Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

chatzico

Registered Users
 • Posts

  3,249
 • Joined

 • Last visited

Converted

 • Περιοχή
  Πειραιάς, Παιανία and all around Athens !!
 • Χόμπι και Ελεύθερος χρόνος
  Τα παιδάκια μου !!!!!!!!
 • Επάγγελμα
  Οικονομικά

chatzico's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Έτσι μου το έφτιαχνε και η μαμά μου όταν ήμουν μικρή αλλά είναι μια λυση αυτό που πόσταρα αν δεν έχει προλάβει να φτιάξεις.
 2. Πρωτοφανές !!! Δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω .............. Θέλω καιρό να σας πω για κάποια πράγματα που πήρα από το αιχερμπ και έμεινα ευχαριστημένη. OMEGA 3 Λάδι με σκόρδο για τις ωτίτιδες. Για την πρόληψη του συναχιού, αυτό ειδικά στον πιτσιρίκο μου έχει άμεσο αποτέλεσμα, του σταματά άμεσα το συνάχι και τον βήχα. Επίσης έχω πάρει και αυτό εδώ για τους λεκέδες, θα σας πώ γνώμη όταν το δοκιμάσω.

 3. Διαφημίσεις

 4. Θεωρώ ότι το κατσικίσιο γάλα είναι καλύτερο από το αγελαδινό, γενικά το κατσίκι είναι πιό καθαρό ζώο από την αγελάδα. Δεν έχει τον ίδιο τρόπο ζωής με την αγελάδα ούτε τις ίδιες συνήθειες. Και εμένα μου μυρίζει το κατσικίσιο γάλα αλλά στην δυσανεξία μου στην λακτόζη, μου πέφτει ελαφρύτερο από το αγελαδινό.
 5. Γλυφειτζούρια. 2,54 δολλάρια στο αιχερμπ, 7 ευρώ σε κατάστημα βιολογικών στον Πειραιά.
 6. Παίρνω σταθερά απο πέρυσι αυτό εδώ της ΑΡΤΙΣΑΝΑ και μας αρέσει πολύ. Ως επί το πλείστον, το απλώνω σε φρεσκοζυμωμένο ψωμί και προσθέτω μέλι. Ψάχνω ιδέες να το χρησιμοποιήσω στην ζαχαροπλαστική ή στην μαγειρική, αν έχει κάποια ευπρόσδεκτη.
 7. Το Υπουργείο Οικονομικών προσλαμβάνει υπαλλήλους είτε μέσω γραπτού αδιάβλητου διαγωνισμού ΑΣΕΠ (σε τέτοιο έδωσα) είτε μέσω μη γραπτού διαγωνισμού αξιολόγησης προσόντων. Στην δεύτερη περίπτωση, ναι, ζητάει πιστοποίηση γλωσσομάθειας. Ωστόσο οι υπάλληλοι αυτοί δεν τοποθετούνται σε θέσεις συναλλαγής με το κοινό, ως επί το πλείστον αλλά σε θέσεις διοικητικές. Το πως χαρακτήρισες την κίνηση του υπαλλήλου να σου ζητήσει διευκρίνηση και το πως έφτασες να σκεφτείς την δυνατότητα να περνάνε ναρκωτικά με τόση ελευθερία είναι δικό σου θέμα. Επίσης το να κάνεις πρόταση διόρθωσης στα γραφόμενα άλλου μέλους είναι απολύτως αποδεκτό. Ανακρίβειες όμως ..... δεν νομίζω να έχω δώσει δείγματα τέτοιας τακτικής στα 3 χρόνια που γράφω στο φόρουμ. Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό σου Επίσης να πω ότι ας πάει και το παλιάμπελο !!!! 3 χρόνια δεν θυμάμαι να έχω πάρει πολλές κάρτες, πάντα υπάρχει χρονος όμως για μια νέα αρχή ΕΝΤΙΤ Στο φόρουμ είμαι γραμμένη 5 χρονια αλλά δεν πολυέγραφα, διάβαζα............
 8. Αυτο αν ισχύει, ίσως είναι προσφατο, όταν έδωσα εγώ εξετάσεις σε διαγωνισμο ΑΣΕΠ, για το ίδιο υπουργειο με τους τελωνειακούς - το οποίο πληροφοριακά είναι το Υπουργείο Οικονομικών - δεν ήταν προαπαιτουμενο ούτε καν ζητούμενο. Θες να πεις ότι οι κάτοχοι πιστοποιημένων τίτλων ξένων γλωσσών αμοίβονται πλέον για την γλωσσομάθειά τους ? Αν είναι έτσι, να αιτηθώ και εγώ για τα 3 πιστοποιητικά ξένων γλωσσών που έχω Διαγωνισμό γραπτό πάντως εχω να δω να γίνεται αρκετά χρόνια. Αλλά και έτσι να είναι όπως το λες, αυτό αναιρεί τα γραφόμενά σου ότι οι τελωνειακοί δεν γνωρίζουν αγγλικά. Για ποιό σκοπο λοιπόν γράφεις τέτοιες ανακρίβειες ? Καλύτερα θα ήταν να ρωτούσες τον σύζυγό σου πρίν.
 9. Καθαρό ΟΦ ΤΟΠΙΚ . Το θέμα με τον τίτλο που φέρει εδώ και χρόνια αφορά τα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Υπάρχει άλλο θέμα, οι ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ στο οποίο θα μπορούσατε καλλιστα να λύσετε όλες σας τις αποριες σχετικά με τις νόμιμες τελωνειακές διαδικασίες.
