Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι θα επιλέγατε? - Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?  

1.342

1. 1. Τί θα επιλέγατε αν μπορούσατε? Καισαρικη ή φυσιολογικος τοκετος?

• Φυσιολογικα
      1846
    • Καισαρικη
      581

Recommended Posts

Καταρχήν κοψίματα και τέτοια ΔΕΝ καταλαβαίνεις ΤΙΠΟΤΑ!

Το "άγγιγμα" που λέω είναι (πώς να στο εξηγήσω) σαν "τράνταγμα" στο σώμα... καταλαβαίνεις ότι κάτι κάνουν στην κοιλιά σου, χωρίς όμως να αισθάνεσαι κάτι ενοχλητικό... ψυχολογικά όχι, δε με επηρέασε, δεν ξέρω μήπως σου δίνουν και τίποτα για να είσαι χαλαρωμένος, άγχος πάντως δε θυμάμαι... άσε που είσαι συγκεντρωμένη στο στόχο, πότε θα δεις το μωρό, που όλα τα άλλα... :wink:

Το μωρό στην καισαρική "βγαίνει" σε ένα 10λεπτο. Εκεί είναι που το βλέπεις κιόλας... Μετά τα υπόλοιπα κρατούν κανα 40λεπτο (η ραφή, να δουν και εσωτερικά τα γυναικολογικά σου, μιας και τα έχουν μπροστά τους, ότι όλα είναι καλά) αλλά το μυαλό σου το έχεις στη φατσούλα που είδες πριν από λίγο και ο χρόνος εκεί σταματά... χαζεύεις που το καθαρίζουν, το ζυγίζουν, ρουφάνε το αμνιακό από τη μυτούλα του και μετά που το βγάζουν από το χειρουργείο και εσύ μετράς την ώρα για να το ξαναδεις... :D

Σαν διαδικασία εγώ δε τη θυμάμαι καθόλου δυσάρεστη... στο μετά όμως, είσαι ποοοοολύ καλύτερα με τον φυσιολογικό τοκετό... :wink:

Ακριβώς έτσι είναι. Κι εγώ καισαρικές έκανα -αναγκαστικά, δεν γινόταν αλλιώς- ... αλλά βρε κορίτσια ... ποτέ δεν είπα "γέννησα"... Τον πρώτο καιρό έλεγα "μου το πήραν με καισαρική" και μετά "έκανα καισαρική". Πραγματικά ένιωθα ότι μου "τα πήραν". Παράλογο ή οχι?? Το 'χει νιώσει αυτό ποτέ καμιά απο εσάς που έχετε κάνει καισαρική??

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 928
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σαφως θα προτιμουσα φυσιολογικα. Δυστυχως δεν γινοταν ουτε στον πρωτο μου αλλα ουτε στο δευτερο τοκετο μου. Οταν αλλαξα γιατρο και εμεινα ξανα εγκυος λεγαμε οτι θα παμε φυσιολογικα. Ο μικρος αλλα και η μητρα μου ειχαν αλλα σχεδια και τελικα γεννησα και την τριτη φορα με καισαρικη. Δεν εχω νιωσει ποτε πονους ή πως ειναι σπασιμο των νερων. Καισαρικη θεωρω οτι πρεπει να γινεται μονο για ειδικους λογους.

Μαρία δε θα έλεγα ότι νοιώθω το ίδιο με εσένα... :?

Νοιώθω να γέννησα!!! Πόνεσα και εγώ όπως μια μαμά που γέννησε φυσιολογικά... όχι στη διάρκεια, αλλά μετά!!!

