Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

:evil::evil::evil:Εμενα πριν μια βδομαδα που την ειδε μου ειπε οτι ειναι αδυνατη,89εκ υψος και 13,50 κιλα:shock:.

Φανταζομαι οτι θα την μπουκωνε αν την προσεχε γιατι το'χει να ''μπουκωνει'' μικρους και μεγαλους.

Η μαμα μου που την προσεχει ειναι κι αυτη περιπου σαν την πεθερα μου,αλλα με το εκζεμα που εβγαλε το μωρο φοβαται να της δωσει κατι αλλο απ'αυτα που της λεω,(παλι καλα).

Φερνω τον εαυτο μου στη θεση σου Κριστινα και με πιανει κριση,δεν ξερω τι θα ειχα κανει ειλικρινα.

Παντως καλο κουραγιο με την πεθερα.:evil:

 

Μαρία άστα να πάνε ...........αναγκάστηκα να την παω μαζί μου στην παιδίατρο η οποία της εξήγησε ότι είναι καλύτερο το παιδί να τρωει συχνά και λίγο παρά μεγάλες ποσότητες τις οποίες δυσκολεύεται να χωνέψει και αξιοποιήσει ο οργανισμός. Αφού είχαμε κόψει τα αλασεμένα και τις τα άλεθε κρυφά για να μπορεί να την ταίζει ευκολότερα.............(δηλ να την μπουκώνει μιας και όταν είναι πολτός δεν χρειάζεται το παιδί να μασήσει και το κουτάλι πάει σύννεφο). Ε γίνομαι και εγώ στρίγγλα παίζουμε και κρυφτούλι (κρύβω π.χ το Multi….) και κάπως στρώσαμε .......πάει καλύτερα και το μωρό με το βάρος!!!! Τσπ. Έχει μόνιμα ένα κόμπλεξ εγώ ξέρω που είμαι παλιά και «εσείς οι μοντέρνες μαμάδες...............»

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ευχαριστώ Palladin. Αυτό δεν νομίζω να το φάει. Με ρυζάλευρο και βρώμη της holle ξεκινήσαμε αλλά δεν τα ήθελε!

 

Tα ιδια και μεις,προσπαθησα να της δωσω βρωμη ανακατεμενη με φρουτα αλλα δεν της αρεσε,αγορασα κεχρι και κινοα να της δωσω αλλα δεν ξερω πως φτιαχνετε και δεν θυμαμαι σε ποιο τοπικ εχουν γραψει τα κοριτσια συνταγες:roll:

6Qyip2.pngKvUzp2.png
Link to comment
Share on other sites

Μαρία άστα να πάνε ...........αναγκάστηκα να την παω μαζί μου στην παιδίατρο η οποία της εξήγησε ότι είναι καλύτερο το παιδί να τρωει συχνά και λίγο παρά μεγάλες ποσότητες τις οποίες δυσκολεύεται να χωνέψει και αξιοποιήσει ο οργανισμός. Αφού είχαμε κόψει τα αλασεμένα και τις τα άλεθε κρυφά για να μπορεί να την ταίζει ευκολότερα.............(δηλ να την μπουκώνει μιας και όταν είναι πολτός δεν χρειάζεται το παιδί να μασήσει και το κουτάλι πάει σύννεφο). Ε γίνομαι και εγώ στρίγγλα παίζουμε και κρυφτούλι (κρύβω π.χ το Multi….) και κάπως στρώσαμε .......πάει καλύτερα και το μωρό με το βάρος!!!! Τσπ. Έχει μόνιμα ένα κόμπλεξ εγώ ξέρω που είμαι παλιά και «εσείς οι μοντέρνες μαμάδες...............»

 

 

 

Λοιπον αυτες οι πεθερες-μαμαδες αν δεν δουν χοντρα μωρα-νηπια-παιδια,κατι παθαινουν ρε παιδακι μου,:rolleyes::rolleyes::rolleyes:.

 

Θελει το ματι τους να βλεπει ξιγκακι να ξεχειλιζει απο το πατελονακι,ετσι?Δυστυχως αυτο το θεωρουν υγιες:-(,και μη νομιζεις ουτε οι παιδιατροι ουτε εκπομπες στην τηλεοραση τιποτα δεν τους αλλαζει μυαλα,λενε ''εμεις οι παλιες που μεγαλωσαμε παιδια δεν ξερουμε??'':?

