Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλιο της νέας γρίπης

tanya77

Recommended Posts

έπρεπε να το κανουμε και επειδη φοβόμουν, ψαχνόμουν γενικώς και αγχωνόμουν για το τι μπορει να παθουμε

πως μπορεις να εισαι ομως καλυμμενη οτι δε θα κολλησουν τα παιδακια σου?δε θα τα βγαζεις εξω δε θα δεχεσαι επισκεψεις?κ εγω ειχα προβληματιστει αλλα τελικα θεωρησα καλυτερο να μη το κανω.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 187
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω aria μου θα συμφωνησω εν μερει και κυριως με το ότι όποιος δεν κινδυνευει από τη γριπη δεν πρεπει να κανει το εμβόλιο... σε απλά ελληνικά. Και ξαναλέω ότι εφ΄όσον ειμαι υγιης, ούτε εγω θα το έκανα αν δεν ειχα νεογεννητο. Από εκει και πέρα, αν κάνω σερτς στο νετ θα βρω ένα σωρο μελέτες υπέρ ή κατα του εμβολίου. Δε μπορω να τις κανω δεκτες όλες για αυτό και δεχομαι μελετες μόνο επιστημόνων που γινονται επώνυμα και με την κλασσική μέθοδο που δημοσιευονται τα συγγραματα. (μελέτη, πειραμα, συγγραμα, δημοσιευση κλπ). Και επίσης μια που εγω δεν ειμαι επιστημονας συμβουλευομαι τους γιατρους στους οποιους έχω εμπιστοσυνη. Όλα τα άλλα, υπέρ ή κατα του εμβολιου τα θεωρω κινδυνολογιες.

πως μπορεις να εισαι ομως καλυμμενη οτι δε θα κολλησουν τα παιδακια σου?δε θα τα βγαζεις εξω δε θα δεχεσαι επισκεψεις?κ εγω ειχα προβληματιστει αλλα τελικα θεωρησα καλυτερο να μη το κανω.

καλυμενη δεν θα εμαι ποτε, δυστυχως!! Μόνο ο Θεςός μπορει να με εξασφαλίσει 100%, κανενα εμβόλιο. ;) Ο μεγαλος μου δεν πάει παιδικό, αν τυχόν κολλήσει όμως δεν θα κολλήσει εμένα και θα μπορω να ταιζω, αλλ΄ζω κλπ το μωρουλι. Από εκει και πέρα δεν δεχομαι επισκεψεις μέχρι να γινει 3 μηνων το μωρακι και πηγαινουμε μονο σε ανοιχτους χωρους. Δηλαδη απλά μειωσα τις πιθανοτητες, μηπως και εξασφαλιστει το μικρουλι μου.

καλυμενη δεν θα εμαι ποτε, δυστυχως!! Μόνο ο Θεςός μπορει να με εξασφαλίσει 100%, κανενα εμβόλιο. ;) Ο μεγαλος μου δεν πάει παιδικό, αν τυχόν κολλήσει όμως δεν θα κολλήσει εμένα και θα μπορω να ταιζω, αλλ΄ζω κλπ το μωρουλι. Από εκει και πέρα δεν δεχομαι επισκεψεις μέχρι να γινει 3 μηνων το μωρακι και πηγαινουμε μονο σε ανοιχτους χωρους. Δηλαδη απλά μειωσα τις πιθανοτητες, μηπως και εξασφαλιστει το μικρουλι μου.

ευχομαι πραγματικα να πανε ολα καλα κ να μη κολλησουν τα παιδακια σου!να χαιρεσαι το νεογεννητο μωρακι, να σου ζησει!

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Εγω aria μου θα συμφωνησω εν μερει και κυριως με το ότι όποιος δεν κινδυνευει από τη γριπη δεν πρεπει να κανει το εμβόλιο... σε απλά ελληνικά. Και ξαναλέω ότι εφ΄όσον ειμαι υγιης, ούτε εγω θα το έκανα αν δεν ειχα νεογεννητο. Από εκει και πέρα, αν κάνω σερτς στο νετ θα βρω ένα σωρο μελέτες υπέρ ή κατα του εμβολίου. Δε μπορω να τις κανω δεκτες όλες για αυτό και δεχομαι μελετες μόνο επιστημόνων που γινονται επώνυμα και με την κλασσική μέθοδο που δημοσιευονται τα συγγραματα. (μελέτη, πειραμα, συγγραμα, δημοσιευση κλπ). Και επίσης μια που εγω δεν ειμαι επιστημονας συμβουλευομαι τους γιατρους στους οποιους έχω εμπιστοσυνη. Όλα τα άλλα, υπέρ ή κατα του εμβολιου τα θεωρω κινδυνολογιες.

