Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ούτε δημόσιο, ούτε ιδιωτικό(homeschooling)

Recommended Posts

Ας μη βιαζομαστε να κρινουμε τη νεα γενια εκπαιδευτικων και μαθητων Η αποστηθιση και η επιβολη με το φοβο της τιμωριας ανηκουν στο παρελθον Αυτο απο μονο του ειναι σημαντικο βημα

Καποιοι προβληματισμοι μου σε σχεση με το hs

Αν γινω σημερα ο δασκαλος του παιδιου μου αυριο μπορει να αποφασισω οτι εχω τα φοντα να γινω και ο γιατρος του (γιατι τα δημοσια νοσοκομεια ειναι χαλια και δεν εχω εμπιστοσυνη στους γιατρους ή επειδη ειμαι φανατικος οπαδος πχ της ομοιοπαθητικης)

Ζουμε σε μια κοινωνια παρεχουμε και δεχομαστε υπηρεσιες απο τους ειδικους Υπαρχουν επιστημες (ο Αριστοτελης αν δεν κανω λαθος χωρισε τα αντικειμενα σε κομματια)

Αν αυριο αποφασισω οτι δεν εχω αναγκη τον ηλεκτρολογο και παω να αλλαξω τον ηλεκτρικο μου πινακα μαλλον θα προκαλλεσω βραχυκυκλωμα Μπορω ομως να μαθω να αλλαζω μια πριζα

Η διδασκαλια ενος αντικειμενου δεν ειναι κατι απλο (και ας πουμε οτι το κατεχουμε αρκετα καλα) Και βγαζω απ εξω τις μαθησιακες δυσκολιες

Μεσα απο το σχολειο το παιδι προετοιμαζεται να βγει στην κοινωνια Μαθαινει να συμπονει, να ελισεται, να κανει φιλους, να προδιδεται , να επιβραβευεται, να αδικειται , να κερδιζει και να χανει Μαθαινει τον εαυτο του και να τον τοποθετει σε σχεση με το συνολο Αυτο δεν μπορει να του το προσφερει καποια εξωσχολικη δραστηριοτητα 2 ωρες τη μερα

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα αλλοδαπά παιδάκια, που όπως λέει η marron έχουν μέγα κίνητρο να μάθουν, το πιθανότερο είναι ότι μια μέρα θα το πουν σωστά : πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Δεν συνηθίζω να το κάνω αυτό (να διορθώνω εννοώ στην χρήση της γλώσσας) αλλά το μήνυμα ήταν πρόκληση για μένα. Καλά τα Αρχαία Ελληνικά, αλλά να μην σκοτώνουμε και τα Νέα, ειδικά όταν θέλουμε και να τα διδάξουμε!

Στη θέση σου θα ήμουν λιγότερο αλαζονική απέναντι στα "αλλοδαπά παιδάκια" και θα φρόντιζα να προσέχω μήπως μιλώντας στα παιδιά μου τους μεταδίδω τα λάθη μου!

ΥΓ. Ούτε εγώ είμαι διορισμένη. Βγάλτε με από τη μαυρη λίστα:lol:

Bρε κοπέλα μου........κι εγώ είπα δε θα ξαναγράψω σ'αυτό το θέμα, ενώ παλαιότερα το είχα κάνει. Όμως........τα σέβη μου. Off topic είμαι, ζητώ ταπεινά συγγνώμη, αλλά προσυπογράφω!!!!!!!!!!!!

• 1 χρόνο μετά...
  • 2 χρόνια μετά...

Αν και δεν είμαι υπέρ του homeschooling, δεν θα το επέλεγα ποτέ για τα παιδιά μου, ούτε είμαι πεπεισμένη ότι όταν γίνεται, γίνεται για τους σωστους λόγους, εντούτοις: αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο! Να αφαιρείται η επιμέλεια με αστυνομική παρέμβαση, χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη ή έστω επίσημη διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα.

Ελπίζω το ΕΔΔΑ να δικαιώσει τη μητέρα.