6Qyip2.pngKvUzp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αγόρασα κονόα, αλλά ακόμα δεν έφτιαξα. Φτιάχνεται όπως το ρύζι. http://www.wholesomebabyfood.com/quinoababyfoodrecipes.htm. Τη βρώμη την έβρασες να γίνει χυλός; Μήπως χυλός με μέλι και κανέλλα είναι είναι πιο νόστιμη.

 

 

Χυλος με μελι και κανελα θα ειναι σιγουρα πιο νοστιμος αλλα μελι δεν εχω δωσει ακομα,ξερω οτι μπορει να φαει στην ηλικια που ειναι αλλα δεν θελω να μαθει τις γλυκες γευσεις ακομα...

Λογικα το κινοα απ'οτι διαβασα μπορω να της το βαλω στο φαγητο της,με λαχανικα και κρεατακι.

tnx Maggie!!

6Qyip2.pngKvUzp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα κοριτσια..

 

Εκανα την διακοπη δεν εχω δωσει τπτ και σημερα θα παω στον παιδιατρο...το κακο ειναι οτι το πρωι την φρουτοκρεμα την εδινε η μανα μου...θα του την αρχισω παλι πολυ σιγα ενα ενα φρουτο το απογευμα και μετα γαλατακι...μαλλον το Σ-Κ...τεσπα οι μαμαδες-πεθερες καλα θα κανουν να κοιταξουν την δουλεια τους και να αφησουν τα κομπλεξ τους στην ακρη γιατι εχω εκνευριστει πολυ και αν ανοιξω το ριμαδι μου δεν θα ξερουν απο που να φυγουν..."μα πως θα το φαει χωρις λιγο αλατι???" "τα νεφρα του τα ρωτησες ρε φιλε πως θα το επεξεργαστουν?!?!?!?" και το κακο ειναι οτι δεν ενδιαφερονται να μαθουν και λιγο..."εμεις που σας μεγαλωσαμε δεν ξεραμε??" Απλα δεν μπορουν να δεχτουν το γεγονος οτι εμεις ψαχνουμε υπευθυνα και δεν χαφτουμε ολες τις αρλουμπες των γιατρων και των γιαγιαδων που ειχαν το κατοχικο συνδρομο να δημιουργουν παιδια λαιμαργα οπως ακριβως και εγω που καθε γεγονος της ζωης μου ευχαριστο ή δυσαρεστο ειναι συνηφασμενο με την τροφη... :(

bf2Bp2.png

 

rTodp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα κοριτσια..

 

Εκανα την διακοπη δεν εχω δωσει τπτ και σημερα θα παω στον παιδιατρο...το κακο ειναι οτι το πρωι την φρουτοκρεμα την εδινε η μανα μου...θα του την αρχισω παλι πολυ σιγα ενα ενα φρουτο το απογευμα και μετα γαλατακι...μαλλον το Σ-Κ...τεσπα οι μαμαδες-πεθερες καλα θα κανουν να κοιταξουν την δουλεια τους και να αφησουν τα κομπλεξ τους στην ακρη γιατι εχω εκνευριστει πολυ και αν ανοιξω το ριμαδι μου δεν θα ξερουν απο που να φυγουν..."μα πως θα το φαει χωρις λιγο αλατι???" "τα νεφρα του τα ρωτησες ρε φιλε πως θα το επεξεργαστουν?!?!?!?" και το κακο ειναι οτι δεν ενδιαφερονται να μαθουν και λιγο..."εμεις που σας μεγαλωσαμε δεν ξεραμε??" Απλα δεν μπορουν να δεχτουν το γεγονος οτι εμεις ψαχνουμε υπευθυνα και δεν χαφτουμε ολες τις αρλουμπες των γιατρων και των γιαγιαδων που ειχαν το κατοχικο συνδρομο να δημιουργουν παιδια λαιμαργα οπως ακριβως και εγω που καθε γεγονος της ζωης μου ευχαριστο ή δυσαρεστο ειναι συνηφασμενο με την τροφη... :(

 

 

Η συνιστώμενη ποσότητα αλατιού για εμάς τους ενήλικες είναι μια κουταλιά του γλυκού την ημέρα......... (μέσα σε αυτήν την ποσότητα υπολογίζεται και το αλάτι που περιέχουν οι τροφές από μόνες τους). Φαντάσου αν κάνει κακό σε μας πόσο κακό κάνει στα μωρά. Το μωρό δεν έχει θέμα με τις γεύσεις αλλά με τις στέρεες γενικά. Σιγά σιγά και χωρίς πίεση είναι το κλειδί. Κάνε διάφορα πειράματα δες και εδώ http://www.breastfeedingonline.com/16pdf.pdf .