με καλυψες.αν και δεν ειμαι γιατρος η λοιμωξιολογος εχω γνωσεις πανω στο θεμα.

σε καμια περιπτωση δεν υπαρχει πανδημια(ισως απλα επιδημια)κ δε συμφωνω με τον ΠΟΥ Η to το κεελπνο(κ το αντοστοιχο ευρωπαικο κεντρο) που συστηνουν το εμβολιο χωρις να εχει δοκιμαστει επαρκως.θεωρω οτι εχει πολλες παρενεργειες-που ισως αργησουν να φανουν-κ οτι αν δε συντρεχει σοβαρος λογος-π.χ αν καποιος δεν ανηκει στις ευπαθεις ομαδες οτι πρεπει να κανει το εμβολιο.ειδικα τα μωρα ανω των 6 μηνων τα βρεφη και τα παιδια.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Διαφημίσεις

ευχομαι πραγματικα να πανε ολα καλα κ να μη κολλησουν τα παιδακια σου!να χαιρεσαι το νεογεννητο μωρακι, να σου ζησει!

να'ναι καλά όλα τα παιδακια του κόσμου!!!

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τη nira. Κάναμε το εμβόλιο την Τετάρτη ενώ ο άντρας μου το έκανε μία εβδομάδα πριν από εμάς. Και τα δύο παιδιά μου 12,5 και 7,5 ετών εμφάνισαν πυρετό σταδιακά μέχρι 38,5 και βήχα. Εγώ εμφάνισα καταρροή και πονοκέφαλο αλλά από χθες είμαι καλά. Είχαν μία ψιλοίωση πριν το κάνουν αλλά δεν ήθελα να περιμένω, για να αποκτήσουν ανοσία πριν την κορύφωση της γρίπης. Είναι υγιή, μόνο ο μικρός ταλαιπωρείται ακόμη με ιώσεις και βρογχίτιδες και είναι κυρίως ο λόγος που αποφάσισα το εμβόλιο.

Για κάθε καινούριο εμβόλιο, πχ. μηνιγγίτιδας, τραχήλου της μήτρας εμφανίζεται μία παραφιλολογία για σοβαρές παρενέργειες, θανάτους, κλπ, παρόλο που αυτά είχαν το χρόνο να δοκιμαστούν.

πάμε λοιπόν με πιο επίσημα στοιχεία

Sanofi H1N1 + TIV - Adults and Elderly

This study is ongoing, but not recruiting participants.

απο την επίσημηε σελίδα κλινηκών ερευνών

http://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00943878?term=H1N1&rank=6

και μόνο λοιπόν ο τίτλος λεει όλη την αλήθεια

οτι η μελέτη συνεχίζεται χωρίς εγγεγραμμένους (στρατολοηιμένους)

συυμμετέχοντες.....

Συνεχίζω

για τις εγγύους η ερευνα πραγματοποιήτε τωρα (is on goinig)στην Νορβηγία

με σπόnσορα το πανεπιστύμιο

Studies of Pandemic Influenza (H1N1) 2009 Vaccine in Bergen (H1N1VAC)

This study is currently recruiting participants.

ελευθερη μεταφραση :

ειναι στην εξεληξη της η ερευνα με την στρατολόγιση συμμετεχόντων !!!!

Συνοψίζω .....

είμεθα πειραματοζωα

οι μελέτες και οι επίσημοι φορείς αυτό λενε !!!!;)

αυτη η μελετη ξεκινησε τον Ιούνιο και τα τελευταια αποτελέσματα καταγραφηκαν την 3.12, οπότε μιλάμε για 6 μηνες. Επίσης από ό,τι διαβασα δεν υπάρχει καμια σοβαρη παρνεργεια, οπότε καλά ειμαστε! Για εμας που το καναμε λέω... όχι για να πεισω κανεναν άλλον, αλίμονο.

και κάτι άλλο, δεν αντιδρουν όλοι οι άνθρωποι και οι 'φυλες' με τον ίδιο τρόπο σε φαρμακευτικά σκευασματα. Μπορει ο καιρός, η διατροφή και τα γονιδια να διαφοροποιησουν εντελώς τα αποτελέσματα αναμεσα σε λαούς δυο χωρων.

