Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η πρώτη μου δημοσίευση !!

gogga

Recommended Posts

Γειά σας κι από εμένα!

Ειμαι η Πασχαλιά κι έχω ένα πανεμορφο σκαθαράκι 3 μηνων.

Τον έχω δίπλα μου τώρα μια που δεν κοιμάται πριν τις 4 το πρωί!:roll:

Να είστε καλά και να χέρεστε τα παιδακια σας.:-D

κανε υπομονη...τα περασα κιεγω..........:lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας. Θέλησα να μπω στο φόρουμ για έναν και μόνο λόγο. Θα ήθελα να πω σε όλους τους γονείς να είναι πάρα μα πάρα πολύ προσεχτικοί με τους παιδικούς σταθμούς-νηπιαγωγεία. Είμαι νηπιαγωγός και ειμαι απίστευτα αγανακτισμένη με κάποιους ανθρώπους, που αναλαμβάνουν την φροντίδα παιδιών και το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα βγάλουν λεφτά!!!! Θα ήθελα, λοιπόν, επειδή είχα σχέση με πολύ γνωστό παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο στον Βύρωνα (συγκεκριμένα στην περιοχή πάνω σπό την Καραολή Δημητρίου), οι γονείς να μην θαμπώνονται απο μεγάλες εγκαταστάσεις και από ανθρώπους με δήθεν αγγελικά πρόσωπα... Θεωρώ οτι είναι καλό, δεν ξέρω όμως πως, να γνωρίζουμε και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων... Αν είναι ασφαλισμένοι και πόσες ώρες, πόσες ώρες δουλεύουν (γιατί δουλεύουν 9 και 10 ώρες), αν όντως έχουν πτυχία εκπαιδευτικών (γιατί ισχυρίζονται ότι είναι νηπιαγωγοί αλλά δεν έχουν στην πραγματικότητα πτυχίο), αν οι εκπαιδευτικοί μαζί με το έργο τους σφουγγαρίζουν και καθαρίζουν με χλωρίνες τα τραπέζια (μπροστά στα παιδιά), αν μαγειρεύουν οι ίδιες, ποιά ειναι η καθαρίστρια, ποιά η μαγείρισσα, ποιές οι συνοδοί (μήπως είναι το ίδιο πρόσωπο;;;!!!!), πόσα παιδιά ειναι στην τάξη (γιατί λένε 15 και είναι 30!!!!), αν υπάρχει τρομοκρατικό κλίμα και δεν έχουν οι εκπαιδευτικοί 'δικαίωμα' να λήψουν ούτε οταν έχουν 40 πυρετό και πολλά άλλα.. Προσέχτε!!!! Υπάρχουν νόμοι αλλά δυστυχώς κάποιοι το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα βγάλουν λεφτά καταπατώντας τα δικαιώματα των παιδιών και των εργαζομένων!!!

Απευθύνομαι σε όλους τους γονείς, γιατί εσείς έχετε κυρίως την δύναμη να αλλάξετε τα πράγματα τουλαχιστον σε αυτόν τον τομέα... Εγώ από την μεριά μου αντιδρώ και έχω κινηθεί και δικαστικά και ας κοστίσει αυτό στην καριέρα μου ως εκπαιδευτικός!

Ευχαριστώ για την κατανόηση και ελπίζω να σας προβλημάτισα λιγάκι, γιατί τον τελευταίο καιρό επικρατεί η τρομοκρατία και ο ωχαδελφισμός!!

Καλό κουράγιο σε όλους!

