Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Recommended Posts

Μην αγχώνεσαι τόσο, απλά πρόσφερε τροφές μια ώρα μετά το θηλασμό. Μπορείς να δίνεις στο τέλος λίγες γουλιές νερό, για να ξεδιψάει το μωρό.

Μετά το φαγητό, το παιδί μπορεί να ζητήσει να θηλάσει για χίλιους δυο λόγους και δεν βρίσκω λόγο να το αρνηθείς. Μπορεί να του πέφτει βαρύ το φαγάκι και να θέλει να θηλάσει, για να βοηθήσει τη χώνεψη. Το γάλα περιέχει ένζυμα που διασπούν ταχύτερα το άμυλο των τροφών (γι'αυτό φροντίζουν και για την υγιεινή των δοντιών τους από το πρώτο δόντι). Μπορεί να χρειάζεται να κάνει θηλαστικές κινήσεις που ενεργοποιούν τις συσπάσεις του οισοφάγου, ώστε να μείνει το φαγητό στο στομάχι. Μπορεί να θέλει να "σβήσει" κάποια γεύση. Μπορεί να θέλει τη μαμά του. Πάντως το να γίνεται θηλασμός μετά από 2 γεύματα την ημέρα δε νομίζω ότι θα δημιουργήσει τόσο σοβαρό πρόβλημα με την αφομοίωση των συστατικών.

Το πρόγραμμα που αναφέρεις, έχει διαμορφωθεί από το μωρό; Ή προσπαθείς να κρατάς τουλάχιστον τρίωρα;

Εκτός αν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, κράτησε 2 γεύματα και πρόσφερε πιο συχνά, το πολύ πολύ να αρνηθεί το μωρό και να ξανακατεβάσεις την μπλούζα. Το μωρό θα σε οδηγήσει πόσο συχνά θα προσφέρεις, αρκεί να του δείχνεις ότι είσαι διαθέσιμη. Πολλά μωρά δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά.

ποτε δεν κράτησα χρόνους στο φαί της μικρής! όποτε θέλει θηλάζει! τα 3ωρα τα διαμόρφωσε μόνη της...εγώ της προσφέρω συχνά στήθος αλλά δεν θέλει παρα μόνο τις ώρες που ανέφερα!

το νερό της αρέσει και της δίνω ενδιάμεσα στο φαί και τη φρουτόκρεμα γιατί το ζητάει....σα να κομπιάζει! πίνει λίγο νεράκι και συνεχίζει!

το μόνο που δε μπορούμε να κάνουμε είναι να θηλάζει μια ώρα πριν το φαγητό...αν θηλάσει μια ώρα πριν, φαγητό θα φάει μετά απο 3 ώρες οπότε πάλι στα ίδια ερχόμαστε!

α και να μην παρεξηγηθώ....δε ρωτάω για το θηλασμό μετά το φαί επειδή δε θέλω ή βαριέμαι να τη θηλάσω...απλά για να ξέρω μήπως δεν είναι καλό για την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών!

Για να μην αποθηλάσω, πόσους θηλασμούς το λιγότερο πρέπει να κάνει???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εκτός αν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, κράτησε 2 γεύματα και πρόσφερε πιο συχνά, το πολύ πολύ να αρνηθεί το μωρό και να ξανακατεβάσεις την μπλούζα. Το μωρό θα σε οδηγήσει πόσο συχνά θα προσφέρεις, αρκεί να του δείχνεις ότι είσαι διαθέσιμη. Πολλά μωρά δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά.

τώρα το παρατήρησα αυτό...

δηλαδή προτείνεις να σταματήσω να της δίνω το απογευματινό και μόνο να τη θηλάζω τότε?

Για να μην αποθηλάσω, πόσους θηλασμούς το λιγότερο πρέπει να κάνει???

Απλά μείνε στα 2 γεύματα και πρόσφερε όσο συχνά ζητάει τις υπόλοιπες ώρες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κοίτα, δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες φορές θα φάει στερεές. Αν σας βολεύει, μοιράζεις την ποσότητα των 2 γευμάτων σε 5 γεύματα, μπορεί και να είναι "ασυγκράτητη" και να δώσεις παραπάνω σε ένα γεύμα και λιγότερο στο επόμενο.

Παίζει μετά ρόλο και πώς ταΐζεις. Αν επιμένετε στα λιωμένα και ταΐζεις εσύ, μάλλον τα γεύματα σας θα είναι σύντομα. Αν το μωρό δέχεται μικρά κομματάκια, τότε οπωσδήποτε παίρνει περισσότερο χρόνο το μάσημα, χρειάζεται μετά κάποια ξεκούραση, μετά ξανά μάσημα, οπότε μπορεί να τρώτε από το πρωί ως το βράδυ.