το ανυσηχητικό απο μόνο του ειναι το ongoing/ recruting και καμία ερευνα δεν έχει κλεισει ...μερικές ( ηπληοψιφία τουςδλδ δεν εχουν καν αρχίσει )

αν κάνεις τον κόπο και δεις αλλα εμβολια θα δεις καποιες μελετες κλειστες καποιες οχι

(αυτο προς απαντηση της διαφορετικάς αντιδρασεων βαση κοινωνικό πολιτισμικής προέλευσης του δειγματος)

αλλα γενικές μελετες κλινηκων ερευνων για πιο παλια εμβολια ειναι ΚΛΕΙΣΤΕΣ

αυτο κι εγω προς θεου δεν το λέω για να σε τρομάξω ή τον οποιοδήποτε ...προς θεου

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ

οτι δλδ

η ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΗΞΗ

ΠΑΝΩ ΜΑΣ !!!!

Διαφημίσεις

Τα συγκεκριμένα εμβόλια προορίζονται μόνο για πανδημίες και αναπτύχθηκαν μετά την πανδημία της γρίπης των πουλερικών. H λογική τους είναι ότι η βάση ας πούμε του εμβολίου είναι έτοιμη και δοκιμασμένη και ανάλογα με τον τύπο της πανδημίας προσθέτουν τον αντίστοιχο ιό, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Η1Ν1. Οι κλινικές δοκιμές αυτών των εμβολίων έχουν ξεκινήσει από το 2006 με 2007 ή χωρίς ιό (για να δοκιμαστούν τα υπόλοιπα συστατικά) ή με άλλους ιούς (π.χ της γρίπης των πουλερικών). Δεν νομίζω ότι σε περίπτωση πανδημίας έχουμε πολλές επιλογές ή πολλές ευκαιρίες για δοκιμές. Από την άλλη η πανδημία ξεκίνησε τον Απρίλιο οπότε σαν βόρειο ημισφαίριο είχαμε ένα χρονικό περιθώριο 6 μηνών λόγω καλοκαιριού για να γίνουν οι δοκιμές με τον Η1Ν1 και μάλιστα στο νότιο ημισφαίριο.

Επίσης γενικά το εμβόλιο της γρίπης εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέα στελέχη οπότε δεν έχει μεγάλο χρονικό περιθώριο για κλινικές δοκιμές ετών όπως άλλα εμβόλια.

ναι έτσι ειναι... κανενα αντιγριπικό δεν ειναι επαρκως δοκιμασμενο. Οι μελέτες για τα αντιγριπικα ειναι συνηθως σε εξέλιξη λόγω των συνεχων αλλαγων τους. Από την άλλη εγω δεν διαφωνω ότι ειμαστε πειραματόζωα... και εμεις και όλοι, δεν θέλω να παιζω με τις λέξεις. Έτσι όμως προχωρησε η Ιατρική και όλες οι επιστημες. Δεν θεωρω τον εαυτό μου κάτι ιδιαιτερα σημαντικό και ξεχωριστιό μπροστα στην ανθρωπότητα, όσο 'ξεχωριστη' και αν με βλέπουν οι δικοι μου άνθρωποι. Οπότε δεν με πειραζει να ειμαι και εγω μερος των πειραματων και ελπίζω και ευχομαι να πάνε όλα καλά.

-Με το νέο εμβόλιο έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες εκατομμύρια αμερικάνοι καναδοί ευρωπαίοι αυστραλοί κινέζοι και πολλοί άλλοι. [/font]

Πρέπει να έχεις υπόψη σου πως:

- στην Αμερική, Καναδά και αλλού κυκλοφορούν διαφορετικά εμβόλια από αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Χωρίς ανοσοενισχυτικό π.χ., με διαφορετική σύσταση κλπ και άρα οι μέχρι τώρα στατιστικές των εκεί εμβολιασμών δεν ισχύουν και για εμάς.

- Για τα εμβόλια Focetria, Pandemrix και Celvapan (αυτά που εγκρίθηκαν και κυκλοφορούν στην Ευρώπη) δεν έχουν γίνει κλινικές δοκιμές σε έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ιατρική Αντιπροσωπεία.

(http://www.paidorama.com)

-Όλοι οι έγκυροι οργανισμοί ΠΟΥ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ- ΠΟΥ, CDC, ECDC αλλά και οι ελληνικοί φορείς συνιστούν πως ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει.

Αν το ψάξεις λίγο αυτό θα δεις πως συνιστούν μεν τον εμβολιασμό, αλλά με προϋποθέσεις, ο ΠΟΥ π.χ. συνιστά να εβολιάζονται οι έγκυες με εμβόλιο ΧΩΡΙΣ ανοσοενισχυτικό.