Δεν ξέρω... αν και όταν καταλήξαμε στην καισαρική το είχα πάρει βαρέως, είμαι πλεον πλήρως συμβιβασμένη με το γεγονός και σκέφτομαι και τις (λίγες) αλλά θετικές πλευρές του... :D

Και εγώ καισαρική έκανα, αναγκαστικά βέβαια αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να γεννήσω κανονικά. Κάποια πράγματα έχουν το λόγο τους που γίνονται και ότι είναι να συμβεί στον καθένα μας θα συμβεί είτε το θέλουμε είτε όχι. Τα ράμματα με πόναγαν μόνο για τις πρώτες 24 ώρες, ο γαμ... ο καθετήρας μου άλλαξε τα φώτα. Και τώρα 9 μήνες μετά έχει σβηστεί η μισή τομή...φαντάζομαι οτι σε κανά εξάμηνο ακόμα δεν θα φαίνεται τίποτα. Λυπάμαι τις κοπέλες που κάποιοι γιατροί τους κάνουν κάθετα την τομή...Και λέω ένα μεγάλο μπράβο στις γυναίκες που γέννησαν φυσιολογικά.

• 3 εβδομάδες μετά...

Άδικα έχει δαιμονοποιηθεί η καισαρική. Πολλά μωρά που βλέπουμε γύρω μας δε θα υπήρχαν χωρίς αυτή. Νομίζω επίσης πως έχει μειωθεί και η περιγεννητική θνησιμότητα με τις καισαρικές. Τέλος οι περισσότεροι γιατροί καταλήγουν σε αυτή καθώς δεν έχουν περιθώρια να πουν σε μια γυναίκα άνω των τριάντα ή και των τριάντα πέντε μπήκες να γεννήσεις και θα γυρίσεις σπίτι σου χωρίς μωρό.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ετοιμαστείτε για μια απάντηση λίγο... χαζή!!!

:oops::oops:

Επέλεξα φυσιολογικά - αν και τον γιο μου τον γέννησα με καισαρική και δεν είχα καμία αντίρρηση τότε - γιατί φοβάμαι, πλέον, αν κάνω δεύτερο την ολική αναισθησία, μη μου συμβεί τίποτα και τα παιδιά θα μείνουν ορφανά!!!

:oops::oops::oops::oops:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος να απαντήσει αν δεν τα εχει δοκιμάσει και τα δύο :roll:

Εγω ξέρω τα της καισαρικής, οχι ομως του φ. τοκετού, άρα δεν μπορώ να έχω γνώμη.

Θεωρώ ότι πρεπει να επιλεγουμε την φυσιολογική μέθοδο, να αφηνουμε την φύση να δρα, ομως δεν ξερω πως ειναι :lol: και δεν εχω κανενα παραπονο απο τις δυο καισαρικες μου, το ίδιο απόγευμα περπαταγα, εκανα μπανιο και βγήκα στις 4 ημερες σαν φ. τοκετο.

Αρα σας φωτισα :lol:

• 4 months later...
....

απίστευτο αλλά ναι και όμως αληθινό....

έχω ακούσει και εγώ τέτοιες ιστορίες...

δεν μπορώ να καταλάβω,... είναι δυνατόν να επιλέγεις απο πρίν αυτό το πράγμα? ...

έχω ακούσει όμως πολλές γυναίκες οι οποίες λογω δουλειάς και χρονικής πίεσης, εκανα να κατευθείαν ραντεβού με τον γιατρό για τεχνητη πρόκληση γέννας και καισαρική αλλά αυτό το ήξερα πρίν απο 2 μήνες δλ δεν ήταν ότι εκλεισαν τελευαια στιγμή ραντεβού....

εγώ δεν θα το επέλεγα αυτό εάν εγώ αποφάσιζα..

νομίζω η επιλογή μιάς γυναίκας για καισαρική απλώς έτσι χωρίς ιατρικό λόγο, έχει πίσω της πολλούς λόγους...

και αναρωτιέμαι γιατί ένας γιατρός δεν ερευνά πρώτα αυτούς τους λόγους, αντί να δεχτεί απλώς έτσι την καισαρική.

Απο την άλλη βέβαια εάν μια γυναίκα θέλει αυτό το πράγμα και δεν αντέχει στην ιδέα να γεννήσει φυσιολογικά, δεν μπορεί να την σταματήσει ένας γιατρός.

εκεί είναι που φταίει ο περίγυρος...

εσένα αυτά σου τα λέγανε γνωστές που είχαν ξαναγεννήσει?

¨οσο κι αν σου φαίνεται "απίστευτο και όμως αληθινό" όχι μόνο το έκανα αλλά θα το ξαναέκανα.

