Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τριχόπτωση

karfori's baby

Recommended Posts

καλημέρα. ήθελα να με βοηθήσει κάποιος αν γνωρίζει. μου πέφτουν τα μαλλιά σε μεγάλο βαθμό, τούφες. Μήπως ειναι απο τον θηλασμό? Μήπως πρέπει να πάρω κανα φάρμακο?

line_m121_beg_40_time_1237608000_text_cf20c1c3c3c5cbcfd320cccfd520c5c9cdc1c9.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ρωτα το γιατρο σου αν μπορεις να παρεις βιταμινες η και σπιρουλινα...οτι πρεπει για τα μαλλια.:P

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Θηλάζεις ακόμα ή μόλις σταμάτησες? Σίδηρο εξακολουθείς να παίρνεις? Ρωτώ διότι ο σίδηρος είναι η αιτία που έχουν οι έγκυες λαμπερά μαλλιά και δέρμα σε συνδιασμό με τις ορμόνες.

Οταν κόβεται ο σίδηρος, συνήθως, για ένα διάστημα συμβαίνει αυτό που έπαθες. Αν συνεχιστεί ξια μεγάλο χρονικό διάστημα μπορείς να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα για την τριχόπτωση. Μην ανησυχείς πάντως δεν είναι κάτι σοβαρό. Καταλαγιάζουν οι ορμόνες.

Εμένα μετά την εγκυμοσύνη και για αρκετούς μήνες που πέφτανε τούφες από τα μαλλιά.

Δεν ξέρω αν φταει ο θηλασμός αλλα εγω θήλασα μόνο τρεις μήνες και η πτώση συνεχίστηκε και μετά αλλά καποια στιγμή σταμάτησε.

Εχω την εντύπωση ότι συμβαίνει αυτ'ό μετα τη γέννα και αν παρατήρησες κατα την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν επεφτε ούτε μια τρίχα.(τουλάχιστον αυτό εγινε σε μενα)

dhtZp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια τα μαλλιά που πέφτουν μετά την εγκυμοσύνη είναι εκείνα που έπρεπε να είχαν πέσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν έπεσαν λόγω ορμονών...μπορεί και λόγω σιδήρου όπως λέτε.Μπορεί επίσης και λόγω εποχής. Εμένα συνήθως μου πέφτουν το φθινόπωρο (μαζί με τα φύλλα των δέντρων! :-))

Πάντως εγώ παρατήρησα και κάτι άλλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου: όταν έκανα αποτρίχωση στο μουστάκι μου, αργούσε να μου ξαναβγεί...:-P)

Καλημέρα παιδιά!

Η ερώτηση που θέλω να θέσω είνα απλή αλλα σημαντική...

Έχω ένα κοριτσάκι 3,5 μηνών.Μολις γέννησα για καμιά εβδομάδα μου έπεφταν αρκετά τα μαλλιά αλλά μετά σταμάτησαν ΜΑΧΑΙΡΙ.Αααα λέω τι ωραία -αφού συνεχίζω να παίρνω σίδηρο και ασβέστιο(λόγω θηλασμού)- δεν θα μου πέσουν άλλο.Αυτό ήταν....:roll::roll::roll:

Και δεν πρόλαβα να πατήσω τους 3 μήνες....έχω ενα 10ήμερο που το μαλλί μου πέφτει ΦΟΥΝΤΕΣ!!!

τι γίνεται?είναι φυσιολογικό?? και δεν νομίζω να είναι θέμα εποχής...γιατί τόοοσα πολλά να χάνω τέτοια εποχή..μου φαίνεται τραβηγμένο.:-(

ξέρει καμία πότε σταματάει αυτή η κατάσταση??καραφλή θα μείνω!!δεν έχω και πολλά...και πάνω που φούντωσε λίγο το κεφάλι μου...χάνονται πάλι όλα..!:shock::evil::evil:

Μη φοβάσαι τίποτα , και σε μένα μετά τον τρίτο μήνα άρχισαν να πέφτουν και δεν ήξερα τι να κάνω . Όσο είμαστε έγκυες δεν πέφτουν και πέφτουν μετά μαζεμένες , όσες δεν έιχαν πέσει και όσες ήταν να πέσουν!!!!:)

Διαφημίσεις

αααααχχχχ το περουκίνι δεν το γλυτώνωωω....!!:shock::shock::mrgreen::mrgreen:

να δω μέχρι πότε θα συνεχίζου να πέφτουν με αυτό το ρυθμό...

αγλαία αν διαβάσεις αυτο το θέμα....μετά από πόσο καιρό διαρκούς και πυκνής τριχόπτωσης θα πρέπει να ανυσηχούμε ?

• 2 εβδομάδες μετά...

ΘΗΛΑΖΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 4,5 ΜΗΝΩΝ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΘΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΙΝΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ.