-Συστήνω για σοβαρή ενημέρωση το http://pandemicflugr.wordpress.com/

Τώρα αυτό που γράφεις είναι πραγματικά πολύ κατώτερο ακόμη και από τον Λιακόπουλο

Το συγκεκριμένο site μόνο σοβαρή ενημέρωση δεν παρέχει, καθώς αυτός που το "υπογράφει" είναι αμφίβολο αν είναι πράγματι γιατρός, καθώς κανείς υπεύθυνος γιατρός δεν θα έδινε τελείως ανώνυμα ιατρικές συμβουλές και μάλιστα συστάσεις για φάρμακα! Ο τύπος είναι επικεικώς απαράδεκτος και θα έπρεπε να ασχοληθεί μαζί του ο ιατρικός σύλλογος!!

Ενα ενδιαφέρον άρθρο στη Real News σήμερα λοιπόν στο οποίο ο επιστήμονας που ανακάλυψε τον ιό Η1Ν1 Δρ. Σοτέλο λέει οτι ειναι ΛΑΘΟΣ ο μαζικός εμβολιασμός! Τάσσεται καρά του εμβολιασμού σε εγκύους που διανύουν το 1ο & 2ο τρίμηνο και σε παιδιά άνω του έτους! Επισης λέει οτι αρχισαν σωρεία τα τηλεφωνήματα στον ΕΟΦ για παρενέργειες

Ομαδα υψηλου κινδύνου αναφέρει τους παχυσαρκους και αναφέρει οτι εχουν γινει μεταλλάξεις οι οποιες σταδιακά μειώνονται.

αυτη η μελετη ξεκινησε τον Ιούνιο και τα τελευταια αποτελέσματα καταγραφηκαν την 3.12, οπότε μιλάμε για 6 μηνες.

σορι αλλα η κλινική ερευνα ξεκίνησε τον αυγουστο

και ληγει στο 8μηνο δλδ τον Απριλιο θα λήξει και είναι πάνω σε 850 άτομα ηληκίας 18 - 65 μη εγγυους , αντρες γυναίκες (εχει αλλες κλινικές μελέτες για εγυους τεσπα ..αλλα κι αυτή δεν έχει λήξει )

Διαφημίσεις

ναι όντως έτσι ειναι. Πέρα απο τη συγκεκριμενη μελέτη έχουν εμβολιαστει πολλά εκατομμυρια κόσμος χωρις σοβαρες παρενεργειες στο μεγαλό του ποσοστο. και ξαναλέω ότι συμφωνω να το κανουν όσοι έχουν λόγο και όχι οι υπόλοιποι υγιεις άνθρωποι. Αλλά για αυτους που θα το κανουν ή που το έχουν κανει δεν πιστευω ότι έκαναν και κατι 'τρομερό'. 'Ενα εμβόλιο είναι όπως όλα. Η αδερφη μου ειναι βιοχημικός και δουλευει σε φαρμακοβιομηχανία. Ήταν η πρωτη που μου ειπε να μην το κανω. Τη ρωτησα γιατί και μου ειπε ότι η γριπη δεν ειναι και τόσο σοβαρή. Τη ρωτησα αν θα το έκανε στη θέση μου ( για να προστατεψει το μωρό της) και η απάντηση ήταν πως ναι. Από την άλλη μέρα, το έψαξε όσο καλύτερα μπορούσε και τέλος μου είπε ' ενταξει ένα κλασσικό αντιγριπικό εμβόλιο ειναι. αν θα μπορούσες να το αποφυγεις καλά θα ήταν αλλά αφού δεν γινεται, δεν είναι και τόσο τοξικό - επικίνδυνο όσο το παρουσιάζουν.'

και για εμενα εκει ειναι το θέμα. Κανενα εμβόλιο να μην κανουμε και κανενα φαρμακο να μηνπαιρνουμε αν γινεται. Στο μεγαλο μου παιδάκι είναι 3.5 χρονών και καλά να ειναι, δεν έχει πάρει παρα ντεπόν σε κανα πυρετό. Από εκει και πέρα όμως, όταν χρειάζεται, ας μην είμαστε 'κακοι προφητες'. Είναι τόσες πολλες οι παραμετροι που καμια μας δε μπορει να τις γνωριζει όλες.