Μπορείς να του δώσεις ενα κομμάτι μήλο ή αχλάδι να κρατάει στο χέρι του (βάλτο σε γκάζα μέσα για να μην κόψει κομμάτι .........) και να το βάλει μόνος του στο στόμα .. .. να ξεκινήσει μόνος του την προσπάθεια.

Link to comment
Share on other sites

Για να ελαχιστοποιήσεις τις συνέπειες από το αλάτι που βάζουν οι γιαγιάδες και δεν μπορείς να ελέγξεις, μπορείς να ψάξεις στα βιολογικά καταστήματα να βρεις ένα αλάτι λιγότερο βλαβερό και πιο ωφέλιμο από τα χημικά αλάτια του σουπερμαρκετ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

Για τις κοπέλες που ετοιμάζουν δημητριακά στα μωράκια τους (πχ καστανό ρύζι, βρώμη, κινόα, κεχρί):

 

Καλό είναι να τα ξεπλένετε πολύ καλά και να τα μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ χρησιμοποιώντας ένα όξινο μέσο (acid medium) όπως είναι το λεμόνι, το ξύδι (προτιμότερο εδώ το μηλόξυδο), το κεφίρ ή αγνό γιαουρτάκι.

(πριν το μαγείρεμα πάλι τα ξεπλένουμε καλά)

 

Αυτό το κάνουμε για να υποστούν ζύμωση τα δημητριακά αυτά (fermentation process) προκειμένου να διασπαστεί το φυτικό οξύ τους καθώς και άλλα συστατικά που ενδέχεται να περιέχουν τα οποία τα κάνουν δύσπεπτα αλλά και εμποδίζουν την απορρόφηση των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων τους.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

τεσπα οι μαμαδες-πεθερες καλα θα κανουν να κοιταξουν την δουλεια τους και να αφησουν τα κομπλεξ τους στην ακρη γιατι εχω εκνευριστει πολυ και αν ανοιξω το ριμαδι μου δεν θα ξερουν απο που να φυγουν..."μα πως θα το φαει χωρις λιγο αλατι???" "τα νεφρα του τα ρωτησες ρε φιλε πως θα το επεξεργαστουν?!?!?!?" και το κακο ειναι οτι δεν ενδιαφερονται να μαθουν και λιγο..."εμεις που σας μεγαλωσαμε δεν ξεραμε??" Απλα δεν μπορουν να δεχτουν το γεγονος οτι εμεις ψαχνουμε υπευθυνα και δεν χαφτουμε ολες τις αρλουμπες των γιατρων και των γιαγιαδων που ειχαν το κατοχικο συνδρομο να δημιουργουν παιδια λαιμαργα οπως ακριβως και εγω που καθε γεγονος της ζωης μου ευχαριστο ή δυσαρεστο ειναι συνηφασμενο με την τροφη... :(

 

Κάτι ξέρουν παραπάνω εδώ οι γιαγιάδες! ;)

 

Δες εδώ που απάντησα σ' άλλο τόπικ:

 

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1568435&postcount=26

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κάτι ξέρουν παραπάνω εδώ οι γιαγιάδες! ;)

 

Δες εδώ που απάντησα σ' άλλο τόπικ:

 

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1568435&postcount=26

 

 

Ξέρεις τι απόσταση έχει αυτό που λες από αυτό το κάτι που ξέρουν οι γιαγιάδες??????? τεράστια .....αν σκεφτείς ότι η πεθερά μου αγνοεί την ύπαρξη οποιουδήποτε αλατιού πέραν το κλασικού του σούπερ μάρκετ ευρείας κατανάλωσης (να μην πω όνομα ) ........το οποίο χρησιμοποιεί αλόγιστα γιατί λέει δεν πιάνει το φαγητό.....

