Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πανεπιστημιακο νοσοκομειο Λαρισας

cristina.

Recommended Posts

απαντησεσ μονη σου ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

με το καλο κοπελα μου σου ευχωμαι τα κηλητερα εγω γεννησα με την χριστινα βερυκουκη ιδικευομενη ΠΑΡΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ

γεια

ηταν και αυτη η γιατρος στη δευτερη γεννα μου, και μου κρατουσε το χερι και αυτη μου ειπε οτι ο γιος μου ειναι καλα και να μην στεναχωριεμαι. ολοι τους ηταν τελοιοι.

σημερα που πηγα να δω την κουμπαρα μου μου ελεγε οτι η μαια μια ωρα πριν αποφασισει η μπεμπα να βγει της εκανε μιση ωρα μασαζ στην μεση. δεν το ζητησε απλα προσφερθηκε. τους ''βγαζω το καπελο'' να τους εχει ο θεος καλα,

στο διπλα δωματιο ηταν μια με τριδυμα απο εξωσωματικη του νταφοπουλου. 3 υγιεστατα παιδακια :D

το μονο που αλλαξε στο νοσοκομειο ειναι οτι πρεπει η μαμα να εχει φορμακια και πανες δικες της :roll: λιγο το κακο.

ευχομαι κοριτσια καλη επιτυχια στις εξωσωματικες με γερα μωρα:D

Διαφημίσεις

• 2 months later...

καλημερα σε όλες..εγω γέννησα το πρωτο παιδι Αυγουστο 2010 στο πανεπιστημιακο στο καλλιτσάρη, με καισαρική.Εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενη και απο το γιατρο και απο τη κλινική.αυτο που με απασχολει τωρα ειναι το εξής...τωρα τελευταία ακουγονται πολλες ελείψεις σε αναλωσιμα χειρουργειου.Τι γίνεται??Δηλαδη αντε και ξαναπάω,υπάρχει περιπτωση να μη με δεχθουν για γεννα η να καταληξω σε κανενα γενικο?Εχω αγχος διοτι θελω να κανω και αλλο ενα παιδακι και δυστυχως τα οικονομικα μου δε μου επιτρεπουν να παω σε καποια ιδιωτική κλινικη.

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα κοριτσια!! τι μου κανετε??

να σας ρωτησω κατι??

ξερει καμια σας αμα στο πανεπιαστιμιακο υπαρχει τραπεζα ωαριων???

γιατι οπωσ ειπα και πιο πανω προκειται να κανω εξωσωματικη τον αυγουστο με δανεικο ωαριο και θελω να μαθω αμα υπαρχει τραπεζα !!!

Dyvnp3.png?hpEKGhcf

UpGZp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σας! Είμαι σχετικα καινούργια στο φόρουμ αλλα παρακολουθώ τα κείμενα αλλά είμαι και γεμάτη απορίες. Είμαι 31 χρονών και διανύω την πρώτη μου εγκυμοσύνη! Δεν έχω κανει το τεστ β-χοριακής αλλά μας εξέτασε ο γιατρος (Αντώνης Γκαράς) και μας το επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη που βρίσκεται περίπου στις 6-7 εβδομαδες.

Επειδή λόγω ασφάλειας για την υγεία του μωρού και της δικη μου, σκέφτομαι να γεννήσω στα Πανεπιστημιακό της Λάρισας, με γιατρο τον Αντώνη Γκαρά και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Αν ο γιατρός θεωρείται απο τους καλύτερους ,αν έχει πολύ φόρτο εργασίας, ποιό το συνολικό κόστος μιας γέννας στο Πανεπιστημιακό (να σας πω όμως, πως είμαι ασφαλισμένη στον άντρα μου ΙΚΑ) και γενικότερα πως είναι τα πράγματα εκεί; )εξυπηρέτηση, ραντεβού, δωμάτια....) κ τέλος τις εξετάσεις που θα μας ζητηθεί να κάνουμε ,γίνονται στο νοσοκομείο δωρεαν ή σε στέλνουν εξω με πληρωμή?