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας. Θέλησα να μπω στο φόρουμ για έναν και μόνο λόγο. Θα ήθελα να πω σε όλους τους γονείς να είναι πάρα μα πάρα πολύ προσεχτικοί με τους παιδικούς σταθμούς-νηπιαγωγεία. Είμαι νηπιαγωγός και ειμαι απίστευτα αγανακτισμένη με κάποιους ανθρώπους, που αναλαμβάνουν την φροντίδα παιδιών και το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα βγάλουν λεφτά!!!! Θα ήθελα, λοιπόν, επειδή είχα σχέση με πολύ γνωστό παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο στον Βύρωνα (συγκεκριμένα στην περιοχή πάνω σπό την Καραολή Δημητρίου), οι γονείς να μην θαμπώνονται απο μεγάλες εγκαταστάσεις και από ανθρώπους με δήθεν αγγελικά πρόσωπα... Θεωρώ οτι είναι καλό, δεν ξέρω όμως πως, να γνωρίζουμε και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων... Αν είναι ασφαλισμένοι και πόσες ώρες, πόσες ώρες δουλεύουν (γιατί δουλεύουν 9 και 10 ώρες), αν όντως έχουν πτυχία εκπαιδευτικών (γιατί ισχυρίζονται ότι είναι νηπιαγωγοί αλλά δεν έχουν στην πραγματικότητα πτυχίο), αν οι εκπαιδευτικοί μαζί με το έργο τους σφουγγαρίζουν και καθαρίζουν με χλωρίνες τα τραπέζια (μπροστά στα παιδιά), αν μαγειρεύουν οι ίδιες, ποιά ειναι η καθαρίστρια, ποιά η μαγείρισσα, ποιές οι συνοδοί (μήπως είναι το ίδιο πρόσωπο;;;!!!!), πόσα παιδιά ειναι στην τάξη (γιατί λένε 15 και είναι 30!!!!), αν υπάρχει τρομοκρατικό κλίμα και δεν έχουν οι εκπαιδευτικοί 'δικαίωμα' να λήψουν ούτε οταν έχουν 40 πυρετό και πολλά άλλα.. Προσέχτε!!!! Υπάρχουν νόμοι αλλά δυστυχώς κάποιοι το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα βγάλουν λεφτά καταπατώντας τα δικαιώματα των παιδιών και των εργαζομένων!!!

Απευθύνομαι σε όλους τους γονείς, γιατί εσείς έχετε κυρίως την δύναμη να αλλάξετε τα πράγματα τουλαχιστον σε αυτόν τον τομέα... Εγώ από την μεριά μου αντιδρώ και έχω κινηθεί και δικαστικά και ας κοστίσει αυτό στην καριέρα μου ως εκπαιδευτικός!

Ευχαριστώ για την κατανόηση και ελπίζω να σας προβλημάτισα λιγάκι, γιατί τον τελευταίο καιρό επικρατεί η τρομοκρατία και ο ωχαδελφισμός!!

Καλό κουράγιο σε όλους!

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου γιατί είμαι βρεφονηπιοκόμος και έχουν δει πολλά τα μάτια μου!!Πράγματι πρέπει οι γονείς να το ψάξουν πολύ το θέμα!!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Ειλικρινά ντρέπομαι και μόνο που ήμουν εκεί μέσα τόσο καιρό.. Μού έλεγαν ψέματα και όχι μόνο σε εμένα αλλά και στους γονείς και η συπεριφορά τους το λιγότερο που μπορεί να χαρακτιηριστεί ήταν άθλια. Με έκαναν να γίνω κακός άνθρωπος, καχύποπτη και το χειρότερο να μην θέλω να δουλέψω ξανά σε παιδικό σταθμό (τουλάχιστον για τώρα!!). Πάνω απ'όλα όμως με νευριάζει το γεγονός πως υπάρχουν άτομα, που, ενώ έχουν όλα τα προσόντα και την καλή καρδιά να προχωρήσουν και να φύγουν από το χάος, φοβούνται....

Διαφημίσεις

Κορίτσια, επειδή σύντομα θα ψάξω για βρεφονηπιακό για την μικρή μου 26 μηνών, μπορείτε να μου πείτε πώς να καταλάβω αν ο σταθμός είναι καλός;

