akamatra

Email Inactive
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

    1.203
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

10 Neutral

Περισσότερα για την/τον akamatra

  • Rank
    Δοκιμή

Converted

  • Επάγγελμα
    Δασκάλα
  1. Πολύχρωμα αλμυρά κεκάκια Φτιάχνει γύρω στα 18 κομμάτια 5 αυγά 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι αλεύρι 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (φέτα) 1 φλιτζάνι λουκάνικα ψιλοκομμένα 2 πιπεριές πράσινες 2 πιπεριές κόκκινες 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 φακελάκι μπέικιν μανιτάρια Πως το κάνουμε: Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι με το μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με το κουτάλι Λαδώνουμε και γεμίζουμε τα ατομικά φορμάκια Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Συνταγή από τον ιστότοπο http://www.sintagespareas.gr
  2. Εύκολη μηλόπιτα 1 ταψι διαμέτρου περίπου 30 εκ. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ • 5-6 μηλα • 1 κούπα ζάχαρη • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη • 1 κ.σ. κανέλλα ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ • 5 αυγά • 1 κούπα ζάχαρη • 3 βανίλιες • 1 1/2 κούπα αλευρι που φουσκώνει μόνο του. Πως το κάνουμε: 1. Βουτυρώνουμε το ταψί. 2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. 3. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. 4. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. 5. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψι με τα μήλα. 6. Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Λίγα μυστικά ακόμα Μην αφησετε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατι θα καραμελώσουν και δεν θα απλωθούν εύκολα πάνω στα μήλα. Συνταγή από τον ιστότοπο http://www.sintagespareas.gr