Aleca εφόσον η αδερφη σου δουλεύει σε φαρμακοβιομηχανία θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά τα "παιχνίδια" κρύβονται πίσω από την προώθηση όλων των φαρμάκων και των εμβολίων. Ενα άρθρο που διάβασα πρόσφατα είναι ότι όλα αυτά γίνονται για να πλήξουν τους υγιείς ανθρώπους ανά τον κόσμο. Χθες είδα ένα βίντεο με ένα γιατρό εδώ στην Ελλάδα που έλεγε ότι παρόμοια γρίπη εμφανίστηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οπότε πολλοί άνθρωποι που ζούσαν εκείνη την περίοδο πιθανότατα να είχαν νοσήσει και να ανέπτυξαν αντισώματα. Αυτός ο γιατρός αναρωτιόταν γιατί λοιπόν να μην κάνουν τεστ στον πλυθυσμό να δουν εάν έχουν πρώτα αντισώματα και μετά να προβούν σε εμβολιασμό. Πως έρχεται ένα κράτος και κάνει παραγγελία 10 εκατ. εμβολίων και προτρέπει το σύνολο του πλυθυσμού να εμβολιαστεί ???? Γιατί τα έχει κάνει πλακάκια με τις φαρμακοβιομηχανίες και οι οποίες είναι ακλόνητες και ενδιαφέρονται μόνο πως θα τα τσεπώσουν. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά τα εμβόλια ? Οι φαρμακοβιομηχανίες τα τσέπωσαν τα χρήματα από το κράτος (κατ επέκταση από εμάς τους βλάκες) και έχουν εμβολιαστεί πάνω κάτω 250.000 άνθρωποι !!!! Τα υπόλοιπα εμβόλια τι θα τα κάνουν ??????? Αναρωτήθηκε κανείς ??????? Οσοι έχουν δουλέψει σε τέτοιες εταιρείες γνωρίζουν πολύ καλά πως κινείται το σύστημα.

Με τον γυναικολόγο μου που το συζήτησα είναι κάθετα αρνητικός να κάνω το εμβόλιο, γιατί δεν έχουν γίνει κλινικές μελέτες σε εγκύους που να πιστοποιούν την ασφάλειά του. Δεν ξέρουμε μου είπε τι παρενέργειες θα επέλθουν στο έμβρυο μέσω του πλακούντα και φυσικά τι παρενέργειες θα εμφανιστούν σε αυτό το μωρό μετά από 10 χρόνια !!!

Τα ίδια μου είπε και ο ενδοκρινολόγος μου. Είπε ότι αυτή είναι μια γρίπη πιο ήπιας μορφής από την κοινή γρίπη. Και που ξέρεις ότι κάνοντας το εμβόλιο θα προστατευτείς ??? Εδώ ξέρω κοπέλα που έκανε πέρυσι το εμβόλιο της κοινής γρίπης και τελικά αρρώστησε 2 φορές και κόλλησε και το μωρό !!! Πήραν αντιβίωση και τέλος.

Γιατί λοιπόν εγώ που είμαι ένας υγιής οργανισμός να προσπαθούν να με χώσουν σε αυτό το τρυπάκι για να κάνω το εμβόλιο ???? Δεν διακινδυνεύω για κανένα μα...... τη ζωή μου και τη ζωή του αγέννητου παιδιού μου. Θα προσέξω όσο μπορώ μέχρι να έρθει στη ζωή.

Aleca εφόσον η αδερφη σου δουλεύει σε φαρμακοβιομηχανία θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά τα "παιχνίδια" κρύβονται πίσω από την προώθηση όλων των φαρμάκων και των εμβολίων. Ενα άρθρο που διάβασα πρόσφατα είναι ότι όλα αυτά γίνονται για να πλήξουν τους υγιείς ανθρώπους ανά τον κόσμο. Χθες είδα ένα βίντεο με ένα γιατρό εδώ στην Ελλάδα που έλεγε ότι παρόμοια γρίπη εμφανίστηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οπότε πολλοί άνθρωποι που ζούσαν εκείνη την περίοδο πιθανότατα να είχαν νοσήσει και να ανέπτυξαν αντισώματα. Αυτός ο γιατρός αναρωτιόταν γιατί λοιπόν να μην κάνουν τεστ στον πλυθυσμό να δουν εάν έχουν πρώτα αντισώματα και μετά να προβούν σε εμβολιασμό. Πως έρχεται ένα κράτος και κάνει παραγγελία 10 εκατ. εμβολίων και προτρέπει το σύνολο του πλυθυσμού να εμβολιαστεί ???? Γιατί τα έχει κάνει πλακάκια με τις φαρμακοβιομηχανίες και οι οποίες είναι ακλόνητες και ενδιαφέρονται μόνο πως θα τα τσεπώσουν. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά τα εμβόλια ? Οι φαρμακοβιομηχανίες τα τσέπωσαν τα χρήματα από το κράτος (κατ επέκταση από εμάς τους βλάκες) και έχουν εμβολιαστεί πάνω κάτω 250.000 άνθρωποι !!!! Τα υπόλοιπα εμβόλια τι θα τα κάνουν ??????? Αναρωτήθηκε κανείς ??????? Οσοι έχουν δουλέψει σε τέτοιες εταιρείες γνωρίζουν πολύ καλά πως κινείται το σύστημα.

