Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο τρώνε τα παιδιά σας;

Recommended Posts

πρίν από 7 λεπτά , Lenia16 είπε:

Έχω διαπιστώσει ότι αν της δώσω ενδιάμεσα φρούτο μετά δεν τρώει το μεσημεριανό. Οπότε αφήνω χρόνο να πεινάσει αλλά μετά τρώει ποσότητες κακοφαγου ενήλικα κ δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι καλό. Πριν που της έδινα κ σνακ δεν έτρωγε το φαι της κ την έβγαζε με φρούτα κ ψωμοτυρι κ αυγο.

Δηλαδη ολα αυτα που ειπες της τα δινεις μαζι στο πρωινο; γαλα και βρωμη και φρουτο και σταφιδοψωμο;

Διαφημίσεις

πρίν από 18 λεπτά , CMES είπε:

Δηλαδη ολα αυτα που ειπες της τα δινεις μαζι στο πρωινο; γαλα και βρωμη και φρουτο και σταφιδοψωμο;

Όχι καλε! Ή θα πιει γάλα κ θα φάει ψωμί με τυρί ή θα φάει βρώμη με γάλα κ μπανάνα ή σταφιδοψωμο με χυμό πορτοκάλι/φρούτο. Ένα από τα τρία. Σημερα πχ ήπιε γάλα κ έφαγε λίγο ψωμάκι με τυρί κ μετά μου έλεγε μαμ κ έφαγε κ μια μπανάνα ενώ δεν είχα σκοπό να της δώσω. Πήγαμε κούνιες γυρίσαμε κ μου έδειχνε το ψωμί. Της έδωσα ένα αχλάδι αντί του ψωμιού κ όταν το έφαγε μου έλεγε μαμ :shock: ε της έδωσα νερό κ την έβαλα για ύπνο. @marakiz τα μπισκότα είναι χωρίς ζάχαρη και το σταφιδόψωμο δυστυχώς έχουν καταλάβει οι παππούδες ότι τρελαίνεται κ όταν είναι εδώ της φέρνουν. Οι παππούδες είναι πολύ κακή επιρροή. Φαντάσου ότι όταν τους έχω εδώ κατεβάζει 5 ελιές με ψωμί πριν το μεσημεριανό για πλάκα! Λες και είμαστε στην κατοχή.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

1 hour ago, Elfer είπε:

Κορίτσια Καλημέρα!Να ρωτήσω κάτι,η μικρή μου έχει ξεκινήσει κ μπουσουλαει κ εχω την εντύπωση οτι εχει μεγαλύτερες θερμιδικες ανάγκες καθότι πεινάει πριν το τρίωρο.Τι προτείνετε για ενδιάμεσο σνακ για να μην σκάει και να την κρατάει για καμιά ωρα μέχρι το κανονικό γεύμα της.

Εγώ προσωπικά θα του έδινα το φαγητό του 1 ώρα νωρίτερα αν τον έβλεπα να πεινάει όπως κ κάνω βέβαια ..κ αν χρειαζόταν να δώσω σνακ θα τα έδινα όταν θα ειμουν σίγουρη ότι έχει φάει τα γεύματα του δλδ από το απόγευμα κ μετά η αν τύχει να μου ζητήσει κάτι μετά το γεύμα του  επειδή εσείς αν θυμάμαι καλά δεν έχετε χρονισει ακόμα θα έδινα πάλι φαγακι κ ενδιάμεσα αν έβλεπα ότι πεινάει πάλι σε μικρότερη ποσότητα κ θα φρόντιζαν να έχει ποιο πολλά λαχανικά ...!!

12 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Με έχει πιάσει μια ανησυχία σχετικά με την ποσοτητα που τρώει η κόρη μου τελευταία. Ξυπνάει κατά τις 9 και πίνει περίπου 200μλ κατσικίσιο γάλα μαζί με μια φέτα ψωμάκι με τυράκι ή με βρώμη (ένα μπωλ) και μια μπανάνα ή σταφιδόψωμο και κάποιο φρούτο/χυμό πορτοκαλι. Μετά της δίνω μεσημεριανό, τρώει τα πάντα από τα δικά μας φαγητά -οχι αλεσμενα- ένα γεμάτο πιάτο φρούτου, το απόγευμα θα φάει γιαούρτι με μέλι ή φρούτο με μπισκοτάκι ή ανθότυρο ή ομελέτα ή τραχανά πάλι σε ποσότητα κανονικου πιάτου. Το βράδυ πίνει άλλο ένα ποτήρι γάλα και αν μας δεί να τρώμε ζητάει και τρώει κανονικά και μετά συνηθως θηλάζει πριν τον ύπνο. Δεν είναι παχουλή, ειναι περίπου 10,3 κιλά και 14μιση μηνων. Μήπως όμως με αυτόν τον τροπο μαθαίνει στο πολύ φαγητο και μελλοντικά έχουμε πρόβλημα; Είναι πολύ το φαγητό αυτό που τρώει; Δεν το έχω συζητήσει με την παιδίατρο γιατί έχουμε καιρό να πάμε.

