Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Γεια σας! Γράφω πρώτη φορά στο Forum και θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ. Ο μικρούλης μας είναι 11 μηνών και είχε μεγάλο θέμα με τον ύπνο. Αυτούς του 11 μήνες είχαμε καταφέρει να κοιμηθούμε ολόκληρο το βράδυ μόνο δύο φορές. Ξυπνούσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ήθελε γάλα, ή απλά να μας δει, μια δύο ή και παραπάνω φορές και αρκετά συχνά μπορεί να του έπαιρνε και δύο ώρες μέχρι να ξανακοιμηθεί. Το αποκορύφωμα ήταν όταν αρρώστησε που ήθελε γάλα, αγκαλιά και κρεβάτι μας και φυσικά μέναμε άυπνοι όλο το βράδυ. Κάποια στιγμή διάβασα στο forum για το βιβλίο "κοιμήσου παιδί μου" και είπαμε να το δοκιμάσουμε και αυτό, μπας και καταφέρουμε τίποτα. Αλλάξαμε τον τρόπο που τον κοιμίζουμε, πλέον του δίνουμε το γάλα του στο σαλόνι λέγοντας παραμύθι, παίζουμε μαζί του ήρεμα για κανένα δεκάλεπτο και μετά τον βάζουμε για ύπνο στην κούνια του. Την πρώτη μέρα αντέδρασε λιγάκι, πηγαινοερχόμασταν σύμφωνα με τους χρόνους του βιβλίου ώσπου τελικά αποκοιμήθηκε. Το ίδιο έκανε και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την δεύτερη μέρα ήταν ακόμα καλύτερα και πλέον μετά από μια εβδομάδα κοιμάται μόνος του και δεν ξυπνάει το βράδυ ή αν ξυπνήσει λιγάκι αποκοιμιέται μοναχός του. Ούτε καν μπορούσα να το φανταστώ ότι θα ήταν τόσο απλή η διαδικασία. Ευχαριστούμε και πάλι πάρα πολύ. Επιτέλους ξεκουραζόμαστε και φυσικά ξεκουράζεται και ο μικρός μας. Το βιβλίο αυτό το προτείνω σε όλες τις μαμάδες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σαν να βλέπω ένα φως στο τούνελ! Με συμβούλεψαν να του αλλαξω πρόγραμμα και σιγα σιγα κατι γίνεται! Αρχικα ελαττωσα το μεσημεριανο ύπνο σε 1μιση ωρα και τον κοιμιζω πιο νωρις εως τις 3μιση. Οποτε απο το παιχνιδι μετα ολο το απογευμα στις 9μιση το βραδυ εχει κουραστει. Εκοψα το κουνημα τη νυχτα και τις κουβερτεσ! Του δινω το γαλα, βαζω υπνοσακο και τον βαζω κατευθειαν στη κουνια! Απλα για αρχη καθομαι στο δωματιο και του χαιδευω την πλατη. Μετα θα τον αφηνω μονο του. Εδω και τρεις μερες δεν τον εχω σηκωσει νυχτα απο την κουνια. Μονο μια δυο φορες ξυπνησε, του εδωσα την πιπιλα, τον ξαναξαπλςσα και ολα οk. Ας ελπίσουμε οτι θα κρατήσει! Τι λέτε και εσεις? Εφαρμόστε το αν εχετε πρόβλημα! Ισως ειχε μπερδεψει τη νύχτα με τη μέρα, γι' αυτο κοιμόταν 2μιση ώρες το μεσημερι σερι και τη νύχτα εκανε παρτυ!:-D

Τα ίδια και εγω! Η μπέμπα είναι τώρα 11 μηνών και κοιμάται οπότε θέλει. Μπορει να κοιμηθεί 3 ώρες το μεσημέρι, μισή ώρα η και καθόλου. Όλη μέρα έχει τρελοί ενέργεια πειράζει τα πάντα μέσα στο σπίτι! Το βράδι δεν έχω πρόβλημα να την πάρει ο ύπνος, κοιμάται γύρω στις 10-10:30 αλλα μετα απο κανά δυο ώρες αρχίζει το ξενυχτι! Πέφτει με δύναμη πότε απο τη μια άκρη της κουνιας πότε απο την αλλη αρχίζει να κλαίει και σηκώνεται όρθια για να χοροπηδαει στην κούνια. Πηγαίνω τις δίνω πιπίλα και αν είμαι τυχερή αυτο θα συμβεί 4-5 φορές όλο το βράδι. Τελευταία κάθομαι στο χαλί δίπλα απο την κούνια της γιατί θέλει να με βλέπει μέχρι να την ξαναπάρει ο ύπνος. Χθες ήταν το αποκορύφωμα! Απο τις 12:30 μέχρι τις 3:30 πόσες φορές μετρησα ότι σηκωθηκα;;;; 22 φορές κορίτσια, απίστευτο και τα νεύρα μου σμπαραλια! Ντρέπομαι που το λέω αλλα κάποια στιγμή την τρανταξα απο τα νεύρα μου με αποτέλεσμα να νιώσω πολυ χάλια. Την πήρα στον καναπέ και μας πήρε ο ύπνος γύρω στις πέντε!! 7 έπρεπε να σηκωθω για δουλειά και φυσικά δεν είχα το κουράγιο να πάω. Απο το Σεπτέμβριο που ξεκίνησα τη δουλειά έχει αρρώστησει 2 φορές ( με τρελό ξενυχτι) και σήμερα πάλι δεν πήγα λόγω αυπνοιας. Όλοι στη δουλειά με βλέπουν κάθε μέρα χάλια απο το ξενυχτι και η απόδοση μου έχει πέσει. Αισθάνομαι παρα πολυ άσχημα γιατί φοβάμαι μη με διώξουν και είμαι νευριασμενη γιατί άλλο να ξενυχτας γιατί το παιδι είναι άρρωστο και άλλο γιατί αυτο θέλει να χοροπηδαει. Επίσης δεν έχω καμμιά βοήθεια γιατί ο σύζυγος γυρνάει στις 10 το βράδι κάθε μέρα και θέλει να κοιμηθεί... Είμαι πολυ χάλια ψυχολογικά... Μακάρι να μας βοηθήσει ο θεουλης να αλλάξουν συνήθειες τα παιδάκια μας προτού βρεθούμε και ρετάλια και άνεργες!!

Υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι για να ζήσεις τη ζωή σου.. Ο ένας σαν τίποτα να μην είναι θαύμα..Ο άλλος,σαν τα πάντα να είναι θαύμα! Αινστάιν.

