορά που πήγα εστω για ενα καφε:confused:

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...