Έχω πει σε άλλο τοπικ τους λόγους που το επέλεξα, γιαυτό δε θα ξανααναφερθω.

Γέννησα με κανονισμένη ημερομηνία άνετα χωρίς πανικό και τελευταίας στιγμής τρέξιμο.

Ούτε οι γύρω μου είπαν τίποτα (αν και η μάνα μου με έπρειξε για φυσιολογική γέννα) ούτε δούλευα (ούτε δουλεύω) ώστε να ήταν θέμα χρόνου.

Το συζήτησα με το γιατρό μου και αφού όλες οι εξετάσεις ήταν μια χαρά κανονίσαμε μέρα και ώρα.

Οι λόγοι πολλοί, αλλά έχω και απόλοιτη εμπιστοσύνη στο γυναικολόγο μου μιας και δε 8α είχα παιδί αν δεν το είχα τυχαία συναντήσει. Γνωρίζει τη δουλειά του πολύ καλά, έχει πολύ καλή φήμη στον κλάδο των γυναικολόγων κι έτσι δεν το ζάλισα το θέμα πολύ.

Άσε που δεν μου αρέσουν τα σπρώξε.. κάνε... ράνε.. και οι πόνοι, ενώ υπάρχει πιο εύκολος τρόπος.

Όσον αφορά για το τι θέλουμε VS τι θέλει ο γιατρός, πιστεύω ότι κάθε γιατρός που σέβεται τον εαυτό του έχει τον τρόπο να "επιβάλλει" το σωστό (με βάση τις ιατρικές του απόψεις) στην γυναίκα (ή γενικότερα στον ασθενή) ασχέτος με το τι θέλει να κάνει η γυναίκα.

έτσι λοιπόν αν μου έλεγε ο γιατρός μου ότι δεν υπάρχει επιλογή και πρεπει να γεννήσω φυσιολογικά, φυσικά και θα το έκανα. ¨Οπως π.χ. έκανα όταν μου είπε ότι δεν πρέπει να πάω για μπάνιο στη θάλλασσα γιατί είναι επικύνδυνο... όσο κι αν του κλαιγόμουν (ολημερίς και οληνυκτίς) αποδέχτηκα την εντολή του.

Επειδή λοιπόν όσο εξελίσσονται οι κοινωνίες αλλά και οι επιστήμες πολλά θέματα, καταστάσεις, απόψεις κλπ κλπ γίνονται αποδεχτά και αποδεικνύονται ως σωστοι τρόποι αντιμετόπισης καταστάσεων και προβλημάτων, καλό θα είναι να μην απορρίπτουμε οτιδήποτε το νιώθουμε "ξένο προς εμάς", γιατί η εξερεύνηση της επιστήμης και ιδιαίτερα της γυναικολογίας δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά μέρα με τη μέρα εμφανίζονται νέες μελέτες που απορρίπτουν παλιότερες. Ασε που κανένας γυναικολόγος, ιδιαίτερα με μεγάλη φήμη στον τομέα του δε θα τη ρίσκαρε για να κάνει κάτι αφθαίρετο που θα έβαζε σε κίνδυνο την πελάτισσά του και κατ' επέκταση το επάγγελμά του.

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

• 4 months later...

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας γύρω στο 10% των τοκετών πρέπει να γίνεται με καισαρική για ιατρικούς λόγους. Επομένως

1) Δόξα στο Θεό και στην επιστήμη που υπάρχει η καισαρική, γιατί το να πέθαιναν 10% των παιδιών και των μαμάδων στον τοκετό θα ήταν τραγικό.

2) Ανάμεσα στο 10% και στο 50-60% που γίνεται στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστια διαφορά.

Σημασία έχει το παιδί κι η μητέρα να είναι καλά, αλλά πρέπει επιτέλους να αλλάξει η νοοτροπία που επιτρέπει στον γιατρό να το παίζει θεός.

Άκουσα περίπτωση από γιατρό, οικογενειακό φίλο, που του έστειλε ένας γυναικολόγος μια έγκυο για εξετάσεις και του τηλεφώνησε να παραποιήσει τα αποτελέσματα για να κάνει η γυναίκα πρόωρα καισαρική, γιατί τις μέρες που ήταν να γεννήσει είχε κλείσει ο γιατρός διακοπές για σκι στην Ελβετία.