  3. Διαφημίσεις


  4. Κέικ Ασπρόμαυρο (Βέφα) &Ατομικά κεκάκια Υλικά: 1 μαργαρίνη 2 κούπες ζάχαρη 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουκώνει μόνο του (φαρίνα 4 μεγάλα αυγά 2/3 κούπας γάλα βανίλιες 4 κουταλιες της σούπας κοφτές κακάο 4 κουταλιες της σούπας κοφτές ζάχαρη άχνη 1/8 κουταλάκι σόδα Χτυπάμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά για 5 λεπτά. Με μια σπάτουλα περνάμε τα τοιχώματα του μπολ, για να ξεκολλήσει η ζύμη και να πάρει αέρα ώστε να φουσκώσει. Χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε φόρμα βουτυρωμένη. στην υπόλοιπη ζύμη Κοσκινίζουμε μαζί το κακαο, την άχνη και τη σόδα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και αυτή τη ζύμη στη φόρμα, Βρέχουμε ένα κουταλάκι το βάζουμε στη ζύμη και το στρυφογυρίζουμε. (Ετσι γίνονται τα σχέδια) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, περίπου 1 ώρα. Για μένα το βασικό είναι να δοκιμάσεις το φούρνο σου για να δεις που πρέπει να ψήνεις. Γλάσο Σοκολάτας 300 γραμμάρια Σοκολάτα Κουβερτούρα 1 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε λίγο και περιχύνομε το κέικ Το γλάσο βοηθάει να μένει το κέικ αφράτο. Αυτή τη συνταγή κάνω και για τα κεκάκια. Μοιράζω τη ζύμη σε 20-25 φορμάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 15-20 λεπτά. Δοκίμασε με την οδοντογλυφίδα. Μην ψηθούν πολύ γιατί στεγνώνουν. Παραλλαγές Με τα πρώτα 6 υλικά φτιάχνεις κεκάκια βανίλιας Φτιάχνεις ένα γλάσο σοκολάτας το απλώνεις πάνω από κάθε κέικ, στολίζεις με πολύχρωμη τρούφα ή smarties κουφετάκια (Πολύ καλό για πάρτυ, κέρασμα στο σχολείο κλπ)
  5. Τσουρεκάκια Υλικά 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό 100γρ. βούτυρο 3/4 της κούπας ζάχαρη 1 κομ. νωπή μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή 1 κουτ.γλυκ. κάρδαμο ή κακουλέ 1 κιλό αλεύρι λίγο αλάτι (Μπορείς να γεμίσεις με μερέντα, μαρμελάδα, σταφίδες κλπ) Χοντρή ζάχαρη ή κανονική Κανέλα Βούτυρο μαλακό Θήκες για κέικ (χωρίς θήκες απλώνουν) Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο,όχι πολύ.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και το αλάτι.Ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθούν.Έπειτα ρίχνουμε το κάρδαμο και το αλεύρι.Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει απο τα χέρια(ίσως να θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι).Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.Κόβουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο παχύ. Αλοίφουμε πάνω το φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε λωρίδες 1 εκ. περίπου όλο το φύλο. Παίρνουμε τις λωρίδες,ενώνουμε τις 2 άκρες,το γυρίζουμε κα το κάνουμε έναν κόμπο. (Μπορείς να βάλεις σταφίδες ή μερέντα ή μαρμελάδα και ξηρούς καρπούς) Τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια και τα αφήνουμε 10 λεπτά. Τέλος τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους για 10 λεπτά,όχι παραπάνω.
  6. Τα τυροπιτάκια της μαμάς (μου) Προστέθηκε από alessandra, 02.04.08 Bαθμολογία: 397 ψήφοι Περιγραφή Ειναι μια γευστικη απολαυση. Να φανταστειτε εγω το τυρι δεν το τρωω σε πιτες ή τυροπιτακια αλλα εδω τρελενομαι... Τι χρειαζόμαστε: Στα γρήγορα Κατηγορία Πίτες με τυρί Εποχιακά Για μπουφέ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε ασβέστιο Πλούσια σε ενέργεια Δυσκολία Με βίντεο Και για αρχάριους Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Αλλαντικά Αβγά Τυριά Γιαούρτι 1 κοκκινη φαρινα γιωτης (οχι φαριναπ!!!) 1 γιαουρτακι φαγε 2 αυγα τριμμενο τυρι της αρεσκιας σας οσο θελετε 8 φετες κομμενο μπεικον αραβοσιτελαιο οσο ειναι το γιαουρτακι της φαγε (εκει θα το γεμισετε οταν αδιασετε το γιαουρτακι) Πως το κάνουμε: Ανακατευουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανη. Πλαθουμε σε μπαλιτσες τα τυροπιτακι και τα παταμε λιγο (οπως στη φωτο). Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20' Συνταγή από τον ιστότοπο http://www.sintagespareas.gr
  7. Α! για τις μελιτζάνες.... Επειδή είχα πολλές από τον κήπο βρήκα συνταγή που αρέσει.... φτιάχνω κεφτεδάκια και τα τηγανίζω ελεφρά. σε κατσαρόλα ρίχνω λάδι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χυμό ή ντομάτα ψιλικομμένη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μόλις αρχίσει να βράζει βάζω τα κεφτεδάκια και αφήνω να δέσει λίγο η σαλτσα. Κατεβάζω από τη φωτια. Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ψήνω στο γκριλ ή της βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνω μια φέτα μελιτζάνας, βάζω μέσα ένα κεφτεδάκι, τυλίγω ρολό και το καρφώνω με οδοντογλυφίδα. Τα ραδιαζω σε πυρέξ, περιχύνω με τη σάλτσα και το βάζω στο φούρνο ( η Βέφα το έχει με μοσχάρι κοκκινιστό)