Εγώ πάντως βλέπω πως δε μαθενει το πολύ φαγητό αλλά τον υγειηνο φαγητό ..!! Πιστεύω μια χαρά τρώει το παιδάκι σου σε αυτές τις ηλικίες έχουν μεγάλη ανάγκη από φαγακι γιατί το καινε κ είναι πάνω στην ανάπτυξη ..!!! Κ εφόσων είναι μια χαρά στα κιλά της γιατί να ανησυχείς; Σε δύο τρεις μήνες μπορεί να αλλάξει κ να ανησυχείς που δε τρώει ..!!!

Λοιπον μια φιλη μου κλινικη διαιτολογος μου ελεγε πως ερευνες εχουν δειξει πως το να περιοριζουμε τις ποσοτητες φαγητου του παιδιου απο το φοβο μην παχυνει συνδεεται με τη μετεπειτα παχυσαρκια. Αυτο εξηγειται με το οτι το παιδι "καταγραφει" την καταπιεση στις αναγκες του και μετα του βγαινει αντιδραστικα να τρωει περισσοτερο οταν πια εχει ελεγχο του τι θα τρωει μονο του. Αρκει φυσικα, οπως ειπαν και τα κοριτσια παραπανω, να ειναι ομα τα τροφιμα υγειινα. 

Αχ αυτοι οι παππουδες!! Εγω επιασα προχθες την πεθερα μου επαφτοφορω να δινει στην 21 μηνων κορη μου τσουρεκι max perry σιροπιαστο με γεμιση καστανο και λευκη σοκολατα!! Εγκεφαλικο!!!

πρίν από 4 λεπτά , CMES είπε:

Αχ αυτοι οι παππουδες!! Εγω επιασα προχθες την πεθερα μου επαφτοφορω να δινει στην 21 μηνων κορη μου τσουρεκι max perry σιροπιαστο με γεμιση καστανο και λευκη σοκολατα!! Εγκεφαλικο!!!

Πωπω εγώ τώρα έπαθα δυο εγκεφαλικά, ένα που το δώσανε στη μικρή κι άλλο ένα γιατί ζήλεψα! Παράφορα! Τι μου κανες και κάνω δίαιτα!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

1 hour ago, Lenia16 είπε:

Όχι καλε! Ή θα πιει γάλα κ θα φάει ψωμί με τυρί ή θα φάει βρώμη με γάλα κ μπανάνα ή σταφιδοψωμο με χυμό πορτοκάλι/φρούτο. Ένα από τα τρία. Σημερα πχ ήπιε γάλα κ έφαγε λίγο ψωμάκι με τυρί κ μετά μου έλεγε μαμ κ έφαγε κ μια μπανάνα ενώ δεν είχα σκοπό να της δώσω. Πήγαμε κούνιες γυρίσαμε κ μου έδειχνε το ψωμί. Της έδωσα ένα αχλάδι αντί του ψωμιού κ όταν το έφαγε μου έλεγε μαμ :shock: ε της έδωσα νερό κ την έβαλα για ύπνο. @marakiz τα μπισκότα είναι χωρίς ζάχαρη και το σταφιδόψωμο δυστυχώς έχουν καταλάβει οι παππούδες ότι τρελαίνεται κ όταν είναι εδώ της φέρνουν. Οι παππούδες είναι πολύ κακή επιρροή. Φαντάσου ότι όταν τους έχω εδώ κατεβάζει 5 ελιές με ψωμί πριν το μεσημεριανό για πλάκα! Λες και είμαστε στην κατοχή.

Lenia και ο δικός μου συνεχίζει να τρώει πολύ. Εμένα είναι 13.5 και πριν ένα μήνα ή δύο δεν θυμάμαι καλά ήταν 10.5 κιλά. Μου φαίνεται κανονικός. 

Πλέον μετά τον θηλασμό τρώει αυγό με ψωμί κΙ τυρί ή τοστ και φρούτα. 

Μετά θα φάει ή γιαούρτι ή κρέμα με φρέσκο γάλα ή κουλούρι ή μπανάνα. Κοιμάται και μετά τρώει ένα μπολ απ το μεσημεριανο. Μπορεί να θέλει και ψωμί μετά. 