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις τι απόσταση έχει αυτό που λες από αυτό το κάτι που ξέρουν οι γιαγιάδες??????? τεράστια .....αν σκεφτείς ότι η πεθερά μου αγνοεί την ύπαρξη οποιουδήποτε αλατιού πέραν το κλασικού του σούπερ μάρκετ ευρείας κατανάλωσης (να μην πω όνομα ) ........το οποίο χρησιμοποιεί αλόγιστα γιατί λέει δεν πιάνει το φαγητό.....

 

Έχεις δίκιο, γι' αυτό κάνουμε αυτό που πρότεινε η Αμαρέττο, δηλ. τους δίνουμε το δικό μας αλάτι με αυστηρές οδηγίες να χρησιμοποιούνε μόνο λίγο απ' αυτό!

 

Εγώ έδωσα και στις δύο γιαγιάδες ένα μεγάλο βάζο από αλάτι ιμαλαϊων και τους είπα ότι είναι βιολογικό (βαριόμουνα να τους εξηγήσω λεπτομέρειες!) και να βάζουνε μόνο απ' αυτό στα φαγητά μας (τα οποία τρώει πια κανονικά και το μωρό). Και επειδή το ακατέργαστο αλάτι δεν είναι τόσο αλμυρό όσο αυτό του εμπορίου συνήθως τα φαγητά τους βγαίνουνε ανάλατα και έτσι εγώ που έχω υπόταση προσθέτω επιπλέον στο πιάτο μου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Για τις κοπέλες που ετοιμάζουν δημητριακά στα μωράκια τους (πχ καστανό ρύζι, βρώμη, κινόα, κεχρί):

 

Καλό είναι να τα ξεπλένετε πολύ καλά και να τα μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ χρησιμοποιώντας ένα όξινο μέσο (acid medium) όπως είναι το λεμόνι, το ξύδι (προτιμότερο εδώ το μηλόξυδο), το κεφίρ ή αγνό γιαουρτάκι.

(πριν το μαγείρεμα πάλι τα ξεπλένουμε καλά)

 

Αυτό το κάνουμε για να υποστούν ζύμωση τα δημητριακά αυτά (fermentation process) προκειμένου να διασπαστεί το φυτικό οξύ τους καθώς και άλλα συστατικά που ενδέχεται να περιέχουν τα οποία τα κάνουν δύσπεπτα αλλά και εμποδίζουν την απορρόφηση των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων τους.

 

 

 

Rοsie Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου,προσφατα απεκτησα και 'γω το κεφίρ,λοιπον απ'οτι καταλαβα βαζουμε τα παραπανω δημητριακα στο γαλα απο το κεφιρ και τα αφηνουμε ολο το βραδυ και την επομενη τα ξεπλενουμε και τα μαγειρευουμε σωστα??

Αλατι χρησιμοποιω εδω και χρονια το χοντρο,το προμηθευεται ο πατερας μου απο καποιο ψαρα,αλλα ακομα και ετσι ακομα δεν της βαζω στο φαγητο,θελω γυρω στα 2 να ξεκινησουμε δειλα δειλα με λιγο αλατακι.:roll:

Το αλατι ιμαλαιων που το βρησκεις και σε τι υπερτερει των αλλων αλατιων??:?:

6Qyip2.pngKvUzp2.png
Link to comment
Share on other sites

Rοsie Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου,προσφατα απεκτησα και 'γω το κεφίρ,λοιπον απ'οτι καταλαβα βαζουμε τα παραπανω δημητριακα στο γαλα απο το κεφιρ και τα αφηνουμε ολο το βραδυ και την επομενη τα ξεπλενουμε και τα μαγειρευουμε σωστα??

Αλατι χρησιμοποιω εδω και χρονια το χοντρο,το προμηθευεται ο πατερας μου απο καποιο ψαρα,αλλα ακομα και ετσι ακομα δεν της βαζω στο φαγητο,θελω γυρω στα 2 να ξεκινησουμε δειλα δειλα με λιγο αλατακι.:roll:

Το αλατι ιμαλαιων που το βρησκεις και σε τι υπερτερει των αλλων αλατιων??:?:

 

Όχι, τα μουλιάζεις σε νερό στο οποίο προσθέτεις 1-2 κουταλάκια (ανάλογα με την ποσότητα) από κάποιο όξινο μέσο.