Διαφημίσεις

Ακριβώς έτσι είναι. Κι εγώ καισαρικές έκανα -αναγκαστικά, δεν γινόταν αλλιώς- ... αλλά βρε κορίτσια ... ποτέ δεν είπα "γέννησα"... Τον πρώτο καιρό έλεγα "μου το πήραν με καισαρική" και μετά "έκανα καισαρική". Πραγματικά ένιωθα ότι μου "τα πήραν". Παράλογο ή οχι?? Το 'χει νιώσει αυτό ποτέ καμιά απο εσάς που έχετε κάνει καισαρική??

Στο γιο μου που ήταν φυσιολογικά λέω γέννησα

Στην κόρη μου που ήταν καισαρική (ισχιακή προβολή) λέω μου την πήραν

Έχω ζήσει και τα δύο. Ο φυσιολογικός δεν ήταν εύκολος. Πονούσα 16 ώρες (δεν έκανα επισκλιρίδιο) ο αγκώνας του μικρού βγήκε στραβά και με έσκισε πολύ άσχημα (είχα πολλά ράμματα) παρόλα αυτά όμως είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχω ζήσει. Η πιο δυνατή στιγμή στη ζωή μου, που θα θυμάμαι πάντα και πάντα θα ανατριχιάζω

Η ζωή μου όλη .....

• 1 month later...

μακάρι να είχα γεννήσει φυσιολογικά έστω και μία φορά.

τα δύο από τα τέσσερα παιδιά παρουσίασαν παροδική ταχύπνοια και νοσηλεύτηκαν στη μενν. αυτή είναι μια συνήθης επιπλοκή για τα παιδιά της καισαρικής μιας και αλλάζουν απότομα περιβάλλον. είναι ένα ισχυρό σοκ για τα νεογνά αυτή η απότομη αλλαγή, ενώ με το φυσικό τοκετό το παιδί προετοιμάζεται μέσα από αυτη διαδικασία για να βγει στον "έξω κόσμο".

η καισαρική είναι απαραίτητη σε ορισμένες περιπτώσεις..... αλλά οι ελληνες γιατροί νομίζω πως φοβούνται. δεν μπορεί περίπου οι μισές γυναίκες στην ελλάδα να μην μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά!

τουλάχιστον πιστεύω πως ο γιατρός μου έκανε ότι μπορούσε για να γεννήσω φυσιολογικά.... και τις τρεις φορές... άλλο που τελικά δε μας "βγήκε".....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

στο γιο μου που ήταν φυσιολογικά λέω γέννησα

στην κόρη μου που ήταν καισαρική (ισχιακή προβολή) λέω μου την πήραν

νομίζω πως έτσι θα ένιωθα και εγώ.

αν και δεν έχω ακόμα παιδάκια, ούτε έγκυος είμαι, σίγουρα θα διάλαγα φυσ.τοκετό. έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη φύση. θα ήταν πολύ καλήτερα τα πράγματα αν η επιστήμη αναλάμβανε δράση βοηθητικά και όχι συστηματικά (όπως γίνεται κυρίως στα μεγάλα μαιευτήρια).

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγώ πάλι .. επειδή είμαι και λίγο φοβιτσιάρα ... ίσως και ΠΟΛΥ φοβιτσιάρα θα διάλεγα καισαρική.

Βέβαια τον γιατρό μου δεν τον είδα και πολύ χαρούμενο με την ιδέα της καισαρικής, αλλά μέχρι τότε θα δούμε.

JR7vp2.pngh5zip2.png

Καισαρικη και παλι καισαρικη!!!!!!!!!!!Εγω απο την αρχη ηθελα να γεννησω ετσι αλλα ο γιατρος μου μου ελεγε οτι αν ολα θα πανε καλα θα με βαλει με φυσιολογικο:mad:.Τελικα ομως ο μικρος δεν ειχε γυρισει και ετσι γεννησα με καισαρικη;).Ειδα ολη την γεννα,πηρα αγγαλια το μωρο μου μολις γεννηθηκε και δεν ταλαιπωρηθηκα ουτε εγω ουτε εκεινο:)Οσο για τους πονους που λενε δεν ενιωσα τοσο πια χαλια.Την πρωτη μερα σηκωθηκα και ημουν μια χαρα....