Να κι ενα λινκ:

http://www.newsonly.gr/article.asp?catid=36383&subid=2&pubid=130185518

Διαφημίσεις

Στηρίζουμε την προσπάθεια, και διαδίδουμε την απαραδεκτη στάση της εισαγγελέως που χωρις δίκη , διέταξε αστυνομική απομάκρυνση του παιδιού απο την μητέρα του, εάν δεν φέρει χαρτί εγγραφής εως την δευτέρα.

χρησιμοποιήστε και τα hashtags

handsoffgreekmom

#freegreekeducation

το homeschooling ειναι ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα, το οποιο δεν είναι απαραίτητο να το ασπαστείτε για να υποστηρίξετε την νομιμότητά του, ως ευρωπαίοι πολίτες,

όπως και το δικαίωμα της μητέρας στην επιμέλεια του παιδιού της κ την μη απομάκρυνσή του παιδιού για έναν λόγο που στο ευρωπαικό δίκαιο δεν στέκει μιας και έχει ψηφιστεί ως νόμιμο δικαίωμα του γονέα να επιλέγει άλλο χώρο εκπαίδευσης για το παιδί του, εκτός σχολικού κτιρίου.

http://parents.org.gr/news/a611

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Δεν ειναι καθόλου νόμιμο δικαίωμα. Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται. Ειναι παράνομο, ακόμα και αν είμαστε υπέρ. Οποίος δεν στέλνει το παιδί του σχολείο ειναι παράνομος. Επίσης θεωρώ απίθανο να απομακρύνουν το παιδί, εκτός φυσικά αν διαμαρτύρεται ο πατέρας. Εδώ δεν παίρνουν τα παιδια απο ναρκωμανεις...

Το τι διαδίδει κάποια που παρανομεί, προκειμένου να δικαιολογηθεί δε σημαίνει πως έχει και δίκιο. Το να υπάρχει γονιός που δεν πήγε το παιδί του σχολείο, σαφώς είναι παράνομο. Και για να αφαιρεθεί η επιμέλεια, σημαίνει πως ο εισαγγελέας κάτι είδε εκεί που έπρεπε να λάβει τα μέτρα του άμεσα.

Δε θα βιαζόμουν να υποστηρίξω κανέναν αν δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία για την ψυχική του υγεία, το περιβάλλον και τις πράξεις του απέναντι στη φροντίδα του παιδιού.

Δε θέλει πολύ για να ζήσουμε νέες περιπτώσεις Κωσταλέξη....

Οπότε, ας αφήσουμε τους αρμόδιους να αποφασίζουν, χωρίς να το παίζουμε ειδικοί εκ του ασφαλούς και εξ αποστάσεως.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Στηρίζουμε την προσπάθεια, και διαδίδουμε την απαραδεκτη στάση της εισαγγελέως που χωρις δίκη , διέταξε αστυνομική απομάκρυνση του παιδιού απο την μητέρα του, εάν δεν φέρει χαρτί εγγραφής εως την δευτέρα.

handsoffgreekmom#freegreekeducation

το homeschooling ειναι ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα, το οποιο δεν είναι απαραίτητο να το ασπαστείτε για να υποστηρίξετε την νομιμότητά του, ως ευρωπαίοι πολίτες,

όπως και το δικαίωμα της μητέρας στην επιμέλεια του παιδιού της κ την μη απομάκρυνσή του παιδιού για έναν λόγο που στο ευρωπαικό δίκαιο δεν στέκει μιας και έχει ψηφιστεί ως νόμιμο δικαίωμα του γονέα να επιλέγει άλλο χώρο εκπαίδευσης για το παιδί του, εκτός σχολικού κτιρίου.

Επίσης, σε ένα ενημερωτικό φόρουμ, δε με ξετρελαίνει η ιδέα της καθοδήγησης της κοινής γνώμης. Άλλο ένα μέλος να πει κάτι και να υποστηρίξει τη γνώμη του κι άλλο οι γενικότερες δράσεις τέτοιου τύπου. Γνωρίζω πως το φόρουμ είναι ιδιωτικό και σίγουρα έχει τη χροιά του ιδιοκτήτη, αλλά, ως μέλος νομίζω πως μπορώ να σχολιάζω αυτή την στάση, μιας και αποδέκτης είμαι κι εγώ, άρα με αφορά.

