Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φωτοβολταϊκά

Recommended Posts

Dalia

μιας και το έχεις ψάξει το θέμα (σε βρήκα επιτέλους :rolleyes:)

ξέρεις εαν υπάρχει όριο στην έκταση;

Δηλαδή σε μια ταράτσα 75 τετραγωνικών

για καθαρά οικιακή χρήση

θα μας το ενέκριναν άραγε;;....:confused:

Η αλήθεια είναι οτι είμαι λίγο απαισιόδοξη....

γιαυτό και δεν το έχω συνεχίσει το ψάξιμο

και το έχω αφήσει σαν όνειρο τρελλό!

Όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω

οι "μεγάλοι" θα μας φάνε λάχανο....

Αλλά εμάς προσωπικά θα μας συνέφερε

μιας και μένουμε σε μονοκατοικία...

(διπλοκατοικία για την ακρίβεια -εγώ με τους γονείς μου μαζί)

Είναι άλλη ιστορία οι σκεπές και άλλη τα πάρκα..

Σίγουρα,θα βρείς κι εσύ την λύση σου εδώ..

http://www.irishellas.com/ready_roof_solar_kits.html

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 101
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

παιδια, δεν ειναι ετσι τα πραγματα, δεν εκκαθαριζεις τις κιλοβατωρες αλλα το ποσο.

πχ εμεις εχουμε βαλει 5Kw με μεσημβρινο προσανατολισμο, και παιρνουμε απο το ΔΕΗ Ε3200 περιπου το χρονο (αν και περισυ ηταν καλυτερη χρονια, αλλα εκει γυρω περιπου). Εχουμε λογαριασμο γυρω στα Ε150 το διμηνο. Η ΔΕΗ λοιπον αφαιρει αυτα απο το ρευμα που παραγαμε και βαζει τα υπολοιπα στο λογαριασμο μας στην τραπεζα. Δηλαδη παιρνουμε καθε χρονο περιπου Ε2300 και το ρευμα μας πληρωμενο (κι εδω που τα λεμε ξοδευουμε πολλα σε ρευμα, θα μπορουσαμε να ειχαμε μεγαλυτερο κερδος).

Το συστημα μας κοστισε Ε20.600, πηραμε δανειο 100% και με επιτοκιο 6,75% θα εχουμε κανει αποσβεση σε 8-9 χρονια. 'Επειτα τα έσοδα θα ειναι ολα δικα μας.

Ξερω οτι Ε3000 το χρονο ισως να μη φαινονται πολλα χρηματα, αλλα να τα παιρνεις χωρις να κανεις τιποτα δεν ειναι καθολου ασχημα...

ilonka, προφανως τα εβαλαν ετσι για θεμα προσανατολισμου, και οχι "δηθεν". Ειναι πολυ σημαντικος. Με ενα βορινο προσανατολισμο ισως και να μη συμφερει καθολου να ασχοληθεις....

ναι εγω. δες εδω το τελευταιο μυνημα απο μενα (#27). Και να σκεφτει κανεις οτι δε ζω και στο πιο ηλιολουστο μερος της χωρας. Τεσσερις μηνες εχουμε βροχη και δυο χιονι. Αν συμφερει εμενα ομως, φανταζομαι ποσο καλη επενδυση ειναι για τη νοτια ελλαδα

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

εγω εχω κανει στη στεγη και ειμαι πολυ ευχαριστημενη, θα κανω αιτηση και για παρκο

Θα μπορούσες να πεις κάποια πράγματα για να έχουμε μια ιδέα; Πόσα τετραγωνικά έκανες στη στέγη, πόσο κόστισε η επένδυση; Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των σπιτιών; Τι ποσό περίπου πληρώνει η ΔΕΗ το χρόνο; Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά θα ήθελα να έχω μια πρώτη ιδέα, πριν ρωτήσω κάποιον επαγγελματία (δεν τους πολυεμπιστεύομαι κιόλας).

• 1 month later...