Χρονια πολλά σε ολες τις μαμάδες κ να χαιρονται τα μωρακια τους κ οι εγκυμονούσες να πανε ολα καλα με υγεια!!

Ευχαριστώ πολύ ,και περιμένω σύντομα τη βοήθειά σας.

Διαφημίσεις

Μετα...για το πανεπιστημιακο απο κοπελες που γενησανε τελευταια κ μαμαδες που εχουνε κανει κ 3 γεννες εκει,εχω ακουσει οτι γενικα ειναι πολυ δυσκολο να μενεις μονος τοσες μερες χωρις συνοδο κ ολες ειχανε θεμα,γιατι δε μπορουσανε να κανουνε τιποτα,αλλα δε τις βοηθουσανε και πολυ-μονο λιγο τη πρωτη μερα-και μετα μονες ολη μερα με το μωρο.Οι περισσοτερες δε μου ειπανε οτι αυτος ητανε κι ενας λογος που δε καταφερανε να θηλασουνε,γιατι ητανε πτωμα τα μωρα δε κοιμοντουσαν η ξυπναγαν κ κλαιγανε κι επρεπε να τα περιποιουνται μονες και ολες ζοριστηκανε πολυ...Για θηλασμο δε...καμια δε θηλασε....Τυχαιο?:rolleyes:

Καλα ειναι μονο για το γεγονος οτι εχει νεογνολογικη,σε περιπτωση που φοβασαι αν το μωρο εχει προβλημα απο κει και περα αν βρεις τον γιατρο σου που να ναι και καλος,οπου και να σαι,αν χρειαστεις κατι θα το φροντισει εκεινος .

Ειχα κι εγω ενα θεμα,θα γενουσα πολυ μεγαλο μωρο και σκεφτομουν να παω Πανεπηστημιακο,αλλα τελικα γενησα σε γενικο σε αλλη πολη,καθως ο γιατρος μου με καθησυχασε,λεγοντας μου πως οτι και να γινει,εχουνε θερμοκοιτηδες και το παιδι το πολυ σε 30 λεπτα θα ναι στη νεογνολογικη,ειχε κανει και τα τηλεφωνα του...:wink:Ετσι πηγα εκει,αλλα δε χρειαστηκε τιποτα ευτυχως!Απο την αλλη διαπιστωσα πως αν τελικα γενουσα στο παν/κο,δε θα αντεχα μονη ,καθως ημουν σε πολυ χαλια κατασταση και υποβαλομουν επι ωρες σε μεταγγισεις και πολλα αλλα...ευτυχως ειχα ανθρωπους διπλα μου συνεχεια....Συνεβει το αντιθετο δηλ. το ολα παιδι καλα εγω ομως ετοιμοθανατη.

Πριν γενησετε οπουδηποτε ρωτατε τα παντα...οταν λεω τα παντα...τα ΠΑΝΤΑ.Ακομη και τι τουαλετες εχουνε,τα σημειωνεται και στο τελος ζυγιζετε τα πραγματα και διαλεγετε.Εγω πριν γενησω εκανα επιδρομες σε νοσοκομεια κ.λ.π. και ζητουσα ξεναγηση κανονικη,και ναι...μου κανανε και ρωταγα τα παντα!Εκει που θα γενησεις πρεπει να νιωθεις καλα,σα στο σπιτι σου,που δε σημαινει οτι πρεπει να πληρωσεις τα απαντα...εμενα μου στοιχισε μολις 350 ευρω,γιατι γενησα φυσιολογικα,καισαρικη δε πληρωνεις...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

καλημερα!

θα γεννησω κι εγω στο πανεπιστημιακο λαρισας.ημουν αναμεσα σε θεσσαλονικη και λαρισα και τελικα κατεληξα εκει μετα απο πολυ ψαξιμο.