Αχ βρε κοριτσια εχω βαρεθει να γραφω για τον υπνο(με εχετε βαρεθει και σεις δηλαδη) εμεις ζητημα να κοιμομαστε τη νυχτα 2 ωρες και αυτες οχι συνεχομενες. μισωρα μαζευουμε. η μικρη ειναι 4 μηνων και ακομα να μαθει να κοιμαται. κανουμε μπανιο τρωμε και τη κοιμιζουμε γυρω στις 9 30. απο κει και περα ξεκιναει το μαρτυριο .μεχρι της 5 το πρωι μας εχει στο ποδι.καθε μιση ωρα, το πολυ τρια τεταρτα ξυπναει και φωναζει. εχω κουρστει τοσο πολυ, πραγματικα ειναι εφιαλτης. δε θελω να νυχτωνει.ειμαι ρακος πια!εχω 4 μηνες να κλεισω ματι.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Καλησπερα επειδη ειχαμε και εμεις παρομοια προβληματα με τον μικρο πλεον 13 μηνων ξυπνουσε καθε 2 ωρες χτυπιοταν στα πλαινα της κουνιας τσιριζε κλπ να σας πω τι εκνα και βρηκα την υγεια μου...Τον εβγαλα απο την κουνια και τον εβαλα σε ημιδιπλο κρεββατι πλεον ξυπναει μονο 1 φορα για να πιει γαλα κατα τις 4 το πρωι πεφτουμε για υπνο κατα τις 21;00 με γαλα ξυπναει 4 για γαλα και μετα κοιμαται μεχρι τις 8;00. Βεβαιως του εχω βαλει σε διαφορα σημεια στο κρεββατι καμια 5αρα πιπιλες και οποτε θελει ή χασει αυτη που εχει στο στομα βουταει καποια αλλη. Το προσκεφαλι το εχω βαλει κατοποδι το εχω κολλησει στον τοιχο και απο την μονη ελευθερη πλευρα εχω βαλει την κουνια (ναι ξερω θα σκεφτειται πεταμενα λεφτα η κουνια, το σκεφτηκα και εγω πολλες φορες αλλα το προτιμω με αυτον τον τροπο τουλαχιστον κοιμαμαι και την επομενη μερα παω κανονικα δουλεια).Επισης εχω παρατηρησει οτι τις μερες που γυρναω αργα απο τη δουλεια εχει περισσοτερη ενταση για του λειπω...Αυτα ελπιζω να βοηθησω καποια μανουλα...Α επισης εχω ετοιμο γαλα διπλα στο κομοδινο μου και μολις τον ακουσω να νιαουριζει στις 4 τρεχω πριν προλαβει να ξυπνησει για τα καλα

Διαφημίσεις

καλημερα και απο εμενα.και εγω ειχα προβλημα στην αρχη και δεν κοιμονταν η μικρη που ειναι τωρα 35 ημερων παραμονο εαν την επαιρνα αγκαλια και τοτε μετα απο κανενα μισαωρο κοιμονταν ειχα κουραστει ημουν αυπνη γενικα μεσα στα νευρα.αλλα μολις ανακαλυψα την πιπιλα με συνδιασμο μια μπλουζα μου που εχει το αρωμα μου επιτελους κοιμαται!

N2dVp2.png

Καλησπερα!

Ηρθα και απο εδω να γνωριστουμε!

Εχουμε κι εμεις θεματακι με τον υπνο..Ευτυχως πιο εντονο τη μερα αλλα λογω γοπ αρχισαμε και τη νυχτα...Ειμαστε 45 ημερων

Δε κοιμαται τη μερα λοιπον μονο στο μαρσιπο κι εκει κουραζεται καποια στιγμη κι εγω δεν εχω μεση και πλατη μετα απο λιγο. Με νανουρισμα πολυ δυσκολα και ακομα και αν την καταφερω μολις τη βαλω στο κρεβατι ξυπναει ακομα και αν ειναι ξερη.Ακομα και αγκαλια με το θηλασμο αν νανουριστει ξυπναει μετα απο λιγο χωρις να τη κουνησω χωρις να κανω φασαρια.Απλα ξυπναει!Δοκιμασα 2 μερες και την εβαζα μπρουμυτα και κοιμηθηκε 4 ωρες καθε φορα και το ειπα στην παιδιατρο και με ξεχ...!

Πιπιλα δε θελει.ρηλαξ δε καθεται πανω απο 20 λεπτα ρεκορ, κολικους ειχε αλλα εχουν βελτιωθει.Δε προλαβαινω να κανω τπτ. Το βραδυ ξυπναει στις 4 τρωμε και μετα την ενοχλει η παλινδρομιση και μπορει να κανει ωρες να ξανακοιμηθει η και να μη κοιμηθει . Η παλινδρομηση δεν ειναι εντονη, απλα την ενοχλει και κανει φλεματα που την ξτπνανε...Στο κρεβατι μαζι μου δεν ηρεμει παντα...

Καμια ιδεα?

Αφού θηλάζεις και το μωρό έχει ΓΟΠ κάνεις τα εξής:

Κόβεις ΟΛΑ (μα όλα τα γαλακτοκομικά κρυφά και φανερά), μπαίνεις στο νήμα του θηλασμού και διαβάζεις τα θέματα για τη γοπ και το αλλεργία σε μωρό που θηλάζει, μετά πας και διαβάζεις το θέμα gaps diet, candida και αλλεργίες στην υγιεινή διατροφή.

Ο εκνευρισμός είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα των αλλεργικών παιδιών και σε μεγάλο ποσοστό η γοπ οφείλεται σε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Καλό διαβάσμα....

Και για να τη βγάλεις καθαρή παραγγέλνεις ένα ring sling (εγώ πήρα από δω http://www.babywearing.gr/ και πλέον είναι το στάνταρ δώρο μου σε όλες τις φίλες μου που γεννάνε).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αφού θηλάζεις και το μωρό έχει ΓΟΠ κάνεις τα εξής:

Κόβεις ΟΛΑ (μα όλα τα γαλακτοκομικά κρυφά και φανερά), μπαίνεις στο νήμα του θηλασμού και διαβάζεις τα θέματα για τη γοπ και το αλλεργία σε μωρό που θηλάζει, μετά πας και διαβάζεις το θέμα gaps diet, candida και αλλεργίες στην υγιεινή διατροφή.

Ο εκνευρισμός είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα των αλλεργικών παιδιών και σε μεγάλο ποσοστό η γοπ οφείλεται σε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Καλό διαβάσμα....

Και για να τη βγάλεις καθαρή παραγγέλνεις ένα ring sling (εγώ πήρα από δω http://www.babywearing.gr/ και πλέον είναι το στάνταρ δώρο μου σε όλες τις φίλες μου που γεννάνε).

Ευχαριστω για την απαντηση.:)

Τα εχω κοψει ολα τα γαλακτοκομικα πριν εμφανιστει η ενοχληση γιατι ειχαμε κολικους και πραγματικα η διατροφη μου ειναι τοσο περιορισμενη πια για να μην την πειραζει κατι που δε ξερω πια τι να φαω. Σλινγκ εχω, δε με βολεψε και εχω παρει μαρσιπο που της αρεσει και τη βολευει εκτος αν εχει πολυ γκρινια που δε μπορει ουτε εκει να ηρεμησει...