Το παραπάνω σχόλιο το κάνω με κάθε φιλική διάθεση για τη φίλη Μαρία, που με έχει συντροφεύσει σε πολλά και με έχει βοηθήσει σε ακόμα περισσότερα, ειδικά περί συμπεριφορών των μικρών μας. Ελπίζω να μην παρεξηγήσει τη στάση μου.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κάτι δεν καταλαβαίνω ίσως: στον παρακάτω σύνδεσμο που μας προτείνετε

Το κείμενο ξεκινάει:

Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε το θέμα - ότι απαγορεύεται απο την Ελληνική νομοθεσία η μη φοίτηση των παιδιών στο σχολείο (νηπιαγωγείο δημοτικό γυμνάσιο λύκειο), όμως δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για όσους επιθυμούν ή όσους δεν μπορούν να παρίστανται στην σχολική αίθουσα, αλλά θέλουν να εκπαιδευτούν και να εξερευνήσουν την ύλη της κάθε τάξης, στο σπίτι.

Γιατί είναι απαράδεκτη η στάση της Εισαγγελέως? επειδή εφαρμόζει το Νόμο? Ή μήπως επειδή εφαρμόζει ένα νόμο με τον οποίο δεν συμφωνείτε?

Και αυτή είναι η επίσημη στάση του parents? Η δική σας προσωπικά? Κάποιας ομάδας υπέρ του homeschooling?

Είστε έτοιμη να παραχωρήσετε αδιάκριτα σε οποιονδήποτε είναι νομικά υπεύθυνος για ένα παιδί το δικαίωμα να το κρατήσει μακρυά από το σχολείο αν έτσι αποφασίσει μόνος του?

Γιατί ξέρετε, αυτό σημαίνει Νόμος. Ισχύει για όλους.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

handsoffgreekmom#freegreekeducation

Αν περιμέναμε πρώτα δίκη για να κινηθεί αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας, φέξε μου και γλίστρησα! Και άργησε , θα έλεγα εγώ , καθώς το παιδί είναι ήδη 8 χρονών.

Εσείς πώς υποστηρίζετε τόσο ένθερμα τη μητέρα και αρνείστε στο παιδί το θεμελιώδες δικαίωμά του στη μόρφωση, γνωρίζετε αν όντως λαμβάνει την εκπαίδευση που θα έπρεπε , τις ώρες που θα έπρεπε , από ανθρώπους που είναι κατάλληλοι? Ή σας αρκεί απλά που γνωρίζετε ότι σε άλλες χώρες επιτρέπεται το homeschooling?

Και εν πάση περιπτώσει, όποιος παρανομεί θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες .Αν πιστεύει η μητέρα ότι αδικήθηκε , ας βρει το δίκιο της σε ελληνικά ή ευρωπαικά δικαστήρια, προς το παρόν οι ενέργειες του εισαγγελέα είναι οι ενδεδειγμένες.

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια, δεν μπορεί ένας γονέας κατά την κρίση του να στερεί την μόρφωση από τα παιδιά του.

Προσωπικά το βρίσκω εντελώς εγωϊστικό, δεν μπορείς να "φυλακίζεις" ένα παιδί στο σπίτι, τι κανόνες κοινωνικούς να μάθει; πως να μάθει να μοιράζεται; να σέβεται τους συνανθρώπους του; πως θα μάθει να είναι κοινωνικό, να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα;;;

Εγωϊστικό ως άρρωστο, νομίζω πως δικαίως ο νόμος δεν το επιτρέπει.

Ας μην προτρέχετε να υπερασπιστείτε γονείς που ασπάζονται τέτοιες νοοτροπίες, τα παιδιά μας δεν είναι κτήματα μας. Είναι ελεύθεροι άνθρωποι, είναι υποσύνολα της κοινωνίας μας, αναμφίβολα έχουν το δικαίωμα να συλλέξουν όλων των ειδών τις εμπειρίες στη ζωή τους.