το θεμα μου ειναι οτι τελικα εχω προβληματιστει πολυ για την ορθοτητα της επιλογης μου... δεν εχω ιδεα πως θα ειμαι σωματικα και ψυχολογικα,τωρα λεω δεν θελω κανεναν αλλα αν εκεινες τις ωρες θελω κοντα τη μαμα μου η τον αντρα μου δεν θα μπορω να τους εχω παρα μονο για 2 ωρες την ημερα,τις ωρες του επισκεπτηριου.

και με τα δωματια τι γινεται?ακουσα πως δεν εχω δικαιωμα επιλογης δωματιου...την ωρα του επισκεπτηριου δηλ. με τα μωρα μεσα στους θαλαμους θα πλακωνουν και οι επισκεψεις?δεν ειναι λιγο ανθυγιεινο ολο αυτο?

και το τελευταιο και σημαντικοτερο,με οσες κοπελες μιλησα που εχουν γεννησει στο ΠΝΛ,καμια δεν θηλασε.ολες φορμουλα και ολες ειπαν τα ιδια,δεν ειχα γαλα,δεν ειχα θηλες,ανεβασα πυρετο,πετρωσε το στηθος μου.

το θεμα ειναι πως δεν εχω ιδεα πως να το ψαξω το ολο θεμα.δε νομιζω οτι ο γιατρος ειναι αρμοδιος να μου δωσει απαντησεις και δεν ξερω καθολου τι γινεται με τις μαιες.τα κοριτσια που γεννησατε εκει τι ακριβως κανατε?που πρεπει να απευθυνθω για να με κατατοπισουν?

συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα...

tt1108c2.aspx

Διαβασες το παραπανω μηνυμα μου?Δε ξερω για τους αλλους γιατρους,παντως ο δικος μου με ξεναγησε κανονηκα και μου εδειξε τα παντα....απο τα μηχανηματα μεχρι τις θερμοκυτηδες,ολα..ολα....Ο γιατρος πρεπει να σου τα πει,αυτος ειναι ο ανθρωπο σου!

Επισης πιστευω πως εκεινες τις ωρες μπορει να χρειαστεις ανθρωπο,εγω δεν υπολογισα οτι θα μαι τοσο χαλια οταν θα γενουσα,αγκαλια με επερνε ο αντρας μου και με εκανε μπανιο καθε μερα,αν ειχα γενησει στο πανεπηστημιακο κ δεν ειχα βοηθεια.....θα ειχα αυτοκτονησει....!:lol:Πραγματικα θα μου ητανε πολυ δυσκολο,γιατι ειδικα η μεταγγιση κραταγε πολλες ωρες κ δεν αντεχα...δε λεω για τουαλετα κ.λ.π. ειχα κ το οξυγονο συντροφια....Απλα στο λεω γιατι ουτε εγω υπολογιζα το χαλι μου....:twisted:

πωπω βρε Λενα εφαγες παιδεμα μεγαλο...

αυτο ειναι και το δικο μου αγχος...οκ τωρα λεμε οτι εφοσον θα συνεχιστει καλα η εγκυμοσυνη παμε για φυσιολογικο και προσωπικα αυτο επιθυμω και ευχομαι να το καταφερω...κανεις δε μου εγγυαται ομως το ποσο καλα θα ειμαι ανεξαρτητα απο το ειδος του τοκετου.εχω φιλη η οποια εχασε πολυ αιμα ηταν κι αυτη με μεταγγισεις και σε κακο χαλι για πολυ καιρο,ηταν ομως σε ιδιωτικο και ο αντρας της μονιμως διπλα. σκεφτομαι οτι επελεξα το συγκεκριμενο νοσοκομειο κατα βασιν για το rooming-in και φυσικα και για λογους ασφαλειας,αλλα αναρωτιεμαι αν τελικα εκανα καλα.