Ειδικά από τη στιγμή που το μωρό αρχίζει να στέκεται, μια δημοφιλής τακτική είναι να έχεις κομματάκια από διάφορες τροφές σε έναν δίσκο και το μωρό να τρώει όποτε νιώθει την ανάγκη.

Κοίτα, δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες φορές θα φάει στερεές. Αν σας βολεύει, μοιράζεις την ποσότητα των 2 γευμάτων σε 5 γεύματα, μπορεί και να είναι "ασυγκράτητη" και να δώσεις παραπάνω σε ένα γεύμα και λιγότερο στο επόμενο.

Παίζει μετά ρόλο και πώς ταΐζεις. Αν επιμένετε στα λιωμένα και ταΐζεις εσύ, μάλλον τα γεύματα σας θα είναι σύντομα. Αν το μωρό δέχεται μικρά κομματάκια, τότε οπωσδήποτε παίρνει περισσότερο χρόνο το μάσημα, χρειάζεται μετά κάποια ξεκούραση, μετά ξανά μάσημα, οπότε μπορεί να τρώτε από το πρωί ως το βράδυ.

Ειδικά από τη στιγμή που το μωρό αρχίζει να στέκεται, μια δημοφιλής τακτική είναι να έχεις κομματάκια από διάφορες τροφές σε έναν δίσκο και το μωρό να τρώει όποτε νιώθει την ανάγκη.

τρώμε λιωμένα ακόμα οπότε την ταίζω εγώ...

αλλά τρώει λίγο κάθε φορά...δεν τρελαίνεται για στερεές με λίγα λόγια...

δηλαδή αν και δε μετράω συνήθως τις ποσότητες, ζήτημα αν τρώει 100 ml φρούτα το πρωί και 150 μάξιμουμ φαί το μεσημέρι...το απόγευμα άντε να τρώει πάλι 100-150 φαγητό αλλά το τρώει πιο εύκολα απο οτι το μεσημέρι και γιαυτό της το δίνω...

πάντως ακόμα και πριν αρχίσω να της δίνω το απογευματινό φαγητό, οι θηλασμοί ήταν οι ίδιοι....δεν ελλάτωσε δηλαδή τους θηλασμούς με αυτό το έξτρα γεύμα.

συγνώμη που σε ζάλισα ε???

Διαφημίσεις

Μια χαρά είστε. Εμείς τρώγαμε 2 κουταλιές φαγητό και ένα φρούτο μέχρι τον χρόνο. (και είχαμε και 12+κιλά! οπότε μπορείς να φανταστείς πόσο θήλαζε - και αναιμία δεν κάναμε)

Μια χαρά είστε. Εμείς τρώγαμε 2 κουταλιές φαγητό και ένα φρούτο μέχρι τον χρόνο. (και είχαμε και 12+κιλά! οπότε μπορείς να φανταστείς πόσο θήλαζε - και αναιμία δεν κάναμε)

12+ με θηλασμό κυρίως?????????

πωπω μπράβο!!!

εμείς είμαστε 8 κιλάκια! πάμε για μοντέλα!!! χαχαχαχα!!!

βρε αμαρέτο εσύ που θηλάζεις χρόνια και ζαμάνια(!) ,πόσες φορές θηλάζε το παιδάκι σου περίπου όταν ήσασταν στην ηλικία μας?????

θέλω να θηλάσω τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα και φοβάμαι μήπως οι 6-7 θηλασμοί που κάνει τώρα αποδειχτούν λίγοι μελλοντικά!

Ούτε που θυμάμαι, ούτε που μετρούσα! Συχνά πάντως και για αρκετή ώρα ... αχ,ωραία η εποχή με τις ξάπλες :lol:

Τότε αρχίσαμε να κοιμόμαστε μαζί και έχασα το μέτρημα, στον ύπνο έκανε ό,τι ήθελε.

6-7 πάντως, θήλαζε πριν από 7-8 μήνες. Νομίζω ότι κάθε χρόνο κατεβάζει τον αριθμό των θηλασμών στο μισό. Του χρόνου μπορεί να θηλάζει 0.5-1.5 φορά :lol:

Ούτε που θυμάμαι, ούτε που μετρούσα! Συχνά πάντως και για αρκετή ώρα ... αχ,ωραία η εποχή με τις ξάπλες :lol:

Τότε αρχίσαμε να κοιμόμαστε μαζί και έχασα το μέτρημα, στον ύπνο έκανε ό,τι ήθελε.