Το νημα του θηλασμου τι ακριβως ειναι?

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σας και απο εμένα ξανά.

Ολο λέω ότι δεν θα ξαναμπω σ' αυτή την ενότητα - τουλάχιστον ως παθούσα - αλλά ο εφιάλτης δεν τελειώνει...!:(

Ο δικός μου είναι 11,5 μηνών, χρονιάζει όπου να ναι. Σταμάτησα τον θηλασμό στους 7 μηνες και είδα κάποια αποτελέσματα - δεν ξυπνούσε ανα 1 ή 2 ώρες πλέον. Κατά κανόνα ξυπνάει 1 φορά να πιει γάλα, τα ξημερώματα, αλλά μετά δεν ξαναπίνει. Τρώει τα φρούτα του κανονικά.

Το θέμα είναι ότι πάλι δεν έχει τίποτα σταθερό. Ενω είναι ενα ήρεμο, ανεπτυγμένο παιδί, σχεδόν περπατάει, έχει βγάλει 4 δόντια (αμάν αυτά τα δόντια:evil:), έχει σταθερό ημερήσιο πρόγραμμα, δεν λέει να φτιάξει πρόγραμμα βραδυνού ύπνου. Γενικά κάθε 5-7 ημέρες αλλάζει συνήθειες.

Μαλιστα - περηφανευόμουν για αυτό - πριν κανα δυο μήνες, είχα καταφέρει να τον βάζω στο κρεβάτι και να κοιμάται μόνος του. Ακομα και αν ξυπνούσε τη νύχτα και δεν πεινούσε, καθόταν και έπαιζε και ξανακοιμόταν. Φυσικά αυτό χάλασε...

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες όμως ξυπνάει και κλαίει σπαραξικάρδια. Ο αντρας μου πιστεύει ότι είναι δόντια ή ότι κάτι τον έχει τρομάξει, αλλά εγώ νιώθω ότι είναι ξενινιασμένο πια και ηρεμεί μόνο αν τον πάρουμε αγκαλιά. Πραγματικά δεν με νοιάζει να ξυπνάω μια φορά τη νύχτα ή να είμαι κουρασμένη, αλλά δεν αντέχω αυτή την έλλειψη προγράμματος.

Νομίζετε ότι μπορεί να είναι άλματα ανάπτυξης σ΄αυτή την ηλικία? Με το εν λόγω άρθρο δεν ταιριάζει ηλικιακά...

Βασικά θέλω να αποφύγω να τον αφήσω να κλαίει - δεν αντέχει κανείς τα κλάμματά του, άσε που ξεσηκώνει και την πολυκατοικία....

Διαφημίσεις

Φιλενάδα, μετά από μήνες μελέτης όλων των forum που υπάρχουν για παιδιά, συζήτησης με παιδιάτρους, άλλους γονείς, κλπ κλπ, κατέληξα στο ότι κάτι τέτοιες φάσεις σαν αυτή που περνάς κι εσύ (αλλά και εγώ, μοιάζουν πάρα πολύ) σχετίζονται με άλμα ανάπτυξης. Για παρατήρησε λίγο... Είναι στη φάση λίγο πριν περπατήσει, ε?... Κάτι παρόμοιο σου είχε κάνει ίσως λίγο πριν μπουσουλήσει, ε?... Και λίγο πριν καθήσει καθιστός μόνος του, ε?.... Και θα στο ξανακάνει λίγο πριν μπορέσει να μιλήσει ~ στους 18 μήνες, από ότι μου λένε. Σε αυτή τη φάση τα μωρά μας κάθε λίγες εβδομάδες βιώνουν και από μία (ή πολλές) αναπτυξιακές φάσεις. Αυτές, τα 'τρελαίνουν'. Τα κάνουν να αναστατώνονται, να θέλουν να εξασκήσουν το νέο τους κατόρθωμα ή απλά να προσπαθούν να το καταλάβουν ("Μα γιατί τώρα εγώ μπορώ και περπατάω?...Τι συνέβη?...Μουμπλε-μούμπλε..." ή "Γιατί όλοι χαίρονται όταν λέω 'μαμά' Είπα κάτι περίεργο?"). Αυτό με το ξύπνημα για γάλα μας το κάνει και εμάς η μικρούλα μας, που είναι και αυτή 11,5 μηνών όπως το αγοράκι σου, και δεν νομίζω ότι σχετίζεται με άλμα ανάπτυξης. Τους αρέσει μάλλον (υποσυνείδητα προφανώς) αυτό που συμβαίνει όταν ξυπνάνε στη μέση της νύχτας: Λαμβάνουν αγκαλιά και γάλα. Γιατί να μήν συνεχίσουν να το κάνουν? Αφού περνούν ωραία! Κι εμείς στην ίδια φάση με εσάς είμαστε, ότι θέλουμε μεν να το κόψουμε αλλά θέλουμε και να αποφύγουμε να την αφήσουμε να κλαίει... Όμως από ότι συζυτάω, δεν γίνεται να συνδυαστούν αυτά τα δύο... Θα το συζητήσω αυτές τις μέρες με τον παιδίατρο, να ακούσω και τη γνώμη του, που τον εμπιστεύομαι, και θα επανέλθω! Καλό κουράγιο προς το παρόν, σε εσάς και σε εμάς!

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς :wink:

Ευχαριστώ πολύ!

Μα άλμα ανάπτυξης που κρατάει περίπου 2 εβδομάδες?Και να τονίσω ότι η ιστορία άρχισε την εβδομάδα πρίν τα Χριστούγεννα. Έπειτα ηρέμησε - βασικά κοιμόταν αργά λόγω γιορτών, οπότε δεν την πάλευε να ουρλιάζει κιόλας...

Μετά τα γενέθλια του μεγάλου, στις 7/1, ξανάρχισε το πανηγύρι.

Κάποια στιγμή το συζήτησα με την παιδιάτρο μου, που παρεπιμπτοντως της έχω πλήρη εμπιστοσύνη. Δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα άλματα ανάπτυξης και δεν ασχολήθηκε με το κομμάτι αυτό. Παρόλο που είναι μαμά και δεν είναι και τόσο υπέρ του κλάμματος, μου συνέστησε να κάνω και αυτή την προσπάθεια - αφού με είδε στα μαύρα μου τα χάλια. Τι να πω κάθε παιδιάτρος έχει άλλη άποψη, άλλα βιώματα. Εγώ το ανέβαλα φυσικά.