Το απόγευμα δίνω κάτι απ το δεκατιανο που δεν έφαγε κ το βράδυ αν κοιμηθεί αργά θα θελήσει να φάει κάτι κ φτιάχνω ή τραχανά ή βραστές πατατουλες με τυρακι ή τα λαχανικά απ το μεσημεριανο κ το βράδυ θηλάζει.

Αν είναι εδώ ή πεθερά μου του δίνει  ανάμεσα στα γεύματα μπισκότα ή πορτοκάλια ή ψωμί ή μπανάνα. 

Να σου πω την αλήθεια και μένα με προβληματιζαν οι ποσότητες αλλά παρατήρησα πως αφενός τις χρειάζεται κ τις ζητάει κ αφετέρου δεν πιέζεται, τρώει ότι θέλει κ όσο θέλει κ δεν είναι λίγες οι φορές που τα τσιμπολογηματα τα δίνει πίσω στην γιαγιά του ή τα πετάει. 

πρίν από 47 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Εγώ προσωπικά θα του έδινα το φαγητό του 1 ώρα νωρίτερα αν τον έβλεπα να πεινάει όπως κ κάνω βέβαια ..κ αν χρειαζόταν να δώσω σνακ θα τα έδινα όταν θα ειμουν σίγουρη ότι έχει φάει τα γεύματα του δλδ από το απόγευμα κ μετά η αν τύχει να μου ζητήσει κάτι μετά το γεύμα του  επειδή εσείς αν θυμάμαι καλά δεν έχετε χρονισει ακόμα θα έδινα πάλι φαγακι κ ενδιάμεσα αν έβλεπα ότι πεινάει πάλι σε μικρότερη ποσότητα κ θα φρόντιζαν να έχει ποιο πολλά λαχανικά ...!!

Όχι ακόμα δεν έχουμε χρονισει.Το φαγητό της το τρώει όλο κ με το παραπάνω!!Λαχανικά τρώει πάρα πολλά.Γενικά είναι καλοφαγο παιδάκι!Τις τελευταίες μέρες της δίνω το φαγητό της μισή ώρα νωριτερα.Μπορεί όμως να φάει στις 10:30 τα φρούτα της και στις 12 να πεινάσει.Πολλές φορές της δίνω λίγη μπανάνα επιπλέον αλλά δε γίνεται καθε μερα να δίνω μπανάνα γτ θα στουμπωσει..Γιαούρτι δίνω το απόγευμα πρόβειο και 2-3 μέρες τώρα τρώει ολο το κεσεδακι και αραιά κ που δίνω βρώμη με μήλο.Το μεσημέρι ποτέ δε μέτρησα ποσότητα γτ πάντα έτρωγε καλά και με ευχαρίστηση.Γενικά τα φαγητά που τρώει είναι προσεγμένα..Να μην έχει παραπάνω λάδι,ψάχνω όσο μπορώ κ γνωρίζω τις ετικέτες για κρυμμένες ζαχαρες κλπ και γενικά τα λαχανικά της είναι πλούσια κ με ποικιλία.Δεν ανησυχώ για το φαγητό και το μήπως δε φάει,μάλλον για το αντίθετο..θα ήθελα απλα να ξέρω τι  ελαφριές εναλλακτικές έχω για να μην την "τσουπωσω" και να της κόψω λίγο την πείνα.Μάλλον με βλέπω να φτιάχνω μπισκοτάκια βρώμης με μήλο σταφίδα κανέλα ή κολοκύθα κανέλα.

πρίν από 8 λεπτά , Elfer είπε:

Όχι ακόμα δεν έχουμε χρονισει.Το φαγητό της το τρώει όλο κ με το παραπάνω!!Λαχανικά τρώει πάρα πολλά.Γενικά είναι καλοφαγο παιδάκι!Τις τελευταίες μέρες της δίνω το φαγητό της μισή ώρα νωριτερα.Μπορεί όμως να φάει στις 10:30 τα φρούτα της και στις 12 να πεινάσει.Πολλές φορές της δίνω λίγη μπανάνα επιπλέον αλλά δε γίνεται καθε μερα να δίνω μπανάνα γτ θα στουμπωσει..Γιαούρτι δίνω το απόγευμα πρόβειο και 2-3 μέρες τώρα τρώει ολο το κεσεδακι και αραιά κ που δίνω βρώμη με μήλο.Το μεσημέρι ποτέ δε μέτρησα ποσότητα γτ πάντα έτρωγε καλά και με ευχαρίστηση.Γενικά τα φαγητά που τρώει είναι προσεγμένα..Να μην έχει παραπάνω λάδι,ψάχνω όσο μπορώ κ γνωρίζω τις ετικέτες για κρυμμένες ζαχαρες κλπ και γενικά τα λαχανικά της είναι πλούσια κ με ποικιλία.Δεν ανησυχώ για το φαγητό και το μήπως δε φάει,μάλλον για το αντίθετο..θα ήθελα απλα να ξέρω τι  ελαφριές εναλλακτικές έχω για να μην την "τσουπωσω" και να της κόψω λίγο την πείνα.Μάλλον με βλέπω να φτιάχνω μπισκοτάκια βρώμης με μήλο σταφίδα κανέλα ή κολοκύθα κανέλα.