Να είσαι καχύποπτη πάνω από όλα!!!Μη πιστεύεις ό,τι ακούς μέχρι να το διασταυρώσεις...Να ρωτήσεις πόσα παιδάκια αντιστοιχούν σε κάθε δασκάλα και να ζητήσεις να επισκεφτείς τις αίθουσες για να δεις αν ισχύει.Όσες περισσότερες βοηθούς βρεφοκόμους έχει ο παιδικός σταθμός,τόσο το καλύτερο (για να μπορεί να πάει τουαλέτα και να ξεκουραστεί αν δεν νιώθει καλά ή να λείψει λίγες ώρες και οτιδήποτε άλλο).Να ζητήσεις να δεις τα βιβλιάρια υγείας του προσωπικού και αν είναι δυνατόν να μιλήσεις με την δασκάλα που είναι να αναλάβει το παιδάκι σου ώστε να την ψαρέψεις για το που σπούδασε κτλ. Να βεβαιωθείς ότι οι δασκάλες ασχολούνται μόνο με τα παιδιά και όχι με το φαγητό ή την καθαριότητα των χώρων εκτός της αίθουσας που διδάσκει...Αν παρατηρήσεις ότι δεν αφήνουν τους γονείς να μπαίνουν όποτε θέλουν στις αίθουσες,κάτι γίνεται.....Γενικά να το ψάξεις το θέμα πολύ πριν αποφασίσεις,να διαλέξεις ώρες που έρχονται οι γονείς για τα παιδιά τους ώστε να πιάσεις κουβέντα και να μάθεις κάποια πράγματα...Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και καλή σου επιτυχία!!;)

Πως να επιλέξω παιδικό σταθμό?

Sat, Sep 23, 2006ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ-ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και ήλθε ο καιρός που τα βλαστάρια σας θα πάνε στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό. Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει λίγο-πολύ όλες τις μητέρες, ειδικά η επιλογή παιδικού σταθμού αφού είναι η πρώτη φορά που θα εμπιστευτείτε ξένους ανθρώπους για την ασφάλεια του μωρού σας.

Αρχικά πρέπει να αποφασίσετε εαν θα επιλέξετε δημόσιο ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Ενημερωθείτε για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με την επιλογή σας. Οι δημόσιοι σταθμοί ανήκουν στους κατά τόπους δήμους και δέχονται παιδιά μόνο όταν και οι δύο γονείς είναι δημότες. Το μηνιαίο κόστος καθορίζεται από το ετήσιο εισόδημα που δηλώνουν οι γονείς και είναι χαμηλότερο αυτού των ιδιωτικών που κυμαίνεται από ?200,00-?300,00. Επίσης οι δημόσιοι σταθμοί δε δέχονται κρυολογημένα παιδάκια, σε αντίθεση με πολλούς ιδιωτικούς και το ωράριο λειτουργίας είναι σχετικά άβολο για γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα (λειτουργούν μέχρι τις 16.00).

Για την εγγραφή στο δημόσιο σταθμό θα πρέπει να κάνετε την αίτηση μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού για τον Σεπτέμβριο. Επειδή όμως θα σας ζητήσουν πολλά δικαιολογητικά, ενημερωθείτε νωρίτερα για να είστε πανέτοιμη. Θα σας ζητήσουν σίγουρα πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση από παιδίατρο που να γνωστοποιεί ότι το παιδί σας είναι υγιές και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης. Στον ιδιωτικό σταθμό μπορείτε να κάνετε την εγγραφή όποια στιγμή θέλετε. Και εκεί όμως θα πρέπει να προσκομίσετε κάποια δικαιολογητικά.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επισκεφθείτε τους σταθμούς της περιοχής σας, να ελέγξετε τους χώρους και να δείτε κατά πόσο είναι καθαροί, περιποιημένοι και ασφαλείς. Η εικόνα που παρουσιάζει ένας σταθμός είναι καθοριστική για την απόφαση του γονέα γιατί δείχνει υπευθυνότητα απέναντι σε μικρά και απροστάτευτα παιδάκια. Ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας του σταθμού, το πρόγραμμα και τις δημιουργικές δραστηριότητες με τις οποίες απασχολούν τα παιδιά. Γνωρίστε τις νηπιαγωγούς και συζητήστε μαζί τους, δείτε τι εικόνα παρουσιάζουν, αν είναι άνθρωποι ευχάριστοι και φιλικοί. Ρωτήστε πως στελεχώνεται ένα τμήμα καθώς αυτή είναι σημαντική πληροφορία. Μία νηπιαγωγός θα πρέπει να παρακολουθεί ένα τμήμα με έξι παιδάκια περίπου, ηλικίας έως τριών ετών, ενώ για μεγαλύτερες ηλικίες η σωστή αναλογία είναι δέκα παιδάκια για μία νηπιαγωγό. Ρωτήστε πως χωρίζονται τα τμήματα, για παράδειγμα ένα βρέφος 5-6 μηνών δεν μπορεί να εντάσσεται στο ίδιο τμήμα με δίχρονα παιδάκια.