Εντάξει, οι περισσότεροι γιατροί ότι και να τους πεις θα σου δώσουν σαν λυση τη διακοπή του θηλασμού! Τα μαλλιά σου θα έπεφταν ούτως ή άλλως μετά τον τοκετό...κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν πέφτουν αλλά μετά βγάζουν το άχτι τους!

Τώρα για τις άφθες δεν ξέρω, θα σου έλεγα ότι είναι από κακή διατροφή αλλά απ'ότι λες αυτό δεν ισχύει....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Καλημέρα del!

Από όσο ξέρω τα μαλλιά είναι φυσιολογικό να πέφτουν μετά τη γέννα αφού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (για 9 μήνες δλδ) δεν ανανεώνονται καθόλου δλδ δεν πέφτουν. Οπότε πέφτουν περισσότερα μαλλιά μαζί. Κι εγώ έτσι έπαθα και μάλιστα μου έφευγαν τούφες ολόκληρες! Όταν το έβλεπα ένιωθα "κάπως" αλλά δεν ανησύχησα γιατί ήξερα οτι ήταν φυσιολογικό. Μετά από καν 2-3 βδομάδες, δεν θυμάμαι κιόλας, σταμάτησε.

Για τις άφθες δεν ξέρω να σου πώ.... Πάντως αμφιβάλλω οτι φταίει ο θηλασμός... Εγώ θηλάζω ακόμα το σχεδόν 11 μηνών γιο μου και θα σε συμβούλευα να τρώς καλά και απ' όλα και αρκετές πρωτείνες δλδ κρεας, κοτόπουλο, ψάρι γιατί ο οργανισμός σου έχει αυξημένες ανάγκες τόσο για το γάλα του μωρού όσο και για σένα. Η υγιεινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες (πρωτείνες, υδατάνθρακες κτλ) Όσο για το πολύ γάλα, μην το παρακάνεις, γιατί 1ον το γάλα δεν συμβάλλει στην παραγωγή δικού σου γάλακτος παρα μόνο επειδή είναι υγρό, το ίδιο κάνουν και οι χυμοί, το νερό κτλ και 2ον έχει παρατηρηθεί σε γυναίκες που θηλάζουν και πίνουν πάρα πολύ γάλα το μωρό να παρουσιάσει αλλεργίες από το αγελαδινό γάλα που πίνει η μαμά. Γι' αυτό φυσικά και να πίνεις αλλά με μέτρο!

R8K7p2.png

ye4yp2.png

Διαφημίσεις

Επίσης το σίδηρο να το παίρνεις μόνο αν υπάρχει ανάγκη επιβεβαιωμένη με εξετάσεις αίματος γιατί σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί δυσκοιλιότητα στα μωρά. Μπορείς να καλύπτεις τις ανάγκες του οργανισμού σου απ' τη διατροφή.

Αυτό με το σίδηρο δεν το ήξερα οπότε θα λάβω δραστικά μέσα γι'αυτό.Ισως και για αυτό ο μικρός να έχει ένα ψιλοπροβληματάκι με τα κακά του παρόλο που θηλάζει.Πάντως στην διατροφή μου τα περιλαμβάνω όλα.Απλώς στην κόρη μου δεν μου έπεφταν έτσι τα μαλλιά γι'αυτό και ανησύχησα.Γάλα πίνω μόνο πρωί και βράδυ.Γενικώς αποφεύγω και εγώ το πολύ γιατί με πειράζει και εμένα.Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Πωπώωω με έχει πιάσει πανικός!!!:shock::shock::shock::shock:

Επί σχεδόν ένα μήνα τα μαλλιά μου πέφτουν ΤΟΫΥΥΥΦΕΣΣΣΣ!!!

φοβάμαι να λουστώ και να χτενιστώ μετά..φοβάμαι να χτενιστώ κατά την διαρκεια της ημέρας,φοβάμαι να τα αγγίξω,φοβαμαι να βγάλω το λαστιχάκι που τα έχω δεμένα...γιατί φεύγουν απίστευτα συνέχεια και πολύυυ!!!

το σπίτι όλο είναι γεμάτο τρίχες και στα πιό απίθανα σημεία..!!

άλλον ένα μηνα με αυτό το ρυθμό και δεν θα έχει μείνει τρίχα στο κεφάλι μου...!!!:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

ρε παιδιά πόσο μακριά θα πάει αυτή η βαλίτσα, ξέρει καμία???έχω αρχίσει να ανησυχώ ιδιαίτερα.........:roll::roll::roll::roll::(:(

Λοιπόν κι εγώ εμφάνισα το ίδιο πρόβλημα τις τελευταίες βδομάδες και έχω τρεισήμιση μήνες που γέννησα και θηλάζω.

Εκτός της κλασικής τριχόπτωσης που εμφανίζεται μετά από τη γέννα που ανάφεραν και οι φίλες πιο πάνω να μην ξεχνάμε ότι έχουμε και φθινόπωρο και ούτως ή άλλως η τριχόπτωση είναι αυξημένη ΚΑΙ γι' αυτό το λόγο.