6-7 πάντως, θήλαζε πριν από 7-8 μήνες. Νομίζω ότι κάθε χρόνο κατεβάζει τον αριθμό των θηλασμών στο μισό. Του χρόνου μπορεί να θηλάζει 0.5-1.5 φορά :lol:

6-7 θηλασμούς όταν ήταν 3 χρονών δηλαδή ε?????

ελπίζω εμείς απλά να συνεχίσουμε έτσι...

αφού παραπάνω δε θέλει...

όπως χτυπάει θα χορεύω!!!:P

άλλωστε κάθε παιδάκι έχει άλλες ανάγκες! έτσι δεν είναι????;)

Καλησπερα...να πω και εγω τον πονο μου γιατι θα σκασω...

Ο μικρος μου σε μια βδομαδα σχεδον γινεται 7 μηνων και δεν τα παμε καθολου μα καθολου καλα με τις στερεες τροφες...και για να εξηγουμαι...

Εχω αρχισει δουλεια και βγαζω με το symphony γαλα .πιο συγκεκριμενα δουλευω 8-1 και στις 9 και στις 12 κανω 2 διπλες αντλησεις οπου αντλω απο 260-290 μλ γαλα...αυτο του το δινει η μανα μου οσο λειπω μαζι με λιγη φρουτοκρεμα...οταν γυριζω στις 2 θηλαζει ανεμποδιστα οσο και οποτε θελει δλδ γυρω στους 5-6 θηλασμους μαζι με τους νυχτερινους...

Ο γιατρος μου εδωσε κατι βανιλιες και κατι αηδιες που εννοειται οτι πεταξα...του πηρα κεχρι για αρχη και το απογευμα αντλουσα γαλα και του εφτιαχνα κρεμα..την ετρωγε οχι μεγαλη ποσοτητα αλλα ετρωγε...μετα επειδη το γαλα δεν επηζε και η κρεμα κατεληγε να γινει νερο μετα απο 5' ετσι αποφασισα να του την κανω με νερο...ετρωγε παλι λιγο αλλα καπου διαβασα οτι δεν υπαρχει λογος να δινουμε τετοιες κρεμες και καλυτερα ειναι φαγακι (καμμια πατατουλα ας πουμε για αρχη) ή παλι λιγο φρουτακι...

Να σημειωσω οτι ξεκινησαμε με μηλο μετα αχλαδι και τελος μπανανα...την τρωει και τον τρωει...τον ταιζει η μανα μου και σε καθε κουταλια παει να κανει εμετο...δεν του αρεσει με τπτ η τροφη μεσα στο στομα του,δειχνει να μην μπορει να την διαχειριστει γενικοτερα δεν δειχνει κανενα ενδιαφερον...μαλιστα μου εχει κανει και εμετο 3-4 φορες που εχω επιμεινει (μην φανταστειτε καμμια τρελη ποσοτητα ας πουμε 1/3 απο ενα φυσιολογικο μπολακι)...σταματησα στην κρεμα το απογευμα αφου διαβασα κι ολας οτι δεν πρεπει να αντικαταστισουμε θηλασμους με γευματα ειπα να του δωσω λιγο χρονο φοβηθηκα και για την παραγωγη μου (ειμαι πολυ ανασφαλης σε αυτο το κομματι γι αυτο νοικιαζω και νοσοκομειακο θηλαστρο και το κουβαλαω καθε μερα στην δουλεια)...σημερα το απογευμα του εβρασα λιγο πατατουλα και με φρεσκοαντλημενο γαλα την εκανα πουρε...προσπαθησα με τα χιλια ζορια και στο τελος εκανε παλι εμετο...επισης να συμπληρωσω οτι εχει παθει 2 φορες δυσκοιλιοτητα...εκει που εκανε κακακια 3-4 φορες την μερα τωρα κανει κοντα 5 μερες και βγαζει πηχτο πουρε και ζοριζεται πολυ (συγνωμη για την περιγραφη)...συν το γεγονος οτι τα μαγουλα του ειναι ξηρα και βγαζουν κοκκινιλες και σπυρακια (αυτο υπαρχει περιπτωση να ειναι επειδη τον φιλαω ,δεν μπορω να αντισταθω ειναι μαγουλιτσος?!?!?Μας ειχε βγαλει σπυρια και σαν νεογεννητο αλλα με bepanthol του περασαν) ή ειναι καθαρη αλλεργια???Να σημειωσω οτι εχουμε ιστορικο στην οικογενεια αφου η αδερφη μου ειχε αλλεργια στο αυγο τη σοκολατα και το ψαρι με αποτελεσμα να μπαινοβγαινει στην εντατικη μεχρι τα 2 της χρονια (της το γυρνουσε σε αλλεργικο ασθμα) μεχρι που το πηραν ειδηση οι γιατροι και τα κοψαμε αυτα και 6 χρονων οι αλλεργιες τις φυγανε και ολα ειναι καλα σημερα τρωει απο ολα...