Διάβασα το θέμα λίγο βιαστικά κι αν λάβετε υπόψη σας ότι έχω και μαύρα :shock::shock: μεσάνυχτα από φωτοβολτα'ι'κά, συγχωρέστε μου την ερώτηση :roll: :roll: :

Μια γνωστή μου είπε σήμερα πως υπάρχει πρόγραμμα επιδότησης χτισίματος κατοικίας, εαν δεσμευτείς να βάλεις φωτοβολτα'ι'κά. Αρκεί το οικόπεδο να έιναι άρτιο, οικοδομήσιμο και να... έχει ήλιο!

Γνωρίζετε κάτι?

Διάβασα το θέμα λίγο βιαστικά κι αν λάβετε υπόψη σας ότι έχω και μαύρα :shock::shock: μεσάνυχτα από φωτοβολτα'ι'κά, συγχωρέστε μου την ερώτηση :roll: :roll: :

Μια γνωστή μου είπε σήμερα πως υπάρχει πρόγραμμα επιδότησης χτισίματος κατοικίας, εαν δεσμευτείς να βάλεις φωτοβολτα'ι'κά. Αρκεί το οικόπεδο να έιναι άρτιο, οικοδομήσιμο και να... έχει ήλιο!

Γνωρίζετε κάτι?

Δεν το εχω ξανακουσει αυτο, προσπαθησα λιγο να το ψαξω αλλα δε βρηκα τιποτα. Ρωτα αν θελεις παλι τη γνωστη σου και αν μαθεις τιποτα πες μας, γιατι σκοπευουμε να κανουμε σπιτι(μονοκατοικια) λιγο εξω απο την πολη και ουτως ή αλλως θελουμε να βαλουμε φωτοβολταικα. Αν λοιπον υπαρχει επιδοτηση (ή εστω καποιο χαμηλοτοκο δανειο) θα μας ερχοταν κουτι

Διαφημίσεις

Γνωρίζετε κάτι?

Κατι δεν εχει καταλαβει καλα η φιλη σου...εκτος αν ειναι καμια ειδικη επιδοτηση, τυπου ΟΕΚ, τυπου να ειναι στρατιωτικος ή κατι τετοιο(και παλι πολυ αμφιβαλλω!). Αλλα γενικα για ολους ...δεν ισχυει!

Κατι δεν εχει καταλαβει καλα η φιλη σου...εκτος αν ειναι καμια ειδικη επιδοτηση, τυπου ΟΕΚ, τυπου να ειναι στρατιωτικος ή κατι τετοιο(και παλι πολυ αμφιβαλλω!). Αλλα γενικα για ολους ...δεν ισχυει!

αχ, και πανω που χαρηκα :(

εδω δεν εχουν λεφτα να πληρωσουν τα σεισμοπληκτα και τα πυροπληκτα....για νεες επιδοτησεις ειναι ?

Μπα....δεν ισχυει παιδια. Εκτος αν βγηκε καμια αποφαση αναμεσα απο χριστουγεννα και πρωτοχρονια, αλλα και παλι θα το μαθαινα, γιατι στη Πολεοδομια κοντεψε να με βρει ο νεος χρονος....

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Επιπλέον να σημειώσω οτι το εισόδημα από τα φωτοβολταικά είναι αφορολόγητο.

Εάν έχετε στέγη επικλεινές το κόστος είναι μικρότερο από το να τοποθετηθούν σε ταράτσα και χρειάζεται μικρότερη επιφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το άρθρο http://www.happyhomes.gr/viewtopic.php?f=59&t=43&sid=03c634ef45676c10fd2dd80abe0238a1

Και κάτι πολύ σημαντικό που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν. Αυτή την στιγμή και έως τέλος 2011 η ΔΕΗ αγοράζει με 0,55?/KWH από το 2012 θα πέσει στο μισό, οπότε όσοι προλάβουν.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

• 1 month later...
παιδια, δεν ειναι ετσι τα πραγματα, δεν εκκαθαριζεις τις κιλοβατωρες αλλα το ποσο.