Θα προτεινα να προσθεσεις φρουτα. Με αυτο το προγραμμα απο φρουτα τρωει μονο μπανανα. Αν πεινασει δωσε πχ και λιγο αχλαδι ή μανταρινι ή μήλο. Τωρα που θα καλοκαιριασει θα εχει και πολλα ωραια φρουτα. Στη δικια μου πχ προτιμω το απογευμσ να δωσω ενα διαφορετικο φρουτο παρα γιαουρτι. Τα μπισκοτα, οσο υγειηνα και να ειναι φτιαγμενα τι θα της προσφερουν;

πρίν από 11 λεπτά , Elfer είπε:

ανετα θα εδεινα 12 η ωρα το μεσημεριανο ετσι και αλιως αν δεν εχετε κανει ακομα εισαγωγη στο αυγο σε λιγο καιρο θα κανετε και θα εχεις και ποιο πολλλες ενναλακτικες γιατι  θα τρωει και το αυγο πριν τα φρουτα...μπορεις να φτιαχνεις και σμουθισ να δεινεις και το απογευμα μαζι με το γιαουρτι η ακομα και πριν το βραδυνο γαλα αναλογα τι προγραμμα εχετε θα εδινα και βρωμη και κινοα φαγοπυρο (τα βραζεις οπως το ρυζι ) στον γιο μου αρεσε πολυ και το γιαουρτι με βρωμη...!!! αν και στην ηλικια σας ανετα μπορεις να δωσεις και λιγο γαλα για να κοψεις λιγο την ορεξη και να φαει μετα το φαγητο της κανονικα ....τυρι δε ξερω αν εχετε κανει εισαγωγη που ωραια ιδεα ειναι και ο αθοτυρος

2 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

ανετα θα εδεινα 12 η ωρα το μεσημεριανο ετσι και αλιως αν δεν εχετε κανει ακομα εισαγωγη στο αυγο σε λιγο καιρο θα κανετε και θα εχεις και ποιο πολλλες ενναλακτικες γιατι  θα τρωει και το αυγο πριν τα φρουτα...μπορεις να φτιαχνεις και σμουθισ να δεινεις και το απογευμα μαζι με το γιαουρτι η ακομα και πριν το βραδυνο γαλα αναλογα τι προγραμμα εχετε θα εδινα και βρωμη και κινοα φαγοπυρο (τα βραζεις οπως το ρυζι ) στον γιο μου αρεσε πολυ και το γιαουρτι με βρωμη...!!! αν και στην ηλικια σας ανετα μπορεις να δωσεις και λιγο γαλα για να κοψεις λιγο την ορεξη και να φαει μετα το φαγητο της κανονικα ....τυρι δε ξερω αν εχετε κανει εισαγωγη που ωραια ιδεα ειναι και ο αθοτυρος

Μέχρι στιγμής αυτό κάνω,δίνω λίγο γάλα ή μπανάνα.Βρώμη τρώει με μηλο κομπόστα κ κανέλα,με γιαούρτι δεν το εχω φτιάξει,θα το δοκιμάσω όμως.Επίσης έχω φτιάξει κ ρυζογαλο..Επίσημα δεν έχουμε κάνει εισαγωγή τσιμπάει όμως απο εμάς λιγο τυράκι..Σμουθις φτιάχνω αλλά το δίνω καμία φορά αντί για φρουτοκρεμα,ούτως ή άλλως φρούτα με γαλα είναι..

2 ώρες πρίν, CMES είπε:

Θα προτεινα να προσθεσεις φρουτα. Με αυτο το προγραμμα απο φρουτα τρωει μονο μπανανα. Αν πεινασει δωσε πχ και λιγο αχλαδι ή μανταρινι ή μήλο. Τωρα που θα καλοκαιριασει θα εχει και πολλα ωραια φρουτα. Στη δικια μου πχ προτιμω το απογευμσ να δωσω ενα διαφορετικο φρουτο παρα γιαουρτι. Τα μπισκοτα, οσο υγειηνα και να ειναι φτιαγμενα τι θα της προσφερουν;

Εντάξει τα μπισκότα όντως δεν προσφέρουν κατι.Φρούτα τρώει κ μάλιστα ολα της εποχής εκτός απο μήλο που δεν τρελαίνεται κ γι αυτο το κάνω κομπόστα.Αυτό όμως πρωί βράδυ φρούτα είχα ρωτήσει την παιδίατρο κ μου είπε ότι τα πολλά φρούτα δεν κάνουν καλό κ έτσι ψάχνω κ εναλλακτική.