 

Δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες:

 

Nourishing Practices: Soaking Grains

 

Soaking Grains, Part two

 

To πρόβλημα με το θαλασσινό αλάτι είναι ότι οι θάλασσες στις μέρες μας είναι μολυσμένες με χίλια-δυο τοξικά οπότε καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί από που το προμηθευόμαστε (πχ δεν πιστεύω ότι στο Αιγαίο μπορεί να βρει κανείς καθαρό αλάτι χωρίς χημικά και τοξικά απόβλητα).

 

Αλλά σχεδόν όλα τα καταστήματα βιολογικών τελευταία διαθέτουνε πολύ καλής ποιότητας αλάτι όπως το γκρίζο θαλασσινό (το οποίο συνήθως εισαγεται από τη Γαλλία) και το ροζ Αλάτι Ιμαλαϊων (ή Αγιουβέρδικο) το οποίο συναντάται στην Ασία, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων και προέρχεται από υποστρώματα θαλασσινού νερού που υπήρχε εκεί 200 εκατομμύρια χρόνια πριν.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα σας!Λέω να δώσω λίγο ψωμάκι στην μικρή μου να μασουλήσω.Θα πρέπει να προσέξω κάτι κατά την επιλογή του ψωμιού;Να προτιμήσω φρέσκο ή συσκευασμένο;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα! Καλυτερα οχι συσκευασμενο γιατι εχει συντηριτικα. Επισης το πολυ φρεσκο μπορει να κολλησει στο λαιμο. Καλυτερα προτιμησε της προηγουμενης μερας , κορα με λιγη ψιχα:)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα μανούλες!

Ο μπέμπης μου τρώει φρούτα και κρεατοχορτόσουπα προς το παρόν και κάποιες φορες του δίνω και απογευματινό, στην αρχή ρυζάλευρο εμπορίου, τώρα βιολογικό, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Γενικά δεν πολυτρώει, προτιμάει γαλατάκι από τη μαμά. Στην καλύτερη περίπτωση θα φάει 150 ml φαγητού και φρούτα ακόμα λιγότερο.

 

Θέλω να ρωτήσω από πότε μπορώ να του δώσω μη αλεσμένο φαγητό να πειραματιστεί, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πνιγμού? Έχει δύο κάτω δόντια προς το παρόν. Να δοκιμάσω λιωμένα με πιρούνι πρώτα ή μπαστουνάκια π.χ. βρασμένων λαχανικών ή είναι νωρίς ακόμα? Γενικά, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για ό,τι τρώμε εμείς και τα λιωμένα μάλλον τον αφήνουν αδιάφορο. Αλλά δε θέλω και να το διακινδυνεύσω.

5k3tp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα μανούλες!

Ο μπέμπης μου τρώει φρούτα και κρεατοχορτόσουπα προς το παρόν και κάποιες φορες του δίνω και απογευματινό, στην αρχή ρυζάλευρο εμπορίου, τώρα βιολογικό, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Γενικά δεν πολυτρώει, προτιμάει γαλατάκι από τη μαμά. Στην καλύτερη περίπτωση θα φάει 150 ml φαγητού και φρούτα ακόμα λιγότερο.

 

Θέλω να ρωτήσω από πότε μπορώ να του δώσω μη αλεσμένο φαγητό να πειραματιστεί, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πνιγμού? Έχει δύο κάτω δόντια προς το παρόν. Να δοκιμάσω λιωμένα με πιρούνι πρώτα ή μπαστουνάκια π.χ. βρασμένων λαχανικών ή είναι νωρίς ακόμα? Γενικά, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για ό,τι τρώμε εμείς και τα λιωμένα μάλλον τον αφήνουν αδιάφορο. Αλλά δε θέλω και να το διακινδυνεύσω.

 

μπορεις να του δίνεις μικρά κομματάκια και θα δεις πως αντιδρά. εμείς στην αρχή τα βγάζαμε τώρα έχουμε αρχίσει και τα τρώμε (όχι τα κυρίως γεύματα όμως, "τις δοκιμές") επίσης δοκίμασε να του δίνεις ψωμί ή μπισκότο για να μάθει να τα λιώνει στο στόμα.

uXGbp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κόρα ψωμιού του έχω δώσει και την πιπιλούσε, μόλις μούσκεψε την πέταξε!