Εχω διαβασει παρα μα παρα πολλα αλλα αγχωνομαι μηπως κατι κανω λαθος αν οντως του φτανει θρεπτικα το γαλα μου και ποσο να περιμενω φοβαμαι μηπως του κανω κακο στην διαμορφωση του στοματος του, μηπως δεν μαθει να μασαει μηπως μηπως μηπως...απο την αλλη δεν θελω να τον πιεζω θελω να σεβαστω το σωμα του την ορεξη του να βρει εκεινος τους ρυθμους του...το μονο που θελω ειναι το καλυτερο για το παιδι μου και δεν ξερω τι ειναι τελικα αυτο...θηλασμος μεχρι να αποφασισει αυτος για τις στερεες ή θηλασμος και συμπληρωματικες τροφες με "πιεση"?!?!??Βοηθεια....

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Διαφημίσεις

Το γάλα σου μπορεί μια χαρά να τον καλύψει στην ηλικία αυτή και αφού προσέχεις τόσο πολύ την παραγωγή σου, δεν θα έχεις πρόβλημα να τον καλύψεις.

Προσωπικά, δεν θεωρώ έτοιμο ένα παιδί που φτύνει ό,τι του δίνεις, θα άφηνα να περάσουν κανά δυο βδομάδες να ξεχάσει τη δυσάρεστη εμπειρία του και μετά θα ξαναδοκίμαζα.

Για αλλεργία σίγουρα υπάρχει προδιάθεση, αφού υπάρχει κληρονομικό θέμα αλλά τώρα με τη ζέστη μπορεί να ευθύνονται διάφορα πράγματα για τα σπυράκια. Απόφυγε για αρχή τα ισχυρώς αλλεργιογόνα, έτσι κι αλλιώς έχετε ένα σωρό πράγματα να δοκιμάσετε.

Αν υποθέσουμε ότι έχεις κάποιο λόγο να του κάνεις κρέμα με μητρικό γάλα, να ξέρεις ότι το μητρικό γάλα διασπά τους υδατάνθρακες, γι'αυτό νερουλιάζει μετά από λίγο. Μια λύση είναι να φτιάχνεις μικρή ποσότητα και μετά να ξαναφτιάχνεις ακόμη λίγο κοκ. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι πολύς μπελάς και το γάλα που αντλείς μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα - δηλαδή δεν αντλούμε για να βάζουμε σε κρέμες, μόνο αν μας περισσεύει, το αξιοποιούμε.

Το μωρό παρακολουθείται και, αν χρειάζεται, λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Αν υπάρχει λόγος που δεν δέχεται τις τροφές, επίσης εντοπίζεται.

Ωστόσο, από όσο έχω διαβάσει σε έρευνα, μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά για 7 μήνες, δεν εμφανίζουν αναιμία στους 12 μήνες, ενώ παιδιά που δεν θηλάζουν και τρώνε εμπλουτισμένες τροφές εμφανίζουν συχνότερα.

Πάντως σίδηρο δεν θα πάρει τόσο από λίγες κουταλιές κρέμας ή φρούτων. Όταν το παιδί θα είναι έτοιμο, κάλλιστα μπορεί να μπει το κρέας σαν πρώτη ή από τις πρώτες τροφές. Κάπου έχουμε κάνει και παραπομπές σχετικά με το κρέας σαν πρώτη τροφή.

Το γάλα σου μπορεί μια χαρά να τον καλύψει στην ηλικία αυτή και αφού προσέχεις τόσο πολύ την παραγωγή σου, δεν θα έχεις πρόβλημα να τον καλύψεις.

Προσωπικά, δεν θεωρώ έτοιμο ένα παιδί που φτύνει ό,τι του δίνεις, θα άφηνα να περάσουν κανά δυο βδομάδες να ξεχάσει τη δυσάρεστη εμπειρία του και μετά θα ξαναδοκίμαζα.

Για αλλεργία σίγουρα υπάρχει προδιάθεση, αφού υπάρχει κληρονομικό θέμα αλλά τώρα με τη ζέστη μπορεί να ευθύνονται διάφορα πράγματα για τα σπυράκια. Απόφυγε για αρχή τα ισχυρώς αλλεργιογόνα, έτσι κι αλλιώς έχετε ένα σωρό πράγματα να δοκιμάσετε.