σε ποια χρονικη περιοδο μπορω να ζητησω απο το γιατρο να με ξεναγησει και να μου εξηγησει πως λειτουργει το συστημα?σκεφτομαι μηπως ειναι νωρις ακομα για τετοιες συζητησεις.

tt1108c2.aspx

Χθες!ποτε δεν ειναι νωρις σε τετοια θεματα...αυτα τα εχουμε πει...οσα περισσοτερα ξερεις,σοσ πιο νωρις..τοσο καλυτερα!Το rooming in το καθιερωσανε στα περισσοτερα νοσοκομεια,αλλα αν βρεις καποιο που σε καλυπτει απο αποψη σε ολα τα αλλα,να το προτιμησεις κ να θεσεις ως ορο,πως το παιδι θα τραφει ΜΟΝΟΝ με δικο σου γαλα,θα στο φερνουνε ολο το 24ωρο να θηλαζει,οταν ξυπναει οπως και να χει το πραγμα.Το απαιτεις,ειπαμε,δε το ζητας...ειναι δικαιωμα σου και ειναι ο κανονας,ασχετα αν πανε να μας το περασουνε ως εξερεση!

Διαφημίσεις

μωρε εσυ καλα τα λες εγω που θα βρω τοση αποφασιστικοτητα δεν ξερω...ισως γι'αυτο να θελω να ειμαι οσο πιο αρτια ενημερωμενη γινεται.ετσι δεν θα μπορεσουν να με αποτρεψουν απο το οτιδηποτε.

tt1108c2.aspx

Εδω εγω δεν ειχα ιδεα και πηγαζε απο μεσα μου τοση θεληση ασυνειδητα-τωρα καταλαβαινω αυτο που λενε το ενστικτο της μανας-που μεεχει οδηγησει στους 8,μηνες με 5-8 θηλασμους την ημερα και οσα ξερεις.τελος παντων δεν ειναι το θεμα μας αυτο,αλλα το νοσοκομειο.Να κανεις ενα tour σε μαιευτηρια και νοσοκομεια και να δεις....δεν ειναι κακο...

καλημερα,μεσα του μαη εχω παλι ραντεβου με το γιατρο. θα του ζητησω να μου πει τα παντα και να μου κανει και μια ξεναγηση στους χωρους.θα παω κλασσικα με την Α4 κολλα μου και τις αποριες μου μονο που αυτη τη φορα θα αφορουν αποκλειστικα στον τοκετο και τον θηλασμο.και πολυ φοβαμαι πως απο την αντιδραση του θα κριθουν πολλα!

tt1108c2.aspx

Eννοειται...αν εχεις ομως τη παραμικρη αμφιβολια,να πας και σε αλλον.Εγω 4 αλλαξα μεχρι να βρω καποιον που να νιωθω...σιγουρια,πληρωτητα,ασφαλεια και να σου πω κι αλλον θα αλλαζα αν χρειαζοτανε.Κοψε κινηση....:wink:

καλημερα κοριτσια!! τι κανετε??

να σασ πω για το πανεπιστιμιακο ... κοιταξτε για γνωστη μου γενησε πριν 1 χρονο περιπου εκει και το μωρο το θυλασε κανονικα.. βεβαια στο πανεπιστιμιακο σε κρατανε περιπου αν ολα ειναι καλα 3-4 μερεσ οποτε θελοντασ και μει αμα φυγεται στισ 3 μερεσ το μωρο θα το θυλασεται στο σπιτι.... αμα παλι οχι το θυλαζεται κανονικα.. αφου το εχεται διπλα!!!!

Dyvnp3.png?hpEKGhcf

UpGZp2.png

Διαφημίσεις

και να σασ πω και για τισ κλινικεσ...

αμα δεν εχεται συμβουλο θυλασμου δεν προκειται να θυλασεται γιατι το μωρο σου το φερνουν ταισμενο οποτε και να θελει να πιασει ειναι χορτατο και δεν πιανει οποτε φτανει η στιγμη να πιασει και το στηθοσ η εχει πετροσει η σταματισε το γαλα.. γιατι το στιθοσ παραγει οσο ζηταει αμα δεν ζηταει σταματαει να παραγει....!! τωρα βεβαια δεν ξερω πωσ ειναι στισ κλινικεσ τωρα τελευταια εχω ακουσει οτι και στισ κλινικεσ το μωρο το εχεισ διπλα σου.. οποτε παλι μονη σου το εξυπυρετει...