2 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

Μέχρι στιγμής αυτό κάνω,δίνω λίγο γάλα ή μπανάνα.Βρώμη τρώει με μηλο κομπόστα κ κανέλα,με γιαούρτι δεν το εχω φτιάξει,θα το δοκιμάσω όμως.Επίσης έχω φτιάξει κ ρυζογαλο..Επίσημα δεν έχουμε κάνει εισαγωγή τσιμπάει όμως απο εμάς λιγο τυράκι..Σμουθις φτιάχνω αλλά το δίνω καμία φορά αντί για φρουτοκρεμα,ούτως ή άλλως φρούτα με γαλα είναι..

2 ώρες πρίν, CMES είπε:

Εντάξει τα μπισκότα όντως δεν προσφέρουν κατι.Φρούτα τρώει κ μάλιστα ολα της εποχής αβοκάντο μάνγκο και είχαμε προλάβει κ τα σταφύλια εκτός απο μήλο που δεν τρελαίνεται κ γι αυτο το κάνω κομπόστα.Αυτό με τα φρούτα είχα ρωτήσει την παιδίατρο κ είχε πει πρωί βράδυ οχι φρούτα δεν κάνει τόσα πολλά κ ετσι ψάχνω εναλλακτική.

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Λοιπόν, για απογευματινό μπορείς να δώσεις αν έχετε κάνει εισαγωγή κ τραχανά (προσωπικά μου έλυσε τα χερια), κολοκυθάκια με τυρακι, κολοκύθα γλυκιά (εγω ξετρελαθηκα ο μικρός όχι), βρασμενες πατατουλες με τυρί, βρασμενα μήλα ή αχλάδια, γιαούρτι με φρούτα ή βρώμη ή με τριμμένα μπισκότα αν τρώει. Κάπου κάπου κανω κ πεπονακι (το ζυμαρικό) στο ζωμό απ το μοσχάρι. Εγώ πριν το χρόνο έδινα και τοστ με τυρακι αλλά δεν ξέρω αν τρώτε κομμάτια. 

3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Λοιπόν, για απογευματινό μπορείς να δώσεις αν έχετε κάνει εισαγωγή κ τραχανά (προσωπικά μου έλυσε τα χερια), κολοκυθάκια με τυρακι, κολοκύθα γλυκιά (εγω ξετρελαθηκα ο μικρός όχι), βρασμενες πατατουλες με τυρί, βρασμενα μήλα ή αχλάδια, γιαούρτι με φρούτα ή βρώμη ή με τριμμένα μπισκότα αν τρώει. Κάπου κάπου κανω κ πεπονακι (το ζυμαρικό) στο ζωμό απ το μοσχάρι. Εγώ πριν το χρόνο έδινα και τοστ με τυρακι αλλά δεν ξέρω αν τρώτε κομμάτια. 

1 hour ago, Dust pink είπε:

Ανθότυρο  με ψωμί (αν τρώτε ψωμί) γλυκοπατάτα πουρέ με καρότο, κινόα  με φρούτα.

Ευχαριστώ πολύ!!!Ακόμα δεν έχουμε κάνει εισαγωγή σε τραχανά το περιμένω όμως πως κ πως..Ψωμάκι τρώει κ αν μας δει να τρώμε τοστ της πέφτουν τα σάλια..Πεπονακι,αστρακι,κουσκουσακι τα τσακίζει,το ίδιο κ τα κολοκυθάκια κ την κολοκύθα!Θα τα δοκιμάσω όλα..

πρίν από 11 λεπτά , Elfer είπε:

Ευχαριστώ πολύ!!!Ακόμα δεν έχουμε κάνει εισαγωγή σε τραχανά το περιμένω όμως πως κ πως..Ψωμάκι τρώει κ αν μας δει να τρώμε τοστ της πέφτουν τα σάλια..Πεπονακι,αστρακι,κουσκουσακι τα τσακίζει,το ίδιο κ τα κολοκυθάκια κ την κολοκύθα!Θα τα δοκιμάσω όλα..