Αν υποθέσουμε ότι έχεις κάποιο λόγο να του κάνεις κρέμα με μητρικό γάλα, να ξέρεις ότι το μητρικό γάλα διασπά τους υδατάνθρακες, γι'αυτό νερουλιάζει μετά από λίγο. Μια λύση είναι να φτιάχνεις μικρή ποσότητα και μετά να ξαναφτιάχνεις ακόμη λίγο κοκ. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι πολύς μπελάς και το γάλα που αντλείς μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα - δηλαδή δεν αντλούμε για να βάζουμε σε κρέμες, μόνο αν μας περισσεύει, το αξιοποιούμε.

Δλδ προτεινεις να σταματησουμε τελειως τις στερεες για καμμια βδομαδα... σημερα θα προσπαθησω με λιγο μηλο πολυ αραιωμενο...αν δω οτι αρνειται και παλι (να αποκλεισω δλδ οτι δεν του αρεσε επειδη ηταν πυχτη η φρουτοκρεμα) θα σταματησω αμεσως και θα περιμενω...την Τριτη θα τον παω και στον παιδιατρο που ειναι και αλλεργιολογος και πολυ ενημερωμενος σε θεματα θηλασμου (μου τον συστησε η συμβουλος θηλασμου μου) .... ευχαριστω amaretto...απλα μου την δινει που οοολλλοιιι γυρω ξερουν το καλο για το δικο μου παιδι με ατακες του τυπου "εχει γλυκαθει με το στηθος και δεν θελει να φαει" , "εμ βεβαια αφου ουτε λιγο αλατακι δεν βαζεις στην πατατουλα ουτε ενα μπισκοτακι στην φτουτοκρεμα να νοστιμησει πως θα το φαει..εσυ θα το ετρωγες?:shock::shock::shock:" , "καλα αρχισε και σου κανει απο τωρα νουμερο στο φαγητο???να το στρωσεις..:mad::-x:-x " , "αφου το μπουκωνεις το παιδι συνεχεια με γαλα που να μεινει χωρος στο στομαχακι του για τπτ αλλο?"και αλλα τετοια χαριτωμενα...:evil::evil::evil:

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Διαφημίσεις

marianthi αυτα τα ακουω κι εγω.Στο βαθμο που μπορεις μη δινεις σημασια.Το ξερω οτι στην πραγματικοτητα ειναι πιο περιπλοκο.

amaretto,μηπως θυμασαι που μπορουμε να βρουμε τις παραπομπες για το κρεας σας πρωτη τροφη?

Ευχαριστω για το χρονο σου.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Καλησπερα...να πω και εγω τον πονο μου γιατι θα σκασω...

Ο μικρος μου σε μια βδομαδα σχεδον γινεται 7 μηνων και δεν τα παμε καθολου μα καθολου καλα με τις στερεες τροφες...και για να εξηγουμαι...

Εχω αρχισει δουλεια και βγαζω με το symphony γαλα .πιο συγκεκριμενα δουλευω 8-1 και στις 9 και στις 12 κανω 2 διπλες αντλησεις οπου αντλω απο 260-290 μλ γαλα...αυτο του το δινει η μανα μου οσο λειπω μαζι με λιγη φρουτοκρεμα...οταν γυριζω στις 2 θηλαζει ανεμποδιστα οσο και οποτε θελει δλδ γυρω στους 5-6 θηλασμους μαζι με τους νυχτερινους...

Ο γιατρος μου εδωσε κατι βανιλιες και κατι αηδιες που εννοειται οτι πεταξα...του πηρα κεχρι για αρχη και το απογευμα αντλουσα γαλα και του εφτιαχνα κρεμα..την ετρωγε οχι μεγαλη ποσοτητα αλλα ετρωγε...μετα επειδη το γαλα δεν επηζε και η κρεμα κατεληγε να γινει νερο μετα απο 5' ετσι αποφασισα να του την κανω με νερο...ετρωγε παλι λιγο αλλα καπου διαβασα οτι δεν υπαρχει λογος να δινουμε τετοιες κρεμες και καλυτερα ειναι φαγακι (καμμια πατατουλα ας πουμε για αρχη) ή παλι λιγο φρουτακι...