Εμείς ως γονείς είμαστε εδώ για να επέμβουμε όπου είναι απαραίτητο.

handsoffgreekmom

#freegreekeducation

Εεεε ....λυπάμαι που θα σας σοκαρω.... αλλά στην Ελλάδα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ λέμεεεε!!!!!

ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!!

Εσείς προσωπικά μπορεί να είστε υπέρ,αλλά είναι δεν είναι καθόλου σωστό να στηρίζεται μια πράξη που ουσιαστικά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ στη χώρα που ζείτε...

.....

όπως και το δικαίωμα της μητέρας στην επιμέλεια του παιδιού της ......

Με αφορμή το παραπάνω και κάτι ακόμη που πρόσεξα στην υπογραφή, σε ότι κι αν έχω διαβάσει πάντα αναφέρεσαι σε δικαιώματα της μητέρας ΕΠΑΝΩ στα παιδιά. Ο πατέρας αποφασίζει ποτέ; Είναι κρίμα.

Γενικά βλέπω κάποιες εμμονές απο μερικά μέλη - μητέρες, αγαπάμε έναν άνθρωπο, τον παντρευόμαστε , κάνουμε παιδιά μαζί του και ξαφνικά θηλάζουμε ως τα 4/φοράμε ένα μωράκι 18/7 /κάνουμε co-sleeping /αποφασίζουμε ότι δεν θα τα εμβολιάσουμε και τώρα το νεότερο: ότι δεν θα τα στείλουμε στο σχολείο. Πως διανοείστε εδώ μέσα να στηρίζετε τόσο θερμά τέτοια πράγματα;; λύνονται οι οικογενειακοί δεσμοί.

Βάζω στοίχημα πως ο σύζυγος σε τέτοιες οικογένειες έχει περισσότερο διακοσμητικό ρόλο. Πως αλλάζει έτσι η σύσταση σε μερικές οικογένειες; μου κάνει εντύπωση. Ξαφνικά η οικογένεια είναι μόνο η μαμά με τα παιδιά. Ο μπαμπάς... είτε έχει κάτσει στη γωνιά του άβουλος και παρακολουθεί ή ίσως και να έχει φύγει.

Μεγάλοι εγωϊσμοι κορίτσια, μεγάλος εγωκεντρισμός. Οι χειρότερες πεθερές έβερ ετοιμάζονται... απαπαπαα.... ας έχουμε το νου μας.

Διαφημίσεις

Συμφωνω απολύτως. Τα παιδια δεν ειναι κτημα μας. Και στις χώρες που ειναι νόμιμο του hs υπάρχουν δομές, για να γίνεται έλεγχος. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Ο εισαγγελέας δεν παίρνει τοσο εύκολα παιδια απο τους γονείς. Κατι θα είδε που δεν θα του άρεσε.... Και φυσικά δρα άμεσα. Αυτός ειναι ο ρόλος του.

Xenia κι εγω αυτά σκέφτηκα όταν το διάβασα....

Θα με ενδιέφερε πάντως να μάθω τα πραγματικά περιστατικά...

Ο εισαγγελέας που εφαρμόζει το νόμο δίνοντας διορία στη μητέρα να προβεί σε κατι απόλυτα εφικτό, και μόνο αν εκείνη δεν το κάνει απειλεί να της στερήσει την επιμελεια , ξαφνικά γίνεται παράλογος και εμείς προτρεπόμαστε ένθερμα να τον σταματησουμε.

Εγω, πάλι, αναρωτιέμαι κατά πόσον είναι νόμιμη η δημόσια παρακίνηση υποστήριξης του παραβάτη.

Αν ηταν ενας παραλογος νομος τοτε δεν νομιζω καμια απο μας να στεκοταν στη νομιμοτητα της πραξης και μονο. Ισως ο νομος να εχει περιθωρια εξαιρεσεων και ισως θα επρεπε να υπαρχουν εξαιρεσεις για ατομα με προβληματα υγειας ή σε καποιες περιοχες πολυ απομακρυσμενες.