Σε λίγο καιρό θα βγούνε τα ανοιξο-καλοκαιρινα φρουτάκια και θα έχουμε ποικιλία!!

• 8 months later...

Να γραψω και εγω τα δικα μου, λοιπων ειναι 16 μηνων, 86 εκ και 11,5κιλα.

7.30 θηλασμος

8.30 - 9.30 μια μπανανα η μισο αχλαδι και ενα γιαουρτακι παιδικο

11.30 θηλασμος και υπνοσ

14 - 15 φαγητο - κομματακια (10 μπουκιτσες περιπου), και μισο γιαουρτι αγγελαδος η μια μπανανα

18 θηλασμοσ και υπνος

20-21 φρουτοκρεμα με βρωμη η τοστακι

22 θηλασμοσ και υπνος

την νυχτα ξυπναει 2 με 6 φορες για θηλασμο

πως σας φαινεται  τρωμε λιγο η αρκουν αυτες οι ποσοτητες;

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

7.30 θηλασμος

11.30 θηλασμος και υπνοσ

14 - 15 φαγητο - κομματακια (10 μπουκιτσες περιπου), και μισο γιαουρτι αγγελαδος η μια μπανανα

18 θηλασμοσ και υπνος

22 θηλασμοσ και υπνος

πως σας φαινεται  τρωμε λιγο η αρκουν αυτες οι ποσοτητες;

Χωρίς να είμαι ειδική νομίζω ότι από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις 8-9 το βράδυ, δλδ 6 ώρες, να μένει νηστική μόνο με θηλασμό μου φαίνεται πολύ μεγάλο διάστημα. Προσωπικά, θα έδινα νωρίς το απόγευμα τη φρουτοκρεμα με τη βρώμη κ ενδιάμεσα θηλασμό αν θέλει, μετά στις 20.00 θα έδινα κάτι ελαφρυ να τσιμπήσει κ μετά θηλασμός κ ύπνος. Ίσως πεινάει κ ξυπνάει τόσες φορές το βράδυ, αν κ βέβαια είναι φυσιολογική στα κιλά. Έχεις δοκιμάσει να της δώσεις δεκατιανο κ απογευματινό κάτι άλλο πλην του θηλασμού; Πως αντιδρά; 

10 hours ago, Lenia16 said:

Χωρίς να είμαι ειδική νομίζω ότι από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις 8-9 το βράδυ, δλδ 6 ώρες, να μένει νηστική μόνο με θηλασμό μου φαίνεται πολύ μεγάλο διάστημα. Προσωπικά, θα έδινα νωρίς το απόγευμα τη φρουτοκρεμα με τη βρώμη κ ενδιάμεσα θηλασμό αν θέλει, μετά στις 20.00 θα έδινα κάτι ελαφρυ να τσιμπήσει κ μετά θηλασμός κ ύπνος. Ίσως πεινάει κ ξυπνάει τόσες φορές το βράδυ, αν κ βέβαια είναι φυσιολογική στα κιλά. Έχεις δοκιμάσει να της δώσεις δεκατιανο κ απογευματινό κάτι άλλο πλην του θηλασμού; Πως αντιδρά; 

ξεχασα μια γραμμη γυρω στης 4 η 5 το απογευμα τρωει καποιο φρουτακι η λιγο ψωμι η τυρι η κανενα μπισκοτακι

εγω δ θα εδινα παιδικο γιαουρτακι.κ μπορει να προσθετα βρωμη στο πρωινο.αλλες επιλογες κτ τυπου μπανανοτηγανιτα η μαφιν.αυγο ποτε τρωει κ πως;

επισης δ θα εδινα γιαουρτι κ μπανανα μετα το μεσημεριανο.μπορεις να δωσεις λιγο τυρι με το φαγητο

εκτος απο τοστ κ φρουτοκρεμα το βραδυ μπορεις να δωσεις πολλα ακομη.οπως ομελετα,λαχανικα,τραχανα,γιαουρτι,αυγοφετες

@Δωρα αρχικά να σου πω ότι αυτά που περιγράφεις ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν τα είχε φάει η κόρη μου στην ηλικία σας!

Επίσης είστε εξαιρετικά καλά νομίζω από ύψος και βάρος.

Παιδικό γιαούρτι δε θα έδινα ούτε εγώ να είμαι ειλικρινής. Αν δεν σου είναι κόπος, είναι καλύτερο να φτιάξεις μόνη σου παρόμοιο με γιαούρτι κανονικό, μπανάνα και λίγο τριμμένο χειροποίητο μπισκότο και τριμμένη ελάχιστη κουβερτούρα (καθαρά για το οπτικό εφέ). Αφού θα φάει γλυκό, ας έχει και αξία. Γενικά δε θα έδινα γιαούρτι και μπανάνα δύο φορές την ημέρα και θα επικεντρωνόμουν σε τροφές πλούσιες σε σίδηρο. Στην ηλικία σας οι επιλογές είναι άπειρες.