Να σημειωσω οτι ξεκινησαμε με μηλο μετα αχλαδι και τελος μπανανα...την τρωει και τον τρωει...τον ταιζει η μανα μου και σε καθε κουταλια παει να κανει εμετο...δεν του αρεσει με τπτ η τροφη μεσα στο στομα του,δειχνει να μην μπορει να την διαχειριστει γενικοτερα δεν δειχνει κανενα ενδιαφερον...μαλιστα μου εχει κανει και εμετο 3-4 φορες που εχω επιμεινει (μην φανταστειτε καμμια τρελη ποσοτητα ας πουμε 1/3 απο ενα φυσιολογικο μπολακι)...σταματησα στην κρεμα το απογευμα αφου διαβασα κι ολας οτι δεν πρεπει να αντικαταστισουμε θηλασμους με γευματα ειπα να του δωσω λιγο χρονο φοβηθηκα και για την παραγωγη μου (ειμαι πολυ ανασφαλης σε αυτο το κομματι γι αυτο νοικιαζω και νοσοκομειακο θηλαστρο και το κουβαλαω καθε μερα στην δουλεια)...σημερα το απογευμα του εβρασα λιγο πατατουλα και με φρεσκοαντλημενο γαλα την εκανα πουρε...προσπαθησα με τα χιλια ζορια και στο τελος εκανε παλι εμετο...επισης να συμπληρωσω οτι εχει παθει 2 φορες δυσκοιλιοτητα...εκει που εκανε κακακια 3-4 φορες την μερα τωρα κανει κοντα 5 μερες και βγαζει πηχτο πουρε και ζοριζεται πολυ (συγνωμη για την περιγραφη)...συν το γεγονος οτι τα μαγουλα του ειναι ξηρα και βγαζουν κοκκινιλες και σπυρακια (αυτο υπαρχει περιπτωση να ειναι επειδη τον φιλαω ,δεν μπορω να αντισταθω ειναι μαγουλιτσος?!?!?Μας ειχε βγαλει σπυρια και σαν νεογεννητο αλλα με bepanthol του περασαν) ή ειναι καθαρη αλλεργια???Να σημειωσω οτι εχουμε ιστορικο στην οικογενεια αφου η αδερφη μου ειχε αλλεργια στο αυγο τη σοκολατα και το ψαρι με αποτελεσμα να μπαινοβγαινει στην εντατικη μεχρι τα 2 της χρονια (της το γυρνουσε σε αλλεργικο ασθμα) μεχρι που το πηραν ειδηση οι γιατροι και τα κοψαμε αυτα και 6 χρονων οι αλλεργιες τις φυγανε και ολα ειναι καλα σημερα τρωει απο ολα...

Εχω διαβασει παρα μα παρα πολλα αλλα αγχωνομαι μηπως κατι κανω λαθος αν οντως του φτανει θρεπτικα το γαλα μου και ποσο να περιμενω φοβαμαι μηπως του κανω κακο στην διαμορφωση του στοματος του, μηπως δεν μαθει να μασαει μηπως μηπως μηπως...απο την αλλη δεν θελω να τον πιεζω θελω να σεβαστω το σωμα του την ορεξη του να βρει εκεινος τους ρυθμους του...το μονο που θελω ειναι το καλυτερο για το παιδι μου και δεν ξερω τι ειναι τελικα αυτο...θηλασμος μεχρι να αποφασισει αυτος για τις στερεες ή θηλασμος και συμπληρωματικες τροφες με "πιεση"?!?!??Βοηθεια....

Μαριάνθη καλησπέρα!

Όταν ξεκινήσαμε κι εμείς τις στερεές είχαμε περίπου τα ίδια...

της έφτιαχνα φρουτόκρεμα (εννοείται με φρέσκα φρούτα) και την έφτυνε...το ίδιο και με τα λαχανικά...

η δική μου τακτική ήταν να μην την πιέσω καθόλου...αν ήθελε και όποτε ήθελε θα έτρωγε...αφού έχει το γαλατάκι της μαμάς, τα υπόλοιπα με τον καιρό τους!

έκανα και δοκιμές όσον αφορά την πυκνότητα της κρέμας και έτσι είδα οτι στην αρχή την ήθελε πολύ αραιή, σχεδόν σαν πηχτός χυμός! της ήταν πιο εύκολο να διαχειριστεί κάτι τόσο υγρό!

μετά που συνήθισε τις γεύσεις, το έφτιαχνα όλο και πιο σφιχτό, είτε τη φρουτόκρεμα είτε τη χορτόσουπα...

Και πάλι μη φανταστείς οτι έτρωγε καμία ποσότητα! 4-5 κουταλιές και πολύ σου λέω! τις τελευταίες μέρες της έχει ανοίξει η όρεξη και τρώει αρκετά!

Πάντως σε καμία περίπτωση μην το πιέσεις το παιδί να φάει!

το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση και όχι καταπίεση....

θα σου δείξει αυτό πότε είναι έτοιμο. Το οτι το φτύνει δείχνει οτι δεν είναι έτοιμο ακόμα κατά τη γνώμη μου.