Λοιπόν σήμερα το εφάρμοσα. Βασικά, για κάποιο λόγο δεν κοιμήθηκε το μεσημέρι κανά μισάωρο, οπότε είπα να το εκμεταλλευτώ. Τον είχα όλη την ώρα από κοντά, με γελάκια και άλλα χαζα, κάναμε μπάνιο και όλη την ώρα του έλεγα - χαμογελώντας - ότι θα πάμε στο κρεβάτι να κάνουμε νανα και όχι πάνω στη μαμά. Προετοίμασα σύζυγο και αδερφό, οότε έφυγα μόλις τον έβαλα στο κρεβάτι. Φυσικά άρχισε να ουρλιάζει. Πανω στα 2-3 λεπτά, μπήκα και τον φίλησα, του είπα γλυκα πράγματα και ξαναέφυγα. Ξαναούρλιαζε και σε κανά 10λεπτο κοιμήθηκε!!!!!!!!!!!!!!!!

Ολη η διαδικασία κράτησε περ. 13-14 λεπτά - εγώ περιμενα ότι θα έκλαιγε τουλ. 1 ώρα και ότι δεν θα την πάλευα.

Φυσικά βοήθησε η κούρασή του, αλλά θα κάνω υπεράνθρωπη προσπάθεια να το συνεχίσω. Στην ανάγκη για ένα διάστημα δεν θα τον κοιμίζω μεσημέρι.

Βέβαια θα δω πως θα πάει η νύχτα, αύριο θα πω νέα. Ευχαριστώ ξανά!!!!

ΥΓ. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω λίγο δύσπιστη για τα άλματα ανάπτυξης και τους διάφορους πόνους - πχ δόντια. Πιστεύω ότι από κάποιους μήνες και μετά δεν θα πρέπει να τα επηρεάζουν τόσο ώστε να συμπεριφέρονται τοσο έντονα. Δεν είναι και νεογέννητα. Τουλάχιστον έτσι νιώθω για τον πιτσιρικά μου.

Τα άλματα ανάπτυξης διαρκούν συνήθως 3-5 εβδομάδες, αναλόγως.

Σχετικά με τη συμβουλή της παιδιάτρου σου, εφόσον της έχεις εμπιστοσύνη, ακολούθησέ την. Κι εμάς ο δικός μας ο παιδίατρος, όταν του είχαμε συζητήσει αυτό το θέμα (μαζί και τη μέθοδο του βιβλίου "Κοιμίσου παιδί μου") μας είχε πει ότι όλα είναι σχετικά: Αν, για παράδειγμα, οι δουλειές/υποχρεώσεις των γονιών είναι τέτοιες που πρέπει π.χ. να ξυπνούν στις 7 το πρωϊ και να τρώνε πακέτο όλη μέρα, τότε, ναι, προτείνει να ακολουθήσει κάποιος αυτή τη μέθοδο, γιατί πρωτίστης σημασίας είναι να εξακολουθεί ο γονιός να έχει τη δουλειά του, ώστε να μπορεί να θρέψει το παιδί του. Αν όμως οι δουλειές/υποχρεώσεις του γονιού είναι τέτοιες που έστω με κούραση, μπορεί να χωρέσει τα νυχτερινά ξυπνήματα και τις αγκαλιές, τότε, καλό κάνει στο παιδί, όχι κακό. Προφανώς, η δική σας περίπτωση είναι η πρώτη, οπότε, λογικά σας συμβούλεψε η παιδίατρός σας. Καλή επιτυχία σου εύχομαι με τις προσπάθειές σας και καλή δύναμη!!

Τα άλματα ανάπτυξης διαρκούν συνήθως 3-5 εβδομάδες, αναλόγως.

Σχετικά με τη συμβουλή της παιδιάτρου σου, εφόσον της έχεις εμπιστοσύνη, ακολούθησέ την. Κι εμάς ο δικός μας ο παιδίατρος, όταν του είχαμε συζητήσει αυτό το θέμα (μαζί και τη μέθοδο του βιβλίου "Κοιμίσου παιδί μου") μας είχε πει ότι όλα είναι σχετικά: Αν, για παράδειγμα, οι δουλειές/υποχρεώσεις των γονιών είναι τέτοιες που πρέπει π.χ. να ξυπνούν στις 7 το πρωϊ και να τρώνε πακέτο όλη μέρα, τότε, ναι, προτείνει να ακολουθήσει κάποιος αυτή τη μέθοδο, γιατί πρωτίστης σημασίας είναι να εξακολουθεί ο γονιός να έχει τη δουλειά του, ώστε να μπορεί να θρέψει το παιδί του. Αν όμως οι δουλειές/υποχρεώσεις του γονιού είναι τέτοιες που έστω με κούραση, μπορεί να χωρέσει τα νυχτερινά ξυπνήματα και τις αγκαλιές, τότε, καλό κάνει στο παιδί, όχι κακό. Προφανώς, η δική σας περίπτωση είναι η πρώτη, οπότε, λογικά σας συμβούλεψε η παιδίατρός σας. Καλή επιτυχία σου εύχομαι με τις προσπάθειές σας και καλή δύναμη!![/QUOT

Ευχαριστώ ξανά και ξανά.

Οχι δεν ανήκω στην πρώτη κατηγορία, αναγκαστικά δεν εργάζομαι γιατι ο μεγάλος σχολάει 12.15 - προνήπιο και δεν τον έπαιρναν στο ολοήμερο. Απλά δεν έχω βοήθεια και αντιμετωπίζουμε και άλλα διάφορα. Το θέμα δεν έιναι μόνο η σωματική κουραση, ξέρεις, αλλά και η ψυχολογική.

Εννοώ ότι πραγματικά δεν με νοιάζει να σηκώνομαι και να ταϊζω, αλλά θα ήθελα να μπορώ να "διαβάσω" τον μπέμπη. Με το να αλλάζει συνήθειες κάθε λίγο και λιγάκι, χάνω τη σειρά και δεν ξέρω τι του συμβαίνει. Θέλει γάλα? Θέλει αγκαλιά? Εχω πετάξει κουτιά γάλα για να κάνω δοκιμές...

Φυσικά μαζί με την αυπνία, τις δουλειες, το κλείσιμο σε 4 τοίχους και όλη αυτή την οικονομική ανασφάλεια, έχω κατι νεύρα μα κάτι νεύρα σου λέω.

Να προσθέσουμε και τη ζήλεια του μεγάλου που είναι 5 και θέλει να τον ταϊζω και να τον ντύνω, γιατί έμεινα έγκυος μια δύσκολη περίοδο για αυτόν...

Βασικά όλη αυτή η κατάσταση με κάνει να νιώθω άχρηστη σα μαμά και μας έχει αποσυντονίσει τελείως. Ο άντρας μου κοιμάται από την γέννηση του μικρού στο σαλόνι για να μην αλληλοξυπνούνται με το μωρό - δουλεύει 12ωρο, εμένα μου λείπει ο μεγάλος μου. Ευτυχώς που δεν έχω πρόβλημα υπνου με αυτόν, αλλά έχουμε άλλα....

Πάντως με την αποψινή κατάσταση, τζίφος.