Κατα τα αλλα η μητερα αυτη γνωριζε τη νομοθεσια, εαν δεν της αρεσε μπορουσε να παλεψει για αυτο που πιστευε και να προωθησει τις πεποιθησεις της νομιμα! Δεν υποστηριζω τον αγωνα της γιατι πολυ απλα δεν αναγνωριζω καποιον αγωνα και δεν μου αρεσει αυτη η προτροπη απο εδω.

Αγωνα δινουμε ολοι εμεις οι υπολοιποι γονεις που στελνουμε τα παιδια μας στον εξω κοσμο, εξω απο την προστατευτικη φουσκα που τους ειχαμε δημιουργησει, εμεις που τα εμπιστευομαστε και τα αφηνουμε να ανοιξουν τα φτερα τους και παρεχουμε βοηθεια και γνωση οπου χρειαζεται και θελουμε! Δεν ειμαστε διπλα τους 24/24 μην μπα και μας χαλασει κανεις το εξαιρετικο αυτο δημιουργημα!

Λυπαμαι πολυ για αυτο το κοριτσακι που 8 χρονων θα χωριστει αποτομα απο τη μαμα του και θα νιωσει τοσο πολυ εξω απο τα νερα του, φανταζομαι ισως ειναι ηδη προκατειλημενο κατά του σχολειου οποτε θα ειναι μια δυσκολη χρονια για αυτο. Μακαρι η μητερα του να δειξει ευαισθησια και να στηριξει το παιδακι της στην προσαρμογη του αντι να συνεχισει μια μαχη για τον προσωπικο της αγωνα.

Η απαιτηση μιας μητερας για κατι τετοιο μονο αρρωστημενο μου ακουγεται και θλιβερο. Τουλαχιστον για τα δεδομενα της Ελλαδας.

Δεν ξερω στις χωρες που προβλεπεται πως εφαρμοζεται. Σιγουρα θα υπαρχουν κανονισμοι - διαταξεις και ελεγχοι που θα διεπουν και θα παρακολουθουν στενα την διαδικασια.

Εγω, πάλι, αναρωτιέμαι κατά πόσον είναι νόμιμη η δημόσια παρακίνηση υποστήριξης του παραβάτη.
Σωστα αναρωτιεσαι.

Χωρις να γνωριζουμε τα γεγονοτα ακριβως, χωρις να ειμαστε ειδημονες, καλουμαστε να προωθησουμε διαδυκτιακα την παρανομη απαιτηση μιας μητερας και να σταματησουμε τον εισαγγελεα!!!

Αν ηταν ενας παραλογος νομος τοτε δεν νομιζω καμια απο μας να στεκοταν στη νομιμοτητα της πραξης και μονο. Ισως ο νομος να εχει περιθωρια εξαιρεσεων και ισως θα επρεπε να υπαρχουν εξαιρεσεις για ατομα με προβληματα υγειας ή σε καποιες περιοχες πολυ απομακρυσμενες.

Κατα τα αλλα η μητερα αυτη γνωριζε τη νομοθεσια, εαν δεν της αρεσε μπορουσε να παλεψει για αυτο που πιστευε και να προωθησει τις πεποιθησεις της νομιμα! Δεν υποστηριζω τον αγωνα της γιατι πολυ απλα δεν αναγνωριζω καποιον αγωνα και δεν μου αρεσει αυτη η προτροπη απο εδω.

Αγωνα δινουμε ολοι εμεις οι υπολοιποι γονεις που στελνουμε τα παιδια μας στον εξω κοσμο, εξω απο την προστατευτικη φουσκα που τους ειχαμε δημιουργησει, εμεις που τα εμπιστευομαστε και τα αφηνουμε να ανοιξουν τα φτερα τους και παρεχουμε βοηθεια και γνωση οπου χρειαζεται και θελουμε! Δεν ειμαστε διπλα τους 24/24 μην μπα και μας χαλασει κανεις το εξαιρετικο αυτο δημιουργημα!