Εγώ στη θέση σου θα έκανα αυτό που είπε η αμαρέτο. Θα το άφηνα λίγο διάστημα μέχρι να "ξεχάσει" τη δυσάρεστη εμπειρία και μετά θα του πρόσφερα καθημερινά φρουτόκρεμα παίζοντας με τους συνδιασμούς...π.χ. περισσότερο αχλάδι και λιγότερο μήλο τη μια φορά, μετά αντίθετα,κλπ...μέχρι να δεις σε τι γεύσεις αντιδρά καλύτερα.

εμένα πχ. της αρέσει ο ανανάς και σήμερα που έφαγε βανίλια(το φρούτο) ξετρελλάθηκε! δοκίμασε του κι εσύ διάφορα φρουτάκια, φυσικά εξαιρουμένων των αλλεργιογόνων(φράουλα,πορτοκάλι).

θα τη βρει τη σειρά του σιγά σιγά....μην αγχώνεσαι!

και φυσικά μην ακούς όλους αυτούς που νομίζουν οτι ξέρουν καλύτερα απο σένα, τι πρέπει να τρώει το παιδί σου!

Δλδ προτεινεις να σταματησουμε τελειως τις στερεες για καμμια βδομαδα... σημερα θα προσπαθησω με λιγο μηλο πολυ αραιωμενο...αν δω οτι αρνειται και παλι (να αποκλεισω δλδ οτι δεν του αρεσε επειδη ηταν πυχτη η φρουτοκρεμα) θα σταματησω αμεσως και θα περιμενω...την Τριτη θα τον παω και στον παιδιατρο που ειναι και αλλεργιολογος και πολυ ενημερωμενος σε θεματα θηλασμου (μου τον συστησε η συμβουλος θηλασμου μου) .... ευχαριστω amaretto...απλα μου την δινει που οοολλλοιιι γυρω ξερουν το καλο για το δικο μου παιδι με ατακες του τυπου "εχει γλυκαθει με το στηθος και δεν θελει να φαει" , "εμ βεβαια αφου ουτε λιγο αλατακι δεν βαζεις στην πατατουλα ουτε ενα μπισκοτακι στην φτουτοκρεμα να νοστιμησει πως θα το φαει..εσυ θα το ετρωγες?:shock::shock::shock:" , "καλα αρχισε και σου κανει απο τωρα νουμερο στο φαγητο???να το στρωσεις..:mad::-x:-x " , "αφου το μπουκωνεις το παιδι συνεχεια με γαλα που να μεινει χωρος στο στομαχακι του για τπτ αλλο?"και αλλα τετοια χαριτωμενα...:evil::evil::evil:

Όλα αυτά που λες τα έχουμε ακούσει οι περισσότερες. Η πεθερά μου που κρατάει το παιδί όταν είμαι στη δουλειά επειδή τα βρήκε σκούρα στους διάλογους προσπαθούσε να το μπουκώσει το παιδί με τροφή όσο περισσότερο μπορούσε στις ώρες που έλειπα, για να κόψει το απογευματινό γάλα η μικρή αλλά μάταια. Ακόμα και όταν η κοιλίτσα της ήταν σαν μπαλόνι η κακομοίρα ζητούσε το γαλατάκι της να ανακουφιστεί. Δεν άφηνε το παιδί να πάρει ανάσα όταν η μικρή δεν έτρωγε τα φαγητά έλεγε να «έχει συνηθίσει το βυζί» όταν η μικρή έτρωγε και φαγητά έλεγε «να το βλέπεις δεν θέλει γάλα θέλει φαγάκι να το πιάσει» γενικά δεν πιάνονται......... η διατροφή του παιδιού σου θα είναι μόνο δική σου υπόθεση η φύση έχει δώσει σε σένα αυτό το ρόλο. Οι υπόλοιποι θα μπουν στη θέση τους(ακόμα και αν χρειαστεί να γίνεις λίγο δυσάρεστη) Η γνώμη τους σεβαστή αλλά μέχρι εκεί καλό είναι να μιλάνε μόνο όταν τους απευθύνεις το λόγο. Σε καμία περίπτωση μη μπουκώνεις το παιδί για τους άλλους. Το φαγητό είναι κάτι που αφορά το σόμα του. Μην επηρεάζεσαι και άκου το μωρό σου. κάνε μια παύση και ξεκίνα από την αρχή ένα ένα φρούτο. Τώρα μπαίνουν και τα καλοκαιρινά πιο ζουμερά φρούτα που δεν είναι ανάγκη να βάζεις στομπλέντερ μπορείς να τα λιώνεις με πιρούνι και να τα δώσεις ένα ένα (με απόσταση 4 ημερών) για να ξέρεις τι τον ενοχλεί. Χωρίς πίεση εσύ θα προσφέρεις και το παιδί θα ανταποκρίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του. Το θέμα είναι να έχει την πρόσβαση δηλ. να υπάρχει η προσφορά τα άλλα θα τα κανονίσει το ίδιο.