Ξύπνησε πάνω στη 1 ώρα ύπνου με απίστευτα κλάμματα. Βασικά το καημένο έχει μυξούλες αυτές τις μέρες και πιθανόν να μην το αφήνει αυτό να ηρεμήσει. Επανέλαβα την προσπάθεια, μέχρι που πήγε ο σύζυγός μου και κάθησε για λιγο στο κρεβατι δίπλα του - δεν τον σήκωσε καθόλου. Μετά από λίγο τον αντικατέστησα εγώ και ο μικρός κοιμήθηκε με αναφυλλητα - μόνος του.

Νομίζω ότιόπου να ναι θα ξαναξυπνήσει.

Ουσιαστικά συνεχίσαμε την χθεσινή τακτική. Θα ξαναδοκιμάσω άυριο.

Ισως τηλεφωνήσω και στην παιδίατρο.

Βασικά κάπου εδώ στο forum, μια κοπέλα έγραφε λεπτομερώς το πως εφάρμοσε τη μέθοδο του ελεγχόμενου κλάμματος, με περιγραφή ακόμα και των λεπτών, σαν ημερολόγιο.

Κάπου το είδα, είναι σ΄αυτήν την ενότητα? μήπως το είδε κανείς, γιατί είνια πολλά για να τα ψαξω όλα ένα ένα

Διαφημίσεις

Πακέτο τραβάτε... Σε καταλαβαίνω, και εμείς παρόμοιες δυσκολίες, όχι ακριβώς σαν τις δικές σας, αλλά μοιάζουν σε πολλά σημεία. Πάντως, δεν ξέρω πως ήταν το πρώτο σας παιδάκι, αλλά σίγουρα θα θυμάσαι και από τότε πως κάθε λίγες εβδομάδες, κάποια συνήθεια που έχουν κατακτήσει, αλλάζει. Κι εκεί που νομίζεις ότι το έχεις καταλάβει, ότι βρήκες το κουμπί του, τσααααακ, στο ξαναλλάζει! Κι εμείς μέχρι να το χωνέψουμε, μόνο σε ψυχίατρο δεν πήγαμε, κοντεύαμε να τρελλαθούμε (μπορεί και να μην τον γλιτώσουμε ωστόσο τον ψυχίατρο!!). Πάρτο απόφαση: Κάθε λίγες εβδομάδες, θα αλλάζει και κάποια συνήθεια, κάποιο κεκτημένο. Κάθε λίγες εβδομάδες, σε αυτή την ηλικία τουλάχιστον, θα βιώνει και ένα νέο άλμα ανάπτυξης. Κάθε λίγες εβδομάδες, τώρα που κάνει κρύο τουλάχιστον, θα έχει και από ένα κρυολογηματάκι (μυξούλες, λαιμούλης, πυρετούλης, όλα αυτά μαζί, ίσως και κανέναν στρεπτόκοκκο, για ψάξτο για τώρα, γιατί είναι ύπουλο, δεν φαίνεται, πρέπει να πας να του κάνεις ένα strep test για να είσαι σίγουρη, εμάς φαινόταν πως ο λαιμός της ήταν μια χαρά, μας είπαν στο Παίδων 3 γιατροί, και τελικά λίγες ώρες μετά που της έκανα το strep test αποδείχθηκε θετικό και έπαιρνε αντιβίωση 10 μέρες για να συνέλθει το παιδί). Επίσης, αν πράγματι το αγοράκι σας βιώνει κάτι από τα παραπάνω, αναβάλετε καλύτερα το sleep training, δεν είναι καλή περίοδος, δεν θα πιάσει και επιπροσθέτως, θα το στρεσσάρει. Κάντο σε μια φάση που δεν είναι αρρωστούλι ή που δεν βιώνει κάποιο άλμα ανάπτυξης γιατί σε αυτές τις φάσεις είναι που σε έχει πιο πολύ ανάγκη, την παρηγοριά σου, την ασφάλεια που του προσδίδεις. Μια εβδομάδα μετά ίσως φέρει τα αποτελέσματα που θέλεις. Συγγνώμη, σε έπρηξα....

Καλό μου δεν με έπρηξες καθόλου, ίσα ίσα που είναι καταπληκτικό κάποιος που δεν γνωρίζεις να ενδιαφέρεται τόσο για τα θέματά σου...!

Εχεις δίκιο σε όλα αυτά, τα σκέφτομαι και εγώ, απλά προχθές που ξεκίνησα την ιστορία, ένιωθα ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Και παραδόξως βρήκα και υποστήριξη σ΄αυτό από τον σύζυγό μου, ο οποίος παρόλο που είχε αγανακτήσει, πίστευε πως πρέπει να τον αφήσουμε να στρώσει μόνος του.

Επισης τα υπόλοιπα σημάδια, ήταν πως στην πλειοψηφία των φορών που έπινε το γάλα του τα ξημερώματα, ξανακοιμόταν χωρίς αγκαλιές. Το μεσημέρι, του δίνω λίγο νερό, του λέω ένα τραγούδι και τον βάζω στο κρεβάτι του μισοκοιμισμένο. Οπότε θεωρώ ότι είναι μάλλον κακή συνήθεια, το βραδινό θέμα. Επίσης δεν εξηγείται να τον βάζω για ύπνο και να ξυπνάει ανα μία ώρα, να με μυρίζει και να ηρεμεί. Εντάξει καλό να δίνουμε αγκαλιές στο μωρό μας, αλλά μέχρι ένα σημείο. Εξάλλου δεν είμαστε μόνοι μας και ζούμε σε ένα οίκημα που η ηχομόνωση είναι χάλια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το ουρλιαχτο μέχρι 1-1.30 τη νύχτα. Ασε που έπρεπε ήδη να έχει πάει στο παιδικό δωμάτιο, οπότε τι θα κάνει ο αδερφός του τοτε?:(Επίσης, πέρα από τις μυξούλες, δεν δείχνει κα΄τι άλλο, τρώει κανόνικά και όλα καλά. Εξάλλου δεν πάμε πουθενα, αν κολλήσει κάτι μόνο από τον μεγάλο, αλλά και εκείνος φαίνεται μια χαρα.

Τέλος πάντων θα δείξει. Σήμερα, τρίτη μέρα, συνέχισα την προσπάθεια. Ηπιε γάλα, τον έβαλα αμέσως στο κρεβάτι του και ξάπλωσα στο δικό μας. Εκλαψε κανά τέταρτο και τελικά κοιμήθηκε. Τώρα είμαι σε αναμονή, αν θα ξυπνήσει και πότε.