 10. Είστε καθαρά οφ τόπικ, αυτά για τα οποία παραπονιέστε και κάνετε και μαλιστα και προτάσεις (!) δεν αφορούν το παρόν θεμα.
 11. Το έχω γράψει πλειστάκις στο θέμα με τις ιντερνετικές αγορές, ας το ξαναγράψω εδώ. Η ατέλεια για τα εξωκοινοτικά εμπορεύματα είναι περίπου στα 30 ευρώ, κόστος αγοράς ΚΑΙ μεταφορικά. Ότιδήποτε ξεπερνά αυτό το ποσο, νόμιμα και όπως προβλέπεται από τον Κοινοτικό Τελωνειακό Κώδικα μπορεί να τελωνιστεί και ο αποδέκτης ειτε να καταβάλλει τις προβλεπόμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις είτε να αρνηθεί την παραλαβή και η παραγγελία να επιστρέψει στον αποστολέα της. Ειδικά για το αιχερμπ που λες, δεν υπάρχει τρόπος να βάλεις τόσο μεγάλη παραγγελία, έχει αυστηρά όρια βάρους και χρημάτων που αν υπερβείς δεν σου επιτρέπει να συνεχίσεις. Λογικό και αναμενόμενο είναι να υπάρχει καθυστέρηση, την υφιστάμεθα όσες ψωνίζουμε εκτός Ε.Ε. Δεν υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι και τα δέματα έχουν αυξηθεί, elementary mathematics. Υποχρέωση να γνωρίζουν ξένες γλώσσες, επίσημα και πιστοποιημένα, έχουν μόνο οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών και της Μεταφραστικής Υπηρεσίας. Δεν ειναι προαπαιτούμενο προσόν για να δώσει κάποιος διαγωνισμό ΑΣΕΠ, ούτε το Δημόσιο πληρώνει κάτι παραπάνω τους γλωσσομαθείς υπαλλήλους. Σε απλά ελληνικά, χρησιμοποιεί την γλωσσομάθειά τους αλλά δεν την αποζημιώνει στον μισθό τους. Το αν ξέρουν ή όχι λοιπόν αγγλικά, είναι δικό τους θέμα. Για τι αντικείμενα μιλάς παρεμπιπτόντως ? Μήπως ήταν κάτι εξειδικευμένο που μονο όσοι ακολουθούν ιατρικό πρωτόκολλο γνωρίζουν ? Όσο για τα ναρκωτικά που αναφέρεις - είσαι οφ τόπικ βέβαια - να εύχεσαι να μην γνωρίσεις ποτέ τον τρόπο που έχουν οι τελωνειακοι για να ανιχνεύουν την ύπαρξη ναρκωτικών και την διαδικασία που επακολουθεί αν βρεθούν. Αυτό που έχω να σας πώ ειναι το φόρουμ είναι ανοικτό και διαβάζεται από πάρα πολύ κόσμο. Δεν σας έχει κάνει εντύπωση ότι ενώ πριν ένα χρονο περίπου παραλαμβάναμε απο το άιχερμπ σε 6-7 εργασιμες, πλέον έχουμε φτάσει στον μήνα και ίσως και παραπάνω ? Όποια ενδιαφέρεται περισσότερο και ουσιαστικά, ας το ψάξει λίγο παραπάνω και θα καταλήξει σε απλά και σαφη συμπεράσματα.
 12. Εγώ !!! Σε ντουλάπι από κόντρα πλακέ θαλάσσης, βαμμένο. Δεν μου έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα. Οι γείτονες δεν έχουν παραπονεθεί.
 13. Νομίζω ότι τα φρέζυντερμ είναι ελληνικά, όχι διαδεδομένα στο εξωτερικό όπως τα προιόντα του Κορρέ. Ρίξε μια ματιά στο www.pharmacy4u.gr, έχει πέιπαλ και γενικά εχει τις καλύτερες τιμές, τουλάχιστον σε ότι έχω ψάξει μέχρι τώρα. Δωρεάν αποστολή με κούριερ της επιλογής σου για αγορές άνω των 30 ευρώ, νομίζω.
 14. Να περιμένεις και να μην χάνεις την ελπίδα σου Γενικά παραλάμβανα πάντα σε 6-7 εργάσιμες, πρόσφατα όμως έλαβα μια παραγγελία μου σε 40 μέρες περίπου. Καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ. Γενικά, μην περιμένεις επιστροφή χρημάτων αν δεν τους γυρίσει πίσω το δέμα. Αν πιστεύεις ότι κάποιος με μακρύτερα χέρια υπάρχει στα ΕΛΤΑ της περιοχής σου, κάνε επώνυμη καταγγελία. Έχει αποτέλεσμα.
 15. www.myus.com Είχα κάνει συνδρομή παλιότερα. Να επιλέξεις ως τρόπο αποστολής USPS Priority Mail, αυτό νομίζω είναι το ασφαλές για παράδοση μέσω ΕΛΤΑ. Ας απαντήσουν ομως και τα μέλη που το χρησιμοποιούν και τώρα, για πιο σίγουρα.
×
×
 • Create New...