πχ εμεις εχουμε βαλει 5Kw με μεσημβρινο προσανατολισμο, και παιρνουμε απο το ΔΕΗ Ε3200 περιπου το χρονο (αν και περισυ ηταν καλυτερη χρονια, αλλα εκει γυρω περιπου). Εχουμε λογαριασμο γυρω στα Ε150 το διμηνο. Η ΔΕΗ λοιπον αφαιρει αυτα απο το ρευμα που παραγαμε και βαζει τα υπολοιπα στο λογαριασμο μας στην τραπεζα. Δηλαδη παιρνουμε καθε χρονο περιπου Ε2300 και το ρευμα μας πληρωμενο (κι εδω που τα λεμε ξοδευουμε πολλα σε ρευμα, θα μπορουσαμε να ειχαμε μεγαλυτερο κερδος).

Το συστημα μας κοστισε Ε20.600, πηραμε δανειο 100% και με επιτοκιο 6,75% θα εχουμε κανει αποσβεση σε 8-9 χρονια. 'Επειτα τα έσοδα θα ειναι ολα δικα μας.

Ξερω οτι Ε3000 το χρονο ισως να μη φαινονται πολλα χρηματα, αλλα να τα παιρνεις χωρις να κανεις τιποτα δεν ειναι καθολου ασχημα...

ilonka, προφανως τα εβαλαν ετσι για θεμα προσανατολισμου, και οχι "δηθεν". Ειναι πολυ σημαντικος. Με ενα βορινο προσανατολισμο ισως και να μη συμφερει καθολου να ασχοληθεις....

Να ρωτησω κατι οσον αφορα τον προσανατολισμο.Δεν εχω καταλαβει τι εννοουμε μεσημβρινος προσανατολισμος?:oops::oops: Ζω σε νησι και εχουμε στεγη γυρω στα 80τμ.η Προσοψη του σπιτιου κοιταει στο Βορρα και οι μεγαλες πλευρες τη στεγης Ανατολη και δυση αντιστοιχα.Με συμφερουν τα φωτοβολταικα?Τα εχω καταλαβει ολα εκτος αυτο με τον προσανατολισμο για αυτο ρωταω

28-06-2010 Αντιο αγγελουδι μου

guzelina μεσημβρινο προσανατολισμο εχει μια πλευρα οταν κοιταει στο Νοτο, προς το μεσημβρινο της γης...

Καταλαβα σε ευχαριστω παρα πολυ:D.Ομως κοριτσια γιατι εχει σημασια που κοιτα η προσοψη του σπιτιου?τα φωτοβολταικα στις πλευρες δεν τοποθετουνται?Συγγνωμη ειναι χαζη η ερωτηση μου:oops:

28-06-2010 Αντιο αγγελουδι μου

• 6 months later...
Λοιπόν εγώ κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχει ένα θέμα με το αν είσαι αυτοπαραγωγός ή ανεξάρτητος παραγωγός. Ο ανεξάρτητος παραγωγός είναι ένας επιχειρηματίας που έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος, κόβει τιμολόγια, πληρώνει ΦΠΑ , κτλ, και όσο ρεύμα παράγει το πουλά στη ΔΕΗ σε μία συμφωνημένη τιμή για 25 χρόνια. Ο αυτοπαραγωγός είναι επιχειρηματίας ή ιδιώτης που πουλά στη ΔΕΗ μόνο όσο ρεύμα του περισσεύει από την κατανάλωσή του και πάλι μόνο σε ποσοστό 20% της συνολικής του παραγωγής.

Όπως καταλαβαίνω όταν παράγεις ρεύμα στο σπίτι σου μπορείς να είσαι μόνο αυτοπαραγωγός και δεδομένου ότι η οικιακή κιλοβατώρα είναι 7 λεπτά μάλλον δεν αποσβένεις ποτέ το σύστημα. Κάποιοι επιχειρηματίες προτιμούσαν να είναι αυτοπαραγωγοί γιατί αρχικά επιδοτούνταν για τα συστήματα παραγωγής ρεύματος από ανανεώσιμες και εκείνη την περίοδο αγόραζαν το ρεύμα από τη ΔΕΗ για την επιχείρησή τους πιο ακριβά από ότι πουλούσαν το δικό τους (δε μιλάω για φωτοβολταϊκά). Τώρα που η πολιτική της ΔΕΗ άλλαξε και οι τιμές πώλησης ρεύματος από ΑΠΕ είναι μεγαλύτερες από την τιμή αγοράς το σκάνδαλο είναι ότι προσπαθούν όλοι να γίνουν ανεξάρτητοι παραγωγοί ενώ έχουν πάρει επιδοτήσεις.