Ισως ακουγεται απανθρωπο και φρικτό να κλάιει το παιδί δίπλα μου και να μην το αγκαλιάζω. Πίστεψε με, παλεύω μέσα μου. Αλλά από την άλλη στενοχωριέμαι να τον βλέπω ράθυμο και γκρινιάρη όλη μέρα, πιθανότατα λόγω κακής ποιότητας ύπνου. Δεν σου περιέγραψα τον μπέμπη, αλλά είναι ένα ιδιαίτερα ενεργητικό και κινητικά ανεπτυγμένο μωρό - τουλάχιστον έτσι λένε όσοι ξέρουν απ΄ αυτα και η παιδίατρος μας. Απο 4 μηνών έπαιρνε θέση μπουσουλήματος και έκανε μπρος πίσω και από 5- 5,5 , μηνών ψιλομπουσουλούσε στο κρεβάτι. Βασικά εγώ τον καθυστέρησα στο μπουσούλημα, γιατί ήταν καλοκαίρι και φοβόμουν μην χτυπήσει την μυτούλα του στα πλακάκια. Επίσης κάνει αρκετά βήματα μόνος του και ίσως να είχε περπατήσει αν δεν ήταν τόσο βαρύς (γεννήθηκε και ήταν πάντα αρκετά μεγαλόσωμος). Ισως πάλι φταίω και εγώ που τον είχα περιορίσει στο χαλί του καθιστικού - που το διατηρούμε πάντα καθαρό - γιατί τρώει ότι βρει μπροστά του και φοβόμουν τις δηλητηριάσεις! Οπότε θα ένιωθα υπέροχα να τον βλέπω ζωηρό και κινητικό, όπως είναι όσες φορές έχει συμβει να κοιμηθεί καλύτερα.

Σχετικά με τον μεγάλο μου δεν αντιμετώπισα τετοια θέματα - αλλαγες και άλματα ανάπτυξης. Οταν ήταν 4,5 μηνών έβγαλε τα πρώτα του δόντια. Σχεδόν αμέσως άρχισε να κοιμάται, και μετά από κανά μηνα, τον άφησα να κοιμάται μόνος του. Έκλαψε κανά 10λεπτο ένα βράδυ και αυτό ήταν. Και γενικά ποτε δεν μου ξαναξύπνησε παρά μόνο σε ιώσεις. Φαντάσου, ότι πάθαινε αλλεπάλληλες αμυγδαλίτιδες όταν ήμουν έγκυος (τελικά έκανε εγχείριση) και δεν ξυπνούσε. Εγώ κοιμόμουν μαζί του και όταν του έβαζα το θερμόμετρο μου έλεγε "Μαμα άσε, έχω πυρετό κάνε με μπάνιο"!:shock:Και δεν ήταν ούτε 4 ετων ακόμα...

Ασε που έτσι ξέρω ότι κάτι τρέχει με το παιδί. Ενώ με τον μικρό δεν καταλαβαίνω πότε πειναει, πότε κρυώνει, πότε πονάει...

Τέλος πάντων και έτσι που το κάνω είναι σαν σκωτσέζικο ντους για το μικρό, γιατί τα μεσημέρια τον κοιμίζω με λίγη αγκαλιά. Όμως δεν γίνεται αλλιώς, γιατί και ο μεγάλος νυστάζει, είναι ώρα κοινής ησυχίας και επίσης δεν είναι δυνατό να κλαίει μία ώρα για να κοιμηθεί αλλες δύο. Εξάλλου τοτε δεν έχει πρόβλημα. Βασικά έτσι το έκανα και στον μεγάλο - και αυτός έκανε 4 ύπνους! Στις 3, τον κοιμιζα εγώ και το βράδυ σχεδον μόνος του.

Πολλά εγραψα πάλι. Θα σου πω αύριο νεότερα. Τι να σου πω, καλό κουράγιο και σε σας!:P

Νομίζω πως αυτό που αντιμετωπίζεις τώρα εσύ, θα το αντιμετωπίσω και εγώ σε λίγους μήνες (η κόρη μου είναι 12 μηνών και σε 2 μήνες περιμένω και τη δεύτερη κόρη): Θα προσπαθώ να καταλάβω τα μυνήματα της μικρής, έχοντας ως μπούσουλα τις συνήθειες της μεγάλης... Λογικό από τη μια, καθώς θα προσπαθώ να εφαρμόσω ό,τι ξέρω, ότι ήδη έχω μάθει ως μητέρα. Και θα απογοητευτώ, διαπιστώνοντας πως δεν πιάνει τίποτα, ή σχεδόν τίποτα, καθώς το δεύτερο παιδί είναι ένα ΑΛΛΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ παιδί από το πρώτο, με άλλες συνήθειες, άλλα χούϊα, κλπ, κλπ, κλπ.

Προσπάθησε να διαβάσεις τον δεύτερο γιόκα σου ξεκινώντας από ΛΕΥΚΗ ΣΕΛΙΔΑ! Αυτή είναι μια ιδέα που έχω, ως γενικότερη στάση. Μην προσπαθείς να τον διαβάσεις θεωρόντας πως είναι η συνέχεια του βιβλίου που ξεκίνησε να γράφεται όταν γεννήθηκε ο πρώτος σου γιος. Τα λέω σε σένα για να τα ακούω και εγώ φυσικά, ε?!

Καρδιά μου είσαι έγκυος? Αντε με το καλό!!!!!!!!!!!!!Με ένα πόνο!

Πριν γεννησω ήμουν σίγουρη ότι τα πάντα θα είναι σχεδόν ίδια όπως στο πρώτο παιδί, μην σου πω ότι καθόριζα καταστάσεις βάσει αυτής της λογικής!

Λοιπόν είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους σαν να τους γέννησε άλλη μάνα!:shock:. Κατ αρχήν, ο ένας δεν τρώει και ο άλλος δεν κοιμάται (Μαντεψε ποιος κάνει το κάθε ένα). Ο μεγάλος δεν ξεκόλλησε ποτέ από μενα, ο μικρός με έχει γραμμένη. Φαντάσου ότι ενώ λέει "μπαμπα", δεν λέει "μαμά" αλλά "μαμ"!

Με βλέπει σαν όρθια κατσαρόλα. Βέβαια με θυμάται και στα ξυπνήματά του, αλλά δεν θα τον ενοχλούσε αν πήγαινε και κανάς άλλος! Επίσης είναι πονηρός, ο μεγάλος μου δεν είναι. Και άλλα πολλά, μη σε κουράζω τώρα.

Οπότε και άν έχω πάθει κατάθλιψη, περιμένοντας να στρώσει όπως ο μεγάλος, ο οποίος δεν είχε όυτε δόντια, ούτε άλματα ανάπτυξης, ούτε πονάκια, τίποτα. Ούτε καν ενοχλήσεις από εμβόλια δεν είχαμε.