Με τον γυναικολόγο μου που το συζήτησα είναι κάθετα αρνητικός να κάνω το εμβόλιο, γιατί δεν έχουν γίνει κλινικές μελέτες σε εγκύους που να πιστοποιούν την ασφάλειά του. Δεν ξέρουμε μου είπε τι παρενέργειες θα επέλθουν στο έμβρυο μέσω του πλακούντα και φυσικά τι παρενέργειες θα εμφανιστούν σε αυτό το μωρό μετά από 10 χρόνια !!!

Τα ίδια μου είπε και ο ενδοκρινολόγος μου. Είπε ότι αυτή είναι μια γρίπη πιο ήπιας μορφής από την κοινή γρίπη. Και που ξέρεις ότι κάνοντας το εμβόλιο θα προστατευτείς ??? Εδώ ξέρω κοπέλα που έκανε πέρυσι το εμβόλιο της κοινής γρίπης και τελικά αρρώστησε 2 φορές και κόλλησε και το μωρό !!! Πήραν αντιβίωση και τέλος.

Γιατί λοιπόν εγώ που είμαι ένας υγιής οργανισμός να προσπαθούν να με χώσουν σε αυτό το τρυπάκι για να κάνω το εμβόλιο ???? Δεν διακινδυνεύω για κανένα μα...... τη ζωή μου και τη ζωή του αγέννητου παιδιού μου. Θα προσέξω όσο μπορώ μέχρι να έρθει στη ζωή.

θα το ξαναπω, όποιος δεν κινδυνευει από αυτη την παλιογριπη, καλα θα κανει κατα τη γνωμη μου να μην κανει κανενα εμβόλιο. Εγω δεν μπορουσα να διακινδυνευσω την υγεια του μικρουλη. Δεν θα άντεχα αυτο το άγχος. Επίσης αν ήμουν έγκυος πάλι δεν θα το έκανα.

όσο για τος φαρμακοβιομηχανιες και τα παιχνιδια, παντου τα ιδια γινονται. Σε όλες τις επιχειρησεις το συμφερον έρχεται πάνω από όλα. εμένα το μόνο που με ενδιεφερε ήταν να μου πει πόσο κινδυνευω από το περιβοητο εμβόλιο και όχι αν τελικα ήταν όλα θεμα κερδους. Φυσικά και ήταν κατα τη γνωμη μου. Αλλα δεν με αφορά στην προκειμένη, με αφορά μόνο τι θα πάθω με το εμβόλιο.

έπρεπε να το κανουμε και επειδη φοβόμουν, ψαχνόμουν γενικώς και αγχωνόμουν για το τι μπορει να παθουμε

Οποιαδήποτε απόφαση που παίρνουμε από φόβο δεν μπορεί παρά να είναι περιοριστική απόφαση ....ενώ εξακολουθούμε να φοβόμαστε.

Αυτό θέλουν ξέρεις... και το καταφέρνουν πολύ καλά. Γιατί δεν σκεφτόμαστε μόνοι μας, αφήνουμε άλλους να σκέφτονται για μας.

Νεφέλη μου, όπως και να'χει με αυτά που ακούω φοβαμαι. Από τη μια η κινδυνολογια για τη γριπη και από την άλλη η κινδυνολογια για το εμβόλιο. Δεν θα φοβομουν αν δεν είχα παιδια.Ενστικτωδως θεωρω ότι έκανα το σωστό, από εκει και πέρα δε μπορω να ξερω. Ο Θεός Βοηθός και για εμενα και για τον υπόλοιπο κόσμο που θα παρει οποιαδηποτε απόφαση. Γιατί, κατ'εμε, σιγουρος δε μπορει να ειναι κανεις.

Δεν θα φοβομουν αν δεν είχα παιδια.

Ακριβώς επειδή έχεις παιδιά τα λέω όλα αυτά. Ωφείλουμε (αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία για αυτά) να διαχειριστούμε οι ίδιοι τους φόβους μας, να μάθουμε να ζούμε με εμπιστοσύνη και ακούγοντας πάνω από όλα τη διαίσθηση μας... κατά βάσην γυναικείο χαραχτηριστικό που τείνουμε να ξεχνάμε και αφήνουμε ακαλλιέργητο, ενώ εμπιστυεόμαστε τη λογική... που τις περισσότερες φορές δεν ξέρει.