Διαφημίσεις

Τι να σας πω ρε κορίτσια… Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά… Ευτυχώς ή δυστηχώς όμως, εκανα καισαρική.

Ευτυχώς που η επιστήμη έχει εξελιχτεί και μπορούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φέρουμε στη ζωή τα μωρά μας. Παρʼ όλα αυτά εγώ είμαι και πάλι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού και το προτείνω σε όλες τις μέλλουσες μαμάδες. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι για να το νιώσω και εγώ…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Για να μην τρομάζουμε και τις έγκυες που διαβάζουν για πόνους και τσιρίδες, να σας πω εκ πείρας ότι δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται. Μπορεί να σε πιάσει ψυχοπλάκωμα όταν ακούς από τη διπλανή αίθουσα μουγκρητά, αλλά όπως διαπίστωσα όταν έφτασα σ΄ αυτή τη φάση, δεν μουγκρίζουν από τον πόνο, αλλά από το σφίξιμο, και είναι η τελευταία και η πιο ωραία φάση της γέννας (και χωρίς επισκληρίδιο). Αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος, μην φοβάστε τον φυσιολογικό τοκετό!

Γέννησα με καισαρική , ο φυσιολογικός τοκετός στην περιπτωσή μου θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για το μωρό μου ! Δεν πόναγα πολύ μετά αλλά ήταν άσχημη εμπειρία ! δεν πήρα εγώ πρώτη το μωρό μου στην αγκαλιά μου και μετά το είδα κατευθείαν μέσα στη θερμοκοιτίδα στην Εντατική ! Φρικτό!

Οι δυο ερωτες της ζωής μου :

:DΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ 12-08-08 :DΣΤΕΛΙΟΣ 05-03-10

Υποστηρίζω 100 % το φυσιολογικό τοκετό, παρόλην την ταλαιπωρία που τράβηξα, ο μπέμπης΄ήταν μεγάλος για τη δική μου ανατομία, είχα μια αιμοραγία στο τέλος, δεν αλλάζω με τίποτα τον τρόπο που γέννησα!

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Εγω με φανατισμο ημουνα εναντιον τησ καισαρικης.δεν ηθελα

με τιποτα.μου σπασανε τα νερα 8.30 το προι.επιδι ειτανε χροματιστα

Με βαλανε αμεσος στν αιθουσα.μετα απο φοβερους πονουσ,με

διαστολη 10 το παιδι δεν ευγενε.2 το προι βρισκω τον εαυτο μου

Να τραβαω τα μαλια και να παρακαλαω τον γιατρο που δεν

Ηθελε με τιποτα να με βαλει για καισαρικη.ημουνα πολυ εξαντλιμενη

Και φοβομουνα μη κανω κακο στο παιδι μου.μετα απο πολυ πολεμο

Τα καταφερα να τον πεισω και μπικαμε.ολα πιγανε καλα.

4 το προι ημουνα στο δοματιο και 10 το προι στο ποδι χωρισ

να ζαλιζομε και με πονους που τα αντεχα.οταν με ειδε ο γιατροσ

μου ειπε οτι καναμε καλα γιατι η μιτρα μου ηχε κατι σαν διαφραγμα

που δεν αφινε το παιδι να κατεβει.

Παρολου που νιοθω χαλια που το ζιτισα εγω τη καισαρικη ειμαι

χαρουμενη που δεν επαθε τιποτα το παιδι μου

Εχουμε το δικεομα να μη θελουμε να ρισκαρουμε με τα παιδια

μας. Αυτο δεν θα πει οτι ειμαστε λιγοτερεσ μανες απο της αλεσ.