Υ.Γ. έχω δώσει πρόσφατα ένα ματς ξανά για τα μπισκότα στη φρουτόκρεμα. Είχε φθάσει σε σημείο να τα κρύβει και την πρόδωσε η μικρή με πήγε εκεί που τα βάζει και φώναζε κότο κότο!!!!!!

Μαριάνθη μου όλες λίγο πολύ τα ίδια περάσαμε και θα περάσουμε. Τις ίδιες αντιδράσεις είχα και εγώ με τις στέρεες. Ο μικρός άρχισε στέρεες στον 6ο μήνα και κανονικό γεύμα έφαγε 8,5 μηνών!!! Ως τότε θήλαζε όσο συχνά ήθελε (δεν είχα ξεκινήσει ακόμη δουλειά τότε) και συμπλήρωνε με στέρεες ίσα ίσα για την γεύση. Μόνος του όμως στους 8,5 μήνες άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για νέες γεύσεις και τώρα τρώει 3 κανονικά γεύματα όσο λείπω. Όταν είμαι σπίτι όμως ακόμη και αν έχει μόλις φάει, η κοιλίτσα του έχει χώρο για λίγο γαλατάκι.

Όσο για τις αντιδράσεις των γύρω σου τα ίδια και εδώ. Η μαμά μου που τον προσέχει, πασχίζει να του δώσει και το 3ο γεύμα πριν γυρίσω για 'να μην θηλάσει πάλι το παιδί'. Τι την ενοχλεί δεν έχω καταλάβει. Έχει εμμονή ο μικρός με το στήθος, όπως μάλλον όλα τα παιδιά που θηλάζουν αλλά για κάποιον που δεν το έει ζήσει του μοιάζει πολύ ξένο. Και τελικά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογούμε επειδή θέλω το καλύτερο για το παιδί μου. Η ευθύνη είναι καθαρά δική μου και είναι δικαιωμά μου να αποφασίζω για την διατροφή του μωρού μου.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Εντομεταξύ εγώ μπήκα να ρωτήσω αν το μούσλι που δίνουνε στα μωρά είναι το ίδιο μούσλι που τρώμε και εμείς (εκεί με τον κύριο με το καπέλο) ή υπάρχει ειδικό για βρέφη???

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Υ.Γ. έχω δώσει πρόσφατα ένα ματς ξανά για τα μπισκότα στη φρουτόκρεμα. Είχε φθάσει σε σημείο να τα κρύβει και την πρόδωσε η μικρή με πήγε εκεί που τα βάζει και φώναζε κότο κότο!!!!!!

:evil::evil::evil:Εμενα πριν μια βδομαδα που την ειδε μου ειπε οτι ειναι αδυνατη,89εκ υψος και 13,50 κιλα:shock:.

Φανταζομαι οτι θα την μπουκωνε αν την προσεχε γιατι το'χει να ''μπουκωνει'' μικρους και μεγαλους.

Η μαμα μου που την προσεχει ειναι κι αυτη περιπου σαν την πεθερα μου,αλλα με το εκζεμα που εβγαλε το μωρο φοβαται να της δωσει κατι αλλο απ'αυτα που της λεω,(παλι καλα).

Φερνω τον εαυτο μου στη θεση σου Κριστινα και με πιανει κριση,δεν ξερω τι θα ειχα κανει ειλικρινα.

Παντως καλο κουραγιο με την πεθερα.:evil:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Το μούσλι είναι μίγμα από νιφάδες βρώμης, σταφίδες κι άλλα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και ίσως σοκολάτα. Στα μωρά χρησιμοποιούνται οι απλές νιφάδες βρώμης. Το προϊόν που λες νομίζω είναι αρκετά επεξεργασμένο, υπάρχουν και νιφάδες αναποφλοίωτες.

Για το κρέας σαν πρώτη τροφή και γενικά για το ξεκίνημα, αρχίστε το διάβασμα από εδώ:

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/first-foods.html

Εντομεταξύ εγώ μπήκα να ρωτήσω αν το μούσλι που δίνουνε στα μωρά είναι το ίδιο μούσλι που τρώμε και εμείς (εκεί με τον κύριο με το καπέλο) ή υπάρχει ειδικό για βρέφη???

Εννοεις τα κουακερ?Στο ραφι με τα βιολογικα προιοντα που ειναι.

Τα ειχα κοιταξει και εγω αλλα δεν τα πηρα γιατι διαβασα οτι περιεχουν ξηρους καρπους(φουντουκια,αμυγδαλα κα).

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...