Με λίγα λόγια περαστικά μας....

Α, τώρα που ξενυχτάω με το μωρό είδα και σ'ένα κανάλι να διαφημίζουν τρέσες μαλλιών με telemarketing. Καλή τιμούλα και δόσεις με την πιστωτική. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Α, τώρα που ξενυχτάω με το μωρό είδα και σ'ένα κανάλι να διαφημίζουν τρέσες μαλλιών με telemarketing. Καλή τιμούλα και δόσεις με την πιστωτική. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

χαχααχαχαχαχαχα:D:D:D:D:D:D:D

καλααααα το έχω πει εγώ....από του χρόνου θα φοράω ωρααααιιιόοοοοτατο περουκίνι!!! τις έχω δει και εγώ τις τρέσες!! 3 είναι νομίζω στο πακέτο!

τι να σου κάνουν όμως και αυτές....αν είναι να τις κολάμε στο μισό κεφάλι και το υπόλοιπο μισό από πάνω να είναι καραφλό...?!:twisted:

περουκίνι και είσαι εντάξει! αααχ πέραν της πλάκας το θέμα πολύ με ανησυχει....περίοδος ακόμα δεν μου έχει έρθει...στην αναμονή είμαι γενικώς για να μπει το σώμα μου σε σειρά....

Πωπώωω με έχει πιάσει πανικός!!!:shock::shock::shock::shock:

Επί σχεδόν ένα μήνα τα μαλλιά μου πέφτουν ΤΟΫΥΥΥΦΕΣΣΣΣ!!!

φοβάμαι να λουστώ και να χτενιστώ μετά..φοβάμαι να χτενιστώ κατά την διαρκεια της ημέρας,φοβάμαι να τα αγγίξω,φοβαμαι να βγάλω το λαστιχάκι που τα έχω δεμένα...γιατί φεύγουν απίστευτα συνέχεια και πολύυυ!!!

το σπίτι όλο είναι γεμάτο τρίχες και στα πιό απίθανα σημεία..!!

άλλον ένα μηνα με αυτό το ρυθμό και δεν θα έχει μείνει τρίχα στο κεφάλι μου...!!!:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

ρε παιδιά πόσο μακριά θα πάει αυτή η βαλίτσα, ξέρει καμία???έχω αρχίσει να ανησυχώ ιδιαίτερα.........:roll::roll::roll::roll::(:(

Τα λαστιχάκια, από όσο ξέρω, προκαλούν μεγαλύτερη τριχόπτωση, γιατί σχεδόν τραβούν τα μαλλιά.

Σκέφτηκες ότι, αν χτενιστείς, οι τρίχες θα μείνουν στη χτένα και όχι στο πάτωμα; :mrgreen:

Μην πανικοβάλεσαι, δεν είναι καλό! Αν ανησυχείς ιδιαίτερα, κάνε εξετάσεις αίματος, μήπως έχεις καμιά έλλειψη σε σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο κτλ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

περίοδος ακόμα δεν μου έχει έρθει...στην αναμονή είμαι γενικώς για να μπει το σώμα μου σε σειρά....

Φαντάσου πόσο μεγαλύτερη απώλεια σε τρίχες θα είχες, αν έχανες και σίδηρο λόγω περιόδου!

Φαντάσου πόσο μεγαλύτερη απώλεια σε τρίχες θα είχες, αν έχανες και σίδηρο λόγω περιόδου!

εντομεταξύ έχω από σήμερα το πρωί που είδα κάτι ροζ υγρά στο εσώρουχό μου...έρχεται η περίοδος??έτσι θα εμφανιστεί δειά-δειλά ή μία ωραία μέρα θα έρθει κανονικά και απρόσκλητά?

σίδηρο και ασβέστιο μου είπε ο γυναικολόγος μου να παίρνω όσο καιρό θηλάζω...αν έρθει περίοδος θα μαζεύω το σίδηρο απτο πάτωμα γιατί πάντα τον είχα χαμηλό...οπότε δεν θέλω να φανταστω τι θα συμβεί με την κόμη μου........:roll:

Σιδηρο και ασβέστιο, χωρίς διαπιστωμένη από εξετάσεις έλλειψη, δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις. Ο σίδηρος, ειδικά, μπορεί να προκαλεί δυσκοιλιότητα ή πεπτικές διαταραχές στο μωρό.

Σε μένα ξεκίνησε στον 4ο μήνα αφού γέννησα και σταμάτησε πριν από μερικές μέρες, δηλαδή σχεδόν 2 1/2 μήνες. Κι εγώ τα κράταγα με λαστιχάκι, αλλά το μόνο που έκανα ήταν να χειροτερεύω την κατάσταση. Κάνε ένα κούρεμα όσο πιο κοντό μπορείς και σύντομα θα επανέλθεις στα φυσιολογικά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...