Λυπαμαι πολυ για αυτο το κοριτσακι που 8 χρονων θα χωριστει αποτομα απο τη μαμα του και θα νιωσει τοσο πολυ εξω απο τα νερα του, φανταζομαι ισως ειναι ηδη προκατειλημενο κατά του σχολειου οποτε θα ειναι μια δυσκολη χρονια για αυτο. Μακαρι η μητερα του να δειξει ευαισθησια και να στηριξει το παιδακι της στην προσαρμογη του αντι να συνεχισει μια μαχη για τον προσωπικο της αγωνα.

Το σημείο με τα bold το βρίσκω πολύ σημαντικό. Όλες εκείνες οι μαμάδες που θεωρούν τον εαυτό τους, την παρουσία και τον πλήρη έλεγχό τους το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή του παιδιού, έχουν καταλάβει ότι σκάβουν μέσα στην ψυχή του τεράστιες φοβίες για τον έξω κόσμο, τους δασκάλους, τα άλλα παιδιά, την κοινωνία, το κράτος, τη δικαιοσύνη, την υγεία, την παιδεία?

Πως θα ζήσει αυτός ο ενήλικας σε ένα κόσμο που είναι τόσο μα τόσο κακός και θέλει μόνο να τον βλάψει όταν δεν θα μπορεί πια να χωθεί στο ένα και μοναδικό σημείο που είναι ασφαλής, την αγκαλιά της μανούλας?

Έχουν συναίσθηση ότι τα παιδιά δεν μένουν για πάντα μωρά, ότι μέχρι να πεις κίμινο έχεις μπροστά σου έναν έφηβο?

Τι ακριβώς έχουν σκοπό να κάνουν με αυτόν?

Εμένα πάντως Νόρμαν Μπέιτς μου μυρίζει!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Το τι διαδίδει κάποια που παρανομεί, προκειμένου να δικαιολογηθεί δε σημαίνει πως έχει και δίκιο. Το να υπάρχει γονιός που δεν πήγε το παιδί του σχολείο, σαφώς είναι παράνομο. Και για να αφαιρεθεί η επιμέλεια, σημαίνει πως ο εισαγγελέας κάτι είδε εκεί που έπρεπε να λάβει τα μέτρα του άμεσα.

Γιατί είναι απαράδεκτη η στάση της Εισαγγελέως? επειδή εφαρμόζει το Νόμο? Ή μήπως επειδή εφαρμόζει ένα νόμο με τον οποίο δεν συμφωνείτε?

Και αυτή είναι η επίσημη στάση του parents? Η δική σας προσωπικά? Κάποιας ομάδας υπέρ του homeschooling?

Είστε έτοιμη να παραχωρήσετε αδιάκριτα σε οποιονδήποτε είναι νομικά υπεύθυνος για ένα παιδί το δικαίωμα να το κρατήσει μακρυά από το σχολείο αν έτσι αποφασίσει μόνος του?

Γιατί ξέρετε, αυτό σημαίνει Νόμος. Ισχύει για όλους.

Συμφωνώ με τα παραπάνω όπως και με πολλά από τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν.

Από που προκύπτει ότι είναι νόμιμο δικαίωμα;

Ακριβως Αννα! Γενικως οι οπαδοι του homeschooling εστιαζουν στην μορφωση. Το σχολειο ομως δεν προσφερει μονο μορφωση στο παιδι! Αλλιως ναι ισως μπορουσαμε ατομικα να προσφερουμε καλυτερη ή χειροτερη μορφωση στα παιδια μας, αναλογα τη δικη μας παιδεια και κουλτουρα αλλα και οικονομικη ευχερεια.

Επιπλεον νομιζω καπου χανεται η μπαλα με τον γονεικο μας ρολο.

Το βλεπουμε σαν την ευκαιρια μας να αποδειξουμε την δικη μας αξια δημιουργωντας μικρους θεους και κανουμε σαν υστερικες μην μπα και κατι παρεμβει στο εργο μας! Ακομα και ο πατερας οπως ειπε η xena, και εγω γνωριζω περιπτωσεις οπου για να εφαρμοσουν με επιτυχια το co-sleeping ο μπαμπας κοιμαται μονος σε αλλο δωματιο, ακομα και στον καναπε, για χρονια!