Τεταρτη μερα χθες. Δεν κοιμόταν στην αγκαλιά μου το μεσημέρι και τον έβαλα στο κρεβάτι του. Το βράδυ επίσης συνέχισα την προσπάθεια. Και τις 2 φορές, ξάπλωσα στο δικό μας κρεβάτι. Ε, έκλαψε κανά τρίλεπτο, κοιμήθηκε. Το μεσημέρι 3 ώρες :shock:! Το βράδυ, άργησα να τον βάλω, είχα δουλειες, τον έβαλα κατά τις 11. Ξύπνησε κατά τις 2, κλασσικά, με είδε, κοιμήθηκε αμέσως. Ξύπνησε στις 6 για γάλα, ξανακοιμήθηκε (μάλιστα κατάφερα να πάω τουαλέτα, δεν έκλαιγε). Τελικά ξυπνήσαμε όλοι κατά τις 9.30! Τώρα τον ξανακοίμησα μόνο του, τα ίδια πάλι. Επίσης χθες περπάτησε κανονικά, μεγάλη απόσταση! Εφαγε και κάτι τούμπες το καημένο!!!!

Νιώθω πολύ καλά. Εχουν δίκιο που λένε ότι αν μάθει να κοιμάται μονος του, ελαττώνονται τα βραδινά ξυπνηματα. Ειμαι περίεργη να δω αν θα συνεχιστεί όλο αυτό, αν θα αλλάξει πάλι και πως θα αντιδράσει στη μετακόμισή του στο παιδικό που τη σχεδιαζουμε σε κανά 10ημερο.

Τουλάχιστον κερδίζω κανά δυο ώρες παραπάνω τη μέρα.

Εσείς πως πάτε? Πραγματικά, καλό κουράγιο με τα 2 σου μωρά. Ελπίζω να έχεις βοήθεια και να στρώσει η μεγάλη γρήγορα για να μη αλληλοενοχλούνται. Και φυσικά ελπίζω το δεύτερο να κοιμάται!!!!!!!!

Επίσης ήθελα να σου πω, ότι ίσως να μην το καταλαβαίνεις, αλλά η εμπειρία από το πρώτο παιδί είναι τεράστια. Θα εκπλαγείς αν συγκρίνεις το πως αντιδρούσες στο πρώτο σου παιδί σε σχεση με το δεύτερο. Επίσης δεν θα είσαι υπερβολική, θα είσαι πιο χαλαρή, γιατί αποκτάς ένστικτο, αλλά και επειδή δεν θα προλαβαίνεις να τρέχεις πίσω από όλους. Στο δεύτερο έχω αφήσει πολλά πράγματα στην τύχη.

Και εννοείται ότι, παρόλο που θα είναι ζόρικο με 2 μωρά, θα σε βοηθάει η μνήμη σου πάρα πολύ...Εγώ είχα ξεχάσει αρκετά πράγματα και χρειαστηκα να ξαναψάξω πολλά θέματα.

Είδες που σου έλεγα "Μήπως ετοιμάζεται να περπατήσει μόνος του?"!??!?! Ε, να το το παιδί! Δεν φταίει!

Πάντως, αναλογίσου και το εξής: Πως ήσουν και εσύ στην πρώτη σου εγκυμοσύνη και πως στη δεύτερη. Τι θέλω να πω: Στην πρώτη εγκυμοσύνη υποψιάζομαι ότι το ενδιαφέρον σου και η ενασχόλησή σου με το έμβρυο ήταν μεγαλύτερη από ότι στη δεύτερη, και αυτό όχι γιατι το αγαπάς λιγότερο αλλά γιατί ο χρόνος και το μυαλό σου είναι απασχολημένο με το πρώτο. Να το ντύσεις, να το ταϊσεις, να το παίξεις, κλπ, κλπ. Τα δεύτερα παιδιά βγαίνουν γενικώς λίγο πιο..."παρμελημένα"...Το βλέπω και με τη δικιά μου 2η εγκυμοσύνη... Καμία σχέση με την πρώτη... Και εγώ αλλά και όλοι γύρω μου ασχολούντουσαν περισσότερο. Τώρα, στη 2η, ....καμία σχέση!!! Όλο αυτό έχει και καλά και κακά. Πάντως, σίγουρα καθορίζει και τη διαφορετικότητα των προσωπικοτήτων. Τα πρώτα παιδιά μεγάλωσαν στη μήτρα μας ενώ εμείς είχαμε περισσότερο άγχος, αγωνία, προσμονή, ενασχόληση, ξεκούραση. Τα δεύτερα μεγαλώνουν στη μήτρα μας ενώ εμείς έχουμε λιγότερο άγχος, αγωνία, προσμονή, ενασχόληση, ξεκούραση. Οι ορμόνες μας οι ίδιες είναι σε άλλα επίπεδα. Και ακόμα όταν γεννιούνται, το κράτημά μας είναι πιο σίγουρο, πιο σταθερό, λιγότερο ανασφαλές. Θηλάζουμε με γνώση πια. Δεν πανικοβαλόμαστε όταν κλαίνε από κολικούς. Όλα αυτά, συντελούν στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής προσωπικότητας.

Κάτι ακόμα, σχετικά με την προσπάθειά σου για τον ύπνο του μικρού: Κάτι το οποίο βοήθησε εμάς είναι να τηρούμε κάθε μέρα το ίδιο πρόγραμμα, την ίδια ρουτίνα για τον βραδυνό ύπνο. Την ίδια ώρα μπάνιο, την ίδια ώρα γάλα, την ίδια ώρα καληνύχτα και την ίδια ώρα στην κούνια της, με ίδιες πάντα διαδικασίες (π.χ. όχι παιχνίδια μετά το μπάνιο, αλλά ολιγομίλητοι, απαλή φωνή, χαλαρωτικό τραγουδάκι όσο ετοιμάζουμε το γάλα, κλπ). Κι εμάς σήμερα έκανε 3 ολόκληρα βήματα μόνη της! Αντε, να τα κάνει περισσότερα, να περάσει και εμάς αυτό το άλμα ανάπτυξης, να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι (δηλαδή να ξυπνάμε μια μόνο φορά αντί για δύο για γάλα και να ξανακοιμόμαστε αμέσως και όχι μετά από 40 λεπτά αγκαλιάς-νανουρίσματος!!).

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου για το δεύτερο παιδάκι μου!!