Ενημερωθείτε για το διατροφικό πρόγραμμα, πως χωρίζονται τα γεύματα και κυρίως για την ποιότητα των τροφίμων. Ρωτήστε για το ωράριο λειτουργίας του σταθμού και ελέγξτε κατά πόσο σας βολεύει με το δικό σας πρόγραμμα, αν κάνουν φύλαξη μέχρι κάποια ώρα ( σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για ιδιωτικό σταθμό ) και σε ποιόν θα απευθυνθείτε σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα. Ζητήστε να σας ενημερώσουν για τα σχολικά λεωφορεία που διαθέτουν, τη χρονολογία κατασκευής, τη συντήρηση και τα προσόντα των οδηγών.

Τέλος, θα ήταν καλό να κάνετε αιφνίδιες επισκέψεις στο σταθμό για να ελέγξετε το κλίμα που επικρατεί. Αν παρατηρήσετε απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας, π.χ. ξαφνικά φοβάται εύκολα και βάζει τα κλάματα, ή έλθει από το σταθμό με μώλωπες και εκδορές , μη διστάσετε να το συζητήσετε με τους υπεύθυνους του σταθμού για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε κακοποίηση με πρόθεση να κάνετε καταγγελία άμεσα.

1. Πριν καταλήξετε στην επιλογή του βρεφονηπιακού σταθμού, θα πρέπει να επισκεφθείτε όσο το δυνατόν περισσότερους.

2. Κοιτάξτε εάν ο χώρος είναι ασφαλής για την ηλικία των παιδιών που θα φιλοξενήσει, εάν αποπνέει καθαριότητα και φροντίδα, ή αντίθετα φαίνεται παραμελημένος, εάν είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα και ασφαλή παιδικά έπιπλα, και παράλληλα αφήνει χώρο για την ελεύθερη κίνηση των παιδιών και του προσωπικού. Υπάρχει αυλή κατάλληλα διαμορφωμένη με παιχνίδια εξωτερικού χώρου και δάπεδο ασφαλείας για το παιχνίδι και την εκτόνωση των παιδιών;

3. Είναι ενδιαφέρον, επίσης, να διαπιστώσετε εάν υπάρχει επαρκές σε ποσότητα και ποιότητα εποπτικό-εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό υλικό.

4. Είναι τα παιχνίδια σε σημεία που τα φτάνουν τα παιδιά; Υπάρχει οργανωμένη παιδική βιβλιοθήκη ή κάποιος άλλος χώρος που τα παιδιά να μπορούν να διαβάζουν;

5. Είναι καλή η αναλογία παιδιών-προσωπικού-παιδαγωγών και τουλάχιστον επαρκής η εκπαίδευση και η πείρα του προσωπικού; Με ποιον τρόπο συνυπάρχουν τα παιδιά και οι παιδαγωγοί; Οι τελευταίοι παίζουν με τα παιδιά, τους απευθύνονται προσωπικά και τα χαιρετούν όταν μπαίνουν στην τάξη;

6. Στην τάξη κυριαρχούν η χαρά, η πειθαρχία και το παιχνίδι;

7. Οι παιδαγωγοί δείχνουν να αγαπάνε τα παιδιά; Φαίνονται ευχαριστημένοι και χαμογελαστοί όλοι μαζί;