Ομελέτα με λίγο ντομάτα και τυρί, μαφινς λαχανικών, πίτες (τυρόπιτες, κρεατόπιτες, μακαρονόπιτες), στικς λαχανικών, ελιές (όχι αλμυρές), παιδικό ντάκο (με μουλιασμένο ψωμάκι στο λάδι, τριμμένη ντομάδα και τυράκι. Επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι βοηθά στον ύπνο το τελευταίο γεύμα να περιέχει πρωτεΐνη, πχ τραχανά με κοτόπουλο, τοστάκι κλπ. Φρούτο πχ επειδή είναι και ευκολοχώνευτο εγώ δε θα έδινα, ώστε να αποκλείσω να πεινάσει το βράδυ. Κοινώς δε θα άλλαζα την ποσότητα αλλά τα συστατικά και την ποιότητα.

Πάντως να ξέρεις ότι είναι φυσιολογικά ακόμα τα ενδιάμεσα ξυπνήματα.

19 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

7.30 θηλασμος

11.30 θηλασμος και υπνοσ

18 θηλασμοσ και υπνος

22 θηλασμοσ και υπνος

πως σας φαινεται  τρωμε λιγο η αρκουν αυτες οι ποσοτητεςποσοτητ

Στα κιλά της είναι μία χαρά! Εγώ μετά από συζήτηση με τα κορίτσια εισηγαγα αλλά δύο γεύματα μετά το χρόνο: το πρωινό που το δίνω καμιά ωρα απ το γάλα του κ το βραδυνό μία ώρα απ τον ύπνο . Σύνολο 5 γεύματα και όσο ήθελε θήλαζε.

Βασικα της τα δινω αυτα επειδη δεν θελει να φαει τιποτα αλλο, ουτε καν να τα δοκημασει. Σημερα εκανα πανηγηρη απο την χαρα μου που εφαγε λιγο φιλετακι κοτοπουλο και εφαγε και αγγουρι (ωμο). Το αυτο τωρα τελευταια δεν το θελει και σε γενηκες γραμμες ειναι πολυ επιλεκτικη με το φαγητο της....

πρίν από 20 λεπτά , Δωρα είπε:

Βασικα της τα δινω αυτα επειδη δεν θελει να φαει τιποτα αλλο, ουτε καν να τα δοκημασει. Σημερα εκανα πανηγηρη απο την χαρα μου που εφαγε λιγο φιλετακι κοτοπουλο και εφαγε και αγγουρι (ωμο). Το αυτο τωρα τελευταια δεν το θελει και σε γενηκες γραμμες ειναι πολυ επιλεκτικη με το φαγητο της....

Βάσει του εθνικού διατροφικού οδηγού που δημοσιεύτηκε φέτος [... Ένα βρέφος μπορεί να χρειαστεί να λάβει μια νέα γεύση τουλάχιστον 8 έως 10 φορές πριν από την τελική αποδοχή της, γι’ αυτό και πρέπει να ενθαρρύνονται οι γονείς-φροντιστές να επιμένουν στην προσφορά μιας νέας τροφής συμπεριλαμβανομένων και των λαχανικών με πιο πικρή γεύση, καθώς τα τρόφιμα που αρχικά απορρίπτονται συχνά γίνονται στη συνέχεια αποδεκτά...]

Μη το βάζεις κάτω λοιπόν, συνέχιζε να της βγάζεις περιοδικά και άλλες τροφές που νομίζεις ότι δεν θέλει, και άσε την μόνη της. Γενικά, την αφήνεις να φάει μόνη της; Να πιάσει την τροφή, να την δοκιμάσει; Ξέρω ότι είναι λίγο άβολο αυτό γιατί πιθανότατα να σου βρωμίσει πατώματα και η ίδια, αλλά είναι πιο εύκολο να δοκιμάσουν νέες γεύσεις έτσι. Πάντως για επιλεκτική, μια χαρά είναι τα κιλά της!

