Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύφασμα (Wrap/Pouch) που κρατά το μωρό κοντά στο σώμα

Recommended Posts

μια πολύ καλή σελίδα με βιντεάκια που με βοήθησε πολύ για τις διάφοερες θέσεις που μπορείς να βάλεις το μωρό είναι αυτή:

Νομίζω την έχει αναφέρει και η Ευαγγελία.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 448
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το pouch

μπορείς να βάλεις το μωρό σε διάφορες θέσεις.

Μπορείς να δεις εδω κάποιες οδηγίες και πληροφορίες

αυτό που λες εσυ λέγεται kangaroo carry και μπορεις να δεις εδω οδηγίες τοποθετηση

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Τώρα που το σκέφτομαι το pouch σου λύνει τα χέρια με το δεύτερο παιδί...είναι πολύ βολικό να έχεις συνέχεια το νεογέννητο πάνω σου για να μπορείς να τρέξεις και να ασχοληθείς με το δεύτερο παιδί όταν σε χρειάζεται!! μάλλον για το δεύτερο όταν με το καλό έρθει θα το χρειαστώ

Τώρα που το σκέφτομαι το pouch σου λύνει τα χέρια με το δεύτερο παιδί...είναι πολύ βολικό να έχεις συνέχεια το νεογέννητο πάνω σου για να μπορείς να τρέξεις και να ασχοληθείς με το δεύτερο παιδί όταν σε χρειάζεται!! μάλλον για το δεύτερο όταν με το καλό έρθει θα το χρειαστώ

πραγματικά. πολλές μαμάδες που δεν είχαν ακούσει για το babywearing στο πρώτο τους παιδί, ενδιαφέρθηκαν για αυτόν ακριβώς το λόγο. να κυνηγάς το μεγάλο όσο το μικρό κουρνιάζει-κοιμάται-θηλάζει κτλ.

46378a2c39.png

πραγματικά. πολλές μαμάδες που δεν είχαν ακούσει για το babywearing στο πρώτο τους παιδί, ενδιαφέρθηκαν για αυτόν ακριβώς το λόγο. να κυνηγάς το μεγάλο όσο το μικρό κουρνιάζει-κοιμάται-θηλάζει κτλ.
I have carried now my both kids and I feel so lucky :lol:

• 1 month later...

δείτε εδώ πολλές φωτογραφίες με μαμάδες που κρατούν τα παιδιά τους :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Πολύ ωραίες φωτογραφίες και να βλέπεις μαμάδες με τα μωρά φορεμένα είναι πολύ ωραία εικόνα (παρόλο που κάποιες μανούλες τα φοράνε λίγο άβολα (κατά τη γνώμη μου-πολύ χαμηλά τους κρίκους). Υπήρχε μια σκέψη και για το ελληνικό ΝΙΝΟ να γίνει σε κάποιο πάρκο κάποια στιγμή αλλα δεν ξέρω που βρίσκεται αυτή η ιδέα. Θα μας πει η Στέλλα.

Για όποιον αρέσει αυτή η εικόνα, να φροντίσει να έρθει οπωσδήποτε στο επόμενο ΝΙΝΟ!

46378a2c39.png

Διαφημίσεις

Μόλις ανακάλυψα το θέμα και θέλω και εγώ καθοδήγηση μιας και είμαι εντελώς άσχετη. Έχω ένα μωρό 2,5 μηνών που είναι όμως πολυ βαρύ για την ηλικία του 7.100 και 64 εκατοστά. Φαντάσου οτι εγώ δεν μπορώ να το βάλω να ρευτεί πρέπει να κάθομαι. Αγκαλίτσα δεν μπορώ παραπάνω από 3 λεπτά!

Δεν ξέρω τι μας ταιριάζει από όλα αυτά που περιγράφεις. Θα ήθελα να μου προτείνεις και να δω αν είναι δυνατόν πως δένεται αυτό, αν θα μπορώ να το καταφέρω.

Να σημειώσω οτι τον έβαλα 2 φορές στον μάρσιππο της chicco και πήγαμε jumbo αλλά δεν του άρεσε καθόλου μα καθόλου. Ο άντρας μου αναγκάστηκε να τρέχει στο αυτοκίνητο να φέρει το καρότσι, και μου είπε οτι δεν του αρέσει γιατί δεν ακουμπάει πάνω μου και νιώθει ανασφάλεια.

Επίσης θα ήθελα να μάθω μέχρι ποιά ηλικία μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.Είδα στις φώτο οτι σε άλλες δεν είναι τα ποδαράκια έξω ενώ σε άλλες είναι. Τι διαδορά υπάρχει σε αυτό? Άλλο το ένα άλλο το άλλο? Δεν ξέρω αν γίνομαι κουραστική....

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

η αλήθεια είναι οτι στην αρχή μόλις είδα τη λέξη sling δεν ήξερα τί σημαίνει. τώρα όμως το κατάλαβα.είμαι στο μήνα μου (μαμά μου) και λέω να μην πάρω καρότσι απο την αρχή .θα με ενδιέφερε για τις μετακινήσεις της μικρής κάτι τέτοιο.σκεφτόμουν το μάρσιππο.τί διαφορά έχει με το sling;το pouch είναι κάτι άλλο;

http://www.babywearing.gr/

Μπορεις να παρεις εδω ολες τις πληροφοριες που θελεις.

Βικυ αν μου το ελεγες σημερα θα σου εδινα ενα σλινγκ να δοκιμασεις.. το ειχα στο αυτοκινητο.

Ευδοκια αυτοι οι μαρσιποι δεν αντικαθιστουν το καροτσι.. Να παρεις θα το χρειαστεις.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Και εγώ μια από τα ίδια! Δεν "νιώθω" την πλάτη μου! Οπότε μόλις είδα το θέμα χάρηκα! Νιώθεις ασφάλεια? Δεν υπάρχει περίπτωση να σου "πέσει" το μωρό ε?!