Όσοι ενδιαφέρεστε για φωτοβολταϊκά στο σπίτι σας ρωτήστε στη ΔΕΗ αν θα αγοράζει όλο το ρεύμα σας στα 55 λεπτά την κιλοβατώρα ή μόνο ότι περισσεύει από την κατανάλωσή σας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Αντωνια, ένα φωτοβολταϊκό 10.000 ευρώ παράγει 2.600 κιλοβατώρες ετησίως. Για να καλύψετε τις ανάγκες του σπιτιού σας (ανοίξτε ένα λογαριασμό της ΔΕΗ) θέλετε π.χ. ετησίως 5.200 κιλοβατώρες άρα η επένδυση πάει στις 20.000 ευρώ. Στη ΔΕΗ μπορείτε να πουλάτε μόνο το 20% της παραγωγής σας, δηλ. αν παράγετε 6.500 κιλοβατώρες (επένδυση 25.000 ευρώ), θα πουλάτε στη ΔΕΗ 1.300 κιλοβατώρες μάξιμουμ ετησίως προς 0,55 ευρώ την κιλοβατώρα και οι υπόλοιπες 5.200 κιλοβατώρες θα καλύπτουν την κατανάλωση του σπιτιού σας. Δεν νομίζω ότι με 1.300χ0,55= 715 ευρώ το χρόνο θα αποσβέσετε την επένδυση πριν την 50ετία. Αν έχετε χωράφι αλλάζει το πράγμα αλλά θα γίνεται επιτηδευματίας παραγωγός.

Kανει2 λαθος για αγοραζεις με 0.12 κ πουλας με 0.55 25 χρονια συμβολαιο!!

Όποια έχει τα χρήματα και θέλει να βάλει φωτοβολταικά για δική της χρήση, ΟΚ.

Για τους υπόλοιπους, που βλέπουν τις προσφορές μύθος, βλέπε δάνειο με επιδότηση, σου χτίζουν σπίτι, σου πληρώνουν το δάνειο από τα κέρδη από την ΔΕΗ κλπ, έχω να πω το εξής.

ΜΗΝ ΜΑΣΗΣΕΤΕ !!!!! Πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους με αυτό τον τρόπο.

Το μόνο σίγουρο είναι ένα δάνειο που θα μείνει αμανάτι, για να το πληρώνετε ΕΣΕΙΣ !!!

Δεν έχει χτισθεί μέχρι τώρα κανένα σπίτι. Δεν χτίζουν σπίτι γενικά. Ένα προκάτ βάζουν.

Ποιό συμβόλαιο με την ΔΕΗ σας καλύπτει ?

Αύριο η ΔΕΗ σας λέει δεν αγοράζω όλο το ρεύμα που παράγετε, αλλά π.χ. μόνο τόσες κιλοβατώρες. Και μάλιστα δεν το παίρνω σε χ τιμή αλλά σε ω, που είναι πολύ χαμηλότερη ?

Και άντε και καλά η ΔΕΗ είναι κρατική τώρα. Νομίζετε ότι αν πουληθεί αύριο, ο ιδιώτης θα αναλάβει να καλύψει τέτοιες συμβάσεις ? Βάζει έναν ωραιότατο όρο στο συμβόλαιο αγοράς ότι θα αναθεωρήσει/καταργήσεις τις συμβάσεις αυτές και από δω πάνε και άλλοι.

Προσοχή !!!!

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Επιπλέον να σημειώσω οτι το εισόδημα από τα φωτοβολταικά είναι αφορολόγητο.