Ακριβώς επειδή έχεις παιδιά τα λέω όλα αυτά. Ωφείλουμε (αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία για αυτά) να διαχειριστούμε οι ίδιοι τους φόβους μας, να μάθουμε να ζούμε με εμπιστοσύνη και ακούγοντας πάνω από όλα τη διαίσθηση μας... κατά βάσην γυναικείο χαραχτηριστικό που τείνουμε να ξεχνάμε και αφήνουμε ακαλλιέργητο, ενώ εμπιστυεόμαστε τη λογική... που τις περισσότερες φορές δεν ξέρει.

ναι ν ακουμε τι διαισθηση μας και να ενημερωνομαστε απο παντου.

κ φυσικα δεν αγνοουμε με το ετσι θελω αποψεις ειδικων-ασχετα αν τις αμφισβητουμε-γιατι οπως και ν ατο κανουμε ειδικοι ειναι κατι παραπανω ξερουν απο εμας;)

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Με το εμβόλιο της νέας γρίπης τι κάνατε ?

Σκοπεύετε να το κάνετε, να κάνετε της παλιάς μόνο, και τα δύο ή κανένα ?

Τι ακούγετε για αυτούς που το έκαναν στα μπεμπάκια τους ?

Εμείς κάναμε προχτές την πρώτη δόση του παλιού εμβολίου (της κλασικής γρίπης) και σε ένα μήνα θα κάνουμε και την δεύτερη δόση. Ο παιδίατρος μας συμβούλεψε να κάνουμε και της νέας γρίπης όλοι μας. Όμως εγώ δε ξέρω ακόμα. Το εμβόλιο της κλασικής Γρίπης ΟΚ αλλα για το νέο έχουν ακουστεί πολλά και θα συνεχίσουν να ακούγονται, εδώ καλά καλά οι ίδιοι οι γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί, γεγονός που με κάνει επιφυλακτικό.

23Fy.jpgk9OYp2.png

Προσωπικά δεν το έκανα και ούτε πρόκειται να το κάνω. Οχι για τις όποιες κινδυνολογίες που λέγονται, όπως μερική παράλυση - υδράργυρο - ξένο DNA και άλλες αρλούμπες.....αλλά για 3 λόγους κυρίως

1ον Οταν κυκλοφόρησε ζητούσαν πριν το "τρύπημα", υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105 για απαλλαγή όποιας ευθύνης του ιατρικού προσωπικού & της κατασκευάστριας εταιρείας. Προς Θεού ΤΟΣΑ φάρμακα παίρνουμε με ΤΟΣΕΣ παρενέργειες (που αναγράφονται) και ουδείς ζητά υπεύθυνη δήλωση απαλλαγής!!!!!

2ον Ο γενικός πανικός που έχει προκληθεί. Και ολοι ξέρουμε τί γίνεται οταν ο κόσμος πανικοβάλεται....η λαική ρήση λέει "ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται". Δεν το εχω απίθανο λόγω μή ζήτησης (όπως αρχικά υπολόγιζαν) οι φαρμακευτικές να πρέπει να "προωθήσουν" τις αζήτητες παρτίδες και μέσω Μ.Μ.Ε. να "παράγεται" γενικός πανικός.

3ον Ενα φάρμακο, όποιο και να είναι αυτό, απαιτεί ενα εύλογο χρόνο για πειράματα. Εφόσον έχει δηλωθεί οτι το συγκεκριμένο ΔΕΝ αποτελεί εξέλιξη-βελτίωση του παλιού εμβολίου αλλά ΟΥΤΕ και εκείνου "την νόσου των πουλερικών"....αναρωτιέμαι ΠΩΣ τόσο γρήγορα παράχθηκε - δοκιμάστηκε - πέτυχε - διανεμήθηκε;;;;

Οσο για τις εγγυήσεις που δίνουν κάποιοι....απλά να θυμήσω την δεκαετία του '60 και την "διάσημη" "θαυματουργή" Θαληδομίνη...που σακάτεψε κυριολεκτικά ευαίσθητους πληθυσμούς εγκύων & νεογνών....

ΝΑΙ υπάρχει κάποιος κίνδυνος και μάλιστα γύρω μας, ΑΛΛΑ ψυχραιμία και απλές λύσεις...