Είδα και τη σελίδα που γράφεις, νομίζω οτι το σλίνγκ είναι το πιο πρακτικό και το "φοράει" με μεγάλο μωρό, άρα θα μας κάνει.

Σ ε ευχαριστώ πολύ!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Εμενα παντως δεν μου εχει πεσει ποτε... Αν το βαλεις λαθος ειναι πολύ πιθανον να σου πεσει. Μπορεις για αρχη να παρεις ενα pouch που δεν χρειαζεται ρυθμιση μεχρι να συνηθησεις το παιδι πανω σου και μετα σλινγκ. Και εγω ετσι εκανα και πλέον χρησιμοποιω μονο το σλινγκ.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Λοιπόν, με όλες αυτές τις ωραίες πληροφορίες που στέλνετε, νομίζω πως έχω πια καταφέρει να φοράω τον Κωνσταντίνο σωστότερα και χωρίς να κουράζομαι... Πολύ ωράια που κανονίστηκε συνάντηση, ελπίζω να καταφέρουμε να έρθουμε μαζί με τον μπαμπά μας!

Βολευει.. εγω βεβαια δεν το χρησιμοποιω "ιδεολογικα" (attachment parendind) αλλα για λογους ευκολιας γιατι δεν μπορω να τον κραταω αγκαλια

Για να φοράς το μωρό σου, δε χρειάζεται να ανήκεις σε οποιαδήποτε ιδεολογία. Απευθύνεται σε όλες τις μαμάδες που θέλουν να ξεκουράσουν τα χέρια-πλάτη τους.

46378a2c39.png

ευδοκία είπε:
αν δεν κάνω λάθος στο pouch το παιδί όταν είναι λίγο μεγαλύτερο μπορεί και να "καθήσει",σωστα; δηλ εκτός από το νεογέννητο που το βάζεις λίγο πιο ξαπλωτό στην αρχή αργότερα κάθεται;δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή!

Έγινες κατανοητή, και δεν κάνεις λάθος, αλλά δεν είσαι και απόλυτα σωστή!

Τόσο στο pouch, όσο και στο ring sling, το μωρό από νεογέννητο μπορεί να είναι ξαπλωμένο, ημιξαπλωμένο, καθιστό (με τα πόδια έξω) ή "όρθιο" (με τα πόδια λυγισμένα μέσα στο sling).

Στην παρακάτω φωτογραφία το μωράκι είναι 2 μηνών, δεν του άρεσε η θέση με τα πόδια μέσα και δεν ήθελε να είναι ξαπλωμένο. Βρήκαμε τη θέση που του αρέσει: Καθιστό, με τα πόδια έξω (στηρίζοντας όμως ακόμα το κεφάλι του γιατί είναι πολύ μικρό ακόμα).

(Βλέπεις το ροζ φορμάκι που φοράει; τα ποδαράκια της βγαίνουν έξω απ' το sling, αλλά είναι ανοιχτά, τα γονατά της είναι ψηλότερα απ' τον πωπό της, το κεφάλι και η σπονδυλική της στήλη υποστηρίζονται πλήρως, τέλεια θέση για την ανάπτυξή της! Απλά συνήθως, τα μικρά μωράκια προτιμούν να λυγίζουν τα ποδαράκια τους στην κοιλιά τους, γι' αυτό τα περισσότερα προτιμούν την παρακάτω θέση).

Εδώ ένα μωράκι (40 ημερών) σε "όρθια" θέση (με τα πόδια μέσα στο sling):

Κι άλλο ένα (σε pouch):

Και εδώ ένα ξαπλωμένο μωράκι:

Σε όλες αυτές τις θέσεις το μωρό είναι σε "φυσική" στάση, όπως θα το κρατούσες αγκαλιά!

ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις! είναι που ακομα ούτε το μωρό έχω στα χέρια μου,ούτε το pouch(κοντεύουν και τα δυο με παράδοση στο σπίτι!χι!χι!).πρώτα ο Θεός όταν γεννηθεί η μικρή και έχω απορίες εδω θα είμαστε πάλι να με διαφωτίσετε!

έχω άλλη μια απορία.σε ξένο site είδα φωτό με γονείς που φορούν τα παιδιά τους και διαπίστωσα ότι τα slings τους ακουμπούσαν σχεδόν στο λαιμό.έχω διαβάσει από την άλλη ότι δεν πρέπει να είναι κοντα στο λαιμό αλλά να πιάνουν το στρογγυλό μέρος του ώμου.ποιό είναι το σωστό τελικά;

ευδοκία είπε:
έχω άλλη μια απορία.σε ξένο site είδα φωτό με γονείς που φορούν τα παιδιά τους και διαπίστωσα ότι τα slings τους ακουμπούσαν σχεδόν στο λαιμό.έχω διαβάσει από την άλλη ότι δεν πρέπει να είναι κοντα στο λαιμό αλλά να πιάνουν το στρογγυλό μέρος του ώμου.ποιό είναι το σωστό τελικά;

στο στρογγυλό μέρος του ώμου είναι το σωστό.

Δες και  

αυτό που λες είναι το 2ο στο συγκεκριμένο site.

46378a2c39.png

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 4 εβδομάδες μετά...

απο όσα έχω ακούσει, δεν αξίζει καθόλου, ειδικα΄με το ελληνικό κλίμα, να αγοράσει κανείς έτοιμο του εμπορίου. ακριβώς για τους λόγους που είπες αλλά και για πολλούς άλλους.

θα βοηθήσουν και στην αιτιολόγηση η sstamoul και η eyapap ίσως?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...