Dyvnp3.png?hpEKGhcf

UpGZp2.png

καλημερα και παλι!τζνα αυτο ακριβως ειναι το θεμα,οτι επελεξα το ΠΝΛ λογω του οτι το μωρο ρο εχεις συνεχεια διπλα σου,αρα σιγουρα μπορω να ξερω οτι δεν του δινουν ξενο γαλα.το θεμα ειναι πως αυτο που καταλαβα εγω μιλωντας με κοπελες που ειχαν ηδη μια γεννα εκει ειναι οτι κανεις δεν τις ενθαρρυνε να θηλασουν και στην ουσια τις ωθουσαν στην φορμουλα.

βεβαια παλι εκτος θεματος βγαινω γιατι το νοσοκομειο γενικα ειναι το θεμα και οχι η σταση του νοσοκομειου απεναντι στον θηλασμο.

το αλλο που ακουσα ειναι οτι οι μαιες στην πλειοψηφεια τους δεν ειναι και πολυ εξυπηρετικες ουτε βοηθουν ιδιαιτερα(μην τις παρει ολες η μπαλα για κανα δυο ακουσα πολυ καλα σχολια).μηπως αυτο σημαινει πως θα πρεπει να εχω κλεισει μαια απο πριν...ολα αυτα τα αγνοω.

αν υπαρχει καποια κοπελα που γεννησε προσφατα εκει ας μας πει την εμπειρια της αν θελει.

tt1108c2.aspx

Εγω 3 ξερω πουγενησανε τους τελευταιες 2 μηνες αλλα σου ειπα αυτα που μου ειπανε.Ουσιαστηκα η γνωμη μου ειναι οι εμπειριες τους στο πνλ.Ειναι λιγο αυστηρα τα πραγματα εκει κ αν δε σου ερθουνε ευκολα...δεν εχεις καμια βοηθεια....η ξαδερφη μου τους παρακαλαγε να αφησουνε τη μανα της που ητανε απο κατω να μπει να της φερει τη βαλιτσα με τα ρουχα της κ του παιδιου κ δε της μιλαγανε καλα...εκλαιγε ολη την ωρα.Απελπισια μου ειπανε κ οι 3 κ το μετανιωσανε!

Να ρωτας κ τις συνθηκες που ειχε η καθεμια,γιατι μπορει καποια να γενησε ευκολα να μη θηλασε καθολου η λιγο κ να μη καταλαβε κ τιποτα:wink:

ε κοιτα και γω σου ειπα αυτο που ξερω απο την γνωστη μου που γενησε εκει!!

βεβαια να ξερεισ οτι δεν προκειται κανενασ να σε προωθησει για θυμασμο!!μονο αμα βρεισ οπωσ ειπα και πριν συντονιστρια!!

τωρα εσυ ψαχνεισ για την ποτιτικη του νοασοκομειου εγω ψαχνω αμα εχει τραπεζα ωαριων..... πλακα εχουμε!!!:P

Dyvnp3.png?hpEKGhcf

UpGZp2.png

οντως πλακα εχουμε...ε ο καθενας ψαχνεται για οτι τον ενδιαφερει και δεν ειναι μονο ο τοκετος θεμα προς αναζητηση.

οσες ξερω που γεννησαν εκει η καθεμια ειχε και διαφορετικη εμπειρια...αλλες καλη αλλες κακη...πολλες μιλησαν και για φακελακια,αλλο θεμα αυτο!

σχετικα με τη συντονιστρια πως γινεται δηλ?θα βρω καποια και θα ερχεται ανα τακτα διαστηματα?αυτα αν ρωτησω το γιατρο ξερει να μου πει η ειναι εντελως εκτος απο τις αρμοδιοτητες του?

tt1108c2.aspx

κοιτα λογικα πρεπει να ερχεται μια γυναικα εκει στισ γυναικεσ και τις μιλαει για τον θηλασμο.... τωρα η αδεργη μου που γενισε σε κλινικη οταν γενισε στισ τρεισ μερεσ ηρθε αυτη η γυναικα και τισ εδωσε συμβουλεσ τι ακριβοσ πρεπει να κανει π.χ πριν γενισει τισ ειπε να κανει κατι στο στηθοσ οστε να σκληρινει η θυλη ... τωρα αυτα τα ρωτασ!!!