Οχι πολύ κόσμος και ιδιαίτερα με τα μωρά μαζί, Καλό πλύσιμο χεριών, Μόλις έχουμε συμπτώμα γρίππης (έστω απλής) στο πλησιέστερο νοσοκομείο για τέστ. Οι παππούδες - γιαγιάδες και λοιποί ηλικιωμένοι - Οπως και "ξένοι" ---> περιορισμό στα φιλάκια....Τα αγαπάμε γιαυτό ας περιορίσουμε τα φιλιά στα παιδιά % βρέφη....

Προσωπικά δεν το έκανα και ούτε πρόκειται να το κάνω. Οχι για τις όποιες κινδυνολογίες που λέγονται, όπως μερική παράλυση - υδράργυρο - ξένο DNA και άλλες αρλούμπες.....αλλά για 3 λόγους κυρίως

1ον Οταν κυκλοφόρησε ζητούσαν πριν το "τρύπημα", υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105 για απαλλαγή όποιας ευθύνης του ιατρικού προσωπικού & της κατασκευάστριας εταιρείας. Προς Θεού ΤΟΣΑ φάρμακα παίρνουμε με ΤΟΣΕΣ παρενέργειες (που αναγράφονται) και ουδείς ζητά υπεύθυνη δήλωση απαλλαγής!!!!!

2ον Ο γενικός πανικός που έχει προκληθεί. Και ολοι ξέρουμε τί γίνεται οταν ο κόσμος πανικοβάλεται....η λαική ρήση λέει "ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται". Δεν το εχω απίθανο λόγω μή ζήτησης (όπως αρχικά υπολόγιζαν) οι φαρμακευτικές να πρέπει να "προωθήσουν" τις αζήτητες παρτίδες και μέσω Μ.Μ.Ε. να "παράγεται" γενικός πανικός.

3ον Ενα φάρμακο, όποιο και να είναι αυτό, απαιτεί ενα εύλογο χρόνο για πειράματα. Εφόσον έχει δηλωθεί οτι το συγκεκριμένο ΔΕΝ αποτελεί εξέλιξη-βελτίωση του παλιού εμβολίου αλλά ΟΥΤΕ και εκείνου "την νόσου των πουλερικών"....αναρωτιέμαι ΠΩΣ τόσο γρήγορα παράχθηκε - δοκιμάστηκε - πέτυχε - διανεμήθηκε;;;;

Οσο για τις εγγυήσεις που δίνουν κάποιοι....απλά να θυμήσω την δεκαετία του '60 και την "διάσημη" "θαυματουργή" Θαληδομίνη...που σακάτεψε κυριολεκτικά ευαίσθητους πληθυσμούς εγκύων & νεογνών....

ΝΑΙ υπάρχει κάποιος κίνδυνος και μάλιστα γύρω μας, ΑΛΛΑ ψυχραιμία και απλές λύσεις...

Οχι πολύ κόσμος και ιδιαίτερα με τα μωρά μαζί, Καλό πλύσιμο χεριών, Μόλις έχουμε συμπτώμα γρίππης (έστω απλής) στο πλησιέστερο νοσοκομείο για τέστ. Οι παππούδες - γιαγιάδες και λοιποί ηλικιωμένοι - Οπως και "ξένοι" ---> περιορισμό στα φιλάκια....Τα αγαπάμε γιαυτό ας περιορίσουμε τα φιλιά στα παιδιά % βρέφη....

για το πρωτο που αναφερεις δεν ειχα ιδεα...απαραδεκτο.

στο δευτερο συμφωνω κ επαυξανω:confused:..γιατι τετοιος πανικος πια..πανδημια και κουραφεξαλα...σιγα τα ωα..γριππη ειναι κ μαλιστα με ηπια συμπτωματα...προς το παρον και για τους περισσοτερους που την κολλησαν.ναι αδιαμφισβητητα υπηρξαν θανατοι..σε ευπαθεις ομαδες ασθενων ομως αν οχι ολοι οι περισσοτεροι.να ειμαστε προσεκτικοι σε οσα μας λενε καλυτερα..οχι πανικος με το παραμικρο.

στο τριτο που λες κατανοω τους προβληματισμους σου γιατι ειναι κ δικοι μου.ολοι κανουμε το καλυτερο που μπορουμε για τα μωρα μας..ας ειμαστε προσεκτικοι λοιπον-οχι σε πολυ κοσμο οχι στο συνωστισμο σε κλειστα μερη καλος αερισμος στα σπιτια μας πλυσιμο σχολαστικο με σαπουνι κ νερο οχι φιλια στο προσωπο κ ολα θα πανε καλα..ευχομαι κ πιστευω.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...