Αγαπαω τον αγγελουδι μου πανο απ'ολα στη ζωι μου και δεν

Μετανινω για την επιλογι μου και ασ θελετε να μασ κανετε να

Νιοθουμε ασχιμα.η καισαρικη δεν ειναι εγγλιμα αλλα επιλογι

Ζωισ

Αγαπαω τον αγγελουδι μου πανο απ'ολα στη ζωι μου και δεν

Μετανινω για την επιλογι μου και ασ θελετε να μασ κανετε να

Νιοθουμε ασχιμα.η καισαρικη δεν ειναι εγγλιμα αλλα επιλογι

Ζωισ

Δεν νομίζω να υπάρχει καμιά στο φόρουμ που να προσπαθεί να κάνει τις άλλες να νιώσουν άσχημα. Κάθε μητέρα αναγνωρίζει ότι σε τελική ανάλυση πας να γεννήσεις έτοιμη για όλα και το πώς θα σου βγει τελικά δεν είναι στο χέρι σου. Επομένως ο τρόπος που γέννησε η κάθε γυναίκα δεν είναι λόγος ούτε να νιώθει άσχημα ούτε να το πάρει πάνω της. Η γέννηση ενός μωρού είναι το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί, όλα τ΄άλλα δεν έχουν σημασία.

Μπράβο σε όσες μητέρες περιγράφουν την θετική εμπειρία τους από την καισαρική, για να μην το παίρνουν κατάκαρδα και οι άλλες γυναίκες που αναγκάζονται να καταφύγουν στην καισαρική. Από την άλλη θεωρώ ότι όσες έχουμε την εμπειρία ΦΤ χρειάζεται να δείχνουμε στις μέλλουσες μητέρες ότι ο τοκετός είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία που δεν χρειάζεται να αποφύγουν απλώς και μόνο από φόβο. Επίσης, χρειάζεται να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη στο θέμα της καισαρικής, γιατί από το 40% που είναι το ποσοστό καισαρικής στην Ελλάδα, πολλές γίνονται χωρίς λόγο.

Δεν θα επέλεγα με τίποτα καισαρική εάν δεν υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του μωρού. Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική να κλείσει κάποια ραντεβού και να πάει με καισαρική να γεννήσει χωρίς να υπάρχει λόγος.

Εγώ έκανα 19 ώρες να γεννήσω με επισκλειρίδιο. Ναι, δεν ήταν εύκολα και ζορίστηκα αρκετά. Όταν ο γιατρός είπε οτι εάν δεν αρχίσω να σπρώχνω σωστά θα πάμε για καισαρική έκανα ότι μπορούσα και τελικά τα κατάφερα. Εννοείται πως εάν υπήρχε επιπλοκή θα ζητούσα καισαρική. όχι όμως για να διευκολυνθώ εγώ και να μη περάσω τη φάση του τοκετού που άξιζε με τα χίλια.

Απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου εγω ελεγα τη γιατρο μου θα γεννησω με καισαρικη δεν γενναω φυσιολογικα .με ρωταει η γιατρος γιατι και της απανταω οτι:"το λεμονι μου θελω να παραμεινει λεμονι και οχι να γινει καρπουζι" τρελαθηκε με αυτο που ακουσε (η ιδια ηθελε μεχρι τελευταια να γεννησω φυσιολογικα) δεν μου αρεσε η ιδεα του φυσιολογικου τοκετου και αυτα που περνας μετα δλδ οταν θα γυρισεις σπιτι σου θα πρεπει να κανεις και κολπικες πλυσεις τουλαχιστον μεχρι να περασουν 40 μερες ,οταν πας τουαλετα να πλενεσαι και στεγνωνεις την περιοχη πολυ καλα να μην υπαρχει καθολου υγρασια και παρουσιαστουν αλλα προβληματα μετα και βεβαια στην επαφη μετα θελει πολλη υπομονη (κρατα τον συντροφο σε καραντινα τοσο καιρο και επειτα ,πες του σιγα-σιγα.....).εγω γεννησα τελικα με καισαρικη και δεν το μετανιωσα αυτο που με προβληματιζε ειναι οτι οταν σου φερνουν το μωρακι στην αρχη δεν εχεις γαλα να το δωσεις για 2-3 μερες μεχρι να καταλαβει ο οργανισμος σου οτι πρεπει να αλλαξει τις λειτουργιες του.