Εχει μια βδομάδα που η μικρή μου ξυπνάει καθε μια ωρα..Οταν την θηλάζω ξαπλωμένη και κοιμάται δίπλά μου κοιμάται περισσότερο αλλά και πάλι. Επίσης όταν την σηκώνει ο άντρας μου είτε ξανακοιμάται στην αγκαλιά του αμέσως είτε κοιταει εμένα και κλαίει και δειχνει οτι θέλει να έρθει δίπλα μου.Είναι 8 μηνων.Ειτε την εχω δίπλα μου ειτε στην κουνια της πάλι τα ίδια ενω την ημέρα κοιμάται ξερή οπουδήποτε για 2 ωρα το βράδυ ξυπνάει συνέχεια ενω πριν ξυπνούσε 2 φορες να φάει..Τι μπορεί να φταιει?Να πεινάει δεν νομίζω αν και για να ξανακοιμηθει τη βάζω στο στηθος πάλι.Κια χθες που δοκίμασα και της εδωσα στερεα τροφη πιο αργα και θηλασμο πάλι τα ιδια..Ο σύζυγος πιστευει οτι θελει να κοιμάται δίπλα μου ή γενικά θέλει παρεα εγω δεν πιστευω οτι φταιει αυτο γιατι την τελευταια βδομαδα το κάνει

tEksp3.png?8gzbt5YV

Εχει μια βδομάδα που η μικρή μου ξυπνάει καθε μια ωρα..Οταν την θηλάζω ξαπλωμένη και κοιμάται δίπλά μου κοιμάται περισσότερο αλλά και πάλι. Επίσης όταν την σηκώνει ο άντρας μου είτε ξανακοιμάται στην αγκαλιά του αμέσως είτε κοιταει εμένα και κλαίει και δειχνει οτι θέλει να έρθει δίπλα μου.Είναι 8 μηνων.Ειτε την εχω δίπλα μου ειτε στην κουνια της πάλι τα ίδια ενω την ημέρα κοιμάται ξερή οπουδήποτε για 2 ωρα το βράδυ ξυπνάει συνέχεια ενω πριν ξυπνούσε 2 φορες να φάει..Τι μπορεί να φταιει?Να πεινάει δεν νομίζω αν και για να ξανακοιμηθει τη βάζω στο στηθος πάλι.Κια χθες που δοκίμασα και της εδωσα στερεα τροφη πιο αργα και θηλασμο πάλι τα ιδια..Ο σύζυγος πιστευει οτι θελει να κοιμάται δίπλα μου ή γενικά θέλει παρεα εγω δεν πιστευω οτι φταιει αυτο γιατι την τελευταια βδομαδα το κάνει

Μπορει να την ενοχλούν τα δόντια ή μπορει να βιώνει το άγχος του αποχωρισμού.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

MayMeye: Αντε με το καλό το περπάτημά σας! Λοιπόν για πρώτο παιδί σε βλέπω πολύ ψύχραιμη.

Όλα αυτά που μου λες τα ξέρω. Όπως όμως σου έγραψα πριν, δεν δικαιολογείται να κοιμάται εύκολα τις άλλες φορές και πριν τον βραδινό ύπνο να κάνει διάφορα. Επίσης, εντάξει, είπαμε άλματα ξεάλματα, δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται σαν νεογέννητο, οπότε νομίζω ότι έπρεπε να τον μάθουμε κανά δυο πραγματάκια. Τώρα όσον αφορά τη ρουτίνα, την λειτουργούμε, αλλά θα δεις και εσύ όταν γεννήσεις, ότι με 2 μικρά παιδιά είναι λίγο δύσκολο να το ακολουθήσεις πιστά. Πιο πολύ το πρόβλημα είναι το ΣΚ, που ο μεγάλος κάθεται παραπάνω ή όταν θέλουμε να πάμε κάπου, γιατί και οι υπόλοιποι άνθρωποι είμαστε δεν μπορούμε να κλειστούμε λόγω της ρουτίνας του μπέμπη. Ωστόσο ο μπαμπάς μας σχολάει μετά τις 7, οπότε ό,τι κάνουμε είναι τότε.

Πάντως όλα αυτά με τα δεύτερα παιδιά με βρίσκουν σύμφωνη. Στην αρχή της εγκυμοσύνης η μαμά μου (πάσχει από Alzheimer), έπαθε την οριστική κρίση που μας ταλαιπώρησε για κανά δίμηνο και μετά εισήχθη σε ίδρυμα - αφού απέδιδα την καθυστέρηση σ΄αυτήν την αναστάτωση. Μετά, σχεδον καθόλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου είχα τον μεγάλο με αμυγδαλίτιδες. Εγχειρίστηκε όταν έμπαινα στον 8ο μήνα - και ουσιαστικά επέστρεψε στον παιδικό λίγο πριν γεννήσω. Κακό αυτό και ίσως εκεί οφείλονται κατα πολύ τα διάφορα συναισθήματά του. Ασε που κάποια στογμή στον 5ο μήνα νομίζω έπαθα και μια μικρή αποκόλληση... Ολα μαζί. Οπότε ο καημένος ο μπέμπης ήταν πολύ πολύ παραμελημμένος στην κύηση. Λες να του βγαινει τώρα??????????????????????:roll:

Χθες πάλι πάντως κοιμήθηκε καλά. Ξύπνησε στη μία ώρα ύπνου, έκλαιγε και μάλλον ήταν δόντια, του έδωσα παυσίπονο και λίγο γάλα (δεν το είχε πιει όλο το βραδινό) και ξαναξύπνησε ξανά στις 6, έφαγε και ξύπνησε στις 9. Μια χαρά. Απλά δεν διανοείται να μείνει μόνος του στο δωμάτιο. Πρέπει να κάτσω εκεί μέχρι να κοιμηθεί. Ας είναι θα το συνηθίσει και αυτό! Πάντως σε κανένα ύπνο του δεν κοιμάται στην αγκαλιά μου, εκτός και αν τον πάρει ο ύπνος μετά τη φρουτόκρεμα τις καθημερινές που ξυπνάμε νωρίς.

Τα πέρναγα και εγώ κατά καιρούς, αν και στον 8ο είχα τελειώσει με τον θηλασμό. Εμένα με βοηθούσε και τον κοιμίζει ο σύζυγος - όταν φυσικά δεν ήθελε γάλα. Αν και τώρα που το θυμάμαι, στις διακοπές του έδινα μπιμπερό τελευταίο γεύμα και μετά τον κοιμιζε ο άντρα μου, ο οποίος είχε μεγαλύτερη υπομονή και τον νανούριζε μεσα στο κρεβάτι του, όχι στην αγκαλιά του.

Δεν νομίζω να σε βοηθήσει να δίνεις στερεα τροφή πιο αργά, ίσως αποσυντονίσεις το μωρό. Καποτε μου είπε η παιδίατρος μου ότι οι πόνοι τα πιάνουν γενικά το βράδυ. Μπορεί όλη μερα να είναι ήρεμα και να κοιμούνται και τη νύχτα να είναι χάλια. Οπότε η δόντια μπορεί να είναι, η άλματα...Εμένα επειδή έτρωγε πολύ βαρυστομάχιαζε καμιά φορά ή ήθελε πολλά κακά και πονούσε η κοιλίτσα του.

Κάνε υπομονή κανά δυο μέρες, μη χαλάς το πρόγραμμα και τις συνήθειες του μωρού να δεις πως θα πάει. Απλά αν μπορεί να σε βοηθαει ο σύζυγος για να μην κουράζεσαι και μην την κοιμίζεις πολύ τη μέρα - όσο κοιμόταν και πριν, για να μην χάσει τη ρουτίνα της. Βλέποντας και κάνοντας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...