8. Είναι οι παιδαγωγοί ευγενικοί, φιλικοί, συνεννοήσιμοι; Ενθαρρύνουν τις επισκέψεις των γονέων; Δείχνουν διαθέσιμοι να περιγράψουν πώς πέρασαν τα παιδιά στη διάρκεια της μέρας; Επιβλέπουν καλά όλο τον χώρο; Όταν συνομιλούν με τους γονείς ή με άλλα πρόσωπα, υπάρχει κάποιος να επιβλέπει τα παιδιά;

9. Ποια είναι η φήμη του συγκεκριμένου σχολείου;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα οι υπεύθυνοι επαγγελματίες θα χαρούν να σας απαντήσουν. Αν πάρετε ικανοποιητικές απαντήσεις, τότε θα έχετε τα δεδομένα που χρειάζεστε για να επιλέξετε τον καταλληλότερο σταθμό για το παιδί σας.

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια, θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις για τα λεωφορεία γιατί όσες φορές έχω πετύχει κάποιο στο δρόμο, τρέχει υπερβολικά. Έχω αγχωθεί πολύ γιατί η μικρή μου είναι πολύ νευρική και όταν θυμώνει (συχνά δηλαδή )κοπανάει όπου βρει και κάνει πολύ απότομες κινήσεις. Επίσης είναι κακοφάγανη, τι να κάνω;

Διαφημίσεις

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια, θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις για τα λεωφορεία γιατί όσες φορές έχω πετύχει κάποιο στο δρόμο, τρέχει υπερβολικά. Έχω αγχωθεί πολύ γιατί η μικρή μου είναι πολύ νευρική και όταν θυμώνει (συχνά δηλαδή )κοπανάει όπου βρει και κάνει πολύ απότομες κινήσεις. Επίσης είναι κακοφάγανη, τι να κάνω;

Αν σου είναι δυνατόν,καλύτερη επιλογή είναι να την πηγαίνεις εσύ στον παιδικό και να την παίρνεις.Έχω πολύ κακή εμπειρία με οδηγό σχολικού ο οποίος κάπνιζε,μιλούσε στο τηλέφωνο ενώ οδηγούσε και έβριζε και έτρεχε!!!:mad::mad::mad: Δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις με αυτό...Ίσως αν γνώριζες τον οδηγό,θα μπορούσες να σχηματίσεις μια άποψη...Αλλιώς δες πως μπορείτε να την πηγαινοφέρνετε οι ίδιοι.Για την κακοφαγία,ψάξε στο ίντερνετ,στο google και θα βρεις πολλές λύσεις!!

Φοβερές συμβουλές!! Κάθομαι και τις διαβάζω, παρ'ολο που δεν είμαι μητέρα!! Αγαπητή 'sadamo' πρόσεξε πολύ. Ρώτα για όλους, που εργάζονται στον παιδικό και τι θέση έχουν ακριβώς!!! Και σχετικά με το σχολικό, συμφωνώ απόλυτα με την 'annoula'.. Και εγώ όταν δούλευα (δυστυχώς έκανα και δρομολόγιο) ο οδηγός έβριζε, έτρεχε και παρανομούσε!!!

γειά σε όλους, με λένε Δέσποινα και έχω έναν υπέροχο κούκλο 25 μηνών. Συμβουλεύομαι το φόρουμ από τότε που έμεινα έγκυος και με έχει βοηθήσει πολλές φορές. Ελπίζω να τα λέμε συχνά.

Διαφημίσεις

Γειά σας και από μένα!! Είμαι η Σοφία 32 ετών από Θεσσαλονίκη και είμαι στην 7η εβδομάδα της πρώτης μου εγκυμοσύνης!!! Διαβάζω και ενημερώνομαι εδώ και λίγο καιρό από το φόρουμ σας και αποφάσησα να μπώ κι εγώ σε αυτή την ωραία παρεά, σας ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα διυκρινήσεις στα ερωτήματά μου :)

Καλησπέρα. Αποφάσισα επιτέλους να γραφτώ και εγώ, να μπορώ να συμμετέχω και όχι μόνο να διαβάζω. Δεν έχω παιδί (ακόμη), αλλά σύντομα θα τα καταφέρω να μπω στην όμορφη περίοδο της εγκυμοσύνης.

• Δημιουργία νέου...