Οσο αφορα τους πονους ειναι υποκειμενικο εξαρταται ποσο τους αντεχει η καθεμια μας.Το χειροτερο ειναι να εχεις την ταλαιπωρια σου το πρωτο βραδυ να θες να κοιμηθεις και στο θαλαμο να υπαρχει καποια που να ροχαλιζει δυνατα αντε κοιμησου μετα...και βεβαια οταν το αναφερεις στην εμπλεκομενη "εγω δεν ροχαλιζω" αυτην την απαντηση παιρνεις.φρικη..............

Το αλλο σπαστικο ειναι που ερχονται οι νοσοκομες και σε ρωτανε ολη την ωρα αν αεριστηκες (δειγμα οτι δουλευουν τα εντερα) και δεν μπορεις να φας αμεσως γιατι πρεπει να εισαι νηστικη απο την προηγουμενη μερα λογω της επεμβασης εδω πεφτει πολλη πεινα.

παντως οτι και να αποφασισετε ευχομαι καλη δυναμη......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

• 2 εβδομάδες μετά...
Απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου εγω ελεγα τη γιατρο μου θα γεννησω με καισαρικη δεν γενναω φυσιολογικα .με ρωταει η γιατρος γιατι και της απανταω οτι:"το λεμονι μου θελω να παραμεινει λεμονι και οχι να γινει καρπουζι" τρελαθηκε με αυτο που ακουσε (η ιδια ηθελε μεχρι τελευταια να γεννησω φυσιολογικα) δεν μου αρεσε η ιδεα του φυσιολογικου τοκετου και αυτα που περνας μετα δλδ οταν θα γυρισεις σπιτι σου θα πρεπει να κανεις και κολπικες πλυσεις τουλαχιστον μεχρι να περασουν 40 μερες ,οταν πας τουαλετα να πλενεσαι και στεγνωνεις την περιοχη πολυ καλα να μην υπαρχει καθολου υγρασια και παρουσιαστουν αλλα προβληματα μετα και βεβαια στην επαφη μετα θελει πολλη υπομονη (κρατα τον συντροφο σε καραντινα τοσο καιρο και επειτα ,πες του σιγα-σιγα.....).

Χωρις παρεξηγηση αφου γεννησες με καισαρικη πως εισαι τοσο σιγουρη οτι αν γεννησεις φυσιολογικα πρεπει να κανεις ολα τα παραπανω?? :roll:

Κι εγω φυσιολογικα γεννησα αλλα δεν μου συνεβη τιποτα απο αυτα που αναφερεις...:rolleyes::rolleyes:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Εγώ γέννησα με καισαρική γιατί το απαιτούσε η περίσταση ( πολλά κιλά δικά μου, εξάρθρωση ισχύος όταν γεννήθηκα και το μωρό είχε ισχιακή προβολή). Όταν με ρώταγαν πώς γέννησα και τους απαντούσα καισαρική, μου έδειχναν τη λύπη τους. Όταν δε, έμεινε έγγυος η αδερφή μου, η μαμά μου διατυμπάνιζε όλο χαρά ότι θα γεννούσε φυσιολογικά!! Θεωρώ υπερβολικό και την αποφυγή ΦΤ χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά και το ΄ταμπού΄που υπάρχει για όσες δεν γέννησαν φυσιολογικά. Πιστεύω ότι και οι δύο τρόποι έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία ο καθένας εν συγκρίσει με τον άλλον και ότι η κάθε περίπτωση πρέπει να εξατομικεύεται. Σε κάθε περίπτωση όμως, σημαντικό είναι ότι ένα μωρό έρχεται στον κόσμο, ο τρόπος δεν πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία. Έτσι και αλλιώς πονάς, και είσαι ευτυχισμένη!!!!! Είτε θα είσαι ΄καμπουρίτσα΄όταν γεννήσεις, είτε σα να έχεις πιαστεί από την ιππασία!!! Όμως και στις δύο περιπτώσεις θα αισθάνεσαι μοναδικά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...