Πολλες μητερες παρεμβαινουν συνεχως στις μεθοδους των παιδαγωγων ειτε γιατι επιχειρησαν να βαλουν οριο στη συμπεριφορα του παιδιου τους ειτε επειδη θελησαν να το επιβραβευσουν με ενα σοκολατακι!Η αντιδραση στο συμβαν σε σχεση με το ιδιο το συμβαν ειναι δυσαναλογη. Κανουν μεγαλο θεμα το οτι η δασκαλα εδωσε σε ενα τετραχρονο παιδι μια μπουκια σοκολατενιας καραμελιτσας... Αν μπορουσαν θα ηθελαν να βρισκονται και οι ιδιες μεσα στην ταξη, ή εστω να παρακολουθουν το μαθημα απο ενα παραθυρακι!

Θεωρω οτι ολα αυτα οπως και το homeschooling ειναι στα πλαισια της ιδιας πεποιηθησης. Της πεποιηθησης οτι το παιδι ειναι το τελειο δημιουργημα μας και κοιταμε με καχυποψια και εχθρικοτητα το οτιδηποτε μπορει να επηρεασει τον ψυχισμο ή την προσωπικοτητα του παιδιου χωρις προηγουμενως να το εχουμε εγκρινει εμεις οι ιδιες!

Για να μην παρεξηγηθω, ας εφαρμοζουμε οποια παιδαγωγικη μεθοδο θελουμε, δεν κρινω τις μεθοδους, αλλα να προσεχουμε να μην χανουμε το μετρο! Το μετρο ειναι η ουσια σε ολα τα παραπανω!

Το θέμα ακριβώς που συζητάται ποιο είναι? να υποστηρίξουμε το παράνομο?? εγω προσωπικά τηρώ τους Νόμους στην χώρα που βρίσκομαι και απαιτώ από τις αρχές να προστατέψουν τα δικαιώματά μου καθώς επίσης και του κοινωνικού συνόλου.... εάν ο οποιοσδήποτε έχει θέμα με αυτό μπορεί να πάει σε όποια χώρα θέλει να ζήσει όπου υπάρχουν οι Νόμοι που θέλει αυτός!

Ο εισαγγελέας για ποιο λόγο είναι απαράδεκτος?? που τήρησε και εφάρμοσε το Νόμο??? όλα τα έχουμε δει και όλα τα έχουμε ακούσει στην Ελλάδα... κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι ζούμε σε μία χώρα με Νόμους... εάν δεν σας αρέσουν οι Νόμοι να κάνετε όποια νόμιμη διαδικασία προβλέπεται.. όχι να παρανομούμε και να περιμένουμε και να μας υποστηρίξουν κιόλας... μην τρελαθούμε εντελώς!!!!!!!!!!

Εννοείται ότι συμφωνώ με όλα τα κορίτσια παραπάνω! Από πότε καλείται "νόμιμο δικαίωμα" η κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος ενός παιδιού στη μόρφωση; Όπως τουλάχιστον αυτή προβλέπεται στη χώρα στην οποία ζούμε; Και έχουμε επιλέξει να ζούμε. Τι είναι τα παιδιά, κτήμα μας; Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου εχθές το βράδυ, πραγματικά δεν θα πίστευα ότι υπάρχουν στις μέρες μας τέτοιοι γονείς. Και ότι επιπλέον κάποιοι προσπαθούν και να τους στηρίξουν, αντί να τους αποτρέψουν. Τι να πω ... πολύ το λυπήθηκα το κοριτσάκι...

Αν το εκπαιδευτικό σύστημα πασχει πρέπει να αγωνιστουμε για τη βελτίωση του και όχι για να επιτραπεί το home schooling! Δηλαδή αυτοί που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν είτε οικονομικά είτε λόγω παιδείας, να στείλουν τα παιδιά τους στα "ανεπαρκή σχολεία" και όλα καλά αρκεί το δικό μας παιδί να είναι καλά. Μόνο την πάρτυ μας δηλαδη. Μ' αυτή τη νοοτροπία τίποτα δεν θ' αλλάξει και ποτέ δεν θαπαμε μπροστά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...