1 hour ago, Δωρα είπε:

Γνωμη μου ειναι πως το παιδι χρειαζεται μεγαλυτερη ποικιλλια και κυριως μειωσε το γιαουρτι, τα φρουτα και τα γυρω γυρω και προσπαθησε να αυξησεις το φαγητο. Οσο για τις ειδικες προτιμησεις, αν δεν θες να αποκτησεις ενα παιδι που να τρωει μονο πατατες τηγανιτες πρεπει να παρεμβεις τωρα που ειναι νωρις. Αυτο που εφαρμοσα εγω ειναι να προσφερω το φαγητο που επρεπε να φαει. Αν δεν το ηθελε, δεν την πιεζα. Ομως δεν της προσφερα τιποτα μεχρι το επομενο γευμα. Και τα ενδιαμεσα (φρουτα, γιαουρτι κλπ) με μετρο. Επισης στα γευματα προσθεσε και βραδινο.

Να σας πω και γω τη τρώει ο γιος μου. Είναι 22 μηνων 11,5 κιλά και 93 εκ. 

Το πρωί 8 τρώμε σίταλευρο με γάλα ( δεν πίνουμε γάλα καθόλου) 240ml και φεύγουμε στο παιδικο εκεί τρώει κανένα φρούτο, κουλούρι η μπισκοτο

12:00 τρώνε στ σχολείο και 12:30 τον πέρνει η γιαγιά και και αν δεν έχει φάει τον ταΐζει τρώει ένα γεμάτο μπολ παιδικο με ότι φαγητό έχουμε ( κυρίως ζυμαρικά)

14:00-16:00 υπνο

16:30  περίπου ένα κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο τον 300ml  και κομματάκια από φρούτα 

19:30 βραδινό συνήθως τραχανά(λαχανικών τρώει μόνο η τοστ η ότι είχαμε το μεσημέρι 

20:30 ένα μπουκαλάκι κεφιρ

22:00 ύπνο. Πες τε μου τη λάθος κάνω και δεν βάζει γραμμάριο? 

11 ώρες πρίν, Bebouli είπε:

Να σας πω και γω τη τρώει ο γιος μου. Είναι 22 μηνων 11,5 κιλά και 93 εκ. 

Το πρωί 8 τρώμε σίταλευρο με γάλα ( δεν πίνουμε γάλα καθόλου) 240ml και φεύγουμε στο παιδικο εκεί τρώει κανένα φρούτο, κουλούρι η μπισκοτο

12:00 τρώνε στ σχολείο και 12:30 τον πέρνει η γιαγιά και και αν δεν έχει φάει τον ταΐζει τρώει ένα γεμάτο μπολ παιδικο με ότι φαγητό έχουμε ( κυρίως ζυμαρικά)

14:00-16:00 υπνο

16:30  περίπου ένα κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο τον 300ml  και κομματάκια από φρούτα 

19:30 βραδινό συνήθως τραχανά(λαχανικών τρώει μόνο η τοστ η ότι είχαμε το μεσημέρι 

20:30 ένα μπουκαλάκι κεφιρ

22:00 ύπνο. Πες τε μου τη λάθος κάνω και δεν βάζει γραμμάριο? 

γτ νομιζεις οτι κανεις κτ λαθος;

αν εξαιρεσουμε οτι γραφεις οτι τρωει συνηθως ζυμαρικα ολα τα αλλα μου φαινονται μια χαρα

ισως απλα να εβαζα μεγαλυτερη ποικιλια.δλδ οχι μονο σιταλευρο με γαλα,αλλα κ βρωμη με γαλα κ φρουτα ισως.διαφορες ιδεες σαν σμουθις.γιαουρτι οχι μονο προβειο,αλλα κ κατσικισιο,αγελαδινο.μπορεις κ εκει να βαλεις βρωμη

θα εβαζα απλα καλα λιπαρα.βουτυρο,αβοκαντο

απο κρεας-λαχανικα τρωει καλα;αυγο;

στο βραδινο μπορεις αυγοφετες,ομελετα,πιτες

κ στο πρωινο υπαρχουν κ αλλες επιλογες

εχει πεσει καμπυλη απο τοτε που γεννηθηκε;μηπως αυτο ειναι το καλουπι του;ειναι ψηλος παντως

εγω δυο παιδια εχω,θηλασμο κ στα δυο για 6μηνες,μετα στερεες που δ τα πηγαμε καλα στην αρχη.η κορη μου αρχισε να τρωει μετα τον χρονο.απο την κοιλια ομως ηταν ενα μεγαλο μωρο.πλεον ειναι καλοφαγη κ 4χρ ειναι 18κ κ 1,10.ο μικρος απο την κοιλια μικρος.αρχισε να τρωει καλα μετα τους 18μ.22μ ηταν 87εκ κ μολις 9700.κ ομως αν του αρεσει το φαι τρωει δυο πιατα,σπανακορυζο πχ.απορουμε που το βαζει,γτ πλεον δοκιμαζει τα παντα,υπαρχουν μερες που ολο μασουλαει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...