  8. Για μένα η μαγειρική ήταν μεγάλη αγάπη. Το καλύτερο σκευος θεωρώ ότι είναι η πήλινη γάστρα με καπάκι (10 ευρώ την είχα αγοράσει) Βάζεις το κρέας, κρεμύδι, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ντομάτα και λίγο κρασί και το βάζεις στο φούρνο. και γίνεται λουκούμι. όταν είναι έτοιμο προσθέτεις βραστό νερό, αλάτι και ζυμαρικά ή ρύζι. Το ξαναβάζεις στο φούρνο για 15 λεπτά περιπου και έχεις ένα φαγητό τέλειο. μπούτια κοτόπουλο ή γαλοπούλας ή ψάρι φιλέτο (γίνεται και σε απλή γάστρα) μια στρώση κρεμμύδια σε φέτες, 2-3 σκελίδες σκόρδο,μια στρώση φέτες ντομάτα, μια στρώση πατάτες,αλάτι, πιπέρι, το κρέας αλατισμένο, 2-3 φύλλα δάφνης, μισό ποτήρι κρασί (και ένα ποτήρι νερό αν το σκεύος δεν είναι πήλινο). Σε κατσαρόλα: κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια (μπουτάκια ή φιλέτο). Βάζεις το λάδι να ζεσταθεί καλά, ρίχνεις το κρέας να ροδίσει, το γυρίζεις και από την άλλη πλευρά να ροδίσει καλά, (εδώ αν θέλεις ρίχνεις και πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια) σβήνεις με χυμό λεμόνι, αλάτι και ρίγανη, προσθέτεις και λίγο νερό και αφήνεις να βράσει,εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι
  9. Η μικρή ζητά απεγνωσμένα την προσοχή σου. Από τη μια η ζήλια που νιώθει για τα αδερφάκια που μονοπωλούν τη μαμά, από την άλλη οι απαιτήσεις που έχουμε από τα πρωτότοκα παιδιά μας είναι πολλές και τα βαραίνουν...Γι΄αυτό προσπαθεί να είναι πάντα πρώτη. Νομίζεις ότι η ίδια δεν καταλαβαίνει πώς νιώθεις; Πώς να αισθάνεται άραγε; Σκέψου ότι είναι μόνο 8 χρονών παιδί και σίγουρα αν νιώθει ανασφαλής έχεις τις ευθύνες σου και κάτι πρέπει να κάνεις. Βρες τρόπο να ασχοληθείς μαζί της... (ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά το παλεύουμε.... Εμείς περισσότερα χρόνια....)
  10. τώρα :):) τότε:cry::cry::cry:
  11. Εγώ μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό. Πήγα στο κατηχητικό γιατί ο ιερέας που ήρθε στο χωριό μας κυνηγούσε, μάλωνε, ερχόταν στο σχολείο και μας φώναζε. Ούτε εκδρομές ούτε τίποτα.... Ακόμα μου έχει μείνει το άγχος (επειδή το πατρικό είναι δίπλα στην εκκλησία), θέλω να πάω στην εκκλησία αλλά αποφεύγω τον ιερέα. Σημ. Ο ιερέας μπορεί να σε διώξει από την εκκλησία αν μπεις με παντελόνι (ακόμα και τα μωρά), αν έχεις μακιγιάζ ή ..... Βέβαια τον σέβομαι γιατί δεν είναι φιλοχρήματος, είναι υποδειγματικός πατέρας υπερπολύτεκνης οικογένειας και περνάει όλη τη μέρα του με την περιποίηση του ναού. όταν έδωσαν στο σχολείο του γιου μου ειδοποίηση ότι λειτουργεί κατηχητικό στην ενορία μας τον ρώτησα και δεν ήθελε με τίποτα. Δεν επέμενα και πολύ
  12. Στην τάξη του γιου μου, οι 35 από τους 40 μαθητές είχαν επιλέξει γερμανικά αλλά τους έστειλαν καθηγήτρια Γαλλικών, με την δικαιολογία ότι δεν υπηρχαν καθηγητές Γερμανικών Αυτό ήταν το δικαίωμα επιλογής που είχαν τα παιδιά:( Τώρα βέβαια τελειωσε το Δημοτικό
  13. Και εγώ εψαξα αρχικά για ξενοδοχείο στη Χαλκιδική αλλά τελικά πήγαμε στην Ολυμπιακή Ακτή στην Κατερίνη. Βέβαια μείναμε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια δίπλα στη Θάλασσα (πάμε στο ίδιο σπίτι 6-7 χρόνια συνεχόμενα), μπροστά έχει πάρκο, πεζόδρομο και ότι χρειάζεσαι κάτω από το σπίτι. Φαγητό τις περισσότερες φορές παιρναμε από το εστιατόριο και τρώγαμε στη βεράντα με θέα τη θάλασσα. Στην εισοδο του σπιτιού έχει ομπρέλες, τραπεζάκια και παιχνίδια για τα πιτσιρίκια όπως η κόρη μου. Και μόνο 45 ευρώ (με κουζίνα κλπ) Μόνο που δυσκολα συναντάς Έλληνες εκεί.
  14. akamatra

    "θα σας παρουν οι μαυροι"

    Έφτασα 40 χρονών και ακόμη θυμαμαι την γιαγιά μου, που για να μας κρατήσει ήσυχους το μεσημέρι στο χωριό μας έλεγε.... Αν βγείτε έξω το μεσημέρι που οι υπόλοιποι κοιμούνται θα σας αρπάξουν οι Οβραίοι. Περνάνε, αρπάζουν τα παιδάκια, τα πάνε στο δάσος (δίπλα στα σπίτια μας) και τους πίνουν το αίμα.... όποιο θόρυβο ακούγαμε το βράδυ από το δάσος νομιζαμε ότι ήταν τα παιδάκια που φώναζαν...
  15. Χωνάκι παγωτού, μέσα ένα ατομικό κεκάκι με γλάσο σοκολάτας, κουφετάκια και τυλιγμένο σε σελοφάν διαφανο στολισμένο με κορδελίτσες΄;