Εάν έχετε στέγη επικλεινές το κόστος είναι μικρότερο από το να τοποθετηθούν σε ταράτσα και χρειάζεται μικρότερη επιφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το άρθρο http://www.happyhomes.gr/viewtopic.php?f=59&t=43&sid=03c634ef45676c10fd2dd80abe0238a1

Και κάτι πολύ σημαντικό που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν. Αυτή την στιγμή και έως τέλος 2011 η ΔΕΗ αγοράζει με 0,55?/KWH από το 2012 θα πέσει στο μισό, οπότε όσοι προλάβουν.

Kανεις λαθος απο 1-1-12 η τιμη παει -5% δλδ 0.52/ κ εγω το ψαχνω!

Στην περίπτωση που πουληθεί η ΔΕΗ ή αλλάξει την τιμή αγοράς από 0,55 σε πολύ λιγότερο ή ακυρώσει της σύμβασης που έχουμε συνάψει για οποιονδήποτε λόγο , και στην περίπτωση που έχουμε πάρει δάνειο από την τράπεζα για το 100% της αξίας του φβ μας στη στέγη , τί γίνεται ?? Μου έχουν πει ότι δεν έχεις συνέπειες , το μονο που χάνεις είναι τα φβ σου που είναι υποθηκευμένα. Δεν χάνεις ούτε λεφτά ούτε κάποιο ακίνητο αν δεν το έχεις υποθηκεύσει. Ισχύει κάτι τέτοιο ???

Στην περίπτωση που πουληθεί η ΔΕΗ ή αλλάξει την τιμή αγοράς από 0,55 σε πολύ λιγότερο ή ακυρώσει της σύμβασης που έχουμε συνάψει για οποιονδήποτε λόγο , και στην περίπτωση που έχουμε πάρει δάνειο από την τράπεζα για το 100% της αξίας του φβ μας στη στέγη , τί γίνεται ?? Μου έχουν πει ότι δεν έχεις συνέπειες , το μονο που χάνεις είναι τα φβ σου που είναι υποθηκευμένα. Δεν χάνεις ούτε λεφτά ούτε κάποιο ακίνητο αν δεν το έχεις υποθηκεύσει. Ισχύει κάτι τέτοιο ???

Το λέω παραπάνω, όχι.

Η τράπεζα που θα χρηματοδοτήσει την επένδυση, δίνει τα χρήματα, εκδίδει το δάνειο και παίρνει σε αντάλλαγμα την δόση του δανείου κάθε μήνα. Αν κάτι στραβώσει, έχει δεχθεί για διασφάλισή της υποθήκευση ακινήτου. Οπότε, το ακίνητο είναι δεσμευμένο. Με όλες τις συνέπειες.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

...

Ποιό συμβόλαιο με την ΔΕΗ σας καλύπτει ?

Αύριο η ΔΕΗ σας λέει δεν αγοράζω όλο το ρεύμα που παράγετε, αλλά π.χ. μόνο τόσες κιλοβατώρες. Και μάλιστα δεν το παίρνω σε χ τιμή αλλά σε ω, που είναι πολύ χαμηλότερη ?

Και άντε και καλά η ΔΕΗ είναι κρατική τώρα. Νομίζετε ότι αν πουληθεί αύριο, ο ιδιώτης θα αναλάβει να καλύψει τέτοιες συμβάσεις ? Βάζει έναν ωραιότατο όρο στο συμβόλαιο αγοράς ότι θα αναθεωρήσει/καταργήσεις τις συμβάσεις αυτές και από δω πάνε και άλλοι.

Προσοχή !!!!

Θα συμφωνησω απολυτα!

κι'εγω μπηκα στη διαδικασια να το σκεφτω αλλα ολ'αυτα με αποθαρρυναν. Το μονο που μπορει να με κανει να βαλω φωτοβολταΙκα ειναι οταν μπορεσω να κανω μια σωστη μελετη και να ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι 100% πραγματοποιησιμη μονο για να εχω εγω επαρκεια στο ρευμα και να αποδεσμευτω απο τη ΔΕΗ. Οχι για πωληση δυστυχως γιατι απ'ότι λεπουμε ολοι η κατασταση ειναι εντελως ρευστη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...