Θα δοκιμάσω και με κανένα βιολογικό βρεφικό μπισκοτάκι, αν δεν έχουν ζάχαρη. Πιο πολύ και για να περνάει η ώρα του, τώρα που βγάζει δοντάκια. Από το να μασουλάει το καλώδιο του φορτιστή σαν το ποντίκι... :)

5k3tp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα! Καλυτερα οχι συσκευασμενο γιατι εχει συντηριτικα. Επισης το πολυ φρεσκο μπορει να κολλησει στο λαιμο. Καλυτερα προτιμησε της προηγουμενης μερας , κορα με λιγη ψιχα:)

Ευχαριστώ πολύ!:)

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια γεια σας,

Χρειάζομαι τα φώτα σας και πάλι. Το κοριτσάκι μου είναι τώρα 7 μηνών και έχουμε ξεκινήσει περίοδο απογαλακτισμού. Τρώμε ένα γεύμα φρουτόκρεμα (φρέσκα λιωμένα φρούτα) και ένα κρεατοχορτόσουπα. Σήμερα πήγαμε στην παιδίατρο και μας είπε να δώσουμε και τρίτο γεύμα στερεά. Μήπως είναι νωρίς? Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα το θηλασμό στη θέση του 3ου γεύματος τουλάχιστον για άλλο 1 μήνα. Το χειρότερο είναι που μας πρότεινε Φαρίν Λακτέ για το 3ο γεύμα. Εγώ δε θέλω με τίποτα να δώσω του εμπορίου. Συζήτησα για λίγο με την παιδίατρο αλλά δεν κατάφερα να της αλλάξω γνώμη. Είναι λέει ο καλύτερος τρόπος εισαγωγής στη γλουτένη η οποία πολλές φορές προκαλεί αλεργίες. Άμα δουμέ λέει ότι όλα είναι ΟΚ τότε θα δώσουμε σιγά-σιγά μακαρονάκια στη θέση του Φαρίν Λακτέ. Τι προτίνετέ? Μήπως υπάρχει κάποιο ασφαλές βιολογικό υποκατάστατο χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά?

pbKOp2?r=1289202199
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κοπελιές!!!

Όπως θα βλέπετε στο τικεράκι είμαστε 4 μηνών και 3 εβδομάδες.

5 1/2 μηνών μας είπε η παιδίατρος να αρχίσουμε απογευμα την βανίλια...

Από ότι διαβάζω εδω δε θέλω να δώσω από τις συσκευασμένες....

Μπορώ να δώσω :

βρεφικό μούσλι εχει η Holle, το βρίσκετε στα καταστήματα με βιολογικά

http://www.holle.com.au/products/museli.html

 

και πως το φτιάχνουμε?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να αρχισεις κατευθειαν με φρουτα και να αποφυγεις ρυζι κ δημητριακα που ειναι λιγοτερο θρεπτικα στη φαση αυτη που βρισκεστε. Επισης, μηπως να περιμενες να κλεισετε τον 6ο και μετα να αρχισετε; Εκτος αν εσυ βλεπεις οτι το παιδι δειχνει μεγαλο ενδιαφερον για τις τροφες.

Τωρα, αν επιμενεις να αρχισεις με Ηολε, σιγουρα ειναι καλυτερες απο του σουπερμαρκετ.Στις οδηγιες λεει να τις φτιαχνεις με γαλα, αλλα αν το παιδι θηλαζει οποτε θελει, δεν υπαρχει λογος να αντλεις για να τη φταχνεις. Φτιαξτην με νερο.Και η Πατσουρου ετσι λεει στο διαιτολογιο της.

Φιλια!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ κορίτσια δίνω τις κρέμες της Holle στην μικρή μου.Ξεκινήσαμε με κεχρί χωρίς γλουτένη και τώρα και βρεφικό μούσλι.Τις φτιάχνω με νερό και καμιά φορά ρίχνω λίγη μπανάνα ή βρασμένο μήλο για να γλυκάνουν λίγο.Η Αγλαΐα όμως δεν συνιστά να ανακατεύουμε δημητριακά με φρούτα λόγω διαφορετικού χρόνου πέψης,οπότε δεν το έκανα συχνά.Όταν τύχει να της φτιάξω με το γάλα μου,η μικρή τις τσακίζει!:D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...