κοιτα παντου θα ακουσει καλα και κακα λογια και ιδιετερα στο νοσοκομειο γιατι εχει περισσοτερα ατομα...

αλλα και στην κλινικη τυχενουν περιστατικα κακα..

ζωντανο παραγειγμα η αδερφη μου η οποια εχει κανει 3 καισαρικεσ και στην δευτερι ζητησε να την κανουν επισκληριδιο ναρκωση για να δει και το μωρο εκανε την επισκληριδιο και οταν ηρθε η ωρα για το μαχαιρι δεν την ειχε πιασει η ναρκωσει και τα καταλαβε ολα..... πονο.. ουρλιαζε... και οχι μονο μορο δεν ειδε αλλα εφαγε μετα και οληκη....

καταλαβαισ??

Dyvnp3.png?hpEKGhcf

UpGZp2.png

Αυτο συνεβη στη τελευταια κοπελα που γενησε στοΠΝΛ ,τα καταλαβε ολα...και λυποθυμησε.Ομως δεν εχει να κανει με το νοσοκομειο αλλα με τον γιατρο αλλα και με τον ανθρωπο....αλλη επιρροη εχει σ εμενα αλλη σ εσενα η αναισθησια

ε αυτο σου λεω.. οτι δεν παει να πει οτι δεν ειναι καλο το νοσοκομειο!!

και επειτα σκεψου... στην κλινικη υπαρχουν 50 γυναικεσ που εχουν γενισει και στο νοσοκομειο υπαρχουν 100 δεν μπορουν οι νοσιλευτριεσ και οι μαιεσ να εξυπυρετισουν ολεσ αυτεσ τισ γυναικεσ..

πρεπει α υπαρχει και μια υπομονη .... και στην κλινικη παλι δεν εχεισ την εξυπιρετιση που θελεισ εκτοσ και αμμα εχουν λιγεσ γυναικεσ οποτε εχουν το χρονο...

Dyvnp3.png?hpEKGhcf

UpGZp2.png

ε μωρε αυτο ειναι να μη σου τυχει...και ο καθε γιατρος οπως και να το κανουμε εχει τα καλα και τα κακα περιστατικα του,ανθρωπος ειναι και οχι θεος.

απο κει κι επειτα λες τουλαχιστον τα ατυχη συμβαντα να ειναι τα λιγοτερο δυνατα.

θεωρω πως στο νοσοκομειο θα ειμαι πιο ασφαλης συγκριτικα με την ιδιωτικη κλινικη.κι εφοσον εχω συγκεκριμενο γιατρο και δεν παω στα κουτουρου και με οποιον εφημερευει ειμαι λιγο πιο ηρεμη.

εχω πλακα παντως γιατι λεω πως θα ηθελα να γεννησω φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο.αλλα ξερω πολυ καλα πως σ'αυτο το θεμα δεν εχω επιλογη...μεχρι τελευταια στιγμη δεν ξερεις τι μπορει να προκυψει!

tt1108c2.aspx

και επειτα σκεψου οτι το πανεπιστιμιακο νοσοκομειο εχει μια απο τισ καλυτερεσ μαιευτικεσ κλινικεσ ...... ενταξη εκεινεσ τισ πρωτεσ στιγμεσ θεσ τον ανθρωπο σου αλλα απο την αλλη σκεψου το μωρακι σου!!! η αδερφη μου που γενισε και τα τρεια στην κλινικη μολισ την πηγεναν στο δωματιο πλακωνε το συγγενολοει ολο... η αλλη ερχοταν συναχωμενη.... ενταξη δεν ειναι και το καλυτερο αυτο...

σκεψου και τα λεφτα.... στην κληνικη 2.500 και στο νοσοκομειο 350!! υπαρχη διαφορα!!

Dyvnp3.png?hpEKGhcf

UpGZp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...